gizli numarayı görme / Gizli Numaradan Arayanı Bulma Öğrenme 2023 (*#30# #38# #31# KODU)

Gizli Numarayı Görme

gizli numarayı görme

Özel numara bulma; Kimi zaman bizi arayan kişilerin kim olduğunu merak etmekteyiz. Sizi arayan kişilerin kim olduğunu bulmak artık çok daha kolay. Halk arasında bilinen diğer bir adıyla “Gizli numara bulma” işlemi, herkes tarafından çok ama çok merak ediliyor. Bunun sebebi ise, kim tarafından arandıklarını bilmiyor olmaları. Eğer bir kişi, numarasını gizleyerek sizi arıyorsa, bunu öğrenmenin bazı değişik yolları var. Ancak bu yöntemler tam olarak kanıtlanmış ya da doğruluğu net olan yöntemler değildir.

Özelden arayan kişiyi nasıl öğrenebilirim, gizli numarayı nasıl bulurum diyorsanız bu yazımızda size bazı yöntemlerden söz edeceğiz. Gelin isterseniz bu yöntemlere birlikte göz atalım.

Özel numara bulma yöntemleri neler? Bu sorunun cevabını arıyorsanız doğru yere geldiniz. Belki biri sizi işletmek için, şaka amaçlı özel numaradan aradı. Belki de eski sevgiliniz, sesinizi duymak istiyor ve gizliden arıyor. Merakınızı giderecek çözüm bu yazıda!

Gizli numaradan aramak bazıları için bir güvenlik önlemi olarak tercih ediliyor. Tanımadığı biriyle numarasını paylaşmak istemeyenler, gizli numaradan arayarak kendini korumaya aldığını düşünüyor. Fakat bu şekilde arayanın kim olduğunu öğrenmek imkânsız değil.

Telefon dolandırıcılığının –deyim yerindeyse- bir meslek hâline geldiği bu dönemde, gizli numaralardan rahatsız olmanız gayet normal. Neyse, gizliden arayanı nasıl öğrenebilirim? Diyenleri daha fazla bekletmeyelim ve biran önce tüm operatörler için yöntemlere geçiş yapalım.

Gizli Numara Bulma Nasıl Yapılır?

Bunun için uygulayabileceğiniz en uğraştırıcı yöntem savcılığa başvurmak. Fakat savcılığın, geçerli bir hukuki sebep olmadan size yardım edemeyeceğini unutmayın. Eğer sürekli gizli numaralardan aranıyorsanız savcılığa suç duyurusunda bulunarak destek talep edebilirsiniz.

Eğer gizli numara bulma derken tanımadığınız numaraları kastediyorsanız kullandığınız operatöre göre, deneyebileceğiniz çeşitli yollar var:

Vodafone Özel Numara Bulma

‘Vodafone Bilinmeyen Numaralar’ hizmeti işinize yarayacaktır. Bunun için şu adımları izleyin:

  • KİM yazın.
  • Boşluk bırakın.
  • Sizi arayan numarayı (başında 0 olmadan) yazarak 7048’e gönderin.
  • Numara servise kayıtlı ise, ad-soyad bilgisi size mesaj olarak gelecektir.
  • Dilerseniz 11842 numarasını arayarak Bilinmeyen Numaralar servisinden de sorgulama yapabilirsiniz.

Eğer kişinin numarası ekranda görünmüyorsa, Vodafone müşteri hizmetlerinden veya Bilinmeyen Numaralar servisinden bu numaranın kime ait olduğunu öğrenemezsiniz.

image 25

Vodafone Gizli Numara Engelleme

‘Kimse beni gizli numaradan arayamasın.’ Diyorsanız, bunu engellemek için şu yöntemleri kullanabilirsiniz. Bu yöntemler, gizliden arama almanızı engelleyecektir.

Telefonunuzun mesaj bölümüne GIZLI AC yazıp 7046’ya yollayın. Böylelikle artık gizli numaradan çağrı almayacaksınız. Bunu iptal etmek isterseniz GIZLI KAPAT yazıp yine 7046’ya gönderebilirsiniz.

Turkcell Özel Numara Bulma

Ne yazık ki, Turkcell de gizliden arayanı görme gibi bir hizmet sunmuyor. Bunun tek çözümü, yasal yollara müracaat etmeniz.Sizi arayan numara gözüküyorsa ancak bunun kime ait olduğunu bilmiyorsanız, isim-soyisim sorgulaması yapabilirsiniz.

Turkcell özel numara sorgulama için, istediğiniz bir numarayı yazıp 2200’a gönderebilirsiniz. Bu sayede numaranın kime ait olduğunu bulabilirsiniz.

Yalnız Turkcell Bilinmeyen No servisini kullanabilmeniz için, sizin numaranızın da bu servise kayıtlı olması gerekir. REHBER yazarak 2200’a yollayarak numaranızın rehberde yer alıp almadığına bakabilirsiniz.

Turkcell Gizli Numara Engelleme

Özel numaradan çağrı almak sizi rahatsız ediyorsa, bunu iptal edebilirsiniz. Şöyle ki;

Telefonunuzun arama ekranını açın. *253# yazıp arama yapın. Böylece hattınızı gizli numaraya kapatmış olacaksınız. Biri sizi gizliden ararsa, ‘bu kişi gizli numaradan çağrı kabul etmemektedir.’ Tarzı bir sesli mesaj ile karşılaşacak.

Dilerseniz Turkcell Online İşlemler’e girin. Ayarlarım > Çağrı Ayarlarım sekmesine gelip buradan da numara gizleme/gösterme ayarını değiştirebilirsiniz.

Türk Telekom Özel Numara Bulma

Yukarıda bildirdiklerimiz Türk Telekom için de geçerlidir. Yani özel numaradan arayanın numarasını öğrenemezsiniz. Gizli numara bulma için savcılık izni gerekir.

Fakat ekranınızdasizi arayan kişinin numarasını görüyorsanız, bunun kime ait olduğunu sorgulayabilirsiniz.

11855’i arayarak veya *100# menüsü aracılığıyla numaradan isim sorgulama işlemini gerçekleştirebilirsiniz. Özel numara bulma bu kadar basit.

Türk Telekom Gizli Numara Engelleme

Özel numaradan çağrı almamak için, hattınızı gizli numara aramasına kapatabilirsiniz. Bunun için şu adımları takip etmelisiniz:

*253# yazıp arayın. Bu şekilde gizli numara engelleme servisini aktif etmiş olursunuz. Bunu deaktif etmek isterseniz yine aynı yöntemi uygulayabilirsiniz.

Özel Güvenlik Kimlik Kartı Sorgulama ÖGG Kart Sorgulama

Numara Nasıl Gizlenir?

Bu sorunun cevabı gayet basit. Arayacağınız numaranın başına #31# yazarak numaranızı gizleyebilirsiniz. Özel numara bulma işlemi gibi bu da oldukça kolaydır.

Ya da telefonunuzun Ayarlar kısmına girip, Arama Ayarları bölümünden ‘Numaramı Göster/Gizle’ seçeneğini kullanabilirsiniz. (Bazı telefonlarda bu seçenek, ‘Arayan Kimliğimi Göster/Gizle’ şeklindeolur.

Bu arada gizli aramalar 110, 112, 155 gibi acil durum hatlarında geçerli değildir. Yani mesela ambulansı hiçbir şekilde gizli numaradan arayamazsınız.

Yurt Dışından Numara Gizleme Nasıl Yapılır?

#31# kodu Türkiye için geçerlidir. Bu kod her ülke için farklılık gösterir. Örneğin:

  • *67# İtalya,
  • 133 Hong Kong,
  • 1831 Avustralya,
  • *67# ABD gibi.

Tüm Hatlar İçin Gizliden Arayanı Öğrenme

Hangi operatörü kullandığınız fark etmeksizin; 11880, 11842, 11818 numaralı hatlardan numara bilgisiyle ad-soyad öğrenebilirsiniz.

Yine bu servisleri arayıp, isim-soyisim bilgisiyle numara sorgulaması da yapabilirsiniz. Fakat aynı isme sahip birçok kişi olduğu için, aradığınız numarayı bulmak adına şehir-ilçe ve semt gibi bilgileri de paylaşmanız gerekebilir.

Ayrıca ‘UpCall’ adlı Google Play uygulamasından da şansınızı deneyebilirsiniz. Uygulamaya buradan ulaşabilirsiniz.

Unutmayın ki buralardan %100 özel numara bulma garantisi yoktur. Kişi numarasını rehberden sildirdiyse bu servisler size yardımcı olamayacaktır.

Gizli Numara Bulma Hilesi 2023

Özel numaraları gösteren çeşitli programlar, uygulamalar, siteler olduğu iddia edilse de bunlara güvenmemelisiniz. Paylaştığımız Google Play uygulaması güvenilirdir fakat bilinmeyen yerlerden bu tarz şeyler indirmemelisiniz.

Yoksa telefonunuza zarar gelme ve bilgilerinizin çalınma riski mevcuttur. Yukarıdaki yöntemlerden sonuç alamadıysanız maalesef yapacak bir şey yok demektir.

Bazı sitelerde ‘*#38# numarasını tuşlayarak gizliden arayanı görebilirsiniz.’ Diye yanlış bir bilgilendirme yapılıyor. Fakat bu doğru değildir.

Özel Numara Arıyor Ne Anlama Gelir?

Arayan kişinin telefon numarası ekranınızda gözükmez.

Özel Numara Engellenir mi?

Evet *253# ye basarak özel numaraları engelleyebilirsiniz.

Yazımızı Puanlamak İster misin?

Özel Numara Bulma: Gizli Numara Nasıl Bulunur?

 

Gizli numaralardan aranma problemi hemen herkesin başına geliyor. Bu durum kişileri rahatsız ediyor. Gizli numaraların kime ait olduğu sıklıkla merak ediliyor. Bu konuda farklı yollar izleyebilir ve arayan numaranın kime ait olduğunu öğrenebilirsiniz. Kişiye ait telefon numaraları günümüzde çoğu zaman dolandırıcılar, bahis siteleri ya da yabancı kişilerin eline geçebiliyor. Sürekli gizli numaralardan aranmak kişiyi rahatsız ediyor. Günümüzde gelişen teknoloji ile özel numaralardan gelen aramaların kime ait olduğu kolayca öğreniliyor. Gizli numara nasıl bulunur sorusuna verilen yanıtları öğrenmek için sayfayı okumaya devam edebilirsiniz. Araştırma sırasında farklı operatörler üzerinden izlenecek yollar hakkında bilgi sahibi olabilir, kısa sürede özel numaraların kime ait olduğunu bulabilirsiniz.

 

Özel Numara Bulma

 

Özel numara nasıl bulunur sorusu sıklıkla merak edilen sorular arasında yer alıyor. Özel numaralardan aranan kişiler ilk olarak operatörler ile iletişime geçiyor. Operatör firmalar genellikle özel numaraların kişi bilgisini paylaşmak istemiyor. Bu nedenle bilinmeyen numaraların öğrenilmesi için savcılığa dilekçe verilmesi gerekiyor. Özel numara bulma işlemi savcılık dilekçesi ile gerçekleşiyor. Numara gözüküyor ancak kayıtlı değilse kişi bilgisi operatör sistemi üzerinden öğreniliyor. Numara üzerinden arama yapmak her zaman daha kısa sürede sonuç veriyor. Ancak numara görünmüyorsa operatörler bu konuda işlem yapmaktan kaçınıyor. Bu gibi durumlarda savcılıkta dilekçe verilmesi tavsiye ediliyor.

 

Vodafone Gizli Arama Kapatma

 

Vodafone numarası üzerinden gizli numaralara çağrı alma işlemini kapatabilirsiniz. Bu sayede özel numaraların çağrılarını engelleyebilirsiniz. Vodafone operatörü üzerinden özel numara çağrılarını kapatmak için GIZLI AÇ yazarak 7046’ya SMS gönderebilirsiniz. Mesajın iletilmesi sonunda işlem tamamlandığında kısa mesaj ile bilgi verilecektir. Böylece GSM numaranızı gizli aramalara karşı engelleyebilirsiniz. Gizli arama engeli ile gelen gizli aramalar otomatik olarak devre dışı bırakılır. Arayan kişiye ‘gizli numara araması kabul edilmemektedir’ şeklinde uyarı verilir. Aynı zamanda Vodafone yetkili bayisine giderek de gizli arama kapatma işlemi yapabilirsiniz. Uzman operatörlerden bu konuda destek alabilir, kısa sürede işleminizi tamamlayabilirsiniz.

 

Gizli Numara Bulma İşleminde Savcılık Süreci

 

Gizli numaradan arayan kişinin tespit edilmesi için Savcılık dilekçesi verilmesi gerekiyor. Dilekçe ilgili makamlara iletildikten sonra süreç başlar. Dilekçenin kabul edilmesi ve sonuçlanması ise zaman alabilir. Peki, süreç nasıl işliyor?

 

Savcılık tarafından dilekçe kabul edildiğinde inceleme başlatılıyor. İnceleme sonucunda arayan numaranın kime ait olduğu ortaya çıkıyor. Arayan kişinin tespit edilmesinden sonra suça bağlı olarak dava devam edebilir. Gizli numaradan birini aramak suç değildir. Dileyen kişi numarasını gizleyerek istediği kişiyi arayabilir, bu noktadaki suçlar, söylenen sözlere bağlı olarak değişkenlik gösterir. Örneğin gizli numaradan birini taciz etmek ya da tehdit etmek suç sayılır. Özel numara öğrenme işlemi sadece Savcılık sistemi üzerinden gerçekleşmektedir. Bunun dışında farklı kanallar üzerinden öğrenme yolu bulunmamaktadır. Gizli numarayı öğrenme işlemi için geçerli bir gerekçe sunulması gerekmektedir. Herhangi bir rahatsız edici durumun olmadığı konularda gizli numara ile arayan kişinin bilgisi paylaşılmamaktadır. Bunun için gerekçenin net bir şekilde ifade edildiği dilekçe yazılması gerekiyor. Bu gerekçe savcılık tarafından inceleniyor. Kabul edildiği takdirde arayan kişi tarafında bir inceleme başlatılıyor. Gizli telefon numarası ile arama yapmak hukuken suç sayılmamaktadır. Gizli numara üzerinden rahatsız edecek şekilde konuşmalar yapılması dava nedeni olarak sayılabilir.

 

Özel Numaraları Kapatmak İçin Ne Yapılır?

 

Bilinmeyen numaralardan çağrı almamak için GSM numaranızı özel numara aramalarına kapatabilirsiniz. Bunun için operatörünüze danışabilirsiniz. Operatör şirketlerinin özel numara kapatma sistemleri değişiklik gösteriyor. Kullandığınız GSM numarasının bağlı olduğu operatör firmasının uzmanları tarafından detaylı bilgi alabilirsiniz. Özel numaraların aramalarına kapatarak rahatsız edici çağrılar almayı engelleyebilirsiniz.

 

Faturadan Gizli Numara Bulma

 

GSM operatörleri kişisel başvurularda özel numara kişisel bilgilerini paylaşamaz. Müşteri hizmetleri de dahil olmak üzere GSM alanında hizmet veren hiçbir kurum ve kuruluş, savcı izni olmadan bu alanda bir bilgi paylaşımı yapamıyor. Genel başvurunun yasal yollar ile yapılmış olması ve savcılık talebi bulunması zorunludur. Bu durumlarda savcılık ile özel numara kişisel bilgileri paylaşılmaktadır.

 

Bir başka yol olarak fatura üzerinden de kişi bilgisi görülmemektedir. Kişi faturası üzerinde sadece yapılan aramalar listeleniyor. Gelen çağrıların bir dokümanı bulunmamaktadır. Bu nedenle fatura üzerinden özel numara takibi yapmak mümkün değil. GSM operatörlerinin kişisel istekler doğrultusunda özel numara kişi bilgisini paylaşması suç olarak kabul ediliyor. Bunun nedeni numara gizlemenin suç sayılmamasıdır. Her numara gizleme işlemi kötü niyetle yapılmamaktadır. Bu nedenle numara gizleme işlemi yapan kişinin özel hayat ihlali söz konusu olabilir. Özel hayat sınırları, anayasa tarafından sıkı kurallar ile korunur.

 

Kişi bilgisinin paylaşılabilmesi için özel numara üzerinden arama yapan kişinin karşı tarafı rahatsız edici bir konuşma yapması gerekmektedir. Tehdit, taciz, küfür içerikli konuşma gibi bir diyalog geçmesi beklenir. Bu gibi durumlarda savcılık, dilekçe talebini kabul etmektedir.

 

Uygulama Üzerinden Gizli Numara Bulma

 

İnternette sıklıkla karşılaşılan reklamlar arasında yer alan gizli numara öğrenme uygulamaları üzerinden kişisel bilgilerin öğrenilmesi imkânsız. Bu uygulamaların kullanıcılar tarafından tercih edilmemesi öneriliyor. Gizli numara bulunur mu sorusuna hayır yanıtı veriliyor. Gizli numaraların öğrenilmesi için sadece savcılığa dilekçe verilmesi tavsiye ediliyor. Bunun dışında herhangi bir internet sitesine güvenilmemesi gerekiyor. İnternet sitelerinin reklamlarında gizli numara bulma kodu gibi ifadeler yer alıyor. Bu verilen kodlar, kişinin dolandırılması için hazırlanmış algoritmalar olabilir. Bu gibi tuzaklara düşülmemesi için gizli numara araştırmasının internet üzerinden yapılmaması gerekiyor.

 

Gizli Numaralara Karşı Alınabilecek Önlemler

 

Gizli numaralardan gelen aramalar genellikle kullanıcıları rahatsız edebiliyor. Bu gibi durumlarda ilk yapılması gereken şey GSM numarasının gizli aramalara kapatılması olarak ifade ediliyor. Numaranın gizli aramalara kapatılması sonucunda arama gelmesi engelleniyor. Böylece güvenli bir iletişim alanı oluşturuluyor. Özel telefon numarası üzerinden gelen çağrıların rahatsız edici düzeyde olması durumunda savcılığa şikâyet dilekçesi oluşturuluyor. Bu dilekçe olumlu sonuç aldığında inceleme başlatılıyor. İnceleme sonucunda arayan numaranın kime ait olduğu saptanıyor.

 

Vodafone Gizli Numaralara Kapatma ve Açma İşlemleri

 

Vodafone operatöre bağlı GSM numaranız üzerinden gizli aramalara kapatma işlemi yapabilirsiniz. Bu işlem için yetkili bayilere gidebilir, uzman kişilerden destek alabilirsiniz. Aynı zamanda telefon üzerinden müşteri temsilcisine bağlanarak da özel numara aramalarını kısa sürede kapatabilirsiniz. Bir başka şekilde SMS üzerinden de bu işlemi gerçekleştirebilirsiniz. Mesaj kısmına GIZLI AC yazarak 7046’ya SMS gönderebilirsiniz. İşlem tamamlandığında geri bildirim alabilirsiniz. Aynı şekilde gizli aramalara kapalı olan GSM numaranızı bu işleme açabilirsiniz. Açma işlemi için de bayilere gidebilir, müşteri temsilcisini arayabilir ya da SMS üzerinden işlem gerçekleştirebilirsiniz. Gizli numaraların kime ait olduğu konusunda Vodafone operatöründen bilgi alınmamaktadır. Bunun için savcılık izinli bir belge gerekmektedir. Onaylı bir belge olmadan kişisel verilerin korunmasına ilişkin kanun gereği gizli numara şahıs bilgileri hiçbir kullanıcıya paylaşılmamaktadır. Bilinmeyen numaranın kime ait olduğunun öğrenilmesi için ilk olarak savcılığa başvurulması gerekir. Gizli aramaların kapatılması, kişinin rahatsız edilmesini engelleyecektir. Kapatma işlemi dakikalar içerisinde sonuçlanır.

 

GSM numaranızı Vodafone’a taşımak ya da yeni bir faturalı hat ya da faturasız hat almak isterseniz de Vodafone mağazaları ya da Vodafone web sitesi üzerinden bilgi edinebilir, tarifeleri karşılaştırabilir ve size en uygun tarifeyi seçerek dakikalar içerisinde başvuru işleminizi gerçekleştirebilirsiniz.

 

Özel Numara Bulma - Gizliden Arayan Özel Numara Nasıl Bulunur, Nereden Öğrenilir?

Kişiye ait telefon numaraları günümüzde çoğu insanın başına gelen telefon dolandırıcıları, bahis siteleri, reklam yapan kuruluşlara veya başka kişilerin eline geçebilmektedir. Bu kişi veya kuruluşlar çoğu zamanlarda numaralarını gizleyerek arayarak rahatsızlık verirler. Sizleri arayarak tedirginlik ve panik halinde bırakan özel numaraların kime ait olduğunu bulabilirsiniz. Özel numara bulma, gizli numara bulma gibi konuları için detaylı yazı hazırladık. İşte özel numaralar ile ilgili ayrıntılar..

ÖZEL NUMARA BULMA

Özel numara nasıl bulunur? Sorusunun yanıtı oldukça merak edilen bir durum. Sizleri özel numaradan arayıp rahatsız eden numaranın kime ait olduğunu bulmak artık çok kolay. Herkesin merakla öğrenmek istedikleri bilinmeyen numaraların kime ait olduğu, bu numaraların nasıl sorgulandığıdır. Günümüzde gelişmekte olan teknoloji sayesinde bulmak istediğimiz bilgilere kolay ve rahat bir şekilde erişebiliyoruz. Sizleri arayan özel numara sizi defalarca arayı rahatsızlık veriyorsa savcılığa gitmenizi öneririm. Savcılığa giderek dilekçe yazarak sizi rahatsız eden özel numaranın kime ait olduğunu öğrenebilirsiniz. Telefon numarası gözükmeyen aramalara diğer bir çözüm ise telefonunuzu özel aramalara kapatma olacaktır. Sizi arayan kişinin kim olduğunu, merak ediyor iseniz. Özel numaradan arama yapan kişinin numarası belli olduğu zaman numarayı sorgulamak mümkündür. Bu şekilde aklınızdaki soru işaretlerini de gidermiş olursunuz, arayanın kim olduğunu kolaylıkla öğrenilebilirsiniz. Maalesef özel numara sorgulama mümkün olmamaktadır. Çünkü operatörler gizli numaradan gelen çağrıların bilgilerini vermeye pek yanaşmazlar. Bu yüzden özel numaradan arayanı bulma işi pek kolay gözükmemektedir. Bu yüzden geriye sadece hukuksal yollara başvurmak kalıyor. Eğer ki sizi arayan kişi sizi rahatsız ediyor veya hakaret ve tehdit ediyorsa savcılığa giderek gerekli işlemleri yapmış olursunuz.

Numara Sorgulama İşlemi - Arayan Kim Uygulaması ile Telefon Numarasından İsim Sorgulama

GİZLİ NUMARA BULMA

Telefonunuzu gizli numaradan arayan kişi size rahatsızlık veriyorsa telefonunuzu gizli numaralara kapatmanızı tavsiye ederim. Gizli numara nasıl bulunur? Sorusunun yanıtı için:

Vodafone hattınız var ise gizli numaraya kapatmak için 7046'ya 'GIZLI AC' yazarak SMS yollayın. Bu şekilde sizi arayan özel numara artık sizi rahatsız edemeyecek.

Türk Telekom hattınız var ise birçok gizli numaraya kapatma işlemleri mevcuttur. Bunlardan ilki gizli numara engelle aktivasyon işlemlerinizi *100# İşlemler menüsünden yapabilirsiniz. Diğer bir yöntem Gizli numaralardan gelen çağrıları engellemek veya alabilmek için *253# yazarak arama yapmanız yeterli olur.

Turkcell telefon hattınız var ise ücretsiz olarak *253# tuşlayıp arama yaparak kolay ve basit bir şekilde sizleri rahatsız eden gizli numaralara kapatmış olursunuz.

Savcılığa giderek dilekçe verilir. Savcılık yapacağı inceleme sonrası, arayan numarayı ve bu numaranın kimin üzerine kayıtlı olduğunu tespit eder. Arayan kişinin tespit edilmesinden sonra, suça bağlı olarak davaya devam edilir. Gizli numaradan birini aramak suç değildir, dileyen numarasını gizleyerek kullanabilir. Suç olan, gizli numaradan aranılan kişiyi rahatsız etmektir.

NUMARASINI GİZLEYENLERİ BULMA

Numarası gizli olan gelen aramalar özellikle tehdit içerikli veya hakaret ve onur kırıcı aramalar ise bu kişileri bulmak için yapılacak en doğru hareket savcılığa gitmektir. Numarasını gizleyen birini hukuksal yollardan başka türlü bulamazsınız. İşlem savcılık harici hiçbir kanal tarafından gerçekleştirilmez. Yazılı dilekçe ve gerekçe ile yapılan başvurunun ardından inceleme başlatarak gelen aramanın kim tarafından yapıldığı bilgisine ulaşır. Bundan sonrası şikâyetinize göre değişir.

Sizi gizli veya özelden arayan numaraların kime ait olduğunu bulabilmeniz kolaylaştı. Telefonda özel numara yazısı belirdiğinde herkesin içini bir endişe kaplar. Ancak bu endişeye gerek kalmadan kolayca arayanın kim olduğunu bulabilirsiniz.

Gizli numaradan arayanı bulma servisleri ve uygulamaları da gelişen teknolojiler arasında zirveye ortak olmaktadır. Bu yazımızda size arayan gizli numaralar kapsamında bilgi vereceğiz.

Fatura Detayından Gizli Numara Öğrenme 

Fatura detayından gizli numara öğrenme servisi ile artık sizi rahatsız eden kişileri bulmanız çok kolaylaştı. Turkcell, Vodafone veya Türk Telekom kullanmakta olduğunuz hattın fatura kısmına giriş yapıp sizi arayan gizli veya özel numaraların fatura detayından kim olduğuna rahatlıkla bulabilirsiniz.

Kullandığınız hattın mobil uygulamaya giriş şifresini bilmiyor veya unutmuşsanız müşteri temsilcisi aracılığı ya da ŞİFRE AL yöntemini kullanarak giriş yapabilirsiniz.

Vodafone Gizli Numara Öğrenme Servisi

Eğer Vodafone müşterisi iseniz Vodafone gizli numara öğrenme servisi ile sizi rahatsız eden kişiyi rahatlıkla bulabilirsiniz. Vodafone bilinmeyen numaraları kolayca öğrenme hizmeti sayesinde rehberinizde kayıtlı olan ve sizi özel numaradan arayan kişiyi tespit edebilirsiniz.

11842 bilinmeyen numara sağlayıcısına ulaşarak ya da 10 haneli telefon numarasının mesaj bölümüne KIM yazıp 7048’e kısa mesaj şeklinde gönderebilirsiniz. (Örnek: 5555555555 KIM)

Bu servis sadece telefon rehberinizde kayıtlı olan fakat sizi gizli numaradan arayan kişileri öğrenmeniz için kullanılmaktadır. Farklı bir numaradan ya da kişiden fazla arama alıyor iseniz savcılığa başvurabilirsiniz.

Turkcell Gizli Numara Öğrenme Servisi

Turkcell hat sahibi iseniz Turkcell gizli numara öğrenme servisi sayesinde sizi arayan gizli numaraları rahatlıkla öğrenebilirsiniz. Sadece Turkcell Rehber’ e kayıt yapan kişiler için hizmet vermektedir ancak bu sisteme ücretsiz kolay bir şekilde üye olabilirsiniz.

REHBER AKTİF yazıp 2200’e kısa mesaj gönderin. Sizi arayan numaranın kime ait olduğunu öğrenmek için sms bölümüne 10 haneli telefon numarasını girerek 2200’a mesaj atabilirsiniz. KIM yazarak mesaj kutusu bölümüne telefon numarasını girerek 2200 hizmet sağlayıcısına mesaj atabilir böylece gizli numaranın kime ait olduğunu öğrenebilirsiniz. Turkcell gizli numara öğrenme servisten yararlanmak için belirli bir ücret ödemelisiniz. Ayrıca Turkcell UpCall uygulaması ile tüm operatörlere ait olan gizli yani özel numaraların kime ait olduğunu öğrenebilirsiniz.

Türk Telekom Gizli Numara Öğrenme Servisi

Türk Telekom gizli numara öğrenme servisi sayesinde artık özel numaraları öğrenmek çok kolay. Turk Telekom müşterisi olarak *100# tuşlarını kullanarak menüye geçiş yapabilir ya da TT Mobil WAP ile veya 11855 numarasını kullanarak gizli numara sahibini öğrenebilirsiniz. Ayrıca cia mobil uygulaması ile gizli numaradan arayanıda görebilirsiniz.

Özel Numaradan Arayanı Bulma Servisleri

Özel numaralardan arayanın kim ya da kimler olduğu hep merak edilmiştir. Uygulama indirme yöneticilerinde birçok program gelişmiştir. Üretilen bu programların gerek donanımı gerek alt yapısından dolayı istenileni karşılayamamaktadır. 118 80 numarasını tuşlayarak 60 saniye boyunca 3,48 TL ödeme gerçekleştirerek özel numaranın sahibine ulaşabilirsiniz. Ayrıca diğer 11832 ve 11842 ücretli özel numaradan arayanı bulma servisleride tercih edilebilir.

*#38# Özel Gizli Numara Bulma Kodu

*#38# özel gizli numara bulma kodu sayesinde düzenleme öncesinde sizi arayan telefon numaralarını öğrenebilirsiniz. Ancak yeni getirilen kanun ile beraber bu kodun kullanım süresi geçersiz hale gelmiştir. Sizi gizli numaralardan arayanı bulabilmek için uygulamalara gerek kalmadan savcılığa başvurabilir, net bilgi edinebilirsiniz.

Gizli Numaradan Gelen Aramaları Engelleme Nasıl Yapılır?

Gizli numaralardan yapılan aramalar kişileri oldukça rahatsız edebilmektedir. Gizli numaradan gelenaramaları engelleme nasıl yapılır? Sorusunun cevabını bu yazımız ile sizlere anlatacağız.

Türk Telekom ve Turkcell hat sahipleri;

  • Arama kısmına *253# basıp arama tuşuna basarak gizli numaraları engelleyebilirsiniz. 

Vodafone hat kullanıcıları ise;

  • Vodafone de yer alan Self servis sağlayıcısı ya da Sesli yanıt hizmetini kullanarak aramalarınızı gizli numaralara kapatabilirsiniz.
  • SMS kısmına belirtilen 4 haneli numarayı girerek özel numaraları aramaya kapatabilirsiniz.

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası