kale klozet kapağı montaj vidası / KALE KLOZET KAPAĞI MONTAJ DÜBELİ KAUÇUK

Kale Klozet Kapağı Montaj Vidası

kale klozet kapağı montaj vidası

[]

bu klozet kapağı nasıl sökülür? (videolu-resimli)

daha doğrusu amacım sökmek değil. kapak klozete tutunan vidalarından gevşemiş. ama o vidalara bir türlü ulaşamıyorum.

klozet, klozet kapağı ve vida takımı şunun bire bir aynısı: funduszeue.info

burada nasıl takılacağını gösteriyor. normalde burada yapılanları ters sırayla yaptığımda da sökebilmem lazım değil mi? ama olmuyor.

o en son taktığı metal cap'leri ne kadar uğraştıysam da çıkaramadım.

videoda klozet kapağını yukarıdan lak diye geçiriyor. bütün gücümle yukarı çektim yerinden çıkaramadım. o metal cap'ler takılı olduğu için çıkmadığını düşünüyorum ama dediğim gibi, onları da sökemedim. kanırta kanırta yamulacak artık. klozet kapağına yukarı doğru asılsam bir ylereri kırılacak, insan gibi çekince çıkmıyor.

altında vidaların olduğu menteşe şapkalarını kaldırmayı denedim, kapak takılıyken onları da kaldırıp vidalara ulaşamadım haliyle.

elimde kalacak anasını satayım. langır lungur oynuyor. şu vidalara nasıl ulaşıp sıkacam oğlum bi yardım edin.

menteşeler bunlar:
funduszeue.info
funduszeue.info

vidaların alttan görünüşü de böyle:
funduszeue.info
funduszeue.info

deliği tutması gereken civatanın tek ucu delikten içeri kaçmış (çünkü takan dangalak ters takmış civatayı. çıkarıp düzelttikten sonra sıkmam lazım. gözünüzü seveyim yardım edin, nedir püf noktası.

ulan aletim edevatım var, kolay bir iş elimden de gelir ama olmuyor niyeyse. hiç usta çağırasım yok ama daha da olmazsa ne ustası söker takar bunu?

 
funduszeue.info

mavi ile isaretledigim yere ince bir tornavida veya bicak gibi bir sey sokup ok yonunde o metal parcayi cikarmak icin soktugun seyi it veya cevir. Boylece kapagi tutan o metal sey cikacaktir boylece kapagi sokebilirsin.
  • compumaster  ( ) 

yok abi tornavidayla bıçakla ittirdim. biraz daha zorlarsam ya ittirirken yasladığım karşı tarafı kırılacak, ya da metalin kendisi konserve kutusu gibi eğiliverecek. büyük fotoğrafa bak. kapağın üstündeki çizikler de, plastiğin üstündek izedeler de tornavidayı ittirmekten, ittirirken kaçırmaktan oldu. elime de sapladım hatta kaçırıp. yok, mümkün değil çıkmıyor.

zaten fotoğrafa dikkat edersen biraz itebildim. ama çıkmıyor. daha fazla gitmiyor. alt tarafı mı takılıyor eğilip göremiyorum ki orayı da.

  • kibritsuyu  ( ~ ) 

Sayın compumaster'ın dediği yönde başlamalısın işleme.

O çıkaramadığın mavi işaretli kapağın içine işgüzar usta silikon sıkmış olabilir.

Aşağıdan sökemezsin, ancak o OHM işaretine benzer demiri düzleyerek belki silindirik somunu gevşetebilirsin.

Bu sistem alttan elin girmediği taşlar için tasarlanmış, yani üsttan sokup vidasını sıkarak bir nevi dübel işlevi görüyor o demir somun vs.

Senin burada avantajın var, alta ulaşabiliyorsun. Bahsettiğim demiri yamutup,ezip,düzleyip somunu gevşetirsen eğer, sonra tekrar takarken geniş bir iki boy pul takarak normal bir somun ile sıkabilirsin.

Üstten açamazsan tabi.

  • John Bloor  ( ~ ) 

böyle fotoğrafta geniş bir yer gibi zannetmeyin, öyle somun düzleyecek, somun çevirecek gibi el girecek kadar bir yer değil, daracık. mesaj atan arkadaşlar da oldu alttan o silindiri gevşet diye. yok. elimi uzatıp bile yetişemiyorum ki, bırakın düzlemeyi çevirmeyi.

illa o şapkaları söküp üstten vidalara ulaşmam lazım.

o ohm şeklindeki demirleri ters takmış o işgüzar usta. normalde o tümsek kısmın deliğin içine girmesi, silindirin de çukur kalan kısmın içine girip tutunması lazım. bu tümseği dışarıda bırakmış, silindir de içine giremediğinden oynaya oynaya ohm işaretini de tek kenarından deliğe kaçırtmış.

  • kibritsuyu  ( ~ ) 

Kapağın yavaş kapanan kapak ise değerlidir, kapağa hasar vermeden menteşeleri dağıtıp çıkartmaya çalışabilirsin. Tabi o kapağa uygun menteşeleri de kolayca bulabilmen lazım.

Mavi işaretli kapaklar çıkmıyorda dediğim gibi içine silikon sıkılmış olabilir, belki ısıtırak yumuşama sağlayabilirsiniz.

  • John Bloor  ( ) 

evet kapağı söktüm. ısıtıp biraz da zorlayınca o kapaklar çıktı. o kapaklar çıkınca klozer kapağı da çıktı, klozet kapağı da çıkınca montaj vidalarına ulaştım. ama asıl sorun meğer oradaymış. bunu takan dangalak usta alttaki ohm işaretli şeyleri ters taktığı için o silindir gibi şey durduğu yerde durmuyor. bi de takarken hıyar vidanın tepesini de aşındırmış, tornavida ile çevrilmiyor. zor lşey çevirsen bile alttaki silindir de beraber dönüyor. farklı tornavida uçları ve akülü vidalama ile biraz çevirsem bile alttaki silindir de vidayla birlikte dönüyor. silindiri alttan elle tutmaya elim girmiyor, pense girmiyor. şimdi vidanın tepesine epoksi ile alyan yapıştırdım. kurusun, tutarsa onunla çeviricem. alttan da silindire wd40 sıktım kiraç pas olmuşsa yumuşasın diye.

kırılmıyor da namussuz, klozetin seramiği kırılacak neredeyse.

allah bildiği gibi yapsın bunu takan ustayı, başka da bir şey demiyorum. altı üstü klozet kapağı sökücem, işin içine girmedik inşaat malzemesi kalmadı. eski evimde çıplak elle yaptığım şeyi saç kurutma makinesi, akülü vidalama, pense, düz tornavida, yıldız tornavida, bıçak, alyan anahtarı, 2k epoksi, wd40 ile daha yapabilmiş değilim. hepsi o silindiri 2 tur gevşetmek için. iki tur gevşetsem gelecek zaten delikten yukarı.

  • kibritsuyu  ( ~ ) 

Sen yine de bela okuma :)

Son çare yalama olan vidayı matkapla çürüterek çıkarıp yerine başka bir vida kullanırsın.

  • John Bloor  ( ) 

doğru, belayı sildim, bela okumayalım.

ev tipi epoksi nasıl olsa tutmayacak, çevirince elimde kalacak. matkap iyi fikir. vidanın tepesini komple eritip çıkarayım en iyisi. zaten dandik bi vida.

  • kibritsuyu  ( ) 

Aynı benzer şey benim başıma geldi. Usta denen dangalaklar bilmiyor her şeyi. O nedenle pis iş olmadığı sürece(tıkalı tuvalet vb) ben kendim hallediyorum. Bizim usta da kapağı takarken kırmıştı.


  • bos gezenin bos ustasi  ( ) 
Şunu denedin mi?

funduszeue.info
  • teknikekip  ( ) 

@teknikekip: vida zaten onu altında. zaten onu kaldırmak gerekiyor. ilk denediğim şeylerden biri onu kaldırmaktı. ama kapak takılıyken onun kalkmasına da engel oluyor. onu kaldırabilmek için kapağı çıkarmak gerekli.

alttan somunu gevşetmek mümkün değil. normali, üstten vidayı gevşetince alttaki somunun o ohm işaretinin oyuğuna girip sabit durması ve gevşemesi.

neyse hallettim. vidanın tepesini matkapla eritip delikten çıkarttım. bunu yapan usta, ters taktığı yetmiyor gibi o alttan gevşet dediğiniz silindir somuna nasıl becerdiyse diş atlatmış, somun vidaya öyle bir sıkışmış ki çıkarıp elime aldığım halde evdeki el aletleri ile gevşetip vidanın üstünden sökemedim. tesisatçıya götürüp mengene ile tutturup zorla söktüler somunu vidadan.

yeni vida ve pul aldım, 5 dakikada taktım. hatta ölçüsü uymadı da söktüm geri taktım. doğru takınca sökmek de kolay oluyor.

  • kibritsuyu  ( ~ ) 
  • MOBİLYA TÜM KATEGORİLER
    • MOBİLYA MOBİLYA
          Çok Satanlar
        • BAHÇE VE BALKON BAHÇE VE BALKON
              Çok Satanlar
            • Kamp Spor ve OutdoorKamp MalzemeleriÇadırlar, Kamp Sandalyesi, Uyku Tulumu, Sinek Kovucular, Çadır Matı, Kamp Masası
              Tümünü GörSpor AletleriPilates, Yoga ve Jimnastik, Ağırlık ve Halter Ürünleri, Fitness ve Kardiyo ÜrünleriValiz ve Bavul, Bisiklet ve Bisiklet AkseuarlarıBisiklet, Bisiklet AksesuarlarıKamp Mutfak MalzemeleriTermal Çanta, Matara, Kamp Yemek Pişirme Seti, Kamp Buzluk ve Soğutucu Ürünler, Kamp Tavası, Kamp Ocağı
              Tümünü GörAydınlatma Ekipmanları
              Tümünü GörEl Feneri, Işıldak, Kafa Lambası
            • Bahçe MakineleriTırpan, Çit Budama Makinesi, Hidrofor, Yaprak Toplama Makinesi, Motorlu TestereElektrikli Testereler, Benzinli Testereler, Testere Zincirleri ve YağlarıÇim Biçme Makinesi
              Tümünü GörBenzinli Çim Biçme Makinesi, Elektrikli Çim Biçme Makinesi, Kenar Kesme Makinesi, Çim Biçme Yedek Parça
            • Evcil Hayvan ÜrünleriKedi MalzemeleriKedi Maması, Kedi Kumları, Kedi Mama ve Su Kabı, Kedi Evi, Kedi Yatağı, Kedi Oyuncakları
              Tümünü GörKöpek MalzemeleriKöpek Yatağı, Köpek Oyuncakları, Köpek Mama ve Su Kabı, Köpek Güvenlik, Köpek Hijyen ve Bakım Ürünleri, Köpek Maması
              Tümünü GörKuş MalzemeleriKuş Kafesleri ve Aksesuarları, Kuş Yemi
          • ISITMA VE SOĞUTMA ISITMA VE SOĞUTMA
            • BANYO BANYO
                  Çok Satanlar
              • MUTFAK MUTFAK
                    Çok Satanlar

            nest...

            çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası