autocad beyaz ekran / Autocad Arka Planı Beyaz Yapma - Burak Boğa

Autocad Beyaz Ekran

autocad beyaz ekran

Genellikle arka plan rengini beyaz veya siyah kullanırız, bunu değiştirmek görselleştirme nedenleriyle sık yapılan bir etkinliktir. Bu örnekte nasıl yapıldığını göreceğiz AutoCAD ve Microstation ile.

AutoCAD ile öncesi

Bu yapılır Araçlar> Seçenekler, Civil 3D veya yukarıdaki menüyü göstermeyen bir uygulamanız varsa, komutu manuel olarak yazabilirsiniz Opsiyonlarsonra girmek.

sekmesinde ekran değişiklik butonuna yapılır Renkler. Orada modelin rengini seçebilirsiniz, Düzen seçimi, vb.

arka plan rengini değiştirme autocad MicroStation'ı

Sahip olduğunuz daha önceki görselleştiriciye, Microstation'a ve diğer renk seçeneklerine çok faydalıdır.

AutoCAD ile sonrası

[Sociallocker]

arka plan rengini değiştirme autocad MicroStation'ı böylece kurdele AutoCAD ve , komutları bulmak için imkanlar olduğunu görün. Sadece Seçenekler kelimesi yazılır ve bize hangi menüde olduğunu söyler, gerisi aynıdır.

Microstation ile

Microstation söz konusu olduğunda aşağıdakiler yapılır:

  • Çalışma alanı> Tercihler
  • Orada biz Sol panel seçeneği seçti Görüntüleme Seçenekleri
  • Seçilen değilseniz Siyah Arka Plan -> BeyazBiz ise siyah bir arka plan sahip olacaktır varsayılan. Aksi takdirde beyaz olur.
  • Ayrıca alt Pate hem renk modeli olarak çalışan belirtilen ok gösteren beyaz dışındaki seçebilir Düzen (Levha modeli).

arka plan rengini değiştirme autocad MicroStation'ı

arka plan rengini değiştirme autocad MicroStation'ı Bu özellikler genel olarak çalışma alanı için geçerlidir, ancak Görünüm özelliklerinde varsayılanın (siyah) korunmasını veya tanımlanan rengin uygulanmasını isteyip istemediğimizi seçebilirsiniz. İkincisi, çalışma dosyası için geçerlidir, genelleştirmek istiyorsanız, bunu tohum dosyasında yapmanız gerekir (tohum dosyası).

köşesinde tıklamak olur GörüntüleVe seçilir Görünüm NiteliklerSonra seçmek arka fon.

Bu örnek, XM yalnızca seçim kutularını görecek olan sürümleri olan Microstation V8i ile yapılır (listesini kontrol)

[/ Sociallocker]

ARKA PLAN RENGİ (Background Color)

     ARKA PLAN RENGİ (Background Color)
    AutoCAD programında çalışma alanına  Arka Plan(Background)denilmektedir. Kullanıcı arka plan rengini kendi isteğine göre değiştirebilir. Arka plan rengini değiştirmek için aşağıdaki sıra takip edilir: 
    1. Options komutu çalıştırılır.
       Command:OPTIONS 
   2. Komut çalıştırıldığında Options (Seçenekler) isimli diyalog kutusu görüntülenir. Display (Görüntü)sekmesine tıklanır (Şekil 1).   
                                                         Şekil 1:”Options” diyalog kutusu    funduszeue.infos (Seçenekler) diyalog kutusundan renk ayarları için Colors…(Renkler) düğmesine tıklanır. Drawing Window Colors (Çizim Penceresi Renkleri)diyalog kutusu ekrana gelir (Şekil 2).

   
                                                         Şekil 2:Renk ayarlama diyalog kutusu    4. Drawing Window Colors diyalog kutusunda aşağıdaki işlemler yapılır:
       ♦ Context bölümünden 2D Model Space seçilir.
       ♦ Interface Element bölümünden Uniform Background seçilir.
       ♦ Color kısmına tıklandığında renkler karşımıza gelir. İstenilen renk seçilir. Biz burada White (Beyaz) rengi seçtik. Beyaz arka planda 2d çizimler siyah renkli olur. Bu rengi seçmemizin sebebi yaptığım çizimlerin daha net görünmesi içindir. Black (Siyah) rengini seçseydik 2d çizimlerin rengi beyaz olur. Her iki durumda yazıcı siyah renkte yazdırır.  
       ♦ Preview bölümünde ön izleme meydana gelir.
       ♦ Apply & Close (Uygula ve Kapat) düğmesine tıklanarak Options diyalog kutusuna geri dönülür OK (Tamam)düğmesine tıklanarak işlem sonuçlandırılır.     Önemli Not:AutoCAD ilk kurulduğunda programın genel rengi siyaha yakın (Dark)olmaktadır. Bu rengin biraz daha açık olmasını istiyorsanız Options diyalog kutusundaki Windows Element bölümündeki Color Scheme kısmından Light seçilir. Bende bu seçeneği kullanıyorum. Tercih size ait.
 

YORUM YAP

AutoCAD çizimini içeri aktardıktan ve varsayılan ayarları kabul ettikten sonra, AutoCAD dosyası sayfada kilitlenir. Bunun amacı, çizimi taşımaya, yeniden boyutlandırmaya ve silmeye karşı korumaktır. Dosyayı seçmeniz veya taşımanız gerekiyorsa, kilidini açabilirsiniz.

  1. Zaten seçili durumda olabilecek herhangi bir şeyin seçimini kaldırmak için diyagramda boş bir alana tıklayın.

  2. İmlecinizi AutoCAD çiziminin dış kenarı üzerine getirin ve imleciniz şu simgeye dönüşene kadar bekleyin:
    Taşı simgesinin gösterildiği ok imleci

  3. Sağ tıklayın ve ardından CAD Çizim Nesnesi > Özellikler’e tıklayın.

  4. Boyutu ve konumu kilitle ve Silinmeye karşı kilitle onay kutularına tıklayarak bunların seçimini kaldırın.

Ayrıca bkz.

Visio’da AutoCAD çizimleriyle çalışmaya giriş

AutoCAD çizimini dönüştürme

AutoCAD katman özelliklerini değiştirme

AutoCAD çizimini kırpma

Merhaba,

Autocad&#;i ilk kurduğunuzda; Arkaplan&#;ı beyaz olan bir Autocad&#;le karşılaşacaksınız. bunu alıştığınız gibi siyah ekrana döndürmek için;

Program açıkken Op komutuyla Options (seçenekler) kısmını açıyoruz.

Burada üst sekmede Display sekmesine tıklayıp, Colors butonuna tıklıyoruz.

Options

Karşımıza yukarıdaki gibi bir pencere gelecektir, Burada dikkat etmemiz gereken Context sütundaki 2D model space ve Interface element sütunundaki Uniform background seçili olması.

Bunları kontol ettikten sonra Color sütunundaki kısımdan siyah&#;ı seçerseniz işlemi tamamlamış olursunuz, eğer benim gibi size de siyah çok parlak görünüyorsa Select Color Kısmından daha hafif bir siyah tonu seçebilirsiniz.

Options Kısmında başka neler yapabiliriz? 

Evet, buradan size önerebileceğim bir kaç şey daha var. Biraz önce kullandığımız pencerede Open and Save sekmesinde hemen aşağıda File Save başlığını göreceksiniz. Save As kısmında projelerinizi hangi formatta kayıt edebileceğinizi ayarlayabilirsiniz. ben bunu Autocad Drawing (*.dwg) olarak ayarladım. Siz de dilediğiniz gibi ayarlayabilir veya değiştirmeyebilirsiniz.

Display sekmesine gelirseniz size imlec&#;in çizgisinin nasıl tüm ekrana yayıldığını anlatabilirim, Display&#;de sağ aşağıda Crosshair Size (+) başlığının altında ayarlama çubuğu var, bunu en sağa dayarsanız imleciniz tüm ekranı kaplayacaktır, bu işinizi oldukça kolaylaştıracaktır.

Anlatacaklarım şimdilik bu kadar, başka ipuçlarıyla tekrar burada olacağım!

Bunu beğen:

BeğenYükleniyor

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası