2018 lgs okul sıralaması / LGS Puan Hesaplama Motoru - LGS Yüzdelik Dilim

2018 Lgs Okul Sıralaması

2018 lgs okul sıralaması

üniversite puanları

LGS lise tercihleri maratonu başladı. lise taban puanları ve okul yüzdelik dilimleri siz değerli öğrenciler için sayfamızda hazırlandı. LGS maratonunun ardından sıra geldi en önemli aşamaya o da tercih aşaması. LGS yerleştirme puanınıza göre yapacağınız LGS tercihleri sizin geleceğinizin şekillenmesinde birebir etkili olacak bu sebeple LGS lise puanları verilerini dikkatle inceleyerek gerekirse mutlaka rehber öğretmenlerden yardım alın.

Lise Giriş sınavı LGS lise yüzdelik dilimleri de sizlere fikir verecektir. Aşağıda Fen liseleri taban puanları ile Anadolu liseleri puanı ve Anadolu İmam Hatip Liseleri taban puanları yüzdelik dilimleri tablosunu görebilirsiniz. İstediğiniz ile tıklayarak inceleyebilirsiniz. Yine aynı şekilde meslek liseleri taban puanları da her bir ilin için bütün olarak yer alıyor.

LGS Lise Taban Puanları

LGS lise tercihi yapacak olan tüm adaylar aklınıza takılan her konuda aşağıdan soru ve yorumlarınızı hızlıca paylaşma olanağına sahipsiniz. Uzman eğitim kadromuz sizlere, yani sorularınıza yanıtlar vermeye çalışacaktır. Tüm Öğrencilerimize, yeni okul ve lise hayatlarında şimdiden başarılar diliyoruz. LGS tercih süresince sizlere rehberlik etmeye devam edeceğiz.

LGS Lise Taban Puanları Hakkında Yorum ve Sorularınızı Aşağıdan Hızlıca Yazıp Cevap Alabilirsiniz.

Lise taban puanları MEB LGS yüzdelik dilimleri tüm okullar

LGS yüzdelik dilimleri liselerin kontenjanları ve taban puanları listesi çıktı. Ankara, İzmir, Adana, Mersin, Aydın, İstanbul ve Erzurum başta olmak üzere tüm illerin lise yüzdelik dilimleri ve taban puanlarını e-okul üzerinden sizin için listeledik.

Abone ol

MEB - dönemi LGS yüzdelik dilimlerini seafoodplus.info sitesinden yayınladı. LGS sonuçlarını alan adaylar yüzdelik dilimleri ve liselerin sıralamasına bakarak 13 Temmuz 'e kadar tercihlerini yapacaklar. 

Lise tercihlerini belirlerken kentinizdeki okulların taban puanları kadar LGS yüzdelik dilimlerine dikkat edin. Zaten lise tercihlerinizde önemli olan puanınız değil yüzdelik diliminizdir. Öncelikle e-okul üzerinden yayınlanan LGS yüzdelik dilimleri listesinden istediğiniz okulun EYP yüzdelik dilimine bakın. Geçen yıl ilk yüzde 3'lük dilimden öğrenci alan okulların yüzdelik diliminde bu sene de fazla değişiklik olmayacaktır. Bu yüzdelik dilimi içindeyseniz seafoodplus.infoinize yüzdelik diliminize en yakın okulu, seafoodplus.infoinize istediğiniz okulu, 3. 4.v e 5. tercihlerinize geçen yıl yüzde 5'lik dilimden öğrenci alan okullara kadar inip yazabilirsiniz.

İstanbul lise taban puanları LGS yüzdelik dilimleri
Ankara Lise Taban puanları LGS yüzdelik dilimleri
Bursa Lise Taban Puanları LGS Yüzdelik dilimleri
Balıkesir Lise Taban Puanları LGS Yüzdelik dilimleri
Erzurum Lise Taban Puanları LGS Yüzdelik dilimleri
Mersin Lise Taban Puanları LGS Yüzdelik dilimleri
Antalya Lise Taban Puanları LGS Yüzdelik dilimleri
Adana Lise Taban Puanları LGS Yüzdelik dilimleri
Trabzon Lise Taban Puanları LGS Yüzdelik dilimleri
Diyarbakır Lise Taban Puanları LGS Yüzdelik dilimleri
İzmir Lise Taban Puanları LGS Yüzdelik dilimleri
Diğer illerin yüzdelik dilimleri için tıklayın

*Geçen yıl yüzde 3'lük dilimden sonraki dilimlerden öğrenci alan okul sayıları bu yıl önemli ölçüde azaldığından seçim yapmak oldukça zor olacak. Bu yıl yüzde 8'lik dilim içinde olan bir öğrenci, tercihlerine yüzde aralığında öğrenci almış olan okulları tercih ederse doğru tercih yapmış olacaktır.
*Bu arada kalan öğrencilerden üst dilimde olanlar, kendi yüzdelik dilimine bakarak yüzde 3'lük dilime yaklaştıkça yüzde 1 geriye olmak kaydıyla yüzde  aralığına kadar düşebilirler. Örneğin; yüzde  6'lık dilimdeki öğrenci geçen yıl yüzde  aralığında öğrenci almış okulları tercih ederse doğru yapmış olur.

e okul LGS tercihleri nasıl yapılıyor?: Liselere geçiş sistemi tercihinde birinci adım yerleştirme. e okul sistemi üzerinden MEB’in internet sitesine girdiğinizde sistem size önce yerel yerleştirme butonunu açacak ve yerel yerleştirme için tercihlerinizi tamamlamadan sınavla öğrenci alan okullar için tercih işlemlerini başlatmayacak.

Yerel yerleştirme yaparken dikkat etmeniz gerekenler; Yerel yerleştirmede en çok 5 okul tercih edebilirsiniz. Aynı okul türünden en fazla üç okula yer verebilirsiniz. Örneğin; en çok 3 Anadolu Lisesi ya da Meslek Lisesi veya Anadolu İmam Hatip Lisesi yazabilirsiniz. Diğer iki okul ayrı türde olabileceği gibi farklı okul türlerinden de olabilir.

Yerel yerleştirme tercih butonu açıldığında;Yeşil” renkteki okullar kendi kayıt bölgenizi, *Mavi renkteki okullar sizin kayıt bölgenize komşu bölgedeki okulları, *Kırmızı renkteki okullar diğer kayıt alanındaki okulları ifade edecektir. Yerleşme ihtimalinizin en yüksek olduğu okul “yeşil” renkle belirtilmiş okul olacaktır. Yerel yerleştirme işlemi tamamlandıktan sonra merkezi yerleştirme tercih işlemlerine başlayabilirsiniz.

okulliselgsmeb

nest...

batman iftar saati 2021 viranşehir kaç kilometre seferberlik ne demek namaz nasıl kılınır ve hangi dualar okunur özel jimer anlamlı bayram mesajı maxoak 50.000 mah powerbank cin tırnağı nedir