motorun conta yaktığı nasıl anlaşılır / Conta Nedir? Conta Neden Yanar? - funduszeue.info

Motorun Conta Yaktığı Nasıl Anlaşılır

motorun conta yaktığı nasıl anlaşılır

Ara 19,

Conta Yakan Araba Nasıl Anlaşılır , Silindir Üst Kapak Contası Yanık mı Nasıl Kontrol Edilir

Her araç sürücüsünün başına gelebilecek olan , gelmese bile kesinlikle duyabileceği masraflı araç arızaları arasında yer alan Silindir kapak contası yanması hakkında bilgilendirme yapacağımız bu yazımızı okuyarak conta sağlamlık testi , arıza belirtileri ve arıza tespiti konusunda fikir sahibi olabilirsiniz.

Conta Yakan Araba Nasıl Anlaşılır , Silindir Üst kapak Contası Yanık mı Nasıl Kontrol Edilir

İçindekiler

Silindir Kapak Contası Yanması Nedir ?

Üzerinde çok ince yağ ve su kanallarının olduğu silindir üst kapak contası aracın bazı sebeplerden dolayı hararet yapması ve aracın hararetinin yüksek seviyelere çıktığı fark edilmeyip yola devam edilmesinden dolayı zarar görür , işlevini yerine getiremez hale gelir bu duruma conta yanması denir.

Conta Yakan Araba Nasıl Anlaşılır ?

Bazı conta yanmaların da araç hareket yetisini kaybeder bu sebeple araçta bir arıza olduğu anlaşılır lakin bazı durumlarda araç hareket eder ama aşağıda bahsettiğimiz bazı arıza belirtileri ortaya çıkar eğer bu tarz belirtiler boy gösterdiyse aracınızı kontrol ettirmek üzere bir servise yada ustaya götürün.

Yukarıda yazdığımız arıza belirtileri conta yandığı zaman görülen arıza belirtileri olduğu gibi başka arızalarda da bu belirtiler görülebilir bu sebeple aşağıda bahsi geçen testi uygulamak yararınıza olacaktır.

Silindir Kapak Contası Yanık mı Nasıl Kontrol Edilir ?

Şunu bilmelisiniz çatlak olan yani deforme olmuş yani yanmış olan conta motor kompresyonunda kaçağa neden olur bu kaçakta haliyle en yakın su çıkışına doğru basınç yapar. Şimdi gelelim silindir kapak contası sağlamlık testine ;

Yapmanız gereken işlem oldukça basittir. Aracınızın motoru soğuk halde iken aracı çalıştırın , radyatör kapağını yoksa genleşme kabının kapağını açın , içeriden biri gaza bassın ve bu sırada suyun taşıp taşmadığına bakın normal şartlarda bir taşma olmaması lazım eğer bir taşma varsa conta yanık yada motor bloğu çatlak diyebiliriz.

Conta Yakmak Ne Kadar Masraf Çıkarır ?

Conta yanması her araç için farklı maliyetlerle çözülen bir sorundur diyebilirim çünkü her aracın parça fiyatı farklı olduğu gibi her aracın motor açma işçilik fiyatı da farklıdır. Şöyle ki 90 model bir Renault Broadway conta yanması liraya mal olurken model bir Opel Astra&#;nın conta yakma maliyeti lira civarındadır.

Etiketler:Conta Yakan Araç Nasıl Anlaşılır, Conta Yakmak Ne Kadar Masraf Çıkarır, Conta Yanması Nasıl Kontrol Edilir, Conta Yanması Nedir, Silindir Kapak Contası Sağlamlık Testi, Üst Kapak Contası Yanık mı Nasıl Kontrol Edilir

Benzer Yazılar

  • Araç Arızaları , Arıza Nedenleri ve Araç Arızası Nasıl Anlaşılır

    Yorum yapılmamış

    Araçların conta yakması birçok sebepten dolayı gerçekleşir. Buna araç kullanım tipinden tutunda yağsız susuz binme gibi durumlar da eklenir. Her zaman çok devirli araç kullanıyor ve aracı çok yoruyorsanız contanın deforme olması kaçınılmaz olacaktır. Conta neden yanar, ne gibi durumlarda yanar şimdi açıklıyoruz. 

    Conta yanması belirtileri

    Conta yakan arabada bir takım belirtiler olur. Seyir halinde iken hararet artmaya başlar ve alttaki belirtiler de görülmeye başlanır. Tam anlamıyla conta yanığını anlamanız için alttaki maddeler tek tek kontrol edilir.

    • Genleşme kabı açılır. Suda sarımtırak bir renk veya köpüklenme bulunuyorsa conta kaçırıyor demektir. Bu durumda motor yağına su katacaktır.
    • Motor yağ çubuğu çekilir. Bu olması gerekenden farklı ise ve akışkansa ve su karışmış gibi durum varsa conta hasarlı demektir.
    • Motor sabah soğuk havalarda tekleme ve sarsıntı ile çalışıyorsa silindire su kaçırıyor demektir. Bu sorun 2 dakika düzelir fakat contanın hasarlı olduğu gerçeğini değiştirmez.
    • Araçta çözülemeyen su kaçağı varsa, herşey kontrol edildiyse contadan kaçırıyor olabilir.
    • Aracın sık sık harareti yükselir ve su kaynatma derecesine gelir.
    • Rölantide sürekli sarsıntılar oluşur. Hatta bazen istop edecek seviyeye kadar ulaşır.

    Aracım Conta Yaktı,Masrafı ne kadar tutar?

    Conta yanması hemen yaptırıldığında düşük ücretler ile halledilmektedir. Fakat uzun süre conta yanık araca binildiyse bu masraf uzayıp gidecektir. Conta yanma masrafı duruma göre değişecektir.  Standart bir araçta silindir kapak taşlama ücreti , lira arasında değişir. İşçilik ücreti ortalama arasıdır. Toplamda yağ ile birlikte conta yanığı masrafı liraya kadar çıkabilir.  Silindir kapak contası yanması genellikle sadece conta değişimi ile çözülür. Fakat bazı durumlarda taşlanma yapılabilir. Bu durum fiyatı artırabilir. Silindir kapak contası değişimi yaklaşık olarak günde tamamlanmaktadır. Motor üst kapak contası yağ kaçırıyorsa bu problemde silindir kapak contası değişimi sırasında halledilmektedir.

    Bazı marka modellere örnek vermek gerekir ise conta yakma masrafları alttaki gibidir.

    Üst kapak contası yanması ve masrafları  yılına göre alttakine yakın fiyatlardır.

    Hyundai accent conta yanması masrafı
    Mazda conta yakma masrafı
    Renault Megane Conta yakma masrafı
    Peugeot , , conta yanması masrafı
    Bmw e30, e46 conta yanması ve masrafı
    Tofaş Şahin Doğan conta yakma masrafı ortalama olarak
    Skoda Favorit, Felicia, Forman Conta yak ma masrafı ortalama olarak
    Broadway conta yakma işcilik ile beraber toplamda
    Mercedes e , e conta yakma
    Ford Fiesta, Focus conta yakma maliyeti
    Lada Niva, Samara , Vega Conta yakma fiyatı ortalama

    Contası Yanık Aracı Kullanmaya Devam Etmek Doğru Mu?

    Panik yapmayın. Hemen araçtan inip motor kaputunu açın ve eksilmiş suyu tamamlayın. Bu şekilde gideceğiniz yere kadar 5 dakika bir kontrol ederek gidebilirsiniz. Tabi bu durumlar acil durumlar için geçerlidir. Aracınızı bir oto servisine kadar bu şekilde götürebilir ve onarılmasını isteyebilirsiniz.

    Yorum kısmından Marka Model bilgisi vererek aracınızın conta yakma masrafı için fiyat alabilirsiniz.

    Üst kapak taşlama fiyatları

    Silindir kapağı taşlama ücretleri araç motoruna göre değişmektedir. 6 silindirli veya 4 silindirli araçlarda fiyat farklılıkları olacaktır. Aracın ağır sanayi aracı olması, binek otomobil olması, traktör olması gibi durumlar üst kapak taşlama fiyatlarında değişkenliğe sebep olmaktadır. Bunlarla beraber bir takım testlerde yapılmakta ve fiyatlar etkilenmektedir. Silindir kapak çatlak testi fiyatları, Subap yuva taşlama gibi etkenlerde üst kapak taşlaması yapıldığında yapılacak olan uygulamalardır.

    conta yanması nasıl anlaşılır

    • Konu Sahibi
      forumda bi konuda g&#;rm&#;şt&#;m arac conta yakmış tl masraf var vs diye s&#;ylenmişti ( broadway i&#;in )

      aklıma takıldı bu conta yakma olayı nasıl anlaşılır conta yakmış araba ne gibi problemler yapar



    • Süresiz olarak uzaklaştırıldı.
      S&#;rekli hararet yapar. Esli şirkette iken Tempra vardı. Yağını değiştirdim ve 2 g&#;n sonra araba seyir halinde s&#;rekli hararet yapmaya başladı. Yıl ve araba 93 model Tempra SX. Zincirlikuyu'dan Esenyurt - Topkapı - Demirkapı ve Zincirlikuyu g&#;zergahı boyunca hararet yaptı ve s&#;rekli durup su ilava ettim. EN sonunda geldim servise sordum yağ ve su karışmış contayı yakmışsın dediler.
    • Yarbay
      Mesaj
    • Yarbay
      Mesaj
      conta yanması durumunu anlamak i&#;in bir ka&#; kontrol noktası var :

      1) genleşme kabı : genleşme kabındaki suya bakılır. bu suda yarı sarımtırak rengi d&#;nme ve k&#;p&#;klenme belirtileri varsa conta motor yağını soğutma suyuna ka&#;ırıyor yani conta yanmış demektir.

      2) motor yağı : yağ kontrol &#;ubuğu &#;ekilip, ucundaki yağ iki parmak arasına alınıp parmaklar birbirine s&#;r&#;lerek akışkanlık kontrol edilir. eğer bu yağ olması gerektiği gibi akışkan değilse ve su karışmış gibi bir his uyandırıyorsa conta soğutma suyunu yağ haznesine ka&#;ırıyor demektir.

      3) egsozt &#;ıkışı : egzost &#;ıkışından normal hava sıcaklığında yani kışın soğuk havada ısınan motordan g&#;zlemlenecek nem yoğunlaşması harici, beyaz duman &#;ıkışı veya su damlaması g&#;r&#;n&#;yorsa, conta hasarlı, soğutma suyu yanma odalarına gidip ordan egzostan atılıyor demektir.

      4) silindir kompresyonları / karter havalandırması : silindirlerin kompresyonları sıkıştırma değerleri) bir manometre ile &#;l&#;&#;l&#;p, basın&#; d&#;ş&#;ş&#; var mı diye kontrol edilir. yine karterin havalandırma hortumuna bakılıp &#;fleme tabir edilen y&#;ksek oranlı hava &#;ıkışı g&#;zleniyorsa contadan sıkıştırma basıncı kartere ka&#;ıyor olabilir. ancak bu son madde tek başına contaya bağlı olmayabilir, segmanların eksimiş olmasından da kaynaklı olabilir ki bununla birlikte hafiften yağ yakma da g&#;zlenebilir.

      t&#;m bu kontrol noktaları tek başına değil, hepsi birarada kontrol edilip ondan sonra değerlendirilerek bir kanıya varmak en doğrusudur.

      contası yanık ara&#;ta &#;ekişten d&#;şme yani g&#;&#; kaybı, s&#;rekli y&#;ksek hararet yapması ve hararetin kontrol altında tutulamaması, yoğun miktarda yağ eksilmesi ve yine soğutma suyu kaybı da g&#;zlenir.

      bu durumda kullanılırsa ne olur ? :

      1) yağa karışan su, yağın akışkanlığını ve yağlayıcılığını bozacağından, yağlama ihtiyacı duyulan b&#;lgelerde hatalı yağlama ve buna bağlı olarak ilerleyen zamanlarda yataklarda, subap b&#;lgelerinde, iticilerde, subaplarda hasarlara yol a&#;abilir.

      2) hararete bağlı &#;st kapak g&#;nyesinin iyice bozulması ve taşlama gerektirmesi durumları s&#;z konusu olabilir.

      3) daha da ileride aracın &#;alışamaması gibi sorunlar meydana gelebilir.

      conta yanması ciddi bir durumdur ve ihmal edilmeden ve bu vaziyette uzun s&#;re kullanılmadan hemen d&#;zeltilmesi gerekir yani bu bir hastalıktır ve tedavi gerektirir




    • Yarbay
      Mesaj
      contanın yandığı yer &#;funduszeue.infoirler arasımı?su kanalı tarafımı?yağ kanalı tarafımı?
      en belirgin olan silindir arasıdıfunduszeue.info y&#;zey talaş kaldırmadan tamiri m&#;mk&#;n funduszeue.info motorun inmesi şarttıfunduszeue.infoğ ve su kanalı tarafı nın belirtisi suya yağın karışmasıyla olur.kısa mesafeli sıkıştırmadan s&#;r&#;şlerde bir m&#;ddet idare!!funduszeue.info silindir arası yanıkta hi&#; gitmemek funduszeue.infoın b&#;y&#;memesi a&#;ısından.
      silindir arasının belirginliği &#;ekişten d&#;şer kırmızı &#;izgi denen yere devir ulaşmaz(ulaşırsada hararet kapıda bekler).hararet yapar ve funduszeue.info bu ara su kaynatır sık sık.
      onun i&#;in silindir kapak civata ve somunlarının conta değişiminden sonra biriki kere sıkılması funduszeue.info ustaya &#;&#;nk&#; s&#;bap ayarlarının yapılması gerekir her sıkışta.şimdilik aklıma gelenler bunlar.
      HARARETTEN KA&#;ININ!!!
    • Yarbay
      Mesaj
      En kolayı zaten hararet y&#;ksek olur;funduszeue.info radyat&#;r ya da yedek su kazanının kapağını a&#;ın suya yağ karıştırır ve hafiften par&#;ağınızla dokunduğunuzda tam sıvı hissi funduszeue.info bal&#;ık gibi olur.
      Son olarak silindir kapağını da a&#;ıldıktan sonra pistonların &#;zerine gelen suyu nihayet g&#;r&#;rs&#;n&#;z.
    • Yarbay
      Mesaj
      Arkadaşlara katılıyorum. Eksoz manifold contasını y&#;ksek hızdan ve motoru sıkıştırmaktan 2 defa yaktığım i&#;in ( model Şahin) biliyorum: su eksiltir, hararet yapar. Yeni motorlar bu arızalara &#;ok daha fazla dayanıklı. Ge&#;miş olsun.
    • Konu Sahibi
      quote:

      Orijinalden alıntı: Taner G&#;de

      Arkadaşlara katılıyorum. Eksoz manifold contasını y&#;ksek hızdan ve motoru sıkıştırmaktan 2 defa yaktığım i&#;in ( model Şahin) biliyorum: su eksiltir, hararet yapar. Yeni motorlar bu arızalara &#;ok daha fazla dayanıklı. Ge&#;miş olsun.



      taner bey ge&#;miş olsun dileklerinize teşekk&#;r edeyim ama , b&#;yle bişey hi&#; başıma gelmedi . merak sadece benim ki, yinede bilgilenmiş olduk vakit ayırıp cevap yazanlara teşekk&#;rler .
    • Yarbay
      Mesaj
      quote:

      Orijinalden alıntı: Taner G&#;de

      Arkadaşlara katılıyorum. Eksoz manifold contasını y&#;ksek hızdan ve motoru sıkıştırmaktan 2 defa yaktığım i&#;in ( model Şahin) biliyorum: su eksiltir, hararet yapar. Yeni motorlar bu arızalara &#;ok daha fazla dayanıklı. Ge&#;miş olsun.


      hocam egzoz manifold contasından sıvı soğutucu ge&#;mez funduszeue.info manifold contası yansa bile en fazla bi miktar dumanı kaput altından vermeye başfunduszeue.info bi yanlışlık olmasın.
    • Yarbay
      Mesaj
      quote:

      Orijinalden alıntı: daturkishulan


      quote:

      Orijinalden alıntı: Taner G&#;de

      Arkadaşlara katılıyorum. Eksoz manifold contasını y&#;ksek hızdan ve motoru sıkıştırmaktan 2 defa yaktığım i&#;in ( model Şahin) biliyorum: su eksiltir, hararet yapar. Yeni motorlar bu arızalara &#;ok daha fazla dayanıklı. Ge&#;miş olsun.


      hocam egzoz manifold contasından sıvı soğutucu ge&#;mez funduszeue.info manifold contası yansa bile en fazla bi miktar dumanı kaput altından vermeye başfunduszeue.info bi yanlışlık olmasın.


      Egzoz manifold contasının yanması ile; Motordan &#;ıkan ham sesi direk duyabilirsiniz ve manifolttan duman sızdırır.

      Silindir kapak contasının yanması; motordaki soğutma suyu ve yağın karışması na neden olur.
      Karışan sıvıların g&#;revlerini yerine getirmemesine bağlı soğtma sisteminin ve yağlama sisteminin d&#;zg&#;n &#;alışmaz.
      Contası yanık aracı ısrarla kullanırsanız motorda daha b&#;y&#;k hasarlar oluşabilir..




    • Er
      1 Mesaj
      Ara&#; 96 alfa boxer




    • Binbaşı
      Mesaj
      quote:

      Orijinalden alıntı: aya

      conta yanması durumunu anlamak i&#;in bir ka&#; kontrol noktası var :

      1) genleşme kabı : genleşme kabındaki suya bakılır. bu suda yarı sarımtırak rengi d&#;nme ve k&#;p&#;klenme belirtileri varsa conta motor yağını soğutma suyuna ka&#;ırıyor yani conta yanmış demektir.

      2) motor yağı : yağ kontrol &#;ubuğu &#;ekilip, ucundaki yağ iki parmak arasına alınıp parmaklar birbirine s&#;r&#;lerek akışkanlık kontrol edilir. eğer bu yağ olması gerektiği gibi akışkan değilse ve su karışmış gibi bir his uyandırıyorsa conta soğutma suyunu yağ haznesine ka&#;ırıyor demektir.

      3) egsozt &#;ıkışı : egzost &#;ıkışından normal hava sıcaklığında yani kışın soğuk havada ısınan motordan g&#;zlemlenecek nem yoğunlaşması harici, beyaz duman &#;ıkışı veya su damlaması g&#;r&#;n&#;yorsa, conta hasarlı, soğutma suyu yanma odalarına gidip ordan egzostan atılıyor demektir.

      4) silindir kompresyonları / karter havalandırması : silindirlerin kompresyonları sıkıştırma değerleri) bir manometre ile &#;l&#;&#;l&#;p, basın&#; d&#;ş&#;ş&#; var mı diye kontrol edilir. yine karterin havalandırma hortumuna bakılıp &#;fleme tabir edilen y&#;ksek oranlı hava &#;ıkışı g&#;zleniyorsa contadan sıkıştırma basıncı kartere ka&#;ıyor olabilir. ancak bu son madde tek başına contaya bağlı olmayabilir, segmanların eksimiş olmasından da kaynaklı olabilir ki bununla birlikte hafiften yağ yakma da g&#;zlenebilir.

      t&#;m bu kontrol noktaları tek başına değil, hepsi birarada kontrol edilip ondan sonra değerlendirilerek bir kanıya varmak en doğrusudur.

      contası yanık ara&#;ta &#;ekişten d&#;şme yani g&#;&#; kaybı, s&#;rekli y&#;ksek hararet yapması ve hararetin kontrol altında tutulamaması, yoğun miktarda yağ eksilmesi ve yine soğutma suyu kaybı da g&#;zlenir.

      bu durumda kullanılırsa ne olur ? :

      1) yağa karışan su, yağın akışkanlığını ve yağlayıcılığını bozacağından, yağlama ihtiyacı duyulan b&#;lgelerde hatalı yağlama ve buna bağlı olarak ilerleyen zamanlarda yataklarda, subap b&#;lgelerinde, iticilerde, subaplarda hasarlara yol a&#;abilir.

      2) hararete bağlı &#;st kapak g&#;nyesinin iyice bozulması ve taşlama gerektirmesi durumları s&#;z konusu olabilir.

      3) daha da ileride aracın &#;alışamaması gibi sorunlar meydana gelebilir.

      conta yanması ciddi bir durumdur ve ihmal edilmeden ve bu vaziyette uzun s&#;re kullanılmadan hemen d&#;zeltilmesi gerekir yani bu bir hastalıktır ve tedavi gerektirir


      "Bilen" birisinden cevaplar okumak g&#;zel.




    • Yüzbaşı
      Mesaj
      arkadaslar benim bir sorunum var ve 2 yıldır cozemedim.. bu sorunum(larım) soyle:
      1. bazen ki ne zaman olacagı belli olmuyor baze 6 ayda bir bazen 2 gun ustuste marsa bastığımda motor gırk detıp kalıfunduszeue.info motor donmek istiyor ama bir sey onu sıkıstırıp tutuyor gibi.5veya 6 denemeden sonra sanki hi&#; bir sey yokmus gibi &#;alışıyor..

      2. basıma 2 defa geldi birinde ilk calıstırmıstım su motoru gibi pat pat calıstı gaz yemedi. saniye sonra hi&#; bir sey yokmus gibi normal calısmaya devam etti. yıne bir gun calıstırdım normal calıstı. metre gittim stop ettim dukkanda işimi gordum cıktıfunduszeue.infoıstırdım yıne aynı sorun su motoru gibi pat pat calıstı gaz yemedi. saniye sonra hi&#; bir sey yokmus gibi normal calısmaya devam etti.

      3. rolanti normal, hararet normal,stop ettiğimde saniye ters calışıyor(tabiri oyle herhalde)

      sorunlar neden olabilir acaba.. ustacontadan silindir &#;zerine nem alıyor kapak acılacak dedi ama ben actırmak istemiyorum biraz daha gecsin arıza kesinlessin ondan sonra actıracagım.

      aracta lpg yok. arac 96 dogan slx binde. avans normal.. mars dinamosu sokuldu normal. yaga su karısması yok. su eksiltmesi funduszeue.infoıler yeni degişti. bujı kabloları yeni degişti..



      < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dembay -- 9 Mart ; >




    • Binbaşı
      Mesaj
      Dostlar,
      Genleşme kabında, soğutma suyuna giren yağ; yuvarlak yağ taneleri şeklinde, kabın kapağını a&#;tığımızda g&#;zle g&#;r&#;l&#;r m&#;?
      Yoksa, antifreeze' in varlığı bu oluşumu gizler mi?
    • Yarbay
      Mesaj
      quote:

      Orijinalden alıntı: dembay

      arkadaslar benim bir sorunum var ve 2 yıldır cozemedim.. bu sorunum(larım) soyle:
      1. bazen ki ne zaman olacagı belli olmuyor baze 6 ayda bir bazen 2 gun ustuste marsa bastığımda motor gırk detıp kalıfunduszeue.info motor donmek istiyor ama bir sey onu sıkıstırıp tutuyor gibi.5veya 6 denemeden sonra sanki hi&#; bir sey yokmus gibi &#;alışıyor..

      2. basıma 2 defa geldi birinde ilk calıstırmıstım su motoru gibi pat pat calıstı gaz yemedi. saniye sonra hi&#; bir sey yokmus gibi normal calısmaya devam etti. yıne bir gun calıstırdım normal calıstı. metre gittim stop ettim dukkanda işimi gordum cıktıfunduszeue.infoıstırdım yıne aynı sorun su motoru gibi pat pat calıstı gaz yemedi. saniye sonra hi&#; bir sey yokmus gibi normal calısmaya devam etti.

      3. rolanti normal, hararet normal,stop ettiğimde saniye ters calışıyor(tabiri oyle herhalde)

      sorunlar neden olabilir acaba.. ustacontadan silindir &#;zerine nem alıyor kapak acılacak dedi ama ben actırmak istemiyorum biraz daha gecsin arıza kesinlessin ondan sonra actıracagım.

      aracta lpg yok. arac 96 dogan slx binde. avans normal.. mars dinamosu sokuldu normal. yaga su karısması yok. su eksiltmesi funduszeue.infoıler yeni degişti. bujı kabloları yeni degişti..


      1 numaralı sorun, marş ka&#;ırma gibi g&#;r&#;n&#;yor. marş motoru dişlisi volantınızı bazen tutuyor, bazen de tutamayıp ka&#;ırıyor gibi anladım anlattıklarınızdan. bu sorun marş motor dişlisi, volantın dişlerindeki bir sıkıntı veya marş motorunun volanta yapışıp, motor &#;alıştıktan sonra geri gelmesini sağlayan selenoidiyle alakalı olabilir. sorun marş dinamosuyla ilgiliyse, ilgili sorun marş motoru s&#;k&#;l&#;p, dişlisinin değişimi ya da selenoidinin değişimi ile halledilebilir. eğer volantın dişlerinde yıpranma varsa da, volantı değiştirmeden &#;nce, eğer yapısı uygunsa ters &#;evrilerek de &#;&#;z&#;lebilir.

      2 ve 3 numaralar ise avans normal demişsiniz ama bana hala daha &#;ok avans sorun gibi geldi. anladığım kadarıyla siz kontağı &#;evirdiğiniz (kapattığınız) halde motorda pistonların bir kısmı tur daha d&#;n&#;p bu arada motor ısısından kaynaklı patlatma yapıyor gibi buna kullandığınız benzin oktanını değiştirmeniz sebep olabileceği gibi, trigeriniz sente atlamış da olabilir. bir sentesini kontrol ettirin. yine avansla ilgili olabileceği d&#;ş&#;n&#;lerek, ateşleme sistemi kontrol edilebilir

      edit : yazım hatası ve imla



      < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aya -- 11 Mart ; >




    • Yarbay
      Mesaj
      quote:

      Orijinalden alıntı: funduszeue.info

      Dostlar,
      Genleşme kabında, soğutma suyuna giren yağ; yuvarlak yağ taneleri şeklinde, kabın kapağını a&#;tığımızda g&#;zle g&#;r&#;l&#;r m&#;?
      Yoksa, antifreeze' in varlığı bu oluşumu gizler mi?


      genleşme kabındaki su soğuduktan sonra a&#;ıp bakarsanız karışma varsa g&#;zle g&#;r&#;rs&#;n&#;z. yuvarlak tanecikler şeklinde olmasa da, bazen sanayide sokaktaki su birikintilerine baktığınızda &#;zerine yağ d&#;k&#;lm&#;şse suyun &#;st&#;nde y&#;zen yağı g&#;r&#;rs&#;n&#;z ya, aynı şekilde soğutma suyunuz &#;zerindeki yağı da g&#;r&#;rs&#;n&#;z hareket ettik&#;e. bununla birlikte zaten karışma ileri seviyedeyse, hafiften k&#;p&#;klenme ve antifiriz renginde bozulma da g&#;r&#;lecektir
    • Yüzbaşı
      Mesaj
      quote:

      Orijinalden alıntı: hunter06

      forumda bi konuda g&#;rm&#;şt&#;m arac conta yakmış tl masraf var vs diye s&#;ylenmişti ( broadway i&#;in )

      aklıma takıldı bu conta yakma olayı nasıl anlaşılır conta yakmış araba ne gibi problemler yapar

      o konuyu ben a&#;mıştım contayı ben yaktım babamın broadvayı var onu kullanıyodum. valla anlayana kadar işi işten ge&#;ti y&#;ksek harareti g&#;r&#;nce durdum usta &#;ağırdım conta yanmış dedi.
    • Yüzbaşı
      Mesaj
      quote:

      Orijinalden alıntı: aya

      quote:

      Orijinalden alıntı: dembay

      arkadaslar benim bir sorunum var ve 2 yıldır cozemedim.. bu sorunum(larım) soyle:
      1. bazen ki ne zaman olacagı belli olmuyor baze 6 ayda bir bazen 2 gun ustuste marsa bastığımda motor gırk detıp kalıfunduszeue.info motor donmek istiyor ama bir sey onu sıkıstırıp tutuyor gibi.5veya 6 denemeden sonra sanki hi&#; bir sey yokmus gibi &#;alışıyor..

      2. basıma 2 defa geldi birinde ilk calıstırmıstım su motoru gibi pat pat calıstı gaz yemedi. saniye sonra hi&#; bir sey yokmus gibi normal calısmaya devam etti. yıne bir gun calıstırdım normal calıstı. metre gittim stop ettim dukkanda işimi gordum cıktıfunduszeue.infoıstırdım yıne aynı sorun su motoru gibi pat pat calıstı gaz yemedi. saniye sonra hi&#; bir sey yokmus gibi normal calısmaya devam etti.

      3. rolanti normal, hararet normal,stop ettiğimde saniye ters calışıyor(tabiri oyle herhalde)

      sorunlar neden olabilir acaba.. ustacontadan silindir &#;zerine nem alıyor kapak acılacak dedi ama ben actırmak istemiyorum biraz daha gecsin arıza kesinlessin ondan sonra actıracagım.

      aracta lpg yok. arac 96 dogan slx binde. avans normal.. mars dinamosu sokuldu normal. yaga su karısması yok. su eksiltmesi funduszeue.infoıler yeni degişti. bujı kabloları yeni degişti..


      1 numaralı sorun, marş ka&#;ırma gibi g&#;r&#;n&#;yor. marş motoru dişlisi volantınızı bazen tutuyor, bazen de tutamayıp ka&#;ırıyor gibi anladım anlattıklarınızdan. bu sorun marş motor dişlisi, volantın dişlerindeki bir sıkıntı veya marş motorunun volanta yapışıp, motor &#;alıştıktan sonra geri gelmesini sağlayan selenoidiyle alakalı olabilir. sorun marş dinamosuyla ilgiliyse, ilgili sorun marş motoru s&#;k&#;l&#;p, dişlisinin değişimi ya da selenoidinin değişimi ile halledilebilir. eğer volantın dişlerinde yıpranma varsa da, volantı değiştirmeden &#;nce, eğer yapısı uygunsa ters &#;evrilerek de &#;&#;z&#;lebilir.

      2 ve 3 numaralar ise avans normal demişsiniz ama bana hala daha &#;ok avans sorun gibi geldi. anladığım kadarıyla siz kontağı &#;evirdiğiniz (kapattığınız) halde motorda pistonların bir kısmı tur daha d&#;n&#;p bu arada motor ısısından kaynaklı patlatma yapıyor gibi buna kullandığınız benzin oktanını değiştirmeniz sebep olabileceği gibi, trigeriniz sente atlamış da olabilir. bir sentesini kontrol ettirin. yine avansla ilgili olabileceği d&#;ş&#;n&#;lerek, ateşleme sistemi kontrol edilebilir

      edit : yazım hatası ve imla


      1. numaralı sorunda hi&#; d&#;nme yok. sadece bastığımda gık deyip motor veya marş motoru d&#;nmeden kalıyor. pistonun &#;zerine 1 damla dahı su inme olayı olabilir mi?

      2. de ise her zaman yapmıyor bunu ve 3 senedir aynı yerden ve aynı benzin oktanını kullanıyorum. hararet normalkende yapıyor.. trigerden olsa her zaman yapması gerekmez mi? veya normal calısmada problem cıkmaz mı idi?




    • yeni mesaja gitYeni mesaj

    Benzer içerikler

    nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası