kuru akü şoklama / Ttec 6 Volt 4 Amper Bakımsız Kuru Akü- 6v 4 Ah Fiyatı, Yorumları - Trendyol

Kuru Akü Şoklama

kuru akü şoklama

Mehaba arkadaşlar bu tip akülerle sık sık karçılaşıyoruz, güç kaynaklarının içerisinde ışıldakların içerisinde bazı elektrikli bisikletlerde bu tip aküler kullanılıyor. Bir süre sonra bu aküler şarj tutmamaya başlıyor ve gerekli voltaj değerini sağlamıyor bu durumda genellikle yapılan işlem ya akü çöpe gidip yenisi alınıyor yada üzerinde bazı müdahaleler ile yeniden kullanılır hale getirilmeye çalışılıyor. Fakat yeniden kullanılır hale getirme çabasında sıklıkla yanlış ve tehlikeli uygulamalara rastlıyorum akünün içine tuz ruhu dökenlerden tutun perhidrol hidroklorik asit gibi tehlikeli karışımlar kullanarak aküyü kullanılabilir hale getirmeye çalışanlar var. Araştırmam sonucu size yapabileceğiniz en etkili ve en güvenli yöntemi anlatacağım.

Müdahale Başlasın !


Bu tip akülerde üst tarafta ince bir kapak bulunur. Öncelikle bu kapağı ince uçlu bir düz tornavida , falçata gibi araçlar kullanarak açmalıyız. Bu kapaklar genelde presslenmiş olur yani kenarlarından yapışık durumdadır esnettiğinizde bu yapışkan kısımlar açılacaktır.


Üst kapağımızı çıkardık benim akümde altı hücre bulunuyor her hücrenin ikmal delikleri lastik contalar ile kapalı. Bu contalara temas etmeden önce önlemimizi alalım bir lastik eldiven ve gözlerimizi korumak için koruyucu gözlük ( Ben bu gibi asitle oynadığım durumlarda genelde deniz gözlüğü kullanıyorum tavsiye ederim :).. ) kullanmanız güvenliğiniz açısından önemli. Unutmayın akü kurşun ve asitten oluşuyor gerekirse bu işlemi balkon gibi açık bir ortamda yapın.


Önlemimizi aldık doktor eldivenlerimizi taktık ve şimdi ameliyata başlayalım :). Şimdi lastik kapakları çıkarıyoruz.


eğer kapakçıklardan içeriye baktığımızda sıvıyı görebiliyorsak üstte kalan sıvıyı şırınga yardımı ile çekip 3 - 4 cm kadar sıvı seviyesini düşürerek üstte kalmış atık sıvıdan kurtuluyoruz.
Evet arkadaşlar bundan sonraki adımda saf suya ihtiyacımız olacak saf suyu sanayi bölgelerinden temin edebilirsiniz fakat evinizdede su ısıtıcı ile kaynatıp soğumasını beklediğiniz su içinizi görecektir ( yinede hazır satılan saf suları tavsiye ederim ). Saf suyumuzu bir şırınga (veya huni) yardımı ile kapakçıklardan sıvı üst seviyelerde görünene kadar (taşacak seviye) tüm hücrelere tek tek ekliyoruz. Bu adımda eklediğimiz saf suyun asit ile karışması için birkaç dakika beklememiz gerekir aküyü dikkatli bir şekilde hafifçe sağa sola oynatmanız işlemi hızlandıracaktır.


Şimdi gelelim akümüzü tekrar şarj etmeye. Bu adımda ortama zehirli gazlar salınacağından temsili olarak bu fotoğrafı çektikten sonra ben akümü balkona taşıdım ve orada şarj ettim. Sizde açık bir ortamda şarj ediniz. Bundan sonra yapacağımız işlem akümüzün kapakçıklarından sıvının hareketini gözlemek ( kesinlikle kapakçıklarının yakınından koruma gözlüğünüz olmadan bakmayınız ) kapakçıklarda kabarcıkları görmeye başladığımızda yani sıvı dışa çıkmaya başladığında işlem tamam demektir eğer sıvıda bir hareket gözlemlenmedi ise akünün voltajını ölçerek ilk durumda gösterdiği voltaj ile kıyaslıyoruz eğer voltajda azda olsa bir artış olmamış ise bir şoklama yöntemi uygulayacağız. Şoklamak için akü şarj cihazının kutuplarını aküye ters bağlıyoruz yaklaşık 2 dakika bu şekilde bekletiyoruz (kesinlikle 3 dakikadan fazla aküyü bu bu konumada bırakmayınız !)
2 dakika bekledikten sonra kutupları çıkarıp tekrar düz bir şekilde bağlıyoruz. Muhtemelen bir süre sonra kabarcıkların oluştuğunu göreceksiniz.
Halen kabarcıkları göremiyorsanız içerisindeki metal ızgaraların üzeri oksitlenerek kapanmış olabilir bu durumda bu aküyü kullanmamanızda fayda var. Bu oksitleri çıkarmak için kullanılan yöntemler oldukça tehlikeli.


 Son olarak kabarcıkları gördükten sonra tüm hücrelerden üstte kalan sıvıyı şırıngamız ile tekrar çekiyoruz ve kapakçıkları kapatıyoruz. Ve akümüzü şarja bağlıyoruz

Halen şarj olmasını bekliyorum

halen bitmedi sıkıldım :)


Evet akümüz sonunda şarj oldu.

Ve olması gereken voltaj değerini ölçü aletimde okuyabiliyorum. Kolay gelsin arkadaşlar. Sorularınızı yorum kısmından bana iletebilirsiniz.

').addClass('theiaStickySidebar').append(funduszeue.infoen());funduszeue.info(funduszeue.infoSidebar)}funduszeue.infoBottom=parseInt(funduszeue.info('margin-bottom'));funduszeue.infogTop=parseInt(funduszeue.info('padding-top'));funduszeue.infogBottom=parseInt(funduszeue.info('padding-bottom'));var collapsedTopHeight=funduszeue.info().top;var collapsedBottomHeight=funduszeue.infoeight();funduszeue.info('padding-top',1);funduszeue.info('padding-bottom',1);collapsedTopHeight-=funduszeue.info().top;collapsedBottomHeight=funduszeue.infoeight()-collapsedBottomHeight-collapsedTopHeight;if(collapsedTopHeight==0){funduszeue.info('padding-top',0);funduszeue.infoSidebarPaddingTop=0}else{funduszeue.infoSidebarPaddingTop=1}if(collapsedBottomHeight==0){funduszeue.info('padding-bottom',0);funduszeue.infoSidebarPaddingBottom=0}else{funduszeue.infoSidebarPaddingBottom=1}funduszeue.infousScrollTop=null;funduszeue.infocrollTop=0;resetSidebar();funduszeue.infoll=function(o){if(!funduszeue.info(":visible")){return}if($('body').width()

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası