kayseri ekonomik faaliyetleri / Kayseri ve Tarım

Kayseri Ekonomik Faaliyetleri

kayseri ekonomik faaliyetleri

Kayseri Ekonomisi

İç Anadolu Bölgesinin ticaret ve sanayi merkezidir. Sanayi geliri tarım gelirini aşmıştır. Karayolları ve Demiryollarının kavşak noktası olan Kayseri önemli bir ticaret merkezidir. Ayrıca tarım sektöründe de önemli yer tutar. Ticaret ve sanayide hamle yapmış bir ildir. İklim ve arazi şartları sanayi ve ticaretle uğraşmayı mecbur kılmıştır.

Tarım: İl toprakları tarıma çok elverişlidir. Her tarafında gübreleme ve modern tarım araçları kullanılır. Bazı yerlerde sulu tarım yapılır. Faal nüfusun % 25’i tarımla uğraşır. Başlıca tarım ürünleri buğday, arpa, çavdar, mahlut, baklagiller (nohut, fasulye, mercimek ve burçak), şekerpancarı, patates ve soğandır.

Meyvecilikte oldukça ileridir: Elma, erik, zerdali, kayısı, armut, ceviz, vişne ve üzüm yetişir. Üzümlerden pekmez yapılır. Bu bölgenin razaki, misket, hafızalı ve parmak cinsi üzümleri meşhurdur. Önemli ölçüde sebze de yetişir.

Hayvancılık: Çayır ve meraların çok ve verimli olması hayvancılığın gelişmesini temin etmiştir. Pastırma ve sucuk imalathaneleri için dışarıdan da çok miktarda hayvan satın alınır. Sığır, koyun, kılkeçisi ve manda beslenir. Arıcılık gelişmiştir. Tavukçuluk önemli bir yer tutar.

Her sene kesilen bin inek (sığır) etinden pastırma ve sucuk yapılır. Pastırma ve sucuk dünyaca meşhurdur. Evliya Çelebi Seyahatnamesinde Kayseri için “Melukat ve imalat-ı has beyaz ekmeği, lavaşa yufkası, katmerli böreği, matbah baharlı böreği, lahm-ı kadit namı ile şöhret bulan kimyonlu sığır pastırması ve miskli et sucuğu hiçbir yerde yoktur. İstanbul’a hediye olarak gider.” demektedir. Kayseri’de yüzlerce sucuk ve pastırma imalathanesi bulunur. Kayseri pastırmasının 20 çeşidi vardır: Sırttan yapılan Kuşgömü, Sağrıdan çıkarılan Dilme, Şekerpare, Eğrice, omuz kısmından yapılan Mehle ve sırttan yapılan Arka Sırt en meşhurlarıdır.

Ormancılık: Orman bakımından zengin değildir. İl topraklarının % 4’ü ormanlarla kaplıdır. Orman genişliği 70 bin hektardır. Ormanlarda yılda 27 bin m3 sanayi odunu ve 15 bin ster yakacak odun elde edilir.

Madencilik: İlde zengin ve çeşitli maden yatakları vardır. Bunlardan ancak krom, demir, çinko, kurşun, barit ve linyit işletilir.

Sanayi: Türkiye’nin belli başlı sanayi merkezlerinden biridir. Demiryolu ve karayolu ağının kavşak noktası olması sanayinin gelişmesinde önemli rol oynamıştır. Türkiye’nin büyük sanayi kuruluşunun 10 tanesi Kayseri ilindedir. İlde civarında büyük sayılacak sanayi kuruluşu mevcuttur. Sanayi kuruluşlarından bazıları şunlardır: Hava İkmal Bakım Merkezi, Taksan A.Ş., Şeker Fakbirası, Aspilsan A.Ş., Orta Anadolu Mensucat, Sümerbank Pamuklu Sanayii, Süntaş A.Ş. As Maksan, Yuvam Maksan, Ulubaş Maksan, Kemsan, Atlantik Halı, Erciyes Boru Sanayii A.Ş., Çinkur, Lüks Kadife Ticaret ve San. A.Ş., Hema Traktör Sanayii ve Tic. A.Ş., Sümerbank Bünyan Yünlü Sanayii, Birlik Mensucat Ticaret ve San. A.Ş., Hes-Hacılar Elektrik Sanayii ve Tic. A.Ş., Atlas Halıcılık İşletmesi A.Ş., Kayseri Tekstil Fab. A.Ş., Saray Halı A.Ş., Bunlara ilaveten 17 adet dokumu ve iplik fabrikası, 5 makina halı fabrikası, 22 elektrikli fırın imalathanesi, ’den fazla briket imalathanesi ile traktör, elektrik motoru, hidrolik ve eksantrik pres, hidrofor, kalorifer kazanı vs. imal eden fabrika ve atölyeler vardır. Askeriyeye ait tank tamir fabrikası mevcuttur.

10 Temmuz Ağustos tarihleri arasında Kayseri Fuarında bu fabrikaların ürünleri teşhir edilir. Fuar, bin m2lik sahaya kurulmuştur. Doğunun en büyük fuarıdır. Türkiye’nin en büyük organize sanayi bölgesi şehre 10 km uzaklıkta 8 milyon m2lik bir sahada kurulmuştur. () bin m2 büyüklüğünde fabrika kurulacak şekilde planlanmıştır.

Ulaşım: Kayseri kara ve demiryolu ulaşımında önemli bir kavşak noktasıdır. Anadolu’nun batısını Doğu ve Güneydoğu Anadolu ile; Karadeniz’i Akdeniz’e birleştiren karayolu güzergahları Kayseri’den geçer. İl merkezi ile ilçeleri birleştiren karayolu da kalitelidir.

Demiryolu bakımından Edirne’den başlayan Haydarpaşa-Ankara hattı Kayseri’den sonra Sivas yoluyla doğuya ulaşır. İzmirden başlayan Uşak-Afyon-Konya-Niğde yolu Kayseri’ye ulaşır ve Kayseri-Sivas yoluyla Doğu’yu birleştirir. Kayseri-Samsun istasyonları ile Karadeniz’e ve Mersin-İskenderun istasyonları ile Akdeniz’e bağlanır. Kayseri’den İstanbul’a havayolu seferleri yapılmaktadır.

Kayseri


Ekonomik Faaliyetler


İç Anadolu Bölgesinin ticâret ve sanâyi merkezidir. Sanâyi geliri tarım gelirini aşmıştır. Karayolları ve Demiryollarının kavşak noktası olan Kayseri önemli bir ticaret merkezidir. Ayrıca tarım sektöründe de önemli yer tutar. Ticâret ve sanâyide hamle yapmış bir ildir. İklim ve arazî şartları sanâyi ve ticâretle uğraşmayı mecbur kılmıştır.

Tarım: İl toprakları tarıma çok elverişlidir. Her tarafında gübreleme ve modern tarım araçları kullanılır. Bâzı yerlerde sulu tarım yapılır. Faal nüfûsun % 25&#;i tarımla uğraşır. Başlıca tarım ürünleri buğday, arpa, çavdar, mahlut, baklagiller (nohut, fasulye, mercimek ve burçak), şekerpancarı, patates ve soğandır.

Meyvecilikte oldukça ileridir: Elma, erik, zerdali, kayısı, armut, ceviz, vişne ve üzüm yetişir. Üzümlerden pekmez yapılır. Bu bölgenin razakî, misket, hafızalı ve parmak cinsi üzümleri meşhurdur. Önemli ölçüde sebze de yetişir.

Hayvancılık: Çayır ve meraların çok ve verimli olması hayvancılığın gelişmesini temin etmiştir. Pastırma ve sucuk imâlâthâneleri için dışarıdan da çok miktarda hayvan satın alınır. Sığır, koyun, kılkeçisi ve manda beslenir. Arıcılık gelişmiştir. Tavukçuluk önemli bir yer tutar.

Her sene kesilen bin inek (sığır) etinden pastırma ve sucuk yapılır. Pastırma ve sucuk dünyaca meşhurdur. Evliya Çelebi Seyâhatnâmesinde Kayseri için &#;Melûkat ve îmâlât-ı has beyaz ekmeği, lavaşa yufkası, katmerli böreği, matbah baharlı böreği, lâhm-ı kadit namı ile şöhret bulan kimyonlu sığır pastırması ve miskli et sucuğu hiçbir yerde yoktur. İstanbul&#;a hediye olarak gider.&#; demektedir. Kayseri&#;de yüzlerce sucuk ve pastırma imâlâthânesi bulunur. Kayseri pastırmasının 20 çeşidi vardır: Sırttan yapılan Kuşgömü, Sağrıdan çıkarılan Dilme, Şekerpâre, Eğrice, omuz kısmından yapılan Mehle ve sırttan yapılan Arka Sırt en meşhurlarıdır.

Ormancılık: Orman bakımından zengin değildir. İl topraklarının % 4&#;ü ormanlarla kaplıdır. Orman genişliği 70 bin hektardır. Ormanlarda yılda 27 bin m3 sanâyi odunu ve 15 bin ster yakacak odun elde edilir.

Mâdencilik: İlde zengin ve çeşitli mâden yatakları vardır. Bunlardan ancak krom, demir, çinko, kurşun, barit ve linyit işletilir.

Sanâyi: Türkiye&#;nin belli başlı sanâyi merkezlerinden biridir. Demiryolu ve karayolu ağının kavşak noktası olması sanâyinin gelişmesinde önemli rol oynamıştır. Türkiye&#;nin büyük sanâyi kuruluşunun 10 tânesi Kayseri ilindedir. İlde civârında büyük sayılacak sanâyi kuruluşu mevcuttur. Sanâyi kuruluşlarından bâzıları şunlardır: Hava İkmâl Bakım Merkezi, Taksan A.Ş., Şeker Fakbirası, Aspilsan A.Ş., Orta Anadolu Mensucat, Sümerbank Pamuklu Sanâyii, Süntaş A.Ş. As Maksan, Yuvam Maksan, Ulubaş Maksan, Kemsan, Atlantik Halı, Erciyes Boru Sanâyii A.Ş., Çinkur, Lüks Kadife Ticâret ve San. A.Ş., Hema Traktör Sanâyii ve Tic. A.Ş., Sümerbank Bünyan Yünlü Sanâyii, Birlik Mensucat Ticaret ve San. A.Ş., Hes-Hacılar Elektrik Sanâyii ve Tic. A.Ş., Atlas Halıcılık İşletmesi A.Ş., Kayseri Tekstil Fab. A.Ş., Saray Halı A.Ş., Bunlara ilâveten 17 adet dokumu ve iplik fabrikası, 5 makina halı fabrikası, 22 elektrikli fırın îmâlâthânesi, &#;den fazla briket îmâlâthânesi ile traktör, elektrik motoru, hidrolik ve eksantrik pres, hidrofor, kalorifer kazanı vs. îmâl eden fabrika ve atölyeler vardır. Askeriyeye âit tank tâmir fabrikası mevcuttur.

10 Temmuz Ağustos târihleri arasında Kayseri Fuarında bu fabrikaların ürünleri teşhir edilir. Fuar, bin m2lik sahaya kurulmuştur. Doğunun en büyük fuarıdır. Türkiye&#;nin en büyük organize sanâyi bölgesi şehre 10 km uzaklıkta 8 milyon m2lik bir sahada kurulmuştur. () bin m2 büyüklüğünde fabrika kurulacak şekilde plânlanmıştır.

Ulaşım: Kayseri kara ve demiryolu ulaşımında önemli bir kavşak noktasıdır. Anadolu&#;nun batısını Doğu ve Güneydoğu Anadolu ile; Karadeniz&#;i Akdeniz&#;e birleştiren karayolu güzergahları Kayseri&#;den geçer. İl merkezi ile ilçeleri birleştiren karayolu da kalitelidir.

Demiryolu bakımından Edirne&#;den başlayan Haydarpaşa-Ankara hattı Kayseri&#;den sonra Sivas yoluyla doğuya ulaşır. İzmirden başlayan Uşak-Afyon-Konya-Niğde yolu Kayseri&#;ye ulaşır ve Kayseri-Sivas yoluyla Doğu&#;yu birleştirir. Kayseri-Samsun istasyonları ile Karadeniz&#;e ve Mersin-İskenderun istasyonları ile Akdeniz&#;e bağlanır. Kayseri&#;den İstanbul&#;a havayolu seferleri yapılmaktadır.

Aksaray, tarih ve / sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile yürürlüğe giren Yeni Teşvik Sisteminde 5. Bölge iller arasında yer almaktadır. Artan yatırım taleplerinin karşılanması için ha’lık mevcut OSB alanına ha’lık 3. genişleme alanı ilave edilmiş olup, ha bir OSB alanı mevcuttur. Alan bakımından Türkiye’nin Büyük Organize Sanayi Bölgesidir. Aksaray Teşvik Sisteminde 5. Bölgede yer almaktadır ancak Organize Sanayi Bölgesi’nde yapılacak yatırımlar 6. Bölgenin yani Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesindeki iller aynı oranda teşviklerden faydalanmaktadır.

Son yıllarda Brisa, Doğuş Çay, Orsan A.Ş., Magna, Assan Hanil, Karakaya 86, Ekol Lojistik, Akmoda Konfeksiyon, Özser Giyim, Termoform Plastik Sanayi ve Ticaret A.Ş., BİM, A,Sarıgözoğlu gibi büyük firmaların şirket merkezleri Marmara Bölgesi’nde olmasına rağmen teşvikler, lojistik imkanlar, ucuz işgücü, merkezi konumda olması sebebiyle yeni yatırımlarını Aksaray’da gerçekleştirmişlerdir.  Ayrıca OSB dışında Mercedes Benz firmasının yaklaşık çalışanı vardır yeni yatırımlarıyla bu sayının bandına ulaşması beklenmektedir. Ayrıca Brisa da yeni kurulan bir firma olması sebebiyle şu an itibariyele 1/3 kapasite ile çalışmaktadır, global piyasalarda durgunluğun atlatılmasına müteakip kişinin çalışması beklenmektedir. Aksaray OSB’de den fazla işçi çalıştıran firma bilgileri aşağıdaki tabloda verilmiştir.

AKSARAY ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ

 

DEN FAZLA İŞÇİ ÇALIŞTIRAN FİRMALAR

 

Sıra

Firma Adı

 Ada/

Firmanın Faaliyet

Firmanın Ürettiği

İşçi
Sayısı

 

No

Parsel

Konusu (Sektör)

Mamüller

 

1

SİLOPORT TAH. DEPO. SİST. SAN. VE TİC. A. Ş.

/10

METAL SANAYİ

Silo ve Taş. Elm.

 

2

SARIGÖZOĞLU A.Ş.

/6

OTOMOTİV SANAYİ

Oto. Yan Sanayi Ür.

 

3

KAYA GİYİM KONF. funduszeue.info funduszeue.infoŞTİ.

/11

TEKSTİL SANAYİ

Hazır Giyim

 

4

POLYTEC REAL ESTATE funduszeue.info LTD. ŞTİ.        (POLYTEC PLS. ÜR. SAN. VE TİC. A. Ş.)

/1

OTOMOTİV SANAYİ

Oto. Yan Sanayi Ür.

 

5

SÜTAŞ-Süt Ürünleri  A. Ş.

/4

GIDA SANAYİ

Süt ve Süt Ürünleri

 

6

ADERANS TAR. HAY. GIDA MÜH. İNŞ. SAN. TİC. LTD. ŞTİ.(ATUĞBA TEKSTİL)

/10

TEKSTİL SANAYİ

Kot Pantolon

 

7

AĞAÇLI OTO. GIDA TİC. VE SAN. A. Ş.

/14

METAL SANAYİ

Tahıl Silosu

 

8

ALTUNTAŞ funduszeue.infoA.Ş.

/2

METAL SANAYİ

Metal Eşya

 

9

DOĞUŞ ÇAY VE GIDA MAD. ÜR. PAZ. İTH. İHR. A. Ş.

/8

GIDA SANAYİ

Patates Cips

 

10

TARFAŞ A.Ş.

/1

YEM SANAYİ

Hayvan Yemi

 

11

BRİSA BRİDGESTONE SABANCI LASTİKLERİ SANAYİ VE TİCARET A. Ş.

/1

OTOMOTİV SANAYİ

Oto lastiği

 

12

EROĞLU GİYİM SAN. TİC. A. Ş.

/3

TEKSTİL SANAYİ

Kot Pantolon

 


 
       


Aksaray’da artan sanayi yatırımları hızlı bir nüfus artışına da sebep olmuştur, TÜİK verilerine göre yılında olan Aksaray Nüfusu yıl sonu itibariyle ’ye ulaşmıştır. Ayrıca Aksaray ili çevre illerden yılında kişi, yılında ise kişi göç almıştır. Sanayinin hızlı gelişmesi ve iş imkanlarının fazla olması sebebiyle sürekli göç almakta  böylelikle Aksaray ilinde faaliyette bulunan firmalar işgücü sıkıntısı yaşamamaktadır.

Çalışanlar açısından konut sıkıntısı da bulunmamaktadır. Aylık T.L’ye doğalgazlı kiralık daireler rahatlıkla bulunmaktadır. Yeterli sağlık kuruluşları da  mevcuttur. Aksaray’da yataklı Aksaray Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin yanısıra Özel Aksaray Hastanesi, İnova Hastanesi, Maya Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi, Başak Tıp Merkezi (Çocuk Sağlığı) gibi özel sağlık kuruluşları da ilde faaliyette bulunmaktadır. Bunlara ek olarak, Aksaray Üniversitesi’ne 2 yıl önce Tıp Fakultesi açılmıştır.

Aksaray ilinde yeterli eğitim olanakları mevcuttur. Şehir merkezinde 2 tane Fen Lisesi, Ortaköy ilçesinde de bir tane Fen Lisesi mevcuttur. İlköğretimde derslik başına düşen öğrenci sayısı 19’dur. İlköğretim de 4 adet özel okul bulunmaktadır. Aksaray Üniversitesi’nin şu an öğrencisi vardır.

Orta Anadolu’nun ortasında kuzeyi güneye, doğuyu batıya bağlayan Aksaray; Kuzey-Güney, Doğu-Batı doğrultusunda bulunan tüm yolların kesişme noktasında bulunmaktadır. Ankara’ya km, Konya’ya km, Adana’ya km ve Mersin Limanı’na km uzaklıktadır. Mersin limanına karayolu ile uzaklığı sadece iki saattir. Özellikle dış pazarlara ulaşım noktasında Mersin limanına olan yakınlık ilde ihracatı da geliştirmektedir. Aksaray’a en yakın havaalanı, 75 km uzaklıktaki Nevşehir Kapadokya havaalanıdır. Ayrıca, İç Anadolu Bölgesini Akdeniz Bölgesine bağlayacak ve Kuzey-Güney aksının önemli bir hattı olacak Yerköy-Kırşehir-Aksaray-Ulukışla Demiryolu projesi ve Antalya-Konya-Aksaray-Nevşehir-Kayseri Tren Projesi ile yüksek standartlı bir demiryolu hattı proje aşamasındadır.

×

T.C. İÇİŞLERİ BAKANLIĞI

WEB SİTESİ GİZLİLİK VE ÇEREZ POLİTİKASI

T.C. İçişleri Bakanlığı tarafından işletilen funduszeue.info web sitesini ziyaret edenlerin kişisel verilerini sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca işlemekte ve gizliliğini korumaktayız. Bu Web Sitesi Gizlilik ve Çerez Politikası ile ziyaretçilerin kişisel verilerinin işlenmesi, çerez politikası ve internet sitesi gizlilik ilkeleri belirlenmektedir.

Çerezler (cookies), küçük bilgileri saklayan küçük metin dosyalarıdır. Çerezler, ziyaret ettiğiniz internet siteleri tarafından, tarayıcılar aracılığıyla cihazınıza veya ağ sunucusuna depolanır. İnternet sitesi tarayıcınıza yüklendiğinde, çerezler cihazınızda saklanır. Çerezler, internet sitesinin düzgün çalışmasını, daha güvenli hale getirilmesini, daha iyi kullanıcı deneyimi sunmasını sağlar. Oturum ve yerel depolama alanları da çerezlerle aynı amaç için kullanılır. İnternet sitemizde çerez bulunmamakta, oturum ve yerel depolama alanları çalışmaktadır.

Web sitemizin ziyaretçiler tarafından en verimli şekilde faydalanılması için çerezler kullanılmaktadır. Çerezler tercih edilmemesi halinde tarayıcı ayarlarından silinebilir ya da engellenebilir. Ancak bu web sitemizin performansını olumsuz etkileyebilir. Ziyaretçi tarayıcıdan çerez ayarlarını değiştirmediği sürece bu sitede çerez kullanımını kabul ettiği varsayılır.

funduszeue.infoşisel Verilerin İşlenme Amacı

Web sitemizi ziyaret etmeniz dolayısıyla elde edilen kişisel verileriniz aşağıda sıralanan amaçlarla T.C. İçişleri Bakanlığı tarafından Kanun’un 5. ve 6. maddelerine uygun olarak işlenmektedir:

  • T.C. İçişleri Bakanlığı tarafından yürütülen ticari faaliyetlerin yürütülmesi için gerekli çalışmaların yapılması ve buna bağlı iş süreçlerinin gerçekleştirilmesi,
  • T.C. İçişleri Bakanlığı tarafından sunulan ürün ve hizmetlerden ilgili kişileri faydalandırmak için gerekli çalışmaların yapılması ve ilgili iş süreçlerinin gerçekleştirilmesi,
  • T.C. İçişleri Bakanlığı tarafından sunulan ürün ve hizmetlerin ilgili kişilerin beğeni, kullanım alışkanlıkları ve ihtiyaçlarına göre özelleştirilerek ilgili kişilere önerilmesi ve tanıtılması.

 

funduszeue.infoşisel Verilerin Aktarıldığı Taraflar ve Aktarım Amacı

Web sitemizi ziyaret etmeniz dolayısıyla elde edilen kişisel verileriniz, kişisel verilerinizin işlenme amaçları doğrultusunda, iş ortaklarımıza, tedarikçilerimize kanunen yetkili kamu kurumlarına ve özel kişilere Kanun’un 8. ve 9. maddelerinde belirtilen kişisel veri işleme şartları ve amaçları kapsamında aktarılabilmektedir.

funduszeue.infoşisel Verilerin Toplanma Yöntemi

Çerezler, ziyaret edilen internet siteleri tarafından tarayıcılar aracılığıyla cihaza veya ağ sunucusuna depolanan küçük metin dosyalarıdır. Web sitemiz ziyaret edildiğinde, kişisel verilerin saklanması için herhangi bir çerez kullanılmamaktadır.

4.Çerezleri Kullanım Amacı

Web sitemiz birinci ve üçüncü taraf çerezleri kullanır. Birinci taraf çerezleri çoğunlukla web sitesinin doğru şekilde çalışması için gereklidir, kişisel verilerinizi tutmazlar. Üçüncü taraf çerezleri, web sitemizin performansını, etkileşimini, güvenliğini, reklamları ve sonucunda daha iyi bir hizmet sunmak için kullanılır. Kullanıcı deneyimi ve web sitemizle gelecekteki etkileşimleri hızlandırmaya yardımcı olur. Bu kapsamda çerezler;

İşlevsel:Bunlar, web sitemizdeki bazı önemli olmayan işlevlere yardımcı olan çerezlerdir. Bu işlevler arasında videolar gibi içerik yerleştirme veya web sitesindeki içerikleri sosyal medya platformlarında paylaşma yer alır.

Teknik olarak web sitemizde kullanılan çerez türleri aşağıdaki tabloda gösterilmektedir.

Oturum Çerezleri

(Session Cookies)

Oturum çerezleri ziyaretçilerimizin web sitemizi ziyaretleri süresince kullanılan, tarayıcı kapatıldıktan sonra silinen geçici çerezlerdir. Amacı ziyaretiniz süresince İnternet Sitesinin düzgün bir biçimde çalışmasının teminini sağlamaktır. (funduszeue.info_SessionId)

 

Web sitemizde çerez kullanılmasının başlıca amaçları aşağıda sıralanmaktadır:

  • • İnternet sitesinin işlevselliğini ve performansını arttırmak yoluyla sizlere sunulan hizmetleri geliştirmek,

5.Çerez Tercihlerini Kontrol Etme

Farklı tarayıcılar web siteleri tarafından kullanılan çerezleri engellemek ve silmek için farklı yöntemler sunar. Çerezleri engellemek / silmek için tarayıcı ayarları değiştirilmelidir. Tanımlama bilgilerinin nasıl yönetileceği ve silineceği hakkında daha fazla bilgi edinmek için funduszeue.info adresini ziyaret edilebilir. Ziyaretçi, tarayıcı ayarlarını değiştirerek çerezlere ilişkin tercihlerini kişiselleştirme imkânına sahiptir.  

funduszeue.info Sahiplerinin Hakları

Kanunun “ilgili kişinin haklarını düzenleyen” maddesi kapsamındaki talepleri, Politika’da düzenlendiği şekilde, ayrıntısını Başvuru Formunu’nu Bakanlığımıza ileterek yapabilir. Talebin niteliğine göre en kısa sürede ve en geç otuz gün içinde başvuruları ücretsiz olarak sonuçlandırılır; ancak işlemin ayrıca bir maliyet gerektirmesi halinde Kişisel Verileri Koruma Kurulu tarafından belirlenecek tarifeye göre ücret talep edilebilir.

 

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası