küçük paten fiyatları / Paten Çeşitleri | Paten Fiyatları ve En Sevilen Paten Modelleri

Küçük Paten Fiyatları

küçük paten fiyatları

Paten

Patenler her yaştan bireyin keyifli vakit geçirmelerini sağlayan eğlenceli spor ekipmanları arasında yer alıyor. İlk örnekleri yüzyılda Hollandalılar tarafından ortaya çıkan bu alet, daha sonra İngiltere ve farklı ülkelerde de kullanılmaya başlanıyor. Botu andıran ayakkabıların altına çeşitli ölçülerdeki telerleklerin monte edilmesinden oluşan bu ürün, herkesin keyifli vakit geçirmesini sağlıyor. Günümüzde pek çok türü olan patenler, kullanım amacına göre değişik özellikler gösterebiliyor.

Paten çeşitleri genel anlamda bu sporun yapılma tarzın göre de çeşitlilik gösteriyor. Dans patenleri, tasarımlarıyla diğer modellerden ayrılıyor. Aynı şekilde hız tutkunları için dizayn edilen patenlerin yapısal özellikleriyle yeni başlayan bireyler için üretilenler farklılık gösteriyor. Biz de bu yazımızda hem kendiniz hem de çocuğunuz için seçebileceğiniz ideal patenler hakkında bilgi vermeyi amaçladık.

Kayma Zevkine Göre Farklı Paten Çeşitleri Her Kesime Hitap Ediyor

Kayma Zevkine Göre Farklı Paten Çeşitleri Her Kesime Hitap Ediyor

Her yaştan insanın keyifle yaptığı aktivitelerden bir tanesi olan paten kaymak; spor veya hobi amaçlı gerçekleştirilebiliyor. Kullanım amacına göre farklı özelliklere sahip paten modelleri sunuluyor. Her bir paten modeli içerisinde ayrı özellikleri barındırdığı için tekerlekli paten satın almadan önce seviyenizi belirlemeniz ve beklentilerinize karar vermeniz gerekiyor. Öncelikle ayak yapınıza uygun bir paten tercih etmelisiniz. Her paten çeşidi her ayak yapısına uygun olmayabiliyor.

Sürüş esnasında sizi rahatsız etmeyen ve ayağınıza ideal şekilde oturan bir paten seçmek oldukça önem taşıyor. Paten numaraları da özen göstermeniz gereken bir diğer nokta olarak geçiyor. Sizin için en uygun paten ayakkabı numaranızla aynı bedene sahip olan paten oluyor. Ayağınıza bol gelmemesi, ayağınızı sıkmaması ve kavraması için bir beden küçük veya büyük patenlerden uzak durmak gerekiyor.

Normalde 40 numara ayakkabı giyiyorsanız 40 numara paten tercih etmelisiniz. Kadınların ayaklarına uygun olarak paten 38 numara şeklinde de üretilebiliyor. Benzer şekilde çocuklara yönelik üretilen 25 numara patenler de minik ayakların bu zevki tatmasını sağlıyor. Tıpkı ayakkabılar gibi patenlerde de numara çeşitliliği bulunuyor. Paten markaları tarafından üretilen çok sayıda paten türü bulunuyor.

Eğer başlangıç seviyesinde bir kullanıcıysanız mümkün mertebe kolay kontrol edebileceğiniz modellere yönelmelisiniz. Bu doğrultuda fitness, urban, agresif, hız ve slalom çeşitleri arasından başlangıç pateni olarak fitness paten tercih edilebiliyor. Fitness dışındaki türler başlangıç seviyesindeki kullanıcılar için uygun olmuyor. Aynı şekilde alıştırma pateni de yeni başlayanlar için ideal ürünler arasında yer alıyor.

İleri seviyede bir kullanıcısıysanız sürme amacınıza göre diğer paten seçenekleri arasından da seçim yapabilirsiniz. Fitness patenler genellikle spor amacıyla düz alanlarda sürmek üzere kullanılıyor. Bu patenlerle kaymanın dışında bazı basit hareketleri de yapabilirsiniz. Özellikle patenler, sahil yolu gibi boş ve düz zeminlerde sürülebiliyor. Spor, artistik, sürat ve hareket pateni çeşitleri de fitness gibi ileri seviye kullanıcıların tercih ettiği ürünler arasında sayılıyor.

Urban paten alternatifleri ise fitnesstan farklı olarak daha engebeli zeminlerde kullanılıyor. Bu modeller, farklı atlama tekniklerini denemeyi de mümkün kılıyor. Üstelik fitnessa göre çok daha dayanıklı bir yapıya sahip oluyorlar. Her ne kadar bazı kullanıcılar urban patenlerle başlangıç yapmayı tercih edebiliyor olsalar da bir süre fitness kullandıktan sonra urbana geçmek çok daha doğru oluyor. Topuk frenleri bulunmayan bu modellerle bozuk zeminlerde rahatlıkla paten sürmek mümkün hale geliyor.

Slalom patenler ise ağırlıklı olarak yere dizili olan konilerin arasından geçmek üzere kullanılıyor. Bu patenlerle çok farklı slalom hareketleri deneyebilirsiniz. Manevra kabiliyeti üst seviyede olan bu patenlerde de topuk freni yer almıyor. Özellikle frensiz yapısı nedeniyle başlangıç seviyesindeki kullanıcılar için pek tavsiye edilmiyor.

Agresif paten ise genellikle normal sürüşlerin kullanıcıyı kesmediği seviyelerde tercih ediliyor. Tırabzanlarda ya da rampalarda kaymak ve yüksek yerlerden atlamak amacıyla kullanabileceğiniz bu patenler, dayanıklı ve sert yapılarıyla güçlü bir sürüş deneyimi vadediyor. Üstelik ebat olarak da fitness modellerinden daha küçük boyutlarda dizayn ediliyor. Küçük tekerlekleri bulunan bu patenler, farklı atlayışlar yapmak ve farklı tarz kayışlarda tecrübe edinmek isteyenler için bir başlangıç aşaması olarak görülüyor.

Öte yandan inline ve quad modeller de dans pateni olarak tercih edilen ürünler arasında bulunuyor. Bu patenleri alarak çeşitli artistik hareketleri yapmak diğerlerine göre daha da kolaylaşıyor. Yarı profesyonel paten olarak ifade edilen ürün çeşitleri de ileri seviye sporcuların tercih ettiği ürünler arasında yer alıyor. Paten çeşitlerini bu seviyeleri baz alarak satın almanız mümkün.

Son olarak hız pateni ise hızlı paten sürme isteği olan kullanıcılar tarafından tercih ediliyor. Normal boyutlardan daha büyük tekerleklere sahip bu patenler, başlangıç seviyesindekilere kesinlikle tavsiye edilmiyor. Çünkü sahip oldukları hız nedeniyle dengeyi sağlamak epey zor oluyor. Kullanıcıların olabildiğince hızlı gidebilmesi için tasarlanan hız patenleri ebat olarak da diğer tüm patenlerden büyük görünüyor.

Paten Parçaları Patenin Genel Performansına Etki Ediyor

Paten Parçaları Patenin Genel Performansına Etki Ediyor

Bir paten satın alacağınız zaman patenin türünün yanı sıra farklı parçalarına da hakim olmalı ve buna göre tercih yapmalısınız. Genellikle patenler bot, frame, rulman, tekerlek ve fren gibi parçalardan oluşuyor. Paten bot, patenin ayağa giyilen kısmını oluşturuyor. Botların hareket edebilen bilek kısımlarına cuff adı verilirken sert plastik gövdeye ise shell deniyor. Bot içerisinde yer alan liner adındaki iç bot, çok daha ergonomik ve rahat bir duruş el etmek için tasarlanıyor. Hatta liner içerisinde bazı darbeleri emebilmesi için alt taban yer alıyor.

İsteyen kullanıcılar bu bölgeye ilave silikon taban da yerleştirebiliyor. Bu ilave tabanlara ise shock absorber (şok emici) adı veriliyor. Tekerleklerin takıldığı bölüme ise paten frame ismi veriliyor. Tekerlekler axle adı verilen miller ile frame kısmına tutturuluyor. Frame ise paten botuna arkadan ve önden iki adet vida kullanılarak tutturuluyor. Özellikle agresif türü patenlerde ekstra olarak UFS ismi verilen bir sistem bulunuyor.

Paten parçalarında önemli bir yere sahip olan bölümler arasında fren bulunuyor. Frenler sayesinde patenciler ayaklarını hareket ettirerek durabiliyor ya da yavaşlayabiliyor. Özellikle paten sürmeye yeni başlayanların mutlaka topuk freni yapmayı iyi bir şekilde öğrenmesi gerekiyor. Frenli paten yeni kullanıcıların güvenliği açısından avantaj sağlıyor.

Frenler ağırlıklı olarak sağ patenlerin topuk kısımlarına monte ediliyor. Ancak agresif ya da slalom paten kullanan kişiler topuk freni tercih etmiyorlar. Çünkü topuk freni bir noktada patencinin hareket kabiliyetini kısıtlıyor. Bu nedenle agresif ya da slalom paten kullanan kişilerin durma ve yavaşlama hareketleri konusunda çok daha dikkatli olması gerekiyor. Orta seviye paten modellerinde de bu fren sistemini görebilmek mümkün olabiliyor.

Paten fiyatları ise patenin genel kalitesine, türüne, tekerlek yapısına, rulman yapısına ve kullanılan malzemeye göre değişkenlik gösteriyor. Genç paten fiyatları da patenlerin tasarımları gençlerin ilgi duyabileceği sıra dışı desenlere sahip olduğu için standart modellerden daha farklı olabiliyor. Bunun yanı sıra değişik materyallerden üretilen veya yenilikler barındıran paten çeşitleri de farklı şekilde fiyatlandırılabilir. Örneğin zıplayan, korumalı, makaralı ve kauçuk paten türleri özelliklerine başka başka fiyatlarla tüketicilere sunulur.

Paten seti içerisinde paten sürmeye hemen başlamak için ihtiyaç duyulan tüm ekipmanlar yer alıyor. Ancak bir paten takımı alacağınız zaman çeşitli paten aksesuarları da edinmeniz gerekiyor. Elektrikli, LED’li ve şarjlı paten çeşitleri değişik aksesuar ve çalışma prensibine sahip ürünler olarak karşımıza çıkıyor. Yine klasik modellerde de farklı aparatları görebilmek mümkün olabiliyor.

Güvenli bir sürüş deneyimi yaşamak ve muhtemel kazalara karşı kendinizi korumak amacıyla paten dizlik, kask ve eldiven gibi ekipmanları mutlaka takmalısınız. Bunun için bir paten koruma seti de satın almak doğru tercih oluyor. Ayrıca çok daha rahat bir kullanım için ayarlanabilir paten alternatifleri arasından ürün seçimi yapılabiliyor. Pateninizin türlerine ve teknik özelliklerine karar verdikten sonra zevkinize göre pembe, mor, mavi, kırmızı, beyaz,sarı, yeşil ve siyah paten tercihinde de bulunabilirsiniz. Renkli patenlerle bu aktivitenin enerjisini de dilediğiniz ortama taşıyabilirsiniz.

Rulmana Göre Paten Seçimi

Rulmana Göre Paten Seçimi

Patenlerin tekerleklerinin içerisinde rulmanlar yer alıyor. Rulmanlar, mille teker arasındaki sürtünmeyi en aza indirmek maksadıyla kullanılıyor. Sahip oldukları özelliklere göre farklı rulman tipleri de oluyor. Örneğin agresif tipi patenlerde royalplate ve grindplate gibi özel rulmanlar bulunuyor. Bu farklı rulmanlar grind hareketlerinin ideal şekilde yapılabilmesini sağlıyor.

Tekerleklerin rahat ve hızlı dönmesini sağlayan rulmanlar genellikle ABEC ya da SG şeklinde gösteriliyor ve standartlara göre ve 11 gibi numaralandırılıyor. Kaliteli paten arayışında olanlar için ABEC 7 patenler oldukça ideal bir performans sunabiliyor. Dilerseniz orta seviye olan ABEC 5 patenleri de tercih edebilirsiniz. Frame yan duvarlarıyla tekerleklerin arasında yer alan pullara frame spacer ismi veriliyor. Bir tekerleğe iki rulman takılırken iki rulmanın arasında da bir adet pul koyuluyor.

Rulman toleransını belirleyen ABEC değerinde değerin artışıyla rulmanın çalışabildiği devir sayısı artıyor. Dolayısıyla patenin hızı da artıyor. Ancak ABEC değerinin artmasıyla rulmanın darbelere karşı dayanımında da bir azalma meydana gelebiliyor. Bu yüzden profesyonel paten seçimi yaparken hızlı ancak darbelere karşı dayanıklı ve çabuk dağılmayacak modeller arasından tercih yapmak gerekiyor. Genel olarak ABEC 1 değerindeki rulmanların düşük performans ve ABEC 9 değerindeki rulmanların ise yüksek performans sunduğundan bahsedilebiliyor. Paten önerileri arasından tercih yaparken paten rulmanının ABEC değerine de dikkat etmek önemli oluyor.

Paten Tekerleklerine Göre Paten Seçimi

Paten Tekerleklerine Göre Paten Seçimi

Paten tekerlekleri de patenlerin hızlarına direkt olarak etki eden faktörlerin başında geliyor. 3, 4, 5 ve 6 tekerlekli paten türleri sporcuların ihtiyaçlarına göre kullanıma sunuluyor. Tekerlek sayısı kadar boyutu da paten seçiminde önem arz ediyor. Paten tekerleklerinin boyutu büyüdükçe patenin de hızı artıyor. Ancak büyük tekerleklerin dönebilmesi için çok daha fazla enerjiye ihtiyaç duyuluyor.

Ağırlık merkezinin yere yakın olduğu küçük tekerlekli patenlerde ise hızlanmak çok daha kolay olurken manevra kabiliyeti de üst seviyeye çıkıyor. Paten tekerleklerinin sertili A harfi ile gösteriliyor. 78A ile 93A arasında değişiklik gösteren paten tekerleklerinin sertlikleri rakam yükseldikçe artıyor. Örneğin yeni başlayanlar için yumuşak özellik taşıyan teleklekler idealdir. Orta seviye paten kullanıcılarına ise hafif yumuşak veya sert tekerlekler önerilebiliyor.

Sert tekerlekler çok daha dayanıklı ve hızlı olurken yumuşak tekerlekler daha yavaş olmalarına rağmen başarılı bir yol tutuşu sağlıyor. Bunun yanı sıra yumuşak tekerlekler, yolda bulunan çeşitli bozulmalardan ve engebelerden çok daha az etkileniyorlar. Buna rağmen yumuşak tekerlekli patenlerin daha yavaş olduğunu da bilmek gerekiyor. Hidrojen teker patenler ise yüksek hızın yanı sıra uzun ömürlülük sunuyor.

Patenlerin tekerlek çapları da değişkenlik gösteriyor. Genel olarak fitness türü patenlerde 72 mm ile 92 mm arası çapta tekerlekler, urban patenlerde 75 mm ile 90 mm arası çapta tekerlekler, agresif türü patenlerde 44 mm ile 59 mm arası çapta tekerlekler ve hız türü patenlerde 84 mm ile mm arası çapta patenler ideal bir performans sağlıyor. Genel olarak tercih edeceğiniz standart bir patende 80 mm çapa sahip tekerlekler olmasına özen gösterebilirsiniz.

Bunların yanı sıra sert tekerlekler hızlı olmalarına rağmen fazlasıyla kaygan olabiliyorlar. Dolayısıyla yeni başlayanların sert tekerleklerle paten sürmeyi kavraması zorlaşıyor. Bu nedenle ortalama olarak 80A yumuşak tekerleklere sahip bir paten kullanılabiliyor. Silikon paten olarak da adlandırılan silikon teker paten modellerine de bir göz atabilirsiniz.

Çocuk Paten Seçiminde Dikkat Edilmesi Gereken Noktalar

Çocuk Paten Seçiminde Dikkat Edilmesi Gereken Noktalar

Paten yetişkin insanların yanı sıra çocukların da kullanabileceği bir ürün olarak geçiyor. Çocuklar başarılı bir şekilde ve destek almadan yürümeye başladıktan sonra, eğer iyi denge kurabiliyorlarsa rahatça paten sürebiliyorlar. Fakat çocukların yaşına göre kullanmaları gereken patenler de değişkenlik gösteriyor. Bu nedenle 3 yaş paten ya da 5 yaş paten gibi farklı modeller üretiliyor. Ayrıca bir çocuğun paten kayabilmesi için en azından 3 yaşında olması bekleniyor.

Ebeveynler çocuklarının kullanım alışkanlıklarına göre çift tekerlekli paten, üç tekerlekli paten ya da dört tekerlekli paten tercih edebiliyor. 4 tekerlekli paten olarak geçen inline skate modeller dingil ihtiyacı bulundurmadıkları için quad skate modellerden çok daha hafif oluyor. Çocuğunuzun paten sürerken yorulmasından endişe ediyorsanız bu modellere yönelebilirsiniz. Ayrıca bu modellerin tekerleklerinin hacmi çok daha az olduğu için sürtünme ihtimali de en aza indiriliyor.

Tercihe göre 3 tekerlekli paten ürünlerine de göz atabilirsiniz. 3 ve 4 tekerlekli paten fiyatları ürünün malzeme kalitesine ve tasarımına göre değişkenlik gösterebiliyor. Çocuklar için üretilen patenler genellikle 4 ve 5 numaraya kadar kolayca ayarlanabiliyor. Bu nedenle çocuğunuz satın aldığınız bir pateni uzun yıllar boyunca rahatlıkla kullanabiliyor. Ancak paten tercihi yaparken ayarlarının doğru çalıştığından ve basit şekilde ayar yapılabildiğinden emin olmak gerekiyor.

Ayarlanmayan bir paten satın aldıysanız patenin çocuğunuzun ayağına tam oturması gerekiyor. Bunun için de çocuğunuzun normal spor ayakkabı numarasından bir numara büyük olan bir paten sipariş edebilirsiniz. Yine de paten numaralarının markadan markaya değişkenlik gösterebildiğini unutmamalısınız. Numara kadar önemli bir diğer noktanın da paten tasarımı olduğunu belirtmek gerekiyor. Kız çocuk patenlerinin renk ve desen yapısıyla diğerleri arasında çeşitli farklar bulunabiliyor. Bu nedenle paten seçiminde çocuğunuzun severek kullanmasını sağlamak amacıyla renk ve desen tercihine de önem vermeniz gerekiyor. Erkek çocuk pateni çeşitlerinde de bu durum söz konusudur. Bu sayede çocukların kendi zevklerini ve tercihlerini yansıtan patenlerle daha keyifli vakit geçirmeleri mümkün oluyor.

Yalnızca çocuklar için değil her yaştan patenci için bilek desteği oldukça önemli bir konu haline geliyor. Dolayısıyla çocuğunuza paten alırken bilek desteğine dikkat etmelisiniz. Bilek desteğinin bazı durumlarda sadece varlığı yeterli olmuyor. Bu nedenle konforlu ve rahat malzemelerden yapılmış bir bilek desteğinin olmasına özen göstermek gerekiyor. Özellikle bebek patenleriyle birlikte bu koruyucu ekipmanların alınması önem arz ediyor.

Bunun yanı sıra hem güvenli hem de konforlu bir sürüş deneyimi yaşayabilmek adına belirli bir yüksekliğe sahip olan paten dış botlarının da bulunmasına dikkat etmelisiniz. Bazı ebeveynler çocukları için yavaş dönüş sunan paten tekerleklerini tercih edebiliyor. Bu durum başlangıç seviyesi için makul görünüyor olsa da paten sürmeyi çok çabuk öğrenen çocuklar için çeşitli sorunları da beraberinde getirebiliyor. Dolayısıyla çocuğunuzun paten sürme becerilerine güveniyorsanız kısa sürede patenlerinin yenilemek zorunda kalmayacağınız rahat dönen tekerleklere sahip patenlere yönelebilirsiniz.

Çocukların güvenli bir şekilde paten sürebilmesi için doğru pateni seçmek maalesef yeterli olmuyor. Onlara güvenli bir sürüş alanı oluşturmuş olsanız dahi koruma setlerinden de mutlaka edinmeli ve sürekli olarak takmasını öğretmelisiniz. Bunun için kaskın yanı sıra dizlik, bileklik ve dirseklik gibi ilave koruyucu ekipmanlara ihtiyaç duyuluyor. Bu ekipmanlar sayesinde çocuklar paten sürmeyi öğrenirken yaşayacakları kazaları en az hasarla ve büyük bir sorun yaşamadan atlatabiliyorlar.

Aksi takdirde sürat kazandıklarında veya bir düşme durumuyla karşı karşıya kaldıklarında çok daha ciddi problemler ortaya çıkabiliyor. Çocuğunuz paten modeli konusunda net bir karara varamıyorsa ona tekerlekli ayakkabı modellerini de önerebilirsiniz. İstenildiği zaman ayakkabı istenildiği zaman da paten olan bu modeller, paten sürme keyfini tam olarak yaşatamıyor olsalar da farklı ve eğlenceli bir deneyim sunabiliyorlar.

Çocukların Sevdiği ve Rahatça Kullanabildiği Patenler

Çocukların Sevdiği ve Rahatça Kullanabildiği Patenler

Fitness yetişkin patenlerinde olduğu gibi çocuklar için üretilen patenlerde de büyük arka frenler bulunuyor. Bu frenler gerekli görünen durumlarda kolaylıkla çıkartılabiliyor. Ancak arka frenlerin özellikle başlangıç seviyesindeki çocuklar için büyük bir gereklilik olduğunu unutmamalısınız. Eğer çocuğunuz paten kayma konusunda yeterince gelişmişse ve frensiz şekilde durma stillerinin de öğrenmişse bir süre sonra patenden frenleri rahatça çıkartabilirsiniz.

Oğlanlar ve kızlar için paten seçimi yaparken patenin rahat bir şekilde giyilebilmesine ve çıkarılabilmesine de ekstra özen gösterilmesi önemli oluyor. İdeal bir çocuk pateninde çoklu kapama tokalarının ve esnek kayışlarının yanı sıra ayağı iyi sarmasına rağmen ayaktan rahat çıkarılabilme özelliğinin de bulunmasına gerekiyor. Özellikle bu detay için patenin iç botunun genel özelliklerine göz atabilirsiniz.

Çocuklar için üretilen paten alternatifleri arasında her yaştan çocuğun ilgisini çeken ışıklı paten seçenekleri de bulunuyor. Çocuklar genellikle bu modelleri farklı göründüğü için seviyor olsalar da özellikle gece paten kayan çocukların güvenliğini sağlama konusunda bir hayli işlevsel olabiliyorlar. Işıklı paten fiyatları, ürünün markasına, modeli ve kalitesine göre farklılaşabiliyor. Paten seçimi yaparken en yüksek fiyatlarla satılan ürünün en kaliteli ve çocuğunuz için en uygun paten olduğunu düşünmemelisiniz.

Bütçeniz doğrultusunda ürün seçimi yaparken fiyattan çok çocuğunuzun ayak yapısına ve beklentilerine uygun olan bir model tercih etmeye özen göstermelisiniz. Çünkü çocuğunuzun sürüş güvenliği ve keyfi için seçeceğiniz model, her çocukta aynı etkiyi bırakmayabiliyor. Dolayısıyla standart tavsiyelere ya da önerilere bakarak seçim yapmak yerine çocuğa uygun bir pateni bulmak gerekiyor. Bu ayrıntı yetişkinler için de geçerliliğini koruyor. Kadın ve erkek paten çeşitlerinin de kullanıcıların ayak yapısına tam oturması gerekiyor

Çocuğunuz ya da kendiniz için bir paten satın almayı düşünüyorsanız farklı paten türleri ve modelleri arasında detaylı bir inceleme yapmak için dünyanın önde gelen markalarını bünyesinde bulunduran Trendyol’daki ürünlere göz atabilirsiniz. Trendyol'da indirimli patenler ve avantajlı paten setleri bulunuyor. Beklentilerinizi en ideal şekilde karşılayan pateni seçtikten sonra Trendyol avantajları sayesinde hemen satın alabilir ve paten sürme keyfini yaşamaya başlayabilirsiniz.

Paten

Paten

Spor ya da hobi amaçlı yapılan en keyifli aktivitelerde biri olan paten, hemen her yaştan kişinin ilgisini çeker. Farklı özelliklere sahip olan patenler kullanım amacına göre çeşitlilik gösterir. Paten fiyatları, kullanılan paten spor ayakkabı ürünün markasına, özelliklerine, çeşidine ve kalitesine göre farklılık gösterir. Paten kaymak için paten satın almadan önce seviyenizi belirlemeniz önemlidir. Yetişkin, çocuk ve profesyonel paten modelleri, paten markaları tarafından üretilir. En iyi paten markaları, kız çocuk paten markaları, quad paten çeşitleri ve fiyatları için Decathlon patenleri ve paten fiyatlarını inceleyebilirsiniz.

En uygun paten almanın yanı sıra uygun paten çantası ve paten koruma seti, uygun spor destek frenler, ucuz silikon teker, rulmanlar ekipman malzemelerini de inceleyebilirsiniz. Koruma ayakkabı paten, 4 tekerlekli paten ve rulman patenli ayakkabı fiyatları hakkında ayrıntılı bilgiye sahip olabilir, ucuz silikon paten fiyatları ile ayırdığınız bütçeye uygun en iyi pateni kolayca satın alabilirsiniz.

Paten Nedir?

Paten, deri ya da plastik materyaller kullanılarak tasarlanan ve altında en az 2 tekerlek veya çelik monte edilen, buz üzerinde ya da düz zeminde kaymaya yönelik üretilen bir spor aletidir. Paten silikon tekerlekler ya da çelik bıçak şeklinde alt bölümden oluşur. Geniş bir kullanım alanına sahip paten ayakkabı; hokey, paten yarışı ya da rollerblade paten sporları için de giyilir. Çocuk paten, kadın paten, erkek paten olmak üzere temelde üçe ayrılır. Yetişkin çift tekerlekli paten genellikle paten kaymayı öğrenen orta düzey kullanıcılar tarafından tercih edilir. Çocuk pateni, çocukların henüz denge kurmaya tam hâkim olamadıklarından dolayı 4 tekerlekli orjinal paten şeklindedir.

Paten tekeri, çizgi şeklinde çelikten ise bu çeşit buzda kullanıma uygundur ve inline paten olarak tanımlanır. Paten tekerleği, dönen silikon tekerleklerden oluşuyorsa düz zeminde kullanıma uygundur. Paten silikon tekerlek ve tekerlekli paten, buz üzerinde kullanılamaz kayma riskini artırır. Silikon teker paten kayarken düşme riskine karşı mutlaka paten kaskı giyilmelidir. Özellikle çocuklar paten çocuk tekerlekli modellerle ya da paten alıştırma pateni ya da ayakkabı paten ile kaymaya başlamalıdır. Kız patenleri ile erkek çocuk patenleri arasında yapı açısından belirgin farklılıklar yoktur.

Paten yetişkin, erkek ve kız paten çeşitleri, mavi paten, siyah paten, pembe paten, mor paten gibi farklı renklerde tasarlanabilir. Daha pratik bir kullanım için patene dönüşen ayakkabı ve paten fiyatları ucuz seçeneklerini değerlendirebilirsiniz. Oxelo fit 3 çocuk modelleri ve Oxelo MF çocuk paten gibi birbirinden farklı Oxelo paten modellerini, en uygun fiyat garantisi ile Decathlon’dan bulabilirsiniz.

Paten Çeşitleri Nelerdir?

Patenler, dört tekerlekli patenler (quad skates) ve çizgi patenler (inline skates) olmak üzere iki ana modele ayrılır. Paten çeşitleri şunlardır:

  • 4 tekerlekli paten: Paten ayakkabısının ön bölümünde iki arka bölümünde iki tekerlek olmak üzere 4 tekerlekten oluşan paten çeşididir. Kız çocuk paten ve erkek çocuk paten çeşitleri genellikle dört tekerlidir. Dört tekerlekli paten modelleri, silikon tekerlekli paten şeklinde tasarlanır.
  • Hız pateni: Hızlı paten sürmek isteyenler için özel olarak tasarlanan hız pateni, profesyonel paten yapanlar tarafından tercih edilir. Tekerlekleri normal patenlere oranla küçüktür ve ebat olarak ise diğer patenlere oranla daha büyüktür.
  • Urban paten: Engebeli zeminler için kullanılan paten çeşididir. Freeride paten olarak da bilinir.
  • Agresif paten: Serbest sokak stili için tasarlanan paten çeşididir.
  • Fitness paten: Başlangıç pateni olarak kullanılan ve düz zeminler için tasarlanan paten çeşididir.
  • Slalom paten: Arka arkaya kolayca manevra yapmanıza yardımcı olan, yere belirli aralıktaki mesafeler ile dizili konilerin arasından rahatça slalom hareketi yaparak geçmenizi sağlayan paten çeşididir. Topuk freni olmadığı için başlangıç seviyesi için pek uygun değildir.
  • 3 tekerlekli paten: Tekerlek çapı mm arasında olan hızlı kayma için tasarlanmış modellerdir.
  • Quad paten: Bilek kısmı kısa ayakkabı şeklinde tasarlanan seafoodplus.info paten hem ayakkabı olarak kullanılabilen 2 tekerlekli paten çeşididir. Quad paten ayakkabı, alıştırma pateni olarak kullanılabilir.

Fitness Paten Nedir?

Genellikle spor yapmak amacıyla kullanılan ve sahil yolu, yürüyüş yolu gibi düz zeminler için tasarlanan silikon tekerlekli paten çeşididir. Patene yeni başlayanlar için ideal bir seçimdir ve kullanımı oldukça rahattır.

Urban(freeride) Paten Nedir?

Engebeli zeminler için tasarlanan urban patenler yetişkin paten modelleri arasında yer alır. Farklı atlama teknikleri için özel olarak üretilir ve dayanıklı bir yapıya sahiptir. Topuk freni bulunmadığı için patene yeni başlayanlara önerilmez.

Quad Paten Nedir?

Ön kısmında 2 arka kısmında iki adet toplamda dört tekerleğin bulunduğu quad paten, bilek kısmı ince bir paten çeşididir. Hafif olduğu için çocuklar tarafından da rahatlıkla kullanılabilir. 37 40 numara paten çeşitleri kadınlar için de uygundur.

Agresif Paten Nedir?

Küçük tekerleklere sahip olan agresif patenler, darbeye karşı dayanıklıdır. Rampa ve trabzanlardan kaymak için kullanılan bu modeller aynı zamanda yüksek yerlerden atlamak için de idealdir. Agresif paten hakkında daha ayrıntılı bilgi için “Agresif paten nedir? Agresif paten hakkında merak ettikleriniz” yazımızı okuyabilirsiniz.

Hangi Paten Çeşidi ile En Çok Hız Yapılabilir?

Paten tekerlekleri büyüdükçe patenin hız yapma kabiliyeti artar. Büyük tekerleklere sahip ve özellikle yüksek hız için tasarlanan hız patenleri en çok hız yapan modellerdir.

Sürülmesi En Kolay Paten Çeşidi Hangisidir?

Sürülmesi en kolay paten çeşidi aynı zamanda başlangıç için de ideal olan düz zeminler için tasarlanan fitness patenleridir. Ayrıca çizgi patenler de kullanım kolaylığı nedeniyle de sürülmesi en kolay patenler arasında yer alır.

Paten Alırken Nelere Dikkat Etmek Gerekir?

Paten alırken dikkat edilmesi gereken en önemli nokta sürüş seviyeniz ve ayak numaranızdır. Seviyenize ve ayak numaranıza uygun bir paten seçmeniz güvenliğiniz açısından oldukça önemlidir. Paten seçerken dikkat etmeniz gereken şunlardır:

  • Patenin bot kısmı ayaklarınızı kavramalı ve ayaklar paten içinde hareket etmemelidir.
  • Patenin iç bot kısmı kolay temizlenebilir özellikte olmalıdır.
  • Tekerlek büyüklüğüne dikkat edilmelidir, başlangıç seviyesi için tekerlek çapının mm olması idealdir.
  • Topuk freninin sadece sağ ya da sol patende olması gerekir. Her iki patende fren olması risklidir.

Yeni Başlayanlar İçin Nasıl Bir Paten Tercih Edilmelidir?

Yeni başlayanlar yumuşak tekerleklere sahip dört tekerlekli modeller tercih seafoodplus.infoikle yeni başlayanlar düz zeminde sürmeye uygun fitness paten çeşitlerini tercih edebilir.

Kaç Yaşından İtibaren Paten Sürülebilir?

Çocukların en çok sevdiği sportif aktivitelerden biri olan patene başlama yaşı 3 ile 6 yaş arasındadır. Kız çocuk ve erkek çoçuk patenleri arasında belirgin farklılıklar yoktur. Paten kız ve erkek çocuklar tarafından kaç yaşından itibaren sürülebilir hakkında detaylı bilgilere “Patene kaç yaşında başlamalı ve nelere dikkat edilmeli?” yazımızdan ulaşabilirsiniz.

Çocuklar İçin Paten Seçerken Nelere Dikkat Edilmelidir?

Çocuklar için paten seçiminde en önemli konu, patenin çocuğun ayak numarasına uygunluğudur. Buna ek olarak doğru pateni seçmek de oldukça önemlidir.Çocuklar genellikle ışıklı paten çeşitlerini tercih eder. Çocuklar için paten seçimi yaparken dikkat etmeniz gereken önemli noktalar ve çocuk paten çeşitleri için “Çocuk pateni seçimi” yazımızı okuyabilirsiniz.

Paten Nasıl Sürülür?

Paten sürmek eğlenceli bir aktivite olduğu kadar risklidir. Paten nasıl sürülür hakkında ayrıntılı bilgilere “Yeni başlayanlar için paten sürme rehberi” yazımızdan ulaşabilirsiniz.

Paten Sürerken Nelere Dikkat Edilmelidir?

Paten sürerken mutlaka kask, eldiven, dizlik, kolluk gibi koruyucu ekipmanlar kullanmalısınız. Böylece olası düşme ya da kazalardan hayati hasarlar almaktan korunabilirsiniz. Paten yaptığınızı alanın trafiğe kapalı ve kalabalıktan uzak olması da can güvenliğiniz açısından oldukça önemlidir. Bilinçsiz yapılan akrobatik hareketlerden uzak durmalı seviyenize uygun şekilde paten sürmeye dikkat etmelisiniz.

Paten Sürerken Hangi Ekipmanlar Kullanılmalıdır?

Paten profesyonel ya da amatör fark etmeksizin doğru ekipmanlar kullanılarak sürülmelidir. Doğru ekipman kullanımı hem can güvenliğinizi sağlar hem de daha konforlu bir şekilde aktivite yapabilmenize olanak tanır. Decathlon dizlik ve Decathlon kask çeşitlerini inceleyerek koruyucu ekipmanlar alabilirsiniz. Paten sürerken kullanmanız gereken ekipmanlar hakkında ayrıntılı bilgilere “Paten sürerken güvenliğinizi arttıracak ekipmanlar” yazımızdan ulaşabilirsiniz.

Paten Hangi Mevsimde Sürülebilir?

Paten hemen her mevsimde yapılabilen eğlenceli bir aktivitedir. Bazı ülkelerde ulaşım için de kullanılabilen patenler, kış mevsiminde olumsuz hava koşulları nedeniyle kullanılamayabilir.

Paten Nerelerde Sürülebilir?

Oldukça keyifli bir aktivite olan paten sürmeyi daha eğlenceli ve güvenli hale getirmek, paten sürdüğünüz alana bağlıdır. Nerelerde güvenli paten sürebileceğiniz hakkında detaylı bilgilere “Türkiye’de en keyifli bisiklet, scooter ve paten sürebileceğiniz yerler” yazımızdan ulaşabilirsiniz.

Paten Nasıl Zeminlerde Sürülmelidir?

Paten sahil, yürüyüş yolu gibi düz zeminlerde, buzda ve paten sürmek için özel olarak tasarlanan alanlarda kullanılmalıdır.

Paten Sürmek Unutulur mu?

Paten sürmek tıpkı bisiklet sürmek gibi bir kez öğrenildiğinde unutulmayan bir aktivitedir.

Paten Sürmeyi Öğrenmek Ne Kadar Sürer?

Paten sürmeyi öğrenme süresi, kişinin fiziksel kapasitesi, öğrenme isteği ve denge yeteneği ile doğru orantılıdır. Genellikle birkaç saat içinde paten sürme öğrenilebilir.

Paten Sürmenin Faydaları Nelerdir?

Eğlenceli bir aktivite olan paten sürmek genel sağlık üzerinde olumlu etkilere de sahiptir. Paten sürmek aşağıdaki faydaları sağlayabilir:

  • Stresi önlemeye yardımcı olur.
  • Vücudunuzun şekillenmesine yardımcı olarak fit bir görünüm kazanmanızı destekler.
  • Denge kabiliyetini arttırmayı kolaylaştırır.
  • Koordinasyon yeteneğine katkıda bulunur.
  • Kondisyonunuzu güçlendirir.

Paten Sürmek Hangi Kasları Çalıştırır?

Paten sürmek hemen hemen tüm vücut kaslarının çalışmasına yardımcı olur. Ancak bacak, sırt, karın ve kalça kasları özellikle çalışır.

Paten Parçaları Nelerdir?

Paten parçalarını tanımak, patende oluşabilecek hafif hasarların tamirini yapabilmenizi sağlayabilir. Paten parçaları şunlardır:

  • Bot: Patenin ayağa giyildiği kısımdır. İçinde bir de iç bot bulunur.
  • Frame: Tekerleğin takıldığı paten bölümüdür.
  • Rulman: Paten tekerleği içinde bulunan mil ile teker arasındaki sürtünmeyi azaltan parçadır.
  • ABEC: Rulman toleransına göre değişen değerdir. Bisiklet vitesi gibi düşünülebilir.
  • Tekerlekler: Patenin hareket etmesini sağlayan parçalardır. Paten silikon teker ya da çelik bıçaklara sahip tekerlerden oluşur. Silikon paten tekeri, düz ya da engebeli zeminlere yönelik üretilen paten çeşitleri için kullanılıseafoodplus.infon paten yumuşak yapıya sahiptir.
  • Paten Freni: Patenin durmasını ve yavaşlamasını sağlayan yapıdır.

Rulman Nedir?

Paten tekerleğinin içinde yer alan rulman; mil ile teker arasındaki sürtünmeyi minimuma indirerek tekerleklerin daha rahat ve hızlı dönmesine yardımcı olur.

ABEC Nedir?

Rulmanın toleranslarına göre aldığı değer olan ABEC değerleri şeklindedir. Bu değer arttıkça rulmanın devir sayısı yani sürüş hızı artar.

Şok Emici Nedir?

Genellikle diğer paten çeşitlerine oranla daha sert ve dayanıklı materyaller kullanılarak üretilen urban paten çeşitlerinde bulunan şok emici, zemin kaynaklı titreşim ve zıplama sonrası düşüşlerde darbeyi minimuma indirir.

Paten Freni Nerede Bulunur?

Patenin en önemli kısımlarından birini oluşturan paten freni, genellikle sağ patenin topuk kısmında yer alır. ABT frenleri ise paten arkasına monte edilir.

Paten Fiyatları Ne Kadar?

Paten fiyatları; patenin markasına, özelliklerine, çeşidine ve kalitesine göre farklılık gösterir. En iyi paten markaları ve ürünlerine yer veren Decathlon paten çeşitleri arasından fiyat ve özellik karşılaştırması yaparak dilediğiniz ürünü kolayca satın alabilirsiniz. Yetişkin paten fiyatları ve çocuk paten fiyatları TL ile TL arasında değişir. Profesyonel paten fiyatları, cocuk paten fiyatlari ve diğer paten çeşitlerine oranla daha yüksektir. Rollerblade paten fiyatlar ve Oxelo paten fiyatları gibi farklı markaların ürünleri farklı fiyat seçeneklerine sahiptir.

Peki, Oxelo MF patenler kaç lira? Bu sorunun yanıtı olan MF paten çeşidi TL civarındadır. İkinci el en ucuz patenler 50 TL ve paten fiyatları ucuz 30 TL arasında değişebilir. 4 tekerlekli paten fiyatları ve patenli ayakkabı rulman fiyatları için Decathlon ürünlerini inceleyebilir, İmperial paten satın al seçeneklerini değerlendirerek paten ucuz modele sahip olabilirsiniz.

Buz Pateni Nedir?

Buz zemin üzerinde altı çelik kızaklara sahip patenlerle yapılan estetik bir spor dalıdır. Bireysel ya da çiftler halinde müzik eşliğinde artistik buz pateni yapılabilir. Ayrıca buz bir saha üzerinde karşılıklı iki takımının sopalar ve top ile yaptığı bir spor dalı hokey de bir buz pateni çeşididir. Buz pateni fiyatları, patenin markası, özellikleri ve kalitesine göre farklılık gösterir.

Buz Pateni Seçerken Nelere Dikkat Edilmeli?

Buz pateni ayakkabısı seçimi, kullanıcının paten yaparken güvenliğinin ve konforunun sağlanmasında önemli rol oynar. Buz pateni seçerken aşağıdaki noktalara dikkat etmeniz önemlidir:

  • Buz pateninin ayağınıza tam oturduğundan ve ayaklarınızın hareket etmediğinden emin olun.
  • Seviyenize uygun bir buz pateni seçin. Eğer yeni başlıyorsanız keskin bıçaklara sahip patenlerle dengenizi korumanız güçleşebilir.

Buz Pateni Yaparken Nasıl Kıyafetler Tercih Edilmelidir?

Buz pateni yaparken hareket özgürlüğünü kısıtlamayan esnek, rahat ve konforlu spor giyim ürünleri tercih etmelisiniz. Buz pateni için giysiler hakkında daha ayrıntılı bilgilere“Buz pateni seçerken nelere dikkat edilmeli ve ne tür giysiler giyilmeli?” yazımızdan ulaşabilirsiniz.

Buz Pateni Nasıl Yapılır?

Buz pateni kendi kendine öğrenilebilen bir spor dalı değildir. Konusunda uzman bir eğitmenden buz pateni dersleri almalısınız.

Kaç Yaşından İtibaren Buz Pateni Yapılabilir?

Buz patenine başlamak için en ideal yaş Aralığı yaştır.

Buz Pateni Nerelerde Yapılabilir?

Buz pateni nerelerde yapılabilir sorusunun cevabı için “Buz pateni yapabileceğiniz en iyi beş yer” yazımızı inceleyebilirsiniz.

Paten Temizliği ve Bakımı Nasıl Yapılır?

Paten temizliği ve bakımı için aşağıdaki önerileri uygulayabilirsiniz:

  • Patenin en çok yıpranan bölümü tekerlekleridir. Tekerleklerin bakımı ve temizliği için paten tekerleklerini tornavida yardımıyla sökün ve nemli bir bez ile silin.
  • Tekerleklerin içinde bulunan rulmanları da nemli bir bez ile silin ve ardından kapaklarını açarak içini yağlayın.
  • Paten frenleri üzerinde frenin ne kadar aşındığını gösteren çizgiler bulunur. Bu çizgileri kontrol ederek aşınma çizgisini geçtiyse değiştirin.
  • Paten botunun iç kısmında yer alan iç botu 30 derecede çamaşır makinesinde yıkayabilirsiniz.
  • Patenlerinizi, paten koruyucu set içinde muhafaza ederek kullanım ömrünü uzatabilirsiniz.

nest...

batman iftar saati 2021 viranşehir kaç kilometre seferberlik ne demek namaz nasıl kılınır ve hangi dualar okunur özel jimer anlamlı bayram mesajı maxoak 50.000 mah powerbank cin tırnağı nedir