3d model sketchup 8 / google sketchup 8 | 3D Warehouse

3d Model Sketchup 8

3d model sketchup 8

Nasıl geliştirirsiniz sizin SketchUp yetilerinizi?

Efendim, başlık olarak seçtiğimiz bu düşük cümle, ArchDaily&#;de yayınlanan bir makale başlığının (How to improve your SketchUp Skills) birebir &#;tavuk çevirisi&#;. Bu yazı gibi bir yazıyı Türkçe yazmak gerekirdi ve bendeniz(*) Dünyadaki tek Türkçe SketchUp kitabının yazarı olduğumdan hemen atladım. Tabii ki Arkitera&#;da yayınlanmalıydı. Sevgili editörümden icazet aldıktan sonra başladım yazmaya.

Öncelikle belirtmeliyiz ki, bu söz konusu makalenin çevirisi değildir. Hatta daha fazla bilgi içermesini hedefledik. Çıkış noktamız olan makaledeki maddeler biraz sığ geldi bize. Sanki bir yerlerden kopyala yapıştır ile ortaya çıkmış &#;Onedio&#; maddesi gibiydi bazıları. Elemedik ama biz ek maddeler koyduk. Ne olursa olsun, uzun zamandır yazmamız gereken bu yazıyı bize yazdırdığı için ArchDaily ve Fabian Dejtiar&#;a teşekkür ederim. Onun bu teşekkürden haberi olmaz ayrı mesele.

Şimdi şu gereksiz &#;biz&#; takısından kurtularak yazıya devam edeyim. Bir de demin &#;Dünyadaki tek Türkçe SketchUp kitabı yazarıyım&#; diye kendimi övdüğüme bakmayın. Öyle çok matah bir şey değil aslında. Birinci sebebi, Türkçeyi resmi dil olarak kullanan bizden ve KKTC&#;den başka ülke yok Dünyada. İkincisi &#;SketchUp öğrenmek için kitap gerekli mi&#; diye sormak lazım. Kitap dışında başka öğrenme yollarını sevmeyenler için faydalı olabilir. Ya da ne bileyim, referans kitabı görüyor ve gerektiğinde kaynak olarak kullanmayı seviyordur. Belki de bunların hiçbiri değildir de yazar kitabı pek bir rahat yazdığından, SketchUp ve modellemeyle dalga geçer gibi takıldığından, komik gelmiş olabilir satın alanlara. Şu sıralar üçüncü baskıyı yapmaya niyetlenen ama buna rağmen ikinci baskının telifini vermeyi unutan sevgili yayınevim ve SketchUp&#;ın sahibi olan Trimble ile arayı bozmadan konuya gireyim.

Daha çok öğrenciler artık SketchUp&#;a takla attırıyorlar. Fakat artık verimli ve tabii tasarıma özgü kullanmalarını istiyoruz. Son yıldır yarışma projeleri dahil her tasarımı daha başından SketchUp ve Formit ile yapıyorum (Formit Revit, Dynamo ve Enerji hesaplamaları için oldukça rahat ettiriyor beni).

Evet, eskiz aşamasından, maket için lazer kesime açılım çıkarmaya, gölge hesabı yapmaya ve tabii render meselesine kadar SketchUp&#;ı kullanıyoruz. İşbu yazıyı Türkiye&#;deki kullanıma göre özelleştirilmiş maddeler ekleyerek sunacağım.
Önce ArchDaily&#;deki makaledeki maddelerin üzerinden bir geçelim bakalım. Tabii en azından madde başlıklarını çevirmeyi unutmadan.

1- Kullan 3D Nalbur galeri: kontrol et ve süpür modelleri önce ithal etmeden onları (Use the 3D Warehouse gallery: check and purge models before importing them.)

Evet, doğru söylüyor. Her şeyi çizmekle uğraşmaya gerek yok. Daha kolayı var, 3d Warehouse modellerini indir diyor. İçindeki 3d Warehouse modülü bedava milyonlarca modeli kullanıma sunmuş durumda. Arama yapabiliyor istediğiniz modeli çizime dahil edebiliyorsunuz. Çok umutlanmayın yalnız. Bazen oldukça kötü modeller arasından istediğinizi bulamıyor kendiniz çizmek zorunda kalıyorsunuz. Bazı firmalar artık ürünleri kullanılsın ve göz önünde olsun diye modellerini koleksiyon şekilde buraya koyabiliyorlar.

Ayrıca dikkatli olmanız lazım. Keza çizimi şenlendirmek ve zenginleştirmek için birkaç ağaç ve araba getirdiğinizde 8 çekirdekli işlemcili, SSD sabit diskli, bilmem kaç yüz dolarlık ekran kartı olan makinede çalışan SketchUp&#;ın süründüğünü göreceksiniz. Makalede de uyarı var. Diyor ki önce malzeme filan, çizgileri purge et öyle getir. Yani modeli önce &#;.skp&#; olarak aç ve purge et diyor. Bazen &#;purge&#; komutu da bir fayda sunmuyor. Ben genellikle böyle hazır modelleri purge yerine, bazı gereksiz detaylarını silip kuşa çeviriyor ve en son çizime getiriyorum. Ayrıca çizeme devam edeceksem bu fazla yer tutan modelleri &#;hide&#; ile gizlemeyi tercih ediyorum. Gerçekten hemen şişiyor dosya.

2- Yerleştir modeli doğruca uzayda. (Position the model correctly in space.)

Window> model information> geolocation> add location / define location menüsünden modeli Dünya koordinatlarına uygun olarak yerleştir diyor. Böylece gölge hesabını doğru yapmış oluyorsunuz.

Fakat demiyor ki, bunu yapmazsan Yeşil eksen yani Y ekseni Kuzey olarak kabul edilir.

Gerçek bir gölge hesabı yapmanız içinse Geolocation gerçekten gerekli bir iş. SketchUp üzerinde çalışan enerji simülasyonu yazılımları bu özelliği kullanır.

Bu arada Y ekseninin (y)eşil renkte seçilmesi hoş bir tesadüf. Yoksa SketchUp yaratıcıları Türkçe bilmiyorlar.

3- Kullan eklentileri ve otelden ayrıl yeni şeyleri içinde Uzantı Nalburu. (Use plugins and check out the new stuff in Extension Warehouse.

Nasıl 3 boyutlu modeller için, 3D Warehouse hizmeti varsa, pluginler için de Extension Warehouse var. Daha doğrusu yeni çıktı. Artık her şey bulutta. Tabii firmalar kullanıcıların ne zaman neyi kullandıklarını görmek ve anında güncellemek istiyorlar. Bizler eskiden devamlı bozulan Megabyte alan (bir adet MP3 şarkının yarısını alamıyordu) disketlerde yanımızda AutoCAD ile çalışmamıza hız katan lispler taşırdık. Evet onlarla gezerdik. Şimdiyse en lazım ruby eklentilerini, yazılımı kurduktan dakika sonra hemen edinebiliyorsunuz.

Ruby dosyaları eskiden &#;.rb&#; dosya soyadına sahip düz &#;text&#; dosyaları. Bu dosyaları SketchUp dizini içinde Plugin dizini içine koyup, sonra efendim yazılımdan çıkıp bir daha girmeniz gerekirdi. Şimdi kullanıcının dizininde saklanıyor yeri çok gizli&#;

Programlama ve tabii özelleştirme ile ilgiliyseniz oldukça zevkli bir öğrenimi olan Ruby kodlamayı boşlamamanızı öneririm. Neyse yeni sürümlerde &#;.rbz&#; oldular. Ne değişti peki? Aslında hiçbir şey. Eski ruby dosyalarını alın. Bildiğin &#;zip&#; ile zıkıştırın. &#;Zip&#; olan soyadınız &#;rbz&#; yazın bitti. Sonra buradan kurabilirsiniz.

Eski alışkanlık işte yine de eski rubyleri saklıyorum ben. Bir de SketchUp kullandığımı belirteyim tasarlarken. Eski rubylerden bazılarından ayrılamıyorum.

Yeni SketchUp kullanıyorsanız eğer ve beşik çatı yapmakta zorlandığınız olmuşsa funduszeue.info adresinden ya da Extension Warehouse&#;dan bu bedava eklentiyi kurup kullanın.

4- Organize and save your toolbar settings (Düzenle ve koru senin araççubuğu ayarlarını)

Yazılımı kendine göre bazı araç çubuklarını aç kapa. Kafana göre nasıl verimli oluyorsa öyle kullan diyor. Açıkçası bana öyle çok elzem gelmediği gibi ayarlanınca büyük bir verim kazancı da olmuyor pek. Fakat tabii muhalif olmayalım, düzenli olmak lazım tabii, çalışma alanını kendimize özel şekilde kurgulamak lazım.

5- Use groups and components to simplify editing and constructing a model (Kullan grupları ve bileşenleri basitçe düzenlemek ve inşa etmek bir modeli)

Başka ne olacaktı ki yani? Grup haline getirmeden modelleme yapmak olanaksız. Tabii bileşen kullanmayan görüyorum hala. Genelde birbirini kopyalayan model parçaları için funduszeue.infod&#;te &#;block&#; mantığıyla bileşen yapmak da fayda var. koltuklu bir konferans salonu yapıyorsanız, bir tane koltuk koyup onu component yani bileşen haline getirirseniz, ufak bir değişiklikte hepsi birden değiştir. Çizim toplamda daha az yer kaplar. (Ekran kartının ve işlemcinin gücünü tam olarak kullanmadığından çizim sırasında hız kazandırmayabilir size). Sonracıma saydırabilirsiniz kullanılan bileşen sayısını. Yani tasarım sırasında devamlı değişen koltuk sayısını görmeniz mümkün. Eğer kapılar ya da pencereler için de böyle bileşen listeniz varsa ve hatta dinamik bileşenleri kullanıyorsanız ufak çaplı bir metraj işine dalmanız da mümkün.

6- Use layers, but not too many. (Kullan katmanları, fakat hiç fazla çok)

Evet, SketchUp&#;ta da &#;layer&#; yani katman kavramı var. AutoCAD ile gelen dosyalarda görmeniz daha kolay. Kullanmakta fayda var ama gel gör ki, çok fazla layer açınca sıkıntı olduğunu da unutmayın. Peki hakkımız ne kadar? Makinesine performansına göre değişiyor. Haydi onu geçtim gizlenmiş katman varsa ve ürettiğiniz objeler bir yüzey oluşturduysa kapalı katman üzerine gelen yüzeylerde sorun çıkıyor.

Ben çok yararını görmüyorum ama tabii büyük projelerde kullanmama lüksünü kalmıyor.

7- Reference other points on the model and make guides. (Referans ver diğer noktalara üzerinde modelin ve yap rehberler)

İşte bir parçayı yaparken, diğeriyle olan ilişkisini sonsuza giden referans çizgileri (Ctrl tuşuna basarsanız referans noktası) elde edersiniz. Bunları kullanın sonra kopyalarken filan milimetrik bir hatada tekrar eden nesnelerin kaymasını engellersiniz gibi&#;
Yine biraz muhalif olacağım ama genelde bunu yapmayanı dövüyoruz biz zaten. Referans durumu varsa kullanmamak tüm modellemeyi tehlikeye dahi atar.

8- Keyboard shortcuts. (Anahtarpaneli kısakesimleri)

Size açık konuşacağım. Her yeni sürümde apışıp kalmamak yani alışma süresinde verim kaybetmemek için ben AutoCAD olsun, MAX olsun Revit ya da SketchUp ve hatta TinkerCad bile söz konusu olsa kısayolları değiştirmem. Hoş artık hepsi oturdu. Biz eskiden yanımızda Lisp rutinleri (kısa text bazılı programcıklar) taşırdık ve onların kısayolları değişitmesi önemliydi. Örneğin AutoCAD&#;te bir aralar kopyalama (copy) komutu &#;C&#; değil &#;CO&#; kısyolunu isterdi. &#;C&#; kısayolu çember çizerdi (circle&#;nin ilk harfi, çember&#;in ilk harfi değil :-). Şimdi bir kullanıcı günde defa kopyalama yaparsa sadece defa çember çiziyordu. Bizim için yeni sürümde ilk olarak bunu değiştirmek elzem bir işti.
SketchUp&#;ta ise Group ve Hide için G ve H kısayolu gerekli oluyor (G, component yapar) Tavsiyem bu yöndedir. (Daha fazla değişiklikleriniz varsa kısayol harflerini bir text dosyasına alın, rahat edin)

9- Use the appropriate visual style each time (Kullan münasip görsel stili her zaman)

İşte buna biraz itirazım var. Tamam görsel stiller iyi oluyor ve tabii eskiz çizmiş gibi oluyorsun ama bazen projeyi ve tabii perspektifi okunmaz hale getiriyor. &#;Her zaman&#; ise çok abartılı bir öneri. Ben sadece oldukça minimal bir iş yapmışsam, ilk eskiz aşamasında bazılarını kullanıyorum. Siz de çok fazla zorlamayın bence. Arada sırada işe yarar ama her zaman değil.

Son cemaat mekanı olan bir cami eskizi

Use seçene manager to set and save views. (Kullan sahne yöneticisini ayarkla ve koru bakışları)

Evet, bu doğru işte. Sahne yöneticisi gerçekten çok işe yarar. Sadece görsel tarafta değil, her sahnede aksonometrik ya da kaçışlı perspektif bakılı ayarlar, gereksiz objeleri gizleyebilirsiniz. Böylece çalışma kolaylığı sağlar. Örneğin bir binanın birinci katını çalışıyorsanız üst parçaları gizler öyle sahneyi güncellersiniz. İkinci katı için farklı şekilde. Yeniden birinci kat ile işiniz varsa tek bir geçiş yeterlidir.

Bir de sahneler arasında animasyon yapmaya yarar ki, oldukça hoş bir özelliktir.

Şimdi bizim ekleyeceğimiz maddelere geldi. Bu sefer direkt Türkçe madde başlıkları olacağından kötü tercümeye toslamayacaksınız.

Metraj alırken işe yarar

SketchUp&#;ta bir mekânı modellediniz. Gurubun içine girip, tüm duvarları ve yüzeylerim kesin alanların bulabilirsiniz. Böylece kaç kova boya gider, ne kadar parke ve fire olur gibi detayları öğrenmek ve objenin üstüne yazdırmak an meselesidir.

Enerji benzetimleri (simülasyonları) yapılabilir

Revit ile uğraşmak istemiyorsanız birkaç ücretsiz enerji benzetim yazılımı deneyebilirsiniz. En iyi çalışanlarından biri ABD enerji bakanlığının beleşe dağıttığı plugindir. funduszeue.info adresinden edinebilir.

Render alın.

Vray&#;a para veremem diyorsanız bedava olanı var. Hem de bir Türk&#;ün yazım ekibinde olduğu bir render eklentisi. Cüneyt Özdaş (yakın arkadaşımdır) San Francisco&#;da aynı yerlerde bulunuyoruz artık.

funduszeue.info adresinden elde edebileceğiniz Windows ve Macintosh sürümünü hemen indirin. ( MB) Yakında site kapanabilir. Kapanmadan seyredin, silinmeden bakın sadece Facebook&#;ta olmuyor. Bedavayken elinizde bulunsun geliştirilmesi durduruldu diye biliyorum. Sonra üzülmeyin, ATK demedin demeyin.
İleride bu maddeler dışında bazı detyları sizle paylaşmaktan zevk duyacağız. (Visualizer&#;i indirmeyi unutmayın.)

(*) &#;Bendeniz&#; yazdım ama ismim Deniz değil, bildiğin Ahmet. Takma ismin, kısaltması da vardır: İsmim, göbek ismim soyadım filan uzun olduğundan bana &#;ATK&#; ya da &#;Ayasofya&#; derler. Efendim, işin aslı şu; &#;Bende&#; Farsî &#;بنده&#; &#;köle, hizmetçi&#; demektir. &#;Bendeniz&#; de &#;köleniz&#; oluyor böylece. Üst düzey bir alçakgönüllülük ve mütevazılık içeriyor.

En İyi 5 Ücretsiz 3D Tasarım Programı

İyi bir 3 boyutlu tasarım yazılımına sahip olmak, mükemmel 3D modeli yaratmanızda önemli bir rol oynar. Bir '3D model', bir nesneyi 3 boyutlu grafik modunda tasvir eden bir model olarak tanımlanabilir ve 3B modeller geliştirme sürecineyse '3B modelleme' denilir. 3D modeller dijital üretimin temel bileşeni olmakla beraber aynı zamanda da 3D baskı, iç mekan tasarımı, mimari, film, oyun ve animasyon gibi endüstrilerde sıkça kullanılır.

3D modelleme, teknolojideki ilerlemeyle birlikte oldukça gelişti. 3D modellemelerin kullanımı artık tıp ve mimari de dahil olmak üzere birçok endüstride yaygınlaşmaya başladı. Eğer iyi bir 3B modelleme yazılımı arıyorsanız, bunlardan onlarca olduğunu fark edeceksiniz. Doğru yazılımı seçmek, bu araçlarda bulunan geniş özellik yelpazesi nedeniyle göründüğü kadar kolay olmayabilir. Bu yazıda size en iyi 5 3D tasarım yazımızda tanıtacağız.

Not: Grafik tasarımcıların neden 3 boyutlu tasarım öğrenmesi gerekiyor sorusunun cevabı için şu yazımıza göz atabilirsiniz. 

SketchUp

SketchUp, en iyi ve en beğenilen 3D tasarım yazılımlarından biridir. Hem ücretsiz, hem de ücretli sürümleri bulunan SketchUp, film, video oyun tasarımları, iç mekan tasarımı, mimari, sivil ve makine mühendisliği gibi çok çeşitli alanlarda kullanılıyor. Bu 3B tasarım yazılımı, üçüncü şahıs eklentileri destekler, çeşitli stillerde yüzey modellemeye izin verir ve çizim düzeni işlevleri sunar. Kullanıcıların yaptıkları tasarımları diğer kullanıcılarla paylaşabilecekleri bir kütüphanesi bulunmaktadır. Bu sayede diğer kullanıcıların hazırladığı taslakları kullanarak işinizi daha da kolaylaştırabilirsiniz.

Fiyat: Ücretsiz ve €(Pro)

İşletim Sistemi: Windows ve Mac

Desteklenen Uzantılar: dwg, dxf, 3ds, dae, dem, def, ifc, kmz, stl

FreeCAD

FreeCad, nesneleri herhangi bir boyutta tasarlamak için kullanılabilen parametrik bir 3B tasarım yazılımıdır. Parametrik bir modelleyici olduğundan, modelinizin geçmişine dönerek modelinizin parametrelerini kolayca değiştirebilirsiniz. Windows, Mac ve Linux'da kullanılabilen FreeCAD, 3D oyun modelleri, mimari modeller, endüstriyel modeller ve animasyon modelleri yapmak için açık kaynaklı bir araçtır.

Fiyat: Ücretsiz

İşletim Sistemi: Windows, Mac ve Linux

Desteklenen Uzantılar: step, iges, obj, stl, dxf, svg, dae, ifc, off, nastran, Fcstd

MeshMixer

MeshMixer, 3 boyutlu baskı için uygun 3D tasarımlar oluşturmanıza yarayan son teknoloji bir 3D modelleme yazılımıdır. Bir modeli ihtiyaçlarınıza uyacak şekilde modifiye etmek istiyorsanız bu programın tam size göre olduğunu söyleyebiliriz. Bununla birlikte, yazılımın tüm gerekli araçları sağlaması nedeniyle bir tasarımı sıfırdan oluşturmak için de gayet kullanışlı olduğunu söyleyelim. Programın 3D baskı için ayrılmış bir bölümü de mevcut. Bu bölümü, modelinizdeki sorunları kontrol etmek ve modelinizin baskı için hazır olup olmadığını görmek için kullanabilirsiniz.

Fiyat: Ücretsiz

İşletim Sistemi: Windows, Mac ve Linux

Desteklenen Uzantılar: amf, mix, obj, off, stl

Blender

Blender, ücretsiz ve açık kaynaklı bir 3B tasarım modelleme yazılımıdır ve etrafındaki en güvenilir ve çok yönlü programlardan biridir. İyi bir çalışma yaptıktan sonra 3D animasyondan 3D baskılara ve daha pek çok tasarıma yeni şeyleri de yapabileceğini göreceksiniz. Blender'ın başarısının arkasındaki büyük bir topluluğun gücü var. Bu topluluk yazılımın sürekli geliştirilmesi ve geliştirilmesini sağlıyor. Topluluk, sorun gidermede ve Blender'dan en iyi sonuçları alabilmeniz için bilgi birikimini ve önemli ipuçlarını sürekli olarak paylaşıyor. Projenize bağlı olarak işinize yarayabilecek birçok eklentiyi de program ile entegre bir biçimde kullanabilirsiniz.

Fiyat: Ücretsiz

İşletim Sistemi: Windows, Mac ve Linux

Desteklenen Uzantılar: 3ds, dae, fbx, dxf, obj, x, lwo, svg, ply, stl, vrml, vrml97, x3d

SolidWorks

SolidWorks, en popüler 3D tasarım yazılımlarından biridir ve kullanıcı dostu birçok özellikle birlikte gelir bir ton ile gelir ve böylece en iyi 3B modelleme yazılımlarından biri haline getiriyor. Dassault Systemes tarafından geliştirilen ve yayınlanan SolidWorks, Microsoft Windows üzerinde çalışan bir, bilgisayar destekli mühendislik (CAE) ve bilgisayar destekli tasarım (CAD) programıdır. SolidWorks tarafından sağlanan eğitici videolar, PDF kılavuzları ve materyaller sayesinde kullanım kolaylığıyla da dikkat çektiğini söylemek mümkün.

Fiyat: Eğitim Lisansı ve €(Endüstriyel Lisans)

İşletim Sistemi: Windows

Desteklenen Uzantılar: 3dxml, 3dm, 3ds, 3mf, amf, dwg, dxf, idf, ifc, obj, pdf, sldprt, stp, stl, vrml

Not: 3D olarak baskısını yapabileceğiniz 8 örnerk tasarımı derlediğimiz yazımıza da mutlaka göz atın.

Önceleri “Google Sketchup” şeklinde tanımlanan Sketchup , kolay kullanımı ve üyeye ait modellerin yüklenebildiği detaylı bir veritabanına sahip olan 3D modelleme yazılımıdır. Mobilya imalatı, video oyunu yapımı, 3D baskı, iç mekan tasarımı ve daha bir çok projeye yardımcı olmak için modelleri taslak olarak kullanabilirsiniz.

SketchUp, patentli “İt ve çek” yöntemi ile 2D ve 3D modelleri yaratmanıza ve düzenlemenize yardımcı olan sezgisel bir 3D modelleme uygulamasıdır. İtme ve Çekme metodu aracı, tasarımcıların herhangi bir düz yüzeyi 3D şekillere çekilmesini sağlar. Yalnızca yapmanız gereken bir nesneyi seçmek ve sonra gördüğünüz şekli sevene kadar çekmeye başlamak.

SketchUp, mimari, iç tasarım, peyzaj mimarlığı ve video oyun tasarımı gibi geniş bir yelpazede 3B modelleme projeleri için kullanılan bir programdır.

Program, çizim düzeni işlevselliğini, yüzey yaratmayı ve Extension Warehouse’dan üçüncü taraf eklenti uygulamalarını destekliyor. Uygulama mimarisi, iç tasarım, çevre düzenlemesi ve video oyun tasarımı dünyaları dahil olmak üzere geniş bir kullanım alanına sahiptir. Sketchup ayrıca, 3D yazıcılarla kullanmak için 3D modelleri oluşturmak, paylaşmak veya indirmek isteyen kişilerle de başarı sağlamıştır.

Sketchup tarihinde @Last Software tarafından oluşturuldu. yılında Google, @Last Software, teknoloji devi gözünü yakalayan Google Earth için bir eklenti oluşturduktan sonra SketchUp’ı satın aldı. yılında, Trimble Navigation (şimdi Trimble Inc.), Google’dan Sketchup’ı satın aldı ve eklentileri ve uzantıları barındıran yeni bir web sitesini başlatarak uygulamayı genişletti.

Sketchup’ın Sürümleri

+ SketchUp Make: SketchUp Make, ücretsiz bir kullanıcı hesabı oluşturduktan sonra indirebileceğiniz ücretsiz bir sürümdür. Make, ev, kişisel ve eğitim amaçlı kullanımlar için ücretsizdir ve Pro sürümü de mevcut. Kasım güncellemesinden sonra artık malesef yeni sürümü yoktur, ama yinede kullanmak için gayet idealdir.

+ SketchUp Pro: SketchUp Pro ( $) yazılımın ücretli sürümüdür. Farklı dosya formatlarını içe aktarma ve dışa aktarma, bir 2D dokümantasyon yazılımına erişime, düzenleme araçları ve modeller için özel kenar stilleri oluşturmanıza olanak sağlayan bir Stil Oluşturucu gibi ek işlevler içerir. 30 günlük ücretsiz deneme sürümü mevcuttur.

+ SketchUp Free: Make Up’ın devamı niteliğindeki SketchUp Free, Kasım ’de web tabanlı bir uygulama olarak piyasaya sürüldü. Kullanmak için geçerli bir e-posta adresiyle ücretsiz bir Zamanlı Kimliğe kaydolmanız gerekir. SketchUp Free, Pro’nun sahip olduğu pek çok özellikten yoksundur, ancak kişisel kullanım için 3D modeller oluşturuyor.

Google SketchUp, ücretsiz 3B modelleme programıdır. SketchUp, mimarlar, mühendisler, film yapımcıları, oyun geliştiricileri ve 3 boyutlu modelleme ile uğraşan herkes içindir.

Özgür Çınardalı

Özgür Çınardalı -

Google SketchUp İndir

Google SketchUp ücretsiz, kolay öğrenilebilir bir 3 boyutlu (3B / 3D) modelleme programıdır. Bu program ile hayalinizdeki evi, arabayı veya aklınıza gelebilecek her şeyi 3 boyutlu olarak çizebilirsiniz. Detay ekleme özelliği sayesinde Google SketchUp birçok gelişmiş üç boyutlu modelleme programından daha iyi düzeydedir. İsterseniz yaptığınız çalışmaları yazıcıdan çıkartabilir ve e-posta olarak gönderebilirsiniz. Kullanımı oldukça kolay olan bu program gelişmiş birçok özellik ve seçenek ile bilgisayarda çizim konusunda meraklı kullanıcılara güçlü ve ücretsiz bir alternatif.

Google'ın diğer servisleri Google Earth, Google 3D Warehouse gibi yazılımlar ile uyumlu olarak çalışabilen Google SketchUp'ı kullanarak giydirilmiş modeller yapabilir ve kolayca fotoğraflarını alabilirsiniz.

Bir şekli tutun, çekin, uzatın ve kolayca 3 boyutlu tasarımlar haline dönüştürün. Modellerinize gelişmiş renklendirme ve doku ekleyebilme seçenekleri de Google SketchUp'ın içerisinde mevcut. Gerçek zamanlı gölge efekti ile dizaynınızı daha gerçekçi kılabilir ayrıca zamandan tasarruf için de hazır gelen binlerce aracı kullanabilir ve tasarımlarınızı çok daha erkenden bitirebilirsiniz.

Bu araçla yapabileceğiniz şeyler tamamen hayal gücünüze kalmış. İster araba, ister gemi, ister ev. Oluşturduğunuz modellerinizi Google Earth içerisine yerleştirebilir ve yazıcıdan çıktısını alabilirsiniz. Işığın yönünü, gücünü vb. daha birçok şeyi kendiniz ayarlayarak 3 boyutlu nesnenizin gerçekte nasıl görüneceğini konusunda fikir edinebilirsiniz.

Not! Programın ücretsiz versiyonunun yanında profesyonel kullanıcılara hitap eden ücretli bir Pro versiyonu da mevcuttur.

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası