açıköğretim kayıt silme işlemleri / aöf kayıt silme nasıl yapılır | AÖF Giriş

Açıköğretim Kayıt Silme Işlemleri

açıköğretim kayıt silme işlemleri

Açıköğretim sistemi örgün üniversitelerden farklı olduğu için öğrenciler uygulamaları karıştırabilmektedir. Örgün öğretimde her dönem ders seçerek kayıt yenileme yapıp okula gidildiği için kayıt yenileme yapmadıklarında okula gidememekte ve sorunlar ile bizzat yüzleşmektedirler.

Açıköğretimde ise okula gitme durumu olmadığı ve evden öğrenciler kendileri çalıştıkları için kayıt yenileme yapmayı unuttuklarında anca sınav dönemi geldiğinde farkına varabilmektedirler. Kayıt yenileme yapılmadığında öğrencilik haklarının kaybolduğu gibi sınavlara girememekte ve dönem uzatmaktadır.

Açıköğretimde kayıt yenileme, kayıt silme, kayıt dondurma gibi karıştırılabilen uygulamalar bulunmaktadır. Bunları sizlerle kısaca açıklamalı olarak paylaşalım.

Kayıt Silme

Eski yıllardan kalma şu an geçerliliği olmayan bir bilgiye göre de 2 yıl üst üste kayıt yenileme yapılmadığında açıköğretim kayıtlarının silindiği söylenmektedir. Bu bilgi eski olup günümüzde geçerli değildir. Açıköğretimde kayıt silinme olayı kaldırılmış olup harcınızı yatırdığınız müdddetçe okumaya devam edebilirsiniz.

Açıköğretimde kayıt silme işlemi otomatik değil tamamiyle sizin isteğinizde yapılabilecek bir işlemdir. Kayıt sildirmeye karar verdiğinizde ilinizde bulunan AOF bürosuna kimlik belgeniz, ehliyet belgeniz veya pasaport ile bizzat kendinizin başvurması gerekmektedir. Aof bürosuna kendiniz gidemiyor iseniz vekaletname ile sizin belirlediğiniz bir kişi giderek kayıt silme işlemini gerçekleştirebilir.

Eğer önceki dönemlerden / önceki yıllardan kalan açıköğretim harç ödemesi veya açıköğretim katkı payı ödemesi var ise (açıköğretime borcunuz var ise) kayıt silme işleminden önce bu borçları ödemeniz gerekmektedir.

Günümüzdeki sistemde harç yatırmadan kayıt / kayıt yenileme işlemi yapılmadığı için eski döneme ait borç çıkmaz. Fakat eski kayıtlı öğrenci iseniz hatırlayacağınız üzere kayıt yenileme yaparak kayıt yenileme harcı ileriki bir tarihte ödenebiliyordu ve harcını ödemeyenler için borç olarak yazılıyordu. Bu nedenle kayıt silme işlemi için açıköğretime herhangi bir borcunuzun bulunmaması gerekiyor.

Kayıt silme işlemi için öğrenci kimliğinizi de yanınızda götürmeniz gerekiyor. Öğrenci kimliğiniz yok ise özel belgeler ile kimliğinizi kanıtlamanız gerekmektedir.

Not:Posta ile kayıt silinme işlemi yapılamamakta olup Aof bürosuna gitmeniz gereklidir.

Kayıt silme işlemi dijital sistem üzerinden yapıldığı için kaydınız silindiği anda size, askerlik şubesine ve anadolu üniversitesi otomasyon sistemine aynı anda bildirilir. Bu nedenle kayıt silme işleminin geri dönüşü yoktur ve iptal edilemez. Kayıt silme konusunda kesin kararınızı vermeli ve emin olduktan sonra kayıt silinme işlemini yapmalısınız.

Kayıt Yenileme

Açıköğretim sisteminde eğitim dönemlik olarak güz dönemi ve bahar dönemi şeklinde yapılmaktadır. Açıköğretim ilk defa kayıt oluyorsanız Eylül ayında online olarak kayıt yaptırırsınız. ( Açıköğretim Yeni Kayıt İşlemleri için TIKLAYINIZ.) Yeni kayıt olduğunuz dönem güz dönemidir ve sistem derslerinizi otomatik olarak atamasını yapar ve herhangi bir ders seçme / kayıt yenileme işlemi yapmazsınız.

İlk kayıttan sonraki tüm dönemlerde kayıt yenileme işlemi yapmanız gerekmektedir. Kayıt yenileme işlemi dönem başında Anadolu Üniversitesi tarafından belirtilen tarihlerde yapılır. Tarihler hassas olup kayıt yenileme yapmayan öğrencilerin kayıtları otomatik olarak dondurulur. Bu nedenle kayıt tarihlerine önem göstermeniz gerekmektedir.

Kayıt yenileme işlemi öğrenci sayfanız üzerinden ders seçme sonrasında karşınıza gelen açıköğretim harcını yatırma ve tekrar öğrenci sayfanızdan kontrol etme şeklinde gerçekleşmektedir. (Kayıt yenileme işleminin detayları için TIKLAYINIZ.)

Kayıt Dondurma

Açıköğretime kayıt olduktan sonra her dönem başında ders seçmeniz ve harcınızı yatırarak (Açıköğretim harçları için TIKLAYINIZ.) kayıt yenileme yapmanız gerekmektedir.

Açıköğretim harcınızı yatırmadığınızda ders seçmiş olsanız bile kayıt yenileme işleminiz yapılmaz. Kayıt yenileme tarihleri sona erdiğinde kayıt yenileme işlemini tamamlamadığınız için kaydınız otomatik olarak dondurulur. Bir sonraki dönem tekrar kayıt yenileme yaparak dondurulan kaydınızı aktif yapabilir ve öğreniminize devam edebilirsiniz.

Açıköğretim kaydınız otomatik olarak dondurulduğunda öğrencilik haklarınız da dondurulur. Askerlik ile ilgili bir durumunuz var ise askerlik tecil işlemlerini kontrol etmeniz gerekir. ( Askerlik tecil işlemleri için TIKLAYINIZ.) Açıköğretim kaydınız dondurulacağı için askerlik teciliniz otomatik olarak yapılmayacak ve askere çağırınız yapılabilecektir.

Kayıt Dondurma İşlemi İle İlgili Bilinmesi Gerekenler:


  Ã–ÄŸrenimine saÄŸlık koÅŸulları, maddiyat, yurt dışında eÄŸitim vb. koÅŸulları sebebiyle ara vermek isteyen öğrencilerimiz, bu durumu bir dilekçe ile fakültemize bildirerek kayıt dondurma talebinde bulunabilirler.

library_books Kayıt dondurma dilekçenizin dikkate alınabilmesi için mutlaka geçerli bir gerekçeniz ve bu gerekçenizi ispat edebilir belgenizin olması gerekmektedir. Gerekçenizle ilgili belgeyi, dilekçenizin arka kısmına eklemeyi unutmayınız.

library_books Kayıt dondurma iÅŸlemi, içinde bulunulan eÄŸitim-öğretim yılında en az bir, en fazla iki yarıyıl için talep edilebilir. ÖrneÄŸin eÄŸitim-öğretim yılının güz yarıyılında dilekçe verecek öğrenciler sadece güz dönemi için 1 dönemlik ya da güz + bahar dönemi olarak 2 dönemlik kayıt dondurma talep edebilirler.

library_books Bahar döneminde dilekçe verecek öğrenciler sadece bahar dönemini dondurmak için talepte bulunabilirler. Bir sonraki güz dönemi için kayıt dondurmak isteyenler güz dönemi için yeni eÄŸitim-öğretim yılı içerisinde yeni bir dilekçe ile talepte bulunmaları gerekmektedir.

library_books Kayıt dondurma iÅŸlemi, talep edilen sürenin sonunda otomatik olarak bitecektir. Yeni dönemde kayıt açtırmak için öğrencimizin yeni bir dilekçe vermesine gerek yoktur.

library_books Kayıt dondurma süresi eÄŸitim sürenizin yarısı kadardır. ÖrneÄŸin 4 yıllık lisans programları için 2 yıl (4 dönem), 2 yıllık önlisans programları için 1yıl (2 dönem).

Öğrencimiz, Kayıt Dondurma Başvurusunda Bulunmak İçin Ne Yapmalıdır?


  Kayıt dondurma baÅŸvuru dilekçesine ulaÅŸmak için buraya tıklayınız.

UYARI:

   “Word” dosya formatında hazırlanan dilekçeyi “Office” programlarını açan her türlü cihazda görüntüleyebilirsiniz.

  Gerekli boÅŸlukları iki ÅŸekilde doldurabilirsiniz:

library_books Ä°sterseniz dosyayı bilgisayarınıza indirir ve dilekçenin çıktısını alırsınız; istenilen boÅŸlukları tükenmez kalem ile doldurur ve yine tükenmez kalem ile imzalarsınız,

library_books Ä°sterseniz de dosyayı bilgisayarınıza indirip bilgisayarınızda dosyayı açtıktan sonra istenilen boÅŸlukları bilgisayar aracılığıyla doldurur ve çıktısını alarak tükenmez kalem ile imzalarsınız.


UYARI:

  Dilekçenizin iÅŸleme alınabilmesi için dondurmak istediÄŸiniz döneme ait kayıt yenileme tarihleri içerisinde dilekçenizi yukarıda belirtilen yollardan birini kullanarak fakülteye ulaÅŸtırmanız gerekmektedir. Kayıt dondurmak istediÄŸiniz döneme ait kayıt yenileme tarihinden önce veya sonra ulaÅŸan kayıt dondurma dilekçeniz iÅŸleme alınmayacaktır.

  Dilekçenizde sizden istenilen tüm boÅŸlukları doldurduktan sonra aÅŸağıdaki iletiÅŸim kanallarından birisi ile dilekçenizi bize ulaÅŸtırabilirsiniz:

library_books Bizzat, BozdoÄŸan Kemeri Cad. No:1 Vezneciler/Fatih/Ä°stanbul adresindeki fakültemize gelerek “Evrak Kayıt” birimine dilekçenizi teslim edebilirsiniz.

library_books Dilekçenizi bir yakınınıza, arkadaşınıza, tanıdığınıza vb. verip sizin için BozdoÄŸan Kemeri Cad. No:1 Vezneciler/Fatih/Ä°stanbul adresindeki fakültemizin “Evrak Kayıt” birimine dilekçenizi teslim etmesini isteyebilirsiniz.

library_books Dilekçenizi kargo ile BozdoÄŸan Kemeri Cad. No:1 Vezneciler/Fatih/Ä°stanbul adresindeki fakültemize göndererek “Evrak Kayıt” birimine dilekçenizin teslim edilmesini saÄŸlayabilirsiniz.


UYARI:

  Adi posta ile gönderilen evrakların takibi yapılamamakta ve gönderim süreleri, deÄŸiÅŸken olmakla birlikte, uzamaktadır. Bu yüzden, normal posta servisini kullanmamanız dilekçenizin iÅŸleme alınmasını çabuklaÅŸtıracaktır.


  Dilekçenizi gönderirken aÅŸağıdaki iletiÅŸim kanallarından birisini kullanmanız durumunda, dilekçeniz iÅŸleme

  Faks: Faks belgesi, fotokopi kabul edildiÄŸi için resmi iÅŸlemlerde dikkate alınmamaktadır. Fotokopi belgelerde Ä°mza kısmı geçersizdir.

  E-mail: Elektronik postalarda da, e-imza yetkisi mevcut deÄŸilse, iÅŸlem resmiyet kazanamamakta ve belge, geçerli olamamaktadır.


library_books Dilekçeniz, “Evrak Kayıt” birimi tarafından kayıt altına alınacak ve gerekli birimin cevaplaması istemiyle yönlendirilecektir.

library_books Ä°lgili birim, dilekçenizdeki talebi deÄŸerlendirecek ve sonuç, size dilekçenizde belirtmiÅŸ olduÄŸunuz GSM numaranıza SMS olarak bildirilecektir.

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası