egzama için dut kürü / Dut kürüyle egzamaya son

Egzama Için Dut Kürü

egzama için dut kürü

El ve Ayaktaki Egzama Şikayetlerine Karşı Beyaz Dut Kurusu Kürü


Dut toplanır toplanmaz tüketilmesi gereken bir meyvadır. Toplandıktan birkaç saat sonra tadı değişmeye başlar çünkü içeriğinde bulunan bazı etkin maddeler toplandıktan birkaç saat sonra değişime uğrar. El ve ayakta oluşan egzamahastalığına karşı pratikte uygulanabilecek kürlerden birisi "Beyaz Dut kurusu" kürüdür.  Burada önemli olan nokta beyaz dut kurusunun yanında kullanılacak bitkileri de doğru uygulamaktır. Ayrıca kullanacağınız dut kurusunun bir yılı geçmemiş olmasına özen gösteriniz.  Peki Prof Saraçoğlu'nun dut kurusu kürü nasıl yapılır?












Beyaz Dut Kurusu Özellikleri Nelerdir?


● Kanda iltihap düşürücü, 
● Egzamaya karşı,
● Anne sütünü artırıcı,
● Şeker hastalarında geç kapanan yaralara karşı yardımcı ve destekleyicidir.


Kür Uygulaması (Dıştan Uygulama):

Yarım litre kaynamakta olan klorsuz suyun içerisine bir avuç dolusu beyaz dut kurusu atılır ve altı dakika kısık ateşte ağzı kapalı olarak kaynatmaya devam edilir. Altıncı dakikadan sonra ocaktan indirilir, el yakmayacak derecede olduğunda egzamalı eller kabın içerisine konulur ve en az on dakika etki ettirilir. Bir saat boyunca eller yıkanmaz. Bir saat sonra eller suyla durulanır. Haftada üç kez, toplamda iki hafta bu uygulama tekrar edilir. Her defasında taze olarak hazırlanması gerekir. Ellerin konulduğu kabın soğumaması gerekir. Su sıcaklığın elleri yakmayacak derecede (ılıktan sıcak) sıcak olmasına dikkat ediniz.

Eğer egzama ayaklarda veya el bileklerindeyse, hazırlanan su kaşık veya kepçe yardımıyla egzamalı bölgenin üzerine on dakika boyunca dökülür. Suyu egzamalı bölgelerin üzerine dökerken, yakmayacak derecede ılıktan daha sıcak olmasına dikkat ediniz. Kabın ılımamasına dikkat ediniz. Gerekirse tekrar ısıtınız.


**Ayrıca bazı besinler egzama şikayetlerini tetiklemektedir.  Bu yüzden kür uygulanırken tüketilmemesi gereken besinlere de dikkat ediniz. Örneğin: Domates, Peynir, gibi.. 


Dikkat:

El ve ayaklarda kullanılan beyaz dut kurusu kürü için kürün kullanımı tek başına yeterli değildir. Beraberinde kullanılacak diğer bitkilerin kullanımı için ilgili danışmanlarımızdan detaylı bilgi alabilirsiniz.



DİKKAT:

İlk on gün tamamlandığında iyileşme gözlenmediği takdirde (fark edilmediği takdirde) kür sonlandırılır.

Not: 

Hekiminizin verdiği ilaçlar varsa mutlaka kullanınız. Buradaki uygulamayı bir destekleyici olarak kullanınız. Öncelikle bilmeniz gereken nokta, kullanacağınız bitkiye karşı alerjinizin olup olmadığıdır. Bu konuda hekiminizin görüşünü alınız. Hekime gitmeden ve teşhis koydurmadan şikâyetiniz ne olursa olsun, bu bilgilerle kendi kendinizi tedavi etmeyiniz. Buradaki bilgilerin kesinlikle bir hastalığı teşhis amacı yoktur.


Kuru dutun faydaları nelerdir? Egzama için dut kurusu

Kuru dutun faydaları nelerdir? Egzama için dut kurusu

Kuru dut sağlık açısından oldukça faydalı bir yemiştir. İçerisinde barındırdığı zengin besin değerleri ile birçok hastalığın tedavisinde yardımcı olarak kullanılabilecek bir besin kaynağıdır. İşte, kuru dutun faydaları...

Dut kurusu sağlıklı, besleyici ve hastalıklara karşı koruma sağlayan bir yemiştir. Dut çok eski çağlardan itibaren alternatif tıp tarafından hastalıkların tedavisinde yaygın olarak kullanılmaktadır. Özellikle Çin medeniyetinde dutun tıp alanında yeri önemlidir. Dutun içerdiği zengin vitamin ve mineraller yanında çok çeşitli antioksidanlar Kanser hastalığı başta olmak üzere, kan pıhtılaşması, soğuk algınlıkları, kanın temizlenmesi gibi çok geniş bir yelpazede sağlığımıza katkıda bulunur. Dut lezzetli, besleyici ve sağlıklı özelliğinden dolayı dünya çapında çok yaygın olarak tüketilmektedir.

Dut genellikle Asya, Afrika ve Amerika kıtalarında yetiştirilmektedir. 4-5 metreye varan ağaçlarda yetişir ve daha çok ılıman iklimleri sever. Dut taze olarak tüketildiği gibi kuru olarak da tüketilir ki genelde kuru olarak tüketilmesi tercih edilir.

Dut ağacının yaprakları ipek böcekleri için zengin besinler içerir. Dut yaprakları anti-enflamatuar olarak, saç dökülmesine karşı ilaçlı tedavi olarak kullanılmaktadır. Dut aynı zamanda antioksidanlar açısından da zengindir, bu özelliği sayesinde birçok hastalığın tedavisinde ve aynı zamanda cilt bakım malzemelerin de kullanılmaktadır. Bu güçlü antioksidanlar vücudumuzdaki serbest radikalleri etkisiz hale getirmek suretiyle bağışıklık sistemimizi güçlendirir. Dut ayrıca antosiyanin, flavonoidler, lutein, zea-ksantin, B karoten ve A karoten açısından oldukça zengindir.

Kuru Dutun besin değerleri;

Dut protein açısından oldukça zengindir. Ayrıca A,E,C ve K vitaminleri açısından oldukça zengin olan dut kurusu, magnezyum, demir, potasyum, fosfor ve lif içerir. Protein içeriği diğer meyvelere göre daha fazladır. Diyetlerde ara öğünlerde çok fazla miktarda olmayacak şekilde tercih edilebilir.

Dut kurusunun 100 gramında 336kcal kalori bulunmaktadır. Diyetlerde tüketmek için 1 çorba kaşığı yani 15 gram dut kurusu için 50.4 kalori olduğunu söyleyebiliriz.

Kuru Dutun faydaları nelerdir?

  • Kuru Dut doğal bir antibiyotiktir;

Dutun bol miktarda içerdiği besinler genel sağlığımızı korumaya yardımcı olur. Demir, kalsiyum, B1, B2 ve C vitamini açısından kuru dut oldukça zengindir.  İçerdiği zengin vitamin ve mineraller sayesinde bağışıklığı güçlendirir.  Ateş düşürücü etkisinin olmasının yanı sıra vücutta doğal antibiyotik etkisi yaratır.

  • Kanser oluşumunu engeller;

Dutun içerdiği farklı antoksidanlar özellikle kanser vakarlarının azalmasına yardımcı olur ve kanser hastalığına yakalanma riskini azaltır. Yüksek seviyede içerdiği antioksidanlar yardımıyla prostatda kanser hücrelerinin yerleşmesine izin vermez ve tümörlerin oluşmasını engelleyebilir.

Çin tıbbında dut genelde kan ve kan ile alakalı hastalıkların ve sorunların tedavisi için yaygın olarak kullanılmaktadır.  Dutun kan dolaşımını arttırması yanında kanı temizleyici özelliği olduğuna inanılır. Bu yüzden özellikle sigara ve alkol tüketen kişilerin düzenli olarak tüketmeleri önerilmektedir. Dutun kanı temizlemesinin ayrıca damar ve kalp sağlığına dolaylı faydası vardır.

  • Kanın pıhtılaşmasını engeller;

Kan dolaşımını arttırmak için kan basıncının sağlıklı seviyede akmasına yardımcı olur. Bu durumda kan pıhtılaşmasını engeller. Bu durum ayrıca dutun kalp sağlığını korumasına yardımcı olur. Dut ayrıca zengin miktarda demir içerdiği için kansızlık sorunlarını giderebilir. Bu özelliğinden dolayı, birçok açıdan kanın pıhtılaşmasına neden olan unsurları ortadan kaldırır.

  • Soğuk algınlığı ve grip gibi rahatsızlıkları önler;

Dut bağışıklık sistemini güçlendiren doğal bir besin kaynağıdır. Bol miktarda içerdiği C vitamini ve flavonoidler grip, soğuk algınlığı, öksürük gibi sorunların ortadan kalkmasına yardımcı olur.  Bunun dışında dutun kronik hepatit ve gastrit hastalıklarına iyi geldiği düşünülmektedir

  • Karaciğer ve böbrek hastalıklarını engeller;

Dutun en önemli özelliklerinden bir tanesi de karaciğer ve böbrek organlarının sağlığını korumasıdır. Dut karaciğeri ve böbrekleri toksinlerden temizler ve aşırı yorulmalarını engeller. Bu özelliği aynı zamanda kan sağlığı için önemlidir. Buradan anlaşılacağı gibi, kani böbrek, karaciğer, kalp ve damar birbirine bağlı olan bu çok önemli organ silsislesinde hayati derecede sağlığıma katkıda bulunur.

  • Kalp sağlığını ciddi oranda korur;

Dutun kalp sağlığı için hayati önem taşıdığını söylemek abartı olmaz. Özellikle kan sağlığını koruması ve kanı temizleyici özelliğinin olması damar sağlığı için önemlidir. Sağlıklı kan haliyle damarların da sağlıklı kalmasına yardımcı olmaktadır. Bu durum kalp sağlığını direkt etkilemektedir. Damarların tıkanık olmaması ve kanın akışının sağlıklı olması kalbi yormaz. Bunun dışında damarların tıkanmasına neden olan kötü kolesterol seviyesini düzenleyebilen dut, kalp krizi riskini azaltır ve aynı zamanda felç riskini önleyebilir.

  • Kolesterol seviyesini dengeler;

Düzenli dut tüketimi kolesterol seviyesini sağlıklı seviyede tutmaya yardımcı olabilir. Fakat aşırı tüketimi ters tepkiye neden olabilmektedir. Bu yüzden orantılı tüketilmesi gerekir.

  • Kan şekerinin sağlıklı bir seviyede tutulmasını sağlar;

Dut diyabet hastalı için kan şekerinin sağlıklı bir seviyede tutulmasına yardımcı olur.  Dutun kan şekerini sağlıklı seviyede tutmasına yardımcı olan flavonoid açısından zengin olduğu düşünülmektedir. Bu yüzden dolayı şeker seviyesi ve diyabetik hastalarda komplikasyon önlemek için son derece etkilidir.

  • Bağışıklık sistemini güçlendirir;

Dut iç salgı seviyesini arttırarak bağışıklık sisteminin güçlenmesine yardımcı olabilir. Bu ayrıca vücudun sıvı tüketimini teşvik eder.. Ayrıca dehidratasyondan muzdarip insanlara yardımcı olur. Vücudunda sıvı eksikliği sorunları olan kişiler düzenli olarak dut tüketmelidirler.

  • Göz sağlığında ciddi bir rol oynar;

Dut suyunun görmeyi geliştirdiği düşünülür. Dut suyunun özellikle uzun süre bilgisayar başında kalan kişilerin düzenli olarak tüketmeleri gerekir. Çünkü uzun süre radyasyona maruz kalan gözler ayrıca çok yorulur. Bol miktarda A vitamini içeren dut, göz yorgunluğunun giderilmesine ve bilgisayarın verdiği tahribatın ortadan kalkmasına yardımcı olur.. Aynı zamanda görme kaybı ve retina dejenerasyonuna neden serbest radikallere karşı gözleri korur.

  • Dut ameliyat olan hastalar için son derece faydalı bir besin kaynağıdır;

Kan dolaşımının artmasına yardımcı olur, enfeksiyon başlangıcını engelleyebilir. Bunun dışında doğumdan sonra da iyileşmeyi hızlandırabilir. Ameliyat sonrası iyileşme sürecinin hızlanmasına katkıda bulunur.

  • Cilt sağlığına fayda sağlar;

Dut cildin gençleşmesini ve nemlenmesini sağlamanın dışında cildin temizlenmesini sağlar. Dut yaprakları cilt hastalıklarının tedavisinde kullanılmaktadır. Aşırı kuru ciltler için zeytinyağı ile dut yaprağını karıştırıp sorunun kökünden halledilmesine ciddi anlamda katkıda bulunacaktır.

  • Saç sağlığına fayda sağlar;

Cilt sağlığı için faydalı olan neredeyse bütün besinler genelde saç sağlığı için de faydalıdır. Dutun antioksidan özelliği saç sağlığının korunmasına da yardımcı olur. Dutun kaynatılarak elde edilen suyu ile saçların yıkanması saç köklerinin sağlamlaşmasına ve dökülme sorunun ortadan kalkmasına yardımcı olabilir. Bu uygulama yanı zamanda saç derisi sağlığının korunmasını sağlar. Kepek sorunu olanlar da bu uygulamayı yapabilirler. Bunun dışında dut yaprakları da kaynatılarak saçlara uygulanabilir. Duy yaprağı suyuna ayrıca limon katılarak uygulanması daha etkili sonuçlar alınmasına yardımcı olabilir.

  • Kızarıklıklara iyi gelir ve vücuttaki şişliği de indirir.

  • Tayland Khon Kaen Üniversitesinin yaptığı bir araştırmada dut kurusunun beyni koruduğu, beyin fonksiyonlarını güçlendirdiği ortaya çıkmıştır. Aynı zamanda hafızayı da güçlendirir.

  • Aç karnına tüketilirse bağırsaklarda bulunan kurtların düşürülmesine fayda sağlar.

  • Diş eti rahatsızlıklarına da iyi gelir.

  • Doğal bir ateş düşürücüdür.

  • Damar sertliğini önlemeye yardım eder.

  • Egzama hastalığının tedavisinde kullanılır. Dut kurusu ile hazırlanan kür egzama olan bölgeleri iyileştirir.

  • Solunum yolu hastalıklarına iyi gelir. Özellikle boğaz iltihabı, bademcik iltihabı ve öksürüğe iyi gelir.

  • İçerdiği yüksek C vitamini sayesinde bağışıklık sistemini güçlendirerek hastalıklara karşı korur.

  • Kuru dut hangi şekilde tüketilirse tüketilsin kan yapımına ciddi anlamda katkıda bulunur ve anemi hastalığına engel olur.

  • Kuru dutların kaynatılarak suyunun içilmesi ağız sağlığının korunmasına yardımcı olabilir, saçlara uygulandığında saç sağlığını korur, aynı şekilde bu su ile cilt yıkandığında, cildi temizler ve besler.

  • Vücuda güç ve enerji verir. Ayrıca iştahı arttırır.

Kuru Dutun zararları nelerdir?

Dutun sağlık açısından farklı nedenlerden kaynaklanan bazı yan etkileri ve zararları da vardır. Bunun en önemli nedeni kişilerin bünyeleri olabilmekle birlikte bazı hastalıklarla mücadele eden insanlar için de farklı sonuçlara neden olabiliyor.

  • Kan Şekeri Etkileri: Amerikan Diyabet Derneği (ADA) 20 insan üzerinde bir laboratuvar çalışması yaptı. 20 kişiden onu II derece diyabet hastası diğer 10 kişi ise sağlıklı insanlardan oluştur. Araştırma sonucunda dutun bütün hastalarda glikoz düzeyini düşürdüğü gözlemlendi. Bu araştırma sonucuna göre bazı sağlık uzmanları durun kan şekerini düşürdüğünü savunmaktadır.

  • Cilt Kanseri Riski: Dutun cilt sağlığına katkılarını anlatmıştık. Fakat 2010 yılında Fransız bilim adamlarının hayvanalar üzerinde yaptıkları deneylerde hidrokinon olarak adlandırılan içeriğin cilt kanserine neden olduğu iddia edilmektedir. Bu yüzden bazı sağlık uzmanları dut ürünlerinin cilde uygulanması noktasında bazı çekinceleri olduğunu söylemek mümkündür.

  • Kemoterapiyi Olumsuz Etkileme: Tokyo, Nihon Üniversitesi’nden araştırmacılar dut köklerinden ve kabuğundan alınan özün lösemi hücrelerini tetiklediğini gözlemlemişlerdir. Bu araştırma sonuçlarına göre, bazı uzmanlar kemoterapi tedavisi gören hastaların dut tüketiminden uzak durmalarını tavsiye etmektedirler.

  • Karbonhidart Emilimi: Dutun özelliği karbonhidart emilimini engellemektedir.

  • Düşük Kan Şekeri Sorunu: Dutun kan şekerini düşürdüğü düşünülmektedir ve bu hipoglisemiye yol açabilir. Bu durum açlık, baş ağrısı, bulanık görme, aşırı terleme, baş dönmesi, konfüzyon, ve titreme gibi sorunlara neden olabilir. Bu yüzden dut tüketimine itina gösterilmelidir.

  • Dutun Böbreklere Etkileri: Dut potasyum açısından etkili bir kaynaktır. Bu yüzden böbrek hastaları ve safra kesesi sorunları yaşayan kişilerde komplikasyonlara neden olabilmektedir. Potasyum sağlık açısından hayati önem taşır ama böbrek hastaları ve safra kesesi hastalığından dolayı tedavi gören kişilerde sorunu iyice arttırır. Böbrek taşı sorunu olan kişilerde dut ve dutla alakalı besinlerden uzak durmaları önerilir.

Egzamaya karşı kuru dut karışımı;

Hazırlanışı;

  • 3-4 yemek kaşığı kuru dut

  • Yarım litre su

Geniş bir tencereye yarım litre klorsuz suyu ekleyerek kaynatın. Kaynayınca içine üç-dört yemek kaşığı beyaz dut kurusu koyun. Kısık ateşte altı dakika kadar kaynatın. Kaynadıktan sonra ılımaya bırakın. El dayanacak sıcaklığa geldiğinde ellerinizi veya ayaklarınızı içine daldırın. On beş dakika kadar bekletin. Su seviyesi tam ulaşmayan bölgelere kaşık yardımıyla alınıp üzerine dökebilirsiniz. On beş dakika dolunca çıkarılan uzuvlar bir saat yıkanmamalıdır. Sonrada sadece su ile durulayın. Kür bir gün yapıp bir gün ara verilerek kullanılmalıdır. Beşinci uygulamadan sonra da bir iyileşme belirtisi yoksa kesilmelidir. Egzamanın yüzlerce çeşidi vardır ve bazı durumlarda işe yaramaya bilir. Bu gibi bir durumla karşılaştığınızda doktorunuza görünmenizi tavsiye ederiz.

Kandaki iltihaba karşı kuru dut kürü;

Hazırlanışı;

  • Yarım litre su

  • Bir avuç dut kurusu

Kandaki iltihap (CRP)  yüksekse düşürülmesinde mükemmel bir destekleyicidir. Yarım litre kaynamakta olan klorsuz suyun içerisine bir avuç dolusu beyaz dut kurusu atın ve altı dakika kısık ateşte kaynatmaya devam etsin. Ilıyınca süzün, yarısı sabah aç karnına, diğer yarısını akşam aç karnına için.  Her gün taze hazırlanmalıdır. Yirmi beş gün kadar uygulanmalıdır.

Egzama düşmanı doğal mucize! İbrahim Saraçoğlu'ndan cildinizi mermer gibi yapacak formül! Saç, ayak, el, yüz egzamasının kesin çözümü buymuş...

Egzama; deride meydana gelen pullanma, kepeklenme, dökülme, kızarıklık ve bunlara benzer belirtiler ile kendini ortaya çıkaran bir hastalıktır. Düşünülenin aksine egzama bitkisel tedavilerle önemli ölçüde azaltılabilir. İşte İbrahim Saraçoğlu egzama tarifi.

21.03.2023 08:09 - Son Güncelleme: 21.03.2023 08:09

BU GALERİYİ PAYLAŞ
Saç, ayak, el, yüz egzamasının kesin çözümü buymuş... Egzama düşmanı doğal mucize! İbrahim Saraçoğlu’ndan cildinizi mermer gibi yapacak formül!

Egzama düşmanı doğal mucize duyuruldu. Çağımızın en büyük hastalıklarından birisi egzamadır. Çünkü bu hastalık neredeyse 10 kişiden 7'sinde görülür. Ayrıca egzamanın çok sayıda alt türü olduğu için oldukça yaygındır. Ayrıca egzamanın belirli nedeni olmadığı gibi kesin olan tedavi yöntemi de yoktur. Bu sebeple bitkisel yöntemlerle egzamayı önleyecek formüller aratılıyor. İşte Egzama düşmanı ve egzamayı geçiren sihirli formüller...

GALERİ DEVAM EDİYOR

Saç, ayak, el, yüz egzamasının kesin çözümü buymuş... Egzama düşmanı doğal mucize! İbrahim Saraçoğlu’ndan cildinizi mermer gibi yapacak formül!

EGZAMA İÇİN DUT KÜRÜ

Prof. Dr. İbrahim Saraçoğlu, ellerinde egzaması olan ve 20-25 yıldır uygulamadığı tedavi kalmamış onlarca insan tanıdığını, bazılarının ellerini suya değdiremez hale geldiğini görmüş ve onlara beyaz dut kurusu önermiş. Uygulamaya başlayanlar, başladıktan birkaç gün sonra egzama yaralarının kapandığını ve birkaç hafta sonra tamamen yok olduğunu ve ellerinin adeta pamuk olduğundan bahsetmişler. Saraçoğlu'nun egzamaya karşı önerdiği dut kürü tarifi şöyle:

Saç, ayak, el, yüz egzamasının kesin çözümü buymuş... Egzama düşmanı doğal mucize! İbrahim Saraçoğlu’ndan cildinizi mermer gibi yapacak formül!

EGZAMANIN DÜŞMANI DUT KÜRÜ NASIL YAPILIR?

Suyu kaynatın ve kuru dutları içine atın. 6 dakika sonra altını kapatın ve soğumaya bırakın. Kap tutulabilecek kadar soğuduğunda egzamalı bölgeyi içine yerleştirin. Eğer kaba girmeyecek bir yerdeyse bir pamuğu karışıma emdirip egzamanın üzerine bant yardımıyla tutturabilirsiniz. 10 dakika bekletmeniz yeterlidir.

Saç, ayak, el, yüz egzamasının kesin çözümü buymuş... Egzama düşmanı doğal mucize! İbrahim Saraçoğlu’ndan cildinizi mermer gibi yapacak formül!

Haftada 3 kere, 2 hafta boyunca uyguladığınız takdirde, egzamalarınız yavaşça sönerek kaybolacaktır. Her uyguladığınızda tarifi tekrarlamanız gerekiyor.

Saç, ayak, el, yüz egzamasının kesin çözümü buymuş... Egzama düşmanı doğal mucize! İbrahim Saraçoğlu’ndan cildinizi mermer gibi yapacak formül!

CEVİZ SUYU, CEVİZ FAYDALARI

Cevizin içerdiği Omega-3 yağlarının hem zayıflamada hem beyin sisteminde yararlı olduğunu araştırmalarla konu oluyor. Ceviz suyu içmek sadece zayıflama değil, genel vücut sağlığı için çok faydalıdır. insanların bu harika değişimleri yaşaması aslında bilimsel otoriteler tarafından da kabul edildi.

Dut kürüyle egzamaya son

Dut, demir bakımından zengin, idrar söktüren, ödem gideren, bağırsak kurtlarına karşı etkili bir meyvedir. Taze dutla dut kurusu rasında önemli farklar vardır. Taze dut toplandıktan sonra birkaç saatte kimyasal değişime uğradığından, hemen tüketilmelidir.

KALSİYUM DEPOSU

Kış aylarında güneş altında kurutulan dutlar da uğradıkları değişim nedeniyle özellikle egzamaya karşı önemli etki göstermektedir. Kalsiyum ve demir deposu olan dut kurusu, B1, B2 ve C vitamini açısından da oldukça zengindir.  Kan yapıcı ve enerji veren özelliğiyle herkesin tüketmesi gereken bir besindir. İçeriğindeki vitaminler sayesinde kanseri bile önleyen dut kurusu, çok sayıda rahatsızlığa iyi gelmektedir. 

KANSIZLIĞI ÖNLER

Dut kurusunun faydaları şöyle sıralanabilir. 'Özellikle egzama oluşumlarını tedavi edici etkisi bulunmaktadır. Damar sertliğine iyi gelir. Vücuda kuvvet verir. Kansızlığı önler. Aç karnına tüketildiğinde, bağırsakların çalışmasına ve idrar sökmeye yarar. Ağızda, bademciklerde, boğaz iltihabında, diş eti hastalıklarında kullanılabilir. Öksürüğü kesmek için tüketilir. Karaciğeri kuvvetlendirir.

HAZIRLANIŞI

Yarım litre suyu çelik tencerede kaynatın. Kaynadıktan sonra içine bir avuç beyaz dut kurusu ilave edin ve 7 dakika daha hafif ateşte kaynatın. Daha sonra (elinizi yakmayacak şekilde) egzamalı elinizi tencerenin içine sokun. En az 10 dakika bekletin. Bir saat elinizi yıkamayın. Sadece suyla durulayın. Haftada 3 kez uygulayın. Her defasında taze hazırlanmalıdır. En geç 2 hafta içinde sonuç alınamıyorsa kürü uygulamayın

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası