kağıttan bumerang nasıl yapılır resimli anlatım / Kağıttan bumerang nasıl yapılır? kağıttan bumerang nasıl yapılır

Kağıttan Bumerang Nasıl Yapılır Resimli Anlatım

kağıttan bumerang nasıl yapılır resimli anlatım

Kağıttan Bumerang Yapımı (Atmayı Çözdüm Girin)

Şu videoda yapımını g&#;rebilirsiniz. Bana sorarsanız mantığını kavradıktan sonra &#;ok kolay sadece ilk denemede zorlanırsınız, ben bug&#;n başladım ve seri &#;retime ge&#;tim



Peki geri d&#;n&#;yor mu? Benimk alanım dar olduğu i&#;in geri d&#;nd&#;ğ&#; s&#;ylenemez, y&#;ksek bir yer lazım. Kağıtın kalitesiyle de alakası olmalı ama nasıl etkiliyor bilmiyorum, bir einstein &#;ıkıp s&#;yleyiversin. Bir tane dergi kapağından &#;ok iyi u&#;uyor ama ağır olduğundan &#;abuk d&#;ş&#;yor. Bir tane A4 kağıttan yaptım o bazen u&#;uyor u&#;tuğunda da alan y&#;ksek olmadığından az u&#;uyor ama kısmen geri d&#;n&#;yor.

Siz de yapın, SSleri g&#;relim.

Bir G&#;nl&#;k Tecr&#;beden Sonra Gelen Edit:

Evet arkadaşlar bug&#;n arkadaşlarla denedik ve nasıl atıldığını sonunda bulduk.
İlk olarak s&#;yleyeyim atmayı &#;ğrenmeden &#;nce evinizin salonunda deneyin dışarıda r&#;zgar olur iyi u&#;maz, araba altına filan ka&#;ar veya millet dalga ge&#;er boşuna b&#;yle şeylerle uğraşmayın.

Tutuş:
Sağlaklar i&#;in anlatıyorum &#;&#;nk&#; solaklar nasıl atmalı bilmiyorum.
Hatırlarsanız videodaki arkadaş bir tarafı normal katlamıştı diğer tarafı ise (k&#;şe dışa bakıyorsa sol taraf) i&#;teki şeriti dıştakinin &#;st&#;ne katlamıştı. (B&#;l&#;m&#; buldum 'u izleyin neyden bahsettiğimi anlarsınız.) Heh işte biz bumerangı buradan tutucaz.
Bumerangı k&#;şe dışa bakıcak yani size bakmayacak.
Sonra kolumuzu 90 derece tutum bumerangı fırlatıyoruz (d&#;necek şekilde) elimiz yere bakmayacak.
Ve size d&#;nmesini istiyorsanız bumerangı sola doğru fırlatıp sağdan yakalayın.
Doğrru attığınız takdirde bumerangı soldan başlayıp yarım daire &#;izecek. Bumerang ağırsa veya yukarı doğru atmadıysanız yarıda d&#;şebilir. Yukarı doğru atarsanız da tavana &#;arpabilir.
Not: Videodaki gibi atarsanız da oluyor ama b&#;yle daha g&#;zel.
Not2: Dediğim gibi tutup atışı videodaki gibi de yapabilirsiniz o zaman daha kısa gider ama kesin geri d&#;ner.

Malzeme:
Bir kuşe kağıdından yaptım, kuşe kağıdı daha hızlı gibi daha ileri gidiyor ama geri geldiği s&#;ylenemez. (Hilal &#;iziyor )
A4 kağıt ise daha yavaş daha kısa mesafeli gidiyor ama geri geliyor.
Bu dediklerim evin salonu i&#;in ge&#;erli.

Tek g&#;nde bumerang mastırı olduk iyi mi



< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jo_be -- 28 Nisan ; >







Kağıttan bumerang nasıl yapılır? kağıttan bumerang nasıl yapılır

düşkün yetişkinler ve çocuklar arasında aktif hobiler, kendi ellerinizle bir kağıt bumerangın nasıl yapılacağına dair şemalar popülerdir. Bu silahın ilk sözü Avustralya'da bulunur ve yıl öncesine dayanır. Bir mamut dişinden elde edilen en eski eser, modern Polonya topraklarında, Karpat dağlarında bulundu - yaşı yıldır. Başlangıcından bu yana tüm dünyaya yayılan araç, birçok halkın kültürünün ayrılmaz bir parçası haline gelmiş ve yüzlerce farklı varyasyonla günümüze kadar gelmiştir. Bölgeyi korumak ve kuşları avlamak için aktif olarak kullanıldılar. Ustalıkla fırlatılan bir silah, büyük bir kuşu yere düşürerek öldürebilir ve düşmanı ciddi şekilde yaralayabilirdi. Günümüzde spor, koleksiyon ve çocuk (eğlence) olmak üzere üç gruba ayrılmaktadır. Son varyasyon, çocuğun boş zamanlarını çeşitlendirecek, mekansal düşünmeyi geliştirecek ve doğruluğu öğretecektir. Çocuk mağazalarının raflarında, aktif eğlence için farklı renk ve şekillerde onlarca model bulunmaktadır. Ancak, kendi ellerinizle bir kağıt bumerang oluşturarak boş zamanınızı gerçekten çeşitlendirebilirsiniz. Mevcut montaj algoritmalarının çoğu basit ve anlaşılır olduğundan, model ilk seferde yapılabilir. Aynı şekilde üretim tekniğinde kağıt bumerang uçağı monte ederek de eğlenceli vakit geçirebilirsiniz. Çok çeşitli şemalar, ürünü bir çocuk için bile başarılı bir şekilde monte etmenize izin verecektir.

Makalede geri dönen kağıttan nasıl bumerang yapılacağına bakacağız. Ayrıca, oluşum tarihi ve ana çeşitleri hakkında size daha ayrıntılı bilgi vereceğiz.

kağıttan bumerang nasıl yapılır

Şekil 1. Avustralya yerlileri tamamen silahlıdır;)

Aletlerin ortaya çıkış tarihi Paleolitik döneme kadar uzanır. Eski insanlar, kuşları devirmek veya yakın dövüş için ağaçlardan düşen ve kurumuş dalları fırlattı. Bu teknolojinin ana dağıtım alanı: Afrika (modern Fas ve Mısır dahil), Eski Babil, Hindistan, Güneybatı Amerika, Okyanusya, İskandinavya, Almanya, Britanya Adaları, Melanezya, Yunanistan ve Roma, Avustralya. Avustralya Aborjinleri arasında çok popülerdiler ve bunun sonucunda ülke kültürünün ayrılmaz unsurları haline geldiler (Şekil 1). Bu tür bir popülerlik, yayların ve diğer silah türlerinin, tropikal çalılıklarda kullanılmalarının imkansızlığı nedeniyle Avustralyalıların günlük yaşamına girmemesinden kaynaklanıyordu. Zamanla, sıradan bir çubuktan silah, modern analoglara benzer hale geldi ve üretimi gerçek ustalar tarafından gerçekleştirildi. Geri dönen kağıttan nasıl bumerang yapılacağına ilişkin şemaya geçmeden önce, bu sıra dışı silahın tasarım özelliklerini daha yakından tanımalısınız.

Toplamda iki ana alt tür vardır:

  • Geri dönüyorum. Başarılı bir atıştan sonra silahın ellere geri dönmesi yerlilerin hayatını çok kolaylaştırdı. Çeşitlilik başlangıçta ritüeller için kullanıldı. Daha sonra oyunlarda veya eğitimde, geri dönmeyen muadillerinden daha fazla kullanım alanı buldu. Geri dönen modeller için kenarlar arasındaki mesafe 46 santimetreye kadardır, açı hem keskin hem de geniş olabilir (70 ila derece). Hafiftir, hedefi isabetli bir şekilde vurur ve savaş muadillerinden daha küçük boyutlara sahiptir. 90 metre uzunluğunda ve 15 metre yüksekliğinde uçabilen ve düzgün bir şekilde fırlatıldıktan sonra sahibinin ellerine geri dönen. Muharebe meslektaşlarının aksine, dikey bir fırlatma tarafından yönlendirilirler;
  • Geri dönmüyor.

Şekil 2. Doğrudan uçan (solda) ve sapan (sağda) bumeranglar

Buna karşılık, "geri dönmeyenler" iki gruba ayrılır (Şekil 2):

  • Direkt uçuş. Eski ürünlerin büyük bir yüzdesi bu türe aittir. İlk öncülleri, ahşap kavisli sopalar "wonna" ve düz ilkel kılıçlar "bagorro" idi. Düz uçan silahların uzunluğu ve ağırlığı etkileyicidir - 90 santimetreye ve 1 kilograma kadar. İç kısım genellikle keskin uçlu haline getirilir. Kanguru ve devekuşu avlamak için ve ayrıca savaşlar sırasında kullanıldılar. Keskin kenar, deriyi kesebilir ve hatta doğru atışla kafaları kesebilir. Atış yatay konumda gerçekleştirilir, yörünge düzdür. Daha karmaşık teknikler hedeften 25 metre mesafeye kadar yere fırlatmayı ima eder, ardından silah yüzeyden püskürtülür ve hedefe çarpar. Ayrıca doğrusal olanlar arasında, bir sopanın ucundaki kanca veya gaga şeklindeki asimetrik "vatilikri" vardır. Bir kalkanın üstesinden gelmek, onu sektirmek ve bir rakibe vurmak için kullanıldığı için avlanma teknolojisinden çok askeri teknoloji olarak kabul edildi. Doğru bir vuruşla aynı anda birkaç kişiyi düşürmek mümkün olduğundan, kuş saldırıları da etkiliydi;
  • sapkın. İki kanadın net bir aerodinamik profiline sahiptirler. Alt kısım üste göre düz ve sivridir. Atarken hava akışına bağlıdırlar. Kenarların ve eğrilerin sayısı değişebilir, bazı varyasyonlarda tasarıma keskin dişler veya uçlar eklenmiş, bu da avı vurmayı daha da kolaylaştırmıştır. Atış, hafif bir açıyla yatay olarak gerçekleştirilir ve aletin dikey eksen boyunca dönmesini sağlar. Atış teknik olarak doğru yapıldıysa, silah hedefi vurmadan önce birkaç yüz metreden fazla uçabilir.

Geri dönen bir kağıt bumerang ilkesi

Kendi elinizle bir kağıt bumerang yapmayı öğrenmeden önce, ürünün harekete geçirildiği koşullara aşina olmanız gerekir. Silah her zaman dikey bir düzlemde fırlatılır. Yatay bir atış da hedefe ulaşmaya yardımcı olacaktır, ancak ürün geri dönmeyecektir.


Şekil 3. Kağıt bumerang uçuş düzeni

Dikey bir darbeden sonra, aşağıdaki eylemler gerçekleşir:

  1. Silah, gece boyunca hava akımları altında sağa doğru eğilerek sola kaçar. Böylece konumun düzgünlüğü korunur (Şekil 3);
  2. Daha sonra sağ tarafa eğilir, ardından eksen kayar ve yukarı doğru keskin bir sol dönüş gerçekleştirilir;
  3. Bunu bir iniş takip eder ve top, ilk atış noktasına ulaşana kadar sola doğru hareket etmeye devam eder. Zamanında yakalamazsanız, mermi daha da uçar, zaten daha küçük çaplı bir daireyi sarar ve yere düşene kadar sonsuza kadar böyle devam eder.

Bu hareket neden oluyor?

Fizik açısından:

  • Yatay hareket sırasında, hava akışı kanatlara hafif bir açıyla akar. Bu, kanatlara dik olarak yönlendirilen bir kuvveti (kaldırma olarak da adlandırılır) kışkırtır;
  • Dönme sırasında, kuvvet sağa kayar ve dönme eksenini ters çevirme eğilimi gösterir. ters taraf- Sola. En sonunda, ön kenar bir jiroskopik etkinin etkisi altında yükselir ve ürün, fırlatılan aynı yörünge boyunca, ancak rüzgar veya asimetrik kanatlar gibi faktörlerden kaynaklanan sapmalarla geri döner.

Şekil 4. Origami bumerang çeşitleri

En eski analoglarla aynı prensiplere göre, şeması ahşap olanla aynı olan bir origami kağıt bumerang çalışır (Şekil 4). Geri dönen herhangi bir silah için fiziksel yasalar aynıdır: kağıt, plastik ve tahta.

Kağıttan bumerang yapmak için gerekenler

Kendin yap kağıt bumerang, önceden tasarlanmış bir şemaya göre oluşturulur. Taban için ince (ofis A4) veya kalın bir sayfa (karton) seçilir. Bıçakları oluşturmak için hangi kanvas türünü seçmenin daha iyi olduğuna karar verdikten sonra, parça üretimine geçmeniz gerekir. Bir kağıt bumerangın nasıl yapılacağına ilişkin net bir talimatı izlerseniz, güvenilir bir tasarım yalnızca birkaç dakika içinde bir araya getirilir. Kenar sayısı ikiden fazla olabilir. Üç ve dört kanatlı modeller, doğa tutkunları arasında oldukça popülerdir. Uçuş yolları, standart L şeklindeki muadillerinden farklıdır. Ancak sadece iki veya dört kanatla dik açı elde edilebilir.

Kağıttan bir origami bumerang yapmanın bir diyagramını çizerken, aerodinamik nitelikleri artıran parçaları birleştirme sürecinin üst üste geldiği akılda tutulmalıdır.

Elemanların levhaya uygulanması sırasında, sıradan bir kırtasiye cetveli kullanılarak netlik ve simetri sağlanabilir.

Araç takımı şunları içerir (Şekil 5):


Kağıttan bumerang yapmak

Kendi ellerinizle bir kağıt bumerangın nasıl yapılacağına dair birçok algoritma var.

En önemlisi, yaratıcı süreçte hata yapmaktan ve denemekten korkmayın. Aşağıda en popüler modeller için çeşitli montaj tekniklerini ele alacağız.

Aşağıdaki talimatlar size nasıl kolayca bir kağıt bumerang yapacağınızı gösterecektir:

  1. Seçenek bir. Sadece ofis çarşaflarını değil, aynı zamanda bir kutu Herkül gevreği veya pirinç gevreği de kullanabilirsiniz. Bu yöntem, bir kağıt bumerang yapmanın en kolay yolu olarak kabul edilir. Bir ofis tuvali kullanarak, birkaç aynı katmanı kesin ve bunları yapıştırıcıyla birleştirin;
  2. Sayfayı yatay olarak konumlandırın ve X ve Y eksenlerinde (ortada birbirine değen dikey ve yatay çizgiler) çizin;
  3. Simetriyi gözlemleyerek, gelecekteki zanaatın kanatlarını yaklaşık olarak çizin. Spekülaritelerini bir cetvelle kontrol edin. Ayrıca, bir kanat yapılır, kesilir ve eksene takılırsa, iki, üç veya dört kez daire çizilirse ideal orantı elde edilebilir;
  4. bitmiş ürünü kesin;
  5. Her kanadı sağ tarafta 25 milimetre bükün;
  6. Aracın çıktısında aerodinamik niteliklerin ne kadar iyi olduğunu kontrol edin;
  7. Atış bir uçta zemine paralel olarak yapılır.

Şekil 6. Bir kağıt bumerang diyagramı

İkinci Seçenek. Origami tekniği, kendi ellerinizle bir kağıt bumerang oluşturma da dahil olmak üzere çok çeşitli olasılıklar sunar. antik kullanımı Japon teknolojisi hazırlıksız bir kullanıcıya sunulduğu kadar karmaşık değil.

Kağıttan bir bumerang şeması oluşturmaya yardımcı olacaktır (Şekil 6):

  1. Bir sayfa A4 alınır, yatay olarak yerleştirilir ve bu konumda ikiye kesilir. Yarım oluşturmak için yeterli olacaktır;
  2. Segmenti genişliğin yarısı kadar büküyoruz. Sonra her bir yarım tekrar ortadan bükülür. İkiye katlanan yarımlar, teknenin sol kenarından üçgenler halinde sarılır;
  3. Sayfayı tekrar açıyoruz ve sadece bir katlanmış tarafı el değmeden bırakıyoruz. Açılan tuvalin ortasında bir eşkenar dörtgen belirdi. Daha net hale getirilmesi ve tüm tarafları dışa doğru yönlendirmesi gerekiyor. Bunu yapmak için, tekneyi arka tarafıyla çevirin ve parmaklarınızla kağıda bastırarak tüm kenarları dışbükey yapın;
  4. İş parçasını eşkenar dörtgen sol tarafta olacak şekilde dikey konuma getiriyoruz. Eşkenar dörtgenin alt yarısı dibe bastırılmalı, ardından kısım "G" harfi ile sola doğru bükülmeye başlayacaktır;
  5. Yapıyı güçlendirmek için kenarları orta eksene getirmek gerekir. Net bir dik açı göründüğü için sağ kanadı büküyoruz. Sol kanadın iç tarafı bir cebe katlanır ve gövde neredeyse hazır kabul edilir;
  6. Mesele küçük kalıyor: her bir kanadın kenarlarının keskinliğini sağlamak, böylece aerodinamik özellikleri arttırmak. Bunu yapmak için önce her bıçağın kenarlarını bükün, ardından düzeltin ve içe doğru bükün.

Montaj sırasında asıl mesele, ürünü "gözle" yapmaya çalışmak değil, simetriyi ve oranları korumaktır. Bununla birlikte, kağıttan bumerang yapmayı bilmek yeterli değildir, çünkü yine de onunla başa çıkabilmeniz gerekir.

Kağıttan bumerang nasıl çekilir?

Ev yapımı bir tekneden çekim yapmanın ana yolu, L şeklindeki modeller için dikey bir atış ve üç ve dört kanatlı modeller için yatay bir atış olacaktır. Başarıya ulaşmak ve daha profesyonel modellere geçmek için pratik yapmak gerekir. En ucuz kağıt ve karton ürünleri ile sağlanacaktır.

Önceleri, insanlar kendilerini ve onlarla birlikte yaşayan herkesi beslemek için avlanmaya ihtiyaç duyuyordu. Avlanmak için birçok araç kullandılar. Bazıları hala insanlık tarafından avlanıyor, diğerleri ise yaylar ve tatar yayları gibi spor malzemeleri haline geldi. Ancak bumerang yardımıyla da avlanma yapılıyordu. Bu çok ilginç bir mermi, şimdi tam olarak bir ortaçağ silahı gibi görünmesi için tahtadan nasıl bir bumerang yapılacağını ayrıntılı olarak analiz edeceğiz. Ardından evde yapması kolay çocuklar için kopyalar oluşturacağız.

Bumerang neden fırlatılan herhangi bir nesneden daha uzağa uçar?

Birçoğu, bumerangların neden bu kadar uzağa uçtuğunu anlamıyor. Her şey kanatlarının yapısıyla ilgili. Bir uçak kanadı prensibi ile yapılırlar. Yani alt kısım düz, üst kısım dışbükeydir. Bu kanadı yukarı doğru iten ve belli bir hızda havada kalmasını sağlayan farklı bir basınç oluşur.

bumerang neden geri geliyor

Geri dönen bir bumerangın nasıl yapıldığını anlamak için sadece geometrisini inceleyebilirsiniz. Neden bu kadar uzun süre uçtuğu ile anlaşıldı. Şimdi nasıl geri geliyor? Mesele şu ki, bumerang bıçaklarının uzunlukları farklı, biri diğerinden altıda bir daha uzun. Ancak bumerang bir köşeye asılırsa, uzun bıçağın kısa olanla aynı ağırlıkta olacağını görebilirsiniz. Böylece bumerang döndüğünde uzun kanadı kısa olandan daha fazla hava direnci alır, bu nedenle her dönüşte yana kayar. Teoriyi anladıktan sonra, nasıl bumerang yapılacağını anlamaya başlayabilirsiniz. şimdi malzemedeki her şeyi yeniden üretmeye devam ediyor.

Bumerang yapmak için hangi ağaç

Böylesine eski bir silahı yapmak için sağlam bir malzemeye ihtiyacınız var:

Bu harika bir bumerang yapacak. Şekil olarak "G" harfine benzeyen bir dal bulmak gerekir. Canlı bir dal kesilirse, ondan hemen bir ürün yapmak imkansızdır. Malzeme kurumalıdır, ancak bundan sonra çalışmaya başlamak mümkün olacaktır. Bir ağacı kurutmak çok zaman alır, bu nedenle malzemeyi önceden hazırlamaya ve ardından ondan bir bumerang yapmaya değer. Ancak kuru bir dal veya bir santimetre kalınlığında kontrplak kullanabilirsiniz. Ancak burada kontrplaktan değil tahtadan bumerang yapmayı tartışıyoruz. Bu nedenle iş parçasının nasıl kurutulacağını açıklayacağım.

Bumerang üretimi için odun kurutma

Gerekli dal kesildikten sonra yıllık halkalarının üzeri örtülmelidir. Bunu yapmak için bahçe ziftini, reçineyi kullanın, hatta PVA tutkalı ile doldurabilirsiniz. Genel olarak bu, nemin kesiklerden çok hızlı kaçmaması için yapılır. Böylece ağaç yavaş yavaş kuruyacak ve yapısında herhangi bir çatlak oluşmayacaktır. Malzeme en az altı ay kurumalıdır ve genel olarak bir yıl olması iyi olur. Ancak bu süreyi bir aya kadar düşürebilirsiniz. İş parçasının bir hafta boyunca "mühürlü" kalmasına izin verin ve ardından kesiklerin uçlarında yalnızca bir santimetre veya iki kenar bırakarak kabuğu ondan çıkarmanız gerekir. Daha sonra malzeme kuru bir yerde iki hafta daha uzanmalıdır, bundan sonra kendi ellerinizle bir bumerang yapmaktan ve aerodinamiğini test etmekten başka bir şey kalmaz.

Bir bumerang üretimine başlamak

Bir araca ihtiyacımız var:

  • Dosya
  • Zımpara kağıdı
  • yapboz
  • Demir testeresi

"G" harfine benzer iki boşluk elde etmek için günlüğümüzün ikiye bölünmesi gerekiyor. Ağaç kusurlu değilse iki veya daha fazla bumerang bile yapabilirsiniz. Tek kelimeyle, malzemeyi bir santimetre kalınlığında boşluklar halinde kesiyoruz. Ürünün şeklini ve boyutunu doğru bir şekilde gözlemlemek için, bunun için bir şablon yapmanız gerekir. Ve kartondan bir bumerang yapmaktan başka seçeneğimiz yok, daha doğrusu ürünün ana hatları olacak. Bundan sonra, bu şablon yapıştırılmalı veya basitçe tahta bir boşluğa yapıştırılmalı ve dikkatlice daire içine alınmalıdır. Kesin bir kesim için bir çizgiye sahip olmak, fazlalığı kesmekten korkmazsınız ve gelecekteki fırlatma silahımızı kontur boyunca keseriz. Bu bir yapbozla yapılabilir veya fazlalığı bir bıçakla kesilebilir, asıl mesele nasıl bir bumerang yapılacağı ve onu öğütecek hiçbir şey olmamasıdır.

Bir bumerangın kaldırma kuvvetini yapmak

Kontur mükemmel olduğunda ürünün havada kalabilmesi için dışbükey kısımların oluşturulmasına geçiyoruz. Resim, bumerangın tüm kalınlıklarını göstermektedir. Oradaki gibi yapmalısın. Yüzeyin her bölümündeki ölçülerle karıştırılmamak için desenler yapmanız gerekir. Segmentler, şeklin tasvir edildiği ve bumerangın belirli bir kısmının çıkıntısının tam boyutunun gösterildiği kartondan kesilir. Bundan sonra, desenler oluşturarak kesin. Bunları uygulayarak, ne kadar öğütüleceğini görmek kolaydır.

bumerang merkezleme

Nasıl bumerang yapılacağına dair her şeye hakim olduk, ancak yine de olması gerektiği gibi uçamıyor. Ürünün fırlatıldığında geri dönebilmesi için ortalanmış olması gerekmektedir. Bunu yapmak için, bir iplik halkası yapmanız ve bıçakların aşağı bakması için içine bir bumerang geçirmeniz gerekir. Ürün ortalanmadığında, uzun kısmı ağır basar, ancak mükemmel bir şekilde asılması gerekir. Bu, malzemeyi taşlayarak veya daha küçük bir bıçakta küçük bir delik açarak ve içine yapıştırıcı dökerek, bir parça kurşun sokarak elde edilebilir. Böylece iş parçası mükemmel bir dengeye getirilir ve ardından tüm bu eski silahlar parlatılır.

Bumerangın koruyucu bir tabaka ile kaplanması

Kullanıldığında, bumerang genellikle yere düşer, yapıldığı malzeme onu darbelerden korur. Masif ahşaptan yapılmıştır! Ancak yağışlı havalarda, doğanın dış etkilerinden korunan bir bumerang nasıl yapılır? Sonuçta, yüzeyi "açık" ise, görünüm önemli ölçüde bozulabilir. Kir, işlenmemiş ahşaba iyi yapışır. Ancak daha da önemlisi, nem tüm yapıyı deforme edebilir ve hatta çatlaklar oluşturabilir. Ürünü sabitlemek için cilalanmalı veya verniklenmelidir.

Ağda için ağda gerekir, terebentin ile karıştırılır ve ardından ürünün yüzeyine sürülür. Ayrıca kaba bir bez kullanarak ağdayı ovalayabilirsiniz. Ancak bunu, balmumunun sürtünmeden erimesi ve ahşaba emilmesi için keskin hareketlerle sertçe bastırarak yapmanız gerekir.

Ayrıca yüzey verniklenebilir. Damlacık oluşmaması için ince bir tabaka halinde uygulanmalıdır. İlk uygulanan kat kuruduktan sonra ikinci kat ile kaplanır. Yani, belki dört kez en iyi korumaÜrün:% s. Tüm koruma kuruduğunda, bumerangı sahada test etmeye başlayabilirsiniz.

Şimdi kağıttan nasıl bumerang yapılacağını düşünün.

Bu çocuklar için harika bir oyuncak ve kendileri yapabilirler. Öyleyse sırayla başlayalım.

  • Mümkün olduğu kadar sıkı bir A-4 sayfası gereklidir. Yatay olarak önümüze koyuyoruz ve kendimizden uzağa ikiye büküyoruz. Böylece sayfanın uzunluğu değişmeden kalır ve genişlik iki katına çıkar. Yarıya indirdik ve gelecekte sadece yarısı ile çalışıyoruz.
  • Uzunlamasına ikiye büküyoruz ve virajı dikkatlice düzeltiyoruz. Sonra çarşafı açıyoruz ve sol yarısını merkez kıvrıma, bir santimetre, ona getirmeden büküyoruz. Sonra sağ tarafla da. Yarımlar ikiye katlanmalı ve aralarında merkezi bir kıvrım görünmelidir. Kağıttan bir bumerangın nasıl yapıldığını tam olarak anlamak için şemayı kullanıyoruz.

  • Bu konumda, levhayı tam olarak levhanın ortasındaki tüm kıvrımlardan katlayın. Bu hattan sonra uçak yapar gibi köşeleri ortaya doğru çeviriyoruz. Bundan sonra köşeleri açıp büküm çizgileri boyunca içe doğru dolduruyoruz.
  • O zaman bu origamiyi, sol ve sağ tarafların merkezi viraja büküldüğü bir duruma getirmeniz gerekir. Sağ tarafı sökün, ortasında elmas şeklindeki kıvrımlar görünecektir. Parmağınızla bastırarak, bir üçgen elde etmek için kıvrımlar boyunca katlamanız gerekir. İçeride olmalı ve tüm yapı ikiye bükülecek. Her şey diyagramda özetlenmiştir.

Eski zamanlarda, bumeranglar, esas olarak, bir kişinin fırlattığı diğer herhangi bir nesneden daha uzağa uçması nedeniyle yapıldı ve ancak zamanımıza daha yakın bir zamanda, atıcının ellerine geri dönmeleri için onları yapmaya başladılar. Ve bu dönüş etkisini ancak aerodinamiğe hakim olduklarında ve ilk uçaklar uçtuğunda açıklayabildiler.

Onun yardımıyla eski insanlar bir taştan çok daha başarılı bir şekilde avlanabiliyorlardı. Böyle bir cihaz çok daha uzağa uçabilir ve daha sert vurabilir, ayrıca bumerang hedefi vuramazsa geri dönebilir. Ayrıca, fırlatma tekniğinde mükemmel bir şekilde ustalaşırsanız, bir bumerang yardımıyla kendinizi düşmanlardan tamamen savunabilirsiniz. Bugün, bumerang ağırlıklı olarak kullanılmaktadır. Spor etkinlikleri, hobi olarak ve aynı zamanda dekorun ayrılmaz bir parçası haline geldi.

Bir bumerang yapmak zor değil, çünkü yerliler bile onu nasıl yapacaklarını biliyorlardı, ellerinde ne malzeme ne de alet vardı, bir bumerangın hangi yasalara göre çalıştığını bile anlamadılar. Bu günlerde, bu görev acemi Kendin Yapçılar için bile kolay olacak.

Aşağıda ele alınan bumerang, %90 olasılıkla geri dönebilmektedir. Tabii ki, çok şey fırlatma tekniğine bağlıdır. Tecrübe kazandıktan sonra kısa sürede yüksek kaliteli bumerang yapmayı öğretebilirsiniz. Sadece kanadın doğru açısını seçmeniz gerekiyor. Bir bumerang fırlatmanın oldukça tehlikeli bir olay olabileceğini ve kimsenin bundan rahatsız olmaması gerektiğini not etmek önemlidir. Geri dönerken bumerang kolayca yaralayabilir.

Ev yapımı için malzemeler ve araçlar:
- ahşap ve boya için koruyucu emprenye;
- ahşap ray.

İhtiyacınız olacak araçlardan: bir bıçak, demir testeresi, bir tencere kaynar su, bir fırça, PVA tutkalı (ve epoksi en iyisidir), maskeleme bandı veya elektrik bandı, ahşap dosyalar (normal ve törpü).

Bumerang yapım süreci:

Adım bir. bumerang cihazı
Bumerang tahta çıtalardan yapılmıştır, çam veya huş ağacı uygundur. İkinci durumda, bumerang daha uzağa uçacak, ancak yakalanması da daha acı verici olacaktır. Assassins Creed oyununun logosu, yazarı böyle bir bumerang yapmaya sevk etti.


Boyutlara gelince, rastgele seçildiler. Bıçağın genişliği, seçilen rafın genişliğine eşittir. Koleksiyonun geri kalanı, yazar doğaçlama yaptı. Çizimde görebileceğiniz gibi, raydan bir bumerang oluşturmak için üç parça kesmeniz gerekiyor.

İkinci adım. Raydaki kesikler
Çıtalar kesildikten sonra, şemada görüldüğü gibi üzerlerinde kesilen yerleri işaretlemeleri gerekir. Daha sonra, bu çizgiler boyunca demir testeresi ile kesimler yapmanız gerekir. Yuvaların derinliği, rayın kalınlığının yarısı kadar olmalıdır. Yuvalar bozulma olmaksızın eşit olmalıdır. Fotoğrafta gördüğünüz gibi her iki tarafta da yuvalar yapılmıştır.




Adım üç. Oluklar yapmak
Bir sonraki adım bir bıçak kullanmaktır. Bununla birlikte, kesilen yerlerde ahşabı dikkatlice kırmanız gerekir. Oluğun derinliği, ray kalınlığının yarısından biraz daha az olmalıdır. Son aşamada oluklar bir törpü ile dikkatlice işlenmeli, sonuç olarak düz bir yüzey elde edilmelidir.





Adım dört. Parçaları bir araya getirmek

Bu aşamada yazar, üretilmiş üç parçayı bir bumerang haline getirmeye çalışır. Sonunda, her şey fotoğrafta görüldüğü gibi çıkmalı.



Beşinci adım. bumerang kanatları yapmak

Bumerang kanatlarının kalkabilmesi için uçak şeklinde olması gerekir. Bunun nasıl yapılacağını anlamak için fotoğrafa ve çizime bakmanız önerilir. Tarafları karıştırmamak çok önemlidir.




Bumerangın geri dönebilmesi için kanatlarına özel bir kıvrım yapılması gerekir. Bu viraj, kanadın dışbükey kısmından yapılır. Bu viraj ne kadar güçlü olursa, bumerang o kadar hızlı geri döner, yani uçuş yarıçapı azalır. Bıçakları bükmek için ahşabın bir su banyosunda buharda pişirilmesi gerekir. Yani kaynar su üzerinde tutulmalıdır. Ayrıca kanatlar, kova gibi silindirik bir nesnenin etrafında bükülebilir.









Altıncı adım. bumerang montajı
Bumerang yapıştırıcı ile birleştirilir. Elbette bundan önce ahşabı kurutmanız gerekiyor. Yapıştırmadan önce oluklar bir törpü ile iyice temizlenmelidir. Yapıştırıcı olarak herhangi bir ahşap tutkalı uygundur, PVA da olabilir ve epoksi en iyisidir. Yazar bumerangı kelepçelerle sıkıştırdı, izleri fotoğrafta görülüyor. Örneğin, bumerangı bir mengeneye kitaplar arasında sıkıştırabilirsiniz.


Yapıştırdıktan sonra dikişler bumerang üzerinde kalacak, küçük talaş ve PVA tutkalı ile tamir edilerek bir tür macun haline getirilmeleri gerekiyor. Bu dikişler de kapatılabilir. epoksi reçine, ancak işlenmesi çok daha zor olacaktır.



Yedinci adım. Bumerangı boyamak ve boyamak için hazırlık

Artık bumerang boyama için hazırlanabilir. İlk olarak, zımpara kağıdı ve bir dosya ile dikkatlice işlenmelidir. Mükemmel pürüzsüz ve pürüzsüz formlar elde etmek gerekir, ancak bu durumda bumerang açıkça atış noktasına dönecektir. Ortadaki delik büyütülerek yuvarlak hale getirilmiştir.






Bumerangın nemi emmemesi ve sonuç olarak çatlamaması için boyanması veya renksiz bir vernikle kaplanması gerekir. Ahşap için renksiz bir koruyucu emprenye de uygundur. Diğer şeylerin yanı sıra, vernik kaplama bumerangı daha akıcı hale getirecektir.
yazar bu sefer bumerangını farklı renklere boyamaya karar verdi. Bu tür desenler yapmak için bumerangın üzerine elektrik bandı yapıştırılmalı ve ardından boyanmalıdır. Boyandıktan sonra bumerang bir kontrplak levha üzerinde kurumaya bırakılır. Bumerang, boyayı bulaştırmamak için kontrplağa çakılan üç çiviye uçları yukarı gelecek şekilde oturmaktadır.

Bumerang yaratma sanatının kökleri çok eskilere dayanmaktadır. Daha önce, bu cihazlar Çin'de silah görevi görüyordu, bu yüzden o zamanlar metal veya ahşaptan yapılmışlardı. Ancak bumerangın ateşlendiği yere geri dönebilme yeteneği, kuşları avlayan eski yerliler tarafından fark edildi. Ancak o anda yerliler henüz bumerangın ne olduğunu bilmiyorlardı, sadece sopa fırlatıyorlardı. O zaman bile, piyasaya sürülen ürünün geri dönebileceği forma dikkat etmeye başladılar, bu eski insanlar için avlanmayı büyük ölçüde basitleştirdi.

Bugüne kadar, bumerang kabul edilir popüler oyuncakÇocuklar için. Çeşitli çocuk ürünleri satan mağazalarda, çeşitli renklerde sunulan plastik bumeranglar bulabilirsiniz. Bu tür oyuncakların maliyeti düşüktür, ancak bunu kendiniz yapmak ve çocuğunuzla kağıttan bir bumerang yapmak daha iyi ve daha ilginç, harika olacak aile etkinliği. Ayrıca bebeğin yapımında rol aldığı ürünle oynaması çok daha ilginç olacaktır.

Kağıttan bumerang nasıl yapılır?

Bu durumda, bir seçim meselesi var - kağıt veya karton. Gerekli malzemeyi seçtikten sonra üretime başlayabilirsiniz. Her şeyi talimatlara göre yaparsanız, ürün birkaç dakika içinde tamamlanabilir. Bir bumerangın birkaç bıçağı olabileceğini bilmek önemlidir. Diyagrama göre, sadece kesmeniz gerekiyor doğru miktar Bir ürün için unsurlar. Kartondan bir bumerang nasıl yapılır sorusunda, bitmiş elemanların bir örtüşme ile birbirine yapıştırıldığı akılda tutulmalıdır. Bu, aerodinamik nitelikler için gereklidir. Bir sonraki elemanın bir öncekiyle aynı tarafta örtüşmesi önemlidir. Lütfen tek sayıda bıçak olması durumunda aralarında 90 ° 'lik bir açı yapmanın imkansız olacağını unutmayın, bu nedenle yapıştırırken tüm açıların yaklaşık olarak aynı olmasına dikkat etmelisiniz. Geri dönen kartondan bumerang yapmayı öğrendikten sonra, bunun herhangi bir uygun yerde yapılabileceğini bilmek önemlidir. Açık bir alan olması arzu edilir - bir park, bir avlu. Toplam alan izin veriyorsa, içeride bir kağıt bumerang çalıştırmayı deneyebilirsiniz.

Geri dönen bir kağıt bumerang nasıl yapılır?

Kağıttan yapılmış bir bumerang güvenli kabul edilir, ahşap bir ürün şeması kullanılarak yapılabilir. Genellikle origami tekniği temelinde hafif bir kağıt bumerang yapılır, ancak şema her zaman algı için net değildir. Bu yüzden tarif ediyoruz adım adım talimatlar. Bunu yapmak için, ikiye kesilmesi gereken standart bir kağıda ihtiyacınız var. Sadece 1 yarısı kullanılacaktır. Daha sonra, parça ikiye bükülmeli ve iş parçasını sökmelidir. Her bir taraf, ortasına bastırılmış bir çizgiye bükülmelidir.

Ardından, sayfayı ikiye bükmeniz ve katlanmış taraftan köşeleri bir üçgen şeklinde bükmeniz gerekir. Ürünü bükülmüş konumda açtıktan sonra sadece bir tarafı bırakmanız gerekir. Daha basit bir deyişle, ortada bir eşkenar dörtgen elde etmeniz önemlidir ve her yüz dışbükey yapılmalıdır. Sonuç olarak, doğrudan bir boşluktan bir bumerang yapılması gerekecektir. Bunu yapmak için, eşkenar dörtgen sol tarafta olacak şekilde tabanı dikey konuma getirmeniz gerekir. Eşkenar dörtgenin alt kısmı sırasıyla aşağı bastırılmalıdır, kısım sola doğru bükülür. Bu eylemi bitirdiğinizde, üzerinde bulunan parçanın kenarını alacaksınız. Sağ Taraf bükme Katlanan eleman elle bastırılmalıdır. Ardından, bumerangın gövdesine gitmeniz, onu daha dayanıklı hale getirmeniz gerekiyor. Bu eylemi gerçekleştirmek için, elemanın kenarlarını orta eksene katlamanız gerekir. Böylece gövde hazırdır ve bıçaklar, gövdeyi kesip yapıştırarak başka bir kağıttan yapılabilir.

Adım 1. Malzemeler ve araçlar

Çok basit - biraz sunta veya kalın oluklu mukavva (seçiminiz), biraz koli bandı ve bunları ne ile keseceğiniz. Çok kısa bir adımdı, değil mi?

Adım 2. Tasarım

Kendin yap bumeranglar yapmayı seviyorum çünkü uçabilen birçok bumerang şekli var ve bunlar geleneksel L şekilleri gibi değil.

Kendinizinkini bulamıyorsanız, bu konuyla ilgili harika bir fikir kaynağına dönebilirsiniz. Hepsi kontrplaktan kesilmek üzere tasarlanmıştır, ancak bir tanesini yazdırabilir ve tasarımı sunta üzerinde takip edebilirsiniz.

Bir önemli nokta, kanatların uçlarını yuvarlamayı unutmamalıyız - bumerang daha iyi uçacak ve masum izleyicilere daha az zarar verecektir.

Çok önemli not:
Solaksanız, burada gösterdiğim şeyin ayna görüntüsünde bumeranglarınızı yapmanız (ve fırlatmanız) gerekir.

Adım 3. Kesin

Tasarımlarınızı kartondan kesin ve ardından bumerang kanadının ön kenarı boyunca bitişik olan dar parçaları kesin ve üstüne yerleştirin. Bu, kanat tipi için gerekli kanat profilini oluşturmak için bandı destekleyecektir.

Adım 4. Bağlıyoruz

İlk olarak, ekstra parçaları sabitlemek için küçük bant parçaları kullanın. Ardından her şeyi koli bandıyla sarın. Kanadın etrafındaki akışı bozacak tümsek ve kıvrımlardan kaçınmaya çalışın. tüm soru kağıttan bumerang nasıl yapılır, çözüldü!

Adım 5. Bumerangınızı uçurun

Bumerang fırlatma tekniği makalelerde çok detaylı anlatılıyor ve

Yaptığınız bumerangın şekli ne olursa olsun hepsi aynı şekilde fırlatılıyor. Bu projedeki yazılı talimat, sağ elinizi kullandığınızı ve ayrıca talimatlara göre fırlatacağınızı varsayar.

Bir bumerang için en iyi hava, sakin veya hafif rüzgardır. Rüzgara karşı durun.
Bumerangı dik tutun sağ el, başparmak ve işaret parmağı arasında kıvrık yüzey size doğru (başparmak kıvrık yüzeyde, işaret parmağı düz yüzeyde olacak).
Bumerangın üst kısmını hafifçe dışarı doğru eğin, kolunuzu omzunuzun üzerinden geriye doğru sallayın ve ardından keskin bir şekilde öne doğru itin. Bumerangın bir bükülme ile serbest bırakılması çok önemlidir - yeterince hızlı dönmezse geri dönmeyecektir.

Uçuş.
Aptalca gelebilir ama bumeranglar düz bir çizgide uçmazlar. Düzgün uçtuklarında döngüsel bir eğri içinde uçarlar.
Direkt olarak rüzgara karşı durup bumerangı böyle fırlatırsanız, bu en uzak atış olur ama bumerang büyük olasılıkla size geri dönmeyecektir. Bumerangınızı rüzgarın yönünden yaklaşık derece sağa doğru atın (rüzgar kadrandaki "12" den esiyorsa, birden ikiye doğru atın).

yakalamak
Umarız bumerang geri gelir. Uçtuğunda eğilecek ve neredeyse sahip olacak yatay pozisyon sana geri döndüğünde Aynı zamanda dönüş hızı artacak, böylece en güvenli yol bumerangı yakala, çarpacak - uçarken bumerangı ellerinle çarp.

Emniyet.
Bumeranglar eğlencelidir. Bu harika. Bununla birlikte, bir tehlike oluşturabilirler - hızlı dönerek, hızlı hareket ederek, bumerang kağıttan yapılmış olsa bile, olaydan habersiz seyirciler için potansiyel olarak ciddi yaralanmalara neden olabilirler. Uçuşunuzun başkaları için güvenli olduğundan veya en azından herkesin öngörülemeyen bir nesne fırlattığınızı bildiğinden emin olun.

Çok genç ziyaretçiler için, ekteki kalıplara göre kağıt yapmayı ve yapmayı öneriyorum - ve

  • MOBİLYA TÜM KATEGORİLER
    • MOBİLYA MOBİLYA
          Çok Satanlar
        • BAHÇE VE BALKON BAHÇE VE BALKON
              Çok Satanlar
            • Kamp Spor ve OutdoorKamp MalzemeleriÇadırlar, Kamp Sandalyesi, Uyku Tulumu, Sinek Kovucular, Çadır Matı, Kamp Masası
              Tümünü GörSpor AletleriPilates, Yoga ve Jimnastik, Ağırlık ve Halter Ürünleri, Fitness ve Kardiyo ÜrünleriValiz ve Bavul, Bisiklet ve Bisiklet AkseuarlarıBisiklet, Bisiklet AksesuarlarıKamp Mutfak MalzemeleriTermal Çanta, Matara, Kamp Yemek Pişirme Seti, Kamp Buzluk ve Soğutucu Ürünler, Kamp Tavası, Kamp Ocağı
              Tümünü GörAydınlatma Ekipmanları
              Tümünü GörEl Feneri, Işıldak, Kafa Lambası
            • Bahçe MakineleriTırpan, Çit Budama Makinesi, Hidrofor, Yaprak Toplama Makinesi, Motorlu TestereElektrikli Testereler, Benzinli Testereler, Testere Zincirleri ve YağlarıÇim Biçme Makinesi
              Tümünü GörBenzinli Çim Biçme Makinesi, Elektrikli Çim Biçme Makinesi, Kenar Kesme Makinesi, Çim Biçme Yedek Parça
            • Evcil Hayvan ÜrünleriKedi MalzemeleriKedi Maması, Kedi Kumları, Kedi Mama ve Su Kabı, Kedi Evi, Kedi Yatağı, Kedi Oyuncakları
              Tümünü GörKöpek MalzemeleriKöpek Yatağı, Köpek Oyuncakları, Köpek Mama ve Su Kabı, Köpek Güvenlik, Köpek Hijyen ve Bakım Ürünleri, Köpek Maması
              Tümünü GörKuş MalzemeleriKuş Kafesleri ve Aksesuarları, Kuş Yemi
          • ISITMA VE SOĞUTMA ISITMA VE SOĞUTMA
            • BANYO BANYO
                  Çok Satanlar
              • MUTFAK MUTFAK
                    Çok Satanlar

            Kendi elinizle bir kağıt bumerang nasıl yapılır. Kağıttan bumerang nasıl yapılır? Bumerang yapmak için talimatlar

            Kağıttan bumerang yapmayı öğrenmek ister misiniz? - Harika, üretiminin tüm inceliklerini ve sırlarını sizinle paylaşacağız.

            Başlangıçta, bumerang bir silah olarak yaratıldı, çünkü havadaki bir yayı tanımlama ve geri dönme yeteneği, avlanmayı çok kolaylaştırdı. Bugüne kadar, bumerang bir spor ekipmanı olarak kullanılmaktadır. Kural olarak, bir bumerang tahtadan yapılır. Ancak bugün, evde güvenle oynayabileceğiniz bir kağıt bumerang yapmanızı öneriyoruz.

            Malzemeler:

            Kağıttan bumerang nasıl yapılır?

            Yani, robotlar için malzemeler hazır ve kağıttan bumerang yapmayı öğrenmenin zamanı geldi.

            1) Bir kağıdı sayfa boyunca ikiye katlayın, açın ve katlama çizgisi boyunca kesin. Sayfanın sadece bir yarısı ile çalışacağız.

            Renkli kağıt veya desenli kağıt kullanıyorsanız, sayfayı renkli tarafı aşağı gelecek şekilde yerleştirin.

            Yaprağı yaprak boyunca ikiye büküyoruz ve düzleştiriyoruz. Bundan dolayı ortada bir katlama çizgisi alıyoruz.

            2) Şimdi çok küçük bir boşluk bırakarak yanları ortaya sarıyoruz.

            3) Yaprağı ikiye katlayın.

            4) Sayfanın üst kısmında köşeleri merkeze doğru sarın.

            5) Köşeleri geriye doğru bükün ve sayfayı 90 derece döndürerek açın.

            6) İş parçasını ters çevirin ve parçanın alt kısmını aşağı çevirin.

            7) Şimdi önümüzde zor bir görev var: Aşağıdaki fotoğrafta noktalı çizgiler görüyorsunuz, bu yerlerde kıvrımları iyi düzeltmek gerekiyor. Bu çok önemli bir nokta, bu yüzden dikkatli olun.

            8) Gelecekteki bumerangın üst kısmını 90 derecelik bir açıyla büküyoruz.

            Üst kısmın alt kısmını hizalama:

            Üst köşeyi kaldırın ve üst kısmın alt kısmını altına gizleyin:

            Köşenin daha yakından fotoğrafı:

            10) Üst parçanın üstünü yatırın ve ardından parçanın sağ tarafını yatırın.

            Ortada, fark etmiş olabileceğiniz gibi, açılan ve saklanması gereken bir cep oluşturduk.

            Bunu yapmak için figürümüzü geri açın:

            Ve şimdi şeklin alt kısmını cebin içine saklayarak önce üstteki şekli sarıyoruz. Orta bitti!

            11) Bumerangın kenarlarından başlayalım:

            İlk önce, sağdaki alt kısımla ilgilenelim. İş parçasının altını açıyoruz ve her iki köşeyi ortaya doğru büküyoruz. Sol köşeyi kapatıp içeride saklıyoruz.

            Yaz ve outdoor aktivitelerinin tam zamanı!

            yaşlarındayken babamla bumerang yaptılar (sonra ikincisini kendim yaptım). Bu konu, hakkında konuşmaya devam edeceğimiz bu gün benim için ilginç.

            tarih öncesinden:

            Çocukken, bir dergide çizimi ve nasıl yapılacağına dair talimatları olan bir bumerang gördüm. Babam ve ben bu fikirden heyecanlandık ve bir bumerang yaptık. Bu "klasik" bir bumerangdı (Avustralya'nın yerlileri gibi; çünkü bu onların silahıydı). İşte böyle bir bumerangımız var. Kanat açıklığı yaklaşık cm idi.

            10 mm kalınlığında kontrplaktan bir bumerang yaptık (hem birinci hem de ikinci).

            Bıçaklar döndürülüp gerekli şekil ve oranlar verildikten sonra girintileri yer yer macunlayıp boyadık. Bumerang biraz daha ağırlaştı.

            Şimdi hatırladığım kadarıyla teste gittik)))
            Evimizin yakınında bir çayır vardı. Çok büyük, eteklerinde bir ev inşa ediliyordu. İnsanların bahçeleri vardı, bazı yerlerde sazlıklar yetişiyordu.

            Bumeran atmayı öğrendim d. Döndü, ancak öyle bir güçle geri döndü ki, bir kez sazlıkların arasından uçarken - onları biçti, bahçelerde biraz patates biçti))))), Bir kez geri döndüğünde (bizden metre geri döndü), ki mahu her yerinden eve çarptı, neyse ki pencereden değil komşu güçlü bir tokat duyarak korku ve yuvarlak gözlerle dışarı fırladı.

            Sonuç olarak, bu bumerang kırılarak bir taşa çarptı. Ama yeterince serbest bıraktık :)

            Sonra ikincisini yaptım! Kaybettim, daha doğrusu bulamadım;) - rüzgarlı havalarda buğdaya uçtum. Arama başarısız oldu.

            Ne söylemek istiyorum?

            Bumerang hem çocuklar hem de yetişkinler için büyüleyici ve ilginç bir "oyuncak"!

            İnternette tesadüfen birinci ve ikinci bumerangları çizdiğim derginin taranmış bir kopyasına rastladım ve bu beni bu yazıyı yazmaya sevk etti.

            İşte kontrplağa aktarılması gereken desen şablonu

            Bumerang en iyi ahşaptan yapılır. Genellikle kayın, meşe, huş ve ıhlamur gibi sert ağaçların kuvvetli bükülmüş kökleri ve dalları kullanılır. Ahşabın yoğun, ağır ve iyi kurutulmuş olması önemlidir. Böyle bir tahta parçası yoksa, kontrplak kullanırız..

            Kolaylık sağlamak için, bumerang boşluğunu çerçeveye kelepçelerle sabitliyoruz ve bir planya veya törpü ile ve ardından bir dosya ile işlemeye devam ediyoruz.

            Bumerangın bıçakları bir tarafta bir "pervaneye" benzemeli ve diğer tarafta pürüzsüz olmalıdır. Boyutları ve kesiti gözlemleyerek şekilde gösterildiği gibi işliyoruz. Bumerang bıçaklarının uçlarına 6 mm'ye kadar inceltilir. Merkezde - bumerang kalınlığı - 8 mm.

            İş parçasını son durumuna kadar işledikten ve tüm oranlar ve boyutlar gözlendikten sonra zımpara ile zımparalamaya başlayabilirsiniz. Bumerang tamamen pürüzsüz ve pürüzsüz olmalıdır.

            Bumerangı 2 kat vernikliyoruz. Vernik kuruduktan hemen sonra veya uçuş performansını kontrol etmek için verniklemeden önce test etmeye başlayabilirsiniz. Aniden iyileştirilmesi gerekecek.

            Bumeranglar nasıl doğru şekilde başlatılır

            Bumerang, sağ el başın arkasından kesinlikle dikey bir konumda (ve hafifçe yukarı) fırlatılır, böylece bumerangın dışbükey tarafı başparmağın yanında olmalıdır.

            Hava rüzgarlıysa, bumerang rüzgara fırlatılmalıdır, rüzgar yönündeyse geri dönmeyebilir.

            İşte yukarıda yazdığım "klasik" bumerangın yaklaşık bir uçuş yolu.

            Dört bıçaklı ve üç bıçaklı bumeranglar da vardır ve bunlar yarı spor ve spor dallarına aittir.

            Aşağıdaki resimler bu bumerangların nasıl yapıldığını gösteriyor. Ayrıca bir haç (dört bıçaklı) vardı - bu 2 tahta cetvelden bile yapılabilir. 20 metrelik bir uçuş yarıçapı vardı ve eğer sert başlarsa daire çizip geri dönebilirdi. Yapması da kolaydır - 2 ahşap plakadan (iyi veya tek bir kontrplak veya tahta parçasından). Kanat profili tamamen aynı şekildedir.

            Daha fazla bumerang boyutu

            Ayrıca tasarımcı bumeranglarının tabiri caizse çok sayıda formu vardır.

            Örneğin, işte bu bumerang kalıbı belki birileri beğenir))))

            Ne tür bir bumerang yapacaksınız - siz karar verin!

            Testler ve sonraki lansmanlar sırasında güvenlik önlemlerine uyulmalıdır, çünkü. hala bir fırlatma silahı:

            İşte bu makalenin kalıcı adresi:

            Size de iyi sıcak bir sezon diliyorum, sizin için de yaratıcı fikirler!

            Bumerang yaratma sanatının kökleri çok eskilere dayanmaktadır. Daha önce, bu cihazlar Çin'de silah görevi görüyordu, bu yüzden o zamanlar metal veya ahşaptan yapılmışlardı. Ancak bumerangın ateşlendiği yere geri dönme yeteneği, kuşları avlayan eski yerliler tarafından fark edildi. Ancak o anda yerliler henüz bumerangın ne olduğunu bilmiyorlardı, sadece sopa fırlatıyorlardı. O zaman bile, piyasaya sürülen ürünün geri dönebileceği forma dikkat etmeye başladılar, bu eski insanlar için büyük ölçüde basitleştirilmiş avlanma.

            Bugün bumerang, çocuklar için popüler bir oyuncak olarak kabul edilir. Çeşitli çocuk ürünleri satan mağazalarda, çeşitli renklerde sunulan plastik bumeranglar bulabilirsiniz. Bu tür oyuncakların maliyeti düşüktür, ancak bunu kendiniz yapmak ve çocuğunuzla kağıttan bir bumerang yapmak daha iyi ve daha ilginçtir, bu harika bir aile etkinliği olacaktır. Ek olarak, bebeğin yaratılmasında yer aldığı ürünle oynaması çok daha ilginç olacaktır.

            Kağıttan bumerang nasıl yapılır?

            Bu durumda, bir seçim sorunu var - kağıt veya karton. Gerekli malzemeyi seçtikten sonra üretime başlayabilirsiniz. Her şeyi talimatlara göre yaparsanız, ürün birkaç dakika içinde tamamlanabilir. Bir bumerangın birkaç bıçağı olabileceğini bilmek önemlidir. Şemaya göre, ürün için gerekli sayıda elemanı kesmeniz yeterlidir. Kartondan bir bumerangın nasıl yapılacağı sorusunda, bitmiş elemanların bir örtüşme ile birbirine yapıştırıldığı akılda tutulmalıdır. Bu, aerodinamik nitelikler için gereklidir. Bir sonraki öğenin aynı tarafta bir öncekiyle örtüşmesi önemlidir. Tek sayıda bıçak olması durumunda, aralarında 90 ° açı yapmanın imkansız olacağını lütfen unutmayın, bu nedenle yapıştırırken tüm açıların yaklaşık olarak aynı olmasına dikkat etmelisiniz. Geri gelen kartondan nasıl bumerang yapılacağını öğrendikten sonra, bunun herhangi bir uygun yerde yapılabileceğini bilmek önemlidir. Açık bir alan olması arzu edilir - bir park, bir avlu. Toplam alan izin veriyorsa, içeride bir kağıt bumerang çalıştırmayı deneyebilirsiniz.

            Geri gelen bir kağıt bumerang nasıl yapılır?

            Kağıttan yapılmış bir bumerang güvenli kabul edilir, ahşap bir ürün şeması kullanılarak yapılabilir. Genellikle origami tekniği temelinde hafif bir kağıt bumerang yapılır, ancak şema her zaman algı için net değildir. Bu yüzden adım adım talimatları açıklayacağız. Bunu yapmak için, ikiye kesilmesi gereken standart bir kağıda ihtiyacınız var. Sadece 1 yarısı kullanılacaktır. Ardından, parça ikiye bükülmeli ve iş parçasını sökmelidir. Her iki taraf, ortada basılan bir çizgiye bükülmelidir.

            Ardından, sayfayı ikiye bükmeniz ve katlanmış taraftan köşeleri bir üçgene bükmeniz gerekir. Ürünü bükülmüş konumda açtıktan sonra, sadece bir tarafı bırakmanız gerekir. Daha basit bir deyişle, ortada bir eşkenar dörtgen almanız ve her yüzün dışbükey yapılması önemlidir. Sonuç olarak, doğrudan bir boşluktan bir bumerang yapılması gerekecektir. Bunu yapmak için, eşkenar dörtgen sol tarafta olacak şekilde tabanı dikey konuma çevirmeniz gerekir. Eşkenar dörtgenin alt kısmı sırasıyla aşağı bastırılmalıdır, kısım sola bükülür. Bu eylemi tamamlayarak, bükümün sağ tarafında bulunan parçanın kenarını alacaksınız. Katlanmış eleman elle bastırılmalıdır. Ardından, bumerangın gövdesine gitmeniz, onu daha dayanıklı hale getirmeniz gerekir. Bu eylemi gerçekleştirmek için elemanın kenarlarını orta eksene katlamanız gerekir. Böylece gövde hazırdır ve bıçaklar, gövdeyi kesip yapıştırarak başka bir kağıt yaprağından yapılabilir.

            Bumerang her zaman Batı kültürünü taşıyan bir Amerikan oyuncağı olmuştur. Günümüzde sadece çocuklar değil, gençler de severek yapıyor. Bumerangın ana özelliği, fırlatıldığında büyüleyici dönüşüdür.

            Geleneksel bir ahşap bumerang yapmak oldukça zordur, ancak kağıttan bir model, popüler bir oyuncak yapmak için daha basitleştirilmiş bir alternatif olacaktır. Basit ipuçlarını izleyerek komik bir bibloyu fazla çaba harcamadan katlayabilirsiniz. Bir sayfa A4 kağıda ihtiyacınız olacak. Modelinizin daha parlak görünmesini istiyorsanız, eğlenceli bir tasarım için üzerine desenler yazdırın.

            Kağıdın beyaz tarafını yatay olarak önünüze yerleştirin. Ortadan ikiye katlayın ve ardından açın. İki özdeş dikdörtgen elde etmek için orta kıvrım boyunca kesin. Bir dikdörtgeni başka bir proje için ayırın. Kalan dikdörtgeni alın ve yatay olarak ikiye katlayın. Kıvrımları açın. Her iki tarafı yatay kıvrımın ortasına doğru katlayın.

            Kağıdı 90 derece döndürün. Üst kısmı aşağı gelecek şekilde ikiye katlayın. Sol ve sağ köşeleri, merkezin dikey kıvrımında buluşacak şekilde katlayın.

            Önceki adımda yaptığınız köşe kıvrımlarını açın. Katlamanın yarısını açın ve kağıdı yatay olarak çevirin. Yatay kağıdın alt yarısını açın.

            Önceki adımda yaptığınız kılavuz çizgiler boyunca dışa doğru kıvrımlar yapın. Her bükümü birkaç kez yapın, güzel ve eşit tutmaya çalışın (metal bir cetvelin kenarını kullanabilirsiniz). Şimdi pırlantanın dört kenarı boyunca dört vadi kıvrımı hazırlayalım. Üst yatay kıvrım hariç tüm kıvrımları açın. Şablonunuz şöyle görünmelidir:

            Sayfanın üst yarısını masaya dik olarak katlayın. Sayfayı sol elinizle sol tarafından tutarak, kağıdın sağ tarafına yedi şekli verin. Önceki adımda yapılan kıvrımlar kağıda hafiflik verecektir.

            Şimdi modelin sol tarafını kendinize doğru çekin ve üst kenarı aşağı indirin. Bunu yaptığınızda ortada bir cebiniz olacak. İçeri katladıktan sonra, kağıdın alt yarısını yukarı kaldırın ve ardından cebin sağ üst köşesindeki ucuna sokun.

            Kağıdın altını hafifçe dışarı çekin. Sol ve sağ köşeleri orta dikey merkeze doğru katlayın. Onları iyice bastırın ve sonra açın. Sol köşede bir iç ters kıvrım yapın ve ardından sağ köşeyi oluşturulan kıvrımın cebine sokun.

            Üst tarafta bir iç arka kıvrım yapmak için önceki adımı üst uçta tekrarlayın.


            Kağıt bumerangınız hazır. Modeli yukarıdan başparmak ve işaret parmağı altta tutarak yukarı fırlatmaya devam ediyor.

            Yüksek tavanlı odaların bumerang oyunları için en uygun olduğunu unutmayın.

            Bumerang fırlatmak çocuklar için oldukça ilginç bir aktivitedir. Birkaç yüzyıl önce, böyle bir merminin yardımıyla Avustralya yerlileri avlanmayı tercih etti. Çok uygun bir tasarım, bir mermiyi havaya fırlatmayı ve bir yay tanımladığında tekrar elde tutmayı mümkün kıldı. Modern koşullarda, bumerang eğlence için bir oyuncak olarak kullanılır. Yazımızda size kağıttan bumerang yapmayı çeşitli şekillerde kolay ve basit bir şekilde anlatacağız.

            İçerik:

            seçenek 1

            Spor malzemelerinin imalatına başlamak için bir işyeri ve malzeme hazırlamanız gerekir:

            1. kırtasiye makası;
            2. manzara sayfası veya ofis kağıdı;
            3. bir bumerang boyamak için araçlar (kalemler veya diğer benzer malzemeler);
            4. cetvel.

            Başlayalım:

            • Hazırlanan kağıdı ikiye katlayın (Şekil 2), katlama çizgisi boyunca bir cetvel veya tırnağı çizmeyi unutmayın;
            • Sayfayı yeniden orijinal konumuna genişletin;
            • Her bir yarıyı (Şek. 3.) yarıya bükün, katlama çizgisi boyunca birkaç kez sağlam bir şey çizin (Şek. 4);

              Tavsiye! Her bir yarıyı katlarken, her kenarın merkezdeki çizgiye biraz ulaşmadığından emin olun.

            • Ortaya çıkan parçayı ikiye katlayın, tabakayı dikişler ortada olacak şekilde çevirin (Şek. 5). Katlama çizgisi üstte olacak ve kağıdın kenarları altta olacak;
            • Sağ üst ve sol köşeleri üçgen şeklinde bükün ve bir cetvelle, yaprağın ana kısmına tam olarak oturmaları için ütüleyin (Şek. 6). Ardından bunları orijinal konumlarına geri döndürebilirsiniz (Şekil 7);
            • Bir sonraki adım, bu küçük üçgenleri içe doğru sabitlemektir (Şekil 8);
            • Şekil 4'teki gibi bir şekil elde etmek için ortaya çıkan rakamı genişletmeye çalışın. Önceki tüm manipülasyonlardan sonra, her şeyi şemaya göre yaptıysanız, Şekil 9'da gösterilenleri almalısınız;
            • Şekil 10'a bakın ve yapının bir yarısını doğru bir şekilde sökün. Elmas çizgiler bir bumerang yaratmak için çok önemlidir. Bu nedenle, bu çizgiler bir cetvelle düzeltilerek tekrar sabitlenmelidir;
            • Ardından, Şekil 11'den bir çizim elde etmek için eşkenar dörtgenin kenarlarını içe doğru bükün. Bu hareketler figürün iç kısmından parmaklarla yapılmalıdır. Kenarları da ortadan katlanmalıdır, daha sonra tekrar ikiye katlanan bir üçgen yapmaya çalışın (Şek. 12). Şekil 13'e dikkat edin. Bu, Şekil 12'de daire içine alınmış devre bölümünün biraz büyütülmüş bir ölçeğidir;
            • Önceki tüm adımları doğru ve tutarlı bir şekilde gerçekleştirerek, Şekil 14'te gösterilen tasarımı elde etmelisiniz.

            Bir sonraki adım, kullanıma hazır bir bumerangın nihai oluşumu olacaktır:

            • Sayfanın alt kısmındaki (A) kısmını aşağı bükün, ardından aynısını üst kısım (B) ile yapın (Şek. 15);
            • Yanlardan birindeki asılı kısımdan, sağ kısmı aşağıdan kendinize doğru çekin (Şek. 16), aşağıda bulunan sol kısmı yukarıdan takın;
            • Şekil 17'deki oklara dikkat edin - bunlar katlama çizgilerinin kenarlarıdır. Fırlatılan bir bumerangı kendi ekseni etrafında döndürmek üzere tasarlanmıştır (Şekil 18);
            • Yapının bir tarafında bir açı oluşturun ve bunu diğer tarafta tekrarlayın (Şekil 19). Kıvrımlar boyunca dikkatlice bir cetvel çizin, figürleri düzeltin ve tekrar bükün, ancak şimdi içeriye. Bir daire içindeki devrenin büyütülmüş bir kısmı Şekil 20'dedir;
            • Adım adım talimatları izleyerek, Şekil 21'deki gibi bir bumerang almalısınız;
            • Şimdi spor ekipmanını dekore etmeye başlama zamanı - boya veya kurşun kalemle boyayın. Ayrıca çıkartmalar da kullanabilirsiniz.

            seçenek 2

            Bir bumerang oluşturmak için ikinci seçeneğe ulaşmak için şunları hazırlayın:

            1. Kırtasiye makası;
            2. Kesilmesi zor olmayan kalın A4 kağıt veya karton (ayakkabı kutusu vb.);
            3. Bir bumerang renklendirme araçları (kalemler, boyalar, keçeli kalemler);
            4. İşaretleyici.

            Başlayalım:


            Ortaya çıkan tasarımı bırakarak kontrol edebilirsiniz. Bu, eli çevirerek yapılır. Mermiyi hem ortada hem de herhangi bir kenarın arkasında tutabilirsiniz. Düz bir şekilde fırlatmanız, yer hattına paralel olarak havada uçacak şekilde hizmet etmeye çalışmanız gerekir.

            Video

            Kağıt bumerang yapmak için bir video talimatı aşağıda verilmiştir:

            Kategoride popüler:

            Danil Koretsky: Dövmeli cilt

            Danil Koretsky: Dövmeli cilt

            okuman
            Aile hakkında dövme yazı

            Aile hakkında dövme yazı

            okuman
            Skyrim'de taş ocağı taşı nereden bulunur Skyrim'de taş ocağı taşı nereden alınır

            Skyrim'de taş ocağı taşı nerede bulunur Taş ocağı taşı nereden alınır

            okuman
            İzografları tahmin ettikten sonra nesnelerin isimlerini öğreneceksiniz.

            İzografları tahmin ettikten sonra nesnelerin isimlerini öğreneceksiniz.

            okuman

            nest...

            çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası