bezelye pişirme / add-circle-outline

Bezelye Pişirme

bezelye pişirme

Bezelye Düdüklüde Kaç Dakikada Pişer? Taze, Dondurulmuş ve Konserve Bezelye Düdüklü Tencerede Ne Kadar Sürede, Hangi Ayarda Pişirilir?

Baklagillerden olan bezelye, hem çok lezzetli hem de çok sağlıklıdır. Bu yüzden pek çok kişi, buzluktan çıkan bezelye düdüklüde kaç dakikada pişer diye düşünür. Akşam yemeğini çok kısa bir sürede hazırlamak isteyenler, dondurulmuş bezelye düdüklüde kaç dakikada pişirilir sorusunun yanıtını öğrenmek ister. Konserve bezelye düdüklü tencerede ortalama kaç dakikada pişer diye soranlarların, pişirme işleminin çok kısa sürdüğünü bilmeleri gerekir. Peki düdüklüde bezelye pişirmek ne kadar sürer?

Buzluktan Çıkan Bezelye Düdüklüde Kaç Dakikada Pişer?

Sebze ve et yemeklerine, türlülere, pürelere, pilavlara ve mezelere lezzet katması ile sıklıkla tüketilen bezelyenin, hem tazesi hem de konservesi bulunur. İçinde insan sağlığı için yararlı olan birçok mineral ve vitamin vardır. Pişme süresi ise besin değerlerinin kaybolmaması açısından önemlidir. Bu sadece bezelye için değil, bütün sebze ve bakliyatlar için geçerlidir. Gerekenden fazla haşlamak vitamin ve mineral kaybına sebep olabilir. Bundan dolayı, bezelyeyi tavsiye edilen pişirme süresinden daha fazla haşlamamak gerekir. Öte yandan, yoğun tempolu bir hayatı olan ve çabuk bir şekilde yemek pişirmek isteyenler için zaman ayrı bir öneme sahiptir. Bu yüzden, normal tencereyi değil düdüklüyü tercih edebilirler.

Uzmanlar, bezelye de dahil olmak üzere bütün sebze, meyve ve bakliyatların tazesinin alınmasını tavsiye eder. Pratik olduğu için tercih edilen konserve bezelye ise zaten halihazırda az da olsa haşlanmıştır. Düdüklüde dakikada hemen hazır hale gelir. Taze bezelyenin haşlanma süresi ise yaklaşık 15 dakikayı bulur. Dondurucudan yeni çıkarılmış ve buzla kaplı bezelyelerin pişirilmesi ise doğal olarak biraz daha uzun sürer. Düdüklüde haşlandığı takdirde dakikada pişer.

Bezelye Pişirilmeden Önce Islatılır mı?

Her ne kadar baklagil ailesinden olsa da bezelyeyi pişirmeden önce ıslatmaya veya bir süre suda bekletmeye gerek yoktur. Yapısı nedeniyle, hem normal tencerede hem de düdüklüde kolay pişen bir gıdadır. Bundan dolayı, kesinlikle uzun süre haşlanmaması önerilir. Bu, zaman ve enerji israfına neden olduğu gibi aynı zamanda vitamin ve minerallerin ölmesine de sebep olur.

Taze bezelyeyle neler pişiriyorum?

Haberin Devamı

* Bir tabağa yumurta akını, bir başka tabağa galeta ununu koyun.

* Bir tavada sıvıyağı kızdırın.

* Buzdolabından pirinç hamurunu çıkarın. Pinpon topu kadar parçalar koparıp iki elinizin arasında bastırarak çay tabağı büyüklüğünde açın. Ortasına bir tatlı kaşığı bezelye koyup içliköfte veya yuvarlak köfte şeklinde kapatın. Tüm malzeme bitene kadar bu işlemi sürdürün.

* Hazırladığınız tüm köfteleri önce yumurta akına bulayın, sonra galeta ununa batırıp kızgın yağda kızartın. Üstünü dilediğiniz gibi süsleyebilirsiniz. Sıcak sıcak servise sunun.

BEZELYELİ SULU KÖFTE (4 KİŞİLİK)

NE LAZIM?

Köftesi için

* gr dana kıyma

* 2 yemek kaşığı ince bulgur

* 1 soğan (rendelenmiş)

* 1 çay kaşığı tuz

* Karabiber, kimyon

Taze bezelyeyle neler pişiriyorum

Ayrıca

* 2 su bardağı taze bezelye

* 1 soğan (yemeklik doğranmış)

* 4 yemek kaşığı zeytinyağı

* 1/2 havuç (tavla zarı doğranmış)

* 1 patates (tavla zarı doğranmış)

* 1 yemek kaşığı domates salçası

* 2 domates (rendelenmiş)

* su bardağı sıcak su

* 1 çay kaşığı tuz

* Karabiber, nane

NASIL YAPARIM?

* Köfte için kıyma, bulgur, soğan, tuz, karabiber ve kimyonu bir kaba alıp yoğurun. Fındık büyüklüğünde köfteler yapın.

Haberin Devamı

* Tencereye zeytinyağı ve soğanı alın, soğanları kavurmaya başlayın. Bezelyeyi katıp 5 dakika kadar pişirin. Havuç, salça, rendelenmiş domatesler, sıcak su, tuz, karabiber ve naneyi de katın.

* Yemeğin suyu kaynamaya başlayınca köfteleri tencereye aktarıp karıştırın. Patatesleri de ekleyin. Patates ve havuç yumuşayıncaya dek pişirin.

#İ&#;lik&#;fte#Bezelye#Sulu K&#;fte

LinkedinFlipboardLinki KopyalaYazı Tipi

Yazarın Tüm Yazıları

Giriş Yap/Üye Ol

İçerdiği bol miktarda protein, lif, nişasta K, A, C ve E vitaminleri; magnezyum, potasyum, fosfor ve demir gibi mineralleri sayesinde insan sağlığı için oldukça faydalı olan bezelyeyi ister sulu yemek olarak ister garnitür olarak isterseniz de salata, börek ya da çorbalarda lezzetle tüketebilirsiniz.

İşte bezelyeyi doğru bir şekilde pişirmeniz için dikkat edeceğiniz 6 önemli detay:

1. İyice Temizleyin

Bezelye, temizlenmesi en kolay sebzelerden biridir. Taze kabuğundan ayırdığınız tanecikleri bol su ile yıkadıktan sonra istediğiniz yemek için kullanmaya başlayabilirsiniz.

bezelye-yemekleri

2. Hemen Pişirin

Bezelyelerin lezzetli olabilmesi için en önemli detay ayıklandıktan sonra bekletilmeden hemen pişirilmesidir. Eğer ki bekletilirse bezelyeler kuruyup sertleşebilir.

bezelye-tarifleri

3. Kurumaması İçin Soğuk Su

Söylediğimiz gibi bezelyelerin bekletilmeden pişirilmesi en doğrusudur; ancak hemen pişirmeniz mümkün değilse bezelyeleri bir gün soğuk suda bekleterek kurumalarını önleyebilir daha diri olmalarını sağlayabilirsiniz.

bezelye

4. Rengini Kaybetmemesi İçin…

Bezelyenin güzel rengini kaybetmemesi için pişirme esnasında suyuna bir tutam karbonat ya da birkaç damla sirke ekleyebilirsiniz. Böylece hem rengini hem de lezzetini kaybetmemiş bir bezelye yemeği hazırlayabilirsiniz.

bezelyenin-faydalari

5. Haşlama Süresine Dikkat Edin

Bezelye yemeği için dakika kadar haşlama süresi ideal olacaktır; ancak bezelyeleri daha sonra yemeğini yapmak üzere haşlayacaksanız haşlama süresini 20 dakika olarak kısaltmanızda fayda olacaktır.

bezelye

6. Suyunu ve Ateşini İyi Ayarlayın

Lezzetli bir bezelye yemeğinin kısık bir ateşte, çok fazla olmayan bir su miktarı ile pişmesi gerekir. Salça ve suyun iyice birbirine karışması, bezelyenin ne denli lezzetli olacağını işaret eder.

Patatesli Havuçlu Bezelye Yemeği Tarifi

(74 oy, ortalama: / 5)
Bezelye Yemeği Tarifi Videolu
Patatesli Havuçlu Bezelye Yemeği Tarifi
Tarifin Hikayesi
  • Kişilik
  • 15dk Hazırlık, 40dk Pişirme
Üç rengin muhteşem görüntüsü, en faydalısı, en lezzetlisi tabii ki de patatesli, havuçlu bezelye yemeğidir. Sevmeyenine çok nadir rastlanan bezelye yemeği, 7&#;den 70&#;e herkesin severek tükettiği bir yemek. Yeri gelir misafire yapılır, yeri gelir çocuklarınıza yapılır. Hangi sofraya konsa, oraya yakışır. Pratik ve lezzetli olan bu yemeği, henüz yapmamışsanız çok şey kaybetmiş olabilirsiniz ve daha fazlasını kaybetmemek için de, hemen yapmaya koyulmalısınız. Bu lezzetli patatesli, havuçlu bezelye yemeğini denemeyi ve tarifi defterinize eklemeyi unutmayın. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun.
Üç rengin muhteşem görüntüsü, en faydalısı, en lezzetlisi tabii ki de patatesli, havuçlu bezelye yemeğidir. Sevmeyenine çok nadir rastlanan bezelye yemeği, 7&#;den 70&#;e herkesin severek tükettiği bir yemek. Yeri gelir misafire yapılır, yeri gelir çocuklarınıza yapılır. Hangi sofraya konsa, oraya yakışır. Pratik ve lezzetli olan bu yemeği, henüz yapmamışsanız çok şey kaybetmiş olabilirsiniz ve daha fazlasını kaybetmemek için de, hemen yapmaya koyulmalısınız. Bu lezzetli patatesli, havuçlu bezelye yemeğini denemeyi ve tarifi defterinize eklemeyi unutmayın. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun.

funduszeue.info

Patatesli Havuçlu Bezelye Yemeği Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 adet büyük boy patates
  • 1 adet büyük boy havuç
  • 1 kilogram ayıklanmış bezelye
  • 2 adet küçük boy soğan
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 2,5 çay kaşığı tuz
  • 2 tatlı kaşığı pul biber
  • 2,5 su bardağı sıcak su
  • Az sıvı yağ

Ben de Yaptım

Deneyen Fotoğrafları

97 Deneyen FotoğrafıTümünü Gör

  1. Soğanları yemeklik doğrayıp, az sıvı yağda ( kaşık) kavurun.
  2. Patatesleri ve havuçları küçük küpler halinde doğrayın.
  3. Soğan kavrulunca, salçayı ekleyip birkaç dakika karıştırın.
  4. Patates, havuç ve bezelyeleri ekleyin.
  5. Tuzunu ve pul biberini de atıp, birkaç dakika daha karıştırın.
  6. Sıcak suyu ekleyin ve kısık ateşte, 40 dakika kadar yemeğinizi pişirin.

Afiyet olsun :)

Patatesli Havuçlu Bezelye Yemeği Tarifi Fotoğraflı Yapılışı

Patatesli Havuçlu Bezelye Yemeği Tarifi 1
Patatesli Havuçlu Bezelye Yemeği Tarifi 2
Patatesli Havuçlu Bezelye Yemeği Tarifi
Patatesli Havuçlu Bezelye Yemeği Tarifi
Patatesli Havuçlu Bezelye Yemeği Tarifi
Patatesli Havuçlu Bezelye Yemeği Tarifi
Patatesli Havuçlu Bezelye Yemeği Tarifi
Patatesli Havuçlu Bezelye Yemeği Tarifi

Patatesli Havuçlu Bezelye Yemeği Yanına Ne Gider?

  • Bezelye denilince yanına yapabileceğiniz akla ilk gelen yemek, pirinç pilavıdır.
  • Bulgur pilavı da, bezelye yemeğinin yanına tercih edebileceğiniz yemeklerdendir.
  • Bezelye yemeğinin yanına, makarna da sıklıkla yapılmaktadır.
  • Bezelye yemeğini sade şekilde yapabileceğiniz gibi; kıymalı, tavuklu veya etli olarak da hazırlayabilir veya yanında köfte veya et yemekleri ile de servis edebilirsiniz.

Bezelye Yemeği Hakkında Sorular

Bezelye Yemeği Kaç Dakikada Pişer?

  • Tencerede yapacağınız bezelye yemeği, yaklaşık olarak 40 dakikada pişmektedir.

Bezelye Gaz Yapar Mı?

  • Bezelye gaz yapan yiyecekler arasında bulunmaktadır. Gaz yapan yiyecekleri bir arada yememek gerekir. Kontrollü bir şekilde tüketmekte fayda var.

Bezelyenin Faydaları Nelerdir?

  • Kolesterol için faydalıdır.
  • Sindirim sistemini düzenler.
  • İçerdiği yüksek lifler sayesinde, kan şekerinin dengelenmesine yardımcı olur.
  • Uzun süre tok kalmanızı sağlar.
  • Mide kanserini önlemeye yardımcı olur.
  • Bezelye beyin sağlığı için de faydalıdır. Uzun süre radyasyona maruz kalan kişilerin tüketmeleri önerilir.

Bezelye Şekeri Yükseltir Mi?

  • Bezelye şekeri yükseltmez aksine içerdiği besinlerden dolayı şeker hastalarının bezelyeyi masalarından eksik etmemeleri gerekir.

Bezelye Yemeği Kaç Kaloridir?

  • Orta porsiyon bezelye yemeği, yaklaşık olarak 99 kaloriye denk gelmektedir.

--

5 milyon'dan fazla kişinin takip ettiği Youtube kanalımızda videolu tariflerimizi bulabilirsiniz.

15 milyondan fazla kişinin indirdiği Nefis Yemek Tarifleri uygulaması ile 'den fazla denenmiş tarif her zaman yanınızda. Hemen siz de indirin.

Ben de Yaptım
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Etsiz Sebze Yemekleri Tarifi
Etsiz Sebze Yemekleri

Nefis Yemek Tarifleri ailesi tarafından hazırlanan etsiz sebze yemekleri tarifleri, birbirinden farklı seçenekleri ve tamamı…

Kurban Bayramı Namazı Saat Kaçta? Nasıl Kılınır? Tarifi

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası