ielts sınav tarihleri ve ücretleri / IELTS Sınavı Rehberi | FAMAY - Hayallerini, Başarıya Dönüştür

Ielts Sınav Tarihleri Ve Ücretleri

ielts sınav tarihleri ve ücretleri

IELTS Sınavı Nedir? IELTS Sınav Ücretleri ve Tarihler

IELTS Sınavı Nedir?

IELTS (International English Language Testing System); İngilizcenin bir iletişim dili olarak kullanıldığı yerlerde okumak veya çalışmak isteyen kişilerin dil yeterliliklerini ölçen uluslararası İngilizce dil yeterlilik sınavıdır. yılında Cambridge Üniversitesi tarafından uygulanmaya başlayan sınav günümüzde ’e yakın ülkede yapılmaktadır. Geçtiğimiz yıl 3 milyondan fazla kişi IELTS sınavına katılmıştır. Günümüzde IELTS sınavı Cambridge Üniversitesi, British Council ve Avustralya ortaklığı altında düzenlenmektedir.

Neden IELTS Sınavı?

Başta ana dili İngilizce olan ülkeler olmak üzere bir çok ülkede eğitim almak, iş veya göçmenlik başvurusunda bulunmak için IELTS sınavına ihtiyaç vardır. Ülkemizde de bir çok yüksek öğrenim kurumu veya kurumsal firmalar eğitim veya iş başvurularında IELTS sınav sonucu istemektedir.

IELTS Sınav Türleri Nelerdir?

IELTS sınavı IELTS Academic ve IELTS General olmak üzere ikiye ayrılmaktadır.

IELTS Academic (Akademik IELTS Sınavı); İngilizce konuşulan bir ülkede üniversite eğitimi almak veya mesleklerini icra etmek isteyenler için gereklidir.

IELTS General (Genel IELTS Sınavı) ise akademik olmayan çalışma ve staj veya göçmenlik başvuruları için gereklidir.

IELTS UKVI Nedir?

IELTS UKVI Sınavı (Akademik veya Genel), İngiltere veya Birleşik Krallık’ta eğitim almak veya çalışmak için vize başvurusunda bulunacak kişilerden istenmektedir. Normal IELTS sınavından farklı olarak Birleşik Krallık Hükümeti tarafından belirlenen sınav merkezlerinde kameralı ortamda sınav uygulanmaktadır. Sınav içeriği olarak standart IELTS sınavından bir farkı yoktur. Ayrıca Birleşik Krallık’a göçmenlik düşünenler için IELTS Life Skills isimli farklı bir sınav uygulanmaktadır. IELTS Life Skills sınavı bilgi kılavuzunu indirmek için tıklayınız.

IELTS Sınav Ücretleri

IELTS sınav ücretleri sınav türüne göre farklılık gösterebilmektedir.

Ocak ayı itibariyle IELTS sınav ücretleri aşağıdaki gibi düzenlenmiştir.

IELTS Academic TL
IELTS General TL
IELTS UKVI TL
IELTS Life Skills TL

Ücretler için en doğru bilgiyi sınava gireceğiniz tarihe göre IELTS yetkili kurumu British Council’den öğrenebilirsiniz. Güncel IELTS fiyatları için tıklayınız.

IELTS Sınav Tarihleri

IELTS sınavı sıklıkla yapılan bir sınavdır. Kağıt üzerinde yapılan sınavlar her 10 günde 1 kez, bilgisayar ortamındaki sınavlar ise haftada 2 kez yapılmaktadır. Sınav kontenjanla sınırlı olduğu için sınava girmek istediğiniz tarihten en az 1 ay önce sınav başvurusu yapmanızı tavsiye etmekteyiz.

IELTS Sınav Yerleri

Türkiye’de IELTS sınavları British Council ve IDP IELTS resmi kurumları tarafından yapılmaktadır. British Council, Türkiye’de toplamda 7 ilde sınav gerçekleştirmektedir. Bu iller sırasıyla; İstanbul, Ankara, İzmir, Adana, Antalya ile talep doğrultusunda Erzurum ve Karabük’tür.

IELTS Skorları Nelerdir? Hangi Skor Hangi Seviyeyi İfade Eder?

IELTS’de en düşük puan 1,0 en yüksek puan ’dur. Tam ve buçuklu puanlar verilmektedir.

IELTS Skoruİngilizce Seviye (CEFR)
8,5 – 9,0 arası
C2 (uzmanlık)
6,5 – 8,0 arası
C1 (ileri seviye)
5,0 – 6,0 arası
B2 (orta üstü seviye)
4,0 – 5,0 arası
B1 (orta seviye)
3,5 ve daha aşağı
A0/A1/A2 (başlangıç – temel seviye arası)

ielts-sinav-ucretleri

IELTS Sınav İçeriği

IELTS Academic ve IELTS General olarak yapılan sınavlarda; Dinleme, Okuma, Yazma ve Konuşma bölümlerinden test yapılmaktadır.

Dinleme ve Konuşma testleri her iki sınavda da aynıdır. Okuma ve Yazma bölümleri ise farklıdır.

IELTS Sınavını tercihinize göre kağıt kalem kullanarak, ya da bilgisayar ortamında yapabilirsiniz. Sınav başvurusu sırasında kağıt veya bilgisayar tabanlı sınav olarak tercih yapmanız gerekmektedir.

IELTS Sınavından Yüksek Skor Almanın Yolları

IELTS sınavına çalışma yöntemleri ve yüksek puan alabilmek için yapmanız gerekenler ile ilgili olarak hazırladığımız yazımız için tıklayınız.

IELTS Sınavı Hazırlık Kursları

Global Yurtdışı Eğitim olarak IELTS hazırlık eğitimi için ana dili İngilizce olan tüm ülkelerde bulunan yurtdışı dil okulları ile çalışmaktayız. Detaylı bilgi için bizimle iletişime geçebilirsiniz.

IELTS Sınav Soruları

1) IELTS Listening Exam (Dinleme Sınavı) : 40 soru sorulmaktadır. Sınav süresi 40 dakikadır. Sınavda anadili İngilizce olan kişilerin konuşmalarından oluşan 4 kayıt dinletilir ve ardından birtakım sorular sorulur.

  • seafoodplus.infoıt: 2 kişi arasındaki günlük bir konuşma
  • seafoodplus.infoıt: 1 kişi tarafından yapılan günlük bir konuşma
  • seafoodplus.infoıt: 4 kişi arasında yapılan eğitim ve öğretim ile ilgili bir konuşma
  • seafoodplus.infoıt: 1 kişi tarafından yapılan akademik bir konuşma

2) IELTS Reading Exam (Okuma Sınavı) : 40 soru sorulmaktadır ve sınav süresi 40 dakikadır. Akademik IELTS ve Genel IELTS sınavları için farklı sorular sorulmaktadır.

  • Akademik IELTS için okuma testi : Bu bölüm betimleyici, olgusal, söylemsel ve analitik gibi birçok türden üç uzun metin içerir. Bu metinler kitap, bülten, dergi ve gazetelerden alınır. Metinler uzman olmayan bir kitle için seçilmiş olmakla beraber, üniversite derslerine girecek veya profesyonel tescil isteyen kişiler için uygundur.
  • Genel IELTS için okuma testi : Kitap, dergi, gazete, bildiri, reklam, şirket el kitapları ve kılavuzlarından alınmış parçalar. Bunlar İngilizce konuşulan bir çevrede günlük olarak karşılaşacağınız türden materyallerdir.

3) IELTS Writing Exam (Yazma Sınavı) : 2 soru sorulur. Sınav süresi 60 dakikadır. 1. Soru için en az kelime, seafoodplus.info için en az kelime yazmanız istenir. Akademik IELTS ve Genel IELTS sınavları için farklı sorular sorulmaktadır.

  • Akademik IELTS için yazma testi : Resmi bir dil kullanılması gerekmektedir. seafoodplus.info bir grafik, tablo, çizelge veya diyagram verilerek bununla ilgili açıklama yapılması istenmektedir. seafoodplus.info ise bir bakış açısı, argüman veya problem hakkında yazı yazılması istenmektedir. Resmi bir dil kullanılması gerekmektedir.
  • Genel IELTS için yazma testi : seafoodplus.info bir durum verilmekte ve bu durumla ilgili bilgi veya açıklama istenmektedir. Mektupta kişisel, yarı-resmi veya resmi bir üslup kullanabilirsiniz. seafoodplus.info ise bir bakış açısı, argüman veya problem hakkında yazı yazılması istenmektedir.

4) IELTS Speaking Exam (Konuşma Sınavı) : Bir uzman ile karşılıklı konuşarak yapılmaktadır. Farklı aksanlar kullanılabilen sınavda rahat ve doğal olmanız beklenmekte, akıcılık ve tutarlılık, kelime dağarcığı, dil bilgisi ve doğruluk ile telaffuz dahil dört kriter üzerinden değerlendirme yapılmaktadır. Sınav 3 bölümden oluşmakta ve kayıt edilmektedir. Sınav süresi dakika arasıdır. Konuşma sınavına aynı gün girme mecburiyeti yoktur. IELTS sınav tarihinizden bir hafta öncesinden başlayarak bir hafta sonrasına kadar bu testi verebilirsiniz.

  • Bölüm 1: Karşılıklı tanışma ve kimlik doğrulama ile başlayan bu bölümde, ev, aile, iş, eğitim ve hobileriniz gibi genel konular hakkında sorular sorulacaktır.
  • Bölüm 2: Sınav görevlisi tarafından bir konu verilecek, konuyla alakalı dakika konuşmanız istenecek ve ardından soru sorulacaktır. Konu verildikten sonra 1 dakika düşünme süresi verilmektedir.
  • Bölüm 3: Sınav görevlisi tarafından Bölüm 2'nin konusu ile ilgili daha soyut ve tartışmaya açık ilave sorular sorulmaktadır.

ieltsmi-toeflmi

IELTS mi TOEFL mı?

Uluslararası İngilizce dil yeterlilik sınavları içerisinde en kabul gören sınavlar IELTS ve TOEFL sınavlarıdır. Sınavların birbirlerine göre farklı özellikleri vardır. IELTS ve TOEFL karşılaştırması için hazırladığımız blog yazımız için tıklayınız.

IELTS Sınavı İçin Faydalı Linkler

IELTS Sınavı hakkında sıkça sorulan sorular için tıklayınız.

IELTS Sınavı bilgi kılavuzunu indirmek için tıklayınız.

British Council IELTS bilgi kitapçığını indirmek için tıklayınız.

*** Bu yazı bilgilendirme amaçlı bir yazı olup, daha detaylı bilgiler için IELTS resmi sınav merkezi British Council ile iletişime geçebilirsiniz.

British Council iletişim bilgileri

Adana IELTS Sınav Merkezi

IELTS is designed for those moving to a country where English is the dominant language in order to study, work, or migrate. This includes countries such as Australia, Canada, New Zealand, the UK, and the USA.

IELTS is a secure English language test that is recognised by more than 11, organisations worldwide, including government and professional bodies, educational institutions, and workplaces.

IELTS is graded on a scale of During the test, your proficiency in speaking, listening, reading, and writing English is evaluated.

You can take different types of tests, such as the IELTS Academic test, IELTS General Training test, and IELTS Life Skills (A1 or B1) test. Your intent will determine the kind of test you need to take. It may be necessary for you to take the IELTS Academic test if you want to enrol in a higher education programme in an English-speaking country.

IELTS is jointly owned by the British Council, IDP: IELTS Australia, and Cambridge English.

 

IELTSSINAVI ÜCRETİ NE KADAR?

IDP Türkiye Fiyatları:  

  • Kağıt üzerinden IELTS2, TL
  • Bilgisayarlı IELTS 2, TL
  • IELTS Life Skills 3, TL
  • IELTS UKVI Kağıt üzerinden & Bilgisayarlı: 3, TL

BRITISH COUNCIL Türkiye Fiyatları:

  • IELTS Akademik ve Genel Eğitim Kağıt kalem: 2, TL
  • IELTS Akademik ve Genel Eğitim Bilgisayar üzerinden: 2, TL
  • Birleşik Krallık Vizesi ve Göçmenlik için IELTS: 2, TL
  • IELTS Yaşam Becerileri  (A1 ve B1):2, TL
BölümZamanSoru Adediİçerik
Reading60 dkAkademik metinlerden pasaj okunması ve sorulan cevaplanması
Listening30 dkOkul ortamındaki bir ders, arguman veya sohbet dinlenerek, soruların cevaplanması
Break10 dk
Speaking14 dkTanıdık bir konu hakkında fikirlerini anlatma ile okuma ve dinlemelerle alakalı konuşmalar
Writing60 dk2Integrated ve independent kompozisyon yazımı

IELTS sınavına 10 günde bir girmeniz mümkündür. başvuru adresleri altta olduğu gibidir. Toplam imtihan süresi 2 saat 45 dakikadır. Dinleme, Okuma ve Yazma imtihanları tek düzeyde reelleşir. Konuşma imtihanı ayrı seansta yapılır. Aynı gün ya da değişik günde reelleştirilebilir. İmtihana müracaat etirken konuşma imtihanının günü ve saati de tanımlanır.                          

IDP adresini kontrol ediniz.

British Council adresini kontrol ediniz.

nest...

batman iftar saati 2021 viranşehir kaç kilometre seferberlik ne demek namaz nasıl kılınır ve hangi dualar okunur özel jimer anlamlı bayram mesajı maxoak 50.000 mah powerbank cin tırnağı nedir