parsel numarası ile adres bulma / Ada pafta sorgulama

Parsel Numarası Ile Adres Bulma

parsel numarası ile adres bulma

TKGM Parsel Sorgu

Bu uygulama hakkında

Türkiyedeki parsellerin çeşitli sorgu kriterlerine göre
• İdari Sorgu( İl, İlçe, Mahalle, Ada, Parsel hiyerarşisi içerisinde)
• Adres Sorgu ( Girilen adrese göre sorgulama)
• Koordinat sorgu ( Girilen koordinat değerlerine göre sorgulama)
• Harita üzerinden sorgulama ( Harita üzerinden seçilen koordinata göre sorgulama)
sorgulanması ve bulunan parsellerin
• Öznitelik bilgilerinin
o il, ilce, mahalle, ada ve parsel bilgileri
o Yüzlöçüm bilgisi
o Pafta bilgisi
o Mevki bilgisi
o Nitelik bilgisi
• Coğrafi bilgilerinin
o Koordinat bilgisi
gösterilmesi sağlanmaktadır.

Bulunan parsellerin koordinat ve bilgilerinin uygulama üzerinden
o Pdf
o Kml
o Geo Json
olarak indirilmesi sağlanmaktadır

Bulunan parsellere rota servis sağlayıcıları (Google map, Bing map, Yandex Map vs) ile rotalama yapılması sağlanmaktadır




Bilgilendirme
- Mekânsal Gayrimenkul Sistemi (MEGSIS) ile tapu ve kadastro bilgilerinin uyumlaştırılma çalışmaları ve kontrolleri kurumumuz tarafından yapılmaktadır.
- Bu uygulama ile MEGSİS kapsamında tapu verileri ile uyumlaştırılması tamamlanmış kadastro bilgilerine ait temel bilgiler sunulmaktadır.
- Görüntülenen kayıtlar ile elinizde bulunan bilgiler arasında uyumsuzluk olması halinde ilgili tapu ve/veya kadastro müdürlüğüne müracaat ediniz.
- Taşınmaza ait konum bilgileri test amacı ile yaklaşık koordinatlarla sunulmaktadır.
- BU UYGULAMADA SUNULAN BİLGİLER RESMİ VE TİCARİ AMAÇLI KULLANILAMAZ

Güncellenme tarihi

9 Haz

Ada parsel bilgisi ile detaylı tapu sorgulama: Tapu parsel sorgulama nasıl yapılır?

Öncelikle eğer bir arsanız varsa ya da bir arsa almak istiyorsanız hem TKGM üzerinden hem de e-Devlet üzerinden arsanız hakkında ya da alacağınız arsa hakkında detaylı bilgilere ulaşabilirsiniz. Bilgiler dahilinde fikir sahibi olarak işlemlerinizi bu bilgilere göre gerçekleştirebilirsiniz. Bu yöntemleri sırasıyla nasıl yapıldığını anlatacağız.

TAPU KADASTRO PARSEL SORGULAMA NASIL YAPILIR?

TKGM sorgulama üzerinden ada, pafta, parsel öğrenme işlemleri yapmak istiyorsanız aşağıdaki adımları uygulayarak yapabilirsiniz. Üç adımda kolayca istediğiniz bilgilere ulaşabilirsiniz.

Ada parsel bilgisi ile detaylı tapu sorgulama: Tapu parsel sorgulama nasıl yapılır?

Tapu ve Kadastro Müdürlüğü (TKGM) resmi internet sitesi üzerinden funduszeue.info linke tıklayarak hizmete ulaşın.

Hizmete giriş yaptıktan sonra karşınıza ilk kullanım koşulları ekranı çıkacak. Bu adımda hizmet koşullarını kabul etmeniz gerekir. Aksi takdirde sorgulama ekranının açılmasına izin verilmez.

Hizmet şartını kabul ettikten sonra karşınıza harita çıkacak. Harita üzerinden istediğiniz yeri seçip taşınmazın adres bilgileri ve ada, parsel numarası ile takibini yapabilirsiniz.

Not: Ada parselden adres bulma işlemi de oldukça basittir. Eğer taşınmaz mülkünüz varsa mülke ait tapu bilgilerinde ada, pafta ve parsel numaranız yazmaktadır. Bu numaralardan adresi bulabilirsiniz.

Pafta nedir; bir planı ya da haritayı bir araya getiren parçaların her bir tanesine denir.

Parsel nedir; sınırları belli bir arazi bölümüne denir. İmar Kanunu'nun maddesine göre düzenlenmiştir.

Ada nedir; parsellerden meydana gelmiş, imar planları doğrultusunda hazırlanan ve sınırları kesin olarak çizilmiş topluluğa denir.

E-DEVLET İLE TAPU PARSEL BİLGİSİ SORGULAMA NASIL YAPILIR?

Tapu ada parsel sorgulama gibi işlemlerin diğer bir adresi de e-Devlettir. E-Devlet şifreniz varsa kolaylıkla hizmete ulaşıp detaylı parsel sorgulama yapabilirsiniz. e-Devlet TAKBİS (Tapu ve Kadastro Bilgi Sistemi) üzerinden vatandaşın hizmetine sunulan bu sistemde aşağıdaki adımları uygulayarak arsa sorgulama, arazi sorgulama gibi birçok sorgulama işlemini gerçekleştirebilirsiniz.

TAKBİS, Türkiye sınırları içerisinde taşınmaz mülkiyet detaylarını elektronik ortama aktararak vatandaşların sorgulama işlemlerinin gerçekleştirilmesini sağlayan bir e-Devlet projesidir.

funduszeue.info linki üzerinden hizmet adresine ulaşmalısınız. Bu adımda kimlik doğrulama işlemi yapmanız gerekir. T.C kimlik numarası ve e-Devlet şifrenizi girerek giriş yapınız.

İkinci adımda "Tapu Bilgileri Sorgulama" butonuna tıklayarak sorgulamayı başlatınız. Eğer tapu bilgileriniz varsa ekranda gözükecektir. Taşınmaz listesi, taşınmaz detay bilgileri, Şerh, beyan, rehin, irtifak vb. bilgileri görüntüleyebilirsiniz.

Eğer yok ise "Tapu Kadastro Genel Müdürlüğü Bilgi Sistemine geçmiş Tapu Sicil Müdürlüklerine ait kayıtlarda; T.C. Kimlik numaranız ile eşleşen herhangi bir kayıt bulunamamıştır." uyarısı çıkacaktır.

E-devlet üzerinde sorgulama yaptığınızda size ait olmayan tapu bilgisi varsa; en yakın Tapu Müdürlüğüne gitmeniz gerekir. Yanlışlık varsa düzeltme işlemi yapılır.

Tapu ve Kadastro Hizmet hattı ALO 'dir.

Ada pafta parsel numarasından adres bulma işlemleri!

Ada pafta parsel numarasından adres bulma işlemleri!

Bir taşınmaz malın tapu bilgileri kapsamında ada, pafta ve parsel numaraları yazıyor. Buradaki ada; belirli yollarla çevrili imar planların meydana getirdiği parsellerin üzerindeki bir arada olan sokak, cadde, meydan, demiryolu, akarsu gibi oluşumu olarak tanımlanıyor. 

Pafta; belirli ölçekteki büyük harita, plan veya modeli oluşturan ayrı parçalardan her birini ifade ediyor. 

Bir diğer ifade ile büyük haritayı meydana getiren, plan ya da modeli oluşturan ayrı parçaların her biridir. Bir başka deyişle pafta, arazilerin teknik usullerine göre ölçülüp belli oranda küçültülerek bir altlığa çizilmiş haritaya pafta deniyor.

Parsel ise, imar yasalarına göre ayrılıp sınırlanmış arazi parçası olarak tanımlanıyor. Bir parselin bir ya da birden çok sahibi olabiliyor. 

Ada pafta parsel numarasından adres bulunabiliyor. Peki, ada pafta parsel numarasından adres nasıl bulunur?

Ada pafta parselden adres bulma işlemi internet üzerinden TAKBİS uygulamasına geçen il ve ilçeler için yapılabiliyor. 

Tapu sicil müdürlüğüne yapılan müracaat sonrasında; Tapu kayıt örneklerinin çıkarılması için kadastro müdürü, uygulama alanında çalışmalara başlamadan önce, uygulama yapılacak taşınmazlara ait tapu kayıtlarının çıkarılması için personel görevlendiriyor.

Taşınmazların, tapu ve kat mülkiyeti kütüğü ile özel sicilindeki ili, ilçesi, mahallesi, köyü, mevki, pafta, ada ve parsel numarası, maliki ve payı, niteliği, yüzölçümü, edinme sebebi ve varsa muhdesat ile irtifak haklarını da içerecek şekilde kayıtları çıkarılıyor veya elektronik ortamda çıktısı alınıyor.

Ada pafta parsel nedir?

Işıl Seren KESKİN/funduszeue.info

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası