köprü piercing delimi fiyatları / Piercing Fiyatı - Shadows Tattoo Body Piercing

Köprü Piercing Delimi Fiyatları

köprü piercing delimi fiyatları

Kulağa piercing taktırmanın gittikçe yaygınlaştığını söyleyebiliriz. Öyle ki belki de piercingler için “yeni nesil dövme” benzetmesi yapmak hiç yanlış olmaz. Gitgide popülerleşen piercing, vücudun birçok farklı noktasına yapılabilir. En çok tercih edilen bölgelerden biri ise kulaklardır. Kulak için piercingi daha önce hiç yaptırmamış biri, bu konu hakkında bazı tereddütlere sahip olabilir. Piercing taktırma konusunda herhangi bir endişe duymanıza gerek olmadığını belirtelim.

Hem ilk defa piercing deneyimi yaşayacak kişilerin hem de farklı bir model arayışında olanların mutlaka bilmeleri gereken bazı konular vardır. Bunlar; piercingin hangi bölgelere takılabileceği ve kulaktaki yerine göre deldirme işleminin acısı olarak sıralanabilir. Kulakta piercing taktırmaya uygun o kadar çok bölge var ki karışıklık yaşanmaması için her birinin ismi bulunur. İsteğinizi tam olarak ifade edebilmeniz için kulak piercing adlarını da bilmeniz gerekir. Kulak piercingi hakkında hazırladığımız rehber niteliğindeki bu yazıyı okuyarak kafanızdaki tüm soru işaretlerini giderebilirsiniz.

Kulak Deldirmek Acıtır mı?

Kulak deldirmek, tarzında değişikliğe gitmek isteyen ve yeni bir stil yaratmayı arzulayan insanların üzerinde durduğu konulardan biridir. Kulak deldirmeye karar verirken pek çok kişi, bu sürecin acılı olup olmadığını merak eder. Öncelikle bu sorunun net bir cevabının olmadığını bilmelisiniz. Çünkü kulak deldirmenin kişiye hissettirdiği acı üzerinde etkili olan birden çok faktör bulunur. Bu etkenler şu şekilde sıralanabilir:

  • Deldirme işleminin yapıldığı bölge

  • Kişinin acı eşiği

  • İşlemi yapan kişinin uzmanlığı

Kulağın neresini deldirdiğiniz acının seviyesini direkt olarak etkiler. Kulağın birçok bölgesine deldirme işlemi yapılabilir. Ancak et ve kıkırdaktan oluşan kulakta her bölge aynı yapıya sahip olmadığından deldirme sırasında hissedeceğiniz acı da tercihinize göre değişir. Deldirme işlemlerinin en acısızı kulak memesidir. Etten oluşan bu kısım, yumuşak yapısı sayesinde fazla acı hissettirmez ve iyileşme süresi de kısadır. Ancak kıkırdağa yapılan deldirme işlemi, kulak memesine göre daha fazla acı verir. Kulak piercing acı değerleri, bölgeye göre değişiklik gösterir.

Kulak anatomisini bilen ve steril stüdyolarda çalışan uzmanlara gittiğinizde hissedeceğiniz acının da azalacağından emin olabilirsiniz. Profesyoneller, süreci konforlu geçirebilmeniz için tüm işlemleri büyük bir titizlikle yapar. Bu da acıyı azaltmanın yanı sıra işlem sonrası çeşitli komplikasyonların oluşma ihtimalini minimuma indirir. Ayrıca acıya ne kadar dayanıklı olduğunuz da oldukça önemlidir. Aynı bölgeyi deldiren iki kişinin hissettiği acılar, genellikle birbirinden farklı olur. Bu anlamda kendinizi tanımanız ve ona göre karar vermeniz gerekir.

Kulak Deldirmek Zararlı mıdır?

Kulak deldirmeyi başlı başına zararlı bir işlem olarak tanımlamak yanlış olur. Ancak çeşitli nedenlerle bazı komplikasyonlar gelişebilir ve bu da sağlığınızı olumsuz yönde etkileyebilir. Özellikle kıkırdak deldirmek kimi zaman rahatsız edici durumlara yol açabilir. Kıkırdak, kulağın etli kısmına göre çok daha hassas bir yapıya sahiptir. Bu da kıkırdak deldirme sırasında daha fazla kan akmasına neden olabilir. Önlenemediği takdirde piercingin takıldığı kısımda enfeksiyon gelişme ihtimali bulunur.

Enfeksiyon kapan bölgede iltihaplı akıntı, ağrı, kızarıklık ve şişlik gözlenebilir. Ayrıca bazı durumlarda yüksek ateş görülebilir. Bu enfeksiyon, kabakulak hastalığına yakalanmanıza neden olabilir. Uzman kişilerden hizmet aldığınızda bu komplikasyonları yaşama ihtimalinizin büyük oranda düşeceğini belirtmekte fayda vardır. Tüm bunların yanı sıra kulak piercing zararlarının genelde yeterli bakım yapılmadığında ortaya çıktığını bilmelisiniz.

En Çok Acıyan Kulak Piercing Bölgeleri

Deldirme işlemi sırasında hissedeceğiniz acı, kulak piercing bölgelerine göre değişir. Kulağın lob kısmı, etli bir yapıdan oluştuğu için en rahat deldirebileceğiniz noktalardandır. Kıkırdak ise daha sert bir yapıya sahip olduğundan katlanmanız gereken acı da artış gösterir. En çok acıyan kulak bölgeleri de kıkırdakta bulunan kısımlardır. Çift ileri sarmal, endüstriyel ve iç conch gibi piercingleri yaptırırken acı eşiğinizin yüksek olması gerektiğini bilmelisiniz. Bu piercing türlerinin çoğu, kıkırdağın aynı anda birden fazla noktadan delinmesini gerektirir. Dolayısıyla dayanmanız gereken acı da artar.

Kulak Piercingi Çeşitleri ve Piercing Yerleri

Piercingin gitgide popülaritesini artırdığı günümüzde bu akıma katılmak isteyenlerin sağlıklı bir süreç için geçirebilmesi için bilmesi gereken birçok unsur vardır. Sadece kulak piercingi taktırmaya karar verip stüdyoya gittiğinizde uzmanların sorduğu sorulara cevap vermeniz gerekir. Çünkü kulakta piercing takılabilecek birçok yer bulunur. Bölgeyi kafanızda spesifikleştirebilmek için kulak piercing yerlerini öğrenmeniz gerekir. Böylece kafanızdaki imaja daha kolay bir şekilde ulaşabilirsiniz.

Kulaktaki piercing bölgelerini birbirinden ayırabilmek için farklı isimlendirmeler yapılmıştır.. Bu adlar sayesinde istediğiniz tarzdaki piercingi daha rahat bir biçimde anlatabilirsiniz. Tam olarak hayalinizdeki görünüme kavuşmak için kulak piercingi isimlerini öğrenmeniz de oldukça önemlidir. Kafanızda şekillenen kulak piercinginin ismini bilirseniz stüdyoda isteğinizi ifade edebilmeniz basitleşir. Sizin için hazırladığımız bu yazıyı okumaya devam ederek kulak piercingi isimlerini ve tanımlara göre işlemin yapıldığı bölgeleri öğrenebilir, stüdyoya hazırlıklı bir şekilde gidebilirsiniz.

Tragus Piercing

Anatomik açıdan incelendiğinde kulak, kıkırdak ve deriden oluşan bir organdır. Kıkırdak bölgesine oturtulan piercingin adı ise Tragus olarak ifade edilir. Tragus piercing, kulak kanalını kısmen kapsayan küçük bir kıkırdak bölgesinin delinmesiyle elde edilir. Kulak kanalı üzerinden doğruca loba oturan bu piercing türünün son zamanlarda popülerlik kazanmaya başladığını söyleyebiliriz. Ayrıca işlemin yapıldığı bölge itibarıyla kulak kıkırdak piercingi olarak da bilinir.

Anti Tragus Piercing

Kulakta bulunan anti tragus bölgesi, lobun tam üstündeki sırt olarak tanımlanabilir. Bu piercing tipi de tıpkı tragus gibi kıkırdağın delinmesiyle takılır. Hatta bulunduğu konum itibarıyla tragus bölgesinin karşı komşusu şeklinde nitelendirilir. Bu bölgeye yapılan işlemler de anti tragus kulak piercing olarak ifade edilir. Kıkırdaklı sırta yapılan bu kulak piercingini rahatlıkla kullanabilmeniz için uzmanlar, genellikle halka ya da halter formunda küpeler takmanızı tavsiye eder.

Helix ve Ön Helix Piercing

Günümüzde yaygın olarak kullanılan helix kulak piercingi, üst kıkırdağın delinmesiyle kullanım sağlanan bir takı türüdür. Çoğu kişi tarafından sarmal piercing olarak da bilinir. Bu noktada üst kıkırdağın piercing işlemleri için oldukça geniş bir alan sunduğunu bilmeniz gerekir. Çünkü helix piercing taktırmak istediğinizde tercih edeceğiniz alan önem arz eder. Ön helix piercing taktırma ya da üst kıkırdağın daha arka kısımlarındaki bölgeyi deldirme olanağınız bulunur. Üst kıkırdağın sunduğu alan sayesinde tercih tamamen sizin zevkinize bırakılır.

Snug Piercing

Snug piercingin bir diğer adı da anti helixtir. Bölgeyi tam olarak bulmak için öncelikle kulak memesini sıkıştırarak anti tragus adı verilen üçgen şeklindeki kıkırdağı bulmanız gerekir. Daha sonrasında anti tragusu sıkıştırarak kulak kenarıyla iç kıkırdak arasındaki çizgiyi takip ederek snug bölgesini bulabilirsiniz. Bu anti sarmal adı verilen yapı, snug kulak piercinginin gerçekleştiği yer olarak bilinir. Kulak kepçesi üzerinde yer alan snug piercing, yeni yeni popülerlik kazanan bir deldirme işlemidir. Söz konusu kulak piercinginin giriş ve çıkış noktaları görünür olduğundan rook tipine de oldukça benzer.

Rook Piercing

Rook piercingi, tragus bölgesinin yukarısında ve iç kulağın en üst sırtında bulunan kıkırdağa takılan aksesuar olarak açıklanabilir. Rook bölgesinin kıkırdağından kolayca geçilebilmesi için içi boş olan bir iğneyle delme işlemi uygulanır. Ardından da takı yerleştirilir. Görünüm itibarıyla snug ve rook piercingin birbirine çok benzediğini söyleyebiliriz. Rook, genelde etli bölgenin deldirildiği kulak piercingini kıkırdağa yaptırarak özgün ve havalı bir tarz yaratmak isteyen kişilerin tercihlerinin başında gelir. Bu anlamda rook piercinginin oldukça marjinal bir duruşu olduğu söylenebilir.

Daith Piercing

Daith, kulağın iç kısmını saran halkalı yapıya verilen isimdir. Yapıldığı yerden dolayı kulak içi piercing olarak da bilinir. Hemen hemen herkeste kolay ulaşılabilir bir bölge olduğu için yapımı son derece kolaydır. Sık sık rağbet gören bu piercing için tercih edebileceğiniz çeşitli modeller bulunur. Bu modeller arasında halka kulak piercingin sunduğu estetik görünüm sayesinde sıklıkla tercih edildiğini söylemek mümkün. Kulağın iç kısmındaki sarmal yapıya tam olarak uyum sağladığı için daith piercing türünde genelde halka formundaki küpeler kullanılır.

Lobe Piercing

Lobe, İngilizcede “kulak memesi” anlamına gelir. Adının anlamından da anlaşılacağı üzere kıkırdaklardan farklı olarak kulak memesine yapılan bir piercing türüdür. Kulak memesinin piercing işlemleri için büyük bir oyun alanı sunduğunu söyleyebiliriz. Buna bağlı olarak tercihinize göre lobe kısmınıza farklı piercingler taktırabilirsiniz.

Küçük ve yuvarlak kulak piercingi çeşitlerinin yanı sıra bölgede büyük bir delik oluşmasını sağlayan aksesuarlar da bulunur. Bu aksesuar tipiyle yapılan piercing türüne standart lobe adı verilir. Bölgede oluşan büyük boşluğu ifade etmek için kimi zaman standart lobe yerine kulak tünel piercing olarak da adlandırıldığını belirtmekte fayda var. Kulağın en etli kısmına uygulanması sayesinde verdiği acı da oldukça azdır. Bu da lobe kulak piercinginin rağbet görmesinde etkilidir.

Conch Piercing

Conch, farklı bir tarza sahip olan kıkırdak piercinglerindendir. Hem iç hem de dış tarafa yapılması uygundur. Hatta genelde ikisi aynı anda tercih edilir ve bunda hiçbir sakınca yoktur. Conch piercing, bir diğer ifadeyle takı takmak amacıyla kulağın “konka” adı verilen kısmının delinmesi anlamına gelir. Son dönemlerde trend hâline gelen bu piercing modeliyle çevrenizde sık sık karşılaşabilirsiniz.

Orbital Piercing

“Yörüngesel” olarak da bilinen orbital kulak piercingi, tek bir mücevher parçasıyla birbirine bağlanan iki takının birleşimi şeklinde açıklanabilir. Genellikle kulağın sarmal olarak tabir edilen kısmına yapılır. Bu bölgenin yanı sıra başta kulak memesi olmak üzere herhangi bir kısımda da tercih edilebilir. Son derece moda bir piercing çeşidi olduğu için kulak haricinde vücudun farklı bölgelerine de yapıldığını söylemek mümkün.

Endüstriyel Piercing

Endüstriyel piercing, kulağın üst kıkırdak kısmına yapılır. Üst kıkırdağınızı çift şekilde deldirerek endüstriyel piercing takabilirsiniz. Bu piercing türünde kıkırdak karşılıklı bakacak şekilde iki taraftan delinir ve beğenilen bir aksesuar deliklerin içinden geçirilir. Dışarıdan bakıldığında kulağın üzerinde bir köprüye benzetmek mümkündür. Bu benzerlik, işlemin kulak köprü piercing olarak bilmesine de etki etmiştir. Köprü görünümü elde etmek için endüstriyel piercingte sık sık uzun takılar tercih edilir.

Auricle Piercing

Kıkırdak kısmının ortasında bulunan bölgeyi deldirme işlemine auricle piercing adı verilir. Acı seviyesi göz önünde bulundurulduğunda helix kulak piercingine oldukça benzer. Halka ve klasik model küpeyle kullanılabilen auricle piercing, estetik duruşuyla özgün bir imaj yaratmanıza yardımcı olur.

Kulak Piercingi Bakımı Nasıl Yapılmalıdır?

Kulak piercingi taktırdıktan sonra herhangi bir problem yaşamamak için cilt bakımınıza özen göstermeniz gerekir. Stüdyodaki profesyoneller, piercing takma işlemi sonra yapmanız gerekenleri size özetler. Onların tavsiyelerini dinlemek ve uygulamak, iyileşme sürecini sorunsuz şekilde geçirmenizi sağlar. Kulak piercing bakımını detaylı şekilde öğrenmek istiyorsanız aşağıdaki maddelere göz atabilirsiniz.

  • Piercingi günde kez oynatarak bölgeye peçeteyle antibiyotik krem sürmeniz gerekir.

  • Piercing bakım spreyi alarak bölgeye sıkabilirsiniz.

  • Bakım işlemlerinden sonra kulağın kuru kalmasını sağlamalısınız.

Kulak piercingi bakımının yanı sıra işlemden sonra iyileşme süresi tamamlanana kadar uzak durmanız gereken bazı durumlar vardır. Bunlar da şu şekilde özetlenebilir:

  • Piercingi zorlayacak darlıkta kıyafetler giymekten kaçınmalısınız.

  • Piercing takıldıktan sonra hemen çıkarılmamalıdır.

  • Kulağınız tamamen iyileşene kadar havuz ve denize girmemeniz gerekir.

  • Makyaj malzemesi gibi ürünleri kulağınıza temas ettirmemeye özen göstermelisiniz.

  • Kulak piercinginize dokunmadan önce ellerinizi dezenfekte etmeniz tavsiye edilir.

  • Bakım zamanı haricinde piercinginizle oynamamalısınız.

Tüm bunlara dikkat edip bakımlarınızı da düzenli yaptığınız takdirde iyileşme sürecini hiçbir problem yaşamadan geçirmiş olursunuz. Kulak piercingi yaptırdığınız bölgeye göre iyileşme hızının değişiklik gösterebileceğini unutmamalısınız. Bu nedenle bakım süresinin belli bir zaman aralığı yoktur. Kulağınız ne zaman tam anlamıyla iyileşirse o vakitten sonra bakım yapmayı bırakıp normal yaşantınıza geri dönebilirsiniz.

Kulak Piercingini Çıkarırken Nelere Dikkat Etmelisiniz?

Piercing kulak deliminden bir süre sonra takınızı değiştirmek isteyebilirsiniz. Bu noktada kulak piercingini nasıl herhangi bir sorun yaşamadan çıkarabileceğinizi öğrenmeniz gerekir. İlk olarak ellerinizi yıkayıp kurulamalısınız. Piercinge temiz ve kuru ellerle temas ederseniz bölgede iltihaplanma gibi problemler yaşamazsınız. Ardından piercingin türüne göre uygun hareketlerle çıkarma işlemini tamamlayabilirsiniz. Piercingin top kısmını söküp pimini çekerek çıkarabilirsiniz. Saçınız uzunsa bir toka kullanarak işlem sırasında kulağınızı kapatmasını engellemeniz gerekir. Ayrıca piercing, tragus gibi bir noktada bulunuyorsa takıyı çıkarmak için bölgeyi yüze doğru germelisiniz.

Kulak için Piercing Seçimini Nasıl Yapmalısınız?

Piercing kulak deldirme sırasında stüdyoda sizden bir takı seçmeniz istenir. Bu aksesuarı seçerken önem göstermeniz gereken birkaç nokta bulunur. Kulağınızı deldirmek istediğiniz bölge bunlardan biridir. Bazı noktalara özel spesifik aksesuarlar bulunur. Bu piercingler arasından beğendiğiniz modeli tercih edebilirsiniz. Kararsız kalmanız hâlinde stüdyodaki çalışanlardan yardım istemeniz de mümkün. Kulak yapınızı anatomik açıdan daha iyi gözlemleyebildiği için danıştığınız uzman kişi, sizin için uygun olan piercingleri tavsiye eder.

Piercing seçimi yaparken dikkat etmeniz gereken noktalardan bir diğeri de takının özellikleridir. Maliyet sebebiyle günümüzde nikel ve çelik piercingler sık sık tercih edilir. Ancak bu materyaller, hassas bir cilde sahip olan kişileri rahatsız edebilir. Eğer alerjik bir bünyeniz bulunuyorsa veya teniniz çok hassas ise nikel ve çelikten uzak durmanız gerekir. Bunun yerine ağır metal grubundan piercing seçebilirsiniz. Ağır metal dediğimiz grubun içerisinde; gümüş, titanyum ve altın bulunur. Bu maddelerden imal edilen aksesuarlar, kullanım sırasında yaşanabilecek sorunları minimum seviyeye indirir. Ayrıca altın, titanyum ve gümüş, mikrop öldürme özelliğiyle de öne çıkar. Kulak için piercing seçerken sağlığınızı göz önünde bulundurmalısınız.

Birbirinden güzel Kulak Piercing Modelleri

Kulak piercing modelleri, deldirme işlemini yaptığınız bölgeye göre değişiklik gösterir. Aksesuarların hepsi her bölgeye yakışmaz ancak doğru bir tercihte bulunduğunuzda tüm dikkatleri üzerinize çekersiniz. Bazı noktalara özel piercing modelleri vardır. Bu noktalardan biri de hiç şüphesiz endüstriyel piercing taktığımız üst kıkırdaktır. Endüstriyel piercing için iki taraf delinir ve aksesuarla sanki köprü kurulmuş gibi bir görünüm amaçlanır. Düz modeller tercih edebileceğiniz gibi ok gibi sembollere sahip yaratıcı seçenekler arasından da seçim yapabilirsiniz.

Kulağın hangi kısmını deldirirseniz deldirin halka formundaki küpeler çok zarif bir görünüm kazandırır. Düz halkaların yanı sıra ucunda yıldız ya da yılan gibi semboller olan küpeleri de seçebilirsiniz. Kulak piercing modellerinin geniş aralığı sayesinde hemen hemen herkes tarzına uygun olan takıyı kolayca bulabilir. Sıklıkla tercih edilen kulak piercing modelleri; üzerinde top bulunanlardır. Bu modeller, düz ve sade görünümleriyle oldukça şık bir duruş sergiler. Siz zevkinize göre kalpli, çiçekli, taşlı gibi farklı modeller arasından dilediğinizi seçip kulağınızı deldirebilirsiniz.

Piercing

"35skinart tattoo stüdyosu olarak yılından bu yana İzmir Alsancak semtinde kesintisiz olarak uygulamalarıyla hizmet vermekteyim.Dövme ve piercing uygulamalarımızı günümüzün şartlarına uygun en kaliteli ürünlerle hizmetlerimize devam etmekteyiz. Yılların verdiği tecrübe ve samimi bir ortam içerisinde hizmetlerimizden yararlanmanız için sizleri de bekleriz.

göbek piercing nasıl yapılır


dudak piercing nasıl yapılır

kaş piercing nasıl yapılır

dermal piercing nasıl yapılır

tragus piercing nasıl yapılır

burun piercing nasıl yapılır

göğüs piercing nasıl yapılır

dil piercing nasıl yapılır

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası