5 sayfalık hikaye örnekleri / Hikaye Oku | Çocuk Hikayeleri | Hikayeler

5 Sayfalık Hikaye Örnekleri

5 sayfalık hikaye örnekleri

Okul Öncesi İçin Hikayeler Oku

Okul öncesi için masallar, henüz okuma yazma öğrenmemiş olan çocukların kendilerini geliştirebilmesi için çok önemlidir. Anaokulunda aldıkları eğitimleri, hayatları boyunca uygulamaya devam eden çocuklar; Dinledikleri masalları da unutmayacaklardır. Bu nedenle, okul öncesi çağında olan çocuklara, ders verici hikayelerin anlatılmaya devam edilmesi çok önemlidir. Üstelik, bu sayede çocukların; ileriki yaşlarında daha fazla kitap okumaları da mümkün olacaktır. Bunun sebebi ise, hikaye yapısına alışacak olmalarından kaynaklanır. Okul öncesi çağındaki çocukların okuyabileceği masal türleri ise şu şekilde sıralanmaktadır;

  • Kurşun asker
  • Küçük kara balık
  • Külkedisi
  • Kaplumbağa ile tavşan

Kurşun Asker

Kurşun asker, iyi ve doğruyu ayırt etmeye başlayan anaokulu çağındaki çocukların okuması gereken en önemli masallar arasındadır. Anaokulu masalları, okumaya karar veren çocuklar; kurşun askerin trajik hikayesini öğrendiklerinde çok üzülmüşlerdir. Kurşun asker, bir balığın yuttuğu bir oyuncaktır. balığını alan anne, temizleme işlemini gerçekleştirirken; kurşun askeri bulur. Sonra, bu oyunca oğluna vermeye karar verir. Ancak, oğlu kurşun askerin kıymetini bilemeyecektir. Bir süre kurşun askerle oynadıktan sonra; bacağı olmadığı için onu soba ateşine atmıştır. kurşun askerin, sırf bacağı olmaması nedeniyle sabah ateşinde yakılmasa; çocuklara ders verici bir niteliğe sahiptir.

Küçük Kara Balık

Küçük kara balık, uzun yıllardır bir çok çocuk tarafından dinlenen önemli hikayeler arasında yerini alır. Masal okuma yaşı, üç ile on yaş arasıdır. Bu yaş grubunda olan çocuklar; küçük kara balığın özgürlük hikayesini oldukça merak etmiştir. Büyük bir balık, binbir tane çocuğuna ve torununa, açık denizlere çıkmak amacıyla, yoğun bir mücadele vermeye devam eden küçük kara balığın öyküsünü anlatmaktadır. Hikayenin sonunda ise; küçük kara balık verdiği mücadeleden haklı çıkmaktadır. Bulunduğu yerden kurtularak, açık denizlere çıkmayı başaran küçük kara balık, hayatını çok mutlu bir şekilde idame ettirmeye devam etmiştir. Bu hikaye, birçok çocuğun aklında kalarak; mücadele etmenin ne kadar önemli olduğunu anlamalarına katkı sağlamıştır. Bu nedenle, anaokulu çağındaki çocukların okuması gereken en önemli masallardan bir tanesi de küçük kara balık olmuştur.

Külkedisi

Masal yaşı kapsamında olan çocukların; Külkedisi hikayesini de severek dinlediği verilen bilgiler arasında yer alır. Külkedisi hikayesinde; üvey ailesi ile yaşayan kızın, mutsuzluğun ve çektiği eziyetler anlatılmaktadır. Ancak günün birinde mucizevi bir olay olur. Bu olay sonrasında, Külkedisinin ev işleri yapmak yerine baloya katılması ve prense kendini beğendirme şansı elde etmesi mümkün olur. Olaylar tam da beklediği şekilde gerçekleşir ve prens kıza aşık olur. Fakat prens ve Külkedisinin bir araya gelmesi sanıldığı kadar kolay olmayacaktır. Külkedisinin ailesi, prens ile Külkedisinin bir araya gelmesine engel olurken; bu ikili, bir araya gelmenin yolunu mutlaka bulacaklardır. Üstelik, Külkedisi ile prensin; bir araya gelmek için edeceği mücadele; çocukların ders almasına neden olacaktır. Özellikle de üvey annesinin ve kız kardeşlerinin külkedisine davranışlarının değişmesi; oldukça ilgi çekicidir.

Tavşan İle Kaplumbağa

Öğretici masallar aramaya devam ediyorsanız; tavşan ile kaplumbağa masalı da göz atmamızda fayda vardır. Özellikle de anaokulu çağındaki çocuklara öğretici masallar okumaya karar verdiyseniz, tavşan ile kaplumbağanın mücadelesini anlatmanız çok önemlidir. Tavşan, kaplumbağa ile yarış yapma isteğinde bulunur. Zaten onu geçeceğine emin olduğu için, yarış yapılacağı esnada uyumaya karar verir. Fakat işler beklediği gibi gitmez. Kaplumbağa çok çalışkandır ve Tavşanı yenmeye kararlıdır. Bu nedenle, tavşan uyurken pes etmemiş ve yarışı kazanmak için yoğun bir mücadele vermiştir. Mücadelenin sonunda ise; kaplumbağa galip gelmiş ve Tavşanı yemiştir. Tavşan ise; kaplumbağayı zayıf gördüğü için kendine defalarca kez kızmıştır. Bu hikaye ise; çocuklara bir çok farklı konuda ders vermeyi başarmıştır.


Web sitemizde size en iyi deneyimi sunabilmemiz için çerezleri kullanıyoruz. Bu siteyi kullanmaya devam ederseniz, bunu kabul ettiğinizi varsayarıfunduszeue.info

Hikaye &#;rnekleri… Kısa &#;yk&#; Ve Hikaye &#;rnekleri

Kısa Hikayelerin Özellikleri

1- Kısa öyküler en fazla 1 ya da 2 sayfadan oluşur. Dünya edebiyatında 2 ya da 3 cümleden oluşan hikaye örnekleri de mevcuttur.

2- Kısa hikayelerde amaç çok okuru şaşırtmak ve şok edici bir etki uyandırmaktır. Bu nedenle yazar kısa net ve çarpıcı ifadeler kullanmaya çalışır.

3- Bu tür öykülerde yazar hem kelime seçimlerine hem de cümle kurgusuna özen göstermelidir.

4- 20 yüzyılın ilk yarısından itibaren kısa hikayeler dünya genelinde yaygınlık kazanmaya başlamıştır.

Kısa Öykü Yazarları ve Kitap Önerileri

Dünya Edebiyatından Kısa Öykü Yazarları ve Kitapları

1- Istvan Örkeny - Bir Dakikalık Öyküler
2- Etgar Keret - Buzdolabının Üstündeki Kız
3- Franz Kafka - Taşrada Düğün Hazırlıkları
4- Don Delillo - Oyuncular
5- Rayvond Carver - Aşktan Konuştuğumuzda Ne Konuşuruz
6- Sadık Hidayet - Aylak Köpek

Türk Edebiyatından Kısa Öykü Yazarları ve Kitapları

1- Hakan Günday - Hikayede Büyük Boşluklar Var
2- Alper Atalan - Çok Kısa Bir Şey Anlatacağım
3- Haldun Taner - Şişhane'ye Yağmur Yağıyordu
4- Sezgin Kaymaz - Zindankale
5- Hakan Şenocak - Karanfilsiz Öyküler
6- Cemil Kavukçu - Bilinen Bir Sokakta Kaybolmak

Kısa Öykü Örnekleri

Dünya edebiyat tarihinde kısa öykü geleneğini Amerika yazar Ernest Hemingway başlatmıştır. Hemingway 5 kelimelik kısa öyküsünü yayımladıktan sonra birçok Amerikalı ve Avrupalı yazar da kısa hikayeler yazmaya başladı.

Hemingway'in Kısa Öyküsü

''Satılık bebek ayakkabısı. Hiç giyilmedi.''

Bu öyküde savaşın öldürdüğü siviller ve çocuk ölümleri kısa ve vurucu bir şekilde anlatılmıştır.

Diğer Kısa Öykü Örnekleri

Max Aub - Örnek Suçlar

Gerçekten de onu ikna etmeye çalışmaktan yorulmuştum. Hem buna mecbur muydum ki? Düşüncesiz, idrak kabiliyetten yoksun biriydi. Beyni tam anlamıyla taşlamıştı. Kafasını yumuşattım ben de. Birazcık. Bir vuruşta. Bundan sonra insanları dinlemeyi ve daha da önemlisi anlamayı öğrenir belki. Bilmeyen susmalı!

Benim gibi düşünmediği için öldürdüm onu!

Istvan Örkeny - Bir Dakikalık Öyküler

Dikkat! Dikkat! Anlamakta güçlük çektiğiniz hikayeyi tekrar okuyun lütfen. Şayet yine anlamazsanız, sorun sizde değil hikayededir muhakkak. Ne olursa olsun, okur aptal olamaz. Olsa olsa öyküler bulanık, saçma, sıkıcı ve anlaşılmaz olabilir.

»&#;Hikaye / Öykü&#; sayfasına dön!«

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası