8 mart sınavlar / Sınav Tarihlerimiz 8 Mart - 19 Mart - BEYLERBEYÄ° MESLEKÄ° VE TEKNÄ°K ANADOLU LÄ°SESÄ°

8 Mart Sınavlar

8 mart sınavlar

Yükseköğretim Kurumları Sınavı

DUYURU
(8 Mart )

YKS: Başvuruların Alınması

Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS), Haziran  tarihlerinde yapılacaktır. 17 Haziran tarihinde Temel Yeterlilik Testi (TYT), 18 Haziran tarihinde sabah oturumunda Alan Yeterlilik Testleri (AYT), öğleden sonra oturumunda Yabancı Dil Testi (YDT) uygulanacaktır.

Sınava başvurular, Mart  tarihleri arasında yapılacaktır.

Adaylar başvurularını, 8 Mart  tarihinde saat 'den itibaren ÖSYM Başvuru Merkezleri aracılığıyla veya bireysel olarak ÖSYM'nin monash.pw adresinden veya ÖSYM Aday İşlemleri Mobil Uygulaması'ndan yapabilecektir.

Sınava ilişkin ayrıntılı bilgi YKS Kılavuzu'nda yer almaktadır. Sınava başvurmak isteyen adaylar, Kılavuz'a aşağıdaki bağlantıdan erişebilecektir. Sınava başvuracak adayların Kılavuzu dikkatle incelemeleri gerekmektedir. 

Milli Savunma Üniversitesi Askerî Öğrenci Aday Belirleme Sınavı'na (MSÜ) başvuran adayların da Milli Savunma Bakanlığı tarafından Milli Savunma Üniversitesine yerleştirme işlemlerine alınabilmeleri için YKS'ye başvuru yapmaları zorunludur. Ayrıntılı bilgi MSÜ Kılavuzu'nda yer almaktadır.

Adaylara ve kamuoyuna saygıyla duyurulur.

ÖSYM BAŞKANLIĞI


Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) Kılavuzuna ulaşmak için tıklayınız.

Liselerde y&#;z y&#;ze sınavlar 8 Mart’ta

Milli Eğitim Bakanlığı’nca 1 Mart pazartesi günü Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı’nda yapılacak değerlendirmeler sonucunda valilik il hıfzıssıhha kurullarınca “yerinde karar” uygulamasına bağlı olarak eğitim öğretim faaliyetlerine devam edileceği duyurulmuştu. Birinci dönem liselerde yapılamayan yüz yüze sınavlar için okullar 8 Mart’tan itibaren planlama yapılacağı öğrenildi. Yerinde karara bağlı olarak, okulların açılmayacağı yüksek risk içeren illerde liselerdeki yüz yüze sınavlar da ertelenecek.

Haberin Devamı

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, CNN Türk’te sınavların yüz yüze yapılmasına ilişkin tartışmalarla ilgili olarak, şunları söyledi: “Sınav sadece liselerle ilgili söz konusu. Neden lisede olması gerekiyor da ilkokulda olmaması gerekiyor? Çünkü ilkokulun daha farklıdır, ilkokullarda karne notu vermiyoruz. Ama lisenin akademik hedefleri daha yüksek. Bizim destekleme yetiştirme kurslarımız ağustostan beri açık. Çocuklarımızın geleceğe dönük yapmaları gereken ödevler var. Eylülden 1 Kasım’a kadar olan döneme kadar bir karne notu vermek istiyoruz. Okullar kapanmadan önce yüzde 40’ı da sınava girdi. Şu ilde risk yüksek olduğu için okullar açılmayacak dendiğinde sınavlar zaten olmayacak. Sınavların yapılması için ortam müsait. Çok riskli şehirlerde sınav yapmayacağız.” 

nest...

oksabron ne için kullanılır patates yardımı başvurusu adana yüzme ihtisas spor kulübü izmit doğantepe satılık arsa bir örümceğin kaç bacağı vardır