üzerine örümcek gelmesi / ÜÇ ÇOCUK OKULDAKİ PARALARI ALIP ÖRÜMCEK ADAM GİBİ KAÇTI

Üzerine Örümcek Gelmesi

üzerine örümcek gelmesi

Book of Isaiah, глава 59 Isaiah, глава 59

Günah ve İtiraf

Bakın, RAB'bin eli kurtaramayacak kadar kısa, Kulağı duyamayacak kadar sağır değildir. Ama suçlarınız sizi Tanrınız'dan ayırdı. Günahlarınızdan ötürü O'nun yüzünü göremez, Sesinizi işittiremez oldunuz. Çünkü elleriniz kanla, Parmaklarınız suçla kirlendi. Dudaklarınız yalan söyledi, Diliniz kötülük mırıldanıyor. \v 4 Adaletle dava açan, Davasını dürüstçe savunan yok. Boş laflara güveniyor, yalan söylüyorlar. Fesada gebe kalıp kötülük doğuruyorlar. Engerek yumurtaları üzerinde kuluçkaya yatıyor, Örümcek ağı dokuyorlar. Onların yumurtalarından yiyen ölür, Kırılan yumurtadan engerek yavrusu çıkar. Dokudukları ağdan giysi olmaz, Elleriyle yaptıklarıyla örtünemezler. Eylemleri kötü eylemlerdir, Elleri zorbalığın araçlarıdır. \v 7 Ayakları kötülüğe koşar, Çekinmeden suçsuz kanı dökerler. Akılları fikirleri hep kötülükte, Şiddet ve yıkım var yollarında. Esenlik yolunu bilmezler, İzledikleri yolda adalet yoktur. Kendilerine çarpık yollar yaptılar, O yoldan gidenlerin hiçbiri esenlik nedir bilmez. Diyorlar ki, “Bu yüzden adalet bizden uzak, Doğruluk bize erişemiyor. Işık bekliyoruz, yalnız karanlık var; Parıltı bekliyor, koyu karanlıkta yürüyoruz. Kör gibi duvarı el yordamıyla arıyor, Yolumuzu bulmaya çalışıyoruz. Öğle vakti alaca karanlıktaymış gibi tökezliyoruz, Güçlüler arasında ölüler gibiyiz. Hepimiz ayı gibi homurdanıyor, Güvercin gibi inim inim inliyoruz. Adalet bekliyoruz, ortada yok; Kurtuluş bekliyoruz, bizden uzak. Çünkü sana çok kez başkaldırdık, Günahlarımız bize karşı tanıklık ediyor, İsyanlarımız hep yanıbaşımızda. Suçlarımızı kabul ediyoruz. Başkaldırıp RAB'bi yadsıdık, Tanrımız'ı izlemez olduk. Zorbalık, isyan dolu sözler söyledik, Yüreğimizde tasarladığımız yalanları mırıldandık. Adalet püskürtüldü, doğruluk bizden uzak duruyor. Çünkü gerçek, kent meydanında sendeleyip düştü, Dürüstlük aramıza giremez oldu. Hiçbir yerde gerçek yok, Kötülükten çekinen soyuluyor!”

Rab Halkını Kurtaracak

RAB olanları gördü ve adaletin yokluğuna üzüldü. \v 16 Kimsenin olmadığını gördü, Aracılık edecek birinin olmadığına şaştı. Kendi gücüyle kurtuluş sağladı, Doğruluğu O'na destek oldu. \v 17 Doğruluğu göğüslük gibi kuşandı, Kurtuluş miğferini başına taktı, Öç giysisini giydi, Gayreti kaftan gibi sarındı. Herkese yaptıklarının karşılığını verecek. Düşmanlarına öfkeyle, Hasımlarına ve kıyı halklarına cezayla karşılık verecek. Böylece batıdan doğuya kadar insanlar RAB'bin adından ve yüceliğinden korkacak. Çünkü düşman azgın bir ırmak gibi geldiğinde, RAB'bin Ruhu59:19 “Ruh”: İbranice'de “Ruah” (Ruh) sözcüğü “Rüzgar”, “Soluk” anlamına da gelir. onu kaçırtacak. \v 20 RAB diyor ki, “Kurtarıcı Siyon'a, Yakup soyundan olup başkaldırmaktan vazgeçenlere gelecek. Bana gelince, onlarla yapacağım antlaşma şudur: Üzerindeki Ruhum, ağzına koyduğum sözler Şimdiden sonsuza dek senin, çocuklarının, Torunlarının ağzından düşmeyecek.”

Aztek Örümcek Haritası

Создать Раскадровку

Скопируйте эту раскадровку

Текст Раскадровки

  • ÇEVRE
  • DOĞAL KAYNAKLAR
  • TARIM
  • KONUM VE ZAMAN DÖNEMLERİ
  • Aztek uygarlığının geliştiği Meksika Vadisi, yüksek dağlar arasında yer alır ve göllerle çevrilidir. Hava çoğunlukla ılıman veya ılımandı. Azteklerin yaşadığı alanların çoğu ya bataklıktı ya da kuruydu.
  • Aztekler alet, silah ve tencere yapmak için eski , bakır , obsidiyen ve kil kullandılar. Tapınaklar ve büyük binalar inşa etmek için taş ve sazdan çatılar ve ip oluşturmak için dokuma sazlar kullandılar. Avlanmak ve balık tutmak için kanolar yaptılar ve ayrıca ilaç için bitkiler kullandılar.
  • Aztekler tarım ve sulamada ileri düzeydeydi. Mısır, fasulye, kabak, patates, domates ve avokado gibi mahsuller yetiştirdiler. Yiyecek yetiştirmek için daha fazla yer için chinampas adı verilen yüzen bahçeler bile oluşturdular.
  • GİYİM
  • Tenochca, Mexica veya Culhua-Mexica olarak da bilinen Aztekler, 13. yüzyılda Orta Meksika'da yaşadılar. Nahuatl konuşuyorlar. İmparatorluklarının yüksekliği 1345-1521 idi ve Orta Meksika dağlık bölgelerini Körfez Kıyısından Pasifik'e ve güneyden şu anki Guatemala'ya kadar uzanıyordu.
  • KÜLTÜREL GELENEKLER
  • AZTEC UYGARLIĞI
  • BAŞARILAR
  • SOSYAL YAPI
  • İmparator, Yüksek Rahip
  • Soylular: Rahipler, Yetkililer, Savaşçılar
  • Kraliyet Konseyi
  • Aztekler kumaştan kıyafet yaptılar. Erkekler tipik olarak peştamal ve kumaş giyerken, kadınlar uzun etek ve bluz giyerdi. Bitki boyalarıyla birçok renge boyadılar. Altın ve taş takılar da takarlardı. Tüyler asaletin bir göstergesiydi ve sadece imparator turkuaz bir pelerin giyebilirdi.
  • Aztekler, tüylü yılan Quetzalcoatl ve güneş tanrısı, savaş tanrısı ve başkentin koruyucusu Huitzilopochtli gibi birçok tanrıya inanıyorlardı. Armut kaktüsünün üzerine tünemiş bir yılanı yiyen bir kartal buldukları yere yerleşmelerini söyledi. Bunu göldeki bir adada buldular ve Tenochtitlán'ı kurdular.
  • Büyük şehirler, tapınaklar, binalar, geçitler, köprüler ve yüzen bahçeler inşa ettiler. Yazılı bir dilleri vardı, şiiri en yüksek sanat formu olarak kabul ettiler, bir sayı sistemine sahiplerdi, Maya takvimini uyarladılar ve çocuklar için zorunlu eğitimdi.
  • Aztek toplumu, İmparator veya Huey Tlatoani'nin her şeyi yönettiği katı bir hiyerarşiydi. Baş rahip İmparatoru seçti. Sonra kraliyet ailesinden oluşan bir danışmanlar konseyi vardı, ardından soylular, ardından tüccarlar ve zanaatkârlar geldi. En altta çiftçiler, işçiler ve köleleştirilmiş insanlar vardı.
  • Çiftçiler ve İşçiler, Köleleştirilmiş İnsanlar
  • Tüccarlar, Tüccarlar ve Esnaflar
  • Resim Öznitelikleri: (https://pixabay.com/en/background-plot-fashion-826844/) - isobelyf - Lisans: Ticari Kullanım İçin Ücretsiz / Atıf Gerekmiyor (https://creativecommons.org/publicdomain/zero/1.0) (https://pixabay.com/en/ibis-bird-mexican-tribal-aztec-297167/) - Clker-Free-Vector-Images - Lisans: Ticari Kullanım İçin Ücretsiz / Atıf Gerekmiyor (https: // creativecommons. org / publicdomain / sıfır / 1.0) (https://pixabay.com/en/aztec-calender-history-rock-157561/) - OpenClipart-Vectors - Lisans: Ticari Kullanım İçin Ücretsiz / Atıf Gerekmiyor (https://creativecommons.org/publicdomain/zero/ 1.0)

Создано более 30 миллионов раскадровок

nest...

batman iftar saati 2021 viranşehir kaç kilometre seferberlik ne demek namaz nasıl kılınır ve hangi dualar okunur özel jimer anlamlı bayram mesajı maxoak 50.000 mah powerbank cin tırnağı nedir