lojistik ne demek ne iş yapar / Lojistik Mezunu Ne İş Yapar? Lojistik Bölümü Çalışma Alanları - Eğitim Haberleri

Lojistik Ne Demek Ne Iş Yapar

lojistik ne demek ne iş yapar

kaynağı değiştir]

Kaynakça[değiştir

Lojistik Yönetimi Bölümü Nedir?

Lojistik Yönetimi Bölümü Eğitim Süresi

Lojistik Yönetimi Bölümü Mezunu Ne İş Yapar?

Lojistik Yönetimi Bölümü Mezunu İş Olanakları Nelerdir?

 

Lojistik Yönetimi Bölümü Nedir?

Lojistik Yön., tedarik zinciri boyunca ürünlerin ilk çıkış noktasından son kullanıcının olduğu tüketim noktası arasındaki çift yönlü akışı ve bu akış sırasında yerine getirilmesi gereken tüm faaliyetlerin yönetimidir. Bu faaliyetler başlıca; taşıma, depolama, stok/envanter yönetimi, sipariş ve talep yönetimi, elleçleme-ambalajlama-etiketleme, satınalma/tedarik yönetimi, tesis yeri seçimi ve tersine lojistik şeklinde sıralanabilir.

Lojistik Yönetimi Bölümü Eğitim Süresi

Üniversitemizin İşletme Fakültesi’nde yer alan 4 yıllık bir lisans programıdır.

Bölümün eğitiminin ilk yılı fakültenin İşletme Fakültesi lisans programlarının hepsine verilen ortak derslerden oluşmaktadır. İkinci yıldan itibaren Lojis. Yönetimi ile ilgili alan dersleri verilmeye başlanır. İkinci ve üçüncü yılın ikinci dönemlerinde teorik derslerin yanında 20 şer iş günü olmak üzere iki sefer staj uygulanır. Bu stajlar toplam 40 gün olmak üzere zorunlu ders olarak müfredatta yer almaktadır. Bunlara ek olarak son sınıfın ikinci döneminde (8. Yarıyıl) öğrenciler teorik dersler yerine İş Yeri Eğitimi alabilmektedir. İşyeri Eğitimi öğrencilerin seçimine bağlıdır. İşyeri Eğitimi seçildiği taktirde öğrenciler son dönemi şirkette çalışarak geçirmektedirler.

 

Bölüm Dersleri Nelerdir?

Bölüm dersleri öğrencilerin alanla ilgili ihtiyaçlarını karşılayacak şekilde planlanmıştır. Lisans programında verilen alan bazlı bazı dersler aşağıdaki gibidir.

  • Taşımacılık Yönetimi
  • Uluslararası Ticaret
  • Taşımacılık Mevzuatı
  • İşletme Hukuku
  • Hizmetlerin Yönetimi ve Pazarlaması
  • Maliyet Analizi ve Yönetimi
  • Üretim ve Stok Yönetimi
  • Gümrük Mevzuatı ve Uygulamaları
  • Satınalma ve Tedarik Planlama
  • Depo Yönetimi
  • Tehlikeli Maddeler
  • E-Ticaret
  • Loj. Planlama ve Modelleme
  • Tedarik Zinciri Yönetimi
  • Loj. Bilişim Sistemleri

Bölüm Mezunu Ne İş Yapar?

Bölümden mezun olan öğrenciler, lojistik hizmet satışı ve pazarlaması, depo yönetimi, stok ve envanter yönetimi, satınalma ve tedarik planlaması, gümrükleme, dağıtım planlaması, tedarik zinciri planlaması ve yönetimi işlerini yaparak verimliliği ve etkinliği arttırmayı amaçlarlar.

Lojistik Yönetimi Bölümü Mezunu İş Olanakları Nelerdir?

Bölüm çok geniş bir alanı kapsadığı için öğrenciler açısından avantajlı bir bölüm olarak karşımıza çıkmaktadır. Özellikle küresel ölçekte uluslararası ticaretin günden güne artış göstermesi, lojistik sektörüne olan ihtiyacı da arttırmaya devam etmektedir. Bir yerde bir ürün üretilip satılıyorsa o ürünün mutlaka üretim aşamasından son müşteriye ulaşana kadar lojistik faaliyetlerden geçmesi gerekmektedir. Lojistik olmadan ticaret olmaz.

Dolayısıyla bölüm mezunlarımız havayolu, karayaolu, denizyolu ve demiryolu taşıma modlarında ister direkt olarak taşıma faaliyeti gösteren firmalarda ister freight forwarder firmalarında ister depolama alanında faaliyet gösteren firmalarda, ister üretim veya uluslararası ticaret yapan firmaların ilgili departmanlarında (satınalma ve tedarik planlama, depo ve stok yönetimi, dağıtım planlaması, gümrükleme vb.) uzman ve profesyonel yönetici olarak çalışabilir.

 

Lojistik Yönetimi

 

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası