bankaya gitmek yasak mi / Yurt Dışında Banka Hesabı Açma Rehberi: Online ve Ücretsiz

Bankaya Gitmek Yasak Mi

bankaya gitmek yasak mi

Baştan söylememiz gerekir, Almanya&#;da bankacılık Türkiye&#;dekinden hayli farklı. Almanya&#;da insanlar olabildiğinde nakit para taşır ve kredi kartı sahipliği yüksek olsa da günlük alışverişlerde tercih edilmez. Almanya&#;da banka hesabı açmak, Almanya’ya geldikten sonra yapılacak ilk işlerden biri. Maaşınızı alabilmeniz, Alman devleti tarafından sunulan sosyal imkanlardan faydalanabilmeniz, kiranızı ve diğer faturalarınızı ödeyebilmeniz için Almanya&#;da banka hesabına ihtiyacınız var. Bu yazımızda size, Almanya&#;da banka hesabı açma konusunda ihtiyacınız olan bilgilerin yanı sıra doğru banka seçimi konusunda tavsiyelerde bulunmak istiyoruz.

Alman banka hesap çeşitleri

Almanya&#;da ihtiyaç duyabileceğiniz banka hesap çeşitleri şunlardır:

Mevduat hesabı (Girokonto)

Mevduat hesabı (Girokonto), aynı Türkiye&#;de olduğu gibi maaşınızı alabilmek ve faturalarınızı ödeyebilmek gibi gündelik ihtiyaçlar için kullanılabilecek standart banka hesabı çeşididir. Bireysel bankacılık hizmeti veren Almanya&#;daki bütün bankalar müşterilerine genel mevduat hesabı sunar. Bunun yanında öğrenciler ve gençler için ayrıcalıklı mevduat hesapları da mevcuttur.

Vadeli Mevduat hesabı (Sparkonto)

Vadeli Mevduat hesabı (Sparkonto) Türkiye&#;deki gibi bankaların müşterilerine sunduğu paranın belli bir süre hesapta kalması ve faiz getirisini mümkün kılan hesap çeşididir. Vadeli mevduat hesabı açabilmek için öncelikle normal mevduat hesabı açılması gerekir.

 DigitalBannerAds VasistdasWebsite x MG

İpucu: Vadeli Mevduat hesabı (Sparkonto) ilgili olarak hatırlatmakta fayda var: Almanya’da faiz oranları çok düşük seviyede. Ancak faiz dışında farklı yatırım imkanları da mümkün. Bu hesabı açarken bankanızdan danışmanlık almanız yararlı olacaktır.

İkametkaydı olmayanlar için Almanya&#;da banka hesabıaçmak

Almanya&#;da banka hesabı açmak için yılına kadar Almanya’da belirli bir ikamet adresinin bulunması zorunluydu. Ancak yılından itibaren Almanya’da banka hesabı açmak daha da kolay bir hal aldı. Almanya’da banka hesabı açtırabilmek için seçilen bankaların şubelerine pasaport ve geçerli vize veya oturma izni ile gitmek hesap açtırmak için yeterli olacaktır.

Almanya&#;ya henüz taşınmadıysanız, ya da henüz bir ev bulup, kayıt yaptıramadıysanız da bir banka hesabı açtırmanız mümkün. Bu hizmeti sunan bankalar genellikle şubesi olmayan ve internet üzerinden servis sunan N26 ya da Revolut gibi bankalardır. Unutmamanız gerekir ki, bu bankalar da Alman devleti güvencesi altındadır. Her ne kadar büyük Alman bankaları kadar müşterilerine farklı ürünler sunmasalar da, bu bankalarda açtıracağınız banka hesaplarına da güvenebilirsiniz, ve acil ihtiyaç durumlarında son derece hızlı bir çözüm olacaktır.

İpucu: Almanya’ya taşınan profesyonellerin birçoğu pratik olması, fiyat avantajı ve İngilizce desteğinden dolayı N26 veya Revolut gibi İnternet bankacılığı temelli bankaları tercih ediyor.

Almanya&#;da banka hesabı açmak için gerekenler

Almanya&#;da genel olarak bir bankanın şubesine bizzat gitmeniz ve hesap açtırmanız gerekiyor. Yukarıda da belirtiğimiz gibi son dönemde herhangi bir banka şubesine gitmeden, internet üzerinden Almanya&#;da hesap açmak için yeni nesil bankacılık çözümleri de mevcut.

Almanya&#;da banka hesabı açmak için aşağıdaki evrakları yanınızda bulundurmalısınız:

  • Pasaport (içinde geçerli Almanya oturum izni ya da vizesi olan)
  • Eğer öğrenciyseniz, öğrenci olduğunuzu kanıtlayan evraklar &#; Almanya&#;da birçok banka öğrencilere ve gençlere avantajlı banka hesapları sunmaktadır.

Almanya&#;da banka hesabı açmak için yaptığınız başvurudan birkaç gün sonra gerekli evraklar, banka kartınız, telefon bankacılığı ve diğer şifreleriniz ev adresinize posta yolu ile yollanacaktır. Bu postalar için Almanya içinde bir adres de belirtmeniz gerekiyor. Bu süreç tamamlandıktan sonra banka hesabınız aktif duruma gelecektir. Almanya&#;da banka hesabı açma süreci Türkiye´deki kadar hızlı olmayıp, bir ya da iki hafta kadar sürebilir. Banka hesabı başvurunuzda hesabınızın ne zaman aktif duruma geçeceğini sormanızda fayda var.

Almanya&#;da banka seçerken dikkat edilmesi gerekenler

Almanya&#;da banka hesabı açmak için birçok banka olmasına rağmen, ihtiyacınıza, yaşadığınız yere ve belki de yaşınıza göre belli bankalarda hesap açmanız, sizin için daha avantajlı olabilir. Size rehber olması amacıyla, banka seçerken göz önünde bulundurmanız gereken en önemli kriterleri aşağıda sıraladık.

  • Almanya&#;daki her bankanın sunduğu koşullar ve masraflar birbirinden farklıdır. Özellikle bankanızın hangi koşullar altında ne kadar masraf aldığını iyice araştırmalısınız.
  • Almanya&#;daki Türk Bankaları&#;na göz atmayı unutmayın, çoğu zaman şehrinizde bulunan bir Türk Bankası ile çalışırsanız özellikle Türkiye ile para transferlerinde avantajınız olur. Ancak tavsiyemiz 2. banka olarak bir Türk Bankası ile çalışmanız.
  • Almanya&#;da sıkıntı yaşayabileceğiniz önemli konulardan biri de, bankanıza ait ATM bulmak olabilir. Eğer bankanıza ya da bankanızın ait olmadığı bir grubun ATM&#;sinden para çekmek durumunda kalırsanız, sanki Türkiye&#;de para çekiyormuş gibi yüksek bir komisyon bedeli ödemek zorunda kalabilirsiniz. Bu yüzden özellikle yaşadığınız yerde en yaygın banka hangisi ise veya en fazla ATM hangi bankanın ise, o bankada hesap açtırmak sizin için daha karlı olacaktır.
  • Eğer öğrenciyseniz veya 26 yaşından daha gençseniz, bankaların öğrenci ve gençlere sundukları ürünler hakkında bilgi almalısınız. Böylece gereksiz banka giderlerinden kurtulabilirsiniz.
  • Almanya&#;da kredi kartı almak, Türkiye&#;deki kadar kolay olmadığından, bankanın size kredi kartı verip vermediğinden, veriyorsa hangi şartlar altında verdiğinden emin olmalısınız. Almanya&#;da banka hesabı açmak kredi kartı almaktan daha kolay.
  • Eğer Almanca bilmiyorsanız, bankanın İngilizce internet bankacılığı ve müşteri hizmetleri servisi sunup sunmadığı da önemli bir kriter olmalıdır. Her ne kadar birçok bankacılık işlemini internet veya ATM üzerinden yapmanız gerekse de bazı durumlarda daha detaylı bilgi ve desteğe ihtiyacınız olabilir.
  • Türkiye&#;deki hayatınıza göre daha mobil bir hayat sizi bekliyor. Yurtdışındayken özellikle de Türkiye&#;deyken para çekerken düşük komisyon ödemek istiyor ya da hiç komisyon ödemek istemiyorsanız doğru bankayı seçtiğinizden emin olmalısınız. Almanya&#;daki bazı bankaların Türkiye&#;de bazı bankalarla organik bağı olduğu için hesabınızdan Almanya&#;daymış gibi Euro olarak, komisyon ödemeden ya da çok az komisyon ödeyerek para çekebilmeniz mümkün.

Bankaya gitmek için izin gerekiyor mu? Tam kapanmada bankaya gitmek serbest mi?

Korona virüs ile mücadele kapsamında 29 Nisan ile 17 Mayıs arasında 81 il genelinde tam kapanmaya gidilmesine karar verildi ve sokağa çıkma yasağı uygulamaya geçildi. Tam kapanma sürecinde bankalar açık olacak mı? Tam kapanma sürecinde bankaya gitmek serbest mi? Bankaya gitmek için izin gerekiyor mu? Bankaya gitmek için izin nasıl alınır? İşte detaylar haberimizde…

Cumhurbaşkanı Erdoğan koronavirüs vaka sayılarının artışından sonra yapılan Kabine Toplantısı sonrası yaptığı açıklamada Ramazan ayında ve ramazan bayramı sürecinde tüm ülkede tam kapanma uygulamasına gidileceğini açıklamıştı. Tam kapanma 29 Nisan'da başladı ve 17 Mayıs'ta sona erecek. Tam kapanma ile hangi kurumların açık hangilerinin de kapalı olduğu merak edilir oldu. Bankacılık işlemleri olan vatandaşlar da tam kapanmada tam kapanmada bankaya gitmek serbest mi, bankaya gitmek için izin almak mı gerekiyor, gibi soruları soruyordu. Bankalara tam kapanma döneminde izin almadan gitmek mümkün değil. İzin almadan bankaya gidilirse ceza kesilebilir.

Tam kapanmada bankalar kısıtlı çalışan ile belirlenen saatler arasında hizmet vermeye devam edecek. Ancak bankalara gitmek isteyen vatandaşların VEFA destek hattından izin alması gerekiyor. Vefa destek hattına üzerinden ulaşılabilir. Banka işlemlerinden en az 2 saat önce aranarak bankaya gidiş için onay alınabilir.

Bankaya gitmek için izin Vefa destek hattından alınabilir. 'den de ulaşılabilecek olan Vefa destek hattını arayarak bankacılık işlemleri öncesi onay alınabilir.

Tam kapanma dönemi içerisinde Mayıs tarihleri arasında yapılacak olan emekli maaş ve ikramiyeleri ile diğer maaş/aylık/ücret ödemeleri; Türkiye Bankalar Birliği tarafından açıklanacak takvim ve sürelere uyulmak, TC Kimlik numarası veya diğer usullere göre açıklanacak olan takvim ve süreler içerisinde kendi grubuna denk gelen sürede kullanmak, Maaş ödemesinin yapılacağı Banka'nın ikametine en yakın şubesine gidip gelinmek, Güzergah ve zaman kuralına uygun davranılmak, kaydıyla bu kapsamda bulunan vatandaşlarımızın, banka şubeleri ve atm'lere gidiş-gelişleri sokağa çıkma kısıtlamasından muaf tutulacaktır.

İçişleri Bakanlığı genelgesine göre; '' saatleri arasında sayıları Banka yönetimlerince belirlenecek şekilde sınırlı sayıda şube ve personel ile hizmet verecek olan banka şubeleri ile çalışanları, Bankalar başta olmak üzere yurt çapında yaygın hizmet ağı olan kurum, kuruluş ve işletmelerin bilgi işlem merkezleri ile çalışanları (asgari sayıda olmak kaydıyla)'' yasakta muaf olacaklar ve kapanma süresince çalışabilecekler.

Türkiye Bankalar Birliği (TBB) yaptığı duyuruda, bankaların, toplum, müşteri ve çalışan sağlığının korunmasına azami ölçüde dikkat ederek, bankacılık hizmetlerini ve ödeme sistemlerini kesintisiz olarak sürdüreceği kaydedildi. Banka şubelerinin, saatleri arasında, sayıları banka yönetimlerince belirlenecek şekilde makul sayıda personel ile hizmet vereceği belirtildi.

Sokağa Çıkma YasağıPandemiBayramBankaGündemGüncelHaberler

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası