ateşliyken vicks sürülür mü / Çocuğunuz ateşlendiğinde bu 8 hatayı yapmayın! - Son dakika sağlık haberleri – Sözcü

Ateşliyken Vicks Sürülür Mü

ateşliyken vicks sürülür mü

Vicks neye iyi gelir? Vicks kreminin t&#;m faydaları ve kullanım şekli

Tıkanan burun kanallarını açmada etkili olan Vicks kremi, sinüzite ve migren ağrılarına da iyi geliyor. Sadece haricen kullanılabilen bu ilaç çocukların ulaşamayacağı yerde saklanmalıdır. Bu krem hassas bir cilde sahip olan kişilerde alerjik reaksiyona neden olabilir Kızarıklık ve yanma hissi en yaygın görülen belirtiler arasında yer alır.

Vicks neye iyi gelir?

İçinde sedir ağacı yağı ve Hindistan cevizi yağı da bulunan Vicks krem yağı üst solunum yolu enfeksiyonlarına iyi gelir. Kronik ağrı şikayetlerinde ağrıyan bölgeye sürülür. Kılcal damaların genişlemesini sağlayan özel formülü sayesinde toksinlerin çok daha kısa bir süre içerisinde atılmasını sağlar.

Vicks kreminin tüm faydaları

1-Ödem oluşumunu önler 

Vücutta biriken toksinleri atan Vicks kremi ödem oluşumunun önüne geçer.

2-Ağrı kesicidir 

Sadece baş ağrısı için değil, kas ve eklem ağrıları için de bu krem kullanılabilir.

3-Cildin nem oranını dengeler

Cildi nemlendiren Vicks kremi cildi çok sık kuruyan kişiler tarafından haftada 2 ya da 3 kez sürülebilir.

4-Nasırları geçirir

Topuklara düzenli aralıklarla bu kremden sürmek, nasırların geçmesine yardımcı olur.

5-Dudak çatlaklarına iyi gelir 

İklim şartlarına ve genetik yatkınlığa bağlı nedenlerle yılın belli başlı dönemlerinde dudaklar çatlayabilir. Vicks krem dudakları besler ve çatlama riskini yarı yarıya düşürür.

Vicks kreminin kullanım şekli

1-Sırta sürülebilir

Özelikle grip ve nezle gibi kış mevsiminde sık görülen hastalıklarda Vicks kremi hastanın sırtına sürülür. Havlu ile kapanan sırt gece boyu kremi emer. Ateşi düşüren ve terleten krem sayesinde birçok hasta bir sonraki gün çok dana enerjik başlar.

2-Ağrıyan yerlere sürülebilir

Mentol, en doğal ağrı kesicilerden biridir. Vicks kreminin etkin maddesi de mentol olduğu için ağrı şikayetlerinin azalmasında etkilidir.

3-Solunabilir

Sık sık uygulanan kullanım şekillerinden biri de sıcak suyun içine Vicks kremi atmaktır. Hasta battaniye ya da başka bir örtüyle sıcak suya doğru eğilir. Yaklaşık dakika boyunca burnundan derin derin nefes alır. Bu yöntemle sinüsleri ve tıkanan burun kanallarını açmak mümkündür.

Evde Ate&#; Dü&#;ürmek &#;çin Ne Yapmal&#;?

Havalar&#;n sürekli de&#;i&#;mesinden dolay&#; birçok insan hastalanmaktad&#;r. Hatta bu hastal&#;k yüksek ate&#;lere neden olmaktad&#;r. Vücutta bir yükselip bir dü&#;en bu ate&#; nedir? Sadece sizi hasta edip yataklara dü&#;üren bir faktör de&#;ildir. Ate&#;, yeti&#;kinlerde ve bebeklerde vücut &#;s&#;s&#;n&#;n, normal de&#;erlerin üzerine ç&#;kmas&#;d&#;r. Vücudun hastal&#;klara kar&#;&#; gösterdi&#;i direncin sonucunda olu&#;an biyolojik bir eylemdir. Ate&#; halk aras&#;nda bir hastal&#;k olarak bilinmektedir.

Ate&#;i Ne Dü&#;ürür?

  • Islak Çorap Giyin
  • Il&#;k Du&#; Al&#;n
  • Bol Su &#;çin
  • Islak Bez ile So&#;uk Kompres Yap&#;n
  • S&#;v&#; G&#;da Tüketin
  • Kal&#;n K&#;yafetlerden Uzak Durun
  • Meyve Tüketin
  • Kekik Çay&#; &#;çin
ate&#;i ne dü&#;ürür

Ate&#;, hastal&#;k habercisidir. Çok geçmeden bir hastal&#;&#;&#;n vücudunuza gelece&#;inin sinyallerini veren bir durumdur. Yeti&#;kinlerde vücut s&#;cakl&#;&#;&#; 36 ve 37 derece normal kabul edilir. Bu durum bebekler için ayn&#; de&#;ildir. Bebeklerin normal vücut s&#;cakl&#;&#;&#; ise 38 dereceyi bile görebilir; 38 derecenin üzeri yüksek kabul edilir. Bu de&#;erlerin üzerinde bir ate&#; ölçümü yap&#;ld&#;ysa mutlaka doktora gitmelisiniz.

yüksek ate&#;i ne dü&#;ürür

Vücut &#;s&#;s&#;n&#; yükselten faktörler enfeksiyonlard&#;r. Bebeklerde bu duruma di&#; ç&#;karma dönemini de ekleyebiliriz. Yeti&#;kinlerde ve çocuklarda ise vücutta olu&#;an bakterilerle toksinler, vücudun savunma mekanizmas&#;yla etkile&#;ime girdi&#;i anda ate&#; yükselmesi ba&#;lar.

Bu etkile&#;im sonucunda vücut &#;s&#;s&#; yava&#; yava&#; yükselir. Beyindeki hassas hücrelere kadar ula&#;&#;r ve hastan&#;n daha h&#;zl&#; nefes almas&#;na neden olur. Bu durum vücut &#;s&#;s&#;n&#;n yükseldi&#;inin ve bu &#;s&#;n&#;n deriye yans&#;yaca&#;&#;n&#;n habercisidir. Çok geçmeden vücut terlemeye ba&#;lar. Terlemenin nedeni ise vücut &#;s&#;s&#;n&#; azaltmakt&#;r.

Hastal&#;&#;&#;n habercisi ate&#;, çocuklarda ve yeti&#;kin bireylerde kendini gösterdi&#;inde, hemen ne yapmal&#; diye herkes dü&#;ünür. Ate&#; dü&#;ürmenin yollar&#; hakk&#;nda sizler için haz&#;rlanan bu yaz&#;y&#; bir kö&#;eye not edin. Geçmeyen ate&#; durumlar&#;nda, vücudunuzda farkl&#; belirtileri de aç&#;&#;a ç&#;km&#;&#;sa gecikmeden doktora ba&#;vurmal&#;s&#;n&#;z.

Sa&#;l&#;kta en do&#;ru tedavi yöntemleri ve kesin sonuçlar için mutlaka alan&#;nda uzman bir doktora ba&#;vurunuz. Tavsiyelerimiz hafif &#;iddetteki rahats&#;zl&#;klar için evde geçici bitkisel öneriler içerir. Reçete niteli&#;i ta&#;&#;maz. Sa&#;l&#;kl&#; günler dileriz…

Ate&#;i Ne Dü&#;ürür? Evde Yüksek Ate&#;i Dü&#;üren 8 Yöntem

1) Islak Çorap Giyin

Özellikle de çocuklarda uyguland&#;&#;&#;nda oldukça etkili olan bileklere çorap koyma yöntemi, ev içinde uygulanan ate&#; dü&#;ürmenin en etkili yolu kabul edilir.

  • Yükselen ate&#;i dü&#;ürmek için çoraplar&#; &#;slat&#;n.
  • Daha sonra ayak bileklerinin üzerine yerle&#;tirin.
  • Çoraplar kurudu&#;unda yeniden &#;slat&#;p bu i&#;lemi tekrarlay&#;n.
  • Çoraplar&#; çok &#;slak koyman&#;za gerek yoktur.
  • Islat&#;p suyunu s&#;kmak bile yeterli olacakt&#;r.

Bu yöntem bebeklerde ate&#; dü&#;ürme yollar&#; aras&#;nda en çok uygulanan bir yöntemdir.

&#;slak çorap

2) Il&#;k Du&#; Al&#;n

En çok bilinen yöntemdir &#;l&#;k su ile du&#; almak. Genelde yanl&#;&#; uygulamalarla ciddi sorunlar meydana gelebilir. Il&#;k su ile du&#; yöntemi birden de&#;il, yava&#; yava&#; uygulanmal&#;d&#;r. Ate&#;i yükselen çocu&#;a veya bireye aniden so&#;uk du&#; ald&#;r&#;l&#;rsa &#;ok etkisi olu&#;turabilir.

du&#; almak

3) Bol Su &#;çin

Genellikle hasta insanlar&#;n su içmeye bile mecali olmaz. Fakat vücuttaki mikroplar&#;n bir an önce yok olmas&#; için, bol su tüketmek gerekir. Ate&#;i yükselen hastaya e&#;er çocuksa litre, yeti&#;kin ise litre su vermelisiniz. Vücut hastal&#;k döneminde mikroplarla sava&#;t&#;&#;&#;ndan hücrelerin yenilenmesi için suya ihtiyaç duyar.

su içmek

4) Islak Bez ile So&#;uk Kompres Yap&#;n

Ba&#; ve boyun bölgenizde s&#;cakl&#;k hissetti&#;iniz bu dönemde yine &#;slak beze ihtiyaç duyacaks&#;n&#;z. Ayak bileklerinize çorap koydu&#;unuz gibi, ba&#; ve boyun bölgesine de &#;slak mendil veya bez uygulaman&#;z&#; tavsiye ederiz. Bezler kurudukça &#;slat&#;p ate&#;i dü&#;ürene kadar bu i&#;leme devam etmelisiniz.

so&#;uk masaj

5) S&#;v&#; G&#;da Tüketin

Yüksek ate&#; durumlar&#;nda s&#;v&#; yiyeceklere ve çorbalara a&#;&#;rl&#;k verin. Özellikle de tavuk suyu ile yap&#;lan çorbalar vücuttaki mikroplar&#; daha h&#;zl&#; atacakt&#;r. Mevsim sebzeleri ya da tavuk, et gibi proteinlerle haz&#;rlanan çorbay&#; bol limonlu ye&#;il salatayla tüketebilirsiniz.

Tarif için: Hasta Çorbas&#; Tarifi

6) Kal&#;n K&#;yafetlerden Uzak Durun

Ate&#;i yükselen hastan&#;n üzerini örtmeyin. S&#;k ya&#;anan bir durum olan titreme onun ü&#;üdü&#;ünü ifade etmez. &#;nce bir çar&#;af ile hastay&#; dinlendirebilirsiniz. E&#;er kal&#;n örtüler örterseniz, hastan&#;n ate&#;ini dü&#;ürmek yerine daha da yükseltebilirsiniz.

ate&#;i ne dü&#;ürür

7) Meyve Tüketin

Bol su içeren meyveler yemeye özen gösterin. Bu dönemde k&#;rm&#;z&#; meyveler ve karpuz, portakal, kavun, kivi, dut tercih edebilirsiniz. Kabak ve domates gibi C vitamini içeren g&#;dalar tüketmek tercihiniz olabilir. Bol sulu g&#;dalar tercih edildi&#;inde vücut kat&#; yiyecekleri parçalamak yerine mikroplarla sava&#;mak için enerji harcayacakt&#;r. Böylece iyile&#;me süreciniz daha da h&#;zlanacakt&#;r.

&#;lginizi çekebilir: C Vitamini En Yüksek 12 Süper Meyve

c vitamini

8) Kekik Çay&#; &#;çin

Çay&#;n&#;za ilave edece&#;iniz kekik hem yeti&#;kinlerde hem de çocuklarda ate&#; dü&#;ürme yollar&#; bitkisel yöntemleri aras&#;ndad&#;r. &#;sterseniz çay&#;n&#;za ekleyin isterseniz s&#;cak su ile keki&#;i demleyip içebilirsiniz. Tad&#; ac&#; gelirse limon ve bal ile tatland&#;rabilirsiniz.

&#;lginizi çekebilir: Kekik Çay&#; Faydalar&#;, Neye &#;yi Gelir? En &#;yi 10 Etki!

kekik çay&#;

Geçmeyen Ate&#; Durumunda Acil Doktor Muayenesi

Doktora dan&#;&#;madan çocuklara veya bebeklere kesinlikle a&#;r&#; kesici, ate&#; dü&#;ürücü ilaçlar verilmemelidir. Tehlikeli durumlar meydana gelebilir. Tavsiye etti&#;imiz ate&#; dü&#;ürme yöntemleri ile hastan&#;n ate&#;i dü&#;müyorsa vakit kaybetmeden hemen doktora gitmelisiniz.

ate&#;i ne dü&#;ürür

Ate&#; Dü&#;ürmeye Yard&#;mc&#; Besinler Nelerdir?

Hastal&#;k sürecinde saatlerdir devam eden ate&#;i dü&#;ürmek için besinlerden yard&#;m alabilirsiniz. Bunun için akl&#;n&#;za mor ve k&#;rm&#;z&#; renkli besinler gelebilir. Bu süreçte mor üzüm, mor erik, k&#;rm&#;z&#; üzüm, k&#;rm&#;z&#; erik, karpuz, çilek, nar, elma gibi meyveleri so&#;uk tüketebilirsiniz. E&#;er bebeklerde ve çocuklarda ate&#; devam ediyorsa bu meyveleri ezerek so&#;uk yedirebilirsiniz. Ate&#;in dü&#;mesine yard&#;m edecektir. Ayr&#;ca bitki çaylar&#;n&#; da so&#;uk içmek önemlidir. Zerdeçal, zencefil, ye&#;il çay, portakal çay&#;, kekik çay&#; tercih edilebilir.

Limon Ate&#;i Dü&#;ürür mü?

Birçok ki&#;i ate&#; dü&#;ürmek için limon tüketmeye ba&#;lar. Limonun ate&#; üzerindeki etkisi yüksektir. Yüksek oranda C vitamini içerdi&#;i için hastal&#;k an&#;nda ihtiyaç duyulan C vitaminini kar&#;&#;lar. Ayr&#;ca daha rahat nefes almaya yard&#;m ederek vücut direncini yükseltir. Ate&#;i yüksek olan ki&#;ilerin limonlu su içerek kendini daha iyi hissetmesi beklenir. Mikroplarla sava&#;maya yard&#;m ederek k&#;sa sürede iyile&#;menizi sa&#;lar.

Sirkeli Su Ate&#;i Dü&#;ürür mü?

Geleneksel bir al&#;&#;kanl&#;k olan sirkeli suyun, ate&#; dü&#;ürme konusunda etkisi oldu&#;u t&#;bben kan&#;tlanmam&#;&#;. Hatta sirkeli so&#;uk su ile &#;slat&#;lan bez, çocuklar&#; birkaç dakika rahatlatsa da ard&#;ndan ate&#;in yükselmesine neden olmakta. Uzmanlar bu konuda ailelerin bilinçli davranmas&#;n&#;, birkaç saat boyunca dü&#;meyen ate&#;ler için doktora görünmesini önermektedir.

yüksek ate&#; nas&#;l dü&#;ürülür

Sa&#;l&#;kta en do&#;ru tedavi yöntemleri ve kesin sonuçlar için mutlaka alan&#;nda uzman bir doktora ba&#;vurunuz. Tavsiyelerimiz hafif &#;iddetteki rahats&#;zl&#;klar için evde geçici bitkisel öneriler içerir. Reçete niteli&#;i ta&#;&#;maz. Sa&#;l&#;kl&#; günler dileriz…

K&#;&#;&#;n Hastal&#;ktan Koruyan Beslenme &#;puçlar&#;

Ba&#;&#;&#;&#;kl&#;k Sistemini Güçlendiren Yiyecekler Listesi

D Vitamini Nelerde Var? Vitamin Kayna&#;&#; 7 Do&#;al Besin

K&#;&#; Meyveleri Nelerdir? Vitamin Deposu 10 Besleyici Meyve

Sonbaharda Ba&#;&#;&#;&#;kl&#;k Sistemini Güçlendiren Mucize: Propolis

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası