gusul abdesti banyodan once mi sonra mi alinir / Duş ile gusül abdesti nasıl alınır?

Gusul Abdesti Banyodan Once Mi Sonra Mi Alinir

gusul abdesti banyodan once mi sonra mi alinir

Gusülden önce mi sonra mı banyo yapmalı ?

Gusülden önce mi sonra mı banyo yapmalı ?

Eyüp_
Vücut kiri gusle mani mi ? Yaygın uygulama önce banyo ardından gusül. Ama bu durumda vücut ıslak olacak. Neresi ıslandı neresi kuru kaldı nasıl anlıyorsunuz vesvese olmaz mı ? Ben tam tersini yapıyorum da, önce gusül sonra banyo. Ancak çoğunluğa uyasım var karar veremedim.


Cevap: Gusülden önce mi sonra mı banyo yapmalı ?

SoruSoran
Kardeş gusülle banyoyu birbirinden neden ayırdınız ki?. Guslün farzları yapmak istiyorsanız da sünnetleriyle yıkanmaya başladıktan sonra bütün vücudu yıkayacaksınız bu kadar. Banyo bütün vücudu yıkamak değil mi zaten?


Cevap: Gusülden önce mi sonra mı banyo yapmalı ?

Eyüp_
Benim Maliki mezhebinde şart olan muvalatı ve delki de yapmam gerekiyor. Peşpeşe yıkama ve uzuvları yıkarken ovma. Sabun ve lif kullanmak organların bir kısmı yıkanırken diğer bir kısmının kuru kalmasına neden olmadığı takdirde muvalata engel değildir deniyor. Bu konuda netleşemediğim için ve israf korkusundan ayırdım. Ancak ayırınca da vesveseler baş gösterdi. Evvela gusletsek vücut kiri, sonra gusletsek kuru yer kalır mı gibi.. Benim standart hep yaptığım : önce sünnete uygun gusülü almak, tüm vücudu salt su ile elimin erişebildiği kadar ovarak ıslatmak. Ardından lif, sabun normal banyo. Ama şimdi ne yapacağımı bilemiyorum davranışlarımı kontrol edebiliyorum (defalarca tekrar tekrar boy abdesti almıyorum) ancak zihnimi sürekli meşgul ediyor.


Cevap: Gusülden önce mi sonra mı banyo yapmalı ?

rapper
< Vücut kiri gusle mani mi ? Yaygın uygulama önce banyo ardından gusül. Ama bu durumda vücut ıslak olacak. Neresi ıslandı neresi kuru kaldı nasıl anlıyorsunuz vesvese olmaz mı ? Ben tam tersini yapıyorum da, önce gusül sonra banyo. Ancak çoğunluğa uyasım var karar veremedim. >
Neresinin ıslak neresinin kuru kaldığını anlayamıyorsan önce gusül abdesti almanın ne faydası olacak? Gusül abdesti alınca mı neresinin ıslak neresinin kuru kaldığını anlıyorsun?


rapper
< Benim Maliki mezhebinde şart olan muvalatı ve delki de yapmam gerekiyor. Peşpeşe yıkama ve uzuvları yıkarken ovma. Sabun ve lif kullanmak organların bir kısmı yıkanırken diğer bir kısmının kuru kalmasına neden olmadığı takdirde muvalata engel değildir deniyor. Bu konuda netleşemediğim için ve israf korkusundan ayırdım. Ancak ayırınca da vesveseler baş gösterdi. Evvela gusletsek vücut kiri, sonra gusletsek kuru yer kalır mı gibi Benim standart hep yaptığım : önce sünnete uygun gusülü almak, tüm vücudu salt su ile elimin erişebildiği kadar ovarak ıslatmak. Ardından lif, sabun normal banyo. Ama şimdi ne yapacağımı bilemiyorum davranışlarımı kontrol edebiliyorum (defalarca tekrar tekrar boy abdesti almıyorum) ancak zihnimi sürekli meşgul ediyor. >
Neden önce gusül abdesti alıp sonradan banyo yapıyorsun kardeşim? Gusül abdestini almadan önce banyonu yap ki vücudunda kuru yer kalmasın, daha sonra da gusül abdestini alırsın, olur biter. Merak etme muvalat dediğin, vücudu diğer bir organ kuru kalmayacağı kadar seri bir şekilde yıkama ve uzuvları ovma banyo yaparken olacak bir şey. Bak olay şu, önce banyoya girer çişini yaparsın. Çünkü cinsel organının kanallarında kalan meniyi temizlemen lazım veya Cübbeli&#;nin dediğine göre yaşın kadar adım atman lazım. Daha sonra cinsel organını iyice köpükler ve suyla yıkarsın. Bu işlem bittikten sonra çeşmeyi açar, eline sabunu ve sabunluğu ya da duş jeli kullanıyorsan süngere duş jelini döker(ben duş jeli kullanıyorum, daha pratik) daha sonra üzerine su döküp sabunluğu ya da süngeri köpürtürsün ve çeşmeyi kapatırsın. Eğer sabun kullanıyorsan bir yerden sonra sabunun köpüğü kurur ve çok yoğunlaşır ve yeterli gelmeyebilir, o zaman çeşmeyi tekrar açar, tekrar köpürtür, vücudunun kalan kısımlarını köpüklemeye devam edersin. Sünger kullanıyorsan çeşmeyi bir daha açmana gerek yok, o zaten sürekli köpürür. Daha sonra vücudunu durularsın ve kafanı ıslatıp kafana şampuanı döküp kafanı durularsın. Vücudunun tamamını baştan aşağı yıkadığın için vücudunda kuru yer kalmaz böylece. Ama bana kalırsa cinsel organını yıkadıktan sonra kafanı yıka. Çünkü vücudun temizlendikten sonra kafandaki kir şampuanla birlikte vücudundan akacak. Ha, gerçi akacak olan kiri şampuan temizler fakat sen yine de önlem olarak öyle yap. Daha sonra gusül abdestini alırsın. Böylece hem muvalatı yani uzuvları peşpeşe ara vermeden yıkama farzını, hem de delki yani vücudunu ovalamayı yapmış olacaksın, hem de yıkanırken çeşmeyi kapattığın için sudan israf etmemiş olacaksın. Vücudunu zaten süngerle veya sabunlukla köpükleyeceğinden dolayı vücudun ovalanacak ve vücudunun tamamı köpüklenmeden yıkanmaya başlamayacaksın. Vücudunun köpüklenme işlemi bittikten sonra yıkanıp, ondan sonra gusül abdesti alacaksın ve vücudunda kuru bir yer kalmayacak. Böylece için de rahat olacak. Kusura bakma uykusuzluktan dolayı biraz uzun yazmış olabilirim.


Kayıtsız Üye
Gusül abdestindeki özellikle dikkat edilecek şey suyun girebildigi bütün yerlere temas etmesidir. Burdaki amac zaten arınmak temizlenmek. Tabiki sabunlanabilir ve banyo yapabiliriz. Daha fazla sevabı olsun istiyorsak sünnetleri terketmeyiz. Hariçin agiz ,burun, cem-i bedeni yikamak farzdir.


Kayıtsız Üye
Banyo yapıp liflenip durulandiktan sonra. Gusül abdestine niyet edip 3 kere ağza ve 3 kere burna su verip 3 kere başa ve omuzlara su dökerek gusül abdesti almış olur muyuz?

Banyo yaptıktan sonra vücudumuz ıslakken ağza ve burna 3 er defa su verip ve başa ve omuzlara su dökünce gusül abdesti kabul olur mu?


Sabır
Gusül budur zaten. Ağza burna su verip bütün vücudu yıkamaktır.


Kayıtsız Üye
Arkadaşlar banyo yapmasak önce kirli yer varsa onları yıkasak sonra gusulu alsak gusül sayılmazmı?


Sabır
Olur tabiki öncelikle temizlenirsin en son gusül alırsın. Sakıncası yok. Zaten vucüt temiz değilse öyle yapmak gerekir.


Kayıtsız Üye
Hocam vucudumuzu yıkamadan direk banyoya girip gusül abdesti alip sonra yikansak makbul olurmu


afsarbeyi
Vücudunda necis bir şey yoksa suyu engelleyecek bir şey yoksa. Önce gusül alabilirsin sakıncası yok.


Kayıtsız Üye
Banyoya girsem normal besmele cekip tum vucudumu yikasam (SABUNLA VE LIFLE )husul olur mu


ACİLSERVİS
Gusül alma şekli bellidir önce onları okuyup öğrenin. Farz nedir ve sünnet nedir anlamlarını öğrenin. Guslün farzları ve guslün sünnetlerini öğrenin ve uygulayın.


Yigitbey32
Öncelikle Selamun Aleyküm arkadaşlar ben mesela boy abdestimi aldım tüm herşey bitti diyelim bittikten sonra kafamı şampuanlayıp çıkmam sorun olur mu ? Acil cevap bekliyorum&#;


ACİLSERVİS
Gusül alındı her şey bitti cümlesinden anlaşılacağı gibi artık gusül tamamlanmıştır. Yeniden temizlenirsin veya üzerini kirletirsin bunun artık gusül ile bir ilgisi yoktur.


beratcan
Merhabalar. Ben normalde ilk önce girip komple yıkanıyorum sonra durulanıp niyet edip gusüle başlıyorum yani iki kez bu işlemi yapıyorum fakat anlaışdığı üzere 40 dakika falan sürüyor bu hem zahmetli hem israf. Bunun yerine ilk girip niyet edip sonra kafamı şampuanlayıp ve sonrada komple liflensem hem yıkanmış olup hem gusül olur mu ?


Ebû Mansur
Evet olur seafoodplus.info niyet edersin sonra şampuan ve liflenebilirsin sorun yok.


Kayıtsız Üye
Selamın Aleyküm. Ben önce girip sampuanimi lifimi Vs yapıp sonra niyet edip besmele çekip namaz abdesti alıyorum ayakları sona bırakıyorum en son 3 başıma 3 sağ omuza 3 sol omuza döküyorum. Önceden (niyet edip 3 ağıza 3 burna SU alip sonra namaz abdestine başlıyordum yani tekrar ağza burna SU alıyordum toplamda gsl ve namaz abdesti ile 6 kere su alıp vermiş oluyordum) araştırdım bilen kisilerede sordum gerek yok niyet edip edep yerleirni yıka normal abdest al sonra 3 başa 3 sağ omuza 3 sol omuza SU dök ve çık dediler yani 6 ağız ve burna6 kere su almama gerek olmadığını söylediler sizede sormak istedim araştırıyorum gusl farzı sünnetinde 3 ağız 3 burundan sonra normal abdest gibi abdest al diyince orda kafam karışıyor nasıl yapmalıyım ayrıntılı öğrenebilirmiyim.


Tohat
Farz olan gusül alınırken ağız burun ve bedenin tamamının iğne ucu kadar kalmayacak şekilde ıslanması yıkanmasıdır. Yani kuru yer kalmayacak. Gusül abdestini alırken namaz abdesti gibi almanız daha iyidir. yani oradaki belirtmiş olduğunuz sayıların bir önemi yoktur. Bir defa bile yapsanız ağzınızı burnunuzu yıkasanız vücudunuzu da kuru yer kalmayacak şekilde yıkasanız gusül şartları yerine gelmiş sayılır.


gusül abdesti banyodan önce mi sonra mı alınır, gusül abdesti yıkandıktan sonra mı alınır, banyo yaptıktan sonra gusül abdesti alınır mı

Bu kategoride yer alan Abdest alınırken amentü okunur mu ? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.

Benzer Yazılar:

  • 12 Temmuz ,

    anladığım kadarı ile herkes farklı gusül alıyor. bir kaç kişi dışında da tam olarak ne yaptığını anlatan olmamış. ben önce girip güzelce lifleniyorum. tabii öncesinde başımı şampuan ile yıkıyorum. sonra gusül niyeti edip elleri yıkayıp ağza ve burna 3 defa su veriyorum. sonra normal abdeste başlıyorum. tabii bu defa yine ellerimi yıkayıp yine ağza ve burna 3 defa su veriyorum. normal abdest bittikten sonra 3 er kez başa sonra sağ ve sol omuza su döküyorum. sonra da vücuduma su dökünüp çıkıyorum. böyle olunca da gusül banyo filan ortalama 1 saat sürüyor. var mı daha kısasını önerecek. herkes farklı yazıyor. önerilere açığım. israf yapmak istemiyorum. bir yerden sevap kazanırken diğer taraftan günah işlemekten korkuyorum.

Cünüp ve adetten sonra boy abdesti nasıl alınır? Erkek ve kadın için Gusul abdesti alınışı

Cünüp ve adetten sonra boy abdesti nasıl alınır? Erkek ve kadın için Gusul abdesti alınışı

Dinimize göre kadınlarda ve erkeklerde gusul abdesti gerektiren bazı önemli durumlar vardır. Sünnete uygun hali ile gusul abdestinin alınışını tam bilemiyorsanız rehber olacak bilgilerimiz sizlerle. Kadınların adetten sonra, kadın ve erkeklerinde cünüplükten çıkmak için almaları gereken boy abdesti hakkında merak edilen tüm detaylar haberimizde! Gusul abdesti nasıl alınır, gusul abdesti gerektiren haller nelerdir?

Gerek maddi gerek manevi temizliğin, imanın (kemal) şartlarından biri olarak vasıflandırıldığı dinimizde temizlik; Müslüman kimsenin hayatında vazgeçilmez bir parça olmalıdır. Kur’an-ı Kerim’de erkekler için “Eğer cünüp iseniz, iyice temizlenin (yıkanın)” (Nisâ, 4/43; Mâide, 5/6) buyrulur iken kadınlar için de "Ey Muhammed, sana kadınların hayız halinden sorarlar. De ki: O, kadına eziyet veren bir haldir. Hayız halindeyken kadınlardan uzaklaşın ve temizleninceye kadar da onlara yaklaşmayın. Temizlendikten sonra onlara Allah'ın emrettiği yerden yaklaşın" (el-Bakara;2/). Cünüp, hayız ve nifas gibi hükmi kirliliklerden arınmak için dinimizce yapılması emredilen boy abdestinin alınışını sizlere derledik.

Gusül gerektiren durumlar! Hangi akıntı abdesti, hangisi guslü gerektirir? Meni, mezi ve vedi..İLİŞKİLİ HABERGusül gerektiren durumlar! Hangi akıntı abdesti, hangisi guslü gerektirir? Meni, mezi ve vedi..

Gusül abdesti alınması gereken durumlar şu şekilde sıralanabilir:

1- ADET DÖNEMİ (HAYIZ)

Her kadının ay başında gördüğü adet kanamasının kesildiği vakit gusül abdesti alınması zorunludur. Bu vakti geciktirmek büyük bir günahtır.

2- NİFAS (LOHUSA)

Yine kadınların özel halleriyle ilgili bir durum olan nifas hali yani doğumdan sonraki lohusalıkta gusül gerekir.

Gusul almayı gerektiren durumlar

Gusul almayı gerektiren durumlar

3- CÜNÜP OLMA DURUMU

Eşlerin birbirlerine yakın temasta bulunmasından sonra meni gelse de gelmese de girdiği hal cünüp olmaktadır. Kadından ya da erkekten (cinsi zevkle) meninin gelmesi cünüplüğün ikinci nedenidir. Meninin uykuda ya da uyanıkken, bilinçli ya da bilinçsiz gelmesi sonucu değiştirmez.

Şâfiîler dışında fakihlerin geneli, cünüplük için meninin şehvetle gelmesini şart gördüklerinden, ağır kaldırma, düşme, hastalık gibi nedenlerden dolayı gelen meniyi cünüplük saymazlar. Uyanılan vakit kişi ihtilam olduğunu anımsamaz da kıyafetine meni bulaştığını görürse gusül gerekir. İhtilam olmasına rağmen çamaşırda iz görülmezse gusül gerekmez.

Abdest sıralaması nedir, abdest nasıl alınır? Abdest alırken okunacak dualarİLİŞKİLİ HABERAbdest sıralaması nedir, abdest nasıl alınır? Abdest alırken okunacak dualar

GUSUL ABDESTİNDEN ÖNCE ABDEST ALINMALI!

Gusul abdesti alınışı

Gusul abdesti alınışı

 Hz. Âişe (r.a) boy abdestinden önce normal abdest almanın müstehap davranışlar arasında olduğunu  şöyle rivayet etmiştir:

''Nebiyy-i Ekrem Efendimiz (s.a.v) cünüplükten kurtulmak için yıkandıkları zaman önce ellerini yıkamakla başlarlardı. Sonra namaz için abdest alır gibi abdest alırlardı. Sonra parmaklarını saçlarının arasına sokup diplerini hilallardı. Sonra başlarının üzerine elleriyle üç avuç su dökerler, ondan sonra da bedenlerine su dökerek suyu vücutlarının her tarafına ulaştırırlardı.” (Buhârî, Gusül, 1)

Namaz sureleri sıralaması! Namaz kılarken okunan zammı surelerİLİŞKİLİ HABERNamaz sureleri sıralaması! Namaz kılarken okunan zammı sureler

GUSUL ABDESTİ NASIL ALINIR? KADIN VE ERKEK GUSUL ABDESTİ ALINIŞI:

Kadın ve erkek için gusul abdesti alınışı

Kadın ve erkek için gusul abdesti alınışı

Gusul abdesti almak isteyen kadın veya erkek, banyoya girerken ''Eûzü-Besmele" çekmeli ve sol ayağı ile banyoya girmeli. (Gusul abdesti almadan önce tırnaklarda oje ve benzeri su geçirmeyen maddeler varsa yapıştırıcı gibi bunlar temizlenmeli.) İlk olarak eller ve avret yerleri yıkanır ve bütün beden kir ve pisliklerden arındırılmalı. Sonra her hayırlı işin başında söylediğimiz besmelemizi çekip "Niyet ettim Allah rızası için gusül abdesti almaya" diye niyet etmeliyiz. (Niyet Şafi Mezhebinde farzdır!)

Niyetten sonra namaz abdesti gibi abdest alıp ağza 3 defa dolu su alıp her defasında ağzı boğaza kadar gargara yapmak için çalkalanmalı. (Ağzı yıkama Hanefi Mezhebinde farzdır!)

Burna 3 kez su çekerek temizlenmeli. Buradaki ölçü, çekilen suyun burnu sızlatacak derinlikte olmasıdır. (Burna su çekme Hanefi Mezhebinde farzdır!)

Abdestten sonra önce başa sonra sağ omuza ve sol omuza 3 kez su döküp vücudun her yeri kuru yer kalmayacak gibi yıkanmalı.(Göbek boşluğuyla küpe deliklerine su gitmesi unutulmamalı!) (Bütün vücudu yıkamak Hanefi mezhebinde farz!)
Ayakları yıkayıp sonra sağ ayakla banyodan çıkılmalı.

Abdesti neler bozar, neler bozmaz? Abdesti bozan durumlar! Kan yayılmazsaİLİŞKİLİ HABERAbdesti neler bozar, neler bozmaz? Abdesti bozan durumlar! Kan yayılmazsa

NOT: KADIN VE ERKEKLERDE GUSUL ABDESTİ ALMA ŞEKLİ AYNIDIR, HİÇBİR FARK YOKTUR

BOY ABDESTİNİN FARZLARI:

  • 1 kez ağza dolu dolu su vermek,
  • 1 kez burna su çekmek,
  • 1 kez de tüm vücudu yıkayıp, temizlemek.
  • Ağzı, burnu ve bedeni en az 1 kere yıkamak farzdır. 3 kere yıkayan farzı yapmış olduğu gibi sünnet sevabını da kazanabilir.

BOY ABDESTİNİN SÜNNETLERİ:

  • Gusle besmele ve niyet ile başlamak, (Mâlikîler ile Şâfiîlerde niyet farzdır.) Hanbelîlere göre ise, niyet guslün sıhhat şartıdır.
  • Elleri ve avret yerini yıkamak,
  • Bedenin herhangi yerinde kiri temizlemek,
  • Gusül abdestinden önce normal namaz abdesti almak,
  • Su birikintisi varsa ayakları sona bırakmak,
  • Abdestten sonra önce 3 kez başa, sonra sağ sonra sol omuza su dökmek, sonra diğer organları yıkamak, her seferinde bedeni iyice ovuşturmak,
  • Her organı 3 kez yıkamak,
  • Suyu israf etmemek,
  • Avret yerlerini kapatarak yıkanmak,
  • Gusül sırasında konuşmamak,
  • Gusülden sonra hemencik giyinmektir.

GUSUL ABDESTİ İLE NAMAZ KILINIR MI?

Gusul abdestiyle namaz kılınır mı?

Gusul abdestiyle namaz kılınır mı?

Farz namazları kılmadan önce aldığımız normal namaz abdestinde olduğu gibi gusul abdesti alınca da direkt namaz kılıp kılamayacağımız merak edilen sorulardan bir tanesidir. Gusul abdestli kişi aynı zamanda normal namaz abdestli de olacağı için bu abdestle namaz kılabilir, bir kez daha abdest alması şart değildir.

KADINLARDA ADET SONRASI GUSUL! REGL KANAMASI NE ZAMAN BİTER?

Kadınların her ay başında gördükleri adet dönemi kanamalarında regl sürecinin bitmesi gelen kanın durması halinde biter. Adet kanamasının gününden sonrasında gelen lekelenme ya da kan özüre girer dolayısıyla gusul abdesti yani temizlenme gerektirir.

Adeti bitmiş kadının çamaşırında görülecek olan akıntı bembeyaz renkte olur. Bundan sonra gelecek olan bulanıklığa bakılmaz. Ümmü Atiyye şöyle rivayet etmiştir:

“Biz hayız bittikten sonra sarılığı ve bulanıklığı bir şey (hayızdan) saymazdık.” (Buhârî, Ebû Dâvûd)

Kızarık yüz nasıl geçer? Yüz kızarıklığına karşı en iyi bakım ürünleri

İLİŞKİLİ HABER

Kızarık yüz nasıl geçer? Yüz kızarıklığına karşı en iyi bakım ürünleriUmeyr isminin anlamı nedir? Umeyr ismi Kur&#;an&#;da geçer mi? Umeyr ne demek?

İLİŞKİLİ HABER

Umeyr isminin anlamı nedir? Umeyr ismi Kur'an'da geçer mi? Umeyr ne demek?

Cünüp olduktan sonra hemen gusül abdesti almanın bir sakıncası var mı, bir kaç dakika beklemek gerekir mi?

Değerli kardeşimiz,

İhtilam olduktan sonra akıntının tam olarak kesilmesi için biraz beklemek, bevletmek yani idrarını yapmak, uyumak ve yürümek gerekmektedir. Çünkü akıntı yavaş yavaş geldiğinden hemen kesilmemektedir. Ancak uzun bir müddet beklemek şart değildir. Bir kaç dakika yeterlidir.

İhtilam olan veya cinsel ilişkide bulunan bir kimse, idrarını yapmadan veya yürümeden veya yatıp uyumadan yıkansa da, sonra kendisinden meninin arta kalan kısmı çıkacak olsa, ikinci kez yıkanması gerekir. Fakat idrarını yaptıktan veya yürüdükten veya uyuduktan sonra şehvetsiz olarak gelecek meni guslü gerektirmez. Çünkü bu durumda o meni, yerinden, şehvet olmaksızın ayrılmış bulunur.

İlave bilgi için tıklayınız: 

- Meni, mezi, vedi ve guslü gerektiren durumlar hakkında bilgi verir misiniz?..

Selam ve dua ile
Sorularla İslamiyet

Gus&#;l abdesti almadan oru&#; tutulur mu? Diyanet a&#;ıkladı

Haberin Devamı

Ramazan ayı bir yandan devam ederken, diğer yandan akıllarda soru işareti bırakan konulara açıklık getirmesi için Din İşleri Yüksek Kurulu’na vatandaşların soruları devam etmekte. Vatandaşları en çok şüphede bırakan konu ise; regl dönemleri son bulan kadınların, adet bittikten sonra gusül abdesti almadan oruç tutulur mu soruları. Diyanet, gusül abdesti almadan oruç tutmayla ilgili soruları yanıtladı. İşte detaylar…

GUSÜL ABDESTİ ALMADAN ORUÇ TUTULUR MU?

Diyanet İşleri Başkanlığı’nın açıklamasına göre;

Cünüplük oruç tutmaya engel değildir. İster cünüp olmayı gerektiren hâl, oruca başlanmadan gerçekleşmiş olsun, ister ihtilam olma gibi orucu bozmayan bir sebeple oruçlu iken gerçekleşmiş olsun fark etmez. Ancak cünüp olan kişi, bir an önce yıkanıp temizlenmelidir. Cünüp iken üzerinden bir namaz vakti geçmemelidir. Guslün bir namaz vaktinden daha fazla süreyle ertelenmesi günahtır. Çünkü geciktirilirse namaz terk edilmiş olur (İbn Âbidîn, Reddü’l-muhtâr, III, ).

Haberin Devamı

ORUÇLUYKEN GUSÜL ABDESTİ ALINIR MI?

Oruç tutmak üzere sahurunuzu yaptınız fakat boy abdesti almanız gerekiyor. Uyumadan önce orucunuz için niyet ettiniz ancak sabah kalktığınızda boy abdestinizi almanız gerekiyor. Kısacası oruca niyet ettikten sonra da gusül abdesti alınabilir. Fakat ağıza ve buruna alınan suyun genze kaçmamasına dikkat edilmelidir. Aksi halde fazla su çekilirse oruç tehlikeye girer ya da bozulur. Bunun dışında oruçluyken gusül abdesti almakta bir sakınca yoktur.

nest...

batman iftar saati 2021 viranşehir kaç kilometre seferberlik ne demek namaz nasıl kılınır ve hangi dualar okunur özel jimer anlamlı bayram mesajı maxoak 50.000 mah powerbank cin tırnağı nedir