civalı hararet saati montajı / quick için Hararet saati

Civalı Hararet Saati Montajı

civalı hararet saati montajı

Hararet Göstergesi Kaç Olmalı?



Arabanızdaki gösterge paneli; paneldeki ışıklar, işaretler yolu ile size aracınızdaki sorunla ilgili bilgi veren önemli bir parçadır.

Aracınızın durumuna göre gösterge panelinde birçok gösterge işareti oluşsa da en önemli olanlarından bazılarını şu şekilde sıralayabiliriz:

• Lastik Basıncı Göstergesi
• Akü Göstergesi
• Motor Kontrol Lambası Göstergesi
• Yağ Basıncı Göstergesi
• Fren Sistemi Göstergesi
• Soğutma Sistemi / Hararet Göstergesi


Hararet Göstergesi Nedir?


Aracınızın gösterge panelinde yer alan semboller ve ışıklar aracınıza dair oluşan ya da oluşabilecek sorunlarla ilgili sizi bilgilendirmektedir.

Aracınızın gösterge panelinde hararet göstergesinin yanması demek aracınızın soğutma sistemi ile ilgili basit bir sorunu ya da motor ısısın olması gerekenden fazla olduğu gibi ciddi sorunları da işaret ediyor demektir.

Hararet, aracınızın motorunun aşırı ısınması nedeni ile su kaynatmasına verilen isimdir.

Eğer aracınız içten yanmalı bir motora sahip ise aracınızın silindirleri arasında yakıt yakılmakta ve bu işlem sonrasında yüksek oranda ısı açığa çıkmaktadır.

Açığa çıkn bu ısıyı kontrol edebilmek için hava veya sıvı seçenekleri bulunan soğutma mekanizmaları devreye girmektedir.

Ancak devreye girmesi gereken soğutucu mekanizmalar devreye girmiyorsa bu bir soruna işaret edecek ve hararet göstergesi yanmaya başlayacaktır.

Hararet göstergesinin yanması ihmal edilmemesi gereken bir arıza durumunun sinyali olabileceğinden vakit kaybetmeden özel bir servisten yardım almanız gerekmektedir.


Araba Neden Hararet Yapar?


Aracınızdaki soğutma mekanizması (radyatör, hararet müşürü, soğutma sıvısı, soğutma pompası, termostat) görevini çeşitli sebeplerden ötürü yerine getiremediğinde hararet ortaya çıkmaktadır.

Peki bu sebepler nelerdir ve araba neden hararet yapar?

• Aracınızın soğutma sıvısının azalması
• Aracınızın soğutma fanının bozulması
• Vantilatör kayışının kopması
• Devirdaim / devridaim pompasının bozulması
• Aracınızın silindir kapak contasının yanmış olması
• Aracınızı LPG'li ise LPG sisteminin yanlış montajı
• Radyatörde sıvı kaçağı olması
• Radyatörde tıkanma oluşması ( korozyon sebepli)
• Aracınızın hararet göstergesinin bozulması
• Motor hararet müşürünün ( Soğutma sıcaklığını belirleyerek bunun motor ünitesine bildirmektedir.) bozulması gibi durumlar aracınızın hararet yapmasının en önemli sebepleri arasındadır.


Araç Kaç Derecede Hararet Yapar?


Aracınızın hararet göstergesi derecearalığında ise aracınızın motoru sorun olmadan çalışıyor demektir; hararet göstergesi 90 derecenin üzerinde gösteriyorsa bu durum aracınızın motorunun aşırı ısındığı anlamına gelmektedir.


Hararet göstergesinde ibre 90 derecenin üstünü gösteriyorsa ve özellikle dereceyi geçmişse bu araba harareti ne zaman tehlikeli olur, sorusunun yanıtı olacak şekilde büyük bir sorundur ve ihmale gelmez.



Bu ısınmaların öngörülen bazı sebeplerini yukarıda "Araba neden hararet yapar?" başlığımız altında sizlerle paylaşmıştık, tekrardan kısaca özetlemek gerekirse:

• Aracınız buharlaşma ve sızıntıya bağlı olarak sıvı kaybediyor olabilir.
• Radyatörünüz arızalı olabilir.
• Aracınızdaki termostatın bozuk olması da göstergenin yüksek olmasına neden olabilir.
• Hararet müşürünün arızalı olması neden olabilir.
• Son olarak devridaim / devir daim pompasının arızalı olması da aracınızın hararet yapmasına ve hararet göstergesinin yükselmesine neden olmaktadır.

Belirtilen niteliklerdeki arızalar için profesyonel ekiplerden yardım almanız gerekecektir.



Hararet Göstergesi Neden Düşer?


Aracınızdaki sıcaklık göstergeniz rölantideyken yükseliyor; ancak sürüş sırasında düşüyorsa bunun nedeni genellikle açık kalmış bir termostattır.

Sürüş sırasında sıcaklık göstergesinin düşmesinin nedeni, hızdayken rölantiden ziyade radyatörden daha fazla hava akışı olmasıdır.

Termostatın doğru zamanda açılıp kapanması hararet açısından önemlidir. Hararet müşürünün arızalı olması da yine sıcaklığın düşük olmasına neden olabilmektedir.


Dizel Araçlarda Hararet Göstergesi Kaç Olmalı?


Dizel aracınızda hararet göstergesindeki ibre derecearalığında ise olması gerektiği gibi çalışan bir sistem var demektir, ama 90 derecenin üzerine çıkan bir ibre aracınızın hararet yaptığına işaret etmektedir.

Özellikle ibre dereceyi gösteriyorsa bu oldukça telikeli bir durum olup silindir kapak contasının yanmasına, silindir kapağın çatlamasına ve motorda büyük sorunların oluşmasına sebep olacaktır.


Benzinli Araçlarda Hararet Göstergesi Kaç Olmalı?


Benzinli araçlarda da tıpkı dizel araçlarda olduğu gibi hararet göstergesinin derecearalığında olması gerekmektedir.

Ancak trafiğin yoğun olduğu noktalarda hararet gösterge paneli 90 derecenin üzerine çıkabilmektedir.

Bu trafikten kaynaklı ise ve sonrasında düşüyorsa endişelenebilecek herhangi bir problem yok demektir; ama hararet göstergesi 90 derecenin oldukça üzerine çıkmışsa ve bu yol durumu kaynaklı değilse bir an evvel özel bir servisten destek almanız gerekmektedir.


Araç Soğutma Sistemi Bakımı


Aracınızın soğutma sistemi motorun istenilen performansta ve sağlıklı şekilde çalışması için olmazsa olmazdır.

Bu nedenle soğutma sistemi kontrol ve bakımının aksatılmaması gerekmektedir.

Araç soğutma sistemi bakımı nasıl yapılır?

• Antifiriz su değişimi
• Radyatör hortumu kontrolü / bakımı
• Soğutma sıvısının kontrol ve değişimi
• Hararet müşürü kontrol ve değişimi
• Soğutma fanı kontrolü / bakımı aracınız için oldukça önemlidir.



“Pratik Araba ekibi olarak aracınızın soğutma sistemi bakım ve kontrollerini hassasiyetle yapmaktayız.”





Aracınızın periyodik bakımı için Pratik Arabaekibimizi arayabilir ya da periyodik bakım bilgilerini funduszeue.infolinkinden öğrenebilirsiniz.

Pratik Araba’ da bulut teknolojisi yardımıyla periyodik bakımlarınızı km ve yıl bazında online takip edebilirsiniz.


Araba Neden Su Kaynatır?
Hararet Müşürü Arızası Nasıl Anlaşılır?
Araba Neden Hararet Yapar?

Konu: quick için Hararet saati

  • , #1

    tarik çevrimdışı
    tarik - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

    quick için Hararet saati

    Göstergede hararet saati yok, ayrı olarak gösterge koyup sıcaklığı göstermesini sağlatabilir miyiz acaba ?

    Sıcaklık bilgisini nereden nasıl alabiliriz, nasıl bir saat-gösterge işimizi görür ?


  • , #2

    tarik çevrimdışı
    tarik - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Bir de yağın sıcaklığını mı almak daha mantıklı, suyun mu ?

  • , #3

    Su sicakligini tabiki, digital olarak istersen sahibinden de satis yapan birisi var, ben ford ka da kullaniyorum, guzel cihaz. Eski tip olanlar hem daha ucuz hem montaji kolay olur. Su gecen borulardan birisine delik acip monte ediliyor. Ortalama bir usta cok kolay yapar, elin yatkinsa sen bile yapabilirsin.


  • , #4

    tarik çevrimdışı
    tarik - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Alıntıtolga_kaan_Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster

    Su sicakligini tabiki, digital olarak istersen sahibinden de satis yapan birisi var, ben ford ka da kullaniyorum, guzel cihaz. Eski tip olanlar hem daha ucuz hem montaji kolay olur. Su gecen borulardan birisine delik acip monte ediliyor. Ortalama bir usta cok kolay yapar, elin yatkinsa sen bile yapabilirsin.

    Bahsettiğinizi lan bu mu ?

    Bana biraz kaba gibi geldi ama daha minyatürünü de bulamayız sanırım,

    Siz memnun musunuz, ne kadar doğru sonuç veriyor acaba ?

  • , #5

    XSi çevrimdışı

    gti veya saxo vts in dijital km sayaçlı versiyonlarından çıkma bulabilirsin. Saxo vts göstergesi de uyar problemsiz.

    Kendi göstergeni de aldığın yere takasa verirsin. İkitelli de vts göstergelerini tl den satan bi amca vardı.

    Bu şekilde hem su sıcaklık, hem yağ sıcaklık ve seviyesi göstergen olur. Hem hız göstergesi de olur, quikclerde dı sanırım

    Su sıcaklığı çalıştırmak için yetkili serviste, 45 tl yan sanayide 20 tl olan, 2 pinli su hararet göstergesi alman lazım. Senin aracındaki müşirde tek pin var, görevide sadece ışık yakmak. 2 pinlilerde hem ışık yakma hem sıcaklığı göstergeye iletme işi var.

    Yağ sıcaklık ve seviyesi göstergesini çalıştırmak için senin aracında hiç olmayan bir müşiri takmak ve kablo çekmek lazım. Ama bir problem var, bu müşir türkiyede bulunmuyor, yurtdışından getirtmek gerekiyor. Yetkili serviste fiyatı tl civarıydı yanlış hatırlamıyorsam. Ben yağ seviye çalıştırmıyim sadece yağ sıcaklığı göresem yeter dersen, kartere bir delik delinip yedek parçacıdan hava soğutmalı motorlarda genelde olan yağ sıcaklık müşirinden alıp takarak ( tl fiyatlar var), ve tek bir kablo çekerek yağ göstergesini çalıştırmak mümkün.

    Benim kullandığım bir ya ben gti göstergesi taktım ve su sıcaklık göstergesini çalıştırdım, yağ hararet için uğraşamadım.. Benim araçta devir saati yerinde kocaman bir saatde vardı, hem devir saati hem hararet göstergem oldu.

    elimden geldiğince yardımcı olurum.

  • , #6

    AlıntıtarikNickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Bahsettiğinizi lan bu mu ?


    Bana biraz kaba gibi geldi ama daha minyatürünü de bulamayız sanırım,

    Siz memnun musunuz, ne kadar doğru sonuç veriyor acaba ?
    Urunu kullaniyorum hem devir hem su sicakligi goruyorum, devirde sorun yok sadece su sicakliginda kalibrasyon dogru yapamadigimdan ilk marsta 90 dereceden basliyor ama basit bir ayarla cozulebilir, senin aracta zaten devir gostergesi var, ilandaki arkadasla iletisime gecersen sadece isi icin de bir cihaz yapar belki sana. Gayet ilgili ve bilgili bir arkadas. Montaj konusunda da gerekli yardimi yapar, zaten 4 kablo ile geliyor. Bir sase bir +12v devir sinyali ve isi sinyali kablosu. Ayrica belli deviri ve isiyi gecince uyari vermesi icin ayar da yapilabiliyor. Sonuc itibariyle hem gorsel hem kullanisli bir urun. Biraz daha arastirip daha farkli uygulamalar da yapilabilir.

  • , #7

    tarik çevrimdışı
    tarik - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    AlıntıtarikNickli Üyeden Alıntı Mesajı göster

    Göstergede hararet saati yok, ayrı olarak gösterge koyup sıcaklığı göstermesini sağlatabilir miyiz acaba ?

    Sıcaklık bilgisini nereden nasıl alabiliriz, nasıl bir saat-gösterge işimizi görür ?

    Önerisi olan var mı acaba ?

  • , #8

    elimde 1 hafta kullandığım swoosh hararet saati var sensörü dahil


  • , #9

    tarik çevrimdışı
    tarik - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    AlıntıcaglargungorNickli Üyeden Alıntı Mesajı göster

    elimde 1 hafta kullandığım swoosh hararet saati var sensörü dahil

    Hangisi oluyor bu dediğin kardeşim, sahibinden de satılan mı ?
    Satma sebebin memnun mu kalmadın, işini mi görmedi acaba?

    Fİyat nedir ?

  • , #10

    AlıntıtarikNickli Üyeden Alıntı Mesajı göster

    Hangisi oluyor bu dediğin kardeşim, sahibinden de satılan mı ?
    Satma sebebin memnun mu kalmadın, işini mi görmedi acaba?

    Fİyat nedir ?

    sahibinden de yok ilan açmadım evde boşta duruyor tablet pc ye geçtiğim için satıyorum tl olur podunuda veririm yanında açılış seramonisi var


  • , #11

    tarik çevrimdışı
    tarik - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Tablet mi ? Merak ettim açıkcası sistemini

  • , #12

    AlıntıtarikNickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Tablet mi ? Merak ettim açıkcası sistemini
    standalone beyin var onu bluetooth ile tablete bağlayıp ordan görüyorum bilgileri

  • , #13

    tarik çevrimdışı
    tarik - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    AlıntıcaglargungorNickli Üyeden Alıntı Mesajı göster

    standalone beyin var onu bluetooth ile tablete bağlayıp ordan görüyorum bilgileri

    Çok iyiymiş. Bilgi içeren Link var mı sistemle ilgili,

    Konuya gelecek olursak, Biraz daha küçük bişey arıyorum kardeşim,
    En kötü ihtimal kadranı değiştirip göstergeli olanı alıcam ama lira da harcamak istemiyorum kadrana.

    Parçacılarda satılan saatlere de güvenesim gelmiyor açıkcası ama kullanan varsa ben de denemek isterim.

  • , #14

    otomania çevrimdışı

    bendeyken bende çok düşünmüştüm abi mantıklı koy bencede kafan rahat olur


  • , #15

    tarik çevrimdışı
    tarik - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    AlıntıotomaniaNickli Üyeden Alıntı Mesajı göster

    bendeyken bende çok düşünmüştüm abi mantıklı koy bencede kafan rahat olur

    Evet kardeşim gerekli bence de, araştırıyorum.

  • Hararet Göstergesi

    Araçlar, içten yanmalı motorlara sahip silindirler aracılığı ile yakıtı kullanır. Bu işlem sırasında ciddi bir ısı meydana gelir. Isının kontrol edilmesi soğutma mekanizmaları sayesinde gerçekleşir. Soğutucu mekanizmaların iyi çalışmaması durumunda araç motoru hararete maruz kalır. Araç ısısının kontrollü olması, sıcaklığın belirli bir seviyede tutulması motor parçalarının zarar görmemesi için önem taşır. Araç ısısının kontrolünü sağlayan hararet göstergesi ısının seviyesinin sürekli olarak kontrol edilmesine aracılık eder. Periyodik bakımları belirli aralıklarla yapılması aracın güvenle kullanılması için gereken önlemlerin başında yer alır. Araç modifikasyon süreci ile performans ve görünümün değiştirilerek kişiselleştirilmesi sağlanır. Modifikasyon tuning ürünleri aracılığı ile gerçekleşir. Tuning ürünleri arasında yer alan hararet göstergesi, araçtan gerekli verimi alabilmek için büyük önem taşır. Motorun sağlıklı çalışması sürücü ve yolcu güvenliği için gerekli bir ayrıntıdır. Araçta oluşabilecek bir sorunun önceden teminini sağlayan hararet göstergesi güvenli yolculuğa imkân tanır. Araçta oluşabilecek arızaların önüne geçmek adına uyaran sistem gösterge sistemi olarak bilinir. Araç aksesuarları arasında yer alan gösterge takibi ile yolları sorunsuz bir şekilde aşabilirsiniz. Motor kesiminde oluşabilecek arızalar ciddi maliyetlerle sonuçlanır. Ciddi maliyetlerin önünü kesebilmek adına motor soğutma sistemine iyi bakılmasında yarar vardır. Siz de aracınızı korumak adına kaliteli aksesuar ve hararet göstergesi seçimi yaparak önlem alabilirsiniz.

    Kaliteli Hararet Gösterge Modelleri

    Kaliteli Hararet Gösterge Modelleri

    Araçlarda oluşan aksaklığın nereden kaynaklandığını gösterge panelleri aracılığı ile anlayabilirsiniz. Bu açıdan bakıldığında araç göstergelerine aracın konuşan dili denilebilir. Araç ile iletişim kurabilmeye aracı olması dolayısıyla gösterge panellerinin sıklıkla kontrol edilmesi gerekir. Kurulan iletişim sayesinde araçta oluşabilecek aksaklık için zamanında önlem alınabilir. Gösterge modelleri arasında yer alan hararet göstergesi ise motorun konuşan dili olarak bilinir. Motorun fazla ısındığını anlatmaya çalışır. Bu ısının sürekli olması halinde motor hasar alır. Yolculuğun ilerleyen zamanlarında ciddi sorunlarla karşılaşılabilir. “Hararet göstergesi nedir?” sorusu iyi kavranması gereken bir husus olarak karşımıza çıkar. Hararet göstergesinin belirtilen ısının üzerine çıkması ve bunun önünün alınmaması motorun kısa bir zaman sonra arızaya geçeceğine işaret eder. Motor üzerinde oluşan sorunlar kolaylıkla ve kısa maliyetle çözülemez. Motor arızalarının önüne geçmesi adına önem teşkil eden hararet göstergesi civalı çeşitleri ile aracın modifiyesine renk katabilirsiniz. Modeller genellikle araçlara göre değişiklik gösterir. Genel gösterge modelleri içinde benzin, akü, yağ, motor ve kemer ikaz ışıkları yer alır. Bunun yanı sıra hararet göstergesi mavi, kırmızı çeşitleri ile motorla birebir ilişki kurmayı sağlar. Hararet göstergesinin yukarı doğru yükselmesi ve kırmızıya dönüşü harareti işaret eder. Mavi kısımda hararetin normal olduğu görülür. Hararet artışı görüldüğü zaman gerekli önlemin alınması gerekir. Sürücülerin genelinin araç göstergeleri ile fazla ilgilenmediği görülür. Bu ilgisizlik araç ile kullanan kişinin iletişiminin kopuk olduğunu gösterir. Olası arızaları daha az maliyetle karşılayabilmek için gösterge takibine dikkat edilmesi istenir. İkaz niteliği taşıyan kırmızı araçta problem olduğunu anlatır. Yolcu ve araç güvenliği açısından oldukça önemli olan gösterge panellerinin öğrenilmesi ve ne anlama geldiğinin bilinmesi yararlı görülür. Sürekli olarak yüksek sıcaklığa maruz kalan motorun arızalanması kaçınılmaz olacağından periyodik bakımlarının düzenli olarak yapılmasında yarar görülür. Hararet müşürü ile bağlantılı olan hararet göstergesinde herhangi bir sorun olup olmadığını müşür kontrolü ile kendiniz rahatlıkla anlayabilirsiniz. Oto aksesuarları arasında önemli bir yere sahip olan hararet göstergesi şase kontrolü dizel motora sahip araçlar içinde büyük öneme sahiptir. Aracınıza uygun bir hararet göstergesi edinerek araç motorunu korumaya alabilir, uzun yıllar sorunsuz kullanım sağlayabilirsiniz.

    Hararet Göstergesi Kullanımı

    Hararet Göstergesi Kullanımı

    Araç motor ısısının takip edilmesi önemli bir ayrıntıdır. Motor belirli bir seviye ısıya dayanacak oranda üretilir. Bu oran aşıldığı zaman motorun çeşitli parçaları hasar görür. Hasar gören motor parçaları oldukça maliyetli çözümlerle sonuçlanır. Bu maliyetlerin önüne geçmek için araç hararet ısısının kontrolünün sağlanması ve aracı hararete sürükleyen nedenlerin ortadan kaldırılması önerilir. Aracı hararete sürükleyen nedenler; soğutma fanının arızalanması, soğutma fanında yer alan sıvının azalması, hararet müşürünün bozulması, hararet göstergesinde herhangi bir bozukluk olabilir. Hararet müşürü soğutma suyunun sıcaklık derecesini belirleyerek motor kontrol ünitesine bu sıcaklığı bildirir. Müşür ölçümü yanlış yaparsa radyatör fanı devreye girmez. Radyatör fanı devreye girmezse hararet göstergesi yükselir. Hararetin yükselmesinin sebebi, araç üzerinde yer alan vitesin yanlış değiştirilmesi ve zorlanması da olabilir. Araç kullanıcılarının hararet göstergesi ve diğer göstergelere bakması önem taşır. Araçta yer alan göstergeler aracılığı ile oluşabilecek aksaklıkların görülmesi muhtemel görülür. Hararetin yükselmesinin diğer bir nedeni vantilatör kayışında kopma olması veya devir daim pompasının bozulması olabilir. Ancak bu durumda sadece hararet yükselmez, aracın hareket kabiliyeti de zayıflar. Motor aksamının önemli parçaları arasında yer alan harici hararet göstergesi fiyatları araştırılarak kaliteli hararet göstergeleri ile motorun korumasına yardımcı olabilirsiniz. Araç üzerinde oluşabilecek ciddi ısının kontrolü için önem taşıyan oto hararet göstergesi ısısı artışa geçtiği zaman önlem almak gerekir. Motor kontrolünü sağlamak adına alınacak bu önlemler araç motorları için hayat kurtaran önlemler olarak karşımıza çıkar. Hararetin yükseldiği görüldüğünde alınacak önlemlerin başında soğutma sistemlerinin düzenli olarak kontrol edilmesi gelir. Araç aksesuar seçimlerinde kaliteli tercihler yapabilmeniz için Trendyol’un seçkin ürün yelpazesini tercih edebilirsiniz.

    Trendyol’da Uygun Fiyatlı Hararet Göstergeleri

    Trendyol’da Uygun Fiyatlı Hararet Göstergeleri

    Araç için istenmeyen durumlardan birisi olan motor sıcaklık artışına hararet denir. Hararetin ısı kontrolünü yaparak sürücüye sunan alete hararet göstergesi dijital adı verilir. Sürücüler tarafından çok bilinmese de hararet göstergesi motor aksamı için çok önemli bir yardımcıdır. Hararetin 90 derecenin üzerine çıkması önerilmez. Bu ısının kontrolü için hararet göstergesine bakmak yeterli olur. 90 derece üzerine çıkan gösterge paneli kırmızıya doğru hareket ediyor ise araç içerisinde kısa sürede alınması gereken önlemler bulunur. Alınan bu önlemler sayesinde motor korumaya alınabilir. Öncelikle aracın gölge bir tarafa çekilerek kontağının kapatılması önerilir. Kaput açılmak suretiyle soğumaya yardımcı olunabilir. Su kaybına bakmak için radyatör kapağı açılır. Radyatör kapağının aracın tamamen soğumasının ardından yapılması gerekir. Aksi halde istenmeyen kazalarla karşılaşılabilir. Araç su kaybına uğramış ise su eklenir. Su seviyesinde herhangi bir eksilme görünmüyor ise tamirci çağırmak yararlı görülür. Hararet göstergesi yenilenebilir araç aksesuarları arasında yer aldığı için arıza yaparsa bütçeye uygun kaliteli hararet göstergeleri ile değiştirilebilir. Bütçeye dost gösterge seçimleri ile tanışmak için Trendyol’un geniş ürün yelpazesi takip edilebilir. Araç bakımı yapılırken bütçeyi sarsmayan fiyatlarla seçeceğiniz araç hararet göstergeleri ile aracınızı koruma altına alabilirsiniz. Araç ile uyumlu gösterge seçimleri içinde yer alan dijital ürünler okumayı ve anlaşılmayı kolaylaştırır. Aracın hararetini engelleyen önlemlerin yanı sıra bütçeyi sarsmayan fiyatlara temin edilen hararet göstergesi ile yolculuk deneyimlerinizi iyileştirebilirsiniz. İşlevsel kullanım olanağı sunan göstergeleri takip ederek aracın dilinden anlamak ve zamanından önce arızalara müdahale ettirebilmek için tercih edilecek oto aksesuarları seçiminde kaliteli tercihler yapılması gerekir. Uzun süre doğru sonuçlar almak için özel olarak tasarlanan kaliteli içeriğe sahip ürünlerden yardım alabilirsiniz. Aracın temel parçası, motorun dili olan hararet göstergelerinin farklı çeşitlerine sahip olabilmek için Trendyol’un bütçeye uygun fiyatlarından destek alabilirsiniz.

    nest...

    çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası