perebron gebelik / PEREBRON 50mg/5 ml 120 ml şurup Kısa Ürün Bilgisi

Perebron Gebelik

perebron gebelik

Hamilelikte Öksürüğe Ne İyi Gelir? Gebelikte Öksürük Nasıl Geçer, En Çabuk Nasıl İyileşir?

Anne adayları ne kadar sağlığına dikkat etse de öksürük sorunu hamileliğin herhangi bir ayında ortaya çıkabilmektedir. Hamileliğin getirmiş olduğu hormonsal değişiklikler ve vücut yapısındaki değişimler beraberinde alerjik reaksiyonları da getirerek öksürüğe sebep olabilir. Ama öksürüğün sık görülen nedeni grip ve nezle diyebiliriz. Öksürükten dolayı anne adayları en çok tedirgin olduğu soru hamilelikte öksürük bebeğe zarar verir mi? konusu oluyor. Hamilelikte öksürük tehlikeli mi gibi birçok sorunun yanıtını açıklamaya çalıştığımız içeriğimizden aynı zamanda hamilelikte öksürüğe ne iyi gelir ve nasıl geçer sorularına yanıt bulabilir, öksürüğe iyi gelen evde doğal ve bitkisel yöntemler hakkında bilgi sahibi olabilirsiniz.

HAMİLELİKTE ÖKSÜRÜĞE NE İYİ GELİR?

Hamilelikte gıcık şeklinde öksürük anne adaylarını oldukça rahatsız eder ve sürekli öksürme hissi verir. Gıcık şeklinde öksürüğün diğer adı kuru öksürüktür. Yani balgamsız, boğazda yanma ve gıcıklık hissi ile oluşan öksürük çeşididir. Gece yatarken de ortaya çıkar. Hamilelik sürecinden dolayı rahat pozisyonda uyuyamayan anne adayları bir de öksürük ile uğraşmak zorunda kalabilirler. Siz hamilelikte öksürüğe iyi gelen yöntemlerden bahsedeceğiz.

  • Ilık bir sütün içine bal karıştırın ve için. Boğazın yumuşamasını sağlayacaktır.
  • Ilık bir suda duş almak buharın oluşturduğu etkiyle burun ve boğaz solunum kanallarındaki kuru havayı nemlendirecektir.
  • Sıvı ve su tüketimi çok önemlidir. Günde 2 ya da 2.5 litre su tüketmelisiniz.
  • Bağışıklık sisteminin kuvvetlenmesi için C vitamini içeren besinler tüketmelisiniz.
  • Sıcak bir çorba içmeyi deneyebilirsiniz.
  • Zencefil, ıhlamur, adaçayı, nane limon, kekik gibi bitkisel çayları içebilirsiniz.
  • Elma kabukları ve elma dilimlerini kaynatıp içebilirsiniz.
  • Bal, zencefil ve karabiber karışımı öksürüğe iyi gelen bir yöntemdir.
  • Bulunduğunuz odayı sıkça havalandırın ya da buhar makinesi ile nemlendirin.

HAMİLELİKTE ÖKSÜRÜK NASIL GEÇER?

Hamilelikte öksürük tedavisi öksürüğe neden olan hastalığın şiddetine göre uygulanmaktadır. Öksürük sorunu normal şartlar altında bir hafta içerisinde geçebilen bir olaydır. Uzun sürmesi ve ateşlenme gibi durumlarda doktor kontrolü şarttır. İşte hamilelikte öksürük nasıl tedavi edilir? yanıtı…

  1. Öksürük üst solunum yolu hastalıklarıyla ilgili bir durumdan kaynaklı ise bol bol sıvı tüketimi önemlidir.
  2. Üst solunum yolu enfeksiyondan kaynaklı uzun süreli öksürük, balgam çıkarma, boğaz ve burun tıkanıklığı varsa; burum damlaları, buhar cihazı, okyanus suyu gibi tedaviler uygulanabilir.
  3. Öksürük alerjik bir reaksiyondan kaynaklı ise doktor kontrolü altında ağız spreyleri, buhar cihazı gibi tedaviler uygulanabilir.

HAMİLELİKTE ÖKSÜRÜĞÜ NE KESER?

Hamilelik sürecinde oluşan öksürüğü kesmek için süt, bal, pekmez, zencefil dörtlüsünü tüketmeniz öksürüğe iyi gelecektir. Örneğin; bal, zencefil ve süt karışımını deneyebilirsiniz.

HAMİLELİKTE ÖKSÜRÜK ŞURUBU İÇİLİR Mİ?

Hamilelik sürecinde doktorlar vitamin ilaçları haricinde hiçbir ilacı kullanmaya izin vermezler. Öksürük içinde öksürük şuruplarının içilmesi tavsiye edilmiyor.

HAMİLELİKTE ÖKSÜRÜK TEHLİKELİ Mİ?

Uzun süreli geçmeyen öksürükler genelde soğuk algınlığına bağlı sebepler yüzünden olabilir. Uzun süren öksürükler vajinadan kan gelmesine yol açabilir. Ya da doğumun yaklaştığı dönemlerde amniyon zarının daha erken yırtılmasına neden olabilir. Anne adayları bu konuyla ilgili hamilelikte öksürük erken doğuma sebep olur mu? sorunun yanıtını merak ediyorlar. Bu duruma kesin ve net bir cevap alabilmek için en doğru hareket uzman bir doktora görünmektir.

HAMİLELİKTE ÖKSÜRÜK NEDEN OLUR?

Anne adayları için hamilelik sürecinde oluşan her hastalık ve beraberinde gelen hastalık belirtileri psikolojik olarak rahatsız eder. Karınlarında taşıdıkları bebekleri için tedirgin olurlar. Öksürükte hastalık belirtileri arasında yer alırken hamilelik sürecinde de kendini göstererek ciddi sorunlara yol açabilir. Hamilelikte meydana gelen öksürüğün nedenlerini şu şekilde sıralayabiliriz:

  • Alerjik durumlar
  • Zatürre
  • Bronşit
  • Soğuk algınlığı
  • Mide reflüsü
  • Boğazda ve üst solunum yollarında tahriş
  • Astım
  • Sigara içmek

HAMİLELİKTE ÖKSÜRÜK İÇİN HANGİ DOKTORA GİDİLİR?

Öksürük sorunu hamilelik döneminde başlarsa kulak burun boğaz doktoruna görünebilirsiniz. Ayrıca dâhiliye doktoruna da görünmenizde fayda vardır.

HAMİLELİKTE ÖKSÜRÜK BEBEĞİ ETKİLER Mİ?

Ebeveynler annenin hamilelik sürecinde bebeğe zarar gelmemesi için çok dikkatli ve hassas olurlar. En ufak bir rahatsızlıkta bile kendilerinden çok taşıdıkları bebekleri düşünürler. Bu annelik içgüdüsünden gelen bir durumdur. Örneğin; sürekli olan öksürük bazen şiddetli de olabilmektedir. Öksürdüğümüzde sanki vücudumuzdan bir parça koparmış gibi olur. Bu yüzden hamilelikte öksürük bebeğe zarar verir mi? Sorusu akıllara takılıyor.

Öksürükten kaynaklı anne karnında ne kadar sarsıntılar oluşsa da bebeği hiçbir şekilde etkilemez. Amniyon kesesi bebeğinizi dış etkenlerden karşı koruyan bir tür kamuflajdır.

HAMİLELİKTE ÖKSÜRÜĞE İYİ GELEN İBRAHİM SARAÇOĞLU KÜRÜ

  1. Yarım litre su hazırlayın. 8-9 adet keçiboynuzu alarak hazırladığınız suyun içine atın ve kaynatın. Daha sonra suyu süzerek için.
  2. 1,5 su bardağı suyu hazırda bulundurun. Suyun içine nar kabuğu ve 3 başak karabaş bitkisi ekleyin. Daha sonra 10 dakika kaynatın. Ilımaya bırakın. Karışım ılık dereceye geldiğinde aç karnınıza günde bir kere içmelisiniz.

Perebron Şurup Niçin Kullanılır, Fiyatı?

İçindekiler

Perebron şurup soğuk algınlığı ve üst solunum yolu enfeksiyonlarına eşlik eden öksürüğün semptomik tedavisinde kullanılan etkili bir ilaçtır. Perebron şurup nedir, ne işe yarar, etken maddesi nedir, nasıl kullanılır, yan etkileri nedir, kimler kullanamaz, muadili nedir, fiyatı ne kadardır, özellikleri nedir, kullanıcı yorumları nasıldır gibi soruların cevaplarını alt başlıklar halinde anlattık.

 

Perebron Şurup Nedir?

 

Solunum yolları mukozasının inflamasyonuna (iltihap, yangı) bağlı ateş, ağrı ve tahrişi ortadan kaldıran; balgamı eritici etkisi ile salgıları sulandıran ve böylece öksürüğü sebebi ile beraber tedavi eden bir ilaçtır. Kırmızı rengi vardır ve kendine ait kokusu vardır. 120 ml’lik renkli şişede, 5 ml işaretli bir ölçü kabı ile beraber satılmaktadır.

Yeşil-beyaz kutusu vardır. Halk arasında perebron öksürük şurubu olarak bilinmektedir. Güçlü bir öksürük şurubudur ve son derece de etkilidir. Soğuk algınlığı ve öksürük ilaçları diye isimlendirilen ilaç grubu içerisinde bulunmaktadır. Normal reçete ile satılan bir şuruptur.

Reçeteli ya da reçetesiz olarak eczaneden alınabilir. Reçete edilmesi durumunda devlet tarafından ödenen bir ilaçtır. Kortizon içermeyen bir içeriği vardır. 2 yaşından büyüklerde kullanılabilir. Bu öksürük şurubunun ruhsat sahibi Angelini İlaç Sanayi ve Ticaret A.ş’dir. Üreticisi Santa Farma İlaç Sanayi A.ş’dir. Üretim yeri ise Edirnekapı-İstanbul’dur.

 

Perebron Şurup İçeriği

 

Etken (etkin) maddesi: Oksolamin fosfat ( 5 ml yani 1 ölçekte 50 mg etken madde vardır.)

Yardımcı maddeleri: : Sitrik asit susuz, metil paraben (E218), ponso 4R (E124), frambuaz esansı, şeker ve saf su.

 

Perebron Şurup Endikasyonları

 

Bu şurubun birden fazla etkisi vardır. Balgamı eriterek balgamın atılmasını sağlar ayrıca öksürüğün hızlıca kesilmesini sağlar. Bunun yanında solunum yolları mukozasının inflamasyonuna (iltihap, yangı) bağlı ağrı, ateş, tahrişi tedavi etmektedir. Üst solunum yollarını önemli derecede rahatlatan bir ilaçtır. Bebeklerde kullanılmaz çocuklarda kullanılır.

Bu Yazıyla Alakalı İçerikler

 

Perebron Şurup Ne İşe Yarar?

 

  • Balgamı eriterek ve sulandırarak öksürüğün kesilmesini sağlar.
  • Öksürük refleksini ortadan kaldırır.
  • Solunum yolları mukozasının inflamasyonuna (iltihap, yangı) bağlı ağrı, ateş, tahrişi iyi eder.
  • Soğuk algınlığının tedavisine yardımcı tedavi olarak kullanılır.
  • Grip, nezle, yutak iltihabı (faranjit), bronşit, soluk borusu iltihabı, bronş ve akciğer iltihabı ( Bronkopnömoni) tedavisinde de kullanılır.

 

Perebron Şurup Faydaları

 

  • Öksürüğü geçirerek kişiyi rahatlatır.
  • Balgam söktürerek sesi tonunu iyi eder.
  • Solunum yollarının sağlığını korur.
  • Boğaz ve ağzı için rahatlatır ve ferahlatır.

 

Perebron Şurup Nasıl Kullanılır?

 

  • Bu şurubu doktorunuz reçete etti ise onun önerisine göre kullanın. Doktorunuzun kullanım önerisi olmadı ise aşağıdaki kullanım önerilerini dikkate alın.
  • Ağız yoluyla kullanılır ve kendi ölçeği ile kullanılmalıdır.
  • Tok karnına kullanılmalıdır duruma göre sulandırılarak da kullanılabilir.
  • 2 yaşından büyük çocuklarda 5 ml’lik 1-2 ölçek günde 4 defa tok karnına kullanılmalıdır.
  • Yetişkinlerde ise 5 ml’lik3 ölçek şeklinde 4 defa tok karnına kullanılır.

Çocuklarda ve bebeklerde kullanım durumu

2 yaşından küçük çocuklarda halüsinasyonlara sebep olacağından dolayı kullanılmaz.

Yaşlılarda kullanım durumu

Yaşlılarda ve 65 yaş üzerindeki kişilerde normal dozlarda kullanılabilir.

Hamile(Gebe) ve emzirenlerde kullanım durumu

Hamile (gebe) olan kişilerde ve emziren annelerde bu ilaç kullanılmaz.

Böbrek ve karaciğer yetmezliği olanlarda kullanım durumu

İki hasta grubunda doktor kontrolünde kullanılmalıdır.

Diğer ilaçlarla birlikte kullanma durumu

Antikoagülan (kanın pıhtılaşmasını önleyen) ilaçla beraber kullanılacaksa hekiminize bilgi verin.

Araç ve makine kullanma durumu

Araç ve makine kullanımını etkilemez.

Kullanım miktarından fazla kullanırsanız

Fazla kullanım durumunda yan etki riski artacaktır. Aşırı derece fazla kullanım durumunda doktorunuza gidip muayene olmalısınız.

Kullanım dozunu unutursanız

Unutulan dozu hatırlarsanız hemen kullanın yalnız diğer dozun zamanı gelmişse çift doz kullanmayın o dozu kullanarak devam edin.

Yiyecek ve içecekle beraber kullanma durumu

Tok karnına kullanılan bir şuruptur.

 

Perebron 50 Mg/5 Ml 120 Ml Şurup Hakkında Bilinmesi Gerekenler

 

  • Bu şuruba karşı alerjisi olan kişilerde kullanılmamalıdır.
  • Kullanımda yaş sınırı vardır 2 yaşından büyüklerde kullanılmalıdır.
  • Mide hassasiyeti olan kişilerde yemeklerde sonra kullanmalıdır.
  • Bu ilacı alkol ile beraber kullanmamalısınız.
  • Bu şurubu sulandırarak kullanabilirsiniz ve durumda yan etkiler ortadan kalkabilir.
  • Aşırı bu ilacı kullanma durumunda baş dönmesi, renk solgunluğu, kusma ve heyecanlanma ortaya çıkabilir.
  • Tedavi sonlandırıldığında herhangi olumsuz bir durum ortaya çıkamamaktadır.
  • Şeker içermektedir bu şurup doktorunuz tarafından daha önce bazı şekerlere karşı intoleransınız (dayanıksızlığınız) olduğu söylenmişse bu şurubu kullanmadan önde doktorunuza bilgi verin.
  • Bu ilacın yardımcı maddelerinden metil paraben alerjik reaksiyonlara neden olabilir.
  • Bu şurubun içindeki ponso 4R, alerjik reaksiyon oluşturabilir.
  • Bu şurubun anne sütüne geçip geçmediği bilinmemektedir.

 

Perebron Şurup Kimlerde Kullanılmaz?

 

  • Bu şurubun etken ya da yardımcı maddesine alerjisi olan kişilerde
  • 2 yaşından küçüklerde
  • Hamile (gebe) olan kimselerde
  • Emziren annelerde

 

Perebron Şurup Yan Etkileri

 

Bu ilacın içeriğindeki maddelere duyarlı olan kişilerde yan etki görülebilir.

Hafif yan etkiler

  • Çocuklarda göz yanılması
  • Ağız mukozasında his kaybı
  • Aç karnına kullanılması durumunda bulantı, kusma, mide yanması ve bağırsak hareketleri olabilir.

Ciddi yan etkiler

Çok ciddi yan etkiler

  • Nefes almada (göğüste sıkışıklık veya hırıltı)
  • Ağız, yüz veya boğazda şişme (anjiyonörotik ödem)
  • Şoka sebebiyet veren kan basıncında ani düşme

 

Perebron Şurup Fiyatı 2022

 

120 ml şurup fiyatı 19.3 TL’den satılmaktadır. Eczanelerden reçeteli ya da reçetesiz  olarak alınabilmektedir. Reçeteli olarak alındığında Sgk tarafından bedeli karşılanmaktadır. Alım yaparken son kullanma tarihine mutlaka dikkat edin ve ayrıca her kullandıktan sonra ağzını hemen kapatın.

 

Perebron Şurup Muadili

 

Eşdeğerleri ile de aşağı yukarı aynı faydaları sağlayabilirsiniz. Zaman zaman bazı ilaçlara ulaşılmıyor ya da o an eczanelerde kalmıyor bu durumda devreye muadil(eşdeğer)ilaç giriyor. Aşağıdakilerde bu ilacın eş değerleri;

  • Bronko şurup
  • Fenko şurup
  • Oksabron şurup
  • Perbrons şurup
  • Sekodin tablet
  • Subitol şurup
  • Tusebron şurup

 

Perebron Şurup Saklama Koşulları

 

Kendi ambalajında muhafaza etmeye özen gösterin ve çocukların eline alıp kullanmayacağı bir noktaya koyun. Bunun yanında 20-25 derecelerdeki sıcaklıklarda muhafaza edin. Son kullanma tarihi geçerse kullanmadan atın. Herhangi bir sebepten ötürü bozulursa kesinlikle kullanmayın.

 

Perebron Şurup Prospektüs

 

Prospektüs bilgilerini merak edenler için aşağıda paylaştık. Bu bilgi birçok kişinin ihtiyacını görecektir. İşte resim şeklindeki o bilgiler

 

Perebron Şurup Çocuğa Verilir Mi?

2 yaşından büyük çocuklara bu şurup verilebilir.

Perebron Şurup Antibiyotik Mi?

Antibiyotik değildir öksürük için kullanılan bir ilaçtır.

Perebron Şurup Günde Kaç Defa Kullanılır?

Günde 4 defa kullanılır.

Perebron Şurup Kaç Gün Kullanılır?

Kullanım süresini doktorunuz belirleyecektir ama ortalama 7 gün kullanılması önerilir.

Perebron Gebelikte Kullanımı?

Gebelikte bu şurup kullanılmaz.

Perebron Şurup Yaş Sınırı?

Bu ilaç 2 yaşından küçüklerde kullanılmaz.

Perebron Şurup Öksürüğü Artırır Mı?

Öksürüğü artırmaz hızlı şekilde geçirir.

Perebron Şurup Gebelik Kategorisi?

Bu ilacın gebelik kategorisi C’dir.

Perebron Şurup Reçetesiz Alınır Mı?

Reçetesiz olarak da bu ilacı alabilirsiniz.

Perebron Şurup Kortizonlu Mu?

Kortizon içermeyen bir şuruptur.

Perebron Şurup Emziren Annelerde Kullanılır Mı?

Emziren annelerde bu şurup kullanılmaz.

Perebron Şurup Ne Kadar?

Bu şurup 19.3 TL’dir.

Perebron Şurup Bebeklerde Kullanımı?

Bebeklerde bu şurup kullanılmaz.

Perebron Şurubu Devlet Ödüyor Mu?

Reçete edildiğinde devlet tarafından ödenen bir ilaçtır.

Perebron Şurubu Aile Hekimi Yazabilir Mi?

Aile hekimleri de bu ilacı reçete edebilir.

Perebron Şurup Etken Maddesi?

Bu şurubun etken maddesi Oksolamin fosfat’tır.

Perebron Şurup Eşdeğeri?

Bu şurubun eşdeğerlerini muadil başlığı altında bulabilirsiniz.

Perebron Öksürük Şurubu Fiyat?

Bu öksürük şurubu 19.3 TL’dir.

Perebron Şurup Ne Zaman Etki Eder?

Kullandığı andan itibaren etki etmeye başlar öksürüğü 2 gün içerisinde etki ederek kesmektedir.

Perebron Şurup Kafa Yapar Mı?

Kafa yapma gibi bir durum söz konusu değildir.

Perebron Şurup Yasaklandı Mı?

Yasaklama durumu söz konusu değildir.

Perebron Şurup Astıma İyi Gelir Mi?

Astıma direk olarak etki eden bir şurup değildir ama dolaylı yoldan faydası olmaktadır.

Perebron Şurup Zararlı Mı?

Zararlı değildir tam tersine bir çok yararı vardır.

Perebron Şurup Alerji?

Alerji yapma durumu yoktur ve alerji sorununa iyi gelen bir ilaç değildir.

Perebron Şurup Açıldıktan Sonra Kaç Gün Kullanılır?

Doğru saklanması şartı ile son kullanma tarihine kadar kullanılabilir.

Perebron Şurup 4 Yaş?

4 yaşındaki çocuklarda kullanılır.

Perebron Şurup 1 Yaşında Kullanılır Mı?

1 yaşındaki çocuklarda kullanılmaz bu şurup 2 yaşından büyüklerde kullanılabilir.

Perebron Şurup Neden Kullanılır?

Soğuk algınlığı, grip, nezle ve öksürük sorunları için bu ilaç kullanılır.

Perebron Şurup Balgam Söktürür Mü?

Balgam söktürür ve balgamı eritir.

Perebron Şurup Uyku Yapar Mı?

Uyku yapma gibi bir etkisi yoktur.

 

Perebron Şurup Kullananlar

 

Bu şurubu kullananlar memnun olup olmadıklarını aşağıda belirttiler. Bu konu hakkında aşağıdaki düşüncelerden yola çıkıp kararınızı verebilirsiniz.

Kullanıcı deneyimi: Farenjit ve öksürük için kullandım son derece iyi geldi sizlere de tavsiye ederim. Tadı hafif değişik olsa da içince ferahlık sağlıyor.

Kullanıcı deneyimi: Kış gelince çocuklarıma en çok verdiğim ilaçlardan biri. Öksürük ve balgam için bire bir. Ayrıca hızlı etki göstermesi de diğer bir artısı.

Kullanıcı deneyimi: Mucize etkisi var ve reçetesiz de alınabiliyor. Uzun süredir kullanıyorum herhangi bir yan etki de görmedim. Fiyatının da ucuz olması ayrı bir artı.

Kullanıcı deneyimi: Bazıları öksürüğü artırıyor dese de bence geçiriyor. Grip, nefes alamama durumlarında da çok etkili. Kullanın derim.

Kullanıcı deneyimi: Frambuaz esaslı öksürük şurubu kişiden kişiye sonuçları değişiyor. Herkes aynı etkiyi yapmıyor ve bazı kişilerde öksürüğü geçirmiyor. Ona göre kullanın derim.

Kullanıcı deneyimi: Soğuk algınlığı ve boğaz tahrişi durumunda içmiştim bu şurubu oldukça iyi gelmişti öneririm faydası var zararı yok. Reçete edilmesi durumunda devlet ödüyor.

Kullanıcı deneyimi: Değişik etkiler oluşturuyor bundan dolayı kullanımı bıraktım ben. Tadı da midemi bulandırdı. Benim yaşadığım bu şekilde.

 

Perebron şurup Kısa Ürün Bilgisi

Solunum Sistemi » Soğuk Algınlığı ve Öksürük İlaçları » Öksürük İlaçları » Diğer Öksürük Kesici İlaçlar » Oksolomin

PEREBRON® şurup
5 ml (1 ölçek) şurup, 50 mg oksolamin fosfat içerir.
Ponso 4R (E124) (0.5 mg), Metil paraben (E218) (1.25 mg), Şeker (3846 mg) içermektedir. Yardımcı maddeler için 6.1'e bakınız.
Şurup.
Kırmızı berrak şurup.
Soğuk algınlığı ve üst solunum yolu enfeksiyonlarına eşlik eden öksürüğün semptomatik tedavisinde kullanılabilir.
Hekim başka bir şekilde tavsiye etmediği takdirde ortalama olarak;
2 yaşından büyük çocuklarda: 5 ml'lik 1-2 ölçek,
Yetişkinlerde: 5 ml'lik 3 ölçek,
Günde 4 kere yemekten sonra verilir.
Yemeklerden sonra ağız yoluyla alınır. Gereğinde eşit miktarda su ile sulandırılarak kullanılır.
Böbrek/karaciğer yetmezliği olan hastalarda kullanımına ilişkin özel bir durum bulunmamaktadır.
2 yaşından küçük çocuklarda halüsinasyonlara neden olabileceğinden dolayı bu yaş grubunda kullanılmamalıdır.
Geriyatrik popülasyonda kullanımına ilişkin özel bir durum bulunmamaktadır.
PEREBRON®'un içindeki maddelerden birine karşı önceden aşırı hassasiyet gösterdiği bilinen kişilerde kullanılmaz.
• Şurup alımı ağız boşluğunda geçici olan hafif hipesteziye sebep olabilir.
• PEREBRON®, özellikle midesi hassas olanlarda yemekten sonra verilmelidir.
• Şurubun eşit miktarda su ile karıştırılması ile yan etkiler genellikle önlenebilir.
• 2 yaşından küçük çocuklarda halüsinasyonlara neden olduğu bildirilmiştir. Bu nedenle, bu yaş grubunda kullanılmamalıdır.
• Nadir kalıtımsal fruktoz intolerans problemi (örneğin; glukoz-galaktoz malabsorpsiyonu) olan hastaların bu ilacı kullanmamaları gerekir.
• PEREBRON®un içeriğindeki ponso 4R (E124), alerjik reaksiyonlara sebep olabilir.®
• PEREBRON un içeriğinde bulunan metil paraben (E218) alerjik reaksiyonlara (muhtemelen gecikmiş) sebebiyet verebilir.
Antikoagülan ilaçlarla tedavi görenler, PEREBRON® kullanmadan önce doktora danışmalıdır.
Özel popülasyonlar üzerinde etkileşim çalışması yapılmamıştır.
Pediyatrik popülasyon üzerinde etkileşim çalışması yapılmamıştır.
Gebelik kategorisi, C'dir.
PEREBRON®'un çocuk doğurma potansiyeli bulunan kadınlara herhangi bir etkisi veya doğum kontrolü (kontrasepsiyon) için kullanılan ilaçlarla herhangi bir etkileşimi bildirilmemiştir.

Gebe kadınlarda kullanılmamalıdır.
Emziren kadınlarda boyunca kullanılmamalıdır.


Gebe kadınlarda yeterli çalışma bulunmadığından, PEREBRON®gebelik dönemi boyunca
Emziren kadınlarda yeterli çalışma bulunmadığından, PEREBRON®emzirme dönemi
PEREBRON®tedavisinin insanlarda fertiliteyi etkileyip etkilemediği bilinmemektedir.
PEREBRON®kullanımı, araç ve makine kullanma yeteneğini etkilemez.
Nadiren, çocuklarda optik illüzyon vakaları bildirilmiştir.
Hafif lokal anestezik etkisi sebebiyle ağız mukozasında geçici his azalmasına sebep olabilir. Ender olarak özellikle hassas bireylerde aç karnına verilince bulantı, kusma, mide yanması ve bağırsak hareketlerinde artmaya sebep olabilir. Şurubun eşit miktarda su ile karıştırılması ve yemekten biraz sonra verilmesi ile bu durum genellikle önlenebilir.
Çok ender olarak aşırı hassasiyeti olanlarda ürtiker görülebilir.
Literatürde 600 mg alan 3,5 yaşındaki çocukta görülen baş dönmesi ve renk solgunluğunun tedavisiz iyileştiği; 1300 mg alan 16 aylık çocukta görülen baş dönmesi, kusma ve ajitasyonun sedatif ve analeptik tatbiki ile arızasız iyileştiği bildirilmiştir.
Antidotu yoktur. Erkense mide boşaltılır, semptomatik ve eliminasyonu çabuklaştırıcı tedavi uygulanır.
Farmakoterap®ötik grubu: Antitussif, ATC kodu: R05DB07 PEREBRON®'un etkin maddesi oksolamin, antiinflamatuvar etkide bir ajandır.
Öksürük, genellikle solunum yolları mukozasının inflamasyonu ve tahrişi sonucu ortaya çıkan bir belirtidir. Öksürüğü semptomatik olarak kesmekle esas tedavi yapılmış olmaz.
Oksolamin, solunum yolları mukozasının inflamasyonu ile birlikte ona bağlı ateş, ağrı ve spastik irritasyonu ortadan kaldırır; mukolitik etkisi ile sekresyonları sulandırır; sonuç olarak öksürüğü sebebi ile birlikte tedavi eder.
Etkisinin periferik olmasından dolayı oksolamin, merkezi öksürük kesicilere has yan etkilere (kabızlık, solunum depresyonu, baş dönmesi, sersemlik, alışkanlık) sebep olmaz; siliyer hareketleri inhibe etmez.
Tolerans çok iyidir ve tedavi marjı geniştir; tedavi dozundan çok yüksek dozlarda dahi yan etkilere ve toksik reaksiyonlara sebep olmaz.
Oral yoldan verilen oksolamin, hızlı bir şekilde metabolize edilir; idrar ve dışkı yolu ile 24 saat içinde tam olarak atılır.
Çeşitli hayvan türleri üzerinde yapılan toksikolojik çalışmalar, oksolaminin iyi tolere edildiğini; teratojenik veya mutajenik etkiler oluşturmadığım göstermiştir. Test edilen çeşitli hayvan türlerinde oral LD 50 değerleri, 650-2500 mg/kg arasındadır.
Sitrik asit susuz Metil paraben (E218)
Ponso 4R (E124)
Frambuaz esansı Şeker Distile su
Bildirilmemiştir.
60 aydır.
25°C'nin altındaki oda sıcaklığında saklayınız
120ml. koyu renkli cam şişe, pilver proof kapak ve ölçeği (5ml.) ile birlikte kutuda sunulmaktadır.
Kullanılmamış ürünler yada artık materyaller “Tıbbi Atıkların Kontrolü Yönetmeliği” ve “Ambalaj ve Ambalaj Atıkları Kontrolü Yönetmeli ği”'ne uygun olarak imha edilmelidir.
Özel bir gereklilik yoktur.
ÇINAY KİMYA SANAYİİ VE TİCARET A.Ş.
Okmeydanı, Boruçiçeği Sokak No. 16 34382 Şişli - İSTANBUL Tel no : (0212) 220 64 00
Faks no : (0212) 222 57 59
131/85
İlk ruhsat tarihi: 22.12.1982 Ruhsat yenileme tarihi: 13.10.2007

FARENJİT ÖRNEK REÇETE

TANISI       Akut farenjit; bakteriyel etken düşünülüyorsa (yetişkin)

      RP1: KLAMOKS® BID 1gr TB  DIB BİR

                                            S: 2x1 TB (10gün)

     PANADOL ®  500 Mg  TB   DIB BİR

                                        S: 3X1 TB

     TANTUM ® VERDE  GARGARA    DIB BİR

                                                                S: 4X1

      ASİST ® 200MG KAPSÜL  DIB BİR

                                                         S: 3X1

     ANTİBEKSİN ®  ŞURUP  DIB BİR (öksürük şurubu)

                                                             S:3x3 ölçek

     STREPSİLS ® PASTİL   DIB BİR

                                                   8X1

** Hastanın şikayetlerine göre yukarıdaki ilaçlardan bazıları yazılır.


BU BİLGİLER 
TEMEL AİLE HEKİMİ tanı tedavi rehberi
VE PEDİATRİST tanı tedavi El kitabı
KİTAPLARIMDAN
DERLENMİŞTİR.

DAHA GENİŞ ve GÜNCEL HALİ İÇİN

KITAPLARIMA VEYA   ANASAYFAYA BAKINIZ


nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası