eca proteus plus su tahliyesi / ECA Proteus Plus Kombi F7 Arıza Kodu ve Çözümleri

Eca Proteus Plus Su Tahliyesi

eca proteus plus su tahliyesi

ECA Proteus Plus Kombi F7 Arıza Kodu

ECA Proteus Plus kombi F7 arıza kodu, kalorifer devresi düşük su basıncı arızasıdır. Proteus Plus kombi su basınç değeri düşük olduğu zaman ekranda F7 arıza kodu belirir. Kullanıcılar kombide bu arıza kodunu gördükleri zaman büyük ihtimalle kombideki kalorifer suyu eksilmiştir. Kombinin altında bulunan doldurma musluğunu kullanarak kombi su basınç seviyesi 1,5 bar seviyesine getirilmelidir. Sonrasında doldurma musluğu kapatılmalıdır. Büyük olasılıkla ekranda beliren F7 arıza kodu silinecektir. Kombi su basıncı 1,5 bar olmasına rağmen arıza kodu ekrandan gitmediyse kombi servisini aramalısınız. Bu durumda su basınç sensörü arızalı olabilir ya da kabloları yerinden çıkmış olabilir.

NTC Sensörünün Görevi ve Arıza Sebepleri

Kombilerde sıcaklığı ölçen ısı sensörlüdür. Sıcak su kullanmak istenildiği zaman bu görevi ana karta iletir. Su ısısı yeterli dereceye geldiğinde ise anakartı uyararak ısıyı keser. NTC sensörler negatif ısı kat sayısı ile çalışır. Isı derecesinin artmasıyla OHM direnç yukarı doğru artar. Kombi marka ve modellerine göre suya temaslı ve suya temazsız olan NTC sensör kullanılmaktadır.

Kombilerin NTC sensörleri genellikle kısa devre oluşması ile arızalanan parçalardır. Çünkü oksitlenme ve su kaçağı ile kısa devre oluşmasından dolayı sensör arızaları sık arızaların başında gelir. Sensörler ısıya dayanıklı parçalardır. Yalnız devamlı ısı algılama görevi yaptıkları için çok kolay arızalanmaktadırlar.

Kombilerde 2 adet NTC sensörü bulunmaktadır. Bunların biri suyun ısısını diğeri ise peteklerin ısısını kontrol eder. Kaliteli ve konforlu kombilerde ise NTC sayısı artmaktadır. Kombiler çalışmayan sensörlerden dolayı ateşleme yapmaz yani çalışmaz.

NTC Sensör Arızası ve Çözümleri

Suyun kireçli olması sebebi ile çok kolay arızalanan bir parçadır. Isıya dayanıklı bir parça olmasına rahmet sürekli ısı algıladığından dolayı kolayca arızalanabilmektedir.

Kombi NTC sensörleri sıcaklığı ölçen ısı sensörüdür. NTC sensör negatif ısı kat sayısı ile çalışır. Isı derecesi (C°) artıkça OHM direnç yukarı doğru artar. NTC sensörlerin değişimi kolaydır. Sensör daldırma ise cihazın içinde bulunan suyu boşaltıyoruz. Boşaltma işi bittikten sonra yenisi ile değiştiriyoruz.

Kalorifer devresindeki sensörde bir sorun olduğunda yüksek ısıda iken az ısıtabilir ya da ısıtmayabilir. Kalorifer gidiş suyu sensöründe bir sorun olduğunda kullanıcılarımız sıcak su sorunu yaşar. Her sıcak suyun akmaması ya da kaloriferlerin her ısıtmama durumunda NTC sensör arızası olarak kabul edilmemeli. Çünkü kesin arıza uzman bir teknisyenin yerinde arıza tespiti ile mümkündür. Arıza tespit sonrasında NTC sensörünün arızalı olduğunun bilgisini kullanıcıya veriyoruz. NTC sönsörünün arızası tamiri yapılmamaktadır. Müşterinin onayını alarak sıfır NTC sensörü ile değişimini yapıyoruz. Ayrıca Değişimini yaptığımız yedek parçalara 1 yıl garanti veriyoruz.

ECA Proteus Plus kombi F6 arıza kodu veriyor ise Doğru Tamir Servisi 0()  merkezimizi arayarak arıza kaydı oluşturabilirsiniz.

Doğru Tamir YouTube Kanalımızı takip edebilirsiniz. Böylece daha fazla bilgi edinebilirsiniz.

Eca kombi su akıtıyor sorunu bazı kullanıcılar tarafından yaşanabilmektedir. Kombilerde bu sorun çeşitli nedenlerle ortaya çıkabiliyor. Sorunun giderilmesi için genellikle kullanıcılar tarafından çözüm getirilememektedir. Kombinin parçalarında sorun olmasından kaynaklanabildiğinden servis tarafından ortadan kaldırılması gerekmektedir.

Kombinin su basıncı düştüğünde yükselmesi için su vanasının açılması gerekmektedir. Sun vanasının açık olarak unutulması halinde ise çok fazla su alan kombiden su akıntısı olabilmektedir. Vana kapatıldığında ise bu akıntı artık sonuçlanacaktır. Eğer su vanası kapalı olduğu halde su akıtmaya devam ediyorsa mutlaka mekanik sisteminde bir arıza olduğu düşünülmelidir.

Eca Kombi Su Akıtıyor Neden?

Eca kombi su akıtıyor neden sorusunun cevabı suyun kombinin hangi bölgesinden aktığına bağlı olarak verilebilmektedir. Usta olmayan bir kişinin bu tespiti yapması mümkün değildir. Bundan dolayı kombinin şalteri indirilerek servis çağırılmalıdır. Servisin tamiri yapmasının ardından kombiyi kullanmaya devam etmek gerekir. Su akıtıyor olmasının nedenleri arasında şunlar yer alabilir.

  • Kombinin su doldurma vanası açık kalmıştır
  • Emniyet ventilinde sorun vardır
  • Pompa arızası yaşanmaktadır
  • Ana eşanjör arızalıdır
  • Doldurma musluğu bozulmuş olabilir
Kategoriler KombiEtiketler ECA kombi su akıtıyor basınç düşüyor, ECA kombi tahliye borusundan su akıtıyor, ECA Proteus kombi su akıtıyor, Kombi alttan su akıtıyor, Kombi eşanjör su Kaçırıyor, Kombi neden su damlatır, Kombi su akıtıyor ne Yapmalıyım, Kombi su akıtıyor tehlikelimi

nest...

batman iftar saati 2021 viranşehir kaç kilometre seferberlik ne demek namaz nasıl kılınır ve hangi dualar okunur özel jimer anlamlı bayram mesajı maxoak 50.000 mah powerbank cin tırnağı nedir