sağ el ile taharetlenmek / Tahareti böyle almıyorsanız yanlış yapıyorsunuz! Sol el ile - Sağlık Haberleri

Sağ El Ile Taharetlenmek

sağ el ile taharetlenmek

Tahareti böyle almıyorsanız yanlış yapıyorsunuz! Sol el ile

Tuvalet adab&#; yaln&#;zca &#;slam dininin gereklilikleri nedeniyle de&#;il, sa&#;l&#;kl&#; bir beden için de dikkat edilmesi gereken bir unsur. Özünde "temiz olmak" anlam&#;na gelen taharet asl&#;nda al&#;n&#;&#; &#;ekli ile de baz&#; tavsiyelerde bulunur. Girdi&#;imiz tuvaleti nas&#;l temiz bir &#;ekilde buluyorsak bizden sonra kullanacak ki&#;iler için de aynen öyle temiz b&#;rakmal&#;y&#;z. Evde son derece dikkatli davrand&#;&#;&#;m&#;z tuvalet temizli&#;inde genel kullan&#;ma aç&#;k alanlarda da gereken hassasiyeti göstermeliyiz. Bu temizli&#;in ayn&#;s&#;n&#; vücudumuz için de uygulamam&#;z gerek. Peki, taharet temizli&#;inin nas&#;l sa&#;lanaca&#;&#;n&#; tam manas&#;yla biliyor musunuz? Bilmeyenleriniz için yaz&#;m&#;zda taharet nas&#;l al&#;nmal&#; sorusunu cevapl&#;yoruz

TUVALET KA&#;IDI KULLANIN

Tuvalet ihtiyac&#;n&#;z&#; giderdikten sonra bir tuvalet ka&#;&#;d&#; ya da peçete yard&#;m&#;yla özel bölgelerinizde kalan d&#;&#;k&#; kal&#;nt&#;lar&#;n&#; temizlemelisiniz. E&#;er bulundu&#;unuz yerde tuvalet ka&#;&#;d&#; yok ise, bu kal&#;nt&#;lar&#; daha sonra temizlemek &#;art&#;yla ç&#;plak ellerinizle de alabilirsiniz.

SOL EL &#;LE TAHARET ALIN

&#;slam dininin bir gereklili&#;i olarak taharetin sol el ile al&#;nmas&#; tavsiye edilir. Fakat e&#;er sol elinizde taharet alman&#;z&#; engelleyecek özel bir durum varsa tahareti sa&#; elinizle de alabilirsiniz.

DO&#;RU YÖNE DO&#;RU TEM&#;ZLEN&#;N

Erkek bedeni ve kad&#;n bedeni fizyolojik olarak büyük farkl&#;l&#;klar ta&#;&#;r. Taharet al&#;n&#;rken de bu farkl&#;l&#;klar&#;n göz önünde bulundurulmas&#; çok önemli. D&#;&#;k&#; kal&#;nt&#;lar&#;n&#;n yanl&#;&#; noktalarla temas ettirilip idrar yollar&#;nda iltihap olu&#;umuna sebep olmamas&#;na mutlaka dikkat edilmeli. Bu nedenle erkekler taharet al&#;rken temizliklerini arkadan öne do&#;ru, kad&#;nlar ise önden arkaya do&#;ru sa&#;lamal&#;. Bu sayede cinsel organlar&#;na d&#;&#;k&#; kal&#;nt&#;lar&#; bula&#;t&#;rmam&#;&#; olur ve idrar yollar&#;na bakteri giri&#;i önlenmi&#; olur.

SU KULLANIN

Tuvalet ka&#;&#;d&#;yla yapt&#;&#;&#;n&#;z temizli&#;in ard&#;ndan son temizli&#;i su ile sa&#;lay&#;n. O bölgenin &#;slak kalmas&#; mantar ve döküntü gibi cilt hastal&#;klar&#;n&#;n olu&#;umuna neden olabilece&#;i için kalan &#;slakl&#;&#;&#; yine tuvalet ka&#;&#;d&#; ile alabilirsiniz. Çünkü kurulanmak bölgede yer alan bakteri miktar&#;n&#; azaltaca&#;&#; gibi kal&#;c&#;l&#;&#;&#;n&#; da minimuma indirir. Nemli bir ortam bakteri üremesi için idealdir. Bu nedenle o bölgenin nemli kalmas&#; sa&#;l&#;&#;&#;n&#;z&#; ciddi anlamda tehdit eder.

E&#;er bulundu&#;unuz bölgede su yoksa ya da suya eri&#;iminiz çok k&#;s&#;tl&#;ysa ta&#;, kiremit benzeri bir maddeyle de taharet alabilirsiniz.

Tuvalet ihtiyac&#;n&#;z&#; giderip taharetinizi alt&#;ktan sonra ellerinizi mutlaka y&#;kay&#;nn. Temizli&#;in tam anlam&#;yla sa&#;lanabilmesi için sadece kendinizi de&#;il ba&#;ka insanlar&#; da dü&#;ünmelisiniz.

ANASAYFAYA DÖNMEK &#;Ç&#;N TIKLAYINIZ

Sağ elle taharet yapmak günah mıdır ?

Sağ elle taharet yapmak günah mıdır ?

holy45
s.a arkadaşlar ben simdiye kadar 18 yasındayım hep namaz kılmadan önce taharet alırken sağ elimle alıyordum duydumki taharati sağ elle almmak büyük günahmış ben şimdi günahkarmı oldum .s


Cevap: taharet yardım

Guray
Bir daha yapmaz ve tevbe edersin kardeşim hepimizin günahları var

Ebû Katâde radıyAllahu anh&#; den rivayet edildiğine göre Nebî sallAllahu aleyhi ve sellem şöyle buyurdu:

"Hiç biriniz küçük abdest bozarken erkeklik uzvunu kesinlikle sağ eliyle tutmasın, sağ eliyle silinmesin, bir şey içerken kabın içine solumasın!"

Buhârî, Vudû 19, Eşribe 25; Müslim, Tahâret Ayrıca bk. Ebû Dâvûd, Tahâret 18; Nesâî, Tahâret 22; İbni Mâce, Tahâret 15

Açıklamalar

"Bu konuda bir çok sahih hadis bulunmaktadır" diyerek konuya ait diğer hadisleri zikretmeyen Nevevî, küçük abdest bozarken sağ elle erkeklik organını tutmanın, sağ elle tahâretlenmenin mekruh olduğunu bu hadîs-i şerîf ile delillendirmekle yetinmiştir.

Hadisteki nehiy, Zâhirîler dışındaki ulemânın çoğunluğu tarafından tenzîhen mekruh olarak değerlendirilmiştir. Nitekim Nevevî de konu başlığında haram olmaktan değil, mekruh olmaktan söz etmektedir. Binaenaleyh küçük su dökerken üreme organını özrü olmadığı halde sağ elle tutmak ve sağ elle tahâretlenmek tenzihen mekruhtur.

Yukarıda gösterdiğimiz kaynaklarda yer alan başka rivayetlerden öğrendiğimize göre Resûl-i Ekrem Efendimiz, bir şey yerken içerken, elbise giyerken sağ elini tahâret ve temizlik işlerini görürken de sol elini kullanmayı âdet edinmişti. Efendimiz&#;in bu edeb ve nezâhetine riâyet etmek bütün müslümanlar için bir görevdir

Bu kategoride yer alan Rukudan Kalktıktan Sonra "Rabbena lekel hamd" ? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.

Benzer Yazılar:

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası