sketchup vray yükleme / Çözüldü: vray yukleme sorunu acıll - Autodesk Community

Sketchup Vray Yükleme

sketchup vray yükleme

SKETCHUP VRAY

SketchUp VRay

Üç boyutlu modelleme yapılan her sektörde kullanılabilen basit bir üç boyutlu modelleme programı olan SketchUp; mimari, mühendislik, sahne dekorasyonu, film yapımcılığı ve hatta mobilya tasarımı alanında bile etkili bir şekilde kullanılabilir. SketchUp programı, sade ve kolay bir kullanıma sahip olan arayüzü ile her seviyede kullanıcının etkili bir biçimde üç boyutlu modelleme yapabilmesine olanak sağlar.

Piyasada yaygın olarak kullanılan 3D tasarım programlarına nazaran oldukça yeni sayılabilecek olan SketchUp programı yılından beri geliştirilmesine rağmen rekabet ettiği büyük programların yaptığı işlerin kolaylıkla üstesinden gelebilmektedir. SketchUp programının sahip olduğu dâhili özellik ve bileşenler ile programı kullanmaya yeni başlayan kullanıcılar bile hayallerindeki üç boyutlu çizimleri tamamlayabilirler.

SketchUp VRay

SketchUp Render

SketchUp programı basit olmasına rağmen profesyonel amaçlarla da kullanılabilen etkili bir tasarım programıdır. Programın ileri düzeydeki eklenti desteği sayesinde programda olmayan pek çok ekstra fonksiyon da eklenti modülleri ile programa eklenebilmektedir. SketchUp programı ile yapılan çizimlerin gerçekçi birer görünüme kavuşması rendering adı verilen görüntü işleme yöntemleri ile mümkün olur. Hazırlanan tasarımın ışık, sahne ve kamera ayarları ile birlikte dokusunun gerçeğe uygun olarak taklit edildiği render motorları sayesinde çizimler bilgisayar ortamında gerçek birer nesne görünümüne kavuşur.

SketchUp VRay

SketchUp programı ile render almak için kullanılan pek çok eklenti bulunmaktadır. Bu eklentilerin içinde en çok kullanılan SketchUp render plugini Vray’dir. Vray render motoru, SketchUp dışında 3DS Max ve Maya gibi diğer popüler pek çok üç boyutlu tasarım programları ile de uyumlu olarak çalışabilir.

SketchUp Render Ayarları

SketchUp ile hazırlanan tasarımların fotogerçekçi görüntüleri Vray plugini ile elde edilebilir. Bunun için yapılan tasarımda tasarıma uygun materyalin dokusunun kaplamasının (texture) seçilmiş olması gerekir. Görüntü işleme konusundaki tüm düzenlemeler yapıldıktan sonra render ayarlarına geçilebilir. SketchUp programına kurulan VRay eklentisi ile ayarlarda hiç değişiklik yapılmadan varsayılan ayarlarla render alınabilir.

SketchUp VRay

SketchUp programında Plugins menüsünde bulunan VRay Options seçilerek render ayarları penceresi açılabilir. Render ayarları penceresinde VRay motoru kullanarak alınacak render ile ilgili tüm ayarlar detaylı bir şekilde yapılabilir. Nesne üzerine düşen ışığın şiddeti, açısı ve tonları bu ayarlar üzerinde denetlenebilir. SketchUp render ayarları ile aynı zamanda elde edilecek görüntünün kamera ayarları da yapılabilir.

VRay render plugini , varsayılan olarak optimum ayarlar ile birlikte gelir. Ancak bu ayarlar taslak çalışmaları için gerekenden daha yüksek kalitede sonuçlar verdiğinden render alma süreci uzun olacaktır. Render alma işleminin hızlanması için render ayarları penceresinde Image Sampler sekmesinde ışık sıçramasının denetlendiği Max Subdivs değeri azaltılarak render hızının artması sağlanabilir. Aynı sekmede bulunan ve elde edilen render görüntüsünde daha yumuşak ve gerçekçi detay görüntüler alınmasını sağlayan Antialiasing Filter da başlangıç düzeyindeki kullanıcılar tarafından kapatılabilir.

SketchUp VRay

DMC Sampler sekmesinde de minimum sample sayısı azaltılarak daha hızlı bir render çalışması sağlanabilir. Output sekmesinde ise render motorundan alınacak görüntünün piksel cinsinden boyutu belirlenebilir. Taslak çalışmalarını tamamlayan kullanıcılar projelerinde kullanacakları son render görüntüsünü almadan önce de aynı ayarları tersi şekilde yükselterek daha kaliteli görüntüler elde edebilirler.

3DS Max VRay

En çok kullanılan render eklentilerinin başında gelen VRay eklentisi SketchUp programının yanı sıra popüler 3D modelleme programı olan 3DS Max ile de uyumludur.

3DS Max VRay Kurulumu

VRay render eklentisi 3D Studio Max programını da desteklemektedir. VRay programının kendi sitesinden indirilecek “VRay for 3DS Max” ismindeki yükleme paketi çalıştırılarak 3DS Max programına VRay eklentisinin kurulması sağlanabilir. Eklentinin kurulması için 3DS Max programının daha önceden yüklenmiş olması gerekmektedir.

SketchUp VRay

3DS Max VRay Ayarları

SketchUp VRay

SketchUp programında yapılan VRay ayarlarında kullanılan değerler 3DS Max VRay ayarları için de geçerlidir. VRay render motoru ile dış mekan render ayarları ve iç mekan render ayarları farklı şekillerde yapılabilse de temel olarak aynı yaklaşımlardan yararlanılır. Ayarlarda bulunan Lights parametreleri ile çeşitli ışıklandırmalar kontrol edilebilirken, Shadow seçeneği ile sahnelerde ışıkların gölgeleri düşürülebilir.

SketchUp VRay

Warezturkey

V-Ray for SketchUp

Ekleyen: Supremacy - Tarih: ,

0
V-Ray for SketchUp

V-Ray for SketchUp Full indir


V-Ray yazılımı 3Boyutlu grafik uygulamaları için geliştirilmiş bir render motorudur. SketchUp yazılımı ile kullanabileceğiniz oldukça başarılı ve popüler bir eklentidir.



Sistem Gereksinimleri
64 Bit Windows 7,Windows , Windows
Intel Pentium IV or compatible processor with SSE support.
4 GB RAM and 4 GB swap minimum – recommended 8 GB or more RAM, 8 GB or more swap file

NOTLAR
1 - Sistem gereksinimlerine üretici sitesinden mutlaka bakınız.
2 - Dosya içeriğinde SketchUp //// sürümleri ile uyumlu v-ray yer almaktadır.

Dosya Boyutu : Mb
Aktivasyon Yöntemi : Crack

Konu Supremacy tarafından düzenlendi. Düzenleme nedeni: Yeni sürüme güncellendi

  • Beğendim
  • 7

Kategori: Program indir

Vray 5 Sketchup Eğitim Seti

Kurs Açıklaması

"Bu ve diğer tüm kurslarımız aylık veya yıllık abonelik paketine dahildir. Satın almak için sitemize üyelik yapmanız gerekmektedir.Üyelikler hakkında bilgi için sayfanın sağ üstünde bulunan kısmı inceleyebilirsiniz."

Bundan yaklaşık 10 sene önce Sketchup için Vray adlı bir başlangıç eğitim seti çıkarıp kullanıcılara foto-gerçekçiliğe giden yolda önemli bilgiler vermiştik. Şimdi ise  yine kapsamlı ve bol örnekli bir render eğitim seti  ile karşınızdayız. İsim aynı ama içerik çok farklı ve derin. Karşınızda Vray 5 Sketchup Eğitim Seti..

Message from Evren Hoca:

Bu eğitim setini izlemeye ortadan başlayacaksınız biliyorum.. Ama sizi yine de seveceğim.

Yeni başlayanlar için çoklu menülere sahip yazılımlar her zaman bir kabus olmuştur ve Vray de bunlardan biridir. Oysa ki işin içine girdiklerinde ne kadar kolay olduğunu görmektedirler. Eski versiyonlarına göre Vray kullanıcı arayüzü artık bir çok kolaylığı sunmaktadır. Yeni özelliklerden olan Vray Light Generator ile mekanınız için farklı ışık ambiyansları oluşturabilir, Vray Light mix ile de tek kareden bir çok render üretebilirsiniz. Ayrıca ağaç ve yüksek poligonlu objeleri artık Chaos Cosmos kütüphanesinden hazır materyal ayarları ile sahnenize ekleyebilirsiniz.( Chaos Cosmos kütüphanesini buradan inceleyebilirsiniz)Bu ve benzeri yeni özellikleri kursumuzda bulabilirsiniz. Yeni hazırladığımız kursumuz olan Vray 5 For Sketchup ders kayıtları devam etmekte olup, yaklaşık saat'e ulaştığında sona erecektir. Kursu satın alan tüm öğrencilerimizin hesaplarına ders güncellemeleri anında tanımlanacaktır.

Vray 5 For Sketchup kursunu izleyip, render kalitesini geliştiren öğrencilerinizin çalışmalarını buradan inceleyebilirsiniz.

Sitemizdeki dersler üyelik sistemi ile çalışmaktadır. Satın alma sonrası eğitimler, üyelik hesaplarına en geç 1 saat içerisinde tanımlanmaktadır. Derslerimiz hazır formatta olup, her hangi bir kontenjan bekleme durumu yoktur. Satın alma sonrası telefon ve e-posta ile mesai saatleri içinde teknik destek verilmektedir.

Hangi Kurstan Başlamalısınız?

Blog Link

 

 

nest...

oksabron ne için kullanılır patates yardımı başvurusu adana yüzme ihtisas spor kulübü izmit doğantepe satılık arsa bir örümceğin kaç bacağı vardır