klomen tablet yan etkileri / Klomen Nedir, Neden Kullanılır? | Tüp Bebek Tedavisi | Dr. Ali Osman Koyuncuoğlu

Klomen Tablet Yan Etkileri

klomen tablet yan etkileri

Klomen kullananlar Klomenin yan etkileri zararları

Merhaba bende araniza yeni katildim. 2 yila yakin bir suredir evliyim. Sadece 2 ay boyunca dogum kontrol hapi kullandim . Onun disinda korunmadim ama hala bebek yok. Cok zorlu bir surec her ay heves hayal kirikligi. Ailemle yada arkadaslarimla paylasamiyorum. Daha dogrusu paylasinca daha cok bebek sorulariyla karsilasicagim icin bu durumu kendimle ve esimle icimizde yasiyoruz. Uye olup sizleri kendime sirdas ve dost olarak secmek istedim. Umarim araniza kabul edersiniz. Ilk 6 ay sabrettim doktora gitmemek icin seafoodplus.info spermiograma gittik sorun cikmadi. 1 sene olmadan gelme dedi yine bekledim hep olumsuz testler h:emir_bebek:ep tek cizgi En sonunda doktorum yumurta takibine aldi hormonlarima bakti sorun yok. Ailemden gizli hsg cektirdim o da ayri bi stresti acisi korkusu yanlizlik . Hsg yi ilacli oldum bise anlamadim Allah tan oda temiz tupler acik. Hersey yolunda bebek yok. Simdi 3 gun klomen kullaniyoruz ilk denemem olacak bakalim ins olur

Genişletmek için tıkla

Klomen Nedir? Yan Etkileri Nelerdir?

Klomen nedir sorusuna verilebilecek en net yanıt ‘kısırlık tedavisinde kullanılan ve yumurta üretimini teşvik ederek hamile kalmayı kolaylaştıran bir ilaç’ olacaktır. Kısırlık günümüzde çok sayıda çiftin yaşadığı ortak problemdir ve ebeveyn olmayı isteyen çiftlerin zaman kaybetmeden tedavi için başvurması önem taşır.

Eğer 12 ay boyunca korunmasız ilişki yaşanmasına karşın hamilelik oluşmadıysa yumurta çatlatma ilacı kullanılarak gerçekleştirilen klomen tedavisi için kadın hastalıkları ve doğum uzmanına başvurulabilir. Bu tedavi ile çok sayıda çift anne/baba olabiliyor ve tedavinin kadın için çok zorlayıcı bir boyutu bulunmuyor.

Klomen Nasıl Kullanılır?

Kısırlık tanısı konan kadınlar klomen nedir konusunda her türlü detayı bilmek isteyebiliyor. Bu kapsamında klomenin yani yumurta üretimini teşvik etmek üzere formüle edilen ilacın nasıl kullanıldığı da merak ediliyor. Genellikle bu ilaç günde 1 tane alınıyor ve sadece 5 gün kullanılarak bırakılıyor. Yani klomen nedir konusu aslında aylarca süren bir tedavi protokolünü kapsamıyor. Aynı zamanda günde kaç adet içileceği ve kaç gün boyunca alınacağı gibi konularda doktorunuzun önerilerini harfiyen uygulamalısınız.

Çünkü klomen tedavisi hastanın durumuna bağlı olarak belirlenir. Mevcut duruma bağlı olarak daha az dozda ya da daha fazla dozda ilaç içmeniz gerekebilir. Ayrıca yumurta çatlatma ilacı bu hapı almaya başladıktan 5 gün sonra değil, daha erken ya da daha geç de kullanılabilir. Bu gibi konularda size net bir yanıtı verecek olan doktorunuzdur.

Klomen Neden Kullanılır?

Genellikle klomen nedir sorusunu soranlar infertilite yani kısırlık tanısı konmuş olan kadınlardır. Ancak bu ilacın daha farklı tedavilerde de kullanıldığını belirtebiliriz. Kısırlık toplumda yaygın bir şekilde görüldüğünden klomen nedir sorusunu soranlar da genellikle bu tanının konduğu kişiler oluyor. Genel olarak söz konusu ilacın neden kullanıldığı sorusuna şu yanıtları verebiliriz:

  • Kısırlık
  • Yumurtalık fonksiyonlarında bozukluk
  • Erken yumurtalık yetmezliği
  • Hipofiz salgı bezlerindeki problemler
  • Polikistik over sendromu
  • Tüp bebek tedavisi

Yukarıda sıralanan her bir sorun durumunda klomen tedavisi uygulanabiliyor. Ancak tedaviden kısa bir süre sonra uygulanan yumurta çatlatma ilacı sadece çiftlerin bebek sahibi olması amacıyla yapılan tedavide tercih ediliyor. Örneğin hipofiz bezlerinde bazı sorunlar olması durumunda sadece bu sorunları gidermek hedeflendiğinde çatlatma ilacı gibi çeşitli ilaçların kullanılmasına ihtiyaç olmaz.

Klomen Tüp Bebek Tedavisinde Nasıl Kullanılır?

Elbette tüp bebek tedavisinde de klomen nedir konusu önem taşıyor çünkü tüp bebek tedavisinde de yumurtanın döllenmeye hazır hale gelmesi için bu ilaçtan ziyadesiyle faydalanılıyor. Ancak bu tedavi embriyo transferinden önce uygulanıyor. Özellikle yumurta rezervinin düşük olduğu kadınlarda kullanılan ilaç yumurtalıkları uyarıyor ve yumurtanın döllenme için uygun büyüklüğe erişmesine olanak tanıyor. Ardından yumurta çatlatma ilacı uygulanarak yumurtanın döllenmesi sağlanıyor. Embriyo transferi tüm bu süreçten sonra uygulanıyor.

Klomen ile Kolay Gebe Kalınır mı?

Elbette klomen nedir konusunda kadınların asıl merak ettiği konu bu olabiliyor. Ebeveyn olmak isteyen çiftlerin doğal yollarla bu amacına ulaşamaması durumunda klomen nedir konusu devreye giriyor. Klomenin kullanılmasının amacı zaten hastanın daha kolay hamile kalmasını sağlamaktır. Çünkü ilaç sayesinde yumurta uyarılıyor ve döllenmeye hazır hale geliyor. Doğru zamanda erkek üreme hücrelerinin yumurtaya ulaşması ve döllenmenin gerçekleşmesi durumunda da gebelik sonucu elde edilebiliyor.

Ancak klomen tedavisi % gebelik sağlar şeklinde kesin bir ifadede bulunmak doğru olmaz. Bazı kadınlarda tedaviye rağmen gebelik oluşmayabilir ve bu durumda tedavinin tekrarlanması gündeme gelebilir. Bazı kadınlarda ise yumurtanın çatlaması için uyarılması gerekiyor ve bu durumda da devreye yumurta çatlatma ilacı giriyor.

Bu tedavinin çoğul gebelikle sonuçlandığı konusunda da bir inanış bulunuyor. Ancak klomen çoğul gebelik oluşma ihtimalini sadece % 6 düzeyinde artırıyor.

Klomen En Fazla Kaç Ay Kullanılır?

Hastaların klomen nedir konusunda bilmesi gereken en önemli unsur bu ilacın haftalarca ya da aylarca kullanılan bir ilaç olmadığıdır. Halk arasında yumurta çatlatma ilacı olarak da bilinen klomen oldukça kısa süreli olarak kullanılması gereken ilaçlardan biridir. Genellikle günde sadece 1 adet alınan yani günde 50 mg dozajında alınan bu ilacın hastanın durumuna bağlı olarak daha fazla alınması da gerekebilir.

Şayet doktorunuz günde mg ya da mg almanızı önerirse ilacı bu şekilde kullanmalısınız. Sonrasında ilaç bırakılır ve klomen tedavisi yumurta çatlatma ilacının uygulanması ile devam eder. İlacı doktorunuzun önerdiğinden daha uzun süreli olarak kullanmanız vücudunuzun hormonal dengesine zarar verebilir ve çeşitli sağlık sorunları yaşayabilirsiniz.

Klomen Güvenli Bir İlaç mıdır?

Kadınlar klomen nedir konusunda özellikle güvenli olup olmadığını merak edebiliyor. Bu ilaç yılından bu yana kullanılıyor. Kısırlık konusunda klomen tedavisi oldukça başarılı sonuçlar elde etmeyi sağlayabiliyor ve bu ilacın doktorun önerdiği şekilde kullanılması durumunda vücuda bir zararı da bulunmuyor. Aynı zamanda yumurta çatlatma ilacı da yine sağlığa zararlar verebilen bir ilaç değildir. Tamamen doğal yolla oluşan bir hamilelik ile klomen kullanımıyla oluşan hamilelik arasında hiçbir fark bulunmaz.

Klomen Yan Etkileri Nelerdir?

Kısırlık tedavisinde kullanılan ilaçların büyük bölümü ciddi yan etkiler yapmıyor. Ancak yine de klomen nedir konusunda yan etkilere dair de bilgi edinilmesinde fayda var. Genel olarak yan etkilerin ortaya çıkması durumunda bile hastaların günlük yaşantısının çok fazla etkilenmediğini söyleyebiliriz. Uygulanan klomen tedavisi ile ortaya çıkabilecek yan etkilere ise şu örnekleri verebiliriz:

  • Yumurtanın fazla büyümesi
  • Karında sıvı toplanması
  • Kasık ya da karın ağrısı
  • Memelerde dolgunluk
  • Görmede bulanıklık
  • Damar genişlemesine bağlı kızarıklıklar
  • Baş dönmesi
  • Ateş basması
  • Mide bulantısı ve kusma
  • Saç dökülmesi
  • Lekelenme şeklinde çok hafif ara kanamalar

Klomen Tedavisi Adetin Kaçıncı Günü Başlanır?

Uygulanan klomen tedavisi kapsamında bu ilacın kullanımına genellikle adetin 2. günü ya da 3. günü başlanıyor. Bu ki gün arasında bir fark bulunmuyor. Ardından doktorunuz tarafından daha farklı bir süre belirtilmediyse 5 gün boyunca ilaç her gün kullanılıyor ve sonrasında klomen nedir konusunda asıl amaç olan yumurtanın ideal büyüklüğe erişip erişmediği kontrol ediliyor.

Folliküler kontrol esnasında ideal yumurta büyüklüğü elde edilmişse bu durumda yumurta çatlatma ilacı uygulanarak yumurtanın döllenmeye hazır hale gelmesi sağlanıyor ve çiftlere 36 saat bekledikten sonra korunmasız cinsel ilişkiye girmeleri öneriliyor. Şayet yumurta henüz idea büyüklüğe erişmediyse ultrason ile birkaç defa daha görüntüleme yapılmasına da ihtiyaç duyulabiliyor.

Klomen ile Hamile Kalma Oranı Nedir?

Klomen kullanımı tek başına % gebelik sonucunu doğurmaz. Daha önce klomen nedir konusunda da değindiğimiz gibi bu ilaç kadın üreme hücreleri olan yumurtayı uyarır ve döllenmeye hazır hale getirir. Sonrasında yumurta çatlatma ilacıyla yumurtanın sperm hücreleri tarafından döllenmesi sağlanır. Ancak döllenmenin gerçekleşeceğine dair kesin bir ifadede bulunmak olanaksız. Döllenme gerçekleşse bile sağlıklı bir embriyo oluşacağına dair de kesin bir ifadede bulunmamak gerekiyor. Sonuç olarak klomen tedavisi her ne kadar gebelik ihtimalini ciddi seviyede artırıyor olsa da kesin gebelik oluşacağından asla söz edilemez. Bu tedavinin uygulandığı kadınların % 80’inde gebelik oluşuyor.

 

İlginizi çekebileceğimizi düşündüğümüz diğer makalemiz:
Tıkla &#;> Glutatyon

Konu ile alakalı yabancı kaynaklar:
seafoodplus.info?s=klomen

 

Konu ile alakalı detaylı bilgi için bizlere ulaşabilirsiniz.
Tel:  +90 77 77
Mail:[email&#;protected]

Klomen Yan Etkileri

Klomen Yan Etkileri
Klomen Yan Etkileri, Klomen kadınlarda yumurtanın aşırı uyarılması anlamına gelir. Genellikle bebek arzusu olan kişilerde tüp bebek veya aşılama öncesi klomen verilerek yumurta büyümesi ve çatlaması takip edilir. Yumurtaların klomen sayesinde büyümesi gebelik için yumurtanın elverişli bir hale gelmesini sağlarken, aynı zamanda da birçok yan etkisi olabilmektedir. Klomen kullanan kişilerde meydana gelen yan etkiler hormon değişikliğine bağlı olarak, karında şişlik, ağrı, kabızlık, kilo alma, mide bulantısı, görmede bulanıklık, halsizlik, yorgunluk, saç dökülmesi, nefes darlığı, ellerde ve bacaklarda şişlik, kasık da ağrı ve kusma gibi şikayetlere neden olur. Klomen yanetkilerinden biri de yüzde kızarıklık ve halk arasında yaygın olarak bilinen al basması gibi veya ateş basmasıdır. Bu yan etkiler görülmeye başlandığı anda ilacın kullanılması bırakılmalı ve doktorunuza başvurmanız gerekir.

Klomen Kullanırken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Klomen yan etkilerinden biri de yumurta ile ilgili olan polikistik over (yumurtlama) veya endometriozis (çikolata kisti) gibi rahim içi hastalıklarında klomen kullanmak hastalığı tetiklediğinden kesinlikle kullanılmaması gerekir. Polikistik over hastalığı yumurtanın içinde birden çok kistin oluşması anlamına gelir. Klomen kullanmak ise, bu yumurtanın içinde bulunan kistlerin büyümesine yol açar. Bu nedenle ciddi bir yan etki ile karşı karşıya kalırsınız. Aynı zamanda endometriosiz hastalığında da bulunan çikolata kistlerin rahim iç dokusunun dışında büyümesi nedeni bu kistlerin büyümesine yol açarak gebelik oluşumunu engeller. Bu nedenle tedavi edilmeden klomen kullanılması sakıncalıdır. Klomen yan etkilerinden biri de klomen yumurtalıkları aşırı uyarmasından dolayı ikiz bebek veya üçüz bebek gibi çoğul gebeliklere yol açmasıdır. Bu nedenle gebelik sürekli olarak kontrol altında tutulmalıdır.

Gebelikte Klomen Yan Etkileri

Klomen kullanırken gebe kalmak veya klomen kullandıktan sonra gebe kalmak, birtakım yan etkilere neden olabilir. Bu yan etkilerin başında da rahimden kan gelmesi, göğüste şişlik, bacaklarda ağrı ve şişlik, dudaklarda şişlik, göğüste hassasiyet, ellerde ve ayaklarda şişlik gibi birtakım alerjik reaksiyonlara sebebiyet vererek yan etkilere yol açabilir. Bu yan etkiler gebeliği engellemese de kontrol altına alınmadığı sürece anne adayına veya bebeğe zarar vererek, ölümcül sonuçlara neden olan bir duruma gelebilir. Bu nedenle bu belirtilerin fark edildiği andan itibaren zaman kaybedilmeden hemen Uzman bir doktora başvurulması gerekir. Klomen kullanan kadınlar, klomeni kullandıkları andan itibaren ellerinde kızarıklık, dilde ve dudakta uyuşma, nefes alamama, boğulma ve sıkıntıya girme gibi ruhsal sıkıntılarda hemen klomen kullanmayı bırakmalı ve bu durumu doktorunuz ile paylaşmalısınız.

Enfeksiyon Sonucu Klomen Yan Etkileri

Rahim içinde oluşan enfeksiyon tedavi edilmeden klomen kullanmak, birtakım yan etkilere de neden olmaktadır. Bu gibi durumlarda klomen yan etkileri, rahim içinde kanama ve bıçak saplanması gibi ağrıların oluşmasına neden olmaktadır. Ayıca, idrar yapamama, idrarda yanma hissi ve idrar yaparken ağrı oluşmasına da neden olmaktadır. Ayıca, gerginlik, mide bulantısı, kusma, görme bozukluğu, baş dönmesi, uyku bozukluğu ve kasık ağrılarına da neden olmaktadır. Ayrıca kişinin bünyesine bağlı olarak, karın şişliği ve ayak şişliğine de neden olmaktadır.

Son Güncelleme :

Klomen Yan Etkileri ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.


0 Yorum Yapılmış "Klomen Yan Etkileri"


Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin
Kortizon Bıraktıktan Sonra Yan Etkileri
Kortizon Bıraktıktan Sonra Yan Etkileri
Kortizon Bıraktıktan Sonra Yan Etkileri, Kortizon, böbrek üstü bezlerinde üretilen doğal olan hormondur. Vücut, normal görevlerini yerine getirmek için belirli miktarda böbrek üstü bezinin kabuk bölgesinde bulunan kortizon hormonuna ihtiyaç duymaktad
Azosilin Tablet Yan Etkileri
Azosilin Tablet Yan Etkileri
Azosilin tablet yan etkileri, Tıp içerisinde kullanılan ilaçlardan bir tanesidir. Sistit, ürüner sistemi hastalıkları, sisto piyelit hastalıkları, ağrılı piyelonefrit, epididimit ve üretrit içerisinde tedavi amaçlı kullanılır. Mikrop yok edici özelli
Serumun Yan Etkileri
Serumun Yan Etkileri
Serumun Yan Etkileri, serum hastanelerde oldukça sık kullanılan tıbbi maddedir. Herhangi bir rahatsızlıktan dolayı hastaneye gidildiğinde tedavi altına alınan birçok kişiye serum tedavisi uygulanmaktadır. Serumun ne olduğunu ne tür maddelerinden oluş
İmmun 44 Şurup Yan Etkileri
İmmun 44 Şurup Yan Etkileri
İmmun 44 şurup yan etkileri, Aldığınız ilacın prospektüsünde bulunduğu gibi, kişiye özgü yani spesifik olarak da gelişebilmektedir. Genellikle çocuklarda tercih edilen bir ilaçtır ve vitamin olarak bilinir. Bunun yanı sıra, gelişime katkıda bulunur v
Klamer Antibiyotik Yan Etkileri
Klamer Antibiyotik Yan Etkileri
Klamer antibiyotik yan etkileri, vücutta yer alan zararlı oluşumların giderilmesi için kullanılır. Özellikle iltihap, enfeksiyon, bakteri sebeple oluşan hastalıkların tedavisinde kullanılır. Tablet film olarak üretimi yapılır. Hamilelik döneminde ve
Thincal Yan Etkileri
Thincal Yan Etkileri
Thincal yan etkileri, kullanan bireye göre değişiklik göstermekle beraber her hastada muhakkak görülmektedir. Halk arasında zayıflama hapı olarak da bilinmektedir. Kilo vermek isteyen bireylerin diyetisyene başvurmaksızın kendi kafasına göre kullanıp
Antibiyotik İğne Yan Etkileri
Antibiyotik İğne Yan Etkileri
Antibiyotik İğne Yan Etkileri, Antibiyotik genellikle enfeksiyon sonucu oluşan hastalıkların tedavisinde kullanılan bir tür ilaç türüdür. Enfeksiyonlara karşı direnç gösterirken, zararlı bakterilerin yanı sıra, faydalı olan bakterilerinde ölmesine ne
B12 İğnesi Yan Etkileri
B12 İğnesi Yan Etkileri
B12 İğnesi Yan Etkileri; B12 iğnesi bir çeşit vitamin iğnesidir. Uyku problemi yaşayan kişilere ve bağışıklık sisteminde bozukluk olduğunda tabletlerle karşılanamayacağı durumlarda kişiye B12 iğnesi verilmektedir. 1 ml'lik şeffaf ampüller ıçinde kırm
Folbiol Yan Etkileri
Folbiol Yan Etkileri
Folbiol Yan Etkileri, Folbiol sarı renkte, yuvarlak bir yanı düz bir yanı çıkıntılı şekilde bir ilaçtır. 5 miligram 50 tablet olarak piyadada bulunur. Bu ilaç folik asit eksikliği olduğunda kullanılmaktadır. Folbiol vücutta anemi eksikliği yani kanın
Ecopirin Yan Etkileri
Ecopirin Yan Etkileri
Ecopirin yan etkileri, Halk arasında aspirin olarak da bilinen ecopirin, içeriğinde bulunan ve kimyasal formülü CgH8O4 olarak gösterilen asetilsalisilik asit, genel olarak hafif seyreden ağrılar için kullanılan ağrı kesici ve ateş düşürücü bir ilaçtı
Nbl Probiyotik Gold Yan Etkileri
Nbl Probiyotik Gold Yan Etkileri
Nbl Probiyotik Gold yan etkileri, her ilaçta olduğu gibi, Nbl Probiyotik Gold ilacının kullanımında da bazı yan etkiler ortaya çıkabilir fakat doktorunuz sizi bu ilacı kullanmaya yönlendirdi ise, ilacın faydalarının yan etkilerinden daha fazla olması
Alerji İlaçlarının Yan Etkileri
Alerji İlaçlarının Yan Etkileri
Alerji İlaçlarının Yan Etkileri, Alerji ilaçları kişilerin sürekli olarak kullandıkları ilaçlar arasında ilk sırayı almaktadır. Bu ilacın kullanım amacı vücutta herhangi bir maddeye karşı aşırı duyarlılık halinde vücutta olumsuz belirtileri meydana g

 

Kortizon Bıraktıktan Sonra Yan Etkileri
Azosilin Tablet Yan Etkileri
Serumun Yan Etkileri
İmmun 44 Şurup Yan Etkileri
Klamer Antibiyotik Yan Etkileri
Thincal Yan Etkileri
Antibiyotik İğne Yan Etkileri
B12 İğnesi Yan Etkileri
Folbiol Yan Etkileri
Ecopirin Yan Etkileri
Nbl Probiyotik Gold Yan Etkileri
Alerji İlaçlarının Yan Etkileri
Klomen Yan Etkileri
Fx15 Yan Etkileri
Gonal F Yan Etkileri
Meteospasmyl Yan Etkileri
Passiflora Yan Etkileri
Ferrum Fort Yan Etkileri
Sarı Humma Aşısı Yan Etkileri
Daflon Yan Etkileri
Sigaranın Yan Etkileri
Metpamid Şurup Yan Etkileri
Passiflora Şurup Yan Etkileri
Gamma Knife Yan Etkileri
Ferro Sanol Yan Etkileri
Levotiron Yan Etkileri
Kan İlacının Yan Etkileri
Duphaston Yan Etkileri
Beneday Yan Etkileri
Depakin Yan Etkileri

Popüler İçerik

Fx15 Yan Etkileri

Fx15 Yan Etkileri

Fx15 Yan Etkileri: diğer tip kilo verme ilaçlarının bir benzeri olarak aşağıda sıralanan yan etkileri içerebilmektedir. Tüm zayıflama ilaçlarında ve n

Gonal F Yan Etkileri

Gonal F Yan Etkileri

Gonal F yan etkileri; Etken maddesi follitropin alfa olan en çok da kadınlarda yumurtlama problemlerinde reçete edilen bir ilaçtır. Kadınlarda folikül

Meteospasmyl Yan Etkileri

Meteospasmyl Yan Etkileri

Meteospasmyl yan etkileri, Tıp içerisinde kullanılan ilaçlardan bir tanesidir. Özellikle vücutta fazla yer alan gaz probleminin giderilmesi için son d

Passiflora Yan Etkileri

Passiflora Yan Etkileri

Passiflora yan etkileri, antispazmotik bir ilaç olma özelliği taşına passiflora içerisinde alkol, sakkaroz, metil paraben, propil paraben bulundurmakt

Ferrum Fort Yan Etkileri

Ferrum Fort Yan Etkileri

Ferrum fort yan etkileri, Demir elementine eşdeğer demir eksikliği için kullanılır. İçeriğinde folik asit, hidroksit, polimaltoz  bulunmaktadır. Klini

Sarı Humma Aşısı Yan Etkileri

Sarı Humma Aşısı Yan Etkileri

Sarı humma aşısı yan etkileri, Tıp içerisinde uygulanan aşılardan bir tanesidir. Özellikle Sivrisineklerin ısırması neticesi ile ortaya çıkan virüs ka

nest...

batman iftar saati 2021 viranşehir kaç kilometre seferberlik ne demek namaz nasıl kılınır ve hangi dualar okunur özel jimer anlamlı bayram mesajı maxoak 50.000 mah powerbank cin tırnağı nedir