kararan kolyelere çözüm / Kararmış Kolye Nasıl Parlatılır?

Kararan Kolyelere Çözüm

kararan kolyelere çözüm

İmitasyon, pırlanta, altın ve gümüş takılar nasıl parlatılır?

funduszeue.info

Kıyafetlerimiz kadar önemli bir yere sahip olan takı ve aksesurlar, sık kullanım ve uygun olmayan koşullarda muhafaza edilmesi nedeniyle bir süre sonra kullanılamaz hale gelmektedir. Özellikle gümüş takılarda karşılaşılan, altın, pırlanta ve imitasyon takılarda da yaşanan kararma durumu çoğu zaman can sıkıcı olabilir. Peki kararma durumunda neler yapılmalıdır? İşte pratik yollarla bu sorunların üstesinden kolayca gelebileceğiniz bazı çözüm önerileri

KARARMIŞ GÜMÜŞ NASIL PARLATILIR?

Gümüş kararmasında parlatma işlemi birden fazla yöntemle yapılabilmektedir. Bahsedeceğimiz yöntemlerin birçoğu evde doğal ürünler kullanılarak denenmiş ve başarıyla sonuçlanmıştır.

Bu yöntemlerden ilki diş macunu;

Diş macunu ile takı temizlemek ilk etapta biraz mantıksız gelse de, çözüme ulaşınca bu durum sizi oldukça şaşırtacak. 

Öncelikle rengini açmak istediğiniz gümüşün üzerine bir fırça ya da peçete aracılığıyla diş macununu sürün. Macunu sürdüğünüz gümüşünüzü su dolu bir kabın içerisine koyup yarım saat bekletin. Zaman dolduktan sonra kabın içerisinden çıkardığınız takıyı su altında iyice duruladıktan sonra kurulayın. Sonunda gümüş takınızın ilk günkü parlaklığına kavuştuğunu gözlerinizle göreceksiniz.

İkinci yöntem sirkeli su ve karbonat karışımı;

Ev işlerindeki dezenfektasyon gerektiren durumlarda içerdiği asit oranı nedeniyle sıklıkla tercih edilen sirke, gümüş parlatmak için de iyi bir yöntem olarak sayılıyor.

İki yemek kaşığı sirkeyi bir kabın içerisine ekleyin. Ardından bir miktar su ve iki yemek kaşığı kabartma tozunu da ekleyerek, gümüş takılarınızı karışımın içerisine bırakın. Yarım saatin ardından takılarınızı çıkarın ve durulayın. Eğer takılarınız bir kabın içerisine sığamayacak kadar büyükse, sirkeli suya batıracağınız bezle silme işlemini gerçekleştirebilirsiniz.

Üçüncü yöntem tuz ve limon karışımı;

Asidik etkiye sahip bir diğer ürün olan limon, gümüş parlatmak için denenen yöntemlerden birisidir. 

Bir kasenin içerisine koyacağınız 2 yemek kaşığı limon suyu ve bir yemek kaşığı tuz ilavesine biraz su ekledikten sonra iyice karıştırın. Bu karışımın içerisine gümüş takılarınızı bırakın. Yarım saatlik beklemenin ardından çıkaracağınız takınızı suyun altında iyice durulayın. Eğer gümüş ebatları büyükse bu işlemi büyük bir kova içerisinde de yapabilirsiniz.

KARARMIŞ ALTIN NASIL PARLATILIR?

Gümüşteki kadar olmasa da altında da deformasyonun belirtisi görülmektedir. Beyaz altında sararma, sarı altında ise kararma olmaktadır. Peki altınınızı ilk gününe döndürmek mümkün müdür? Elbette. İşte sizler için derlediğimiz çeşitli altın temizleme yöntemleri.

İlk yöntem deterjanlı kaynamış su;

Bir kabın içerisine su koyup kaynatın. Su kaynamaya başladığı an içerisine bulaşık deterjanı döküp karıştırmaya başlayın. Birkaç dakika karıştırdıktan sonra, kaynaması tamamlanan suyun içerisine altın takılarınızı bırakın. Suyun sıcaklığı ılımaya başladığı zaman takılarınızı çıkarıp bir diş fırçası aracılığıyla temizlemeye başlayın. Bu sayede istenmeyen kirler de arınmaya başlayacaktır. Ardından takılarınızı durulamayı unutmayın.

İkinci yöntem beyaz sabun ve amonyak; 

Bir litre suyun içerisine bir fincan rendelenmiş beyaz sabun ve yine bir fincan amonyak ilave edin. Bir araya getirdiğiniz bu karışımı içerisine atacağınız altın takılarınızı 45 dakika boyunca suyun içerisinde bekletin. Beklemenin ardından çıkaracağınız altınlarınızı soğuk su ile iyice durulayın. Bu işlem tamamlandıktan sonra altınlarınızı yumuşak bir deri aracılığıyla temizleyin. Temizlenmiş altınlarınızı güle güle kullanın.

IŞILTISI KAYBOLAN PIRLANTA NASIL PARLATILIR?

Sürekli vücut üzerinde taşınması nedeniyle kurum bağlayıp parlaklığını kaybeden pırlantalarınızın eski ışıltısına kavuşmasını istemez misiniz? İşte en pratik pırlanta temizleme yöntemi.

Deterjanlı temizlik yöntemi;

Pırlantanızı sıvı deterjanla köpürttüğünüz bir kabın içerisine bırakın. Kılları çok sert olmayan bir diş fırçası ile köpük içerisinde yavaşca fırçalamaya başlayın. Ardından bir süzgecin üzerine koyacağınız pırlantanızı ılık su ile durulayın. Bu işlem de tamamlandıktan sonra pırlantanızı yumuşak bir bez aracılığıyla kurulayabilirsiniz.

KARARAN İMİTASYON TAKILAR NASIL PARLATILIR?

Ne kadar fazla altın ve gümüş takıya sahip olunursa olunsun, kuşkusuz en fazla modeli yine imitasyon takılar sağlamaktadır. Hem bu nedenle hem de uygun fiyatlı olması sebebiyle çokca tercih edilen ürünler arasında yer alan İmitasyon takı, bir süre sonra yıpranıp kararmaya başlamaktadır. Peki kararan imitasyon takının tekrar parlatılma imkanı var mıdır? 

Su ve sabunla temizlik yöntemi; 

Su ve bulaşık deterjanını karıştıracağınız bir kabın içerisine kararan takılarınızı bırakın. Takılarınızı yumuşak kıllı bir fırça ile yavaşça ve bastırmadan ovalayın. Bir süre devam ettiğiniz bu işlemin ardından takılarınızı su ile durulayıp pamuklu bir bezle silin.

Zamanla Kararan İmitasyon Takılar Nasıl Parlatılır? En Etkili ve Güvenilir Yöntemler…

Özellikle gümüş takılar, havadaki sülfür bileşikleri ile temas ettiklerinde kararma eğilimindedir. Altın takılar da diğer metaller gibi zamanla kararabilir ancak kararma süreci daha yavaştır.

Takıların kararmasının önlenmesi için alınabilecek bazı önlemler vardır. Örneğin, takıların nemden ve havadan korunması önemlidir. Takılarınızı kullanmadığınız zamanlarda kutularında saklamak, takılarınızı nemli ortamlardan uzak tutmak gibi basit adımlar takılarınızın daha uzun süre parlak kalmasını sağlayabilir.

Kararan İmitasyon Takılar Nasıl Parlatılır?

takijpg

Tıpkı altın ve gümüş takılar gibi imitasyon takılarda zamanla renk değişimine uğrayıp kararabilir. Böyle bir durumda takıyı kullanamayacağınız için bunu atıp yerine yenisini alabilir ya da evdeki malzemelerle parlatabilirsiniz. Evde kararan imitasyon takıyı parlatmak için kullanacağınız malzemelerin ve uygulayacağınız yöntemin takıya zarar vermemesi oldukça önemlidir. Aksi halede takıyı parlatmak isterken kullanılamaz hale getirebilirsiniz. Aşağıda bu konuda uygulayabileceğiniz en etkili ve güvenilir yöntemleri bulabilirsiniz.

  • En sevdiğiniz imitasyon takılarınız karardıysa üzülmeyin. Bu sorunun çözümü evinizin mutfağında bulunmaktadır. Kabartma tozu ve tuz kullanarak takılarınızı eski parlaklığına kavuşturabilirsiniz. Gerekli olan malzemeler; içine takıların sığabileceği derin bir kap, alüminyum folyo, 1 su bardağı sıcak su, 1 yemek kaşığı kabartma tozu ve bir yemek kaşığı tuz. İlk olarak kabın içini alüminyum folyo ile kaplayın. Başka bir kabın içine belirtilen miktarda sıcak su, kabartma tozu ve tuz koyarak bunları güzelce karıştırın. Bu karışımı alüminyum folyo ile kapladığınız kabın içine alın ve parlatmak istediğiniz takıları içine koyun. Bu şekilde dakika bekledikten sonra takıları kabın içinden alarak bir bez yardımı ile iyice kurulayın.
  • Kararan imitasyon takıları parlatmak ve temizlemek için bulaşık deterjanı kullanabilirsiniz. Gerekli malzemeler; takıların içine sığacağı büyüklükte bir kap, kullanmadığınız bir diş fırçası, su ve bulaşık deterjanı. Takılara zarar vermemek için uygulamanın yapımında kullanacağınız diş fırçasının kılları çok sert olmamalıdır. Takıları koyacağınız kabın içine biraz bulaşık deterjanı ve su ekleyerek bunları güzelce karıştırın. Temizlemek istediğiniz takıları bu kabın içine alın ve diş fırçası ile fazla bastırmadan fırçalayın. Uygulama sonrasında takıları sudan çıkarıp durulayın ve temiz bir bez ile güzelce kurulayın.
  • İmitasyon takılarda limon kullanmayı dene. Limon çok uzun süredir, zamanın geçişiyle metallerin üstünde oluşan oksit tabakasını gidermede kullanılıyor. Limona biraz da karbonat ekleyebilirsin.
  • Limon doğal bir asittir ve yarıya kesilmiş limonla takıyı ovalamak temizlik sürecini hızlandırabilir. Gümüş takıları içinde biraz da tuz bulunan bir bardak limon suyunda bir gece bekletebilirsin. Limon özellikle de gümüşlerin temizliğinde çok funduszeue.info limonun suyunu küçük bir tabağa sıkabilir, sonra temizlemek istediğin takının üzerini bu sıvıyla kaplayabilir ve kaba dokulu bir bez (ya da temizlik süngeri) kullanarak takıyı güçlü şekilde ovabilirsin.
  • Takıyı beyaz sirke ve su solüsyonuyla temizlemeyi dene. Takıyı bu solüsyona batır, sonra yumuşak kıllı bir diş fırçasıyla her girinti ve çıkıntıyı temizle.
  • İmitasyon takıları sirkeyle temizlemek zincirlerin ışıl ışıl olmasını sağlayabilir. Yumuşak kıllı diş fırçası özellikle de takıda taşlar varsa girintilere girerek temizliği kolaylaştırır. Sirke döktüğün bir süngeri de takı temizliğinde kullanabilirsin.
  • Takı temizlemede kullanabileceğin bir diğer doğal ürün de zeytinyağıdır. Zeytinyağı takıları parlatır ama yıkamayı unutmamalısın. Diş protezlerinin temizliğinde kullanılan tabletleri de suda eritebilirsin. Sonra takıyı bunun içinde biraz beklet ve bir diş fırçasıyla nazikçe temizle.
  • El sabunu ve ılık su kullanmayı dene. Bu sadece takının güzel görünmesini değil hoş kokmasını da sağlar. Fakat takının üstüne olabildiğince az su döküp suyla temasını kısıtlamalısın. Su, takının üstünde uzun süre kalırsa kararmaya ve paslanmaya yol açabilir.
  • Takıyı bir bezle nazikçe temizle. Genelde imitasyon takıları uzun süre suda bırakmak iyi bir fikir değildir çünkü bu, takının görünümüne ya da yüzeyine zarar verebilir. Bu yaklaşım özellikle de üstünde taşlar bulunan altın mücevherlerde işe yarayabilir.
  • Sıcak suyu bir kâseye dök. İçine su, karbonat ve bulaşık deterjanı koy. Mücevheri bir folyonun üzerine yerleştir ve kâsenin içine koyup 5 ila 10 dakika beklet. Mücevheri soğuk suyla durula ve yumuşak bir bezle tamamen kurula.
  • Kolye, bilezik, yüzük ve diğer imitasyon takılarda pas görürsen zararı kontrol altına almak için hemen ek adımlar atman gerekir.
  • Takıları bebek şampuanıyla temizle. Bebek şampuanı daha yumuşak bir şampuandır, o yüzden imitasyon takıları temizlemede iyi olabilir. Şampuan özellikle incilerin temizlenmesinde de iyi olabilir.[
  • Bir damla bebek şampuanıyla bir damla suyu karıştır. Yumuşak bir diş fırçası ya da pamuklu çubuk kullanarak erişmesi zor kısımları temizle. Karışımı koyu bir çorba kıvamına gelene kadar karıştır. Eğer fazla yoğun olduysa birkaç damla daha su ekle.
  • Bebek şampuanını soğuk suda hemen durula ve yumuşak, temiz bir el havlusuyla ya da mikrofiber bezle takıyı kurula.
  • Lens temizleyici ya da diş macunu kullan. Evde, imitasyon takı temizliğinde kullanabileceğin birçok temizlik ürünü vardır. Lens temizleyici ve diş macunu bazı imitasyon takıların temizliğinde etkili olabilir.Çok dikkatli ol! Talimatları ve uyarı etiketlerini oku. Lens temizleyiciyi değerli metallerde kullanma ve boyanın ya da kaplamanın sökülebileceğinin farkında ol. Bunu hassas ciltte ve küpelerde de kullanma.
  • Takıları temizlemede diş macunu daha az sorun çıkarır. Sadece bir fırçaya biraz diş macunu sık ve bunu takının yüzeyine ovalayarak sür. Bu yöntemi farklı türden imitasyon takılarda, örneğin bilekliklerde de kullanabilirsin.
  • Özellikle takılar için yapılmış takı cilası satın al. Doğru cilayı kullanmazsan saf olmayan ya da imitasyon metaller hızla zarar görecektir.
  • Birçok kuyumcudan ya da mağazadan altın ya da gümüş parlatıcı satın alabilirsin. Unutma ki gerçek takılarda kullanılmak üzere yapılmış bazı takı temizleyiciler imitasyon takılarda kullanılmayacak kadar funduszeue.infoıyı 30 saniyeyi geçmeyecek biçimde parlatıcıya batır sonra çıkarıp dikkatlice sil ki çizilmesin ya da zarar görmesin. Solüsyona batırdıktan sonra bir diş fırçası kullanmak en iyisi olur.
  • Eczaneden ya da mağazadan bir şişe ispirto satın al. Sonra küçük bir kâseye bu alkolü dök. Takıyı yarım saatliğine bunun içinde funduszeue.infoıyı çıkar ve üstündeki alkolün fazlasını sil. Kuruması için 15 dakika beklet.
  • Her parça temizlenmediyse takıyı alkollü bir mendille sil ya da işlemi tekrarla. Küpelerini perokside batırıp en aşağı dakika beklet. Peroksit köpürebilir ya da tıslayabilir, bu da küpelerinin çok kirli olduğu ve muhtemelen daha uzun süre bekletmen gerektiği anlamına gelir.
  • Eğer kirden fazlasını kazıyormuşsun gibi görünüyorsa dur. Fazla sert ovalıyor olabilirsin. Yavaşça ovala ki takının yüzeyine zarar verme.
  • İyice durula. Karışımı uygulayıp her şeyi temizledikten sonra takıyı hemen soğuk suyla durula. Sabunlu su solüsyonunu takının üstünden giderecek kadar durulaman yeterli.
  • Saç kurutma makinesiyle kurut. Takıyı duruladıktan hemen sonra bir havlunun üstüne koy ki suyun fazlasını emsin. Fazla suyu havluyla sil. Ardından saç kurutma makineni soğuk ayara getir ve takıyı hemen funduszeue.infoç kurutma makinesini takının etrafında hareket ettirerek havayı dağıt. Takıyı hemen kurutmak paslanması ve su lekeleri oluşması riskini azaltır. Takı tümüyle kuruyana kadar saç kurutucuyla kurutmaya devam funduszeue.infoç kurutma makinesini taşların bulunduğu bölgelere uzun süre tutma, özellikle de sıcak ayarda çalıştırıyorsan. Saç kurutucudan gelen sıcak havanın taşları yerinde tutan yapıştırıcıyı eritmesi hiç iyi olmaz.

Kararmış Kolye Nasıl Parlatılır?

Kararan kolyenin parlatılma yolu gümüş, altın ve imitasyon takılar için önemsenen konulardandır. Özellikle gümüş takılar, kükürt ile temas etmesi sonucu sıklıkla kararma problemiyle karşı karşıyadır. Kullanılmayan ve hava ile temas edecek şekilde açık kalan kolyelerde kararmalar oluşur. Evde yapılabilecek pratik yöntemlerle kararmış kolye parlatma mümkün hale gelir. Rutin bir şekilde gereken temizlik yapıldığı zaman kolyeler daha az kararmakta ve kullanım süresi uzamaktadır.

Kararmış Gümüş Kolye Nasıl Parlatılır?

Kararmış gümüş kolye parlatılma yolu için kullanılabilecek yöntemler şunlardır:

  • Tuz ve Limon: Her evde bulunan pratik malzemelerden olan tuz ve limonla kararan kolyelere çözüm getirmek mümkündür. Kararmış olan kolyeler limonlu tuzlu suda bekletildikten sonra yumuşak bez yardımıyla silinerek eski haline dönmesi sağlanır.
  • Gümüş Parlatma Cilası: Gümüş parlatma cilası, kararma sorunuyla karşı karşıya kalan takılar için özel olarak üretilen bir maddedir. Gümüşçülere doğrudan gidilebileceği gibi cila satın alınarak düzenli şekilde kararan takıların temizliğini yapmak mümkündür. Kararmış kolye parlatma konusunda cila, gümüşçülerin sıklıkla kullandığı ürünlerdendir.
  • Sirke ve Karbonat: Temizlik için etkili ürünlerden olduğu bilinen sirke ve karbonat, kararan gümüşlerde de kullanılır. Karbonat ve sirkeli su karıştırılarak gümüş kolye yarım saat kadar içerisinde bekletilir. Çıkardıktan sonra bez yardımıyla silindiğinde kararmaların ortadan kalktığı görülür.
  • Temizleme Mendili: Kararmış olan takılar yumuşak temizleme mendilleri yardımıyla eski haline gelebilir. Düzenli şekilde yapılan gümüş kolye temizlikleri için gözlük camlarını silmeye yarayan özel mendillerden yardım alınabilir.

Kararmış İmitasyon Kolye Nasıl Parlatılır?

Kararmış imitasyon kolye parlatma yolu için evde yapılabilecek pratik yöntemler bulunur. İmitasyon kolyelerin renginin açılmasına yönelik su ve bulaşık deterjanından yardım alınabilir. Kararmış olan kolyeler, deterjanlı suda bekletilerek durulandıktan sonra sonuç alınır. Su içerisinde hafifçe ovalanarak karartıların gitmesi sağlanır. Bunun yanı sıra yumuşak diş fırçası kullanılarak kolyelerin hafifçe ovalanması mümkündür. İşlemler uygulandıktan sonra kolyeler, sabunlu sudan arındırılarak kurulanır. Diğer bir kararmış kolye parlatma yöntemi ise alüminyum kaplı kabın içerisine tuz ve kabartma tozu içeren su hazırlamaktır. Kolyeler, hazırlanan karışıma bırakılıp 5 dakikaya kadar bekletilir. Son olarak su içerisinden alınan kolyeler, bez yardımıyla kurulandığında temizlenmiş olur.

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası