birgi izmir arası kaç km / Hafta Sonu Tatili Önerisi: Birgi

Birgi Izmir Arası Kaç Km

birgi izmir arası kaç km

İzmir’in Saklı Cenneti Birgi Köyü&#;nde Gezilecek Yerler

Birçok medeniyete ev sahipliği yapmış olan Birgi Köyü taş evleriyle ve adeta cennetten çıkma güzelliğe sahip doğasıyla tam bir gezi cenneti. Miniyol olarak sizin için Birgi gezi rotası oluşturduk. Keyifli okumalar!

    • Birgi Nerede?
    • Birgi Adı Nereden Gelir? 
    • Birgi Köyü’ne Nasıl Gidilir?
    • Birgi - İzmir Arası Kaç Kilometredir? 
    • Ödemiş'ten Birgi'ye Nasıl Gidilir? 
    • Ödemiş Birgi Köyü Gezilecek Yerler – Mutlaka Görmeniz Gereken 6 Yer!
      • 1 - Birgi Meydan Kahvesi
      • 2 - Güdük Minare Mescidi
      • 3 -  Aydınoğlu Mehmet Bey Camii – Ulu Camii
      •  4 - Aydınoğulları Türbesi
      • 5 - Ümmü Sultan Şah Türbesi
      • 6 - Çakırağa Konağı
      • 7 - Gölcük Gölü – Bonus!
    • Birgi’de Ne Yenir?
      • Birgi Köyü Popüler Yeme – İçme Mekanları
    • Birgi Köyü Konaklama Alternatifleri
      • Birgi Köyü Butik Otel ve Pansiyonlar

Sakin ve huzurlu bir hafta sonu için biçilmiş kaftan olan Ödemiş Birgi Köyü, İzmir’de gezilecek yerlerin ilk sırasında yer alıyor. Yaklaşık yıldır birbirinden farklı birçok medeniyete ev sahipliği yapmış olan Birgi Köyü taş evleriyle ve adeta cennetten çıkma güzelliğe sahip doğasıyla tam bir Ege köyü.

Ödemiş Birgi Köyü, doğal güzelliği sayesinde dizi ve film setlerinin vazgeçilmez yerleri arasında bulunmaktadır. “Yeşil Deniz”, “Unutursam Fısılda”, “Tatar Ramazan” ve “Görevimiz Tatil” gibi birçok dizi ve filme bugüne kadar ev sahipliği yapmış olan Birgi, sizler için de vazgeçilmez bir İzmir tatil rotası olacaktır.

birgi-koyu-nerede

Birgi Köyü Nerede? Birgi Köyü’ne Nasıl Gidilir? Birgi’de Ne Yenir? Birgi Gezilecek Yerler Nerelerdir? sorularınıza yanıt arıyorsanız Miniyol sizin için Ödemiş Birgi gezi rotası hazırladı. Keyifli okumalar dileriz!

Birgi Nerede?

birgi-koy-nerede

Birgi’nin enfes doğasını ve yüzyıllara dayanan tarihini duyan herkesin aklına ilk gelen soru Birgi Nerede? olmaktadır. Birgi Köyü, İzmir’in Ödemiş ilçesine bağlı bir Ege Köyü olarak karşımıza çıkmaktadır. Ödemiş ilçe merkezine yaklaşık olarak 10 km mesafe uzaklıkta yer alan Birgi Köyü, Küçük Menderes Ovası’nda kurulmuştur.

Birgi Adı Nereden Gelir? 

Birgi Köyü'nü ziyaret edecek gezi severler Birgi'nin zengin tarihi karşısında sıklıkla Birgi isminin nereden geldiğini merak etmektedirler. Bir Türk ismi mi? yoksa geçmişte çokça uygarlığa ev sahipliği yapmış olduğundan dolayı başka bir kökene ait bir isim mi? soruları akılları karıştırmaktadır. Birgi isminin Bizans Dönemi'ndeki Pyirgion ve Pyrgi isimlerinden evrildiği düşünülmektedir. 

Birgi Köyü tarihte; Frig, Pers, Lidya, Roma ve Bizans'a ev sahipliği yapmış zengin bir kültüre sahiptir. Birgi yöresi Bizans idaresine geçtikten sonra savunma amaçlı kullanılan alanlardan biridir. Yüksek bir mevkiide yer almasından dolayı kale-şehir olarak kullanılmıştır. Birgi ismi de buradan gelmektedir.

Birgi Köyü’ne Nasıl Gidilir?

birgi-ulasim

Toplu Taşıma ile Birgi Köyü'ne Ulaşım 

Merkezi konumda yer alan Birgi Köyü’ne çeşitli ulaşım seçenekleriyle kolaylıkla ulaşabilirsiniz. Toplu taşıma araçlarıyla Birgi’ye İzmir Ödemiş’ten yaklaşık 20 dakikada ulaşmanız mümkün. Ödemiş’in haricinde Salihli’den de köye ulaşım sağlayan minibüsler bulunmaktadır.  Birgi köyü toplu taşıma seferleri için,  Birgi Belediyesi'nin web sitesini ziyaret edebilirsiniz.

Karayolu ile Birgi Köyü'ne Ulaşım

Özel araçla ya da araç kiralama yaparak da Birgi’ye ulaşmanız oldukça kolay. İki farklı rotayı izleyerek Birgi’ye aracınızla ulaşabilirsiniz. İlk rota Ankara asfaltı üzerinden Salihli’ye girmeden sola dönerek Birgi’ye giderken, ikinci alternatif olarak İzmir - Torbalı – Ödemiş yönünde ilerleyerek Birgi’ye ulaşım sağlayabilirsiniz.

İstanbul - İzmir otoyol geçiş ücretlerini öğrenmek için tıklayınız.

Havayolu ile Birgi Köyü'ne Ulaşım

Birgi Köyü’ne Havalimanı üzerinden ulaşım seçeneği de mevcut. Köy, Adnan Menderes Haval’manı'na km mesafe uzaklıkta yer almakta. Özel aracınızla ya da havalimanı araç kiralama yaparak kiralık aracınızla yaklaşık 1,5 saatte Birgi Köyü’ne ulaşım sağlayabilirsiniz.

Havalimanından Birgi’ye nasıl ulaşabileceğinizi düşünüyorsanız İzmir Havalimanı Araç Kiralama seçeneğini değerlendirebilirsiniz. Size en uygun kiralık aracı Miniyol’dan en uygun fiyata kiralayarak konforlu ve rahat ulaşımın tadını çıkarabilirsiniz.

Birgi Köyü Konumu için Tıklayınız.

İzmir Adnan Menderes Araç Kiralama için Tıklayınız.

Birgi - İzmir Arası Kaç Kilometredir? 

İzmir'den Birgi Köyü'ne seyahat edecekler Birgi-İzmir arasının kaç kilometre mesafe olduğunu merak etmektedirler. İzmir şehir merkezinden Birgi Köyü yaklaşık olarak km mesafe uzaklıkta yer almaktadır. İzmir merkezden karayoluyla yaklaşık olarak 2 saat uzaklıkta bulunduğunu söyleyebiliriz. 

Ödemiş'ten Birgi'ye Nasıl Gidilir? 

Ödemiş'ten Birgi Köyü yaklaşık 10 km mesafeuzaklıkta yer almaktadır. Ödemiş yolu üzerinden ulaşım sağlandığında yaklaşık olarak 20 dakikalık bir yolculukla Birgi Köyü'ne ulaşabilirsiniz. Ödemiş üzerinden Birgi'ye toplu taşıma ile ulaşmak için numaralı otobüs hattını kullanabilirsiniz. 

Ödemiş Birgi Köyü Gezilecek Yerler – Mutlaka Görmeniz Gereken 6 Yer!

odemis-birgi-gezilecek-yerler

Taş evleriyle, tarihi konak ve camiileriyle, eşsiz doğasıyla size gezilecek çokça yer sunan Birgi Köyü bir tatilden beklentinizi tam anlamıyla karşılayacak diyebiliriz. Birgi evleri gezilecek yerlerin başında sırasını alıyor. İşte mimarisiyle sizi büyüleyecek olan Birgi taş evler gibi sizi tarihiyle ve güzelliğiyle büyüleyecek olan diğer Birgi gezi durakları!

1 - Birgi Meydan Kahvesi

birgi-meydan-gezilecek-yer

Birgi’nin popüler noktalarından biri Birgi Meydan Kahvesi’dir. Yerel satış noktalarını görebileceğiniz Birgi Meydan’ında el yapımı reçeller, yöreye özgü doğal kuru meyveler, Ege’nin zeytinlerinden yapılma sabunlar ve pek bilinmese de köyde oldukça fazla üretilen kestanelerden alabilirsiniz. Yolu İzmir'e düşen seyahat severler uğradamadan geçmediği Birgi Köyü'nü mutlaka ziyaret listenize eklemenizi ve yöresel lezzetleri tatmadan dönmemenizi tavsiye ederiz. 

Çeşitli Ege otlarını, toprak ürünleri ve sevdikleriniz için hediyelik eşyaları da burada kolaylıkla bulabilirsiniz.

Tarihi Meydan Kahvesi Konumu için Tıklayınız.

2 - Güdük Minare Mescidi

guduk-minare-guduk-camii

Birgi Köyü’nün bilinen en eski camii olduğu düşünülen Güdük Camii, meydanın hemen altında yer alan mahallede yer almaktadır. Günümüzde mescit olarak kullanılan bu camiyi de tarih severlerin Birgi gezi rotasına dahil etmesini tavsiye ederiz.

Güdük Minare Camii Konumu için Tıklayınız.

3 -  Aydınoğlu Mehmet Bey Camii – Ulu Camii

ulu-camii-birgi

yılında Aydınoğlu Mehmet Bey tarafından yaptırılan camii ismini de buradan almaktadır. Ulu Camii ismiyle de anılan camii, Birgi’nin tam merkezinde bulunan Aydınoğlu Meydanı’nda bulunmaktadır. Kesme taştan yapılmış olan camii mimarisiyle adeta görenleri büyülemektedir. Selçuklu - Türk mimarisinin eşsiz eserlerinden biri olan camiinin yapımında kırmızı tuğlalar kullanılmıştır.  İzmir gezilecek yerler ve Birgi gezi rotalarını hazırlarken atlanmaması gereken tarihi bir camiidir.

Aydınoğlu Mehmet Bey Camii Konumu için Tıklayınız.

 4 - Aydınoğulları Türbesi

Aydınoğlu Mehmet Bey Camii’nin hemen yanında yer alan türbe Mehmet bey vefat ettiğinde yaptırılmıştır. yılında yapılan türbede Mehmet Bey’in oğulları Gazi Umur, İsa ve Bahadır Bey’in de türbeleri yer almaktadır.  

Aydınoğulları Türbesi Konumu için Tıklayınız.

5 - Ümmü Sultan Şah Türbesi

Hatuniye Kümbeti olarak da ismini duyabileceğiniz Ümmü Sultan Şah Türbesi, Aydınoğlu Mehmet Bey tarafından yaptırılmıştır. Kız kardeşinin ölümü üzerine anıt mezar olarak yaptırılmıştır. Tarihi kümbet taş yapısıyla dikkat çekmektedir.

Ümmü Sultan Şah Türbesi Konumu için Tıklayınız.

6 - Çakırağa Konağı

cakiroglu-konagi-birgi

yılında deri tüccarı olan Çakıroğlu Mehmet Bey tarafından yaptırılan konak toplam üç kattan oluşmaktadır. Konak içerisinde ahşap oymacılık, duvar resimleri, tavan süslemeleri ve kalem işlerini görebilirsiniz.

Bir aşk adamı olarak anabileceğimiz Mehmet Bey, eşlerinin memleket hasreti çekmelerini istemediği için odalarının duvarlarına İzmir ve İstanbul manzaralı duvar resimleri yaptırmıştır. Bir İzmirli bir de İstanbullu iki hanımla evlenen Mehmet Bey’in yaptırdığı duvar resimleri dönemin sanat anlayışını yansıttığı için oldukça önemli eserler arasında yer almaktadır.

Çakırağa Konağı Konumu için Tıklayınız.

7 - Gölcük Gölü – Bonus!

golcuk-golu-birgi-koyu

Her ne kadar Birgi’nin tam içerisinde yer almasa da Gölcük Gölü eşsiz güzelliğiyle Birgi’ye gelmişken görülmesi gereken yerlerden biri bizce. Her mevsim ayrı güzel olan Gölcük Gölü’nün size kartpostal gibi fotoğraflar sunacağına emin olabilirsiniz. Birgi’ye yaklaşık olarak 20 km mesafe uzaklıkta yer alan Gölcük Gölü’ne araç kiralama yaparak kolaylıkla ulaşabilirsiniz.

Gölcük Gölü Konumu için Tıklayınız.

Birgi’de Ne Yenir?

birgi-koy-kestanesi

Birgi’ye geldik, ruhumuzu tarihe doyurduk peki midemizi nasıl doyuracağız demeyin. Birbirinden enfes Birgi yöresel lezzetleriyle kendinize bir ziyafet şöleni turu yapabilirsiniz. Peki Birgi’nin neyi meşhur?

Her ne kadar ülkemizde çok fazla bilinmese de Birgi Köyü Türkiye’nin en büyük kestane üretim merkezlerinden biri. Birgi’ye geldiğinizde mutlaka lezzetli kestanelerinden denemenizi tavsiye ederiz.

Köye gelmişken enfes bir köy kahvaltısı da fena olmaz diye düşünüyorsanız tam yerindesiniz. Yöresel lezzetlerin en taze halini tadabileceğiniz enfes bir Ege Köy Kahvaltısıyla gezinizi taçlandırabilirsiniz.

Birgi’de Tahinli Baklava, Töngül Pidesi, Ödemiş köftesi ve Oğlak Güveç de değerlendirebileceğiniz diğer yöresel lezzetler arasında.

Birgi Köyü Popüler Yeme – İçme Mekanları

  • Mor Fesli Cafe

  • Birgi Sofrası

  • Tarihi Meydan Kahvesi

  • Nar Danesi

  • Elif Hanım Konağı

  • Doktorun Yeri

Birgi Köyü Konaklama Alternatifleri

tas-konak-birgi

Birgi Köyü’ne gelen ziyaretçilerin aklına gelen ilk sorulardan biri de Birgi Köyü kalınacak yerler nerelerdir olmaktadır. Birgi Köyü içerisinde otantik ve yöreye özgü ruh taşıyan birçok konaklama seçeneği mevcuttur. Butik oteller ya da pansiyonlar Birgi Köyü’nün en popüler konaklama alternatifleri arasında yer almaktadır.

Birgi Köyü Butik Otel ve Pansiyonlar

  • Birgi Elif Hanım Konağı

  • Yeni Gelin Evi Pansiyon

  • Kadılar Paşazade Konağı

  • Saliha Hanım Taş Konak

  • Cemile Sultan Butik Otel

  • Hayat Tadında

  • İzzet Efendi Taş Konak

  • Birgi Lavinya Otel

  • Çınaraltı Pansiyon

izmir-gezilecek-koyler-

İzmir'in şirin mi şirin gezilecek diğer köyleri için İzmir'de Görmeniz Gereken 3 Köy yazımızı okuyabilirsiniz. 

izmir-kamp-alanlari

Maceracı ruha sahip kamp severler için İzmir'de Kamp Yapabileceğiniz Yerler yazımıza göz atabilirsiniz.

  • Ödemiş’e Nasıl Gidilir? Ödemiş İzmir Arası Ne Kadardır? Ödemiş ile İzmir kent merkezi arası km’dir. Otoban sayesinde özel araçla 1,5 saatte ulaşmak mümkündür. Ödemiş ayrıca Aydın’a 80 km, Salihli’ye 52 km uzaklıktadır.

Contents

Izmir Ödemiş e nasıl gidilir?

İzmir &#;den Ödemiş&#;e Ulaşım Ödemiş&#;e Torbalı, Basmane, Gaziemir, Adnan Menderes Havalimanı ve Bayındır bölgelerinden tren ile ulaşım da mümkündür. B37 no&#;lu bu tren hattı, ile saatleri arasında her 3 saatte bir Basmane durağından kalkmaktadır ve bilet fiyatı ortalama 10 TL&#;dir.

Izbanla Ödemiş&#;e Nasıl Gidilir?

Havaalanından Ödemiş&#;e gitmek için Menderes yönüne giden İZBAN &#;a bindikten sonra Torbalı istasyonunda inerek nolu aktarma otobüsleri ile kolaylıkla ulaşabilirsiniz. Özel bir araçla gitmek isterseniz eğer ortalama TL ücretle havalimanı önünde bekleyen taksileri de tercih edebilirsiniz.

Izmir Ödemiş otobüsleri nereden kalkıyor?

ÖDEMİŞ &#;E ULAŞIM İzmir Basmane ve Gaziemir istasyonlarından her gün belirli saatlerde tren seferleri mevcuttur. İzmir &#;den Ödemiş &#;e otobüsle gelmekisteyenler için de günün belirli saatlerinde &#; İzmir Turizm&#;in İzmir Otogar ve Gaziemir şubelerinden Ödemiş &#;e otobüsseferleri bulunmaktadır.

Izmir Ödemiş tren kaç saat sürer?

İzmir (Basmane) &#; Ödemiş Tren Seferleri İlk tren, saat &#;da hareket etmekte olup yolculuk süresi 2 saat 15 dakikadır.

Istanbul&#;dan izmir&#;e giderken hangi şehirlerden geçilir?

İstanbul, Tekirdağ, Yalova, Bursa, Balıkesir ve Manisa gibi şehirlerden gelen ziyaretçiler İstanbul &#; İzmir Otoyolu&#;nu kullanabilirler. Bu yol ile İstanbul -İzmir arası yolculuk ortalama saat sürmektedir.

Izmir ödemiş in neyi meşhur?

Ödemiş&#;in Nesi Meşhur? Ödemiş, günümüze değin korunmuş tarihi dokusu, yöresinde üretilen patateslerin benzersiz bir lezzete sahip olması, ödemiş kebabı, ödemiş sandviçi ve töngül pide gibi lezzetlere sahip mutfağı ve genel olarak çevresinde bulunan doğal güzelliği ile meşhurdur.

Torbalı&#;ya hangi otobüs gider?

Bu Otobüs hatları Torbalı yakınından geçiyor: , , , ,

Ödemişe hangi otobüs gider?

Bu Otobüs hatları Ödemiş yakınından geçiyor: 18, 20,

Izmirden Birgi ye nasıl gidilir?

Birgi Köyüne toplu taşıma ile gitmek için; İzmir Basmane Garı&#;ndan kalkan trene binip yaklaşık iki saatte trenle Ödemiş ilçesine ulaşacaksınız. Daha sonra Ödemiş merkezden Birgi &#; ye giden minibüsleri kullanarak köye rahatlıkla gelebilirsiniz.

Izmir Ödemiş tren var mı?

İzmir &#;den Ödemiş &#;e ilk tren &#;de hareket etmekte son tren ise &#;da Basmane Gar&#;dan kalkmaktadır. Ödemiş &#;ten İzmir İstikametine ilk trenin hareket saati olup son tren ise &#;de hareket etmektedir. İzmir Ödemiş ortalama seyahat süresi 2 saat 10 dakikadır.

Izmir Ödemiş tren seferleri başladı mı?

Ödemiş treni İzmir seferlerine bugün başladı. Kademeli olarak kısıtlı saatlerle başlayan Ödemiş – Basmane Treni ilk seferini &#;te yaptı. Genel Müdürlüğü ve Sağlık Bakanlığı&#;nın almış olduğu kararla seferleri 16 Mart&#;tan itibaren durdurulan Ödemiş – Basmane treni bugün yolculara kapılarını açtı.

Ödemiş Birgi Köyü arası kaç km?

Ödemiş &#;den, Birgi sadece 6 km mesafede. İzmir&#;den gelmek isterseniz karayolu ile mesafe yaklaşık km.

İzmir ile Birgi Ödemiş İzmir Arası Kaç Km?

İzmir Birgi Ödemiş İzmir Kaç Km

İzmir ile Birgi Ödemiş İzmir arası kaç km? yaklaşık olarak toplam Kilometre mesafededir. İzmir Birgi Ödemiş İzmir arası kaç saat sürer sorusunun yanıtı ise; yolculuk süresi arabanız ile yaklaşık 2 saat 3 dakika sürecektir. Yani şimdi yola çıkarsanız saat varış saatiniz bugün olacaktır.

İzmir Birgi Ödemiş İzmir Km Yakıt Hesaplama

İzmir ile Birgi Ödemiş İzmir yol güzergahında benzinli bir araç kullanıyorsanız Km mesafede 8,0 Litre yakıt tüketirsiniz. Size maliyeti de ₺ olur. Dizel bir aracınız varsa 6,8 Litre yakıt tüketimi yaparsınız. Yakıt maliyetiniz ise ₺ olur. Şayet LPG takılı bir araçla yol alıyorsanız ₺82 ortalama yakıt maliyetiniz oluşacaktır.

BenzinMotorinLPG
₺82

NOT: , tarihli illerin ortalama yakıt fiyatları baz alınarak yapılmıştır. Benzin: TL, Motorin: TL, LPG: TL'dir. Benzinli aracın Km'de 90 km/s hızında ortalama Litre, dizel aracın ise ortalama Litre yakıt tükettiği varsayılmıştır. Yakıt maliyetiniz aracınızın hızına, yol koşullarına veya bulunduğunuz ilin yakıt fiyatlarına göre değişiklik gösterebilir.

İzmir Birgi Ödemiş İzmir Yol Tarifi

İzmir Birgi Ödemiş İzmir Yol Tarifi almak için "Yol Tarifi" butonuna basabilirsiniz. Bu sayede yol haritasına ulaşabilir, yol tarifi ile trafik durumuna bakabilirsiniz. Ayrıca "Google Navigasyon" butonunu kullanabilirsiniz. Web yada uygulamayı açabilir, yol tarifi alabilirsiniz. İzmir hava durumu veya Birgi Ödemiş İzmir hava durumu nasıl görmek için sayfayı aşağıya kaydırabilirsiniz.

Birgi Haritası

Birgi haritası enlem ve boylam konumunda gösterilmektedir.

Birgi Nerede ve Hangi İlçeye Bağlı?

Birgi İzmir ilinde yer almakta olup, Birgi Ödemiş ilçesine bağlıdır.Birgi haritası konumu ise 38° 15' '' Kuzey ve 28° 4' '' Doğu gps koordinatlarıdır. Birgi bağlı olduğu Ödemiş ilçe merkezine 10 kilometre mesafe uzaklıktadır. Birgi semtinin İzmir şehir merkezine mesafesi ise yaklaşık 83 kilometredir.

Birgi rakımı metredir. (ortalama deniz seviyesine göre yüksekliği)

FacebookTwitter

Birgi Mahalleleri

Birgi semtinde toplam 3 mahalle bulunmaktadır. Birgi mahalle haritası için, mahalle isimlerine tıklayınız.

Birgi Haritası Yakınında Bulunan Yerler

Birgi çevresinde bulunan çeşitli yerler ve Birgi ile arasındaki mesafeler.

Yorumlar
Esra TAPKAN23 Nisan -

Birgi'yi çok merak ediyorum

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası