mor şampuan haftada kaç kez kullanılır / Mor şampuan nedir, nasıl kullanılır? | N-Life

Mor Şampuan Haftada Kaç Kez Kullanılır

mor şampuan haftada kaç kez kullanılır

Mor şampuan nedir, kimler kullanmalı, saçı açar mı, ne kadar bekletilmeli, hafta kaç kez kullanılır?

HABERCİNİZ Göz alıcı sarı ve platin saçlar için mor şampuan olmazsa olmaz! Peki mor şampuan nasıl kullanılır, kimler kullanmalı? İşte mor şampuan kullanımı ve daha fazlası

MOR ŞAMPUAN NE İŞE YARAR?

Mor şampuan, açıcı uygulanarak sarı renge boyanan saçlar için kullanılan bir şampuandır. Saç foliküllerimizin doğal olarak kırmızımsı alt tonları vardır, bu nedenle ağartıcıya veya boyalara maruz kaldıklarında sararır veya turuncuya dönerler. Mor pigment renk-sıcak tonları düzeltir. Bu yüzden mor şampuan turuncuya çalan sarı saçları tekrar parlak soğuk sarıya çevirmek için kullanılmaktadır.

KİMLER MOR ŞAMPUAN KULLANMALI?

Mor şampuan kullanımı saçını platin veya açık sarı renge boyatanlar için uygundur. Renginiz bu tonlardaysa saç bakım rutininize mor şampuan ekleyebilirsiniz. Sarışın, küllü kahve sarı veya platin, gri, pastel sarı renklerin kullanımına uygundur.

jpg

MOR ŞAMPUAN KULLANMANIN EN DOĞRU YOLU NEDİR?

  1. Mor şampuanı kullanmadan önce arındırıcı bir şampuanla saç derinizi ve saç derinizi birikmeden arındırmak önemlidir. Bu adım, folikülleri renk düzeltici pigmentleri emmeye hazır hale getirecektir.
  2. Mor şampuanı her saç yıkamanızda değil ihtiyaç doğrultusunda kullanın.
  3. Mor şampuanla saçınızı köpürttükten sonra dakika bekletip öyle yıkayın. Bu saçtaki turunculuğun gitmesi için elzemdir.

MOR ŞAMPUAN SONRASI BAKIM VE NEMLENDİRME

Bazı mor şampuanlar saçlarınızı kurutuyor olabilir. Saçlarınızı yıkayıp duruladıktan sonra derin bir bakım maskesi uygulayarak yumuşaklığı ve nemi geri getirin.

MOR ŞAMPUAN NE SIKLIKTA KULLANILMALIDIR?

Mor şampuanı ne sıklıkla kullanmalıyım diye merak ediyorsanız tek bir cevap yok. Hiçbir saç ve saç rutinii de aynı değildir! Ağartılmış saçlar için mor şampuanı ne sıklıkta uyguladığınız, saçınızın rengine ve istediğinize bağlıdır. Ne kadar çok kullanırsanız, kilitleriniz o kadar beyaz olur.

Mor şampuanı ilk kez kullanıyorsanız, haftada bir kez kullanmanız en iyisidir. Haftanın geri kalanında nemlendirici ve renk koruyucu bir şampuan kullanın ve saçınız hala turuncuysa haftada iki kez mor şampuan kullanabilirsiniz.

jpg

MOR ŞAMPUANI SAÇTA ÇOK BEKLETİLİRSE NE OLUR?

Saçınız kuruyabilir ve nemsizleşebilir. Bu yüzden saçınızda 15 dakikadan fazla bekletmeyin.

MOR ŞAMPUAN SAÇ RENGİNİZİ AÇAR MI?

Saçınız açık renk değilse mor şampuan saçınızın rengi açma gibi bir etki göstermez.

Saçlardaki turunculaşmayı önleyen mor şampuan nasıl kullanılmalıdır?

Mor &#;ampuan kullanmak son y&#;llarda oldukça yayg&#;n hale geldi. Mor &#;ampuan saçta su, saç rengi aç&#;c&#;, klor gibi kimyasallar, sigara ve egzoz duman&#; gibi nedenlerle meydana gelen istenmeyen renkleri çözüyor. Hala mor &#;ampuan kullanm&#;yorsan&#;z saç renginizde daha do&#;al sonuçlar almak ve parlak saçlara sahip olmak için kullanmaya ba&#;layabilirsiniz.

MOR &#;AMPUAN NASIL KULLANIMALADIR?

DO&#;RU MOR &#;AMPUANI SEÇMEK

m

Yo&#;un renk ve k&#;vamda bir mor &#;ampuan bulunuz. Yüksek kaliteli bir mor &#;ampuan renk olarak saydam de&#;il mat olmal&#;d&#;r. Mümkünse mat bir renge sahip oldu&#;undan emin olmak için sat&#;n almadan önce az miktarda mor &#;ampuan&#; parma&#;&#;n&#;za s&#;k&#;n&#;z.

GR&#; VE PLAT&#;N RENKLER &#;Ç&#;N KOYU RENK MOR &#;AMPUAN

M6

Gri, gümü&#; rengi veya platin rengi saçlar için koyu mor bir &#;ampuan al&#;n&#;z. Platin, gri veya aç&#;k sar&#; saçta en iyi etkiyi baz&#;lar&#; indigo veya mavi tonlar&#;na kaçan koyu mor formüller etki gösterir. Parlak mor ve menek&#;e rengi &#;ampuanlardan uzak durunuz ve özellikle aç&#;k renk saçlar için üretilmi&#; olan koyu renk bir &#;ampuan bulunuz.

SARI SAÇLAR &#;Ç&#;N PARLAK MOR &#;AMPUAN

m2

Saç&#;n&#;z sar&#;ysa daha parlak mor bir &#;ampuan seçiniz. Sar&#; saç&#;n bak&#;rs&#; tonunun yok olmas&#; için daha az mor renklendirmeye ihtiyac&#; vard&#;r. Koyu menek&#;e rengi &#;ampuanlardan uzak durunuz ve saç renginin a&#;&#;r&#; doygunla&#;mas&#;n&#; önlemek için daha parlak bir renk seçiniz. Renk ne kadar aç&#;k olursa saç&#;ndan bak&#;rs&#;l&#;&#;&#; o kadar az emer. Kendiniz için do&#;ru olan mor &#;ampuan&#; seçerken bunu akl&#;nda bulundurun.

KOYU RENK SAÇLILAR MOR &#;AMPUAN KULLANMAMALI

Sar&#; veya gümü&#; rengi saç&#; bak&#;rs&#; renkten daha parlak, daha nötr bir renge çevirmeye çal&#;&#;&#;yorsan&#;z mor &#;ampuan idealdir. Kumral ya da siyah saçta pek etkili de&#;ildir. Saç renginiz koyuysa bunun yerine ba&#;ka bir &#;ampuan bak&#;m&#; deneyebilirsiniz.

MOR &#;AMPUAN NASIL UYGULANIR?

  • &#;ampuan&#; uygulamadan önce saç&#;n&#;z&#; tamamen &#;slat&#;n&#;z. Il&#;k su saç&#;n&#;z için hem yat&#;&#;t&#;r&#;c&#; hem de iyile&#;tiricidir. S&#;cakl&#;k saç gövdelerinin geni&#;leyerek mor &#;ampuan&#; daha iyi emmelerini sa&#;lar.
  • &#;ampuan&#; saç&#;n&#;za uygularken köpürterek saç&#;n&#;za nazikçe masaj yap&#;n. Saç&#;n&#;z&#;n "sorunlu bölgelerine", &#;ampuanla düzeltmeye çal&#;&#;t&#;&#;&#;n&#;z bak&#;rs&#; ya da sararm&#;&#; saç tellerine özel ilgi gösteriniz.

RÖFLEL&#; SAÇ

m

  • &#;ampuan&#; röfleli saç&#;n&#;zda kullan&#;yorsan&#;z &#;ampuan&#; sadece sar&#; tutamlara uygulay&#;n&#;z. Mor &#;ampuan&#;n koyu renk saçta etkisi olmaz.
  • Gelecekte zarar görmü&#; saçlar&#;n olu&#;mas&#;n&#; önlemek için köklerine öncelik veriniz.

SARI SAÇ

M4

  • Saç&#;n&#;z&#;n daha s&#;cak, do&#;al bir sar&#; rengi varsa ve bak&#;rs&#;l&#;&#;&#; azsa dakika yeterli olacakt&#;r. Birkaç dakika geçtikten sonra saç&#;n&#;z&#; so&#;uk suyla y&#;kay&#;n&#;z.
  • Köklerinin &#;ampuan&#; emmesi için uçlardan daha fazla zamana ihtiyaç vard&#;r, bu yüzden &#;ampuan&#; önce köklere uygulaman&#;z gerekir. Uçlar daha gözeneklidir ve daha kolay ton de&#;i&#;tirir.
  • Tavsiye edilen süre markadan markaya biraz de&#;i&#;iklik gösterebilir. &#;ampuan&#;n 5 dakikaya kadar saç&#;nda bekletilmesi gerekebilir.

BAKIR SAÇ

M3

  • Saç&#;n&#;z&#;n boyas&#; önemli ölçüde akm&#;&#;sa ya da saç&#;n&#;z&#; k&#;sa süre önce sar&#;ya boyad&#;ysan&#;z &#;ampuan&#; 5 ila 15 dakika boyunca saç&#;n&#;zda bekletiniz. Saç&#;n&#;nz&#;n &#;ampuan&#; tam olarak emmek için daha fazla zamana ihtiyac&#; olabilir. Sonra &#;ampuan&#; saç&#;n&#;zdan so&#;uk suyla ar&#;nd&#;r&#;n&#;z.
  • Daha önce hiç mor &#;ampuan kullanmad&#;ysan&#;z &#;ampuan&#; saç&#;n&#;zda dakika bekletip y&#;kamay&#; deneyiniz. Saç&#;n&#;z&#; kuruttuktan sonra çok az de&#;i&#;iklik görürseniz ya da hiç görmezseniz bir sonraki uygulamada dakika bekletmeyi deneyiniz.
  • &#;ampuan&#; saç&#;n&#;zda 15 dakikadan fazla bekletirseniz saç&#;n&#;zda aç&#;k mor renk kal&#;r. Bu, gri veya gümü&#; rengi saçta iyi dursa da do&#;al sar&#; görünümünü bozabilir.

GR&#; VE PLAT&#;N SAÇ

m9

  • Daha koyu saçl&#; ki&#;iler saçlar&#;n&#;n renginin akmas&#; konusunda endi&#;elense de &#;ampuan&#;n daha uzun süre bekletilmesi gümü&#; rengi ve platin saç&#;n yarar&#;na olur. Saç&#;n&#;z&#;n ne derecede renklenmi&#; ya da bak&#;rs&#; oldu&#;una ba&#;l&#; olarak &#;ampuan&#; y&#;kamadan önce saç&#;n&#;zda yar&#;m saate kadar tutunuz.
  • Mor &#;ampuan&#; koyu sar&#; saçta kullanman&#;n tersine platin veya gümü&#; rengi saçtaki hedef s&#;cak tonlar&#; tamamen yok etmektir.
  • &#;ampuan&#; saç&#;n&#;zda bu kadar uzun süre bekletmeyi planl&#;yorsan&#;z beklerken kafan&#;za plastik bir du&#; bonesi takabilirsiniz.

MOR &#;AMPUANI HAFTADA B&#;R KULLANINIZ

Aç&#;k ve e&#;it rengi korumak için mor &#;ampuanla renksiz &#;ampuanlar&#; de&#;i&#;imli kullan&#;n&#;z. Do&#;al saç&#;n&#;z daha s&#;cak bir sar&#;ysa &#;ampuan&#; sadece sararma fark etti&#;inde bile kullanabilirsiniz. Saç&#;n&#;z&#; gözetimde tutunuz ve bir rutin olu&#;tururken buna göre karar veriniz. Bir ay geçtikten sonra bir de&#;i&#;iklik görmüyorsan&#;z rutininizi her zaman haftada defaya ç&#;karabilirsiniz.

&#;AMPUANI SEYRELTEB&#;L&#;RS&#;N&#;Z

Mor &#;ampuan saç&#;n&#;z&#; boyamasa da e&#;er çok güçlüyse y&#;kad&#;ktan sonra saç&#;n&#;zda aç&#;k leylak rengi fark edebilirsiniz. Bunu önlemek için mor &#;ampuan&#; 2'ye 1 oran&#;nda suyla kar&#;&#;t&#;r&#;p bu kar&#;&#;&#;m&#; bir püskürtme &#;i&#;esine koyabilirsiniz.

M5

DAHA PARLAK GÖRÜNÜM &#;Ç&#;N KURU SAÇA UYGULAYINIZ

&#;ampuan&#; banyoda ya da du&#;ta kullanmak yerine saç&#;n&#;z&#; &#;slatmadan önce &#;ampuanla saç&#;n&#;za masaj yap&#;n&#;z. dakika bekletiniz, ard&#;ndan so&#;uk suyla y&#;kay&#;n&#;z. &#;ampuan&#; kuru uygulamak saç&#;n&#;za parlakl&#;k katabilir ve saç&#;n&#;z&#; inatç&#; bak&#;rs&#; tondan kurtarabilir

ANASAYFAYA DÖNMEK &#;Ç&#;N TIKLAYINIZ

nest...

batman iftar saati 2021 viranşehir kaç kilometre seferberlik ne demek namaz nasıl kılınır ve hangi dualar okunur özel jimer anlamlı bayram mesajı maxoak 50.000 mah powerbank cin tırnağı nedir