msü sınavına kimler girebilir 2021 / MSÜ Sınavı Nedir? Ne Zaman? MSÜ Konuları ve Soru Dağılımı Tablosu | Özel Ders Alanı

Msü Sınavına Kimler Girebilir 2021

msü sınavına kimler girebilir 2021

MS&#; sınavı ne zaman? Kimler girebilir? Soru dağılımı nasıl? MS&#; başvuruları ne zaman bitecek? Başvurular nereden nasıl yapılır?

7) Aday yerleştirme işlemlerine esas olmak üzere;

a) Harp Okulları için ÖSYM Başkanlığınca yapılacak olan YKS Temel Yeterlilik Testi (TYT) ile YKS Alan Yeterlilik Testlerine (AYT) katılmış, YKS Sayısal, Eşit Ağırlık ve Sözel Puan türünden MSÜ'nün teklifi doğrultusunda Milli Savunma Bakanlığınca belirlenmiş taban puan türünü almış olmak,

b) Astsubay Meslek Yüksekokulları için ÖSYM Başkanlığınca yapılacak olan YKS Temel Yeterlilik Testi (TYT)'ne katılmış ve MSÜ'nün teklifi doğrultusunda Milli Savunma Bakanlığınca belirlenecek YKS TYT taban puanı almış olmak,

c) MSB tarafından belirlenecek olan taban puanı alamamış olan adayların, 2'nci seçim aşamalarına katılmış ve başarılı olmuş olsalar dahi taban puanını alamadıkları okul türü için askeri öğrenci adaylıkları sonlandırılır,

ç) Ayrıca MSB tarafından Harp Okulları adaylarına YKS Yerleştirme Puanı Başarı Sıralamaları için bir alt sınır koyulabilecek, bahse konu alt sınırın koyulması durumunda adayların alt sınırın altında kaldıkları okul için adaylıkları sonlandırılabilecektir.

MSÜ Sınavı: Kimler başvurabilir? YKS adayları sınava girmeli mi?

Yaklaşık bin adayın katıldığı Milli Savunma Üniversitesi Askeri Öğrenci Aday Belirleme Sınavı ( MSÜ) için başvurular başladı. Başvurular ÖSYM sitesinden yapılacak ve 23 Şubat saat ’da başvurular son bulacak.

Başvuru işlemi yapmadan önce HES kodunu almış olmanız gerekiyor. Sınav 4 Nisan’da saat ’te yapılacak. Bir saat önce sınav yerinde olmak gerekiyor. 15 dakika kuralını unutmayın. Adaylar saat ’dan sonra adaylar sınav binalarına alınmayacak. Sınav ücreti TL. Başvuru süresini kaçıranlar 3 Mart’ta geç başvuru yapabilir ama ücret yüzde 50 zamlı olacak.

YAŞ SINIRI OLACAK MI?

En sık sorulan sorulardan birisi yaş sınırlaması oluyor. Sınava katılmak için yaş sınırlaması var. Harp Okulları için gün ve aya bakılmaksızın en fazla 20 yaşında olmak (01 Ocak ve sonrası doğumlu) şartı bulunuyor.

Astsubay Meslek Yüksekokulları için en fazla 21 yaşında (01 Ocak ve sonrası doğumlu) olmak gerekiyor.

Kadın öğrenciler, sadece Harp Okullarına alınacak. Onlar için de en fazla 20 yaşında ( ve sonrası doğumlu) olma şartı var.

MEZUNİYET TARİHİ ÖNEMLİ Mİ?

Eğitimci Pervin Kaplan'ın aktardığı bilgilere göre MSÜ Sınavı için mezuniyet tarihi önemli. Lise ve dengi okullarda öğrenciliği devam edenler için yılında Harp Okulları ve Astsubay Meslek Yüksekokulları’nın kesin kayıt işlemlerinin son tarihine kadar mezun olmalı. Dönemi önemli değil ama ve yılında mezun olunması isteniyor. Daha önceki yıllarda mezun olanlar başvuramaz. Zaten yılı ve öncesi bir ortaöğretim kurumundan mezun olanların başvuru yapmaları sistem tarafından engellenecek.

HANGİ PUAN TÜRÜ İSTENECEK?

Sınavdan, Milli Savunma Bakanlığı’nca belirlenecek olan çağrı taban puanı almış olmak gerekiyor. Bu puan daha sonra açıklanacak. Adaylar Milli Savunma Bakanlığı tarafından adaylara duyurulacak tarihler arasında yine online olarak başvuru yapacaklar.

YERLEŞTİRME İÇİN ARANAN PUANLAR

ASTSUBAY MESLEK YÜKSEK OKULLARI:  ÖSYM Başkanlığınca yapılacak olan Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) Temel Yeterlilik Testi (TYT)’ne katılmış olmak gerekiyor. TYT puanı ve üzerinde olanlar TYT’ye girmeyebilir ancak unutmamanız gereken nokta TYT puanınız dönüştürülecek. Bu puan dönüşürken puanınız düşebilir de yükselebilir de. Milli Savunma Bakanlığı, MSÜ teklifi doğrultusunda bir taban puan belirleyecek ve bu puanı TYT için isteyecek.

HARP OKULLARI : - YKS TYT - YKS Alan Yeterlilik Testlerine (AYT) katılmış, YKS Sayısal ve Eşit Ağırlık Puan türünden Milli Savunma Bakanlığı’nca belirlenmiş taban puan türünü almış olmak. Yine TYT puanı ve üzerindekiler TYT’ye girmeyebilirler. Ancak adayların bakanlığın bir taban puan belirleyebileceğini unutmamaları gerekiyor.

TYT puanını kullanmak isteyenlerin mutlaka YKS için başvurmaları gerekiyor. Aksi halde puanlarını kullanamazlar. Yine aynı şekilde bakanlık Harp Okulları adaylarına YKS Başarı Sıralamaları için bir alt sınır koyulabilecek. Bu sınırın altındakilerin de adaylıkları sonlanacak.

BOY ŞARTI VAR MI?

Erkek Askeri Öğrenci adayları için asgari boy sınırı cm.

Kadın Askeri Öğrenci adayları için asgari boy sınırı cm.

EĞİTİM BİLGİLERİ NASIL GÜNCELLENECEK?

Adayların, Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) e-Okul sisteminden elektronik ortamda alınan ortaöğretim bilgileri başvuru ekranına yansıtılacak. Bu bilgilerinde güncelleme gereken adaylar ne yapacak?

-Son sınıf öğrencileri kendi okullarına başvuracak.  

-Mezun adaylar ise İlçe Milli Eğitim Müdürlüklerine başvurarak, MEB e-Okul sisteminde mevcut bilgilerinin güncellenmesini sağlayacak.

SINAVIN KAPSAMI NEDİR?

Ortaöğretim düzeyinde, 5 seçenekli çoktan seçmeli sorudan oluşan bir test uygulanacak. Sınav süresi dakika olacak.

Sınav sorularına gelince YKS’nin ilk oturumu olan TYT ile aynı testler ve soru sayıları yer alıyor. Buna göre soruların dağılımı şu şekilde olacak:

  • Türkçe: 40
  • Temel Matematik: 40
  • Sosyal Bilimler: 20 (5’er tarih, coğrafya, felsefe, din kültürü ve ahlak bilgisi sorusu. Din dersinden muaf olanlar 5 felsefe grubu sorusu yanıtlayacak)
  • Fen Bilimleri: 20 (Fizik 7, kimya 7, Biyoloji 6)

YKS ADAYLARI SINAVA GİRMELİ Mİ?

Eğer TL başvuru ücretini ödemek zorlamayacaksa adayların kendilerini denemeleri açısından önemli bir sınav. Hem gerçek bir sınav deneyimi yaşayacaklar hem de sınav TYT'nin ilk oturumu ile hem süre hem sorular açısından aynı. Gerçek bir sınav deneyimi de yaşamış olacaklar.

HAM PUAN KURALI GEÇERLİ OLACAK

4 yanlış 1 doğruyu götürecek. Puanınızın hesaplanabilmesi için ham puan kuralı geçerli olacak. Temel Matematik veya Türkçe testlerinin en az birinden veya daha fazla ham puan almak gerekiyor. Yalnızca bu koşulları sağlayanların ağırlıklı puanları hesaplanacak.

Ağırlıklı puanlar kendi içinde en küçüğü , en büyüğü olan puanlara dönüştürülerek adayların MSÜ-Sayısal (SA), MSÜ-Eşit Ağırlık (EA), MSÜ-Sözel  (SÖ), MSÜ-Genel  (GN) puanları oluşturulacak.

#Milli Eğitim Bakanlığı

MSÜ Sınavı Nedir?

MSÜ - Milli Savunma Üniversitesi Sınavı Nedir? 

Milli Savunma Üniversitesi (MSÜ) sınavı, tamamıyla lise son sınıf ve mezun öğrencilerinin sınava girdiği ve ayrıca 2 Yıllık Önlisans, 4 Yıllık ve üzeri yıllar Lisans ve Lisansüstü seviyelerinde ve hatta daha üzerinde özel bir eğitim verecek olan ve Milli Ordumuzun Subay yetiştirmek ihtiyacını gideren öğretim kurumu boşluğunu doldurmak amacıyla ÖSYM tarafından hazırlanan ve yapılan sınava MSÜ Sınavı denir.

 

Milli Savunma Üniversitesi (MSÜ) sınavdan geçecek bir puan alan sınava giren kişiler, YKS (TYT, AYT) olarak adlandırılan üniversite sınavından da yeterli seviyede puan alırlarsa MSÜ harp okulları için mülakatlara girebilirler.

 

 

MSÜ - Milli Savunma Üniversitesi Sınavı Nedir, Ne Zaman Yapılır?
Milli Savunma Üniversitesi (MSÜ), Askeri Öğrenci Aday Belirleme Sınavı YKS sınavından tarih olarak birkaç ay önce geçen senelerde Mart ayında yapılmıştır. Genellikle sabah saatlerinde sınav yapılır. Sınava giriş belgeleri ortalama bir hafta önce ÖSYM'nin adresinden yayımlanır ve adaylar bu belge ve kimlikleri ile sınava girebilir.

 

 

MSÜ - Milli Savunma Üniversitesi Sınavı Nedir? Kaç Soru Vardır?

MSÜ sınavı ortalama dakikadan oluşmaktadır. MSÜ sınavı test usulü 5 seçenekli çoktan seçmeli sorudan oluşan bir test sınavıdır. 

Sınav Kitaplçığı, tek kitapçık halinde adaylara verilir.

 

 

MSÜ Sınavı Hangi Konudan Kaç SOru Çıkacaktır? 

Milli Savunma Üniversitesi (MSÜ) sınavında Türkçe 40 soru, 

 

Sosyal Bilimler testi içerisinde yer alan 

Tarih 5 Adet Soru, 

Coğrafya 5 Adet Soru, 

Felsefe 5 Adet Soru, 

Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi veya ilave Felsefe soruları 5 Adet Soru,

Temel Matematik 40 Adet soru, 

Fen Bilimleri testi içerisinde yer alana 

Fizik 7 Adet soru, 

Kimya 7 Adet soru, 

Biyoloji 6 Adet sorudan oluşur.

 

MSÜ'ye başvuran adayların Harp Okulları ve Astsubay Meslek Yüksekokulları 2'nci Seçim Aşamalarına girebilmeleri için ayrıca o yıl yapılacak olan YKS için başvuru yapmaları ve Harp Okulları için YKS'nin 1. oturumu olan Temel Yeterlilik Testine (TYT) ile YKS'nin 2. oturumu olan Alan Yeterlilik Testlerine (AYT); Astsubay Meslek Yüksekokulları için ise sadece YKS'nin 1. oturumu olan Temel Yeterlilik Testine (TYT) girmeleri gerekmektedir.

 

 

 

MSÜ Sınavı Nedir? Kimler Katılabilir ? Sınava Kimler Girebilir? 

MSÜ sınavlarına girebilmek için MİLLİ Savunma Bakanlığı adaylar için bazı katı kurallar belirlemiştir. 

Öncelik tüm adayların T.C. vatandaşlığına sahip olmanız gerekmektedir.  

MSÜ sınavına giriş için bir de yaş şartı bulunmaktadır. Gün ve aya bakılmaksızın Harp okullarına girebilmek için en fazla 20 yaşında olma zorunluluğu veriliyor. Astsubay meslek yüksekokulları için giriş yaşı olarak en fazla 21 yaş şartı aranıyor.

 

MSÜ sınavlarında bayan ve erkekler için bazı koşullar bulunuyor. Bayanlar için sadece Harp okullarına girme hakkı veriliyor. Ve bunun için en fazla 20 yaş şartı aranıyor.

 

MSÜ sınavına başvuru yapmak isteyen her adayın bu sınav başvuru öncesinde mutlaka ÖSYM tarafından yapılan ölçme ve yerleştirme sınavına girmiş olmak ve bu sınavdan Milli Savunma Bakanlığı'nın belirlemiş olduğu taban puanı almış olmak gerekiyor.  

 

 

- MSÜ Tercih işlemlerimizi nereden yapabiliriz?

–MSÜ’ye başvuru yapan adaylar Harp Okulu ve Asb. MYO tercih işlemlerini //seafoodplus.info adresine e-Devlet şifreleriyle giriş yaparak gerçekleştirebilirler.

 

- Bayan Adaylar Astsubay Meslek Yüksekokulu tercihinde bulunabilirler mi?

 Bayan Adaylar yalnız Harp Okulları tercihinde bulunabilirler.

 

- doğumlu adaylar Harp Okulu tercihinde bulunabilirler mi?

doğumlu adaylar yalnızca Astsubay Meslek Yüksekokulu tercihinde bulunabilmektedirler.

 

- Adaylar hem Harp Okulu hem de Astsubay Meslek Yüksekokulu tercihinde bulunabilirler mi?

ve sonrası doğumlu erkek adayların Harp Okulu ve Astsubay Meslek Yüksekokulu tercihleri ayrı ayrı alınıp ayrı ayrı değerlendirilmektedir.

 

- Şehit-Gazi Çocukları kapsamına kimler girer?

Şehit-Gazi Çocukları kapsamına yalnızca öz annesi veya babası şehit-gazi olanlar girer.

 

- Adayların ilk tercihleri dışındaki bir tercihlerine yerleşmeleri durumu olabilir mi?

Aday Yerleştirme Süreci boyunca adaylar ilk tercihlerine yerleştirilirler. Ek Yerleştirme Süreci’nde (5 gün)ise adaylar tercih önceliğine bakılmaksızın tercihleri arasında yer alan ve

sıralarının geldiği herhangi bir okula yerleştirilirler.

 

- Hava Harp Okulu Adayları nasıl belirlenir?

Hava Harp Okulu adayları 1’nci tercihi Hava Harp Okulu olan (yeterli sayı olmaz ise diğer tercihler dikkate alınacaktır.) adaylar arasından belirlenecektir.

 

- Hava Harp Okulu tercihimi yaparken, Hava Kuvvetleri namına Kara Harp Okulu’nda istihkam sınıfı olarak okumayı kabul ediyorum ibaresi ne anlama geliyor?

İlk tercihi Hava Harp Okulu olan adaylardan Öğrenci Seçme Uçuşu kontenjanına giremeyen ile ‘Askeri öğrenci olur, kategori-1 aracında uçucu yetiştirilmeye elverişli değildir’ raporu alan adaylar arasından Hava Kuvvetleri Komutanlığı namına KHO’nda okumak üzere istihkam sınıfına (yer subayı) öğrenci temin edilecektir.

 

- Tercihleri arasında Bando Asb. MYO olan adayların 2. Seçim Aşamaları’nda ilave bir sınava girmeleri gerekir mi?

Tercihleri arasında Bando seafoodplus.info olan adayların ilave olarak Müzik Yeteneği ve Müzik Bilgisi Seviye Tespit Sınavına girmeleri gerekmektedir.

 

- Bando Astsubay Meslek Yüksekokulu adayları belirlenirken ortaöğretim lise türü önem teşkil eder mi?

Bando Astsubay Meslek Yüksekokulu adayları;

1. Tercihleri arasında Bando Astsubay Meslek Yüksekokulu bulunan Güzel Sanatlar/Konservatuar lise programlarından mezun olan/olacak,

2. 1’nci tercihi Bando Astsubay Meslek Yüksekokulu olan diğer lise türünden mezun olan /olacak adaylar arasından belirlenmektedir.

 

 

 

MSÜ - MİLLİ SAVUNMA ÜNİVERSİTESİ BÖLÜMLERİ

  • KARA HARP OKULU
  • DENİZ HARP OKULU
  • HAVA HARP OKULU
  • KARA ASTSUBAY MESLEK YÜKSEK OKULU
  • DENİZ ASTSUBAY MESLEK YÜKSEK OKULU
  • HAVA ASTSUBAY MESLEK YÜKSEK OKULU

 

BANDO ASTSUBAY MESLEK YÜKSEK OKULU

 

1. Kara Harp Okulu Bölümleri Kara Harp Okulunu tercih eden aday,

  • Endüstri ve Sistem Mühendisliği,
  • Elektronik Mühendisliği,
  • Makine Mühendisliği,
  • Bilgisayar Mühendisliği,
  • İnşaat Mühendisliği,
  • Uluslararası İlişkiler,
  • İşletme ve Yönetim Bilimleri,
  • Strateji ve Güvenlik
  • Tarih

bölümlerinde okuyabilir.

 

 

2. Deniz Harp Okulu Bölümleri Deniz Harp Okulunu tercih eden aday,

  • Endüstri Mühendisliği,
  • Makine Mühendisliği,
  • Gemi İnş. ve Gemi Makineleri Mühendisliği,
  • Bilgisayar Mühendisliği,
  • Elektrik - Elektronik Mühendisliği

 bölümlerinde okuyabilir.

 

 

3. Hava Harp Okulu Bölümleri
Hava Harp Okulunu tercih eden öğrenciler,

Hava Harp Okulunu tercih eden aday,

  • Elektronik Mühendisliği,
  • Bilgisayar Mühendisliği,
  • Endüstri Mühendisliği,
  • Havacılık ve Uzay Mühendisliği

bölümlerinde okuyabilir.

 

 

4. Kara Astsubay Meslek Yüksekokulu Bölümleri

Mezun olduktan sonra astsubay çavuş rütbesine sahip olan Kara Astsubay Meslek  Yüksekokulu öğrencileri:

 

  • İşletme Yönetimi,
  • Elektrik,
  • Elektronik Haberleşme Teknolojisi,
  • Uçak Teknolojisi,
  • Otomotiv Teknolojisi,
  • Mekatronik,
  • Bilgisayar teknolojisi,
  • Yapı Tesisat Teknolojisi,
  • İnşaat Teknolojisi

bölümlerinde okuyabilir.

 

 

5. Deniz Astsubay Meslek Yüksekokulu Bölümleri

Yüzer veya kara birliklerinde görevlendirilecek olan mezunlara, görevlerini yapabilecek seviyede mesleki pratik bilgi ve beceriyi kazandırmayı amaçlayan Deniz Astsubay Meslek Yüksekokulu bölümleri:

  • Gemi Makineleri,
  • Elektrik,
  • Büro yönetimi,
  • Elektronik Teknolojisi,
  • Uçak Teknolojileri,
  • Deniz Ulaştırma ve İşletme,
  • İşletme Yönetimi,
  • Bilgisayar Programcılığı

 

 

6. Hava Astsubay Meslek Yüksekokulu Bölümleri

HAMYO'da öğrencilere uçak türüne göre gövde, mekanik sistemler ve motor eğitimlerinin yanı sıra hava trafik kontrolü ve büro hizmetleriyle ilgili de eğitim verilmektedir.

 

 Bu eğitimlerin verildiği HAMYO bölümleri:

  • Mekanik Uçak Teknolojisi,
  • Aviyonik Uçak Teknolojisi,
  • Güvenlik ve Koruma,
  • Elektrik,
  • Hava Trafik Kontrol,
  • Büro Hizmetleri ve Yönetici Asistanlığı,
  • Bilgisayar Programcılığı,
  • Elektronik Haberleşme Teknolojisi,
  • Lojistik,
  • İnşaat Teknolojisi,
  • Otomotiv Teknolojisi
  • Mekatronik

 

7. Bando Astsubay Meslek Yüksekokulu Bölümleri

Güzel sanatlar liselerinden mezun olan ve müzik kariyerini askeri çatı altında sürdürmeyi hedefleyen adayın tercih edebileceği

Bando Astsubay Meslek Yüksekokulu bölümlerinde aday,  enstrümantal yeteneklerini askeri repertuarla birleştirerek çeşitli eğitimler görmektedir. BAMYO bölümleri:

  • Üflemeli ve Vurmalı Çalgılar,
  • Çalgı Bakım Onarım.

 

 

MSÜ Taban Puanları Tablosu

 

HARP OKULLARI ERKEK ADAYLAR TABAN PUANLARI
OKUL ADIPUAN TÜRÜTABAN PUANIŞEHİT / GAZİ YAKINI
HHO SAYISAL , ,
KHO SAYISAL, DHO, SG SAYISAL , ,
KHO EŞİT AĞIRLIK EŞİT A. , ,
KHO SÖZEL SÖZEL , ,
HARP OKULLARI KADIN ADAYLAR
OKULPUAN TÜRÜTABAN PUANIŞEHİT / GAZİ YAKINI
HHO SAYISAL , ,
KHO SAYISAL, DHO, SG SAYISAL , ,
KHO EŞİT AĞIRLIK EŞİT A. , ,
ASTSUBAY MYO ADAYLARI
OKULPUAN TÜRÜTABAN PUANIŞEHİT / GAZİ YAKINI
KMYO, HMYO, DMYO, SG MYO, BANDO MYO GENEL , ,
BANDO ASTSUBAY MYO ADAYLARI
OKULPUAN TÜRÜTABAN PUANIŞEHİT / GAZİ YAKINI
BANDO MYO
(Güzel Sanatlar ve Konservatuar)
EN YÜKSEK PUAN TÜRÜ , ,
BANDO MYO
(İlk Tercihi Bando Olan)
EN YÜKSEK PUAN TÜRÜ , ,

 

MSÜ Taban Puanları Tablosu

 

MİLLİ SAVUNMA ÜNİVERSİTESİ TABAN PUANLARI
HARP OKULLARI ERKEK ADAYLAR
OKUL PUAN TÜRÜ TABAN PUANI ŞEHİT / GAZİ YAKINI TABAN PUANI
HAVA HARP OKULU SAYISAL , ,
KHO,DHO,SG SAYISAL , ,
KARA HARP OKULU EŞİT AĞIRLIK , ,
HARP OKULLARI BAYAN ADAYLAR
OKUL PUAN TÜRÜ TABAN PUANI ŞEHİT / GAZİ YAKINI TABAN PUANI
HAVA HARP OKULU SAYISAL , ,
KHO,DHO,SG SAYISAL , ,
KARA HARP OKULU EŞİT AĞIRLIK , ,
ASTSUBAY MYO ADAYLARI
OKUL PUAN TÜRÜ TABAN PUANI ŞEHİT / GAZİ YAKINI TABAN PUANI
KMYO, HMYO, DMYO, SG MYO SAYISAL , ,
KMYO VE HMYO EŞİT AĞIRLIK , ,
BANDO ASTSUBAY MYO ADAYLARI
OKUL PUAN TÜRÜ TABAN PUANI ŞEHİT / GAZİ YAKINI TABAN PUANI
BANDO MYO
(Güzel Sanatlar ve Konservatuar)
EN YÜKSEK PUAN TÜRÜ
BANDO MYO
(İlk Tercihi Bando Olan)
EN YÜKSEK PUAN TÜRÜ ,

 

MSÜ Puan Hesaplama Nasıl Yapılır?

Her bir test bölümünden yapılan netler kullanılarak puan hesaplama yapılmaktadır. MSÜ' de Her bir test bölümünde yapılan net sayısı, doğru cevaplanmış soru sayısından yanlış cevap sayısının 1/4'ünün çıkarılmasıyla hesaplanır

 

MSÜ Taban Puanları Nedir?

Sınavda başarılı olmak için baraj puanı geçilmelidir ancak bu seviye henüz belirlenmemiştir. Sınav sonuçları açıklandıktan sonra Milli Savunma Bakanlığı tarafından çağrı taban puanları belirlenecektir. Bu barajın üzerinde başarı sağlayan adaylar 2. seçim aşamalarına katılabileceklerdir.

 

En Yüksek ve En Düşük Puanlar Nedir?

En düşük puan, en yüksek ise puan alınabilmektedir.

 

 

Testlerin Ağırlıkları Nasıl Dağıtılıyor?
Test bölümlerinin ağırlığı aşağıdaki biçimde olacaktır.

 

SA = Türkçe x 0,25 + Temel Matematik x 0,35 + Fen Bilimleri x 0,30 + Sosyal Bilimler x 0,10

EA = Türkçe x 0,35 + Temel Matematik x 0,35 + Fen Bilimleri x 0,10 + Sosyal Bilimler x 0,20

SÖ = Türkçe x 0,35 + Temel Matematik x 0,20 + Fen Bilimleri x 0,10 + Sosyal Bilimler x 0,35

GN = Türkçe x 0,33 + Temel Matematik x 0,33 + Fen Bilimleri x 0,17 + Sosyal Bilimler x 0,17

 

 

MSÜ Sınav sonuçları tarihinde açıklanacaktır.

 

MSÜ Sınavına giren kişilerin sınavlarının geçerli sayılması için uymaları gereken kurallar aşağıda listelenmiştir. 

  1. Adaylar sınav salonuna girerken yanlarında bilgisayar özelliği bulunan hiçbir cihaz bulundurmamalıdır.
  2. Sınav binasına delici ve kesici alet, ateşli silah ve benzeri her türlü teçhizatla girmek yasaktır.
  3. Adayların sınav anında konuşmaları, kopya çekmeleri veya kopya vermeleri yasaktır.
  4. Sınav salonundaki görevlilere soru sorulmamalıdır.
  5. Adaylar sınavda müsvedde kâğıdı kullanmamalı, soru ve cevaplarını başka bir kâğıda yazmamalıdır.
  6. Sınav anında adaylar birbiri ile konuşmamalı, kalem ve silgi benzeri şeyler alıp vermemelidir.
  7. Adaylar sınavın cevaplama süresi başlamadan soruları okumaya başlamamalıdır.
  8. Sınav süresi bittiğinde soruları okumaya devam edilmemeli ve cevap kâğıdında işaretleme yapılmamalıdır.
  9. Hiçbir aday sınav düzenini bozacak herhangi bir davranışta bulunmamalıdır.

 

Milli Savunma Üniversitesindeki Eğitim Kaç Yıllıktır?

Milli Savunma Üniversitesi’ndeki eğitim öğretim süresi sivil üniversite tabiriyle öğrencinin fakültesine göre farklılık gösterir. Milli Savunma Üniversitesi öğrencilerinden;

  • Harp Okullarında okuyanların eğitimi 4 yıl,
  • Astsubay Meslek Yüksekokullarında okuyanların eğitimi 2 yıl sürer.
  • Sivil üniversitelerden farklı olarak MSÜ mezunları, mezun oldukları okul türüne göre, bölüm diplomasıyla birlikte subay veya astsubay diploması alırlar.

 

MSÜ: ham puan kuralı ‘veya’ diye değişti. Geçen yıl ilk kez uygulanan ve 50 binden fazla öğrencinin de puanının hesaplanmamasına neden olan ham puan kuralı Milli Savunma Üniversitesi sınavında değişti.

Türkçe ya da Temel Matematik testlerinden birinde yarım net çıkaranların da puanları hesaplanacak.

 

Milli Savunma Üniversitesi Askeri Öğrenci Aday Belirleme Sınavı (MSÜ) ve Askeri Öğrenci Kılavuzu yayımlandı.

Kılavuzda bu yıl sınava girecek adayları ilgilendiren önemli bir değişiklik oldu.

 

Sınavın iki testinden Temel Matematik ile Türkçe testlerinin her ikisinden de ham puan kuralı “veya” diye değişti.

Yani iki testten değil, bir testten de ham puan yapan adayların puanları hesaplanacak.

 

nest...

batman iftar saati 2021 viranşehir kaç kilometre seferberlik ne demek namaz nasıl kılınır ve hangi dualar okunur özel jimer anlamlı bayram mesajı maxoak 50.000 mah powerbank cin tırnağı nedir