pirinç örgü nasıl yapılır resimli anlatım / NAKO TV PİRİNÇ ÖRGÜ TEKNİKLERİ - funduszeue.info , El İşleri Ve Örgü Modelleri

Pirinç Örgü Nasıl Yapılır Resimli Anlatım

pirinç örgü nasıl yapılır resimli anlatım

Nako her yıl çeşitli ve farklı modeller çıkararak yaratıcılıkta sınır tanımazken hanımlar da örgü konusunda kesinlikle sınır tanımıyorlar. Örgü deyince eskiden aklımıza kazak, atkı, yelek, bere, eldiven gibi ürünler gelirken artık çantadan ayakkabıya, küpeden kolyeye ve hatta çantaya kadar aklınıza gelemeyecek çeşitte örgü modeli hanımlar tarafından yapılıyor.

image

Elbette bunda günümüzde hala genç kızların çeyiz adetlerinin hala devam etmesi, hanımların ev ekonomisine katkıda bulunmak istemesi ve boş vakitlerini değerlendirmek istemelerinin de etkileri bulunmakta. Geçmiş yıllardan günümüze örgü örmek, el işi yapmak modasını her sene yeniliyor olsa da bazı örgü tekniklerinin modası da hiç geçmeden yenilenerek devam ediyor. Örneğin saç örgüsü ve Selanik gibi modeller geçmişten günümüze örgü ören bayanların kullanmış olduğu modeller arasındadır. Pirinç örgü modeli de bunlar gibi modası hiç geçmeyen aynı zamanda çok da şık duran bir tekniktir. Pirinç örgü teknikleri de kendi içinde farklı modellere de ayrılsa da basit pirinç örgü modeli oldukça basittir. Bu nedenle örgü örmeye yeni başlamış iseniz pirinç ördü sizi yormadan keyifle vakit geçirmenizi sağlayacak aynı zamanda ortaya oldukça şık bir ürün de çıkacaktır. Nako Tv ile dilerseniz internet aracılığıyla nako pirinç örgü teknikleri konusunu inceleyebilir ve örgüye başlayabilirsiniz.

NAKO TV PİRİNÇ ÖRGÜ TEKNİKLERİ

image

Pirinç örgü örmek eğer yapılış tekniğini kavrarsanız ondan sonra hep aynı şekilde devam eden bir örgü tekniğidir. Basit pirinç örgü, çift pirinç örgü, yalancı pirinç örgü, haraşolu pirinç  gibi kendi içinde çeşitli modellere ayrılmıştır. Nako Tv pirinç örgü teknikleri videolu anlatımı ile oradan izleyerek siz de çok rahat pirinç örgü örebilirsiniz.

Basitçe pirinç örgü örmek istiyorsanız ipliğin yönü kendimize doğru iken 1 ilmeği ters alırız. Ters ilmek örüp ipliğin yönünü ters yöne çeviririz. 1 ilmek düz öreriz. Pirinç örgü bu şekildedir. Daha sonraki sıralarda ters ilmeğin üzerine düz, düz ilmeğin üzerine ters örülerek devam edilir.

Eğer çift pirinç örgü tekniği ile örgü örmek isterseniz de o zaman yine ipliğin yönü kendimize doğru iken ilmekleri ters yönden alıp 2 ilmek ters örgü örüyoruz. Sonrasında ipliğin yönünü ters çeviriyoruz. İpliğin yönünü ters çevirip bu kez 2 ilmeği düz olarak alıp 2 düz ilmek örmüş oluyoruz. En son olarak da basit pirinç modelinde anlattığımız gibi iki ilmek tersin üzerini düz, 2 ilmek düzün üzerini ters ilmek olarak örüyoruz. Bu şekilde örgümüz tamamlanıyor.

Haraşolu pirinç örgü tekniği ise ön yüz yapılırken 1 ilmek düz örülür, 1 ilmek ters örülür. Sıra tamamlanıp arka kısma geçildiği zaman tüm ilmekler haraşo olarak örülür. Tekrar ön yüze dönüldüğünde ters ilmeklerin üzeri düz, düz ilmeklerin üzeri ise ters olarak örülür. Örnek bu şekilde tamamlanmış olur.

Kategoriler EL İŞLERİ, OYA MODELLERİ

Örgü severlerin sıkça sorduğu bir soru da pirinç örgü nasıl yapılır sorusudur. Bu örgü modeli, bizim kültürümüzde sıkça kullanılan örgü tekniklerinden biridir. Eski ve klasik bir model olan bu örgüde bir ters bir düz ilmek atılır. Bu nedenle ters-düz örgü adı ile de bilinir.

Pirinç Örgü Çeşitleri

Yapılış mantığı esasında değişmemekle birlikte yani bir ters bir düz olarak işlense de, bu örgü modelinin bir kaç farklı çeşidi bulunmaktadır.

Bunlar ise;

  • Tunus İşi Pirinç örgü modeli
  • Tekli Pirinç örgü
  • Çift Pirinç örneği
  • Haraşolu Pirinç örgü modeli olarak gösterilebilirler. Bu model örgü ile evinizde, çok kolay şekilde birçok ürünü meydana çıkarabilir ve sevdiklerinize de hoş sürprizler yapabilirsiniz.

Nasıl Yapılır?

Bu örgü modeli örmesi son derece kolay ve zevkli bir tekniğe dayanır. İşin esası ve aslı bir ters ve bir düz olarak sırayla örgünün devam etmesidir. Örgüye nasıl başlanırsa başlansın hep ters-düz ya da düz-ters şeklinde devam eder. Üst sıraya geçildiğinde ise ters ilmeğin üzerine düz, düz ilmeğin üzerine ise ters örgü yapılmak suretiyle devam ettirilir.

Ne Tür Örgü İşlerinde Kullanılır?

Pratik yapımı nedeniyle kullanım alanı geniştir. Özellikle hırka, yelek, bere, atkı, eldiven gibi giyim ürünlerinde sıklıkla tercih edilir. Bu model beyaz iplik ile kendini çok net şekilde gösterir. Bu model ile yapılan örgü giyim eşyaları uzun ömürlü olacaktır.

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası