ses tellerinde nodül bitkisel tedavi ibrahim saraçoğlu / Ses Kısıklığına Ne İyi Gelir? Evde Bitkisel Çözümler, Doğal Kür Tarifleri - Nefis Yemek Tarifleri

Ses Tellerinde Nodül Bitkisel Tedavi Ibrahim Saraçoğlu

ses tellerinde nodül bitkisel tedavi ibrahim saraçoğlu

Ses Kısıklığına Ne İyi Gelir? Ses Kısıklığı Neden Olur? Evde Bitkisel Çözüm Yöntemleri Ve Kısıklığa İyi Gelen Şeyler ,En Hızlı Kaç Günde Düzelir?

Ses kısıklığı için ne yapılır sorusu oldukça merak edilen bir konu olarak karşımıza çıkmaktadır. Ses kısıklığının pek çok nedeni olmakla beraber, çoğunlukla ses tellerinin tahribatı ile olmaktadır. Ses tellerinin tahribatı, yüksek ses ile konuşmaktan, alerjik bir reaksiyona, gastrit ve reflü gibi mide hastalıklarında görülen mide asidinin yükselerek soluk borusuna kaçması ve ses tellerine ulaşması ile ses tellerinin tahriş olmasından soğuk hava etkenlerine dek geniş bir alanda kendisini gösterebilir. Ayrıca gazlı ve asidli içecekleri sıkça tüketmek, kafein, alkol ve sigara kullanımı da ses kısıklığına neden olmaktadır. Ses kısıklığı için öncelik olarak yapılması gereken, ses kısıklığına karşı önlem almaktır.

SES KISIKLIĞINA KARŞI ALINMASI GEREKEN ÖNLEMLER

  • Asidik içecek tüketiminden uzak durmak,
  • Alkol ve sigara tüketimini azaltmak/bırakmak
  • Soğuk ve rüzgarlı günlerde boğazı terletmeyecek şekilde kapalı tutmak
  • Yorucu spor aktivilerinin ardından boğaza terli bir haldeyken hava temasını engellemek,
  • Yüksek sesli eylemler sergilemekten kaçınmak, özellikle bağırmak ses telleri için oldukça tahrip edici özellik taşımaktadır,
  • Duş sonrası boğaz ve çevresi ile beraber uzun saçlı kişilerin saç uçlarına değin kurulanması ses kısıklığına önlem olabilecek eylemler arasındadır.

Ses kısıklığını önlemek, uzmanlar tarafından öncelik olarak önerilen bir durumdur. Ses tellerinde sık sık tekrarlanan rahatsızlıklar, zamanla kronik bir hale gelip kalıcı bir hasara yol açabilmektedir. Kronik halde ses kısıklığı sorunu yaşayan kişilerin aciliyetli olarak bir uzmana görülmeleri gerekmektedir. Bunun dışında görülen ses kısıklıklarında ise, evde uygulanabilecek birkaç basit ve etkili çözüm vardır.

BOĞAZ AĞRISI VE SES KISIKLIĞINA NE İYİ GELİR?

  • Ses kısıklığına karşı evde uygulanabilecek yöntemlerin başında nane ve limon kaynatmak gelmektedir. Özellikle "gripte ses kısıklığına ne iyi gelir? '' sorusunun da cevabıdır
  • Ses kısıklığında ekinezya çayı antioksidan özelliği ve iyileştirici etkisi ile uzmanlar tarafından sıkça önerilmektedir. Ayrıca ekinezya çayına bal eklenerek tüketilmesi, iyileştirici etkisini arttıracaktır
  • Zencefil ve zerdeçal, doğada bin antibiyotik gücünde olarak adlandırılan bir karışım olarak nitelendirilmektedir. Gerek 10 dakikada kadar bir arada kaynatılarak çay halinde tüketilmesi, gerekse bir kaseye dökülmüş bal üzerine karıştırılması ile tüketilmesi, ses kısıklığına karşı oldukça etkili bir çözüm olacaktır
  • Ilık ve tuzlu suyla gargara yapmak, enfeksiyonel nedenli ses kısıklığına karşın iltihap sökücü etkisi ile etkili olabilmektedir
  • Klasik olarak tercih edilen ıhlamurun yanı sıra, sinameki ve beyaz çay da ses kısıklığına karşı etkili olabilmektedir, lakin günde iki seferden fazla tüketilmemelidir.

SES KISIKLIĞI NASIL GEÇER?

Ses kısılması yüksek sesle konuşmak, reflü ve gastrit gibi hastalıklar sonucu mide asidinin soluk borusuna ulaşması, hatta soğuk havaların etkisi olarak da gelişebilen bir problemdir. Ek olarak sigara, alkol ve asitli içeceklerde aşırıya kaçılması gibi durumlarda ses kısıklığı kendini gösterebilir. Bu sorununuzun 1 haftadan fazla sürmesi üzerine yapılacak en akıllıca davranış, sağlık kuruluşuna giderek doktora durumunuz hakkında bilgi vermek olacaktır. Ses kısıklığı sürenizi göz önünde bulundurarak doktorunuz, bunun bir kanser çeşidinden mi yoksa farklı bir hastalıktan mı kaynaklandığı konusunda en doğru teşhisi koyacaktır. Ancak ses tellerinde eğer bir iltihaplanma, alerji ya da psikojenik etkiler var ise uygun bir ilaç tedavisi önerecektir.

SES KISIKLIĞI İÇİN NE YAPILIR?

Kısa bir süre için sesinizi kaybettiğiniz zamanlar olabilir. Larenjit, enfeksiyon, tahriş, sesi fazla kullanma nedeniyle ses kutunuzda iltihaplanmaya neden olabilir. Aynı zamanda bazı larenjit vakalarında sesin dışarı çıkması oldukça zordur. Kısa süreli veya kronik olabilen larenjit vakalarının geneli, viral enfeksiyon ya da ses gerginliği ile tetiklenmektedir ve ciddi bir sorun değildir. Dolayısıyla bazı kişisel bakım yöntemleri sesinizdeki gerginliği azaltarak ses kısıklığı sorununuzu gidermeye yardımcı olur.

SES KISIKLIĞINA İYİ GELEN İBRAHİM SARAÇOĞLU KÜRÜ

Prof. Doç. Dr. İbrahim Saraçoğlu'nun ses kısıklığına iyi gelen kürü şöyledir:

Birkaç tane kabuk tarçın bir bardak kaynamış suyu içine atılır ve 56 dakika kısık ateşte kaynamaya bırakılır. Süzülen çaya bir tatlı kaşığı bal eklenir ve karıştırılır. Bir hafta boyunca hazırlanan kür tüketilir.

KULLANICILARIN MERAK ETTİĞİ DİĞER SORULAR

Ses tellerinin açılması için ne yapmalı?

Karşınızda ses kısıklığına iyi gelen bitkilerBal. En bilinenlerle başlayalım istedik, özellikle kış aylarında evimizden eksik etmediğimiz şifa dolu balı ilk sıraya koyduk. Limon. Zencefil. Sarımsak. Turp. Ekinezya çayı Papatya çayı26 Kas

Bir insanın sesi neden kısılır?

Ses kısıklığına; grip, nezle, soğuk algınlığı gibi üst solunum yolu rahatsızlıkları, midedeki asitli içeriğin boğazı tahrişine neden olan reflü gibi hastalıklar, sigara kullanımı ya da pasif içicilik, kafein içeren içecekler veya alkollü içeceklerin tüketilmesi, çığlık, uzun süreli yüksek desibelli şarkılar söylemek ve

Ses kısıklığı ne kadar sürer?

Genellikle hafta içinde ses normale döner. Daha uzun süreli ses kısıklıklarının nedeni genellikle sesin uzun süreyle aşırı ve zorlanarak kullanılmasıdır. Ses telleri üzerinde "nodül" adı verilen küçük şişlikler ortaya çıkar.

Ses kısıklığı neden olur nasıl geçer?

SES KISIKLIĞI NASIL GEÇER? Ses kısıklığının geçmesi için yapılacak en önemli iki şey ses tellerini dinlendirmek ve sigara kullanılıyorsa bırakmaktır. Ses tellerinde iltihabi reaksiyon geliştiğinde ses telleri şişer ve tahriş olur. Bu durumun iyileşmesi için zamana ihtiyaç vardır.

Ses K&#;s&#;lmas&#;na &#;yi Gelen Pratik ve Etkili Bilgiler

Ses k&#;s&#;lmas&#; avukat, ö&#;retmen, tiyatro oyuncusu ve ses sanatç&#;s&#; gibi sesini yo&#;un kullanan ki&#;ilerde kar&#;&#;la&#;&#;lan bir hastal&#;kt&#;r. Sürekli konu&#;maya dayanan meslek gruplar&#;nda çal&#;&#;an ki&#;ilerin, ses kullanma ve do&#;ru nefes alma tekniklerini çok iyi bilmeleri gerekir. Ses k&#;s&#;lmas&#;n&#;n en önemli nedeni g&#;rtla&#;&#;n ve ses tellerinin baz&#; etkenler nedeniyle tahri&#; olmas&#;d&#;r.

Kimyasal gaz solumak, kronik öksürük, reflü, sürekli olarak f&#;s&#;lt&#;yla konu&#;mak ya da ba&#;&#;rarak konu&#;mak, öfke krizleriyle ç&#;&#;l&#;k atmak ve çok ba&#;&#;rmak, fazla miktarda sigara ve alkol kullan&#;m&#;, larenjit ve grip nedeniyle bo&#;azda olu&#;an enfeksiyonlar ses k&#;s&#;lmas&#;na yol açan nedenlerdir.

ses k&#;s&#;kl&#;&#;&#;na ne iyi gelir

Ses K&#;s&#;kl&#;&#;&#;na Ne &#;yi Gelir? Evde Do&#;al Çözümler

Ses k&#;s&#;kl&#;&#;&#;na ne iyi gelir sorusuna yan&#;t olacak birçok do&#;al çözüm önerisi vard&#;r. Sorunun nedenine ba&#;l&#; olarak bu çözüm yollar&#;ndan faydalanabilirsiniz. Ya&#;ad&#;&#;&#;n&#;z ses k&#;s&#;kl&#;&#;&#;n&#;n nedeni bo&#;az&#;n&#;zda olu&#;an enfeksiyon ise öncelikle kulak burun bo&#;az doktoruna ba&#;vurman&#;z gerekir. Çünkü baz&#; ses k&#;s&#;lmalar&#; doktor tedavisini zorunlu k&#;lan hastal&#;klar&#;n habercisi olabilir.

Evinizde uygulayaca&#;&#;n&#;z basit &#;ifa önerilerini &#;öyle s&#;ralamak mümkündür:

  • Bir çay barda&#;&#; suyun içerisine bir tane çubuk tarç&#;n koyun ve dakika kadar kaynat&#;n. Alt&#;n&#; kapat&#;p &#;l&#;nmas&#;n&#; bekleyin ve daha sonra için.
  • Grip ve nezle gibi hastal&#;klar nedeniyle k&#;s&#;lan sesi açmak için çekirdek kakule tüketin.
  • Yar&#;m f&#;nd&#;k boyutunda olan h&#;th&#;t&#;, bir fincan s&#;cak suda eritilerek için. Bir bardak suyun içinde turp kaynat&#;p elde etti&#;iniz suyla gargara yap&#;n.
  • Büyük bir k&#;rm&#;z&#; turpu ceviz büyüklü&#;ünde oyun. Oyu&#;un içine tatl&#; ka&#;&#;&#;&#; bal koyun ve 24 saat bekletin. Daha sonra taba&#;&#;n dibinde akan s&#;v&#;y&#; üç saat arayla azar azar tüketin.
  • Bir miktar kerevizi iyice dövün ve koyun sütü ile kar&#;&#;t&#;rarak için.
  • Birkaç yaprak lahanay&#; bir miktar suyun içinde kaynat&#;n. Lahana suyunu biraz &#;eker ilave ederek &#;erbet haline getirin ve bu &#;ekilde tüketin.
  • Yar&#;m limonu s&#;karak suyunu al&#;n. Limon suyunu bir fincan s&#;cak su ile kar&#;&#;t&#;r&#;p içine bir tatl&#; ka&#;&#;&#;&#; bal ilave edin ve kar&#;&#;&#;m&#; için.
  • Ses k&#;s&#;kl&#;&#;&#;n&#; gidermek için sabahlar&#; aç karn&#;na b&#;ld&#;rc&#;n yumurtas&#; içebilirsiniz. Ac&#; biber tüketmenin de sesi açt&#;&#;&#; yönünde görü&#;ler vard&#;r.

bo&#;az a&#;r&#;s&#; ve ses k&#;s&#;kl&#;&#;&#;na ne iyi gelir

Bo&#;az A&#;r&#;s&#; ve Ses K&#;s&#;kl&#;&#;&#;na Ne &#;yi Gelir?

Bo&#;az a&#;r&#;s&#; ço&#;unlukla grip, larenjit ve so&#;uk alg&#;nl&#;&#;&#; gibi hastal&#;klar s&#;ras&#;nda bo&#;azda meydana gelen enfeksiyonlar nedeniyle olu&#;ur. Enfeksiyonunuz varsa tedavi için mutlaka bir uzman doktora ba&#;vurman&#;z gerekir. Basit nitelikli bo&#;az a&#;r&#;s&#;na ve ses k&#;s&#;kl&#;&#;&#;na ne iyi gelir diye merak ediyorsan&#;z &#;u do&#;al yöntemleri uygulayabilirsiniz:

  • Zencefil çay&#; içebilirsiniz. Zencefili çorbalar&#;n&#;za ve yemeklerinize kar&#;&#;t&#;rarak da tüketebilirsiniz. Zencefil, üst solunum yolu enfeksiyonlar&#;na kar&#;&#; faydal&#; olan bir baharatt&#;r.
  • Ses k&#;s&#;kl&#;&#;&#; için ne iyi gelir sorusunun yan&#;tlar&#;ndan bir tanesi de bald&#;r. Bal hem bo&#;az a&#;r&#;s&#;na hem ses k&#;s&#;kl&#;&#;&#;na faydal&#;d&#;r. Hakiki bal, antibiyotik ve antiseptik özelli&#;ine sahiptir. Her gün bir ka&#;&#;k bal tüketebilir, &#;hlamur gibi bitki çaylar&#;n&#;z&#; balla kar&#;&#;t&#;rarak içebilirsiniz. Böylece bo&#;az&#;n&#;z&#; nemli tutabilirsiniz. Bir bardak &#;l&#;k suyun içine bal ve karabiber koyarak içmek de faydal&#; olacakt&#;r.
  • Bo&#;az a&#;r&#;s&#; ve ses k&#;s&#;kl&#;&#;&#; için elma sirkesi kullanabilirsiniz. Sirke antiseptik ve antibakteriyel etkisiyle bo&#;azda olu&#;an enfeksiyonlara da iyi gelir. Bir su barda&#;&#; suyun içine 1 tatl&#; ka&#;&#;&#;&#; elma sirkesi kar&#;&#;t&#;rarak tüketmeyi deneyebilirsiniz. Ayr&#;ca sirkeli suyla gargara da yapabilirsiniz.
  • Ses k&#;s&#;kl&#;&#;&#;na ne iyi gelir evde çözüm önerileri nelerdir sorusunun bir di&#;er yan&#;t&#; tuzlu ve karbonatl&#; su gargaras&#;d&#;r. Bo&#;az a&#;r&#;s&#; hafif k&#;zar&#;kl&#;k yani basit tahri&#; nedeniyle olu&#;mu&#;sa, tuzlu ve karbonatl&#; suyla gargara yapmaya devam edebilirsiniz. Etkili bir çözümdür.

ses k&#;s&#;kl&#;&#;&#;na ne iyi gelir evde

Öksürük ve Ses K&#;s&#;kl&#;&#;&#;na Ne &#;yi Gelir?

Ciddi boyuttaki dinmek bilmeyen öksürükler için doktorunuzdan görü&#; alman&#;z çok önemlidir. Basit öksürük ve ses k&#;s&#;kl&#;klar&#; için &#;u yöntemleri deneyebilirsiniz:

  • Taze zencefili rendeleyerek suyunu ç&#;kar&#;n ve süzün. Bu suya hakiki bal ilave ederek kar&#;&#;t&#;r&#;n ve yar&#;m saat kadar bekletin. Bu kar&#;&#;&#;mdan tak karn&#;nayken birkaç ka&#;&#;k için.
  • Okaliptüs içeren merhemleri veya ya&#;lar&#; gece yatarken aya&#;&#;n&#;z&#;n alt&#;na masaj yaparak sürün ve aya&#;&#;n&#;za çorap giyerek yat&#;n. Çocuklar&#;n&#;za da uygulayabilirsiniz. Gece öksürüklerini engelleyecek bir yöntemdir.
  • Virüs ve bakteri kaynakl&#; bo&#;az enfeksiyonlar&#; ile olu&#;an öksürükler, a&#;r&#;lar ve ses k&#;s&#;lmalar&#; için zerdeçal kullanabilirsiniz. Çaylar&#;n&#;za ve çorbalar&#;n&#;za katarak tüketebilirsiniz. Ayr&#;ca 1 çay ka&#;&#;&#;&#; toz zerdeçal&#; bir su barda&#;&#; &#;l&#;k süte eklenip günde iki defa içebilirsiniz. Bu uygulamay&#; &#;l&#;k suyla da yapabilirsiniz.
  • Ekinezya çay&#; içebilirsiniz. Üst solunum yolu enfeksiyonlar&#; için çok faydal&#;d&#;r. Ba&#;&#;&#;&#;kl&#;k sisteminizi de güçlendirir. So&#;uk alg&#;nl&#;&#;&#; ses k&#;s&#;kl&#;&#;&#;na ne iyi gelir sorusuna verilecek en etkili cevap ekinezyad&#;r. Ses k&#;s&#;kl&#;&#;&#;, bo&#;az a&#;r&#;s&#; ve öksürük için ekinezya çay&#;n&#; tüketmelisiniz.

ses k&#;s&#;kl&#;&#;&#;na ne iyi gelir ibrahim saraço&#;lu

Ses K&#;s&#;kl&#;&#;&#;na Ne &#;yi Gelir &#;brahim Saraço&#;lu Tarifi

Ses k&#;s&#;kl&#;&#;&#;na ne iyi gelir bitkisel çözüm önerileri içinde &#;brahim Saraço&#;lu tariflerinden de yararlanabilirsiniz. Prof. Saraço&#;lu’nun önerdi&#;i en etkili formül kabuk tarç&#;n çay&#;d&#;r: Birkaç tane kabuk tarç&#;n&#; kaynamakta olan bir bardak s&#;cak suyun içine at&#;n ve 5- 6 dakika kadar k&#;s&#;k ate&#;te kaynat&#;n. Alt&#;n&#; kapat&#;p biraz demlenmeye b&#;rak&#;n. Süzdükten sonra bir tatl&#; ka&#;&#;&#;&#; bal ilave ederek iyice kar&#;&#;t&#;r&#;n ve için. Bu küre bir hafta süreyle devam edebilirsiniz.

ses k&#;s&#;kl&#;&#;&#;na ne iyi gelir bitkisel çözüm

Ses K&#;s&#;kl&#;&#;&#;na Ne &#;yi Gelir Ahmet Maranki Kür Tarifi

Bitkisel &#;ifa uzman&#; Ahmet Maranki’nin, ses k&#;s&#;lmas&#; problemi ya&#;ayanlar için önerdi&#;i do&#;al kürün tarifini &#;öyledir:

Malzemeler:

  • E&#;it miktarlarda olacak &#;ekilde zencefil
  • Nar çiçe&#;i
  • Hibiskus
  • Adaçay&#; kullan&#;larak haz&#;rlan&#;r.

Haz&#;rlan&#;&#;&#;:

Tüm malzemeler ayn&#; oranda olacak &#;ekilde kar&#;&#;t&#;r&#;l&#;r. Bitki kar&#;&#;&#;m&#;, kaynamakta olan bir su barda&#;&#; s&#;cak suyun içine atarak k&#;s&#;k ate&#;te 5 dakika kadar kaynat&#;l&#;r. Alt&#; kapat&#;ld&#;ktan sonra biraz demlenmeye b&#;rak&#;l&#;r. Daha sonra kar&#;&#;&#;m süzülerek bir barda&#;a al&#;n&#;r. S&#;cak olarak her gün tok karn&#;na bir defa içilir. Uygulamaya iki hafta boyunca devam edilir. Seste düzelme olsa bile uygulaman&#;n 15 gün süreyle sürdürülmesi gereklidir.

ses k&#;s&#;kl&#;&#;&#; tedavisi

Tiroid Ameliyat&#; Sonras&#; Ses K&#;s&#;kl&#;&#;&#;na Ne &#;yi Gelir?

Troid ameliyat&#; sonras&#; sesin düzelmesi epeyce zaman alabilir. Bir ya da iki ay boyunca sürebilen ses k&#;s&#;lmalar&#; yava&#; yava&#; etkisini kaybeder. Tiroid ameliyat&#; olacaksan&#;z doktorunuz size ne yapman&#;z gerekti&#;ini anlatacakt&#;r. Bir süre hiç konu&#;mamak gerekti&#;ini bilmelisiniz. Tiroid ameliyat&#; sonras&#;nda &#;unlar&#; yapabilirsiniz:

  • Ses telleriniz iyile&#;inceye kadar asla yüksek sesle konu&#;may&#;n ve asla ba&#;&#;rmay&#;n.
  • Yedi&#;iniz ve içti&#;iniz her &#;eye özen gösterin. Yiyecekleri iyice çi&#;nemeden yutmay&#;n. A&#;z&#;n&#;za büyük lokmalar atmay&#;n. Çok s&#;cak ve çok so&#;uk içecekler ve yiyecekler tüketmeyin.
  • Gün içerisinde mecbur kalmad&#;kça konu&#;mamaya çal&#;&#;&#;n.
  • Ses açmak için önerilen do&#;al bitkisel tedavileri uygulay&#;p ses tellerinizin yava&#;ça iyile&#;mesine yard&#;mc&#; olun.
  • Papatya çay&#; için. Papatya çay&#;, bo&#;az a&#;r&#;s&#; ve ses k&#;s&#;kl&#;&#;&#; için kullan&#;lan bir uygulamad&#;r. Yat&#;&#;t&#;r&#;c&#; etkisi de bulunur. Papatya çay&#;na bal eklenerek kullan&#;rsan&#;z daha etkili sonuçlar alabilirsiniz.
  • Sar&#;msak tüketebilirsiniz. Antibiyotik ve antioksidan özelli&#;i olan sar&#;msa&#;&#; tüketirseniz ses telleriniz h&#;zla eski sa&#;l&#;&#;&#;na kavu&#;acakt&#;r.
  • Doktorunuzun önerdi&#;i tedavileri ve yöntemleri özenle uygulay&#;n.
  • Sesinizin k&#;s&#;lmamas&#; ve sa&#;l&#;kl&#; olmas&#; için bol bol su içmeniz gerekmektedir. Su, ses tellerinin nemlenmesini sa&#;layan en do&#;al ve en sa&#;l&#;kl&#; içecektir.

Bo&#;az A&#;r&#;s&#;na &#;yi Gelen Do&#;al Yöntemler

Bo&#;az &#;ltihab&#;na Ne &#;yi Gelir? Belirtileri, &#;ifal&#; Bitkiler

Öksürü&#;e &#;yi Gelen Bitkiler 7 Do&#;al Bitki Çay&#;

Bitki Seti

Teslimat koşulları


Siparişleriniz oluşturulduktan sonra iş günü içerisinde hazırlanarak antlaşmalı kargo firmasına teslim edilmektedir.

Kargo firmasının yoğunluğuna bağlı olarak dağıtım süresi değişebilmekte olup; kargo takip  numarası ve tahmini teslim tarihi siparişinizde verdiğiniz iletişim numaranıza SMS olarak  iletilmektedir.

Not: Ekstrem durumlarda kargoların hazırlanma süreleri iş gününü aşabilmektedir.

İade Koşulları

 seafoodplus.info Hakkı, müşterinin satın aldığı ürünü; ambalajı bozulmamış, tahrip edilmemiş, kullanılmamış olmak kaydıyla teslim aldıktan sonraki 14 gün içerisinde kargo bedeli satıcı olarak tarafımıza ait olacak şekilde iade etme hakkı söz konusudur.

seafoodplus.infoınan her ürün üretici firmanın garantisi altındadır ancak internet sitemizde satılan hiçbir ürün hastalık tedavisi için kullanılmamaktadır. Tüm ürünlerimiz takviye amaçlı olup, yardımcı ve destekleyici olarak önerilmektedir. Ürün iadelerinde, ürünümüzden beklenen sonucun oluşmaması iade nedeni gösterilemez.

3.Müşteri, ürünleri teslim almadan önce kargo yetkilisi önünde kontrol ederek gönderileri teslim alması gerekmektedir. Eğer üründe hasar olmuşmuşsa yetkiliye tutanak tutturularak müşteri ürünü teslim almamalıdır. Ürün teslim alındığında kargo firmasının görevini eksiksiz yerine getirdiğini müşteri kabul etmiş demektir.

seafoodplus.info Teslim Uyarısı: Kargonuzu teslim almadan önce ürününüzü kontrol ediniz. Size gönderilen üründe bir yanlışlık, eksiklik veya hasar mevcut ise hemen kargo görevlisine Hasar Tespit Tutanağı tutturunuz ve Müşteri Hizmetlerimizi arayarak bize bildiriniz. Aksi takdirde imzaladığınız kargo teslim fişi, ürünü eksiksiz ve sağlam bir şekilde teslim aldığınız anlamına gelir. Hasar Tespit Tutanağı tutulmayan iadeleriniz veya şikâyetleriniz kabul edilmeyecektir.

seafoodplus.infojı açılmış, kullanılmış, hasara uğramış ürünlerin iadesi geçerli bir sebep göstermeksizin kabul edilmemektedir. Bu durumda ürün bedeli müşteriye iade edilmemektedir

seafoodplus.infojı açılmış, kullanılmış ürünlerde ürün kaynaklı bir hata olduğu müşteri tarafından tespit edilmişse, eksiksiz doldurulmuş ürün iade formu, ürün faturası fotokopisi ile birlikte Saraçoğlu Turizm Ve Çevre Teknolojileri San. Ve Tic. A.Ş. şirket adresimize en geç 10 gün içerisinde gönderilmelidir. Anlaşmalı olduğumuz Yurtiçi ve PTT kargo firmalarıyla tek kullanımlık iade kargo kodunu kullanarak şirket adresimize gönderilmelidir.

7.Ürün iade şartlarına uygun olarak iade edilen ürünün tarafımıza ulaşmasıyla birlikte iade süreci başlatılır. Ürün şartlarına uygunluğu kontrol edildikten sonra; üründe kullanımdan doğan bir kusur yoksa ve tarafımız kaynaklı bir sorun var ise ürün bedeli kredi kartınıza veya hesap numaranıza 10 gün içerisinde geri ödenir.

8.Ürün bedeli, bankanıza bağlı olarak 10 gün içerisinde ‘artı bakiye’ olarak kredi kartınıza yansır. Bu süreç tamamen bankanıza bağlıdır ve Saraçoğlu Turizm Ve Çevre Teknolojileri San. Ve Tic. A.Ş.’in bankanıza müdahale etme hakkı yoktur.

seafoodplus.info Kapsamı Dışındaki Ürünler; yılbaşı, sevgililer günü, anneler günü gibi belirli günlere yönelik ALICI’ ya özel olarak hazırlanan, satışa sunulan ve/veya ithal edilen ürünlerde, tüketicinin istekleri veya açıkça onun kişisel ihtiyaçları doğrultusunda hazırlanan, niteliği itibariyle geri gönderilmeye elverişli olmayan ve çabuk bozulma tehlikesi olan veya son kullanma tarihi geçme ihtimali olan malların, kampanya ve promosyon ürünlerin, ambalajı açılmış ve/veya kullanılmış olan ürünlerin iadesi alınamamaktadır.

Cayma hakkı, ürün iade koşullarına uygun olan iadelerin kargo bedelini kapsamakta, ürün değişiminden kaynaklı kargo bedelini kapsamamaktadır. Bu durumda tüketicinin cayma hakkını kullandığını kabul ederek iade işlemini gerçekleştirilir ve istediği başka bir ürün var ise yeniden sipariş edebilir. Cayma hakkının kullandığı kabul edilip iade işlemi yapıldığında kargo masrafı satıcı olarak şirketinize, yeniden başka ürün siparişi verildiğinde kargo masrafı ise tüketicinin kendisine aittir.

**İade talebinde bulunulması durumunda seafoodplus.info formunun doldurulması gerekmektedir.

nest...

batman iftar saati 2021 viranşehir kaç kilometre seferberlik ne demek namaz nasıl kılınır ve hangi dualar okunur özel jimer anlamlı bayram mesajı maxoak 50.000 mah powerbank cin tırnağı nedir