emekli intibak 2023 / Emekli İntibak Haberleri - Son Dakika Emekli İntibak Haber Başlıkları

Emekli Intibak 2023

emekli intibak 2023

Emekliye zam müjdesi bu sabah geldi! En düşük emekli maaşı TL oldu, Haziran&#;da zamlı ödenecek

Emeklilerin gözü intibak zamm&#; yollar&#;nda kald&#;. Ara&#;t&#;rmalar gittikçe artarken, haberler de al&#;nd&#;. Emeklilerin minimum alacaklar&#; maa&#; miktar&#; son olarak 7 bin TL olarak kabul edildi. Ancak bundan sonraki ad&#;mda maa&#;lardaki düzenlemenin sonras&#; emekliler için nas&#;l olaca&#;&#; muamma olarak kald&#;. sonras&#;nda emeklili&#;e ayr&#;lan vatanda&#; için TL civar&#; fark gerçekle&#;ece&#;i dü&#;ünülüyor. Bu &#;ekilde ortadaki fark&#;n kapat&#;larak adaletli olunaca&#;&#; ileri sürülüyor. Peki, emekli maa&#;&#;na e&#;itleme zamm&#; yap&#;lacak m&#;? &#;&#;te emekli intibak zamm&#; detaylar&#; 

Emekli maa&#;&#; son olarak en az TL yat&#;yordu. Son olarak Cumhurba&#;kan&#; Erdo&#;an’&#;n müjdesini verdi&#;i en az emekli maa&#;&#;n&#;n 7 bin TL oldu&#;u yasa Resmi Gazete’de yay&#;mland&#; ve yasala&#;t&#;. &#;imdiyse gözler bununla beraber intibak zamm&#;nda. TÜED Genel Ba&#;kan&#; Kaz&#;m Ergün’ün bu noktada emeklilerin intibak zamm&#;na ve hastaneye gidildi&#;inde ayl&#;klar&#;ndan kesilmesine dair Bakan Bilgin ile görü&#;me yapt&#;&#;&#; ö&#;renildi. Peki, emekli intibak zamm&#; yasas&#; ne zaman düzenlenecek? &#;ntibak zamm&#; ile maa&#;lar ne kadar zamlanacak?  


&#;NT&#;BAK ZAMMINA MECL&#;S ONAYI 


&#;ntibak zamm&#;n&#;n yasala&#;mas&#; için ilk ad&#;mda TBMM’den onay bekleniyor. Bundan önceki intibak zamm&#; düzenlemesi ile birlikte emekli maa&#;lar&#;nda TL kadar zam olmu&#;tu. Yine ayn&#; &#;ekilde maa&#; art&#;&#;&#; düzenlenirse, bu sefer gelecek zam miktar&#; TL varacak. 


TÜED GENEL BA&#;KANI TALEP ETT&#; 


TÜED (Türkiye Emekliler Derne&#;i) Genel Ba&#;kan&#; Kaz&#;m Ergün, daha önceden talep etti&#;i minimum emekli maa&#;&#;na ve bayram ikramiyesine dair isteklerin yerine getirilmesine te&#;ekkürlerini tüm emekliler ad&#;na sunarken, ayr&#;ca di&#;er taleplerinde seçim öncesi kar&#;&#;lanmas&#;n&#; istedi. Yaz&#;l&#; aç&#;klamas&#;nda Çal&#;&#;ma ve Sosyal Güvenlik Bakan&#; Vedat Bilgin ile görü&#;mesinde tam 24 maddeden olu&#;an bir dosyay&#; 22 Mart tarihinde sundu&#;unu ve buna dair görü&#;melerin devam etti&#;ini iletti.  


24 maddelik dosya içerisinde kar&#;&#;lanan en az emekli maa&#;&#; ile bayram ikramiyesi zamm&#;ndan sonra Ergün, sonras&#; emekliler için intibak zamm&#;na geçilmesi taleplerini yineledi. Ortaya ç&#;kan e&#;itsizli&#;in giderilmesi için sonras&#; SSK ve Ba&#;-Kur emeklisi vatanda&#;lara TL kadar zam yap&#;lmas&#; bekleniyor. 

İntibak yasası çıktı mı? Emekliye intibak zammı ne zaman

yılı sonrası SSK ve BAĞ-KUR maaşlarında TL artışın olacağı 'İntibak Yasası' en çok sorgulanan konu başlıklarından biri oldu. Maaş zamları, EYT, ek gösterge derken gözler İntibak Yasasına çevrildi. Daha önce öncesi emekli olanlar için yapılan intibak düzenlemesi ile maaşlarda TL civarında artış yaşanmıştı. ve sonrası emekli olan SSK (4A) ve BAĞ-KUR'lular (4B), aynı prim kazancı ve prim gün sayılarıyla 'den önce emekli olanların kendilerinden daha fazla emekli maaşı aldıklarını söyleyerek İntibak Yasasının çıkmasını istiyor. Yasayla prim eşitlemesi ile aradaki maaş farklılığının giderilmesi ve maaşlarda TL'ye varan artışlar bekleniyor. Peki, İntibak yasası çıkacak mı, intibak yasası ne zaman çıkacak , sonrası intibak yasası Meclis'ten geçti mi, onaylandı mı? Emekli TL zam alacak mı?
İNTİBAK YASASI ÇIKTI MI? 

Ankara kulislerinde konuşulan intibak yasasına ilişkin detayları Özgür Kaya CNN Türk ekranlarında aktardı.

"Şimdi yılında sayılı bir intibak yasası çıkarıldı. Bu intibak yasasının çıkarılma nedeni yılı öncesi sigortalı olanların sonrası sigortalı olanların maaşlarına oranla ters yönde geride kaldığını gördük. Bu aylık bağlama oranlarından kaynaklı oldu. Dolayısıyla bu intibak yasasıyla birlikte yaklaşık olarak TL ile TL arasında yılı öncesi emekli olanların maaşlarına bir ilave getirdi. Biz buna intibak yani uyumlandırma, eşitleme diyoruz. Ne oldu, yılı öncesi sigortalılarımızın emekli maaşları sonrası emeklilerle neredeyse birbirine yaklaştırıldı. Yani açılan makas kapatıldı. Bu sefer makas, diğer yönden açılmaya başladı. Yani sonrası emekli olanların maaşları, öncesi emekli olanların maaşlarına oranla geride kalmaya başladı. Yani öncesi emeklilerin maaşları eşitlendi fakat bu sefer ne oldu? Ters orantılı bir şekilde sonrasının önüne geçti. Bu makas her geçen gün açılmaya başladı."

"HÜKÜMET VATANDAŞ LEHİNE KARARLAR ALACAKTIR"

"Hükümet sosyal güvenlik ile ilgili sorunları peyderpey masaya getirmek suretiyle bunların çözüm noktasını gidiyor. Önümüzdeki günlerde ekonomik gelişmeler olumlu yönde seyrettiği sürece hükümet de bu düzenlemeleri yaparak vatandaşın lehine kararlar alacaktır."

"İNTİBAK YASASI MAAŞ FARKLARINI GİDERME YÖNÜNDEDİR"

"Burada emeklilik yaşında herhangi bir geri çekme ya da prim gün sayısında yani emeklilik şartlarında herhangi bir değişiklikten öte bunlar farklı bir konu ve statüde. Bu intibak yasası dediğimiz konu, yurt dışı borçlanması dediğimiz konu, kişilere bağlanacak olan aylıkların geride kalmaması meselesi. Yani intibak, emekli maaşlarını diğer emeklilere oranla mesela biz sizinle aynı hizmet yılı çalışalım, aynı prim gün sayısı ile emekli olalım. Ben öncesiysem sizden daha yüksek maaş alıyorum. Siz sonrasıysanız siz daha düşük maaş alıyorsunuz. Halbuki ödediğimiz prim gün sayısı da eşit olsun, hizmet yılı aynı olsun, aylık bağlama oranlarının getirmiş olduğu sıkıntıdan dolayı ters orantılı bir şekilde açılma söz konusu."

"PRİMLERİN EŞİTLENMESİ GEREKİYOR"

Takvim Gazetesi Ekonomi Müdürü Faruk Erdem ise, intibak düzenlemesine ilişkin yaptığı açıklamada, "Geçtiğimiz günlerde Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin primlerin eşitlenmesinden bahsetti. Bağ-Kur'luların 9 bin gün prim biriktirmesi gerekirken, SSK'lıların 7 bin gün biriktirmesi gerekiyor. Buradaki haksızlığın giderilmesi primlerin eşitlenmesi söz konusu. Maaşların eşitlenmesi talepleri var, bu konuda bir çalışma var," diye konuştu.

İNTİBAK YASASI NEDİR?

SSK (4A) ve BAĞ-KUR'dan (4B) yılı ve sonrasında emekli olanlar aynı prim kazancı ve prim gün sayılarıyla yılından önce emekli olanların kendilerinden daha fazla emekli maaşı aldığına dikkat çekiyor ve intibak ile aradaki maaş farklılığının son bulmasını talep ediyor.

Haber ile daha fazlasına ulaşın:

İntibak yasası

Gündem

Emekliye TL zam duyuruldu! En düşük emekli maaşı TL&#;ye çıkacak! Mayıs ayında emekliyi sevindiren haber

SSK, Bağ Kur ve Emekli Sandığı tüm SGK emeklilerine yılında yeni müjdeler bilhassa seçim öncesinde peş peşe duyurulmaya başladı. Bir yandan emeklilik sisteminde EYT ve diğer düzenlemeler ile değişikliğe gidilirken, diğer yandan Temmuz ayında emekli ve memur başta olmak zere tüm kesimlere yapılacak zamlar yakından takip ediliyor.

En düşük emekli maaşının Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından kısa süre önce TL’ye çıkarıldığının duyurulmasının ardından maaşlarla ilgili yeni düzenlemelerin gelmesi bekleniyor. İntibak zammı ile emekli maaşlarında artış gündeme gelebilir.

EN DÜŞÜK EMEKLİ MAAŞI ARTACAK!

Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından kısa süre önce en düşük emekli maaşı TL’ye çıkarılmıştı. Emekliye intibak zammının gündeme gelmesiyle beraber yeni bir artış beklentisi de dikkat çekti. yılı sonrası emekliler için artışların nasıl olacağı merak ediliyor. yılı sonrasında emekli olan vatandaşlar için TL civarı bir fark verilmesi bekleniyor.

Emekliye intibak düzenlemesiyle beraber çok sayıda emeklinin maaşlarında farklar görülecek. Türkiye Emekliler Derneği (TÜED) Genel Başkanı Kazım Ergün’ün emeklilerin intibak zammına ve hastaneye gidildiğinde aylıklarından yapılan kesilmelere dair Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin’le görüşme yapmıştı. Yeni detaylar ortaya çıktı.

EMEKLİYE İNTİBAK ZAMMI GÜNDEMDE!

Çok sayıda emeklinin maaşında yükselemeye neden olması beklenen emekli intibak zammına dair beklentiler gündeme geldi. İntibak zammının yasalaşması için ilk adımda TBMM’den onay alınması gerekiyor. Geçmiş dönemde yapılan intibak zammı düzenlemesi ile beraber emekli maaşlarında TL kadar zam oluşmuştu. Benzer şekilde maaş artışı düzenlenirse bu defa gelecek zam miktarı da TL’yi bulacak.

EMEKLİYE 24 MADDELİK DÜZENLEME GELEBİLİR!

TÜED Genel Başkanı Kazım Ergün, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin ile yaptığı görüşmede 24 maddelik bir dosyayı sunduğunu dile getirdi. yılı sonrası emeklilere intibak zammı ile maaş artışının yapılması ise en dikkat çeken detay. Görüşmeler ise devam ediyor.

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası