su sızıntısı tespit cihazı / Su-kacak-tespiti | Bolu Merkez | Deep Teknik

Su Sızıntısı Tespit Cihazı

su sızıntısı tespit cihazı

Su Kaçak Tespiti

Bina içerisinde, dairelerde ve iş yerlerinde oluşan su kaçakları; Belli bir kapalı alanda ve vanası olan, basınç testi yapılabilen kısımlar; bina içi su kaçakları diye adlandırılır. Bina içinde farklı alanlarda, değişik tip borularda su kaçağı sorunları vardır. Su kaçağının yerini arama ve bulduktan sonra  bunları tamir etme konularını inceleyelim:

 

  • Plastik su borusu çatlaması

Son 20 – 25 yılda yapılan tesisatlar plastik olarak yapılmıştır. Plastik boruda su sızıntısı cihazlarla bulunur ve tamiri demir boruya nazaran daha kolaydır. Plastik borularda patlak oluşması, inşaat zamanında borunun darbe almasıyla ya da ustanın makine soğukken ve boru tozluyken kaynak yapmasıyla plastik boruda kaçak oluşur.

 

  • Demir boruda çürüme ve su sızıntısı

Demir borularda genellikle çürüme olmasından dolayı su sızıntısı başlar. Zaten demir borularda 25 – 30 yıldan önce su sızıntısı pek görülmez. Bazen çürüyen kısmın devamında ek yeri olur, o kısma kadar boru değişerek sorundan kurtuluruz. Ancak bazı demir borularda çürüme yaygın olduğundan tamir edilemez. Böyle durumlarda çürümüş boru tamiri yerine, borunun komple iptal edilip yeni plastik tesisat çekilmesi gerekir.

  • Atık su gider borularında su kaçağı

Temiz su boruları test edildiğinde sağlam çıkarsa, gider borularında atık su kaçağı aranmaya başlanır. Kamera sistemi ile pimaş içerisinde görüntüleme yapılır. Pimaş içerisinde herhangi bir delik, kırık, ek yerlerinde tam geçmemiş bir bölüm veya conta sıyırması görülür ve böylece sızıntının olabileceği anlaşılır. Her zaman gider borusunda arıza olmaz, bazen de fayans yapımında hatalar olur ve fayanslar oynadıkça, aralarından zemine su çeker. Bu zemin doldukça da suyu emen beton, aşağı katın tavanında sararma, lekelenme ve damlatma olarak görülür.

  • Kalorifer tesisat kaçağı

Temiz su ve atık su gider borularında incelemeler yapıldığında herhangi bir arıza görülmüyorsa, kalorifer tesisatında su sızıntısı olabilir. Eğer kombi sürekli su eksiltiyor ise, bu da bu sızıntının bir belirtisidir. Merkezi sistem kalorifer kaçaklarında,  daire girişinde vana bulunması gerekir, aksi takdirde test yapılıp kaçak bulunamaz. Eğer kombili daire ise, zaten test yapmak mümkündür. Kombi kaçağı olarak da bilinen bu sızıntılar, eğer kombiden kaynaklanmıyorsa tesisat kısmı, bizim uzmanlık alanımızdır.

  • Duvarda ve tavanda rutubet nemlenme

Su sızıntılarının genellikle ilk başladığı zamanlarda, beton suyu emdiğinde ortaya kabarma ve rutubet çıkar. Kaçak çoğaldıkça ve beton suya doydukça, kabarmalar damlamaya dönüşür. Ancak her kabarma ve nemlenme, su borusunun patlamasıyla; yani su kaçağıyla alakalı değildir. Örneğin banyo yüzeyine dökülen sular, zemindeki sızdırmazlık sorunundan dolayı, aşağı katın tavanında kabarma yapabilir. Veya çok kullanılan bir banyoda havalandırma yeterli değilse, küflenme ve rutubet olduğu için boya dökülmeleri ve nemlenme olabilir. Bunlar su tesisatı, gider borularındaki arızalarla alakası olmayan sorunlar. Bu sorunların kesin olarak bir sonuca ulaşması için, cihazlarla su sızıntı tespiti şarttır.

SU KAÇAĞINDA KULLANDIĞIMIZ TEKNOLOJİLER

Test Pompası

Bina içinde küçük su sızıntılarını test pompası ile ölçebilir. Temiz su tesisatınızda veya ısıtma tesisatınızda su kaçağı olup olmadığını anlayabiliriz.

Termal Kamera

Termal Kamera sayesinde binanızdaki boru hatlarının yerlerini tespit edebiliyoruz.

Göz ile görülmeyeni teknoloji ile görüyoruz.  Böylelikle ezbere kırım çalışması yapmadan tesisat hattının binada nereden geçtiğini görüp çalışmamızı tesisatın olduğu bölgede yoğunlaştırıyoruz.

Kapalı devre ısınma sistemlerinde gelişmiş infrared teknolojisi ile kaçak bölgesini direk olarak görebiliyoruz.

Akuistik Dinleme Cihazı

Dinleme cihazı, tesisat hattınızı tespit ettikten sonra, temiz su hattınınızdaki kaçakları hızlı biçimde tespit etmemize olanak sağlıyor.

Petek Tesisat Temizliği

Videoyu Oynat

Su Kaçak Tespit Çalışması

Videoyu Oynat

Petek Tesisat Temizliği

Videoyu Oynat

Su Kaçak Tespit Çalışması

Videoyu Oynat

Facebook

Twitter

Pinterest

Tumblr

Bağlantıyı Kopyala

Sorun etmeyin

deep

teknik

yanınızda



Termal Kameralı Su Kaçak Tespiti 
Eryaman 

SU KAÇAĞI TESPİTİ ERYAMAN

Boruda çatlak var, su kaçağı tespitinde evim zarar görür mü, fayanslarım kırılır mı, diye endişe etmeyin. Tesisatınızdaki su sızıntısı termal kamera ile akustik dinleme cihazı yardımıyla zahmetsiz bir şekilde tespit edilir. Eryaman Termal Kameralı Su Kaçak Tespit firmamız cihazla kaçak bulma hizmeti vermektedir. Borudaki su kaçağını termal kameralı usta fayansları kırmadan bulur. Evinizde su kaçağı olduğunu düşündüren belirtiler varsa profesyonel tardım almakta gecikmeyin. Duvarlarınız terliyorsa, sıvalarında kabarıklık varsa, parke kabardı ise su kaçağından endişe edebilirsiniz. Firmamız görüntülü kaçak bulma yöntemiyle sizlere yardımcı olacaktır.

Eryaman Su Kaçağı Tespiti


Su kaçağı olan bir tesisatta borudan sızan su duvarlarda gezinmeye başlar. Duvarlar suya doyduğu zaman bir yerlerden gün yüzüne çıkar. Bu etki duvarların terlemesine, kabarmasına neden olur. Bazı durumlarda kendi evinizden önce komşunuzun evini etkilemeye başlayabilir. Alt kata su damlıyor diye komşunuzdan şikayet gelebilir. Eryaman Görüntülü Su Kaçağı Tespit yapan firmamızdan usta çağırırsanız, su kaçağı kırmadan tespit edilir.

UYGUN FİYAT / GARANTİLİ HİZMET

 



Su Kaçağı Tamircisi Eryaman


Cihazla kaçak bulma yöntemini kullanan firmamız evinize zarar vermez. Evde tadilat yapmanıza, su kaçağı tespiti dışında para harcamanıza gerek kalmaz. Ekonomik bir şekilde su kaçağı sorununuz biter. Termal kameralı usta sızıntı olan boruyu bulur, tamiratını yaparak su kaçağını keser.

Eryaman Su Kaçak Tespiti yapan bir tesisatçıya ihtiyacınız olursa, firmamız görüntülü kaçak bulma hizmetiyle sizlere yardımcı olacaktır. Termal kameralı usta tesisatınızdaki temiz su borularında olan su sızıntısı tespitini hatasız bir şekilde yapar. Akustik dinleme cihazı ile sızıntının yerini noktasal olarak tespit eder. Su kaçağı hem evinize zarar verir, hem de kesenize zarar verir. Aylık su faturanız yükselir, evinizdeki hasarları düzeltmek için tadilatlar yaparsınız.



Eryaman Batlayan Su Borusunun Yerini Bulma


Bu nedenle acilen su kaçak tespiti yaptırmayı tercih etmelisiniz. Bu çalışma sırasında ustalarımız Eryaman cihazla kaçak bulma işlemi yaptıkları için fayansları kırmadan su sızıntısı tespiti yapar. Bu yüzden evim zarar görecek diye tedirgin olmayın. Boruda çatlak var ise, ustalarımız bunun neresi olduğunu etrafa zarar vermeden bulur. Boruyu tamir ederek sızıntıyı keser.

FAZLA SU BASINCININ ZARARI

Su tesisatları belirli basınç ve güce dayana bilen borular ile yapılmaktadır. Bu sebeple bazı bölgelerde özellikle merkeze yakın noktalarda su basıncının 8 ve 10 barı gördüğü ilçelerde su tesisat boruşarının patlaması ve sızıntıya su kaçağına sebep olması sık görülmektedir. Bu sebeple evinizin boru tesisatın da Su Kaçağı arızasın, çamaşır ve bulaşık makinesini, klozet iç takımlarını, batarya ve musluk bağlantı hortumlarını korumak için BASINÇ DÜŞÜRÜCÜ VALF konulmasını tavsiye etmekteyiz. Basınç düşürücü valf tesisatı her türlü fazla su basıncından korur.

KIRMADAN SU KAÇAĞI BULAN USTA ERYAMAN

Cihazla Kırmadan su arıza yerini tespit etmek mümkün. Teknoloji artık çok gelişti. Cihazlar Biraz pahalı olsada bu işlerde ustaları ve müşterileri çok rahatlatan çözümler üretti. Termal kameralar, akustik dinleme cihazları, su basınç test pompaları, yüzey tarama dedektörleri, kanal ve kanalizasyon borusu içi görüntüleme kamerası gibi cihazlar sayesinde su tesisat boruları ile ilgili sorunlara kırmadan çözümler ürete bilmekteyiz.



Kalitesiz Boru ve Kalitesiz İşçilik

Su tesisat borularında ve diğer aksamlarda ki arızanın sebebleri kalitesiz malzeme ve kalitesiz işçilkten kaynaklanmaktadır. Türkiye de maddi koşullar sebebi ile genelde yapılan işlerin maliyeti düşürülmek istenmektedir. Maliyet düştükçe işçilik ve malzeme kaliteside düşmektedir.

Ucuz işçilik evimizde yaşıyacağımız çok ciddi sorunlara sebep olmaktadır. Yeni bir ev yaptırıp içine oturduğunuz da ucuz malzeme ve işçiliğin çok sıkıntısını çeken müşterilermiz gördüm. Özellikle fayan s ve duvar içinden geçen su borularında oluşan su kaçak tespiti için ciddi paralar verilmektedir. Evde ki tadilat ve tamiratta cabası. Bu sebeple evinizde atık su, temi su ve lektirik sistemleri gibi alt yapıları mutlaka kaliteli yaptırmanızı tavsiye ediyoruz.

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası