rishi sunak aslen nereli / Rishi Sunak aslen nereli, Müslüman mı, hangi ülke vatandaşı, kimdir? - Son Haberler

Rishi Sunak Aslen Nereli

rishi sunak aslen nereli

İngiltere'nin Hint kökenli ilk başbakanı Rishi Sunak kimdir?

Ülkede 20 Ekim'de parti liderliğinden istifa eden Başbakan Liz Truss'ın yerini almak için mücadele veren eski Maliye Bakanı Sunak, liderlik yarışını kazandı.

RİSHİ SUNAK KİMDİR?

Rishi Sunak 12 Mayıs yılında İngiltere'nin Hampshire kontluğunda dünyaya geldi. Hindistan kökenli bir aileden gelen Sunak'ın babası hekim,  annesi ise eczacıdır. Winchester College, Oxford Üniversitesi ve Stanford Üniversitesi'nde eğitim gördü. ile yılları arasında ABD yatırım bankası Goldman Sachs'ta çalıştı. yılında Akshata Murthy ile evlendi. Çiftin 2 kızları var.

Britanyalı siyasetçi. Şubat 'den beri Birleşik Krallık'ın Hazine Şansölyesidir. Muhafazakâr Parti üyesi olan Sunak, Temmuz ile Şubat tarihleri arasında Hazine Bakanlığı'nda baş sekreterlik yapmıştır. genel seçimlerinden beri parlamentoda Richmond (Yorks) milletvekilidir.

MUHAFAZAKAR PARTİ LİDERLİĞİNE ADAYLIĞI

İngiltere Başbakanı Boris Johnson'ın iktidardaki Muhafazakar Parti liderliğinden istifasının ardından parti milletvekilleri arasında yapılan ilk tur oylamada 8 aday arasından eski Maliye Bakanı Rishi Sunak en fazla oyu aldı, iki aday ise elendi.

Parti liderliği ve başbakanlık koltuğu için dün en az 20 milletvekilinin desteğini alarak ilk tura çıkan 8 adaydan 6'sı bugün yapılan oylamada en az 30 milletvekilinin desteğini alarak ikinci tur oylamaya kaldı.

Eski Maliye Bakanı Sunak 88 ile en fazla milletvekilinden oy alan aday olurken Penny Mordaunt 67, Dışişleri Bakanı Liz Truss 50, Kemi Badenoch 40, Tom Tugendhat 37 ve Suella Braverman 32 oy aldı.

Sunak'ın istifasının ardından yerine atanan Maliye Bakanı Nadhim Zahavi ile eski Sağlık Bakanlarından Jeremy Hunt ise ilk turda 30 oy barajını geçemeyerek elendi.

Seçimde partinin bin üyesi oy kullandı. Oyların 81 bin 'sını Liz Truss, 60 bin 'unu Sunak aldı.

LİZ TRUSS'IN İSTİFASI

Ülkede 20 Ekim'de parti liderliğinden istifa eden Başbakan Liz Truss'ın yerini almak için mücadele veren eski Maliye Bakanı Sunak, liderlik yarışını kazandı.

Seçim kampanyası sürecinde sıklıkla "vergi indirimleri" vaadini öne çıkaran Truss'ın, başbakanlık görevini devralmasının ardından hükümet 23 Eylül'de toplam 45 milyar sterlini bulacak vergi kesintilerinin uygulanmasına hazırlanıldığını açıklamıştı.

Bu durum, ülkenin dış borçlanmasının yükseleceği beklentilerini artırarak sterlinin sert değer kaybı yaşamasına neden olmuştu.

Ekonomik planlara yönelik sert eleştirilerin ardından İngiliz hükümeti, yüzde 45'lik en yüksek gelir vergisi oranını kaldırma planından vazgeçmişti.

Daha önce pek çok kez vergi indirim planının arkasında duran Truss, 14 Ekim'de kamuoyu baskısına dayanamayarak Kwasi Kwarteng'i Maliye Bakanlığı görevinden alarak yerine Jeremy Hunt'ı getirmişti.

Ciddi piyasa oynaklığına neden olan "hatalar" için özür dilemesine karşın Truss'un görevde ne kadar kalacağı konusunda İngiliz kamuoyunda tartışmalar çoktan başlamıştı.

İngiltere'de art arda siyasi ve ekonomik çalkantıların yaşanmasının ardından Başbakan Truss, 20 Ekim'de istifa ettiğini duyurmuştu.

İNGİLTERE'NİN EN GENÇ BAŞBAKANI

İngiltere'de, eski maliye bakanı Rishi Sunak, iktidardaki Muhafazakar Parti'nin yeni lideri seçildi. 

Diğer başbakan adayı Penny Mordaunt, partinin  milletvekilinden en az 'ünün desteğini alamadığı için yarıştan çekildi.

Sunak bunun üzerine milletvekilleri ve parti üyeleri arasında oylama yapılmadan seçimi kazandı. 

42 yaşındaki Sunak, İngiltere'nin modern tarihindeki en genç başbakan olacak. 


Rishi Sunakİngiliz muhafazakar PartiBoris Johnson

Rishi Sunak kimdir, kaç yaşında, serveti ne kadar? Yeni İngiltere Başbakanı Rishi Sunak aslen nereli, hangi partiden?

Giriş Tarihi: Güncelleme Tarihi:

Yeni İngiltere Başbakanı Rishi Sunak serveti ile ilk dakikadan beri tartışılmaya başladı. Muhafazakar Parti'nin yeni lideri ve İngiltere'nin yeni başbakanı olan Rishi Sunak, böylece 4 ayda İngiltere'nin üçüncü başbakanı oldu. Penny Mordaunt'nun da çekilmesiyle birlikte Liz Truss'ın koltuğuna oturacak. Türkiye'de pek tanınmaması sebebiyle Rishi Sunak kimdir sorusu yanıtlarını şimdiden aratılmaya başlandı. Peki, Rishi Sunak aslen nereli, serveti ne kadar? İngiltere Başbakanı Rishi Sunak kimdir? İşte detaylar…

Rishi Sunak kimdir, kaç yaşında, serveti ne kadar? Yeni İngiltere Başbakanı Rishi Sunak aslen nereli, hangi partiden?
Rishi Sunak kimdir, kaç yaşında, serveti ne kadar? Yeni İngiltere Başbakanı Rishi Sunak aslen nereli, hangi partiden?
Rishi Sunak kimdir, kaç yaşında, serveti ne kadar? Yeni İngiltere Başbakanı Rishi Sunak aslen nereli, hangi partiden?
Rishi Sunak kimdir, kaç yaşında, serveti ne kadar? Yeni İngiltere Başbakanı Rishi Sunak aslen nereli, hangi partiden?
Rishi Sunak kimdir, kaç yaşında, serveti ne kadar? Yeni İngiltere Başbakanı Rishi Sunak aslen nereli, hangi partiden?
SON DAKİKA

İngiltere'nin yeni Başbakanı Rishi Sunak'ın etnik kökeni, sosyal medyada tartışma konusu oldu! 

İngiltere'de Liz Truss'ın istifasının ardından başbakanlık koltuğuna oturan Rishi Sunak'ın kökeni Pakistanlı ve Hintleri karşı karşıya getirdi. Ulusal basındaki haberlere göre, İngiltere'nin etnik azınlıktan gelen ilk başbakanı olarak tarihe geçen Sunak, kökeninde hem Pakistan hem de Hindistan'dan izler taşıyor.

SOSYAL MEDYADA GÜNDEM OLDU

Ailesi Hindu olan Sunak'ın babası, yaşadıkları Doğu Afrika'dan'larda İngiltere'ye göç etti. Sunak da 'de İngiltere'nin Southampton şehrinde doğdu. Rishi Sunak'ın baba tarafından dedesi ise bugün Pakistan sınırları içerisinde yer alan Pencap eyaletine bağlı Gujranvala şehrinden. Bu durum sosyal medyada da gündeme gelirken "Sunak'ın aslen nereli olduğu" sorusu Pakistan ve Hindistan sosyal medyasında ön sıralarda yer aldı.

"HEM HİNT HEM PAKİSTANLI"

?Bu tartışmalara son vermek isteyen bazı kullanıcılar, Sunak'ın dedelerinin İngiliz Hindistanı'nda dünyaya geldiğini işaret ederken yeni başbakanın dedelerinin doğum yerlerinin bugün Pakistan topraklarındaki Gujranvala olduğunu ve bu sebeple yeni İngiliz liderin hem Hint hem de Pakistan kökenli olduğunu belirtiyor. Bununla birlikte sosyal medyada Sunak'ın Hindistanlı veya Pakistanlı'dan daha çok artık İngiltereli olduğunu ifade edenler de bulunuyor.

"PAKİSTAN ASILLI HİNDU"

Öte yandan bu tartışmalar Pakistan ve Hint medyasındaki haberlere de yansıdı. Pakistan merkezli Geo News televizyonu, Sunak'ı "Pakistan asıllı Hindu" olarak nitelendirirken Hindistan merkezli Hindustan Times gazetesi de yeni İngiliz başbakanı "Hint kökenli" olarak değerlendirdi.

Rishi Sunak aslen nereli, Müslüman mı, hangi ülke vatandaşı, kimdir?

Rishi Sunak aslen nereli, Müslüman mı, dini nedir, hangi dine mensuptur soruları bu aralar merakla soruluyor.

İngiltere'de iki ay içinde ikinci başbakan göreve başlıyor. İkinci başbakan Rishi Sunak oldu. Sunak'ın Asya kökenli olduğu biliniyor; ancak hangi ülkenin vatandaşı, hangi dine mensup olduğu soruları ise çok fazla bilinmiyor. Bu nedenle birçok kişi özel hayatını sorguluyor.

Rishi Sunak, İngiltere’nin yeni başbakanı oldu. İngiltere’nin ikinci Demir Leydi’si Lizz Truss’ın istifasının ardından Muhafazakar Parti içinde liderlik yarışına giren siyasetçi rakiplerini geride bırakarak ülkenin yeni başbakanı oldu.

Rishi Sunak aslen nereli, Müslüman mı, hangi ülke vatandaşı, kimdir?

 

Rishi Sunak, Liz Truss’tan boşalan başkanlık koltuğu için eski başbakan Boris Johnson ile rakip olmuştu. Johnson’un liderlik yarışından çekilmesiyle eski maliye bakanının önü açıldı. Muhafazakâr milletvekillerinin yarısından fazlasının desteğini alan Rishi Sunak, en yakın rakibine de fark atmış oldu…

RİSHİ SUNAK ASLEN NERELİ?

İngiltere'nin Southhampton bölgesinde Hintli bir ailenin çocuğu olarak dünyaya gelen Rishi Sunak, eczacı bir annenin ve pratisyen hekim bir babanın oğlu. Liderlik yarışını kazanan Rishi Sunak İngiltere’de ilk Hint kökenli başbakan oldu.

RİSHİ SUNAK KİMDİR?

İngiltere’nin yeni başbakanı Rishi Sunak 12 Mayıs tarihinde dünyaya geldi. Şubat 'den beri Birleşik Krallık'ın Hazine Şansölyesi olarak görev yapan Sunak Muhafazakâr Parti üyesi ve Temmuz ile Şubat tarihleri arasında Hazine Bakanlığı'nda baş sekreterlik yaptı. genel seçimlerinden beri parlamentoda Richmond milletvekili olarak görev yapıyor. 

Rishi Sunak, 'larda Doğu Afrika'dan İngiltere'ye göç eden Hint asıllı bir ailenin üç çocuğunun en büyüğü olarak 'de Southampton'da doğdu.

ANNE VE BABASI AFRİKA DOĞUMLU

Anne Usha Sunak, Afrika'nın doğusundaki Kenya'da, baba Yashvir Sunak ise Tanzanya'da dünyaya geldi.

İngiltere'nin en eski ve seçkin özel okullarından Winchester Kolejinde eğitim gören Sunak, burada ilk Hint kökenli okul temsilcisi oldu ve okul gazetesinin editörlüğünü yaptı.

Sunak, daha sonra Oxford Üniversitesindeki Lincoln College'da felsefe, siyaset ve ekonomi alanlarında eğitim gördü.

Rishi Sunak, Hint asıllı milyarder Narayana Murthy'nin kızı olan müstakbel eşi Akshata Murthy'le tanıştığı ABD'deki Stanford Üniversitesinde MBA (işletme yüksek lisansı) eğitimini tamamladı. Sunak, buradaki eğitiminin ardından yatırım bankası Goldman Sachs'ta analist olarak çalışmaya başladı.

Siyasi hayatı ilk kez 'te Yorkshire bölgesindeki Richmond'dan Muhafazakar Parti milletvekili olarak seçilmesiyle başlayan Sunak, İngiltere'nin AB'den ayrılmasını destekleyen siyasilerin başında yer aldı.

Eski İngiltere başbakanlarından Theresa May hükümeti döneminde Bakan Yardımcılığı yapan Sunak, May'in görevini bırakmasının ardından iktidardaki Muhafazakar Parti liderliği için Boris Johnson'ı desteklediğini açıkladı.

Sunak, 'da parti lideri ve aynı zamanda ülkenin başbakanı olan Johnson'ın hükümeti döneminde Temmuz Şubat 'de Hazine Baş Müsteşarı olarak görev aldı.

Bu görevinin ardından, Kovid salgını ülkeye yayılmadan yaklaşık 1 ay önce 13 Şubat 'de Maliye Bakanı olarak atanan Sunak, 18 aylık karantina sürecinde işletmeleri ayakta tutabilmek için milyarlarca sterlin değerinde destek paketlerini hızla uygulamaya koydu. Sunak, bu çalışmalarıyla salgın döneminde halktan büyük övgü topladı.

Ancak Sunak'ın popülaritesi, salgın sırasında Başbakanlıkta düzenlenen ve Kovid tedbirlerin ihlal edildiği partilere katılmasıyla polis tarafından para cezasına çarptırılması ve milyarder eşinin İngiltere'de vergi ödemediğinin gündeme gelmesinin ardından ciddi zarar gördü.

Rishi Sunak, ile yılları arasında Goldman Sachs'ta çalıştı. 13 Şubat – 5 Temmuz tarihleri arasında ise Hazine Bakanı olarak görev aldı.

İngiltere Maliye Bakanı olarak görev yapan Rishi Sunak, Temmuz ayında Başbakan Boris Johnson'ı eleştirerek istifa ettiği duyurmuş, açıklamasında ise "Ülkemiz çok büyük zorluklarla karşı karşıya. Halk haklı olarak hükümetin düzgün, yetkin ve ciddi bir şekilde yürütülmesini bekliyor. Bu standartların uğrunda savaşmaya değer olduğuna inanıyorum ve bu yüzden istifa ediyorum"ifadelerini kullanmıştı. 

Sunak, Hindistanlıların yüzde 70'nin mensubu olduğu Hindu dinine mensuptur.

 

Rishi Sunak

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası