telefonun şarjı hemen bitiyor ne yapmalıyım / Samsung Şarjım Çabuk Bitiyor Ne Yapmalıyım? 8 Adımda Kontrol - Rova

Telefonun Şarjı Hemen Bitiyor Ne Yapmalıyım

telefonun şarjı hemen bitiyor ne yapmalıyım

Telefonumun şarjı çabuk bitiyor sorunu hemen hemen her akıllı telefon kullanıcısının karşılaştığı bir problemdir. Akıllı cihazların şarj ömrü ne yazık ki her zaman ilk günkü hali ile kalmamaktadır.

Bu da ister istemez telefonumun şarjı durduk yere bitiyor gibi dertlere yol açmaktadır. Öyle ki büyük akıllı cihaz firmaları da pil ömrünün bir süre sonra kısalacağını kabul etmektedir.

Telefonumun şarjı çabuk bitiyor gibi bir sorunla karşılaşıldığında atılması gereken bazı önemli adımlar bulunmaktadır. Tamirci Abi gibi bu alanda uzman firmalardan pil ömrünün uzatılması konusunda yardım alınabilir.

Telefonumun Şarjı Çabuk Bitiyor Ne Yapmalıyım?

Telefon şarjı çabuk bitiyor çözüm odaklı yaklaşımlar için öncelikle sorunun kaynağına inilmesi gerekmektedir. Buna göre pil ömrünün ölçülmesi ve buna neden olan sorunların tespit edilmesi oldukça önemlidir. Kimi zaman sadece basit bir uygulama yüzünden kimi zamansa daha teknik detaylar sebebiyle pil ömrü kısalabilir.

Telefonun daha uzun ömürlü bir şarj imkanı sunması adına pil ömrünün ölçülmesi ve gerekiyorsa pilin değiştirilmesi de gerekebilir. Özellikle de telefonun şarjı birden bitiyor şeklinde şikayetler için pil değişimi yoluna gidilmesi önemlidir.

Şarjın Çabuk Bitmesine Neden Olan Başlıca Durumlar

Eğer akıllı telefonunuzun şarjı kısa sürüyor ve aniden bitiyorsa bu durumda öncelikle bazı uygulamalara göz atmanız gerekebilir. Telefona indirilmiş olan bazı uygulamalar sizin haberiniz olmadan bazı eylemlerde bulunabilmektedir. Özellikle de WhatsApp gibi mesajlaşma platformlarında bu tip durumlar ile karşılaşılması mümkündür.

Whatsapp ya da Messenger gibi uygulamalar, arka planda çalışmaya devam ederek telefonun şarjının kısa sürede bitmesine neden olacaktır. Bu tip uygulamalar aynı zamanda arka planda veri indirme eyleminde bulunarak telefonun depolama alanını da doldurabilir.

Bunun yanı sıra telefonun uzun süre kullanılması halinde pil ömründe azalma durumu görülebilir. Bunun için de teknik destek alınması ve gerekiyorsa batarya değişimin yapılması oldukça önemlidir.

IOS ya da Android işlemcili akıllı telefonların tamamında bu tip bir problem ile karşılaşılması mümkündür. Üstelik pil ömrünün azalması, firmalar tarafından da kabul edilen bir durumdur.

Yorumlar

Telefonumun Şarjı Çabuk Bitiyor Ne Yapmalıyım

Telefonumun Şarjı Çabuk Bitiyor Ne Yapmalıyım

Telefonun şarjı neden çabuk biter sorusunun pek çok nedeni vardır. Çok amaçlı yapıya sahip olan telefonun günlük hayatta sıklıkla kullanıldığı görülüyor. Bireylerin telefonu kesintisiz şekilde kullanabilmelerinin yolu, düzenli olarak şarj etmelerinden geçiyor. Düzenli şarj edilmesine rağmen telefonların çeşitli nedenlerden dolayı şarjının kısa sürede bittiği görülüyor. Uygulamalar, ekran parlaklığı, WİFİ durumu, konum bildirimi, titreşim durumu ve pil ömrü gibi nedenlerden dolayı telefonun şarjı bitebiliyor. Uygulamaların kullanım sıklığı ve arka planda çalışma durumu, telefonun şarjını yakından etkiliyor. Telefon şarjının çabuk bitmesinin bir diğer nedeni ise, ekran parlaklığının yüksek olması olarak öne çıkıyor. Telefonun internete sürekli bağlı olması da, şarjın kısa sürede bitmesine neden oluyor. Şarjın çabuk bitmesinin nedenleri arasında konum servislerinin açık olması ve pil ömrünün zayıflaması yer alıyor. Telefonun şarjı çabuk bitiyor ne yapmalıyım pek çok kullanıcının karşısına basit ama etkili çözüm önerileri çıkıyor. Şarjın çabuk bitmemesi için konum servislerinin, ekran parlaklığının ve WİFİ bağlantısının gerekmedikçe açılmaması öneriliyor.

Telefonun Pilini En Çok Tüketen Uygulamalar Hangileri?

Telefonun Pilini En Çok Tüketen Uygulamalar Hangileri?

Sesli, görüntülü ve yazılı görüşmek için kullanılan telefonlar, bireylerin keyifli vakit geçirmelerine yardımcı oluyor. Uzun süre vakit geçirebilmek için ise, telefonun şarjının dolu olması büyük önem taşıyor. Telefonun şarjını ne bitirir sorusuna ilişkin yapılan araştırmalar neticesinde bazı uygulamaların öne çıktığı görülüyor. Sağlıklı yaşam hakkında bilgi sunan Fitbit, telefon şarjını en çok bitiren uygulama olarak biliniyor. Verizon uygulaması, telefonun pilini en çok tüketen uygulamalar arasında yer alıyor. Kullanıcıların ulaşıma yönelik bilgilere erişmesini sağlayan Uber uygulamasının şarjı kısa sürede bitirdiği görülüyor. Görüntülü, yazılı ya da sesli olarak kullanıcıların iletişim kurmasını sağlayan Skype uygulaması da şarjı olumsuz yönde etkiliyor. Telefonun pilini çabuk bitiren diğer uygulamalar arasında Facebook, Airbnb, Instagram, Tinder ve Youtube yer alıyor. Fitbit, Verizon, Uber, Skype, Facebook, Tinder ve Youtube gibi uygulamaları kullanmayan bireylerin şarj süresi kullananlara kıyasla uzun oluyor. Peki telefonun şarjı çabuk bitiyorsa ne yapılmalı? Belirtilen uygulamaları kullanan kişilerin mutlaka kullanımın ardından kapatmaları gerekiyor. Uygulamaların kapatılmaması durumunda arka planda çalıştığı görülüyor.

Telefonun Pil Ömrü Nasıl Korunur?

Telefonun Pil Ömrü Nasıl Korunur?

Telefon şarj alışkanlığı, pil ömrü bir diğer ismiyle batarya ömrünü yakından etkiliyor. Genel itibariyle incelendiğinde telefonların pil ömrünün 3 yıl ile 5 yıl arasında olduğu görülüyor. Telefondan telefona farklılık göstermekle beraber telefonlarda ortalama pil ömrü 2 yıl olarak biliniyor. Kullanıcıların telefon pil ömrünü korumalarının başlıca yolları bulunuyor. Pilin tamamen bitmesi durumunda şarj döngüsünün tamamlandığı biliniyor. Pil şarj döngüsünün sonsuz olmadığı göz önüne alındığında şarj döngüsünün tamamlanması pili olumsuz etkiliyor. Telefon pil ömrünü korumak isteyen kullanıcıların gerek kullanım gerekse şarj esnasında tam döngüye ulaşmaması gerekiyor. Daha net ifade etmek gerekirse, telefon şarjının %80’e kadar doldurulması ve şarj %30 olduğunda telefonun şarja takılması gerekiyor. Cihazın şarj edildiği ortamın sıcaklığı da, pil ömrü üzerinde belirleyici rol oynuyor. Pil ömrünü korumanın yolu, telefonu çok sıcak ortamlarda şarj etmemekten geçiyor. Kaliteli ve dayanıklı şarj cihazları Trendyol bünyesinde sizleri bekliyor. Evde ya da dışarıda kullanabileceğiniz en iyi güç ürünlerini inceleyebilir ve hemen sipariş edebilirsiniz.

Telefon şarjı niye çok çabuk bitiyor?

Çağa damgasını vuracak en önemli buluşlardan birisi de, hiç kuşkusuz, çok uzun ömürlü piller olacak.
Türkiye de dahil hemen her ülkenin en önemli gider kaynaklarının başında enerji geliyor. Pilleri de o kapsamda değerlendirmek gerekir. Çünkü kullanım alanları sürekli genişliyor
Dünyanın neresine giderseniz gidin tablette, telefonda, bilgisayarda ve diğer tüm elektronik aletlerde, olmazsa olmazların en başında pil geliyor Pil teknolojisi, dünden bugüne çok gelişti. İlk cep telefonlarını ya da laptopları hatırlayın. Şarj süreleri birkaç saatle sınırlıydı. Şimdi uzadıkça uzadı ama özellikle akıllı telefonların kullanım alanları, öylesine arttı ki yine şarj sorunu yaşanmaya başlandı.
Akşam olmadan biten piller, hele bir de olmadık yerde ve olmadık anda dünya ile ilişkinizi kesiyorsa, o an için, daha vahim bir durum olamaz!

Pilin önemi!
Eminiz ki bilim insanları ve yatırımcılar bu işe kafa yormaya devam edecekler. Çünkü tahmin edilemeyecek kadar büyük bir pazar!.. Pil konusunu, son 5 yıldır açmadığım devlet görevlisi, üniversite rektörü ve işadamı kalmamıştır herhalde. Ne olur işe kaynak ayırın, kafa yorun, getirisi sizi de, ülkeyi de ihya eder desem de derdimi anlatamadım. Görünen o ki, anlayan da zor çıkacak. Çünkü çok daha önemli işlere kafa yoruyoruz!..
Gelelim, çabucak biten pilleri, daha verimli ve daha uzun süreli nasıl kullanırız sorusuna. Bu konuda çok farklı öneri ve görüşler var. İnternetin derinliklerine daldıkça da farklı bilgi ve önerilerle karşılaşıyorsunuz.
Lafı hiç uzatmadan onlara geçelim ve eğer sizin de bu konuda öneriniz varsa, yazın onları da paylaşalım:

Pili bitiren durumlar
1. İlk olarak ekran parlaklığına göz atın. Ekranınızın parlaklığı sonuna kadar ise şarjınızın çabuk bitme nedenlerinden birisi budur. Ekran parlaklığını düşürerek pil süresini uzatabilirsiniz. Ayrıca ekranın kapanma süresini de kısaltarak pil süresini artırabilirsiniz.
2. Telefonunuzun WiFi bağlantısı sürekli açık ise şarjınız bir taraftan boşalıyor demektir. Kullanmadığınız zamanlarda WiFi’yi kapatmalısınız. Ayrıca Bluetooth da sürekli açık kalmamalı. Çünkü WiFi gibi pil ömründen yemektedir.
3. Pil ömrünü önemli bir şekilde etkileyen durumlardan birisi de GPRS ve konum istekleridir. Eğer siz de GPS, Foursquare’de check-in yapmak veya sosyal ağlarda konumunuzu ekleme gibi işlerde GPRS’i yoğun bir şekilde kullanıyorsanız buna biraz ara vermelisiniz.
4. Pil düşmanı diğer bir uygulama ise 3G’dir. Eğer 3G ile işiniz yoksa kesinlikle kapatın. Çünkü pil ömrünü tüketen uygulamaların başında 3G gelmektedir.
5. Telefonunuzun arka planında çalışan uygulamalar şarjınızı gizliden gizliye tüketmektedir. Bu uygulamaları kullanmıyorsanız tamamen sonlandırınız.
6. Son olarak titreşimleri de telefonunuzdan kaldırabilirsiniz. Çünkü titreşim ekstradan pil tüketmektedir. Bununla birlikte gereksiz bildirimleri de kapatabilirsiniz. (bilgilix)

Kullanmıyorsan kapat!
Ve işte bir başka öneri paketi:
Whatsapp, twitter, facebook gibi platformlar ile iletişim ihtiyaçlarımızın artması, şarj tüketimini de beraberinde getiriyor. Peki ihtiyaçlarımızı karşılamaya devam ederken bataryamızı daha fazla dayanacak şekilde nasıl optimize ederiz?
Aslında bataryanın gün boyu dayanıklılığını uzatmak için yapacağımız şey kullanmıyorsan kapat felsefesini benimsemek. Peki neleri kapatmamız lazım?
1- Bluetooth kulaklığınızı aktif kullanıyorsanız bunu es geçebilirsiniz ancak dosya gönderimi gibi bir özelliği kullandıktan sonra açık tutmaya devam etmek şarjınızın çabuk bitmesine neden olur.
2- Wi-Fi özelliğini açıksa ve herhangi bir ağa bağlı değilseniz, kablosuz internet bulunmayan noktalarda dahi telefonunuz arka planda kablosuz ağları aramaya ve o ağlar üzerinden internete bağlanmaya çalışacaktır. Şarjınızın ciddi anlamda tükenmesine neden olur. Wi-Fi üzerinden internet bağlantısına ihtiyacınız yoksa kapalı tutun.
3- 3G özelliği hızlı internet bağlantısı deneyimi sunar ancak, mail, whatsapp, facebook gibi uygulamalar 2G (edge) hızında da son derece verimli çalışmaktadır. Web sayfalarında dolaşmak, skype, viber benzeri uygulamalarla görüntülü görüşme yapmak ya da video izlemek gibi bir niyetiniz yoksa 3G’yi muhakkak kapalı konuma getirin, ihtiyacınız olduğunda açın.
4- Flaş ışığı gündüz fotoğraf çekerken genelde işinize yaramaz fotoğraf çekerken ışığı nasıl kullanacağımızı bilmiyorsak ne yaptığımızdan emin değilsek flaş özelliğini otomatik modda tutun.
5- Mail, facebook, twitter vb. uygulamaların otomatik senkranizasyonunu kapatın. Anlık bildirimler almak sizin için çok hayati önem taşımıyorsa bu uygulamalara gelen bildirimleri elle (manuel) olarak güncelleyin ya da 2 saatte bir gibi senkronizasyon aralığını uzatın böylelikle daha az şarj ve internet bağlantısı tüketeceklerdir.
6- Ekran ışığı en çok şarj tüketen unsurlardan biridir. Otomatikte kullanmanız en uygunu olacaktır. Eğer kısık ayarlarda kullanmaktan rahatsız olmazsanız ayarlarını kısıp kullanmak daha uzun şarj ömrü sağlayacaktır.
7- GPS konum servisleri özelliklerini navigasyon uygulamasına ihtiyacınız yoksa ya da facebook, twitter, foursquare vb. gibi uygulamalardan yer bildirimi yapmayacaksanız kapalı tutun. İhtiyacınız olduğunuzda açıp yine kapatın.
8- Arka planda çalışan uygulamaya 15 dakikadan uzun bir süre sonra tekrar ihtiyacınız olacaksa kapatın.
9- Titreşim motorunu ihtiyacınız yoksa kapalı tutun.
Eğer Android telefon kullanıyorsanız işinize yaramayan widgetleri kaldırın.
Otomatik ekran karartma ve tuş kilidi süresini düşürün.
NFC özellikli telefonunuzda varsa ve kullanmıyorsanız kapalı konuma getirin.
Tüm bu unsurları göz önüne aldığınızda telefonunuzun şarjı yüzde 20,30 arasında daha uzun dayanacaktır. (teknosoru)

Kullanım ömrü?
Giderek daha da incelen ve hızlanan akıllı telefonlar, her ne kadar kullanıcısının beğenisini kazanıyor olsa da hızlı tükenen pil süresiyle de tepki toplamaya devam ediyor.
Ve çok merak edilen iki soruya cevap:
Pilinizi günde 1 kere şarj ederek ortalama 3 yıl kullanabilirsiniz.
Pilinizin dolu ya da boş olması hiç önemli değil, istediğiniz zaman şarja takabilirsiniz
Özetin özeti: Türkiye keşke biraz da bu konuları tartışabilse!..

Bilmeyen kalmasın: Telefonunuzun şarjı &#;abuk bitiyorsa hemen bu ayarı kapatın

Güncelleme Tarihi:

Derleyen: Selim &#;ZT&#;RK / [email protected]

Oluşturulma Tarihi: Kasım 21,

LinkedinFlipboardE-postaLinki KopyalaYazı Tipi

Telefonunuzdaki bir ayarı kapatarak batarya ömrünüzü uzatabilirsiniz. İşte pek kimsenin bilmediği o ayarı kapatmanın yolu

1/38Bilmeyen kalmasın: Telefonunuzun şarjı çabuk bitiyorsa hemen bu ayarı kapatın
2/38Bilmeyen kalmasın: Telefonunuzun şarjı çabuk bitiyorsa hemen bu ayarı kapatın
3/38Bilmeyen kalmasın: Telefonunuzun şarjı çabuk bitiyorsa hemen bu ayarı kapatın
4/38Bilmeyen kalmasın: Telefonunuzun şarjı çabuk bitiyorsa hemen bu ayarı kapatın
5/38Bilmeyen kalmasın: Telefonunuzun şarjı çabuk bitiyorsa hemen bu ayarı kapatın
6/38Bilmeyen kalmasın: Telefonunuzun şarjı çabuk bitiyorsa hemen bu ayarı kapatın
7/38Bilmeyen kalmasın: Telefonunuzun şarjı çabuk bitiyorsa hemen bu ayarı kapatın
8/38Bilmeyen kalmasın: Telefonunuzun şarjı çabuk bitiyorsa hemen bu ayarı kapatın
9/38Bilmeyen kalmasın: Telefonunuzun şarjı çabuk bitiyorsa hemen bu ayarı kapatın
10/38Bilmeyen kalmasın: Telefonunuzun şarjı çabuk bitiyorsa hemen bu ayarı kapatın
11/38Bilmeyen kalmasın: Telefonunuzun şarjı çabuk bitiyorsa hemen bu ayarı kapatın
12/38Bilmeyen kalmasın: Telefonunuzun şarjı çabuk bitiyorsa hemen bu ayarı kapatın
13/38Bilmeyen kalmasın: Telefonunuzun şarjı çabuk bitiyorsa hemen bu ayarı kapatın
14/38Bilmeyen kalmasın: Telefonunuzun şarjı çabuk bitiyorsa hemen bu ayarı kapatın
15/38Bilmeyen kalmasın: Telefonunuzun şarjı çabuk bitiyorsa hemen bu ayarı kapatın
16/38Bilmeyen kalmasın: Telefonunuzun şarjı çabuk bitiyorsa hemen bu ayarı kapatın
17/38Bilmeyen kalmasın: Telefonunuzun şarjı çabuk bitiyorsa hemen bu ayarı kapatın
18/38Bilmeyen kalmasın: Telefonunuzun şarjı çabuk bitiyorsa hemen bu ayarı kapatın
19/38Bilmeyen kalmasın: Telefonunuzun şarjı çabuk bitiyorsa hemen bu ayarı kapatın
20/38Bilmeyen kalmasın: Telefonunuzun şarjı çabuk bitiyorsa hemen bu ayarı kapatın
21/38Bilmeyen kalmasın: Telefonunuzun şarjı çabuk bitiyorsa hemen bu ayarı kapatın
22/38Bilmeyen kalmasın: Telefonunuzun şarjı çabuk bitiyorsa hemen bu ayarı kapatın
23/38Bilmeyen kalmasın: Telefonunuzun şarjı çabuk bitiyorsa hemen bu ayarı kapatın
24/38Bilmeyen kalmasın: Telefonunuzun şarjı çabuk bitiyorsa hemen bu ayarı kapatın
25/38Bilmeyen kalmasın: Telefonunuzun şarjı çabuk bitiyorsa hemen bu ayarı kapatın
26/38Bilmeyen kalmasın: Telefonunuzun şarjı çabuk bitiyorsa hemen bu ayarı kapatın
27/38Bilmeyen kalmasın: Telefonunuzun şarjı çabuk bitiyorsa hemen bu ayarı kapatın
28/38Bilmeyen kalmasın: Telefonunuzun şarjı çabuk bitiyorsa hemen bu ayarı kapatın
29/38Bilmeyen kalmasın: Telefonunuzun şarjı çabuk bitiyorsa hemen bu ayarı kapatın
30/38Bilmeyen kalmasın: Telefonunuzun şarjı çabuk bitiyorsa hemen bu ayarı kapatın
31/38Bilmeyen kalmasın: Telefonunuzun şarjı çabuk bitiyorsa hemen bu ayarı kapatın
32/38Bilmeyen kalmasın: Telefonunuzun şarjı çabuk bitiyorsa hemen bu ayarı kapatın
33/38Bilmeyen kalmasın: Telefonunuzun şarjı çabuk bitiyorsa hemen bu ayarı kapatın
34/38Bilmeyen kalmasın: Telefonunuzun şarjı çabuk bitiyorsa hemen bu ayarı kapatın
35/38Bilmeyen kalmasın: Telefonunuzun şarjı çabuk bitiyorsa hemen bu ayarı kapatın
36/38Bilmeyen kalmasın: Telefonunuzun şarjı çabuk bitiyorsa hemen bu ayarı kapatın
37/38Bilmeyen kalmasın: Telefonunuzun şarjı çabuk bitiyorsa hemen bu ayarı kapatın
38/38Bilmeyen kalmasın: Telefonunuzun şarjı çabuk bitiyorsa hemen bu ayarı kapatın

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası