en ucuz diyarbakır ankara uçak bileti / Ucuz Diyarbakır Uçak Bileti Fiyatları - Pegasus

En Ucuz Diyarbakır Ankara Uçak Bileti

en ucuz diyarbakır ankara uçak bileti

Türkiye’nin Kadim Kent’i olan Diyarbakır, Neolitik dönemden itibaren insanoğlunun kendinden izler bıraktığı bir şehir. Roma, Bizans, Selçuklu, Osmanlı gibi birçok devletin izlerini taşıyan Diyarbakır, ziyaretçilerinin geçmişe tanıklık etmesine olanak sağlıyor. Tarihi ve kendine has kültürünün yanı sıra mutfağı ile de öne çıkan Diyarbakır’da dolu dolu geçirebileceğiniz keyifli günler sizi bekliyor. 

Diyarbakır’a gitmek için takviminiz belliyse ve geriye sadece uçak bileti almak kaldıysa ucuza uçak bileti fiyatları arasından sizin için en uygun olanı tercih edebilir ve tarihe yolculuğunuzu başlatabilirsiniz. 

Ulaşım

Diyarbakır’a en rahat ulaşımı sağlamak için Pegasus’un İstanbul’dan direkt uçuşlarını tercih ederek yolculuğunuzu hem kısa hem de keyifli hale getirebilirsiniz. İstanbul’dan yaklaşık 1 saat 50 dakikada direkt olarak uçuş sağlayabilirsiniz. 

Diyarbakır Havalimanı’ndan dünyanın farklı noktalarına uçmak isterseniz de yine Pegasus’un ’den fazla Diyarbakır-İstanbul aktarmalı uçuşlarından birini tercih edebilirsiniz. Bütçenize en uygun uçak biletini almak için kampanyalarımızı ve promosyonlarımızı takipte kalın.

Diyarbakır Havalimanı’ndan Şehir Merkezine Ulaşım 

Pegasus’un aktarmalı ve direkt olarak uçuş sağladığı Diyarbakır Havalimanı, şehir merkezine 10 km uzaklıkta yer alıfunduszeue.infomanından şehir merkezine ulaşım için otobüs, taksi ve araç kiralama hizmetleri bulunuyor.

Havalimanından saatleri arasında 20 dakikada bir kalkan Z2 numaralı Diyarbakır Belediye otobüsleri ile üniversiteye kadar ulaşabilirsiniz. Yine havalimanından kalkan Z3 numaralı otobüsler ise saatleri arasında Dağkapı’ya kadar gidiyor. Bu otobüsler günde sadece 7 sefer düzenliyor.

Otobüsler yerine şehir merkezine rehber eşliğinde gitmek istiyorsanız havalimanı terminalinde bulunan taksileri kullanabilirsiniz. 7/24 hizmet veren taksiler, gece/gündüz tek tarife uyguluyor. Havalimanından şehir merkezine gitmek ise taksiler ile yaklaşık 15 dakika sürüyor.

Diyarbakır geziniz boyunca konforlu ve özgür bir seyahat gerçekleştirmek için Pegasus’un araç kiralama hizmetinden yararlanabilirsiniz. Seyahatiniz öncesi yapacağınız rezervasyon ile aracınız sizi havalimanında bekliyor olacak. 

Şehir içi Ulaşım

Diyarbakır şehir içi ulaşımında belediye otobüslerini, minibüsleri ve taksileri kullanabileceğiniz gibi kenti yürüyerek de kolaylıkla gezebilirsiniz. Belediye otobüslerini sık sık kullanacaksanız ve ulaşımınızı ekonomik hale getirmek istiyorsanız, toplu taşıma araçlarında kullanılan “Diyarkart” ı alarak istediğiniz noktaya daha uygun bir ücretle gidebilirsiniz.  

Kentin hastane, üniversite gibi sık sık gidilen bölgelerine ulaşım sağlamak için minibüsleri tercih edebilirsiniz. Havalimanında olduğu gibi şehir içinde de taksiler 7/24 hizmet veriyor. 

Konaklama

Diyarbakır, konaklamada farklı seçenekler sunuyor. Kervansaraylarda yer alan butik otellerde kentin tarihi ile güne başlayabileceğiniz gibi şehir merkezindeki kent otellerinde ya da pansiyonlarda da kalabilirsiniz. Her bütçeye hitap eden konaklama seçeneklerinden en çok tercih edilenler arasında Fırat Mahallesi’ndeki 5 yıldızlı oteller bulunuyor. İş seyahati için Diyarbakır’a geldiyseniz ya da lüks bir konfor arıyorsanız otel rezervasyonunu seyahat programınıza göre geç kalmadan oluşturabilirsiniz.

Yeme İ&#;me

Medeniyetlerin geçiş noktası olan Diyarbakır’ın mutfağı da tarih ile harmanlanıyor ve günümüze tadına doyulmayacak lezzetler geliyor. Ne kadar karpuzu ile meşhur olsa da kebabı ile de adından sıkça söz ettiren Diyarbakır’da etinden sebzesine kadar denemeniz gereken çok farklı yemekler bulunuyor. Diyarbakır’da yemeden dönülmemesi gereken yemekleri ve bu yemeklerin nerelerde daha lezzetli olduğunu merak ediyorsanız Diyarbakır’da Ne Yenir? tavsiyelerini dikkate alabilirsiniz.

Faydalı Bilgiler

Her noktası ile dikkat çekici bir kent olan Diyarbakır hakkında merak ettiklerinizi aşağıda bulabilirsiniz.

Çevre Şehirler 

Hava Durumu 

Diyarbakır’da rahat bir seyahat gerçekleştirmek istiyorsanız bahar aylarını tercih edebilirsiniz. Nisan ve mayıs aylarında hava sıcaklığı 20 ila 26°C arasında değişir. Zaman zaman bahar yağmurlarına denk gelseniz bile bu yağmurlar kısa süreli olacağı için gezinize engel olmayacaktır.

Yazın Diyarbakır’a yolunuz düştüyse sıcak havalara karşı hazırlıklı olmalısınız. Karasal iklimin hüküm sürdüğü Diyarbakır’da özellikle temmuz ve ağustos aylarında 38°C’yi bulan hava bunaltıcı olabilmektedir. 

Dilerseniz Diyarbakır’ı sonbaharda da gezebilirsiniz. Kışa geçmeden önce serin havalarda kentin her yerini rahatlıkla gezebilirsiniz. Ancak kış aylarında kentteyseniz bavulunuzu buna göre hazırlamalısınız. Kimi zaman eksilerin görüldüğü hava sıcaklığında ısınmak sizin için zor olabilir.

Önemli Telefonlar 

  • Ülke Kodu: +90
  • Şehir Kodu:
  • Havalimanı Telefonu: 27 19
  • Ambulans:
  • Polis:

G&#;r&#;lecek Yerler

Diyarbakır, tarihi ve kültürel bir gezi yapmak isteyenlerin tam aradığı adres. Yapılarından tarihi eserlerine ve bu eserlerin sergilendiği müzelere kadar kentte ilginizi çekecek birçok yer bulunuyor.

5 bin metre uzunluğu ve 12 metre yüksekliği ile Çin Seddi’nden sonra en uzun sur olan Diyarbakır Surları, kentte mutlaka görmeniz gereken yerlerden biri. Tam olarak kimler tarafından yapıldığı bilinmeyen sur, 82 adet burcu ve bu burçlar üzerinde yer alan kitabe ve kabartmaları ile görenleri adeta büyülüyor.

Eskiden Mar Toma Kilisesi olan Ulu Cami, MS yılında Müslümanlar tarafından camiye çevrilmiştir. Anadolu’nun en eski camilerinden biri olan Ulu Cami birçok hasar görmesine rağmen dimdik ayakta durmayı başarmıştır. Ulu Cami, Diyarbakır’da ziyaret etmeniz gereken dini yapıların başında geliyor.

Tarihi İpek Yolu üzerinde bulunan Diyarbakır’daki hanlar ve kervansaraylar gerek alışveriş gerek içerisindeki konaklama seçenekleri ile yine ziyaretçilerine kucak açıyor.

Ziya Gökalp ve Cahit Sıtkı Tarancı gibi düşünür ve şairlerin müzelerinin yanı sıra kentin tarihini anlatan birçok müze bulunuyor. Diyarbakır’da gezilmesi gereken yerleri daha detaylı öğrenmek ve bilgi almak için Diyarbakır Gezi Rehberini inceleyebilirsiniz.

Blog Yazıları

Manzaralarıyla B&#;y&#;leyen Netflix Dizileri: Gitmeden &#;nce G&#;rme Zamanı

Manzaralarıyla B&#;y&#;leyen Netflix Dizileri: Gitmeden &#;nce G&#;rme Zamanı

Gezginler, konuşmamız gereken bazı diziler var… İzlerken bir anda konudan, olaylardan, oyunculard

Hemen Oku
Ege’de Kamp Yapılacak En G&#;zel K&#;şeler: Kalbim Ege’de Kaldı

Ege’de Kamp Yapılacak En G&#;zel K&#;şeler: Kalbim Ege’de Kaldı

Ege’deki kamp yapılacak yerler, doğanın kalbine gitme ve sesini duyumsama açısından farklı bir de

Hemen Oku
Mutluluk Ona Yakışıyor: Barselona Gezisi&#;

Mutluluk Ona Yakışıyor: Barselona Gezisi&#;

Antoni Gaudi’nin efsunlu binaları, yüksek sesle konuşan şen kahkahalı pozitif insanlar, yirmi yıl

Hemen Oku
Okullar Kapanınca Nereye Gitsek: Ailece Karne Tatili İ&#;in Rota &#;nerileri

Okullar Kapanınca Nereye Gitsek: Ailece Karne Tatili İ&#;in Rota &#;nerileri

eğitim öğretim yılı, 16 Haziran Cuma günü sona eriyor. Milli Eğitim Bakanlığı’nın

Hemen Oku
Şebnem Burcuoğlu’ndan Bolonya Seyahati: Bolonya’yı Anlamak

Şebnem Burcuoğlu’ndan Bolonya Seyahati: Bolonya’yı Anlamak

Bir insanı tanımak gibidir bir şehri tanımak. Her birimiz farklıyız, içimizdeki cevher farklı, an

Hemen Oku
Eğlenmenin Vakti Geldi: Yazlık Festival Rehberi ()

Eğlenmenin Vakti Geldi: Yazlık Festival Rehberi ()

Yılın en hareketli zamanlarına giriş yapmış bulunuyoruz. Kışın getirdiği durgunluğu üzerimizden a

Hemen Oku

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası

© 2024 Toko Cleax. Seluruh hak cipta.