neşet ertaş hayatını kaybetti / Neşet Ertaş hayatını kaybetti Haberleri - NationalTurk

Neşet Ertaş Hayatını Kaybetti

neşet ertaş hayatını kaybetti

Neşet Ertaş hayatını kaybetti

Türk Halk Müziği bestecisi, söz yazarı ve yorumcusu Neşet Ertaş, İzmir'de 74 yaşında hayatını kaybetti.

yılında Kırşehir'de doğan Ertaş, bağlaması ve türküleriyle tanınıyordu. "Halk ozanı" olarak da bilinen Ertaş'ın babası, kendisi gibi ozan olan Muharrem Ertaş'tı.

Neşet Ertaş ilk defa müzikle 2 yıllığına gittiği ilkokulda tanıştı.

Keman ve bağlama çalan Ertaş'ın müzik kariyeri 'li yıllarda İstanbul'da başladı.

"Neden Garip Ötersin Bülbül" albümünün kaydının ardından sağlık sorunlarından dolayı yılında Almanya'ya giden Ertaş, ancak yılında İstanbul'a döndü.

Dönemin Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel, kendisine 'devlet sanatçılığı' unvanı sunmuş olmasına rağmen "halkın sanatçısı olarak kalmak" istediğini söyleyip bunu geri çevirmişti.

Ertaş'ın en çok bilinen albümlerinin arasında "Gönül Dağı", "Niye Çattın Kaşlarını", "Mühür Gözlüm" ve "Zahidem" bulunmakta.

Neşet Ertaş vefat etti

İZMİR

Önceki hafta rahatsızlanarak yakınları tarafından Medical Park İzmir Hastanesi'ne kaldırılan ve onkoloji servisinde tedavi altına alınan, dün ise ''primer hastalığı'' yoğun bakım servisine kaldırılan Ertaş, hayatını kaybetti.

İleri bir kanseri vardı
Ertaş'ın tedavisini yapan hastanenin Onkoloji Bölümü Başkanı Prof. Dr. Ahmet Uğur Yılmaz da, ünlü halk ozanının iki senedir hastalığı nedeniyle takip edildiğini ifade etti. Yılmaz, ''İleri bir kanseri vardı. 10 Eylül'de hastanemize yatmıştı. Gereken tedaviler yapıldı ama durumunda iyileşme olmayınca pazar günü yoğun bakıma alındı. Bu sabah 'te kendisini kaybettik'' şeklinde konuştu.

Bağlamayla çocukken tanıştı

Kırşehir'in Çiçekdağ ilçesinde doğan ve Kırşehir'in Abdalları'ndan olan Ertaş, keman ve bağlama çalmayı yaşlarında öğrendi.

Annesinin vefatından sonra Orta Anadolu Türkmen/Abdal Müziği geleneğinin bilinen en güçlü temsilcilerinden biri ve en büyük bozlak ustası babası Muharrem Ertaş ile yöredeki düğünlerde saz çalıp, türkü söylemeye başlayan Ertaş'ın etkilendiği tek kişi babası Muharrem Ertaş oldu.

Ertaş, 14 yaşında İstanbul'a giderek babasına ait ''Neden Garip Garip Ötersin Bülbül'' türküsünün adını verdiği ilk plağını çıkardı. Çok beğenilen bu plağı, diğer plak, kaset ve konserler takip etti.

Hepimiz bu devletin sanatçısıyız

Sağlık sorunları nedeniyle 'da Almanya'ya gitmek zorunda kaldı. Çocuklarının eğitimi ve sanatsal çalışmalarından dolayı 23 yıl Almanya'da kalan büyük ozan, yılında İstanbul'da verdiği konserle Türkiye'deki sahne hayatına geri döndü.

İzmir'e yerleşen ''Bozkırın tezenesi'', Süleyman Demirel'in cumhurbaşkanlığı döneminde kendisine sunulan ''Devlet Sanatçısı'' unvanını, ''Hepimiz bu devletin sanatçısıyız, ayrıca bir devlet sanatçısı sıfatı bana ayrımcılık geliyor'' diyerek kabul etmedi.

Ozana, yılında TBMM tarafından Üstün Hizmet Ödülü verildi. Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütü UNESCO da yılında Ertaş'ı ''Yaşayan İnsan Hazinesi'' olarak ilan etti.

Ünlüler türkülerini seslendirdi

Yıllar önce ''Kırşehirli Mahalli Sanatçı'' olarak bilinen Neşet Ertaş, türküleri, saz çalışı, sazının göğsünü adeta darbuka gibi kullanışı ile büyük beğeni topladı. Her yaştan dinleyene ulaşan Ertaş, samimi haliyle de gönüllerde taht kurdu.

Ertaş'ın çok sayıdaki türküsü Barış Manço, Cem Karaca, Selda Bağcan, Zeki Müren başta olmak üzere pek çok ünlü isim tarafından da seslendirildi. Son yıllarda sağlık sorunları nedeniyle İzmir ve İstanbul'da tedavi gören, çeşitli operasyonlar geçiren Ertaş, bir süre önce Medical Park İzmir Hastanesi'ne kaldırılmıştı.

69 yaşındaki Ertaş'ı tedavisi süresince eşi Seyhan, çocukları Döne, Canan ve Hüseyin Ertaş yalnız bırakmadı.

Mahalleye, taziye alanı oluşturuldu

İzmir'de tedavi gördüğü hastanede vefat eden Türk Halk Müziği sanatçısı ve Söz Yazarı Neşet Ertaş'ın yaşadığı Karabağlar ilçesindeki mahalleye, taziye alanı oluşturuldu.

Karabağlar Belediyesi Başkan Vekili Vahap Batuhan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Ertaş'ın oturduğu Karabağlar Yunus Emre Mahallesi  Sokak'taki evinin önüne taziye için sandalye ve masalar konulduğunu söyledi.

Hoparlörlerden Ertaş türküleri

Türk Halk Müziği Sanatçısı ve Söz Yazarı Neşet Ertaş'ın vefatı dolayısıyla memleketi Kırşehir'de belediye hoparlörinlerden sanatçının türküleri çalınıyor.
Kırşehir'de cenaze töreni nedeniyle kentteki bazı otellerde rezervasyonların dolduğu, tur şirketlerinin cenaze törenine katılacak vatandaşları Kırşehir'e getirmek için çalışma başlattığı öğrenildi.
Belediye de kent merkezinde bulunan hoparlörlerden Neşet Ertaş'ın türkülerini çalıyor, esnaf da iş yerlerinde büyük ustanın türkülerini dinliyor.

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
kaynağı değiştir]

Yılları arasında yaptığı kendisinin bile hatırlamakta zorlandığı birçok plak/albümden bazıları şunlardır:

  • Aşk Elinden Ağlayan
  • Bir Leyla Misali
  • Ceylan
  • Çoban
  • Diloyloy Halay Havası(Köprüden Geçti Gelin)
  • Engeller Koymuyor Yar Sana Varsam
  • Giyindim Kuşandım Gittim Düğüne
  • Hareli Gelin
  • Hasta Düştüm
  • Kıbrıs Destanı
  • Sar Leyla Leyla
  • Şeytanın Atına Binip Yeldirme
  • Tor Şahin Misali
  • Uyma Sakın
  • Varıp Bir Kız On Yaşına Değince
  • Vefasız Yar Aşkına (vay bana vah bana)
  • Yardan Tatlısı Bulunmaz
  • Yolcu

Albümleri[değiştir kaynağı değiştir]

Tek parçalar[değiştir

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası