dönyanın en gözel arabası / Dünyanın En Pahalı 14 Arabası | Alem Dergisi

Dönyanın En Gözel Arabası

dönyanın en gözel arabası

Dünyanın En Pahalı Otomobilleri

Dünyanın en pahalı otomobili unvanı sürekli el değiştiriyor. 2021’in başında, 0 km olarak satışa sunulan otomobiller arasında yaptığımız listenin en tepesinde Bugatti La Voiture Noire varken, 2022’de listenin başında 28 Milyon Dolar’lık fiyatı ile Rolls-Royce’un Boat Tail geçti. 2023’deyse Bugatti Chiron Profilée, “Bir açık arttırmada satılan en pahalı otomobil unvanını” alarak kendi kategorisinin tepesine yerleşti.

Dünyanın en pahalı arabası denildiğinde 0 km olanlar ya da açık arttırmalarda satılanlar gibi ayrım yapmak gerekir. Çünkü dünyanın en pahalı otomobili denildiğinde, o aracın ilk sahibi olunması ya da koleksiyonerler arasında el değiştirme durumları etkili olabiliyor. 2021’in başında, 0 km olarak satışa sunulan otomobiller arasında yaptığımız listenin en tepesinde Bugatti La Voiture Noire varken, 2022’de listenin başında 28 Milyon dolarlık fiyatı ile Rolls-Royce’un Boat Tail geçti.

Açık arttırma sonucu dünyanın en pahalı otomobil unvanı ise 2022’deki bir açık arttırmada 48.4 milyon dolarlık fiyatıyla 1963 Ferrari 250 GTO’dan 142 milyon dolarlık 1955 model Mercedes-Benz 300 SLR Uhlenhaut Coupe’ye geçmişti. Şimdi ise üretilen son W16 motoru barından Bugatti Chiron Profilée, “Açık arttırmayla satılan en pahalı yeni otomobil” unvanını 2023 itibarıyla 10 milyon 771 bin 200 dolarlık (9 milyon 792 bin 500 Euro) fiyatıyla ele geçirdi.

Mercedes-Maybach Exelero, 8 Milyon Dolar

Dünyanın En Pahalı Otomobilleri

Her ne kadar 2005 yılında sadece 1 adet üretilmiş olsa da Mercedes-Maybach Exelero, hala dünyanın en pahalı 0 km otomobilleri arasında yer alıyor. Yaklaşık 8 milyon dolara satılan bu muhteşem otomobil, Mercedes-Benz’in çift turbo beslemeli V12 motoru ile hareket ediyor. Yaklaşık 690 HP güç ve 1000 Nm tork değerlerine ulaşan araç, 350 km/s’de limitlenmiş bir maksimum hıza sahip. Mercedes-Maybach Exelero’nun üretilmesinin sebebi ise oldukça ilginç. Fulda lastik markasının ağır otomobillere yönelik yüksek performanslı lastiklerinin test edilmesi için üretilen Mercedes-Maybach Exelero, bu testlerin gerçekleştirilmesinin ardından koleksiyonerlerin radarına girdi. Bu otomobil bugün el değiştirse, yaklaşık 11-12 milyon dolara bile satılabileceği konuşuluyor.

Dünyanın En Pahalı Otomobilleri

Bu otomobili dünyada çok az kişi gördü; kullanan sayısı iki elin parmakları kadardır. OGGUSTO farkı da burada ortaya çıkıyor. Çünkü bu otomobil ile seyahat edebilen nadir “ölümlülerden” biri de benim! Fulda’nın Exelero lastiklerinin 2005’te Berlin’deki dünya lansmanına katılmıştım. O tarihe kadar varlığından haberimiz olmayan bu otomobilin dünya lansmanı da yapılmıştı. Sadece bir lastik lansmanına gidip, birkaç otomobili kullanarak markanın yeni lastiklerini deneyimleyeceğimizi düşünürken karşımızda bir anda bu muhteşem başyapıtı çıkarmışlardı. Şu an bile düşününce tüylerim diken diken oluyor. O gün, kuru ağırlığı 2.660 kg olan Mercedes-Maybach Exelero’yu, Nardo Yüksek Hız Pisti’nde 351,45 km/s’ye çıkaran ünlü pilot Klaus Ludwig’in yanında seyahat etmiştim. Bunu da ayrıca bir ara okumak isteyenler için hazırlayacağız.

Bugatti Centodieci, 9 Milyon Dolar

Dünyanın En Pahalı Otomobilleri

Ağustos 2019’da tanıtılan Bugatti Centodieci, markanın 110’uncu yaşı için sadece 10 adet üretiliyor. Bu sebeple aracın adındaki “Cento” İtalyanca’da “100”, “Dieci” de “10” demek! Yaklaşık 9 milyon dolarlık satış fiyatı taşıyan bu Bugatti, aslında markanın doksanlı yıllardaki yeniden dirilişindeki EB110 modeline de gönderme yapıyor. Bugatti EB110’a verilen isim ise markanın kurucusu Ettore Bugatti’nin 110’uncu doğum gününe gönderme yapıyordu.

Dünyanın En Pahalı Otomobilleri

Bugatti EB110’dan ciddi anlamda tasarım öğeleri taşıyan Centodieci, markanın at nalı şeklindeki ızgarasını tamponunun önünde ufak bir biçimde barındırıyor. Ortadaki motora hava sağlayan yan delikler de benzer biçimde EB110’a gönderme yapıyor. Ancak performans değerlerinde EB110 ile Centodieci arasında büyük farklar var. Centodieci’de W yerleşimli 16 silindirli, 1.600 HP’lik bir motor mevcut ve aracın 0-100 km/s hızlanması sadece ama sadece 2.4 saniye! 0-300 km/s hızlanması ise 13.1 saniye. Maksimum hız ise 380 km/s ile sınırlı! Her ne kadar Bugatti EB110, 90’ların en hızlı seri üretim otomobili unvanını elde etmiş olsa da aradan geçen 30 yılda bazı rekorların kırılması gerekiyor!

Bugatti Chiron Profilée, 10.7 Milyon Dolar

Dünyanın En Pahalı Otomobilleri

Bugatti, Rimac markasıyla birleşmesiyle beraber gelecek modellerinin elektrikli olacağını açıklayınca son saf içten yanmalı motora sahip Bugatti’lerin fiyatlarının yükseleceği tahmin ediliyordu. Ancak bu kadar da yükseleceğini Bugatti yönetimi bile beklemiyordu. Paris’teki Sotheby’s açık arttırması esnasında teklifler gelirken her bir Bugatti yöneticisi yerinde duramazken, adı açıklanmayan son lot ile ulaşılan zirve de belli oldu: 9 milyon 792 bin 500 Euro yani 10 milyon 771 bin 200 dolar! Vergiler eklendiğinde bu fiyatın daha da yükseleceğini belirtmekte fayda var.

Dünyanın En Pahalı Otomobilleri

İkonik, 4 turbo beslemeli, 1600 beygirlik W16 benzinli motorun son örneğini taşıyan Bugatti Chiron Profilée, dünyanın en pahalı yeni (0 km) otomobillerinden biri oldu ama Rolls-Royce’u yakalayamadı. Rolls-Royce Boat Tail ile bu modelin unvanları arasındaki fark, Boat Tail’in fiyatı direkt açıklanırken, Bugatti Chiron Profilée, “Bir açık arttırmada satılan en pahalı yeni otomobil” unvanını kazanmış oldu. Yine de Bugatti üzülmesin çünkü La Voiture Noire ile zaten bir dönem rekortmen onlardı.

{8504}

Rolls-Royce Sweptail, 12.8 Milyon Dolar

Dünyanın En Pahalı Otomobilleri

Takvimler 2017’yi gösterdiğinde Rolls-Royce, Sweptail adındaki özel aracını 12.8 milyon dolarlık satış fiyatıyla ortaya çıkardı. O yıl dünyanın en pahalı 0 km otomobili unvanı, bir kez daha İngiliz markanın oldu. Üretilmesi yaklaşık 4 yıl süren Rolls-Royce Sweptail’in her noktası eşsiz olsa da alamet-i farikası ise arka tasarımı. Yarış botlarını anımsatan arka bölümde sonsuza kadar uzayacakmış gibi bir izlenim veren tavan hattı dikkat çekiyor. Kapıların üstünden arkada omurga şeklinde birleşen tavanın orta bölümü tamamen cam. İç mekanda ise aynen yarış botlarında olduğu gibi parlatılmış ahşap, alüminyum ve deri döşemeler dikkat çekiyor.

Dünyanın En Pahalı Otomobilleri

Sadece 1 adet üretilen Rolls-Royce Sweptail’de markanın karakteristiği olan “Pantheon” radyatör ızgarası ise önde dev bir alanı kaplıyor. Sweptail’in ortaya çıkma sebebi ise Rolls-Royce markasının kişiye özel, “türünün tek otomobilleri” imajına vurgu yapmak. Sadece 2 kişilik olan Sweptail, arka koltuklarının yerinde muhteşem ahşap işçiliğiyle şekillendirilmiş bir düzeneğe sahip. Ön koltukların ortasındaysa soğutucu ve kadeh tutucular yer alıyor.

Pagani Zonda HP Barchetta, 17.5 Milyon Dolar

Dünyanın En Pahalı Otomobilleri

Dünyanın en pahalı otomobilleri arasında çok az listede kendini fark ettiren bir örnek var. O da Pagani Zonda’nın “HP Barchetta” uzantılı versiyonu. Arjantin doğumlu otomobil gurusu Horacio Pagani’nin, Ferrari ve Lamborghini gibi markalara rakip olarak ortaya çıkardığı Pagani markası kapsamında üretilen en pahalı örnek bu tavanı olmayan Zonda. Sadece 3 adet üretildiği söylenen Pagani Zonda HP Barchetta’nın biri markanın sahibine ait. Top Gear Dergisi’nin iddiasına göre bu araç 2018 yılında yani 0 km iken 17.5 milyon dolarlık bir satış fiyatına sahipti. Bu da aracı an itibarıyla, “yola çıkabilen otomobiller” arasında dünyanın en pahalısı konumuna getiriyor.

Dünyanın En Pahalı Otomobilleri

Mercedes-AMG tarafından üretilen V12 motora sahip olan Pagani modellerinin ilk örnekleri 2009 yılında yollara çıkmaya başladı. Pagani Zonda HP Barchetta ise 2017’de ilk olarak gözler önüne çıktı. O dönem markanın ikinci modeli Huayra da tanıtıldığından, Zonda’nın son evresi olarak bu aracı değerlendirebiliriz. Tavanı olmayan ve kesilmiş bir ön camı bulunan Pagani Zonda HP Barchetta, adındaki “küçük tekne” benzetmesine uygun bir tasarıma sahip. Diğer Zonda modellerinden, arka tekerlerinin yarı kapatılmış olması ya da motoru tepeden soğutmaya yarayan girişiyle ayrılan araçta manuel şanzıman kullanılmış olması da ne derece vahşi bir otomobille karşı karşıya olduğumuzu gösteriyor.

{17954}

Bugatti La Voiture Noire, 18.9 Milyon Dolar

Dünyanın En Pahalı Otomobilleri

Dünyanın en pahalı 0 km otomobili unvanı Haziran 2021’e kadar Bugatti La Voiture Noire’deydi. 2019 yılında Cenevre Otomobil Fuarı’nda tanıtılan ve sadece 1 adet üretileceği anons edilen La Voiture Noire’in detaylı haberini o zaman sayfalarımıza taşımıştık. Aradan geçen 2 yılda aracın sahibinin kim olduğu halen gizemini koruyor. İlk başta Bugatti’nin de sahibi olan Volkswagen Grubu’nun efsanevi CEO’su Ferdinand Piech’in bu aracı aldığına dair dedikodular çıkmıştı.

Dünyanın En Pahalı Otomobilleri

Ancak sonrasında aracın sahibinin Cristiano Ronaldo olduğu haberi iddia edildi. Bunun gerçek olup olmadığını 2021 gibi öğrenme ihtimalimiz bulunuyordu çünkü Nisan 2021 itibarıyla otomobilin yol testleri esnasında fotoğrafları görüntülendi. Mayıs 2021 gibi de Bugatti, bitmiş aracın fotoğraflarını servis etti. Ancak aracın sahibi üzerindeki gizem halen korunuyor.

Rolls-Royce Boat Tail, 28 milyon dolar

Dünyanın En Pahalı Otomobilleri

Dünyanın en pahalı otomobili bir kez daha Rolls-Royce oldu. Mayıs 2021’in son günlerinde tanıtılan Rolls-Royce Boat Tail, 28 milyon dolarlık (20 milyon sterlin) fiyatıyla yeni bir rekora imza attı. Yaklaşık 4 yıllık bir uğraş sonucunda, şimdilik sadece 1 adet üretilen Rolls-Royce Boat Tail’in toplamda 3 adet üretileceği ve sahiplerinin ise kimler olacağı açıklanmıyor. Güncel Rolls-Royce Phantom 8 şasisi üzerinden üretilen bu otomobil, “Lüksün Mimarisi” olarak adlandırılıyor.

Dünyanın En Pahalı Otomobilleri

Yol üstünde süzülen bir tekne olarak tanımlanabilecek olan Rolls-Royce Boat Tail, önde 2 arkada da 2 kişilik bir oturma düzenine sahip. Aracın en vurgulu noktası, tartışmasız bir biçimde, otomobile adını da veren J Sınıfı tekneleri andıran arka tasarımı. Anahtar üzerinden, yanlardan ortaya doğru yükselerek açılabilen arkadaki çift bagaj kapağından bu aracın çok özel donanımlarına ulaşılabiliyor. Bunların arasında; bir sofra takımı, içecekler için buzdolabı, ayarlanabilen kokteyl masaları, katlanabilen sandalyeler ve güneş şemsiyesi bulunuyor.

{37291}

Birkan Demir Çalışkan

Birkan Demir Çalışkan

editörün tüm yazıları

Dünyanın En Pahalı 5 Arabası

Ucuz ve düşük yakıt tüketimine sahip ya da fiyat/performans açısından başarılı araçlar, yıllardan beri listeleniyor. Peki, dünyanın en pahalı arabası ya da arabaları hakkında neler biliyorsunuz? 

 

Sizin için pahalı arabalar arasında bile fiyatları dudak uçuklattırmayı başaran dünyanın en pahalı araba modellerini ve öne çıkan özelliklerini bir araya getirdik. 

Bugatti La Voiture Noire

bugatti-la-voiture-noire

 

Dünyanın en pahalı arabası ya da dünyanın en lüks arabası gibi bir liste yapılacaksa 2022 itibarıyla kuşkusuz ilk sırayı Bugatti La Voiture Noire alıyor. 18 milyon doları aşan satış fiyatı ile adeta bir servet eden araç, 8 litrelik devasa bir motora sahip. 

 

W16 yani W tipi 16 silindire sahip bir motordan beslenen araç, 4 turbolu ve 1500 beygir güç üretebiliyor. Ayrıca üretebildiği tork değeri ise 1600 Nm. Yani dünyanın en lüks arabası veya en pahalı otomobili olma unvanının yanı sıra en güçlü otomobillerden de biri. 

Pagani Zonda HP Barchetta

pegani-zonda-hp-barchetta

 

Dünyanın en pahalı arabaları listesinde 2022 itibarıyla 2. sırayı almayı başaran Pagani’nin Zonda HP Barchetta modeli, 16-17 milyon dolar bandında bir satış fiyatına sahip. Ayrıca görünüm olarak araç, adeta bilim kurgu filmlerinden fırlamışa benziyor. 

 

V12 motora sahip olan araç, 789 beygir güç üretebiliyor. Öhlins marka süspansiyonlara ve güçlü fren kaliperlerine sahip olan araç, gücünün yanı sıra oldukça konforlu bir sürüş deneyimi sunuyor. 

Bugatti Centodieci

pagani-zonda-hp-barchetta

 

Bugatti’nin bir başka devi olan Centodieci, 10 milyon dolar bandında bir satış değerine sahip. Dünyanın en pahalı araçları arasında yer alan otomobil, bir zamanlar dünyanın en hızlı otomobili olan EB110’un yeniden yorumlanması ile ortaya çıkmış. 

 

Bugatti, görünümüyle büyülemeyi başaran aracın gücünü de oldukça üst düzey seviyede sunuyor. 8 litrelik W16 motor ile çalışan araç, 1588 beygir güç üretebiliyor ve 7 ileri vitesli çift kavramalı şanzıman ile çalışıyor.

Koenigsegg CCXR Trevita

koenigsegg-ccxr-trevita

 

Pek bilinmeyen otomobil markalarından biri olan Koenigsegg tarafından 2010 yılına kadar üretilen otomobil, günümüzde sadece ikinci el olarak bulunabiliyor. İsveçli markanın ürettiği otomobil, görünüm olarak spor otomobiller arasında biraz eskiymiş gibi dursa da 2 kapılı tasarımı ile birçok kişiyi büyülemeyi başarıyor. 

 

4,8 litrelik benzinli bir motora sahip olan araç, arkadan itişli ve tam ortasında motor yer alıyor. Yere oldukça yakın olan araç, bu sayede oldukça yüksek bir sürate ulaşabiliyor. Araç 0’dan 100 km/s hıza sadece 2,9 saniyede ulaşıyor.

Lamborghini Sian

EcoTour

 

Lamborghini’nin başarılı aracı Sian, 2019 yılında tanıtılan hibrit bir otomobil. Sadece 63 adet üretilen otomobil, 4 milyon dolara satılıyor. Araç, 6,5 litrelik L539 V12 motora sahip. Ayrıca içerisinde yer alan elektrikli motorla beraber oldukça yüksek bir çekiş gücüne ulaşabiliyor. 

 

Dünyanın en pahalı otomobillerinden biri olmayı başaran Sian, 818 beygir güç üretebiliyor ve 0’dan 100 km/s hıza sadece 2,8 saniyede ulaşıyor. 

Bonus: Rolls Royce Modelleri

Dünyanın kişiselleştirilebilir otomobiller konusunda en iyi markalarından biri olan Rolls Royce, aynı zamanda dünyanın en pahalı araçlarından bazılarını satıyor.

 

Otomobiller, özelleştirilerek baz fiyatlarının çok daha üstüne çıkabiliyor. Bu nedenle listede yer alan birçok araç, aslında Rolls Royce modellerinden daha ucuza satılıyor.

En iyi arabalar listesi - Dünyanın en iyi 10 arabası ve fiyatları

Haberin Devamı

1. Rolls-Royce Phantom Serenity

Dünyanın en iyi arabaları listesinde Rolls-Royce olması tabi ki de kaçınılmazdı. Bu arabalar yıllarca zengin kesimin hatta şatoda yaşayan oldukça zengin kişilerin arabası olmuştur. Bu araba lüks arabaların babası olabilir. Rolls-Royce Phantom Serenity fiyatı ise yaklaşık 11 milyon dolar civarındadır.

2. Zenvo TS1 GT

Bu marka pek çok kişi tarafından bilinmemektedir. Ancak aracın fiyatı yaklaşık 12 milyon dolar civarındadır. Fakat marka on yıl içerisinde sadece 11 tane otomobil piyasaya sürmüştür. Zenvo TS1 GT spor araba severlerin şimdiden gözdesi olmuş durumda.

3. Aston Martin One - 77

Dünya'nın en lüks ve pahalı arabalarından biri de tabi ki Aston Martin One - 77 olmaktadır. Bu arabanın fiyatı yaklaşık 14 milyon dolar civarındadır. Bunun yanında Dünya'nın en hızlı GT modelleri arasında da yer almaktadır.

4. Ferrari La Aperta

Lüks ve pahalı araba dendiği zaman ilk akla gelen arabaların başında Ferrari bulunur. Ferrari La Aperta fiyatı yaklaşık 14 milyon dolar civarındadır. Bu arabadan sadece 201 adet üretilmiştir.

5. Lamborghini Centenario Lp 770-4

Pahalı ve lüks otomobillerin önemli temsilcilerinden biri de hiç şüphesiz Lamborghini olmaktadır. Lamborghini Centenario Lp 770-4 otomobilinin fiyatı yaklaşık olarak 19 milyon dolar civarındadır. Bu seri markanın doğum günü şerefine üretilmiş olan bir otomobildir.

6. Koanigsegg One

Koaniggsegg markası İsveçlidir. Spor otomobil konusunda oldukça başarılı otomobiller üretmektedir. Koanigsegg One aracının fiyatı ise yaklaşık 2 milyon dolar civarındadır.

7. MacLaren P1GTR

Maclaren markası da Dünya'da en fazla tanınan lüks ve pahalı markalardan bir tanesidir. Aracın fiyatı yaklaşık 2 milyon dolar civarındadır. Bunun yanında MacLaren P1GTR hybrid otomobil sınıfına girmektedir.

8. Lamborghini Sesto Elemento

Lamborghini markasının en lüks aracı Sesto Elemento'dur. Bu aracın yaklaşık fiyatı 22 milyon dolardır. Lamborghini Sesto Elemento serisinden sadece 20 adet üretip piyasaya sunmuştur. Bu sebeple bu araç nadir eserlerden biri kategorisine de girse yeridir.

9. Aston Martin Vulcan

Aston Martin markasıda çok lüks ve pahalı araçlardan biridir. Aston Martin Vulcan yaklaşık olarak 23 milyon dolar civarındadır. Bunun yanında bu seriden sadece 24 adet üretilmiştir.

10. Bugatti Chiron

Bugatti pek çok otomobil sever tarafından bilinen markalardan biridir. Bunun yanında markanın araçları pek çok kişinin de hayallerini süslemektedir. Bugatti Chiron fiyatı ise tam tamına 25 milyon dolar civarındadır. Araçtan sadece 40 adet üretilerek piyasaya sürülmüştür.

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası