hamam modelleri / Banyo Hamam Modelleri için 12 fikir | banyo düzenleme, banyo, banyo iç dekorasyonu

Hamam Modelleri

hamam modelleri

Hamam Tası

Hamam Tası

Hamam tası hamamlarda su haznesinden su almak için kullanılan yuvarlak, derin olmayan ve biraz yayvan yapıya sahip bir kaptır. Vücuda su dökmek için kullanılan bu kaplar; yapımında kullanılan malzemesine, boyutuna ve süslemelerine göre çeşitlenir. Derin olmayan bu kapların tutacak bir kulpu yoktur bu yüzden kişinin tutmasını kolaylaştırmak için ortasında göbek denilen bir çıkıntı vardır. Bu objelerin tarihi çok eskiye dayanır ve günümüzde olduğu gibi hamamlarda kullanılma amacı taşımaz. Bu eşyaların antik çağlarda ibadet amacıyla kullanılmaya başlandığı bilinir. Geniş bir coğrafyada ibadet amacıyla hamam tası kullanımı şu şekilde olabilir; tanrıya sunum yapma amacıyla içine su koyarak veya ibadet için kabın içine su doldurarak içme. Bu ürünlerin üretimlerinde kullanılan malzemeler oldukça çeşitlidir. Gümüş hamam tası olmakla birlikte bakır hamam tası da oldukça ilgi görür diğer yandan günümüzde en çok tercih edilen malzeme ise plastiktir. Bunun sebebi plastik hamam tası fiyatlarının daha uygun olmasıdır ancak estetiğe ve kaliteye önem veren kullanıcıların tercihleri hala gümüş ve bakır olanlardan yanadır. Renk renk ve desen desen çeşitlenen hamam taslarının bilinirliği genellikle Osmanlı tarihine de dayanmaktadır. Osmanlı hamamları olarak bilinen mekânlarda kullanılan bu objelerin tarihi değeri de vardır. Günümüzde antika eşyalara ilgi duyan insanlar tarafından daha çok tercih edilen bu ürünlerin tasarımcılar veya iç mimarlar tarafından da kullanıldığı bilinmektedir. Tüketicilerin tercihleri kullanılan malzemeye ve desene göre değişiklik gösteriyor; oldukça geniş bir skalaya sahip olan bu ürünler her zevke hitap eder şekildedir. Antika hamam taslarının değeri ve çekiciliği sadece kullanılan malzemeye göre değil tasın üzerindeki motiflere göre de değerlendirilir. Günlük kullanımından bahsediyor olduğumuz bu ürünlerin müzecilik kısmı da vardır. Tarihi milattan önceye kadar dayanan tasları müzelerde ziyaret edip inceleyebilirsiniz. Tarihi değeri olmakla birlikte günümüzde tasarım amaçlı da kullanılan bir eşyadır. Evdeki banyonuz için bir hamam tası satın almak istiyorsanız sitemizdeki çeşitli ürünlere bakarak uygun fiyatlardan edinebilirsiniz. Banyonuz için tercih edebileceğiniz çeşitler ise şöyledir; bakır, gümüş, plastik ve metalden üretilmiş hamam tasları.

Hamam Tası Modelleri, Özellikleri ve Fiyatları

Hamam tası fiyatı ve çeşitleri oldukça değişkendir. Hamam tası mermer malzemeden yapılabildiği gibi plastikten de üretilebilir. Hamam tasını plastikten tercih edecek olursanız en büyük avantajınız kullanım rahatlığı olacaktır çünkü diğer materyallere göre oldukça hafif ve ince olan bu malzeme size kullanım rahatlığı sunmaktadır. Bütçenize göre değişkenlik gösteren ürünler arasında el yapımı olanları da yer almaktadır. En uygun fiyatlara en iyi görünümlü hamam tasını satın alabilir ve evinize otantik bir hava katabilirsiniz. Bu ürünleri sadece banyonuzda değil bir süs eşyası olarak da evinizin veya iş yerinizin herhangi bir köşesinde kullanabilirsiniz. Bununla uyum yaratabilmeniz tamamen sizin elinizdedir. Yaratıcılığınızı kullanarak iç tasarımda fark yaratabilmek mümkündür. Üç bin yıla dayanan tarihiyle banyonuza ayrı bir hava katacak olan bu ürün serileri aynı zamanda oldukça kullanışlıdır. Yer kaplamaması ile birlikte görsel olarak da estetik bir görüntüye sahip olan bu taslar farklı renklere sahiptir. Altın kaplamalı bulabileceğiniz gibi beyaz gümüş renginde de bulabilirsiniz. Daha otantik bir ürün istiyorsanız bakır olanları tercih etmelisiniz. Alüminyum hamam tası ise plastik olanlar için bir alternatif yaratır çünkü plastik kadar hafif olan alüminyum aynı zamanda görsel olarak plastikten daha estetik görünmektedir. Üç bin yıldır değişmeyen formuyla günümüze kadar ulaşan hamam taslarının orjinali bakırdan olanlarıdır. Kalaylı bakır malzemeden olanları günlük kullanım için oldukça uygundur. Balıklı hamam tası en çok ilgi gören türlerden biridir. Bu ürünlerde çıkıntılı göbeğin tam üzerinde üç boyutlu küçük bir balık vardır. Geçmişten günümüze gelen bu sevimli motif, üretimlerde kullanılmaya devam ediyor çünkü ürünün tarihini yansıtmaya en yakın motiflerden biri balıktır. Balık motifi genellikle tam ortada üç boyutlu şekilde görünmekle birlikte kabın iç çevresinde de kabartmalı olarak işlenebiliyor. Balık desenlilerde en çok tercih edilen malzeme bakırdır. Hem bakırın sıcak rengi hem zarifliği bunun sebebidir. Balıklı bakır tasarımları genellikle Türkiye’ye gelen turistler arasında hediyelik eşya olarak satın almada ilk sıralardadır.

Antika Hamam Tası Desenleri

Günümüzde bulması oldukça zor olan antika hamam tası, nadir de olsa ata yadigârı olarak bazı ailelerde vardır. Banyo dizaynları son zamanlarda oldukça popürleşmiştir, buna paralel olarak otantik ve eski tarzlarda dizaynlar da gündeme gelmiştir. Bu yüzden artan hamam taşı satışları makul karşılanmalıdır. Maşrapa olarak da bilinen bu ürünlerin kullanımı sandığınız kadar zor değildir. Modern tarzda bulabileceğiniz gibi nostaljik Osmanlı tarzı modeller de oldukça yaygındır. El dövmesi ve işlemeli ürünler tercih etmek istiyorsanız bunlar Anadolu’da hala el işçisi ustalar tarafından üretilmektedir. Sitemizde el işçisi ustalar tarafından üretilmiş ürünlere ulaşmanız mümkündür. Bu ürünü tek başına alabileceğiniz gibi bir set halinde de alabilirsiniz. Hamam tası seti fiyatları size daha uygun gelebilir. Bu setin içinde hamam tasına ek olarak havlu veya sabun bulabilirsiniz. Daha büyük bir set satın almak isterseniz keseli setleri ya da peştamala sahip olanları tercih edebilirsiniz. İhtiyaca göre değişiklik gösteren bu setler her bütçenin kapasitesi düşünülerek oluşturulmuştur. Havlu, peştemal, sabun ve kese gibi ürünlerin hepsine sahip olan bir set satın almak istiyorsanız Trendyol’dan ürünleri inceleyebilirsiniz. Balık desenli ürünler olmakla birlikte çiçek desenli olanlar da oldukça yaygındır. Özellik el dövmesi ürünlerde tercih edilen desen genellikle çiçek desenidir. Ürünlerin boyutlarından bahsedecek olursak genişlikleri genellikle on dokuz, yirmi santimetre çapında olurken yükseklikleri dört santimetre civarındadır. Antika bir ürün tercih etmek istiyor ama bulamıyorsanız antikaya alternatif olarak eskitmeli ürünler sizin kurtarıcınız olabilir. Daha uygun fiyatlarla erişebileceğiniz eskitmeli ürünler banyonuza ayrı bir hava katacaktır. Bu ürünle uyumlu başka eşyalar da kullanarak yaratacağınız konsept oldukça ilgi çekici olacaktır. Osmanlı hamam tası bulmak oldukça zor olduğu için eskitmeli ürünler sizin zevkinize hitap edebilir. Küçüklük anılarınızdan aklınızda kalanları yaşatmak ve çocuğunuza nostaljik hatıralar bırakmak istiyorsanız tercih edeceğiniz bu ürünlerden pişman olmayacaksınız. Banyonuzu tasarlarken kullanacağınız bu ürünün yanında aynı tarzda musluk ve lavabo da kullanırsanız bir konsept bütünlüğü yaratabilirsiniz. Bu ürünleri yakın renklerde tercih ederseniz daha ahenkli bir görünüm yakalayabilirsiniz.

Sağlığınız İçin Hamam Tasları

Bu ürünü tercih etme sebebinizin bir diğeri de sağlığınız olabilir. Vücudunuza değecek olan suyu, sıradan malzemelerden yapılmış maşrapaları kullanarak bozmak istemezsiniz. Bunun yerine kullanabileceğiniz ürün pirinç hamam tası olabilir. Boyalı ve boyasız pirinç olmak üzere iki çeşit olan bu ürünleri kullanırken sağlığınızla ilgili herhangi bir tereddüt yaşamazsınız. İşlemeli ve işlemesiz olabilen bu ürünleri tamamen zevkinize göre tercih edebilirsiniz. Bu ürünleri banyonuzda kullanarak estetik bir hava yaratmış olmakla birlikte binlerce yıllık tarihi olan bir ürün kullanıyor olacaksınız; bu hissiyat da sizin tarihinizle olan bağlarınızı güçlendirebilir. Geçmişimize ışık tutan bir ürün kullanabilmek şanslı hissettirir. Bu şansı yakalamak da tahmin ettiğiniz kadar zor değildir; Trendyol sayfamızdaki ürünleri inceleyerek zevkinize uygun seriyi sipariş edebilirsiniz. Tercihiniz eski hamam tası ise el işçiliğine önem veriyor olabilirsiniz. Ürünün üzerindeki el işçiliğini merak ediyorsanız, üründeki el emeği motifleri inceleyebilirsiniz. Ürün üzerindeki desenler basma tekniği ile üretilmiştir. Hediyelik olarak da eşinize ve dostunuz için satın alabileceğiniz bu ilgi çekici ürünler popülerliğini korumaya devam ediyor. Çağımızda hamamlara gittiğinizde karşılaştığınız bu malzemeleri evinizde de kullanmak istiyorsanız dilediğiniz modeli hemen satın alabilirsiniz. Geçmişten günümüze süregelen kültürümüzü yaşatmak istiyorsanız hamam tası modelleri ilginizi çekecek demektir. İstediğiniz malzemeye, renge ve desene uygun ürünlerin hepsini bir arada görmek istiyorsanız sitemizi ziyaret etmeden karar vermemelisiniz. Banyonuz dışında yatak odasında da kullanıma uygun olan bu ürünler; yayvan ve derin olmayan yapısıyla takılarınız için bir hazne olarak kullanılabilir. Diğer yandan evin girişinde, kapı yanında konumlandıracağınız bu kap anahtar gibi küçük eşyalarınızı estetik bir şekilde kamufle edebilecek kapasitededir. Sadece banyoda kullanmak için bir ürün arayışındaysanız daha hafif malzemeden yapılmış olanları tercih etmeniz faydanıza olabilir. Ürünle ilgili bir tereddüt yaşıyor iseniz; ürünü kullanmış olan müşterilerin yorumlarını inceleyerek satın almaya karar verebilirsiniz. Ürün taramanız hediyelik hamam tası üzerinden ilerliyor ise öncelikle bütçenizin sınırlarını belirlemeniz gerekir. Çünkü geniş bir yelpazeye sahip olan bu ürün birçok seçenekle karşınıza çıkabilir. Tarihte şifa tası olarak da bilinen bu ürünü kullanmak sizi daha iyi hissettirecektir çünkü kullanırken de fark edeceğiniz gibi elinizde duran obje tarihle köprü kurma özelliğine sahiptir. Sağlık, temizlik ve şifa kavramlarıyla güçlenerek günümüze ulaşan bu objeyi kullanırken eşsiz bir haz alacağınızdan şüpheniz olmasın. Banyoda yıkanmak için kullanacağınız bu ürün size bütün kirlerden arınma hissi yaratacaktır. Geleneksel yöntemle yıkanıyor olmanın tadı kıyaslanamayacak bir değerdir. Yıkanma geleneğinin eskimeyen bu parçası otantik severler için vazgeçilmez bir parçadır. Eski gelenek kalaylanmış bakırdan üretilerek kalitesini korumaya devam etmektedir. Üç bin yıldır eskimeyen ve değişmeyen biçimiyle gelecekte de kullanılmaya devam edeceği aşikârdır.

Kaliteli Ürünler ve Uygun Fiyatlar

Geleneksel dokunuşlarla modern anlayışı bir araya getiren bu ürünler renk yelpazesiyle çok geniş bir çeşitliliğe sahiptir. Bütçenize uygun her kalitede ürünü bulabileceğinizden hiç şüpheniz olmasın. Çağımızda ihtiyaç duyulan geleneksel anlayışa hizmet eden bu objeler nostaljik malzeme severlerin vazgeçilmezidir. Geleneksel hatlarla oluşturulmuş olan motifler, ürünler üzerinde oldukça uyumlu şekilde yerleştirilmiştir. Zevkinize göre tercih edebilecekleriniz şunlardır; bakır seri, pirinç seri, alüminyum seri veya altın kaplamalı seri. Kullanılan malzeme olarak bu şekilde sınıflandırılmış olsa da bu ürünleri; renklerine, desenlerine ve yansıttığı tarihi döneme göre gruplayabiliriz. Osmanlı zamanında saraylarda kullanılanlarla aynı kalitede ve aynı estetiğe sahip ürünlere ulaşmak artık çok kolaydır. Yaşanılan hissin bir ayrıcalık olduğunu unutmamalısınız. Aradığınız ürünün kaliteli, şık görünümlü, sağlıklı olmasını istiyorsanız ve bütçe sıkıntınız yok ise gümüş hamam tası fiyatları size göre olabilir. Osmanlı’dan gelen kültürümüzü yaşatmak istiyorsanız evinizin içinde farklı alanlarda, farklı amaçlarla kullanabileceğiniz hamam tasları tam size göre olacağından şüpheniz olmasın. Oldukça kullanışlı olan bu ürünleri kullanmaya başladığınızda alacağınız zevkten dolayı yakın çevrenize ve arkadaşlarınıza çekinmeden tavsiye edeceksiniz. Her zevke uygun iç işlemeleriyle göze hitap eden bu ürünler salonunuzun baş köşesinde yerini alabileceği gibi yatak odanızda bir süs eşyası olarak da kullanabilir. Çok kullanışlı olan bu ürünü bir kez kullandıktan sonra hayatınızın geri kalanında da kullanmaya devam edeceğinizden şüpheniz olmasın. Modern çağda alışkın olduğunuz duş anlayışına yeni bir soluk getirmek istiyorsanız ilk edinmeniz gereken objelerden biri budur. Arkadaşlarınıza ve sevdiklerinize hediye olarak sunabileceğiniz bu ürünler; satın alacağınız kişinin zevkine uygun olan deseni seçme şansı tanımaktadır. Armağan etmeyi düşünüyorsanız bakır hamam tası fiyatları ilginizi çekebilir. Otantik Osmanlı motifleriyle bezenmiş ürünlere ulaşabileceğiniz gibi Anadolu kültürü tarzına yakın süslemelere sahip olanlara da ulaşabilirsiniz. Osmanlı motifleri ve Anadolu kültüründen vazgeçmeyen banyo sahiplerinin vazgeçilmezidir. Evinin dekorunda fark yaratmak isteyenler için listenin başında gelen bu objeler günümüzde ilgi çekici olmaya devam etmektedir. Asla geçmeyen modası ve eskimeyen görüntüsüyle yıllarca kullanabileceğiniz uzun ömürlü bir eşya satın almak istiyorsanız doğru üründesiniz. Parlak ve pürüzsüz yüzeyiyle göz kamaştıran bu ürünü evinizin iç dekoruna kolayca uydurabilirsiniz. İlgi çeken tasarımıyla misafirlerinizin ilgisini kesinlikle çekecektir. Satın aldığınız eşyaları uzun ömürlü kullanmak istiyorsanız bu objede yapmanız gereken tek şey su ile temas eden bir kullanımdan sonra kurulamaktır. Sağlığa zararlı bir madde içermeyen üretilmiş olduğundan kuşku duymayın. Tercihinize ve kullanım amacınıza göre farklı boyutlarını satın alabilirsiniz. Tek tip olmayan bu ürün serileri evinizde çeşitlilik yaratacaktır.

Hamam Taslarının Yapısal Özellikleri

Bu ürünlerin yuvarlak, zarif ve derin olmayan yapısı; kullanımında zorluk yaşatacak gibi düşündürüyor olabilir fakat kullanım kolaylığı için ve yaşanılacak zorluklara bir çözüm olması için genellikle hamam taslarının ortasında içine doğru bombeli olacak şekilde çıkıntı vardır. Bu çıkıntı kabın altın tutmada büyük bir işlevselliğe sahiptir. Tercihiniz hamam tası bakır ise sıcak renklerden hoşlanıyorsunuz demektir. Yaşadığınız ortama samimiyet ve sıcaklık katacak olan bu bakır üründen asla pişman olmayacaksınız. Tarihle ne kadar ilgiliyseniz bu eşyayı kullanırken alacağınız zevk de o kadar çok olacaktır. Kültürel bir köprü sağlayan ürünler geleneklerimizi korumak için büyük öneme sahiptirler. Banyonuzda tercihi edeceğiniz ürünü eğer bakır malzemeden üretilmiş olarak tercih ederseniz, banyonuzdaki diğer ürünleri de bakır renginde satın almanız uyumlu bir kombin yaratmanızı sağlayacaktır. Eşyalarınız arasında yarattığınız kombin evinizin havasını değiştirecektir. Bakır Hamam tasının yanında banyonuzda estetik bir görüntü yaratmak için kullanabileceğiniz bazı ürünler vardır. Bu ürünlerden biri bakır sabunluktur. Bakır tasınızla bütünsel bir ahenk yakalayacak olan sabunluğun yanı sıra musluğunuzun renkleri de önem taşımaktadır. Osmanlı konseptinde tasarlanan banyo ve tuvaletlerde genellikle tercih edilen en önemli eşyalardan birisi de lavabodur. Klasik beyaz lavabo görüntüsünü yıkmak isteyen tasarımcılar hamam havasını hissettirebilmek için farklı lavabo tasarımlarını kullanmaktadırlar. Hamam tası adı kullanılarak yaratılan geleneksel banyo konseptleri son dönemlerde oldukça dikkat çekmeye başlamıştır. Modadan geri kalmak istemeyen tüketicilerin tercihlerini oluşturan bu geleneksel çizgili seriler uzun bir süre daha popülerliğini koruyacak gibi durmaktadır. Bu objelerin ortalarındaki bombelik kullanım kolaylığı sağladığı kadar ilginç bir yumuşaklık katarak estetik bir hava yaratmaktadır. Balık figürü genellikle göbekli hamam tası üzerinde tercih ediliyor fakat göbeksiz balık figürlü olanlar da oldukça popülerdir. Kullandıkça sizi eski sıcak çocukluk anlarınıza götürecek ve geçmişinizle bağınızı yaşatacaktır. Anadolu’da büyüyen yaşlıların vaz geçilmezi olan bu seri günümüzde gençlerin de evlerinde tercih edilenler arasına girmeye başlamıştır. Modern çağın hızlı değişiminde tutunulacak geleneksel bağlara ihtiyaç duyulan bu dönemlerde, ihtiyacı karşılamak için bu ürünü satın almak yeterli olabilir. Modern tasarlanmış bir banyonuza geleneksel soluk getirmek istiyorsanız pirinç, bakır, alüminyum veya altın kaplamalı olan ürünleri tercih edebilirsiniz. Zevkinize göre çiçek motifli veya balık figürlü ürünlere Trendyol sayfamızdan kolayca ulaşabilirsiniz.

Banyolar, kişilere özel olarak dizayn edilen mahrem alanlardır. Bu nedenle evin banyosu dekore edilirken evin bireylerinin ihtiyaçlarına cevap verecek şekilde dizayn edilir. Banyo tasarımcıları, profesyonel olarak yaptıkları hamam banyo modelleri ile banyo dekorasyonuna farklı bir bakış açısı getirmiştir. Türk hamamı banyo modelleri olarak bilinen bu banyolar günümüzde her evde uygulanan banyolar haline gelmiştir. Türk hamamı banyo modellerinde klasik banyolardan farklı olarak mermer kullanımı daha yoğundur. Ayrıca mermer ile birlikte yoğun olarak kullanılan malzemelerden biri de ahşaptır. Banyo ölçülerine bağlı olarak orta masa şeklinde bir dinlenme yüzeyi ve kenarlarda oturabileceğiniz mermer oturma alanları yer alıyor. Ayrıca oturma alanı yanında yine mermer kullanılarak yapılmış olan ve adına kurna denilen su toplama alanları da bulunuyor. Banyonuzun ölçülerine bağlı olarak Türk hamamı banyo modelinin spesifik özelliklerinden birini veya bir kaçını tercih edebilirsiniz.

Evinizin banyo dekorasyonu için hamam banyo modelleri tercih edeceksiniz profesyonel bir banyo tasarımcısı ile çalışmanızda fayda var. Evde türk hamamı banyo modelleri dekorasyonu yaparken duvardan ısıtma ve zeminden ısıtma sistemleri kullananız gerekecektir. Hamam tipi banyolar için geniş mermer tezgahlar da kullanmanız gereken malzemeler arasında yer alıyor. Modern ve aynı zamanda klasik bir banyo için türk banyo hamamı modeli tercih edebilirsiniz.

Banyo tasarımcıları ve dekoratörler tarafından tercih edilen bir banyo modeli olan hamam banyo modelinde modern dokunuşlar yaparak kişiselleştirme işlemini daha kolay yapabilirsiniz. Banyonuzun mimari yapısı, kullanılacak mobilya sayısı gibi etkenleri göz önünde bulundurarak banyonuzda harikalar yaratmak sizin elinizde. Ayrıca ahşap ve mermer uyumunu banyonuzda kullanarak hem daha doğal hem de daha dekoratif bir banyo hayata geçirebilir ayrıca banyonuzun daha kullanışlı olmasını sağlayabilirsiniz. Türk hamamı banyo modeli içerisinde yer alan her detayı evinizde kullanabilir, dinlenebileceğiniz sıcak ve samimi bir banyoya sahip olabilir ve banyonuzu evinizin en harika yaşam alanı haline getirebilirsiniz. 

Eskiden evler kendimiz için değil, başkaları için dekore edilirdi. Komşularda, akrabalardan ve arkadaşlardan görülecek takdir kendi rahatımızdan daha önemliydi. Bu nedenle de evin misafir denetimine açık bölümlerinin dekorasyonu için çok uğraşılır, geri kalan bölümler ise tabir yerindeyse sallanırdı. Özenden mahrum kalan bölümler arasında banyo da vardı. Banyolar sadece aile bireylerini ilgilendiren alanlar olarak değerlendirilip nasıl olsa olsun fark etmez gibi şeklinde bir mantıkla yaklaşılırdı. Neyse ki son yıllarda bu durum tümden değişti. Artık ev sahipleri daha ziyade kendi tarz ve zevklerini göze alarak dekorasyon yapıyor. Günün yorgunluğunu attığımız kişisel bir vaha diye adlandırsak abartmış olmayacağımız banyolar da nasibini aldı. homify'da paylaştığımız banyolar bu durumu kanıtlar nitelikte. Bugün size banyolarınızı özel hale getirmeniz için on bir farklı yöntem sunacağız. Siz de banyoya önem verenlerdenseniz bu yazı tam size göre. 

nest...

batman iftar saati 2021 viranşehir kaç kilometre seferberlik ne demek namaz nasıl kılınır ve hangi dualar okunur özel jimer anlamlı bayram mesajı maxoak 50.000 mah powerbank cin tırnağı nedir