emziren annelerde nohut gaz yaparmı / 'Annenin stresi, bebeğe gaz yapıyor' - Son Dakika Haberleri

Emziren Annelerde Nohut Gaz Yaparmı

emziren annelerde nohut gaz yaparmı

Bebe&#;e Gaz Yapan Besinler Hangileri?

E&#;er evde minicik bir bebe&#;iniz varsa ve bebe&#;inizi emziriyorsan&#;z beslenmenize 2 ki&#;ilik dikkat etmelisiniz. Süt yoluyla yedikleriniz bebe&#;e aktar&#;ld&#;&#;&#; için tüketti&#;iniz g&#;dalardan etkilenecektir. A&#;r&#;l&#; ve bol a&#;lamal&#; geceler ya&#;amamak için ö&#;ünlerinizde biraz daha seçici olabilirsiniz. Bu nedenle bebekte gaz yapan yiyecekler hakk&#;nda detayl&#; bilgi sahibi olmal&#;s&#;n&#;z. Emzirme döneminde mutlaka çevrenizden “ Onu yeme, &#;unu ye! ” gibi sesler gelebilir. Siz en iyisi kulaktan dolma bilgilere kanmay&#;n ve sizler için haz&#;rlad&#;&#;&#;m&#;z lohusal&#;kta gaz yapan yiyecekler listesine bir göz at&#;n.

Bebeklerde Gaz Yapan Yiyecekler

  • Lahana
  • Brokoli ve Karnabahar
  • Bol Baharatl&#; Yiyecekler
  • Bezelye ve Nohut
  • Kafeinli &#;çecekler
  • &#;&#;lenmi&#; G&#;dalar
  • Kakaolu Besinler
  • Süt Ürünleri
bebeklerde gaz yapan yiyecekler

Bebe&#;inizi ve sizi dü&#;ünerek haz&#;rlad&#;&#;&#;m&#;z emzirmede gaz yapan yiyecekler listesinde, gaz&#; önleyen besinler yer al&#;yor. Daha hassas ve iyi beslenmeniz gereken bu dönemde gaz yapan yiyecekler listesi size büyük yard&#;mc&#; olacakt&#;r. Bebe&#;iniz ve ailenizle mutlu günler dileyerek emzirme döneminde gaz yapan yiyecekler hakk&#;nda bilgi vermeye ba&#;layabiliriz.

En sa&#;l&#;kl&#; ve do&#;ru sonuçlar için lütfen doktor deste&#;i al&#;n&#;z.

Bebeklerde Gaz Yapan 8 Yiyecek

1) Lahana

  • Lahana hem emzirme döneminde hem de kat&#; g&#;daya geçi&#; döneminde gaz yapan bir sebzedir. Doktorlar e&#;er tüketilecekse patates ile pi&#;irilip tercih edilmesini tavsiye ediyor.
  • Lahanan&#;n gaz yapan maddelere sahip oldu&#;unu unutmamal&#;s&#;n&#;z. Gerekli vitaminler bir süre farkl&#; sebzelerden almal&#;s&#;n&#;z.
  • Lahana çe&#;itlerinde sülfür bulundu&#;u için tüketme durumunda gaz kaç&#;n&#;lmaz son olabilir.
  • Emziren annelerin lahana tüketmesi de bebeklerde gaza ve uykusuz gecelere neden olabilir.

Bebekler &#;çin En &#;yi Mamalar Listesi

lahana

2) Brokoli ve Karnabahar

  • Lahana gibi brokoli ve karnabahar da sülfür içeren sebzelerdendir. Kal&#;n ba&#;&#;rsaklara gelerek sindirimi gerçekle&#;ir.
  • Bu nedenle brokoli ve karnabahar tüketildi&#;inde bir süre gaz problemi ile u&#;ra&#;abilirsiniz. Emziren anneler ö&#;ünlerine bu sebzeleri eklerse, süt aktar&#;m&#; ile bebeklerde de gaz olu&#;abilir.
  • Bebe&#;in gaz&#;n&#; alay&#;m derken sabah&#; zor edebilirsiniz. Aman dikkat!
brokoli

3) Bol Baharatl&#; Yiyecekler

  • Ac&#;l&#; baharatlar&#;n mide yanmas&#; ve gaz olu&#;turmas&#; bilinen bir özelliktir.
  • Mide asitlerinin dengesini de&#;i&#;tiren pul biberi, toz k&#;rm&#;z&#; biber, isot gibi ac&#; baharatlar mideyi &#;i&#;irmektedir.
  • Çok ac&#;l&#; yemekleri seven biriyseniz emzirme döneminde bu baharatlara bir süre ara vermelisiniz. Ayn&#; s&#;n&#;rlama ac&#;l&#; soslar için de geçerli olacakt&#;r.
  • Tüm gecenizi gaz alma ve &#;i&#;kinlik giderme ile geçirmemek için biraz daha hassas olman&#;zda fayda olacakt&#;r.
gaz yapan yiyecekler emzirirken

4) Bezelye ve Nohut

  • Do&#;um sonras&#;nda baklagil tüketmek istedi&#;inizde ufak tüyolarla daha rahat hissedebilirsiniz. Gaz yapan baklagilleri yani nohut, bezelye ve fasulyeyi önce suda bekletmelisiniz.
  • Suda bekleyen bu baklagilleri ön ha&#;lamadan geçirip daha sonra yemeklerde kullanmal&#;s&#;n&#;z.
  • Ayr&#;ca emzirme döneminde gaz yapmamas&#; için bu baklagillerin yan&#;nda maydanoz, marul, limon gibi sebzeleri tüketmeniz tavsiye edilmektedir.

Bebek Geli&#;imi, Do&#;um Sonras&#; 12 Ayl&#;k Bebek Geli&#;im Evreleri

yeni do&#;an bebe&#;e gaz yapan yiyecekler

5) Kafeinli &#;çecekler

  • Emzirme döneminde dikkat edilmesi gereken bir besin de kafeinli g&#;dalar olacakt&#;r.
  • Emziren annenin kafeinli içecekleri s&#;kça tüketmesi, bebe&#;in reflüye olan hassasiyetini tetiklemektedir. Bu nedenle uzmanlar, emziren annelerin kahve, kola ve çay gibi içeceklerden uzak durmas&#;n&#; taze meyve suyu tüketmesini tavsiye eder.
  • Ayr&#;ca içeceklerin en sa&#;l&#;kl&#; bu dönemde su olmaktad&#;r. Süt miktar&#;n&#;n azalmamas&#; için her emzirme sonras&#;nda mutlaka 1 bardak, gün içinde ise bolca su tüketilmelidir.
kahve

6) &#;&#;lenmi&#; G&#;dalar

  • &#;&#;lenmi&#; g&#;dalar&#;n sa&#;l&#;ks&#;z oldu&#;u bir gerçektir. Özellikle de do&#;um sonras&#;nda tüketilmesi daha da sa&#;l&#;ks&#;z olmaktad&#;r.
  • Tüm i&#;lenmi&#; ve paketli g&#;dalardan annelerin uzak durmas&#; önerilmektedir. Koruyucu ve tatland&#;r&#;c&#; içeren besinler, anne sütünde gaz&#; meydana getirir ve bebe&#;in gece boyunca gaz sanc&#;s&#; ile u&#;ra&#;mas&#;na neden olur.
  • Sucuk, salam, haz&#;r yiyecekler, at&#;&#;t&#;rmal&#;k g&#;dalar emzirme döneminde yasakl&#; listede yer al&#;yor. E&#;er bu yiyeceklerden uzak kal&#;rsan&#;z bebe&#;inizde gaz olu&#;umu önlenir ve daha rahat uyuyabilir.

Emziren Anneler Ne Yemeli? Anne ve Bebek &#;çin Gerekli 14 Besin

i&#;lenmi&#; g&#;dalar

7) Kakaolu Besinler

  • Bebe&#;iniz dünyaya geldi&#;inde evinizde tatl&#; bir tela&#; olu&#;maktad&#;r. Misafirler, kom&#;ular&#;n gönderdi&#;i ikraml&#;k tabaklar derken bir ö&#;ünde çe&#;it çe&#;it yiyecekler olabilir.
  • Bu tela&#; içinde kakaolu besinleri gördü&#;ünüzde uzak kalmal&#;s&#;n&#;z. Tatl&#; krizlerini çikolata ile çözmek ise oldukça tehlikeli olacakt&#;r.
  • Çünkü kakaolu g&#;dalar&#;n emziren annelerde gaz yapt&#;&#;&#; bilinmektedir. Anne sütü ile bebe&#;e geçen kafein, gaz stresini olu&#;turur.
  • Bu dönemde tatl&#; yemek istedi&#;inizde meyve tüketmeyi tercih etmelisiniz. Süt miktar&#;n&#; art&#;r&#;r diye dü&#;ündü&#;ünüz çikolatalar, bu dönemde sa&#;l&#;ks&#;z tercih olabilir.
kakao

8) Süt Ürünleri

  • Bazen anneler süt ürünleri tüketti&#;inde bebe&#;inin de gaz sanc&#;s&#; ya&#;ad&#;&#;&#;n&#; gözlemler. Bu duruma neden olan faktörlerden biri de sütteki proteinin bebekler için a&#;&#;r olmas&#;d&#;r.
  • E&#;er emziren anne süt, peynir, yo&#;urt tüketiyorsa ve bebe&#;e gaz yapt&#;&#;&#;n&#; fark ediyorsa annelerin süt ürünlerini ölçülü tüketmesi önerilir.
  • Süt ürünlerini tercih ederken laktozsuz seçenekler anneye de bebe&#;e de iyi gelecektir. Sindirimi daha kolay olan laktozsuz süt ürünleri, bebe&#;in gaz sanc&#;s&#;ndan uzak kalmas&#;na ve daha mutlu uyumas&#;na yard&#;m edecektir.
  • Anne de bu ürünleri tüketirken kendini daha iyi hisseder. Bebeklere gaz yapan yiyecekler listesine peynir çe&#;itleri, yo&#;urt çe&#;itleri eklenebilir böylece. Bu durum genellikle inek sütüyle haz&#;rlanan besinlerde gözlemlenir.
  • Bitkisel sütlerin protein oran&#; daha dü&#;ük oldu&#;u için anne rahatl&#;kla badem, f&#;nd&#;k, Hindistan cevizi sütü içebilir.
süt

Bebekler için kategorisini ziyaret ederek sa&#;l&#;kl&#; tariflere ula&#;abilirsiniz.

Kolik Bebek Sendromu: 7 Soruda Dikkat Etmeniz Gereken Her &#;ey

Bebeklerde Ek G&#;daya Geçi&#; Nas&#;l Olmal&#;? Faydal&#; &#;puçlar&#;, Tarifler

Bebek Bak&#;m Çantas&#; &#;çinde Mutlaka Bulundurman&#;z Gereken 10 &#;ey

Bebeklerde Di&#; Ç&#;karma Belirtileri: 10 Sinyal, Nelere Dikkat Edilmeli?

Bebeklerde Gaz Sanc&#;s&#;na Ne &#;yi Gelir? Nas&#;l Geçer? Bitkisel Çözümler

Emzirirken bu yiyeceklerden uzak durun!

Özellikle doğumdan ilk günlük süreçte çok katı olmasa da gaz yapabilen besinlerden uzak bir diyet uygulanması gerekir.

GAZ YAPAN BESİNLER

Gaz yapan besinler başta çiğ bütün sebze ve meyvelerdir. Sebzelerin ve meyvelerin pişirilmesi gaz yapan içeriğin kayba uğramasını sağlar. Meyvelerin komposto yapılması sebzelerin yemek yapılması bir örnektir.

Brokoli, karnabahar, pırasa, enginar, brüksel lahanası gibi besinler pişirilse haşlansa bile gaz yapıcı özellikleri tamamı ile kaybolmamaktadır.

Emzirirken bu yiyeceklerden uzak durun

İLK BİR AYLIK SÜREÇTE TÜKETİLMEYEBİLİR

Kurubaklagiller ilk 1 aylık süreçte tüketilmeyebilir. Özellikle sezeryan doğum yapan annelerde sindirim sisteminin düzene girip annenin aktivite yapması artana kadarki süreç için önemlidir. Nohut, fasulye, mercimek çorbası, pilaki, piyaz gibi yemekler sakıncalıdır.

Süt ve yoğurt gaz yapıcı karbonhidrat içeriğine sahiptir. Süt ve yoğurt yerine ilk haftalarda yayla, yoğurt çorbaları, süt eklenen çorbalar veya sütlü tatlılar hastalara verilebilir. Süt ve yoğurt pişince gaz yapıcı özelliği değişmektedir.

[fotogaleri=]

False

Emziren annelerin t&#;ketmesi gereken olmazsa olmaz 11 besin

1-Anne sütünün yüzde 80’nini su oluşturur. Bu nedenle günde ortalama 3 litre sıvı tüketimi olmalı. Bol bol su içmeli, beraberinde komposto, lohusa şerbeti tüketmesini öneriyoruz. Ihlamur, papatya, rezene gibi hem anneyi rahatlatıcı hem de sütünü artırıcı bitki çayları günlük fincan tüketilebilir. Zayıflama çayı tüketmeyin. "Su içmeyi unutuyorum" diyen annelere emzirme sonrası büyük 1 bardak su içmelerini tavsiye ediyorum.  

2-Meyve, sebze, et-süt ürünleri, tahıllar, bakliyatlar ve kuruyemiş olmak üzere her besin grubundan dengeli beslenmelisiniz.

3-Et, yumurta, balık, sakatat, kuruyemiş (ceviz, badem), kurutulmuş meyveler (erik, üzüm, kayısı), yeşil yapraklı sebzeler demir yönünden zengin besinlerdir. Bu besinlerin haftada kez tüketilmesini öneriyoruz.

4-Mutlaka iyotlu tuz kullanmalı. İyot, doğal besinlerle alınamaz ve bebeğin zeka gelişiminde etkilidir.

5-Mevsiminde meyve ve sebze tüketelim. Koyu yeşil sebze ve sarı sebzeler mutlaka tüketilmeli. Kimyasal takviye, hormon içermesi nedeniyle mevsiminde olmayan ürünleri tüketmeyelim.

6-Yulaf, arpa, tahin, dereotu, havuç, rezene, fındık, ceviz anne sütü yapımını artırdığı için özellikle tüketmenizi öneriyoruz.

Emziren annelerin tüketmesi gereken olmazsa olmaz 11 besin

7-Günlük tam tahıllı ekmek tüketimini ihmal etmeyin. 

8-Günlük yumurta tüketimi bebeğinizin beyin gelişimi için önemlidir. Et, tavuk, yumurta protein yönünden zengin olup haftada kez tüketilmeli. 

9-Haftada 1 veya 2 kez balık tüketimini öneriyoruz.

Emzirme döneminde demir ihtiyacı artar. Bunun için kırmızı et, yumurta, kurutulmuş meyveler tüketilebilir.

Kalsiyum ihtiyacı için süt, peynir, kaşar, yoğurt günlük tüketilmelidir.

Bebeklerde gaz yaptığı için emziren annelerin uzak durması gereken besinler nelerdir?

Mercimek, bulgur, nohut, fasulye, mısır, yeşil mercimek, soya, yulaf gibi kuru bakliyatlar tüketilmemeli. Ayrıca lahana, brokoli, karnabahar, bürüksel lahanası, soğan, pırasa, bezelye, bakla, turp gibi sebzeler dikkatli yenilmeli. Portakal, mandalina, greyfurt, armut, şeftali, erik, ananas gibi meyveler ile inek sütü, acı biber, isot, kahve ve gazlı içecekler kararında tüketilmeli.  

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası