kastamonu görülmesi gereken yerler / Kastamonu'da Gezilecek Yerler | En Popüler 65 Yer Sıralı Liste | ENUYGUN

Kastamonu Görülmesi Gereken Yerler

kastamonu görülmesi gereken yerler

Kastamonu, gezilecek yerler bakımından son derece fazla alternatif içermektedir. Batı Karadeniz Bölgesinde yer alan Kastamonu, değerli tarihi yapıları ve doğal güzellikleri de görenleri büyüleyen bir şehirdir. Eski dönemlerden bu zamana dek pek çok medeniyete ev sahipliği yapan şehirde ziyaret edilmesi gereken pek çok yer de mevcuttur.

Şehir; özel mimariye sahip evleri, tarihi eserlerin sergilendiği müzeleri, milli parkları, ören yerleri ve mağaraları ile turizm bakımından oldukça önemli bir yere sahiptir. Kışları ve yazları pek çok aktivitenin de yapıldığı şehrin bir gün içerisinde görülmesi zordur. Tarihte pek çok ilke de şahitlik eden kadim şehirlerden biri olan Kastamonu’yu keşfetmek için uzun bir zaman ayırabilirsiniz.

Tertemiz denizi, eşsiz koyları ve çeşitli konaklama imkanları ile yaz tatillerinde de sıklıkla ziyaret edilen Kastamonu, barındırdığı kayak merkezi ile de kış turizm için de oldukça önemli bir konuma sahiptir. Aynı zamanda doğa harikası yaylaları ile yayla turizmi de son derece gelişmiştir. Kastamonu’da gezilecek en iyi 20 yer listesini sizler için derledik.

Not: Bu yazımızı okuduktan sonra Kastamonu en iyi otellerini keşfetmek için « Kastamonu Otelleri » yazımıza bakmayı unutmayın.

Kastamonu’da Gezilecek En İyi 20 Yer

1. Kastamonu Kalesi

Kastamonu Kalesi, Karadeniz Bölgesinin en güzel kaleleri arasında görülmektedir. Aynı zamanda şehrin tanınan en simgesel yapılarından bir tanesi olan Kastamonu Kalesi, merkezden metre yüksekte yer almaktadır. Kalenin, M.S. 2. yüzyılda Bizans döneminde inşa edildiği düşünülmektedir. Türk ve Osmanlı mimarisine örnek olarak restore edilen kale, oldukça geniş bir alanda yer almaktadır.

Kastamonu Kalesinde; iç odalar, devasa sarnıçlar ve etkileyici kaçış tünelleri bulunmaktadır. Aynı zamanda kalede Bayraklı Sultan Türbesi de yer almaktadır. ’te restore edilen ve ziyaretçilerin şehri gezerken ilk uğradığı yerlerden biri olan Kastamonu Kalesi’nin surlarından bakıldığında eşsiz şehir manzarası da görülmeye değer.

Kastamonu Kalesi - Kastamonu&#;da Gezilecek Yerler Listesi - En İyi 20 Yer

2. Horma Kanyonu (Küre Dağları Milli Parkı)

Horma Kanyonu, Pınarbaşı ilçesinde yer almaktadır. Pınarbaşı ilçe merkezine 3 km uzaklıktaki kanyon, sahip olduğu doğal zenginlikleri ile Kastamonu’da görülmesi gereken yerlerinden bir tanesidir. Pınarbaşı ilçesindeki turizmi de büyük oranda arttıran Horma Kanyonu’nda, yürüyüş alanlarına ve dinlenme noktaları yer almaktadır.

Horma Kanyonu, Valla Kanyonu’nun yanında daha az tehlikeli sayılmaktadır. Aynı zamanda bu kanyon, halk tarafından su çıkaran kaya olarak da nitelendirilmiştir. Kastamonu ve Karadeniz’in bütün doğal güzelliklerinin en güzel örneklerinden biri olan Horma Kanyonu doğa yürüyüşü için oldukça uygun yerlerden biridir.

Aynı zamanda; kanyon sporları ve doğa fotoğrafçılığı için de son derece idealdir. Yürüyüş severlerin rahatlıkla yürüyebileceği 3 km uzunluğundaki ahşap platform da kanyonda yer almaktadır.

Horma Kanyonu (Küre Dağları Milli Parkı) - Kastamonu&#;da Gezilecek Yerler Listesi - En İyi 20 Yer

3. Ilıca Şelalesi

Ilıca Şelalesi, Pınarbaşı ilçesine bağlı olan Ilıca Köyü sınırları içerisinde yer almaktadır. Pınarbaşı’nda yer alan Horma Kanyonu’nda bulunan yürüyüş parkurunda 3 km yürüyüş yaparak şelaleye rahatlıkla ulaşabilirsiniz. Ilıca şelalesi suyu ortalama 10 metre yüksekten dökülmektedir. Suyun döküldüğü yerde ise doğal olarak bir havuz meydana gelmiştir.

Ilıca şelalesinin en önemli özelliklerinden bir tanesi de meydana gelen havuzun çevresinde çok sayıda ağaç ve bitki örtüsü yer almasıdır. Aynı zamanda şelalenin üst bölümünden gidildiği zaman uzun zamandır akan su ile kayaların aşınması neticesinde kayalarda meydana gelen çukurluklar ve oymalar görülmektedir.

Ilıca Şelalesi - Kastamonu&#;da Gezilecek Yerler Listesi - En İyi 20 Yer

4. Ilgaz Dağı Milli Parkı

Ilgaz Dağı Milli Parkı Ilgaz Dağları’nın eteklerinde yer almaktadır. Kastamonu şehir merkezine yalnızca 40 kilometre mesafede bulunan Ilgaz Dağı Milli Parkı Kastamonu için oldukça önemli simgelerden bir tanesidir. ’de milli park ilan edilen Ilgaz Dağı; ülkemizin en fazla turist alan tabiat alanlarından biridir. Milli park, volkanik kayaçlardan oluşan yapısı ile dikkat çekmektedir.

Pek çok vahşi hayvana da ev sahipliği yapan milli park, geniş bir yeşil alana yayılmıştır. Deniz seviyesinden metre yükseklikteki Ilgaz Kış sporları Turizm Merkezi’nin kayak alanları ve kayak tesisleri de kış mevsiminde yerli ve yabancı turistlerin akınına uğramaktadır. Milli parkta aynı zamanda balıkçılık, kaya tırmanma, doğa yürüyüşü, kampçılık ve dağcılık gibi pek çok aktivite de yapılabilmektedir.

Ilgaz Dağı Milli Parkı - Kastamonu&#;da Gezilecek Yerler Listesi - En İyi 20 Yer

5. Gideros Koyu

Gideros Koyu, harika bir manzaraya sahip olan ve huzurlu bir tatil isteyenlerin tercih ettikleri doğal güzellikler arasında yer almaktadır. Yeşilliği ve maviyi bir arada görebilmenin mutluluğunu yaşamak isteyenler Gideros Koyunda yer alan otel veya pansiyonlarda konaklama yapabilirsiniz.

Gideros Koyu, Kastamonu’nun Cide ilçesinde yer almaktadır. Bu koy doğanın bütün güzelliklerini gözler önüne sermektedir. Gideros Koyuna yaz aylarında giderseniz, sizin için çok daha güzel bir deneyim olacaktır.

Koyda isterseniz denize girebilir, aynı zamanda balık da tutabilirsiniz. Koyun içerisinden plaja doğru giden bir yol bulunmaktadır. Plaja girişler ücretsiz olup, isteyenler burada tekne kiralama imkanına da sahip olabilirler.

Gideros Koyu - Kastamonu&#;da Gezilecek Yerler Listesi - En İyi 20 Yer

6. Valla Kanyonu Seyir Terası

Valla Kanyonu Seyir Terası, Valla Kanyonun manzarasını izlemek adına yapılan bir izleme terasıdır. Kanyon, Pınarbaşı İlçesine bağlı olan Muratbaşı Köyü’nde yer almaktadır. ’de İstanbul Teknik Üniversitesinden gezmek için buraya gelen dört öğrencinin kaybolduktan on dört gün sonra Cide ilçesinde bulunmalarının sonucunda keşfedilen Valla Kanyonu, şehrin doğal güzellikleri arasında yer almaktadır.

Valla Kanyonu Seyir Terası, kanyonun manzarasını izlemenize imkan sunan demirden yapılmış bir terastır. Oldukça uzun bir merdiven yoluna sahip olan seyir terasına çıktığınızda göreceğiniz manzara uzun merdivenleri çıkmanıza değecek niteliktedir. Kastamonu’nda gezilecek 20 yer listesinde bulunan seyir terasını mutlaka görmelisiniz.

Valla Kanyonu Seyir Terası - Kastamonu&#;da Gezilecek Yerler Listesi - En İyi 20 Yer

7. Kastamonu Arkeoloji Müzesi

Kastamonu Arkeoloji Müzesi Kastamonu’nun uzun tarihinin bıraktığı eşsiz değerlerin yer aldığı bir müzedir. Cumhuriyet Meydanı üzerinde yer alan Kastamonu Arkeoloji Müzesi’nde önemlere göre ayrılan koleksiyonlar sergilenmektedir. Müzede; Bizans, Selçuklu, Helen, Frigya, Hitit, Osmanlı gibi dönemlerden kalan pek çok eseri görebilirsiniz.

Müze üç ana kısımdan meydana gelmektedir. İlk bölümde taş eserler yer alırken, ikinci bölüm de ise Şapka Devrimi’ni anlatan bölüm yer almaktadır. Müzenin üçüncü kısmında da kronolojik olarak dizilmiş, Kastamonu ve çevresinden toplanan tarihi eserler yer almaktadır.

Kastamonu Arkeoloji Müzesinde 32 bini aşkın tarihi eser sergilenmektedir. Müzede yer alan tümülüs mezarları ve heykelleri, en çok ilgi gören eserlerdir. Müzede, Şapka Devrimi’nin anlatıldığı bir bölüm de yer almaktadır.

Kastamonu Arkeoloji Müzesi - Kastamonu&#;da Gezilecek Yerler Listesi - En İyi 20 Yer

8. Penbe Han

Penbe Han Fatih Sultan Mehmet Han’ın oğlu 2. Beyazıt tarafından yaptırılmıştır. tarihleri arasında yaptırılan han ismini, burada pamuk ticaretini yapılmasından almaktadır. Diğer bir ismi Balkapanı olan handa aynı zamanda bal ticareti de yapılmaktadır.

Günümüzde han içerisinde 6 adet oda, metrekare açık alan, metrekare kapalı alanı bulunmaktadır. Aynı zamanda bu han yöresel yemeklerin sunulduğu restoran olarak hizmet vermektedir. Restoranda Kastamonu Yöresel Yemekleri eşsiz sunumlarda servis edilmektedir.

Penbe Han - Kastamonu&#;da Gezilecek Yerler Listesi - En İyi 20 Yer

9. Pompeiopolis Antik Kenti

Pompeiopolis Antik Kenti, Kastamonu’nun Taşköprü ilçesinde yer almaktadır. Kastamonu’da ziyaret etmeniz gereken tarihi yapılardan biri olan Pompeipolis Antik Kenti, M.Ö. yılında Romalılar tarafından inşa edilmiştir.

Bir eyalet merkezi olarak inşa edilen bu antik kent, arkeoloji meraklılarının uğrak noktalarından biridir. Müze içerisinde; pek çok arkeolojik kazının yapıldığı, çıkarılan tarihi eserler ve mozaikleri sergilenmektedir. Antik kentin mimarisi de Efes Antik Kenti ve Zeugma Antik Kenti ile benzetilmektedir.

Pompeiopolis Antik Kenti, şehir merkezine yalnızca 45 kilometre uzaklıkta yer almaktadır. Antik kentin sınırları Zımbıllı Tepesi’nden ilçe merkezine uzanmaktadır. Burada ihtişamlı sütunlarla süslü caddeler, tapınaklar, mabetleri ve yaşam alanları yer almaktadır. Kastamonu’nda gezilecek en iyi 20 yer listesinde bulunan antik kent, tarihi yolculuğa çıkmanızı sağlayacaktır.

Pompeiopolis Antik Kenti - Kastamonu&#;da Gezilecek Yerler Listesi - En İyi 20 Yer

Mimar Vedat Tek Kültür ve Sanat Merkezi

Mimar Vedat Tek Kültür ve Sanat Merkezi, Kastamonu Hükümet Konağının Mimarı Mimar Vedat Tek için oluşturulmuştur. Yapılan kompleks içerisinde Yıl Cumhuriyet Evi Özel Müzesi, Dantel Evi, Kitre Bebek Evi, 3 bölümlü galeri ile Rölyefli Salon yer almaktadır. Kültür Merkezinde yer alan Şapka Müzesi, Atatürk’ün Şapka ve Kıyafet İnkılabını gerçekleştirdiğinden dolayı oldukça önemlidir.

Mimar Vedat Tek Kültür ve Sanat Merkezi, ücretsiz olarak bütün ziyaretçilere açıktır. Ayrıca Kastamonu gezilecek yerler listesinde kendisine çok özel bir yer edinmeye devam ediyor.

Mimar Vedat Tek Kültür ve Sanat Merkezi - Kastamonu&#;da Gezilecek Yerler Listesi - En İyi 20 Yer

Liva Paşa Konağı Etnografya Müzesi

Liva Paşa Konağı Etnografya Müzesi, Kastamonu’nun değerli konaklarından bir tanesi olan Liva Paşa Konağı içerisinde hizmet vermektedir. 3 kattan meydana gelen müzede çeşitli koleksiyonlar ve çarpıcı balmumu heykelleri sergilenmektedir.

Müzenin koleksiyonlarında ahşap el oymalarından bakır ve kundura ürünlerine kadar pek çok bölüm yer almaktadır. Aynı zamanda müzenin sergileri, el sanatı yapan ustaların balmumu heykelleri ile süslenmiş. Sakarya Caddesi üzerinde yer alan Liva Paşa Konağı Etnografya Müzesi, Pazartesi günlerin dışında her gün ücretsiz olarak hizmete açılmaktadır.

Liva Paşa Konağı Etnografya Müzesi - Kastamonu&#;da Gezilecek Yerler Listesi - En İyi 20 Yer

Çatak Kanyonu

Çatak Kanyonu, Kastamonu’nun en önemli turizm merkezlerinden bir tanesidir. Dünyanın dördüncü en büyük kanyonu olan Çatak Kanyonu, ortalama metre yüksekliğindedir. Şehir merkezine 7 kilometre uzaklıkta yer alan Çatak Kanyonunun bir kısmına kadar araçla gelinip sonradan yürünmesi gerekmektedir.

Yapılan kısa yürüyüşün adından metre yüksekliğindeki gözetleme noktasına varılmaktadır. Gözetleme noktasından kanyonu keyifle seyredebilirsiniz. Çatak Köprüsü’nün km altından başlayan kanyon, Nalbantoğlu köyünde kesilip, İnönü’ye kadar kesintisiz devam etmektedir. Çatak Kanyonu, Kastamonu gezilecek yerler listesinde bulunan çok özel bir doğa harikasıdır.

Çatak Kanyonu - Kastamonu&#;da Gezilecek Yerler Listesi - En İyi 20 Yer

Şeyh Şabanı Veli Külliyesi

Şeyh Şabanı Veli Külliyesi Kastamonu’nun Taşköprü İlçesi’nde yer almaktadır. Şeyh Şabanı Veli Çakırçayı Köyü’nün Cimdar Mahallesi’nde dünyaya gelmiştir. Şabanı Veli eğitiminin bir kısmını Taşköprü’de tamamlamıştır. Kuran, hadis, tefsir ilimlerinde bilgilerini pekiştirmek adına Kastamonu’ya gelen Şeyh, Seyid Sünneti Mescidi’nde ilim öğrenmeye devam etmiştirMurad’ın hocası olan Suca Efendi tarafından yaptırılan külliye, Kastamonu’nun önemli tarihi simgeleri arasında yer almaktadır.

Şeyh Şabanı Veli Külliyesinin, külliyede yer alan caminin kitabesinden III. Murad’ın Hocası Suca Efendi tarafından yaptırıldığı tahmin edilmektedir. Şeyh Şabanı Veli Külliyesi içerisinde; Degah Evleri, Cami, Türbe, Kütüphane, Asa Suyu ve Şadırvan yer almaktadır. Din açısından önemli bir konuma sahip olan Şeyh Şabanı Veli Külliyesine girişler ücretsiz olarak sağlanmaktadır.

Şeyh Şabanı Veli Külliyesi - Kastamonu&#;da Gezilecek Yerler Listesi - En İyi 20 Yer

Kastamonu Saat Kulesi

Kastamonu Saat Kulesi, Kastamonu merkezinde dikkat çeken yapılardan biridir. 16 metre yüksekliğe sahip olan saat kulesi, kesme taşlarla inşa edilmiştir. Şehrin önemli simgelerinden bir tanesi olan Saat Kulesi, yılında Saray Üstü Tepesi’nde inşa edilmiştir.

Kastamonu Saat Kulesi’nin etrafında bir kır bahçesi bulunmaktadır. Burada hem dinlenip hem de çayınızı yudumlarken şehrin muhteşem manzaralarına izleyebilirsiniz.

Saat Kulesi’ni saat kulesi yapan hikaye de bir hayli ilginçtir. Anlatılan efsaneye göre; İstanbul’da yer alan saatin vaktinden önce çalan çanı, padişahın cariyelerinden birinin karnındaki çocuğu düşürmesine sebep olmuştur. Bu yaşanan olayın sonrasında bu kule, Kastamonu’ya gönderilmiştir. Siz de Kastamonu gezilecek yerler listesindeki Saat Kulesini ziyaret edebilirsiniz.

Kastamonu Saat Kulesi - Kastamonu&#;da Gezilecek Yerler Listesi - En İyi 20 Yer

Atatürk ve Şerife Bacı Anıtı

Atatürk ve Şerife Bacı Anıtı, İnebolu’da Uğur Mumcu Caddesi’nde yer almaktadır. Şehit Şerife Bacı, Kurutuluş Savaşı’nda İnebolu’dan Kastamonu ’ya cephane taşıyan kahraman Türk kadınlarımızdan biridir. Şerife Bacı yılında zorlu mevsim koşullarında aralık ayında sırtında taşıdığı çocuğu, önünde kağnısı ile kışla önüne kadar gelmiştir. Sonrasında mermileri ve çocuğunu korumak içinse donarak şehit olmuştur.

Kurtuluş Savaşı döneminde gönüllü olan kadın erkek pek çok kişi İnebolu ve Ankara taşımacılık hattında cephane ve mühimmat taşıyarak milli mücadeleye destek vermiştir. Verdikleri desteklerle beraber savaşın sonucu da büyük oranda belirlenmiştir. Şerife Bacı da bu gönüllü kahramanlardan bir tanesidir. Şerife Bacının ve diğer gönüllü kahramanların adını yaşatmak için de Prof. Dr. Tankut Öktem tarafından Kastamonu Türk Kadınları Anıtı olarak da bilinen Atatürk ve Şehit Şerife Bacı Anıtı yapılmıştır.

Atatürk ve Şerife Bacı Anıtı - Kastamonu&#;da Gezilecek Yerler Listesi - En İyi 20 Yer

Sepetçioğlu Konağı

Sepetçioğlu Konağı  dikdörtgen yapılı planı ile dikkat çeken Kastamonu konaklarından bir tanesidir. Konak, bodrum, zemin ve birinci kattan meydana gelmektedir. Döneminin en güzel örneklerinden bir tanesi olan konak, yılında çatı onarımı ile yapılmaya başlanmıştır, yılında da restorasyonuna başlanmıştır. Konağın restorasyonu ise yılında u tamamlanmıştır.

Sepetçioğlu Konağı, merkezi İstanbul’da bulunan Türk Eğitim Gönüllüleri Vakfı’na verilmiştir. Vakıfta, mahallede halka ve öğrencilere yönelik faaliyette bulunmak için hizmet verilmektedir. Konak, Türk Eğitim Gönüllüleri Vakfı tarafından sosyal ve kültürel etkinliklerde kullanılmaktadır.

Sepetçioğlu Konağı - Kastamonu&#;da Gezilecek Yerler Listesi - En İyi 20 Yer

Taşköprü Kent Tarihi Müzesi

Taşköprü Kent Tarihi Müzesi, Taşköprü Harmancık’ta yer almaktadır. Aynı zamanda Kastamonu gezilecek yerler listesinde yer alıyor. Sultan II. Mahmud yılında Yeniçeri Ocağı’nı kaldırıp Asakir-i Mansure-i Muhammediye isimli yeni bir ordu kurmuştur.

Böylece Osmanlı ordusunu tekrar yapılandırmış, fakat bu ordu Osmanlı İmparatorluğu’nun geniş alanlarını korumakta yetersiz kalmıştır. Bu durumda tarıma bağlı Osmanlı ekonomisine de zarar vermeden güvenliğin sağlanabilmesi adına düzenli orduya destek olan bir askeri teşkilat tasarlanmıştır. Böylelikle Redif Birlikleri oluşturulmuş olmuştur.

Taşköprü Kent Müzesine ev sahipliği yapan bina, zamanında Redif Taburu Binası olarak inşa edilmiştir. Osmanlı ordusunun yeniden yapılanmasından dolayı Redif Birlikleri kaldırılınca, Redif Taburu binası uzun bir süre askerlik hizmetleri için kullanılmıştır.

Ardından Sağlık Bakanlığı Dispanseri’ne dönüştürülmüştür. Dispanser kapandıktan sonra da bina Taşköprü Belediyesi’ne devredilmiştir. Sonrasında ise restore edilip yılında Kent Müzesi olarak açılmıştır.

Taşköprü Kent Tarihi Müzesi - Kastamonu&#;da Gezilecek Yerler Listesi - En İyi 20 Yer

İnebolu Evleri ve Konakları

İnebolu Evleri ve Konakları, Kastamonu’nun en çok ziyaret edilen ilçelerinden biri olan İnebolu’da yer alan tarihi evlerdir. 2 ve üç katlı olarak inşa edilen ahşap boyalı tarihi evler, her yıl pek çok kişi tarafından ziyaret edilmektedir. Buradaki evlerin pek çoğu İnebolu’ya bağlı olan Aşı Köyü’nde çıkartılan kırmızı ve bordo renkteki aşı boyası ile boyanmıştır.

Evler, Türkiye’nin dört bir yanından her mevsimde fotoğraf turları düzenlenmektedir. İlçenin meşhur dik yamaçlarında inşa edilen İnebolu evleri; mavi, beyaz, kırmızı dış boyalı ahşap ve taş mimarileri ile dikkat çekmektedirler. Bu evlerden bazıları müzeye ve otele çevrilmiştir. Böylece tarihi İnebolu evlerinin otantik dekorasyonlu iç mekanlarını da ziyaret edebilir ve fotoğraflar çekebilirsiniz.

İnebolu Evleri ve Konakları - Kastamonu&#;da Gezilecek Yerler Listesi - En İyi 20 Yer

Nasrullah Kadı Külliyesi

Nasrullah Kent Külliyesi, şehir merkezinde yer almaktadır. Bu külliyede cami, meydan, şadırvan, köprüsü ve bir de daha sonra ilave edilen medrese yer almaktadır. II. Beyazıd döneminde Nasrullah Kadı tarafından köprü ve şadırvan içerisindeki su havuzları ile beraber yaptırılan cami, Kastamonu’nun en büyük camisi niteliğine sahiptir.

6 kubbeli bir yapıya sahip olan cami sonrasında yapılan çalışmayla 9 kubbeli bir hale gelmiştir. Cami içindeki hatlar ve süslemeler ise ünlü hattat Ahmet Şevket Efendi tarafından yapılmıştır.

Nasrullah Camii şadırvanı içerisindeki su havuzları cami ile beraber yapılırken, şadırvan bölümü ise iki kubbeli olarak Bedii adlı bir hayırsever tarafından yaptırılmıştır. Halk arasında yaşayan bir söylentiye göre, bu şadırvandan bir defa su içen kişi hayatında ya yedi kez Kastamonu’yu ziyaret etmekte ya da Kastamonu’ya yerleşmektedir. Kastamonu gezilecek yerler listesinde yer alan külliyeyi ziyaret edebilirsiniz.

Nasrullah Kadı Külliyesi - Kastamonu&#;da Gezilecek Yerler Listesi - En İyi 20 Yer

İnebolu Türk Ocağı Binası

İnebolu Türk Ocağı Binası, İnebolu’da yer almaktadır. Atatürk, İnebolu’yu ziyarete geldiğinde önemli mesajları bu binada vermiştir. Yapının zemin katın tamamen ticari amaç olarak ayrılmıştır. İnebolu Türk Ocağı Binasında; deniz gören kuzey cephesinde 3 adet, batı cephesinde ise 1 dükkân yer almaktadır.

Binanın batı cephesinde çift kanatlı demir kapı yer almaktadır. Bu kapıdan girilerek ulaşılan ve yapının merkezinde yer alan özgün bir giriş holü mevcuttur. Kapı, zemin katın güneybatı köşesinde yer almaktadır. Bu kapı pencereden kapıya dönüştürülmüştür.

Binanın birinci katında; güney-kuzey doğrultusunda uzanan ince uzun bir sofa ve iki tarafında yer alan mekanlardan meydana gelmektedir. Sofanın güney ucunda, çift kollu ahşap merdiven bulunmaktadır. Planın batı kısmı, ara bölme duvarlarının kaldırılması ile, sahne ve seyir bölümlerinden oluşan tek bir bölüme çevrilmiştir.

Kuzey cephede deniz gören oda da üç odanın birleştirilmesi ile elde edilmiştir. İkinci katın merkezinde dikdörtgen planlı büyük bir sofa bulunmaktadır.

Etrafında ise farklı mekanlar yer almaktadır. Doğal durumda olan sofa birinci kat planının aynısıdır. Tarihi belli olmayan bir zamanda da yan mekanların kapatılması ile sofa genişletilmiştir.

İnebolu Türk Ocağı Binası - Kastamonu&#;da Gezilecek Yerler Listesi - En İyi 20 Yer

Kastamonu’da Gezilecek Yerler

Batı Karadeniz Bölgesi’nde bulunan, hem çok eskiye dayana tarihi yapısı hem de birçok doğal güzellikleri ile mutlaka gezilmesi gerek şehirlerimizden biri olan Kastamonu, yeşil ile maviyi bir araya getiren muazzam bir yerdir. Eşsiz kanyonların bulunduğu Kastamonu, aynı zamanda Küre Dağları Milli Parkı ve Ilgaz Dağları gibi doğal güzelliklere de ev sahipliği yapmaktadır.

Kastamonu, tarihi yapısı, manevi ve mimari birçok güzelliğe ve medeniyete ev sahipliği yapmış Türkiye’nin eşsiz güzelliğindeki şehirlerden biridir. Şehir, yılın her mevsiminde, pek çok aktivite için ziyaret edilebilir. Kayak merkezlerinden kanyonlara kadar birçok alanın var olmasından dolayı şehre hem kışın hem de yazın ziyaret gerçekleştirilebilir. Kastamonu Restoran ve Kastamonu’nda Ne Yenir yazılarımızı da inceleyebilirsiniz.

gezilecek yerkastamonu

KASTAMONU&#;DA GEZİLECEK YERLER

Kastamonu, aynı Antalya gibi deniz ve ormanın en görkemli şekilde buluştuğu yerlerden. Dolayısı ile en Kastamonu&#;da gezilecek en güzel yerler çoğunlukla doğa kaçamaklarından oluşuyor ve başını da Küre Dağları çekiyor. Küre Dağları’nda doğanın heybetini öyle hissediyorsunuz ki içinize su serpiliyor, çok geç değil diyorsunuz. Biz karşılaşmadık ama köylülerden bolca ayı, domuz, tilki hikayesi dinledik. Şehir merkezinde de bir ki gezilip görülecek yer var ama doğası kadar etkileyici değil.

Kastamonu&#;da gezilecek yerleri gezinizi daha kolay planlamanız için bölge bölge ele aldık. Küre Dağları ve Gideros Koyu kesinlikle listenizde olması gereken 2 yer. Gerisi size kalmış.

Index

Kastamonu Seyahati Planlaması &#; Gelmeden Önce

Kastamonu&#;ya Nasıl Uygun Fiyatlı Uçak Bileti Bulurum?

Kastamonu&#;ya uçakla gelecekseniz, en yakın havalimanı Kastamonu Havalimanı. Uçak biletinizi almadan önce mutlaka farklı havayolu firmalarının bilet fiyatlarını karşılaştırın deriz. Aşağıdaki bağlantıyı kullanabilirsiniz. Kastamonu Havalimanı&#;na uygun fiyatlı UÇAK BİLETİ bulmak içinTIKLAYIN.


Kastamonu&#;ya Ne Zaman Gitmeli?

Ekim’de Küre Dağları rengarenk kuşanıyor, çok göz alıcı oluyor. Yüzmek için çok geç ama bize sorarsanız Karadeniz sahillerini seyretmek yüzmesinden daha keyifli zaten. Ekim&#;de de sahiller boşalmış ve güzelliği ile başbaşa kalmış oluyor.


Kastamonu&#;da Seçtiğimiz Oteller

Kastamonu&#;da öne çıkan konaklama şekli, şehir merkezindeki otellerde konaklamak yerine, ona alternatif olacak, çiftliklerde ve doğa içindeki resort town&#;larda konaklamak. Aşağıda bu konudaki favorilerimizi veriyoruz.

Gölköy Yaşam Resort $$

Tertemiz doğa havası, dalından sofranıza gelen organik ürünlerle dolu kahvaltısı, doğa ile iç içe aktiviteleri ile şehir yaşamına alternatif olacak bir seçenek. İncelemek için TIKLAYIN.

Otel Şadıbey Çiftliği $$

Güzel atları, ferah doğası ile hem konaklama için hem sadece kahvaltı veya bir kahve molası için keyifli bir ortam. İncelemek için TIKLAYIN.

Kastamonu&#;daki tüm OTELLER için TIKLAYIN.

Kastamonu&#;da Gezilecek Yerler

Haritayı zoom yaparak detaylı görüntüleyebilirsiniz.

Gezilecek Yerler

  1. Valla Kanyonu
  2. Horma Kanyonu
  3. Ilıca Şelalesi
  4. Çatak Kanyonu
  5. Zümrüt Köy
  6. Gideros Koyu
  7. Loç Vadisi
  8. Kastamonu Kalesi
  9. Saat Kulesi
  10. Nasrullah Cami
  11. Yakupağa Külliyesi
  12. Kurşunlu Han
  13. Kastamonu Arkeoloji Müzesi
  14. Münire Sultan Medresesi
  15. Mahmutbey Cami
  16. Taşköprü
  17. İnebolu

Yeme-İçme

  1. İzbeli Çiftliği
  2. Şadıbey Çiftliği
  3. Eflanili Konağı
  4. Memiş Etli Ekmek Ve Pide Salonu
  5. Atlantis Pide ve Kebap Salonu

Alışveriş

  1. Tabakoğlu Pastırma Ve Sucukları
  2. Helva Evi

Küre Dağları Milli Parkı, Pınarbaşı

Küre Dağları Milli Parkı, Kastamonu ve Bartın sınırları kesişiminde kalan, içinde kanyonların, karstik mağara oluşumlarının, şelalelerin ve içinde çok çeşiti ekosistemlerin barındığı ormanların olduğu hektarlık bir alana yayılan bir milli park. Aynı zamanda burada yürütülen yaban hayatı koruma çalışmaları ile Türkiye&#;nin ilk Pan Park&#;ı olan (Avrupa’nın Seçkin Milli Parkları Ağı) milli park içinde yapabileceğiniz 21 tur güzergahı var. Bunlardan rotanız üzerinde olanları görmek ve detaylı bilgi için tıklayın.Küre Dağları Milli Parkı&#;nın Kastamonu sınırlarında kalan ve tur yapmasanız bile, gidip görebileceğiniz belli başlı noktalarını da aşağıda veriyoruz.

Valla Kanyonu, Küre Dağları Milli Parkı


Burası dünyanın en derin kanyonlarından biri olan Küre Dağları’ndaki Valla Kanyonu. Tehlikeli bir geçiş olduğu için sadece izin alarak, profesyonel rehberle ve özel ekipmanlarla geçiş yapabiliyorsunuz. Başka türlüsü yasak. Bunun için de belirli bir tecrübeye ihtiyaç duyuluyor. Valla Kanyonu&#;na bakan ahşap bir seyir terası var. Buradan manzara bir harika. Konum için tıklayın. Haritada 1 numara.

Horma Kanyonu, Küre Dağları Milli Parkı

Ilıca Şelalesi&#;nin başlangıcı olan Horma Kanyonu, Valla Kanyonu&#;na göre daha keyifli daha az tehlikeli. Çünkü burada belli bir yere kadar bir yürüyüş parkuru oluşturulmuş. Sonuna kadar tamamlandığında ise yürüyerek Ilıca Şelalesi&#;ne bağlanacakmış. Yürüyüş parkurunda yürürken başınızı kaldırdığınızda muazzam görsellerle karşılaşıyorsunuz. Konum için tıklayın. Haritada 2 numara.

Ilıca Şelalesi, Küre Dağları Milli Parkı

Horma Kanyonu&#;nun başlangıcını oluşturan Ilıca Şelalesi, bildiğiniz içinde yüzülecek bolca alanı olan ender şelalelerden. Bu bölgede güzel bir kamp alanı ve bungalow evlerin olduğu Pınaroba Tesisleri de var. Evde Yoklar&#;dan duyduğumuza göre, yazın kanyonun çıkışındaki büyük arazide çadır kurup, sabah erken saatlerde Ilıca Şelalesi&#;nin buz gibi suyuna girmek harika oluyormuş. Konum için tıklayın. Haritada 3 numara.

Çatak Kanyonu Cam Teras, Azdavay

Denilene göre Çatak Kanyonu, dünyanın dördüncü büyük kanyonu. Kanyon, Çatak Köprüsü&#;nün kilometre aşağısından başlayıp Nalbantoğlu Köyü&#;ne kadar kesintisiz devam ediyor. Köy ortada bir düzlük yaratıyor sonra Nalbantoğlu Köyü&#;nden kanyon tekrardan başlıyor bu sefer de İnönü’ne kadar kesintisiz devam ediyor. Diğer iki kanyona göre Çatak Kanyonu&#;nun zorluk derecesi daha düşük ama kesinlikle gerekli alet edavatlarınızın olması gerekiyor.

Kanyondan metre yükseklikteki cam terasa ulaşmak için ise önce 6 kilometre kadar aracınızla sonra 1 kilometre de yaya olarak dağ içindeki yürüyüş parkurundan geçerek yukarı çıkıyorsunuz. Fakat bizce Valla Kanyonu&#;ndaki ahşap teras cam terasa göre daha keyifli. Konum için tıklayın. Haritada 4 numara.

Pilot Ekoturizm Projesi: Zümrüt Köy, Azdavay

Zümrüt Köyü ise, Çatak kanyonuna 26 kilometre mesafede, geleneksel Karadeniz mimarisini korumayı başarmış, dağların arasında, ormanın içinde, sessiz ve sakin bir köy. Ekoturizm falan denince bir hevesle gittik ama pek bir faaliyet bulamadık. Biz Cide&#;ye geçerken, yol üzerinde olduğu için uğradık ama köy çok ufak olduğundan ve yapacak bir şey olmadığından, 5 dakikada işiniz bitiyor. Yine de özellikle uğramak isterseniz burada bir ev pansiyon var. Yemek de veriyormış ama biz gittiğimizde kapalıydı. Sanırsam önceden haber vermek gerekiyor. Konum için tıklayın. Haritada 5 numara.

Gideros Koyu, Cide

Cide, kilometrelerce uzanan sahili, Gideros, Aydos, Denizkonak, Uğurlu, Çayyaka, Akbayır ve İlyasbey gibi muhteşem güzellikteki koyları ile tüm Karadeniz şeridinin en güzel köşesi. Gideros Koyu da bu şeridin güzelliğinin zirve yaptığı yer. Tarihi MÖ yüzyıla uzanan Gideros Koyu&#;ndaki ilk yerleşimlerin, kadın savaşçılar topluluğu olan Amazonlar tarafından kurulduğu biliniyor. Buraya gelmişken, Cide merkezde evi de olan, ünlü edebiyatçımız Rıfat Ilgaz&#;ın romanlarına konu olmuş, sonrasında da Cide&#;nin sembolü haline gelmiş başörtüsü sarı yazma almadan, sahil kenarındaki lokantalarda hamsi tava yemeden dönmeyin. Konum için tıklayın. Haritada 6 numara.

Loç Vadisi, Cide

Loç Vadisi, Valla Kanyonu&#;nun çıkışına denk geliyor. İnanılmaz yeşil bir bölge. Hatta tüm milli pakın en yeşil ve en mavi noktası. Devrekani Çayı’nın suyu turkuaz renkte olduğundan çok güzel fotoğraflar veriyor. Fakat ne yazık ki bu bölgede, Hes çalışması başlamış. Bölge 9 seneye yakındır devletle mahkemelik durumda. Milli Park olmasına rağmen hidroelektrik santral yapımı çalışmaları sürüyor. Sular altında kalmadan mutlaka gelip görün. Konum için tıklayın. Haritada 7 numara.

Kastamonu Kalesi, Merkez

M.S. funduszeue.info Komnenoslar tarafından yaptırılan Kastamonu Kalesi, kentin en yüksek noktalarından birinde, bir kaya kütlesi üzerinde kalıyor. İçinde, sarnıçlar, zindanlar, kaçış tünelleri ve &#;Bayraklı Sultan&#; adlı bir türbe var. Panaromik bir şehir manzarası arıyorsanız burası doğru adres. Konum için tıklayın. Haritada 8 numara.

Saat Kulesi, Merkez

yılında, Vali Abdurrahman Paşa tarafından yaptırılmış. Burada yaygın olan bir söylentiye göre, bu saat aslında İstanbul Sarayburnu’ndaymış. Saat bir gün zamansız çalmış ve padişahın hamile cariyelerinden birinin çocuğunu düşürmesine sebep olmuş. Bu nedenle de Kastamonu&#;ya gönderilmiş. Yani anlayacağınız saat sürgün yemiş. Konum için tıklayın. Haritada 9 numara.

Nasrullah Cami, Merkez

2. Beyazıd döneminde, &#;da Nasrullah Kadı tarafından yaptırılmış olan, köprü ve şadırvan içinde su havuzları olan, 9 kubbeli cami, Kastamonu’nun en büyük camisi. Cami, Kastamonulu ünlü hattat Ahmet Şevket Efendi tarafından yapılmış hat ve süslemeleri bakımından önemli. Mehmet Akif Ersoy da Milli Mücadele yıllarında bu camiye gelip vaaz vermiş ve halka cesaret aşılamış. Ayrıca caminin şadırvanı hakkında bir de halk efsanesi var. Rivayete göre, bu şadırvandan bir kez su içen kişi ya hayatı boyunca Kastamonu’ya 7 kez geliyor, hiç olmadı Kastamonu&#;ya yerleşiyormuş. Konum için tıklayın. Haritada 10 numara.

Yakupağa Kulliyesi, Merkez

&#;de Kanuni Sultan Süleyman’ın Kilerci başısı Yakup Ağa tarafından inşa ettirilmiş, cami, medrese, sıbyan mektebi ve aşevinden oluşan bir yapı. Burada yapılacak en güzel şey, külliye içindeki helva evinde, Kastamonu çekme helvasının nasıl yapıldığını izlemek ve tepsiden helva yemek. Konum için tıklayın. Haritada 11 numara.

Kurşunlu Han, Merkez

Candaroğulları Beyliği&#;nin hükümdarı ve Fatih Sultan Mehmet&#;in dayısı Kemalettin İsmail Bey tarafından yılları arasında yaptırılmış. Yapıldığı dönemde, Kastamonu&#;nun en büyük ticaret merkezi olan han, şu anda otel olarak hizmet veriyor. Konum için tıklayın. Haritada 12 numara.

Arkeoloji Müzesi, Merkez

yılında İttihat ve Terakki Kulübü olarak işlev gören Arkeoloji Müzesi binası, &#;te Mustafa Kemal&#;in İnebolu&#;da Şapka ve Kıyafet İnkılabı&#;nı ilan etmesinden sonra Kastamonu merkeze gelerek nutuk verdiği yer. yılları arasında, Kastamonu ve çevresinden çıkan arkeolojik eserlerin toplantığı bir depoyken, &#;de müze haline getirilerek halka açılmış. Girişlerin ücretsiz olduğu müze, 15 Nisan &#; 2 Ekim arası &#; , 3 Ekim &#; 14 Nisan arası   saatleri arası ziyaret edilebiliyor. Konum için tıklayın. Haritada 13 numara.

Münire Sultan Medresesi ve El Sanatları Çarşısı, Merkez

Ortasındaki avlusunda kahve içmelik, hediyelik eşya dükkanlarına bakmalık ve banduma, tirit gibi yöresel yemekler yemelik turistik bir yer. Konum için tıklayın. Haritada 14 numara.

Mahmut Bey Cami, Merkez

Merkeze 18 kilometre mesafede, Daday ilçesi yolu üstünde kalan Kasaba Köyü&#;ndeki Mahmut Bey Cami, mutlaka görün diyeceğimiz ahşap bir cami. Kendisi aynı zamanda, UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi&#;nde yer alıyor. &#;da, Candaroğulları Beyliği hükümdarı Emir Mahmut Bey tarafından yaptırılan cami, ahşap çatısı ile dikkat çekiyor. Bindirme tekniğinde yapılmış ve hiç metal çivi ve metal konstrüksiyon kullanılmadan yapılmış olan cami, Türkiye’de bu türün ender örneklerden biri. Caminin, Ankaralı Nakkaş Mahmut oğlu Abdullah tarafından yapılmış olan kapısı da oldukça ihtişamlı. Konum için tıklayın. Haritada 15 numara.

Taşköprü

Taşköprü, geleneksel Kastamonu evleriyle dolu bir yer. Pompeiopolis Antik Kenti de bu ilçenin sınırlarında kalıyor. Kazının kendine ait bir müzesi de var. Ayrıca Taşköprü Belediyesi&#;nce her yıl Uluslararası Kültür ve Sarımsak Festivali düzenleniyor. Bu sene ’cisi () düzenlenmiş. Ayrıca Taşköprü&#;nün Türk Patent Enstitüsü tescilli bir de lezzeti var. Diğer kuyu kebablarından farklı bir kuyuda pişirilen Kuyu Kebabı. Konum için tıklayın. Haritada 16 numara.

İnebolu

İnebolu, Atatürk&#;ün Şapka ve Kıyafet Devrimi&#;ni yaptığı yer. 25 Ağustos tarihinde İnebolu&#;ya gelerek burada üç gün kalan Atatürk, 27 Ağustos&#;ta İnebolu&#;ya geçerek İnebolu Türk Ocağı binası önünde Şapka ve Kıyafet Devrimi yaptığını açıklamış. İnebolu aynı zamanda, İstiklal Savaşı&#;nda katkılarından dolayı madalya alan tek ilçe.

Buraya geldiğinizde önce İnebolu&#;nun dar sokaklarını gezip aşı boyası ile renklenmiş tarihi bordo renkli evlerini görmeniz, sonra da meydana inip İnebolu Kent Müzesi&#;ni görmenizi tavsiye ederiz. Müze, bu bölgede Kurtuluş Savaşı sırasında verilen mücadeleyi o kadar güzel anlatılmış ki insanın tüyleri diken diken oluyor. Bir de gelmişken, İnebolu&#;nun şahane lezzeti olan etli pidesi ve dönerini tatmalısınız. Bu lezzetleri tadabileceğiniz adresi aşağıda yeme &#; içme bölümünde verdik. Konum için tıklayın. Haritada 17 numara.

İstiklal Yolu

Milli Mücadele döneminde, İstanbul ve Rusya’dan gemilerle İnebolu’ya getirilen silah ve cephanenin Ankara&#;ya taşındığı İstiklal Yolu, Milli Mücadele döneminden bugüne kalan tarihsel göstergelerin en somut örneklerinden biri. Aslında İnebolu-Kastamonu-Çankırı-Ankara hattında uzanan fakat günümüze kadar en az bozulmaya uğrayarak gelen kısmı İnebolu-Kastamonu arasında kalan kağnı yolu İstiklal Yolu olarak adlandırılıyor. Kastamonu Valiliği’nin bir projesi olarak yılından beri kültür rotaları arasına alınıp bir yürüyüş ve bisiklet yolu olarak turizme açılmış olan İstiklal Yolu, toplam kilometrelik bir alana yayılıyor. Bu güzergahın 10 kilometresi patika, geri kalanını ise kağnı yolu şeklinde. Rotayı kamp kurarak veya websitesinde önerilen konaklama noktalarında kalarak tamamlayabilirsiniz. Nisan-Kasım ayları arası, bu rotayı yapmak için en uygun sezon.

Hazır Kastamonu&#;ya Gelmişken

Amasra, Bartın

Amasra, Kastamonu merkeze kilometre 3 saat mesafede, Bartın&#;a bağlı bir kıyı ilçesi. Burada yapılacak en güzel şey balık-salata. Amasra&#;nın, içinde klasik marul, domates, salatalığın yanı sıra turp ve çeşitli sebzelerin de olduğu inanılmaz güzel bir salatası var. Bu ikiliyi yiyebileceğiniz en popüler yer Mustafa Amca&#;nın Yeri. Canlı Balık diye de geçiyor. Amasra Gezilecek Yerler için sizi şöyle alalım.

Ulukaya Şelalesi ve Güzelcehisar Falezleri, Bartın

Ayrıca, Küre Dağları Milli Parkı&#;nın Bartın tarafındaki başlangıç noktasını oluşturan, 15 metre yükseklikten dökülen Ulukaya Şelalesi, 80 milyon yıllık lav kayalarını görebileceğiniz, dünyada sadece 5 tane örneği olan Güzelcehisar Falezleri de Bartın&#;dan görmeden dönmeyin diyeceğimiz diğer yerler. Hepsini içine alan hazır rota isterseniz: Dimes GO Kayısı Rotası: Amasra &#; Küre Dağları &#; Ilıca Şelalesi &#; Valla Kanyonu

Safranbolu, Karabük

yıllık bir tarihe sahip olan ve UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesi&#;nde yer alan Safranbolu&#;ya en az bir yarım gününüzü ayırmanızı tavsiye ederiz. Çünkü burası zamanı dolu dolu geçirttirecek güzellikte bir yer. Anadolu’daki 17 Yörük yerleşiminden biri olan Yörük Köyü&#;nü ziyaret edin, Arnavut kaldırımlı sokaklarını gezip meşhur Safranbolu evlerinin en güzellerinden Kasımsipahioğlu Konağı‘nı ziyaret edip, kahvaltı edin. İmren Lokumcusu’ndan Safranbolu&#;nun imza lezzeti lokumu tadın. Cinci Hamam, Tarihi Saat Kulesi, Hıdırlık Tepesi ve Yemeniciler Çarşısı Arastası&#;nı gezin. Konum için tıklayın.

Kastamonu&#;dan Ne Alınır?

Taşköprü Sarımsağı

Taşköprü ilçesinin, Coğrafi İşaret belgeli sarımsağı. Lezzeti, kokusu keskin bir sarımsak çeşidi. İri dişli bir cins olduğundan yemeklere tek diş yeterli oluyor ve oldukça güzel bir tat veriyor. Çantanızın kokmasından çekinmezseniz, mutlaka dönüş yolu için alın.

Pastırma

Kayserililer alınmasın ama Kayseri&#;nin pastırmasının Kastamonu&#;ndan daha ünlü olduğu su götürmez bir gerçek ama lezzet konusunda yarıştıklarını söyleyebiliriz. Kastamonu pastırması, Kayseri pastırmasına göre daha yumuşak ama daha keskin bir tada sahip. Elbette zevklerle renkler tartışılmaz. Siz en iyisi buraya gelmişken Kastamonu pastırmasını ya yerinde deneyin ya da dönüş yoluna paket yaptırın. Tabakoğlu Pastırma en doğru adres. Adres bilgilerini aşağıda bulabilirsiniz.

Bir de hiç pastırma yazı teriminin nereden geldiğini düşündünüz mü? Ekim ve Kasım aylarında pastırma üreticileri pastırma üretimine başladığından, Kayseri ve Kastamonu gibi illerde etraf buram buram çemen kokuyormuş. İşte bu yüzden de bu geçiş mevsiminde görülen güzel günlere ‘pastırma yazı’ deniliyormuş.

Çekme Helva

Kastamonu&#;dan alınabilecek bir diğer lezzet de çekme helvası. Aslen bu yöreye ait olsa da çevre illerde de karşınıza çıkabilecek olan helva türünde bol bol tereyağı var. İlk gördüğünüzde pişmaniyeye benzetebilirsiniz ama tadı çok başka. Kastamonu merkezdeki Yakupağa Kulliyesi&#;ndeki Helva Evi&#;nde hem yapımını izleyebilir hem tadabilir hem de satın alabilirsiniz. Konum için tıklayın. Haritada 2 numara.

Siyez Bulguru

Kastamonu da yetiştirilen, yıllık Siyez Buğdayı, dünyadaki ilk buğday çeşidi olarak biliniyor. Yani Siyez Buğdayı, dünyadaki tüm buğday cinslerinin yaban atası. Gelmişken tam yerinden almak isteyebilirsiniz.

Kastamonu Yeme-İçme

Kastamonu&#;da mutlaka denenmesi gereken lezzetler arasında kuyu kebabı, pastırma, banduma, etli ekmek, kel simit, tirit ve çekme helva var.

İzbeli Çiftliği

Kastamonu&#;da kahvaltı ve etli ekmek yemek için gidilecek en güzel yerlerden. Burası organik tarım ve hayvancılığın yapıldığı, ayrıca da kahvaltı hizmetinin de olduğu gerçek bir çiftlik. Çiftliğin içindeki tarihi konak da bugün yaşayan bir müze görevi görüyor. Adres: Topçuoğlu Mh., Merkez Yol Sk No:2, Örencik Köyü/Kastamonu Merkez Websitesi Tel: () 36 45 Konum için tıklayın. Haritada 1 numara.

Şadıbey Çiftliği

Güzel atları, ferah doğası ile hem konaklama için hem sadece kahvaltı veya bir kahve molası için keyifli bir ortam. Websitesi Adres: Talipler/Kastamonu Merkez Tel:+  Konum için tıklayın. Haritada 2 numara.

Eflanili Konağı

Özellikle bandurma, tirit ve etli ekmek dahil yöresel yemekleri tadabileceğiniz bir yer. Adres: Hepkebirler Mah. İnönü Cad. No:4 Tel: +90 11 18 Konum için tıklayın. Haritada 3 numara.

Tabakoglu Pastırma

yılından beri geleneksel yöntemlerle Kastamonu pastırması ve sucuğu üreten bir işletme. Çemenli ve çemensiz olarak iki tür pastırması var. Burada aynı zamanda pastırma dışında, çemen, Taşköprü sarımsağı, çekme helva, Siyez bulguru, köy eriştesi gibi yöresel ürünleri de bulabilirsiniz. Adres: Hepkebirler Mahallesi, Mahkeme Altı Çarşı D, Kastamonu Merkez/Kastamonu Websitesi Tel: () 89 79 Konumiçin tıklayın. Haritada 1 numara.

Memişin Yeri

Kastamonu&#;da etli ekmeğin vazgeçilmez yeri. Porsiyonlar büyük ve doyurucu. Burası Konyalıların bile etli ekmek konusunda onayından geçmiş bir yer. Adres: Merkez Mahallesi, Belediye Cad. No:3, Daday/Kastamonu Tel: () 15 58 Konum için tıklayın. Haritada 4 numara.

Atlantis Kebap ve Pide Salonu

İnebolu&#;nun pidesi meşhur demiştik. İnebolu&#;da pide yiyebileceğiniz yerlerden biri. Adres: Yeni Cami Sok. No İnebolu Tel: () 61 35 Websitesi Konum için tıklayın. Haritada 5 numara.

Kastamonu Nerede?

Kastamonu, Karadeniz bölgesinde yer alan tipik bir Karadeniz şehri.
Kastamonu Karabük arası kilometre, 1 saat 25 dakika,
Kastamonu Bartın arası, kilometre 2 saat 40 dakika,
Kastamonu Çorum arası kilometre, 3 saat,
Kastamonu Amasya arası kilometre, 3 saat 15 dakika,
Kastamonu Sinop arası kilometre, 2 saat 20 dakika,
Kastamonu İstanbul arası kilometre, 5 saat 40 dakika,
Kastamonu Ankara arası kilometre, 3 saat sürüyor.

Kastamonu&#;ya Ulaşım

Otobüsle

Kastamonu&#;na İstanbul&#;dan ve Ankara&#;dan çoğu otobüs firmasının seferleri var. Yolculuk molalarla birlikte İstanbul&#;dan yaklaşık 9 saat sürerken Ankara&#;dan 5 saat sürüyor.

Uçakla

Kastamonu Havalimanı&#;na haftanın belirli günleri, uçak firmalarının seferleri var. Havalimanı ve şehir merkezi arası yaklaşık 13 kilometre olduğundan, havalimanına geldikten sonra taksi ile merkeze geçebilir veya servise binebilirsiniz. Havaalanına ulaşım için, Kastamonu merkezin bazı noktalarından servisler kalkıyor. Durakları ve kalkış saatlerini öğrenmek için tıklayın.

Instagram&#;a Da Bekleriz

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası