elektrolitik bakır üretimi / Er-Bakır ™ - Üretim

Elektrolitik Bakır Üretimi

elektrolitik bakır üretimi

Bakır Üretim Tesisi

Kablo üretiminin en temel malzemesi olan bakır iletkenleri kendi tesislerinde üreten HES Kablo, külçe olarak aldığı ham bakırı anot döküm fırınlarında ergiterek rafinasyon işleminde kullanmak üzere anot haline getirmektedir. Hes Kablo; anot bakırı, elektroliz bölümünde elektriksel ve kimyasal yöntemlerle minimum %99,99 saflıkta katot bakıra dönüştürmektedir. Elektrolitik olarak saflaştırılan bakırlar, çekim makinelerinde 8 mm filmaşin haline getirilmektedir. Külçe halinde alınan saf alüminyumlar ise ergitme ve döküm işleminden geçirilerek kablo ve iletken üretiminde kullanılmak üzere mm filmaşin haline getirilmektedir.

Bakır üretim tesisi 3 ana bölümden oluşmaktadır.

1 - ANOT DÖKÜM ÜNİTESİ

Anot döküm ünitesinde; blister ve hurda bakırların ateş rafinasyonuna tabi tutularak, anot elde edilen her biri 30 ton/sarj kapasiteli, dönen ve devrilebilen, 2 adet Thomas rafinasyon fırını mevcut olup yıllık üretim kapasitesi yaklaşık olarak ton'dur. Üretilen anotların ağırlıkları - kg arasında değişmektedir. Rafinasyon işlemi sırasında, gerekli kalite kontrol testleri yapılarak bakır içerisindeki harici elementler (empüriteler) kontrol edilmektedir. Kalite kontrol sonuçlarına göre gerekli müdahaleler yapılmakta ve bakır kalitesi her zaman yüksek seviyede tutulmaktadır.

2 - ELEKTROLİZ ÜNİTESİ

Anot bakırın içerisindeki empüriteler (bakır harici elementler) elektroliz işlemi ile elimine edilerek minimum % saflıkta elektrolitik katot bakırların elde edildiği ünite, yıllık ton elektrolitik katot bakır üretim kapasitesine sahiptir. Üretilen katotların ortalama ağırlıkları 70 ila kg arasında değişmektedir.

3 - TEL ÇEKME ÜNİTESİ

Finlandiya Outokumpu sistemi ile üretim yapılan ünitede; 3 adet kw’lık endüksiyon fırını mevcuttur. Elektroliz ünitesinden gelen katotlar bilgisayar kontrollü robot vinçler yardımı ile - C’deki endüksiyon fırınlarına beslenerek eritilmektedir. Çekim kuvveti ile çekilen sıvı bakır, su ile soğutularak 20, 13 ve 8 mm çapında çubuk halinde sarım manikalarına sarılmaktadır. Üretilen çubuklar Bühler sistemi ile ezme yapılarak 8 mm çapında filmasın bakıra döüştürülmekte ve tel çekim ünitesine gönderilmektedir. Tel çekme ünitesi, 8 mm çapında filmasin üretiminde yıllık ton kapasiteye sahiptir.

ISE - bakır madenciliği ve üretimiBakır çıkarımı ve üretimi

Bakır, dünyadaki doğal cevher yataklarında meydana gelir. Burada, modern yaşam için gerekli olan çeşitli uygulamalarda kullanılan ve en yüksek saf alım satım metali olan nihai ürüne cevher taşıyan kaya üretim yolunu açıklıyoruz.

Yerkabuğunda bakır mineralleri bulunur. Hem tortul kayalarda hem de magmatik kayalarda görülürler. Kabuğun dış 10 km'si, her ton kaya için 33 g bakır içerir ve bazı yerlerde, milyonlarca yıl önce erimiş bakırın bir yerde yoğunlaştığı volkanik aktivite biriktirir. Bugün madenciliği kârlı hale getirmek için yeterli miktarda bakır içerdiklerinden, bu alanlar mayınlı durumdadır. Değerli bakırın yanı sıra, kaldırılması gereken çok sayıda çakıl taşı (gang de denir) vardır.

Doğada, bakır genellikle bazalt lavlarda, ya "bakır kırmızısı", parlak metalik külçeler (eriyikten katılaştırılmış) ya da dendritler olarak adlandırılan dallanmış yapılar şeklinde oluşur. Bazen, kristal antrenmanı bulunabilir. Bakır, bornit, kalokosit, cornwallit, cuprit, azurit ve malakit gibi tenorit gibi çeşitli, çoğunlukla sekonder bakır mineralleriyle parajenezde ortaya çıkar, ancak kalsit, klinoklaz, prehnit, pumpellyit, kuvars ve gümüş gibi diğer birçok mineralle de ilişkili olabilir.

Bakır cevherleri yaygındır. Örneğin, bakır, kalkopirit (kalkopirit, CuFeS2), kalkolosit (kalkolosit, Cu2S), daha nadiren bornitten (bakır kalkopirit, Cu5FeS4) (atakamit (CuCl2) OHN (OH) (NO) X (NO) X (NO) X (NO) X (NO) (NO) 2); ) ve diğer cevherler. 2'te 2'ta bakır mineralleri bilinmektedir. Bileşimdeki en yüksek bakır konsantrasyonuna sahip mineraller, paramitlakonit, tenorit ve kalokosit (% 3'a kadar) kadar, cuprit (% 'a kadar) ve algodonit (% 'e kadar) 'dır.

Bakır, yer kabuğunda% 0, içeriği ile bulunur ve bu nedenle yer kabuğunda bulunan elementlerin 23 üzerindeki sıklığı ile ilişkilidir. Yeri. Çoğu zaman, bakır katı, yani elementel formda görünür. Şu anda , Afganistan, Arjantin, Avustralya, Belçika, Bolivya, Brezilya, Bulgaristan, Şili, Çin, Kongo Demokratik Cumhuriyeti, Almanya, Finlandiya, Fransa, Yunanistan da dahil olmak üzere bakır levha bakır () ile tanınmaktadır. Hindistan, İran, İrlanda, İtalya, Japonya, Kanada, Kazakistan, Fas, Meksika, Moğolistan, Namibya, Yeni Zelanda, Norveç, Avusturya, Peru, Filipinler, Polonya, Portekiz, Romanya, Rusya, Zambiya, İsveç, İsviçre , Zimbabve, Slovakya, İspanya, Güney Afrika, Çek Cumhuriyeti, Türkiye, Ukrayna, Macaristan, Amerika Birleşik Devletleri (ABD) ve Birleşik Krallık (İngiltere).

Ayrıca, Orta Atlantik Sırtı'ndan ve aynı zamanda Mare Crisium'dan Luna Mission probunu getiren Ay'dan birkaç kaya örneğinde, gedieges bakır tespit edildi. 

Aşağıdakiler, bakırın cevherden nasıl çıkarıldığı ve saf metale nasıl dönüştürüldüğüne genel bir bakış.

Doğal olarak katı bakır birikintileri, yani temel halinde, Uluslararası Mineraloji Birliği'nin (İMA) kurulmasından çok önce biliniyordu. Bu nedenle bakır, bağımsız bir mineral türü olarak adlandırılan dedede bir mineral olarak tanınır.

En önemli bakır üreticisi Şili'dir ve onu Peru ve ABD takip eder. Avrupa'da, Polonya, Portekiz ve İsveç dikkat çekmektedir. Ana ihracatçılar, CIPEC'de 'tan 'a düzenlendi. CIPEC, dünyanın en büyük bakır madenlerinden biri olan 'in bir iç savaşa yol açtığı Bougainville adası olan Şili, Peru ve Papua Yeni Gine'yi içeriyordu.

Tarihsel olarak önemli olan Üst Göl (ABD) 'deki Keweenaw Yarımadası'ndaki bakır madenleriydi. Dünyanın en büyük katı bakır yatağı vardı. Kolomb öncesi zamanlarda orada bir bozulma meydana geldi. Almanya'da, bakır kayrak, Mansfelder Land'de 'a kadar mayınlı ve Cornwall'da ise esas olarak 18'tedir. ve Yüzyılda önemli bakır madenciliği yapıldı.

10'in en büyük bakır üreticileri:

ISE - bakır madenciliği ve üretimi

Codelco (Şili Nacional del Cobre de Chile) Şili bakır madenciliği şirketidir. Dünyanın en büyük bakır üreticisi ve ikinci en büyük molibden üreticisidir.

monash.pwacion Nacional del Cobre (Codelco)

Şilili devlet şirketi Codelco birinci sırayı aldı. Şirket, geçen yıl kiloton bakır üretti. Bu yüzde 3 hafif bir düşüş. Sadece kısmen Salvador, El Teniente ve Radomiro Tomic madenlerinde yakalanan El Abra, Anglo American Sur ve Andina Division madenlerinde daha az üretildi. Olumlu döviz kurları ve düşük işletme maliyetleri sayesinde Codelco, üretim maliyetlerini yüzde 9 oranında düşürerek pound başına 1,26 ABD dolarına düşürdü. 'te, 1,9 ince bakır ve 28 kiloton molibden megatonları üretildi ve 1,08 milyar dolar fazla verdi. Codelco, sekiz bölüme (7 Maden ve 1 Rafinerisi) yapılandırılmış, tamamen Şili devletine ait özel bir devlete ait şirkettir. Tüm dünyada çok sayıda yan kuruluş ve katılım var.

2. Freeport McMoRan

ISE - bakır madenciliği ve üretimi

Freeport-McMoRan Inc. madencilik sektöründe bir Amerikan şirketidir. Şirket Phoenix merkezli. Freeport hisseleri 'den beri New York Borsasında işlem görmektedir ve S&P hisse senedi endeksinde işlem görmektedir.

Phoenix, Arizona'dan Freeport-McMoRan Copper Gold Inc., 'de yaklaşık kiloton bakır üretti. Bu, öncelikle Peru'daki Cerro Verde genişletme projesi sayesinde 12 yılına göre yaklaşık yüzde daha fazla. Ek olarak, Endonezya'daki Grasberg açık döküm madeninde hala çok sayıda bakır ve altın cevheri çıkarılabilir. Burada da üretim maliyetleri pound başına yüzde 18 düşüşle 1,26 dolara geriledi. Freeport hisseleri 'den beri New York Borsası'nda işlem görmektedir ve S&P hisse senedi endeksinde listelenmiştir.
Madencilik şirketi Freeport Sulphur, Suharto'nun Sukarno'yu devirmesinden sonra 'de Endonezya hükümetinden onay alan ilk yabancı şirketti. Daha sonra, Batı Yeni Gine'de Grasberg ile birlikte Freeport-McMoRan Copper & Gold yan kuruluşu PT Freeport Endonezya, dünyanın en büyük altın madenini ve en uygun maliyetli bakır madenini işletti. Freeport, Suharto rejimi için en başından beri siyasi ve ekonomik açıdan önemliydi. ABD'de şirket, Cakarta'daki hükümet için bir lobi grubu olarak hareket etti. Freeport, Endonezya'nın en büyük vergi mükellefi, açık ara en büyük yatırımcı, en büyük işverenlerden biri ve en büyük sosyal taahhütlerden biri oldu - Suharto, bunu Endonezya ekonomisi için gerekli olarak nitelendirdi. Öte yandan şirket, madencilik yöntemleri açısından da en tartışmalı yabancı yatırımcı konumunda.

3. Glencore

ISE - bakır madenciliği ve üretimi

Glencore plc dünyanın en büyük emtia ticareti grubudur. Operasyon merkezi Baar, İsviçre'dedir. Grup, Mayıs 'in Mayıs ayına kadar tamamen özel bir şekilde yönetim ve kilit personele sahipti. Londra Menkul Kıymetler Borsası üzerindeki halka arzından bu yana, Glencore hisseleri halka açık olarak işlem gördü. Glencore, İngiltere'nin lider endeksi FTSE 'in bir üyesidir.

İsviçre merkezli bir üretici olan Glencore International, ’i bakır ile ilgili ’i tanıtıyor. Bu, özellikle Afrika Bakırındaki üretim kayıplarından kaynaklanan 2 yılına göre yüzde daha az. Glencore, bakır Lirası başına 0,87 dolar üretim maliyetidir. Glencore, satış açısından Vitol’ün önündeki en büyük İsviçre şirketidir. Doğrudan veya dolaylı olarak, çalışanları, ülkelerindeki 19 sitelerinde 12 tarafından istihdam edilmektedir; ülkelerindeki 40 çalışanları pazarlamadan sorumludur.
Bir ,4 milyar ABD doları ciro ve 5,8 milyar USD kar ile Glencore, dünyanın en büyük işletmelerinin 'i üzerindeki Forbes Global 64'e göre (koşullar: yıl ). Şirket, yaklaşık milyar dolarlık bir piyasa kapitalizasyonunun başlangıcında 76'e girdi.

4. BHP Billiton

ISE - bakır madenciliği ve üretimi

BHP Group, 18 Kasım tarihine kadar BHP Billiton, halka açık şirket adı "BHP" altında bir Avustralya-İngiliz hammadde grubudur ve Vale ve Rio Tinto Group ile dünyanın en büyük üç madencilik şirketinden biridir.

BHP Billiton, Avustralya’dan Melbourne’den geliyor. Geçtiğimiz yıl, Grup üretimini% 6 ile kiloton'a indirdi. Bu öncelikle Olimpiyat Dan madeninin (Güney Avustralya) düşük üretiminden kaynaklanıyordu. Pampa Norte'de (Şili) bakım üretimi zorlaştırıyordu ve Peru, Antamina'da bulunan madencilik, kalite açısından beklentilerin gerisinde kaldı.

New York Menkul Kıymetler Borsası'na (Londra, Sidney ve Johannesburg) kayıtlı BHP Grubu, 'taki British Billiton ve Avustralya BHP'nin (Broken Hill Tescilli Şirketi) birleşmesinden sonra kuruldu. Avustralya şirketi, hisselerin yüzde 60'ine ve ilgili İngiltere'nin 40 şirketi olan XNUMX'a sahip. İkili Listelenen Şirket, Melbourne'daki Şirketler Tescili'nde BHP Group Limited ve Londra'daki Şirketler Tescili'nde BHP Group Plc olarak tescil edilmiştir. Melbourne, BHP Group Limited'in genel merkezi ve BHP Billiton Group'un global merkezi, Londra, BHP Group Plc'nin merkezidir.

Forbes Global 'te en büyük listelenen şirketlerin BHP Billiton'u 'i aldı. Yer (itibariyle: GJ ). Şirket, 'in ortasında milyar doları aşan borsa değerine geldi.

5. Güney Bakır

ISE - bakır madenciliği ve üretimi

Southern Copper Corporation, Grupo México'ya ait bir Amerikan maden şirketidir. Şirket ağırlıklı olarak bakır ve yan ürünleri molibden, çinko ve gümüş madenler.

Southern Copper, Arizona, Arizona merkezli bir Grupo México şirketidir. Şirket, 21'i yüzde 8 daha arttırdı ve kilotonnuna ulaştı. Burada da, çıkarılan bakırın kilosu başına işletme maliyetleri yüzde 14 oranında 0,95 ABD dolarına geriledi.

, ASARCO (% 51,5), Cerro de Pasco Corporation (% 22,5), Phelps Dodge (% 16) ve Newmont Mining (% 10) içeren Güney Peru Bakır Şirketi (SPCC) tarafından oluşturulmuştur. Cerro de Pasco, Cuajone talebinde bulundu. , Toquepala açık ocak madeni ve Ilo'daki eritici faaliyete geçti. 'ten 'a kadar açık ocak Toquepala açıldı. Alvarado hükümeti ayrıca SPCC tarafından kabarcıklı bakır tedarik eden Ilo'da kendi rafinerisini kurdu.

, Güney Peru Copper Corporation'daki Grupo México'nun% 54,2 hissesini satın aldı. Ekim ayında , Southern Copper Corporation olarak yeniden adlandırıldı.

6. KGHM

ISE - bakır madenciliği ve üretimi

KGHM Polska Miedź, Lubin (Aşağı Silezya) merkezli bir Polonya maden şirketidir. Varşova Borsasında WIG 20 hisse senedi endeksinde yer almaktadır. Polonya Hazine Bakanlığı, KGHM hisselerinin% 31,79'ine sahipti.

Lubin / Polonya’lı KGHM Polska Miedź Group, kiloton bakırlı en büyük bakır konveyörler arasında altıncı sırada. Ancak üretim çıkışı, değerini yüzde 6 düşürdü. Düşen zloti fiyatı ve tasarruf önlemleri, üretim maliyetlerini yüzde 11 oranında düşürdü. KGHM madencilik bakır ( yılında t) ve gümüş ( yılında t) ile altın, kurşun ve kaya tuzudur. Şirket, çalışanları milyar złoty satışıyla 20,1 üretti. Legnica'da cevherler kendi bakır eriticilerinde eritiliyor. KGHM, yıllık tondan fazla üretimi ile AB'deki en önemli gümüş üreticisidir ve 3'e dayanmaktadır. Dünya çapında yerleştirin. Şirket, 19 şirketlerinde yer almaktadır; Toplamda, 30 şirketleri sermaye grubuna aittir.

7. Rio Tinto

ISE - bakır madenciliği ve üretimi

Rio Tinto, merkezli bir İngiliz-Avustralya maden şirketidir. Vale ve BHP Billiton ile birlikte, dünyanın en büyük üç maden şirketinden biridir ve dünyanın önde gelen alüminyum üreticisi Alcan'ı satın aldığından beri.

Avustralya-Avustralya şirketi Rio Tinto, bakır üretimini 4 yılında yüzde artırarak kilo tona çıkardı. Her şeyden önce, Bingham Canyon Mine'den (Utah, ABD) elde edilen çıktı daha da arttı.

Forbes Global'de listelenen en büyük şirketlerin 'leri Rio Tinto meydan 'i (mali yıl itibariyle 'ten itibaren) kaplar. Şirket, 'in ortasında 99 milyar doları aşan borsa değerine geldi.

'ten bu yana, Rio Tinto çift listelenmiş bir şirkettir. Daha önce CRA olan Rio Tinto Limited, Avustralya Menkul Kıymetler Borsası'nda, Rio Tinto plc (eski adıyla RTZ) Londra Menkul Kıymetler Borsası ve New York Menkul Kıymetler Borsası'nda listelenmiştir. Her iki şirket de aynı oy hakkı ve temettüleri bulunan ortak bir yönetim kurulu tarafından yönetilmektedir. RTZ sahipleri, Londra'dan yönetilen varlıkların% 76,7'ine katkıda bulundular. İcra Kurulu Başkanı Jean-Sébastien Jacques (daha önce Sam Walsh), Başkan Jan du Plessis.

8. İlk Kuantum

ISE - bakır madenciliği ve üretimi

İlk Kuantum Mineraller Ltd. Vancouver merkezli bir Kanadalı maden şirketidir.

Merkezi Vancouver, Kanada'da bulunan First Quantum, en büyük bakır üreticileri arasında nispeten yeni bir oyuncu. Sentinel Madeninde (Zambiya), Las Cruces'te (İspanya) ve Kansanshi'de (ayrıca Zambiya) üretim, bir kiloton üretimini oluşturdu. Bu 29 yüzde bir artış. Üretim maliyetleri, pound başına ABD doları olan 1,06 idi.

Şirketin amacı, Afrika ve İskandinavya'daki cevherlerin keşfi ve madenciliği. Ana ürünler şu anda bakır ve altındır.

Şirket şu anda yedi mayın işletmektedir.

9. Antofagasta

ISE - bakır madenciliği ve üretimi

Antofagasta plc, İngiltere merkezli bir Şili maden şirketidir. Şirket ağırlıklı olarak bakır, aynı zamanda molibden ve altın üretiyor. Londra Menkul Kıymetler Borsası'nda listelenmiştir ve FTSE Endeksinde listelenmiştir.

Şili maden şirketi bakır üretimini% 15 artırarak kilo tona çıkardı. Pound başına 1,20 USD ile net nakit maliyetleri önceki yıla göre yüzde 20 daha düşüktü. Burada, bakır üretimi yan ürünleri olarak altın ve molibden yanlısı fiyatları arttı.

Grup, 'i demiryolu şirketi Antofagasta (Chili) ve Bolivya Demiryolu Şirketi (şimdi bir Bolivya'daki Ferrocarril de Antofagasta, FCAB) olarak başlattı. İngiliz yatırımcılar tarafından kurulan şirket, bugün hala sahip olduğu bir Pasifik sahil kenti Antofagasta kenti ile Bolivya'daki hükümet merkezi La Paz arasındaki bakır cevherini taşımak için hala sahip olduğu bir demiryolu bağlantısı kurdu.

Luksic ailesini satın aldı ve şirketi başka şeylerin yanı sıra madenciliğe adım atarak çeşitlendirdi. Şili'deki madenlerde Los Pelambres, El Tesoro ve Michilla bulunmaktadır.

Bir ortak girişimi, Peru'da bir kilometrekare alanda madencilik haklarına sahiptir.

Hisse senetleri 65% ( ortasında), Şilili milyarder ailesi Luksic, bugün şirketin servetini elinde tutuyor.

vadi

ISE - bakır madenciliği ve üretimi

Eskiden Companhia Vale SA olan Vale SA, Rio de Janeiro merkezli Rio Doce (CVRD), Rio Tinto Group ve BHP Billiton ile birlikte dünyanın en büyük üç madencilik şirketinden biri.

10, Brezilyalı bakır üreticisi Vale'ye ev sahipliği yapıyor. Şirket, özellikle Sudbury (Kanada) ve Salobo (Brezilya) madenlerinden 7'a daha fazla bakır kazandırdı. 'te kiloton bakır bir araya geldi. 34,1 milyar dolarlık satışla, 4,6 milyar USD karla, Vale dünyanın en büyük işletmelerinin 'inin bulunduğu Forbes Global 'e göre (şartlar: mali yıl ). Şirket, 'in ortasında yaklaşık 77 milyar USD'lik bir piyasa değerine ulaştı Vale, tarafından bir devlet şirketi olan Companhia Vale do Rio Doce (CVRD) olarak Itabira'da kuruldu. şirketi özelleştirdi. Brezilya madencilik şirketi Caemi'nin (31 Mart 'te) ve Kanadalı şirket Inco'nun (24 Ekim 'te) satın alınmasıyla CVRD, dünyanın en büyük ikinci madencilik şirketine yükseldi. 29'te. Kasım Vale'de CVRD'yi ve Vale Inco'daki Kanadalı yan kuruluşu CVRD Inco'yu yeniden adlandırdı. Mart ayında , İsviçre-İngiliz madencilik grubu Xstrata'nın, Xstrata'nın ana hissedarı Glencore'un etkisi üzerine devralınamadı.

Cevher, açık ocak veya yer altı madenciliğinde zeminden çıkarılır. Yeraltı - bakır cevherine ulaşmak için toprağa dikey bir şaft kazmak ve cevherin içine yatay tünelleri sürmek Açık ocak madenciliği - Cevherin% 90'ı açık ocak madenciliğinde çıkarılmaktadır. Yüzeye yakın cevherler, örtü tabakaları çıkarıldıktan sonra çıkarılabilir.

Bir maden cevheri madenciliğe değecek kadar değerli mineral içeren bir kayadır. Bakır durumunda, her bir 2 kg cevher için yaklaşık kg bakır olup olmadığını (% 0,2) çıkarmak için ödeme yapar. Bakır mineralleri yüzden fazla çeşide rastlanabilir, ancak sadece birkaçı yaygın olarak kullanılmaktadır. En yaygın cevherler hem bakır hem de demir sülfür içeren kalkopirit ve bornittir. Bunlar dünyanın bilinen cevherlerinin% 80'ini oluşturur

ISE - bakır madenciliği ve üretimi

Levitasyonunun erime işleminden sonra bakır çıkarımı

Cevher kırılır ve daha sonra toz haline getirilir.

Cevher, köpük yüzdürme adı verilen bir işlemle zenginleştirilir. İstenmeyen malzeme (gang denir) zemine batar ve çıkarılır. Bakır cevherinin zenginleştirilmesi yüzdürme (yüzdürme) ile gerçekleştirilir. Öğütülmüş cevherler su ile karıştırılır. Metal sülfitler ve metal oksitler suyu püskürtür, gang kanları (kuvars, silikatlar) hafifçe ıslanır. Bir köpük ilavesiyle, ağır cevher parçacıkları su yüzeyine taşınır ve sıyrılabilir.
Temizlenmiş cevher, kavurma fırınlarında ilk olarak birkaç adımda okside edilir, bu da yaklaşık% 98,5 saflığa sahip iplik bakırının saflaştırılması için bakır sülfürle (cevherden) indirgenir. Bununla birlikte, Garkupfer'in saflığı bir dizi üretim alanı için, örneğin elektrik endüstrisi için yeterli değildir.

"Köpük yüzdürme, madencilik endüstrisinde cevherden değerli hammaddeleri çıkarmak için en önemli yöntemdir" diye açıklıyor Dr. Ing. HZDR'ye ait Helmholtz Enstitüsü Kaynak Teknolojisi Freiberg'den (HIF) Martin Rudolph. “20 mikrometre altındaki partikül boyutlarında - insan saçı boyutunun yarısından daha az - mevcut teknoloji sınırlarına ulaşıyor.” Köpük flotasyonu, mineral partiküllerin farklı yüzey özelliklerinden yararlanır. İnce kabarcıklı ince tanecikler içeren bir sıvıya gaz kabarcıkları eklenirse, kabarcıklar hidrofobik, yani su geçirmez bir yüzeye sahip olan taneciklere yapışır. Bunlar bağlı havanın kabarmasıyla yükselir ve kaynamış bir köpük tabakası oluşturur. İlgili geri dönüştürülebilir materyale uyarlanmış reaktifler "doğru" granüllerin köpüğe girmesini sağlar. Diğer adjuvanlar, istenmeyen parçacıkların inişini arttırır veya değerli köpüğü stabilize eder. Verilen gaz miktarı ve kabarcık büyüklüğü, akışın türbülans derecesi, kullanılan reaktifler ve yapışma enerjileri gibi faktörler verimi belirler.

“Peki nasıl toz parçacıklarını ve kabarcıkları çarpışma rotasında devreye sokarsınız?” Diye soruyor HIF'deki tedavi bölümüne başkanlık ediyor Rudolph. “Farklı reaktifler genel süreci nasıl etkiler? İstenmeyen parçacıklar köpükten nasıl çıkarılabilir? "Cevaplanması gereken daha temel sorular var, böylece 0,1 ile 20 mikrometre arasındaki boyuttaki mineral parçacıkları gelecekte endüstriyel ölçekte ayrılabilir. Böyle bir teknoloji, Althalden'den hammadde çıkarma veya geri dönüşüm için de büyük öneme sahip olacaktır.

Bilgisayar modelinde ince köpük
Dokuz akademik proje ortağının araştırması, ince partikül flotasyonunun mekanizmalarını ve mikro işlemlerini anlamaya odaklanmıştır: Dokuz çalışma paketinden ikisi, arıtma işleminin fiziko-kimyasal ve hidrodinamik yönleriyle ilgilenmektedir. Bu, flotasyon tankındaki türbülanslı akışların yanı sıra geri dönüştürülebilir parçacıkların bağlanma mekanizmalarını ve köpük davranışını içerir. Sonuncusu partiküllerin ve kabarcıkların çarpışma frekansını etkiler: Sadece hava kabarcıkları ve hidrofobik mineral granüller temas ettiğinde, bağlantı mümkündür.

HZDR'deki üç grup ince parçacık yüzdürme verimini arttırmak için çalışıyor: Kerstin Eckert ekibine ek olarak, bunlar sayısal akış simülasyonu alanındaki çalışmaların yanı sıra Martin Rudolph başkanlığındaki bir çalışma grubudur. Model deneyleri, yeni geliştirilen ölçüm yöntemleri ve bilgisayar simülasyonları kullanarak, dıştan görünmeyen flotasyon banyosundaki akış koşulları yanı sıra parçacıklar, sıvı ve gaz kabarcıkları arasındaki etkileşimleri araştırıyorlar.

Çevre için bir artı
Araştırma sonuçlarından, ortaklar kabarcıklar ve para cezaları arasındaki çarpışma olasılıklarının arttırılabileceği yenilikçi hidrodinamik kavramlar gibi yaklaşımlar elde etmek istiyor. Burada flotasyon hücrelerinin üreticileri know-how ve teknolojiyi getirmektedir. Araştırmacılar, en küçük geri dönüştürülebilir parçacıkların optimize edilmiş reaktiflerle gaz kabarcıklarına yapışmasını geliştirmek için arayüzlerdeki etkileşimler hakkında yeni bilgiler kullanmak istiyor. Yeni geliştirilen teknolojiler simüle edilmiş ortamlarda, laboratuvarda ve pilot tesislerde test edilmiş ve optimize edilmiştir.

Avrupa araştırma enstitülerine ek olarak, dünyanın en büyük madencilik şirketlerinden ve bakır madeni operatörlerinden biri olan Polonya şirketler grubu KGHM dahil olmak üzere Polonya şirketler grubu KGHM dahil olmak üzere, madencilik, işleme ve tesis inşaat sektörlerinden yedi şirket FineFuture’e dahil oldu. Bunlar sadece daha yüksek geri kazanım oranları için değil aynı zamanda daha sürdürülebilir süreçler ve daha düşük flotasyon kalıntıları için de umut veriyor. Ek olarak, yığınların çoğu hala koşum yapmak istedikleri değerli ince parçacıkları barındırır. Bu, depolama alanlarını azaltabilir, arazi kullanımını ve çevresel tehlikeleri azaltabilir. Ayrıca gemide yüzdürme kimyasalları üreticisi olarak BASF var. Daha ekonomik, daha etkili ve bu nedenle daha çevre dostu olan optimize edilmiş reaktifler arıyor.

Havaya yükselme eritme işlemi (Outokumpu süreci, yukarıdaki grafiğe bakınız) bugün büyük miktarlarda kendini kanıtlamıştır - ve bu ekstraksiyon işlemi sadece bu tür miktarlar için ekonomiktir. Bir reaksiyon şaftı, aynı zamanda önceden kurutulmuş konsantreleri kızartmaya ve eritmeye hizmet eder, altındaki bir çökeltme ocağı, taşı ve cürufu ayırmak için kullanılır. Baca tozunun dışarı çıkan gazlardan ayrıldığı bir atık ısı kazanı ve filtre, bir egzoz kanalına bağlanır. Sülfürik asit, temas sistemlerinde hala SO2 içeren filtrelenmiş fırın gazlarından çıkarılır. Bakır taş zaman zaman fırın tabanının hemen üzerinde kesilerek dönüştürücüye aktarılır. Kalan demir sülfit, havada üflenerek oksitlenir, sülfürik asit üretmek için egzoz gazı ile SO2 olarak taşınır ve son olarak bakır sülfür parçalanır. Daha yakın zamanlarda, tüm reaksiyon aşamalarının, kavurmanın, eritmenin ve üflemenin tek bir işlemde birleştirildiği doğrudan işlemler de daha önemli hale geldi.
Daha sonra, bakır erimiş akışta ve elektrolizle rafine edilir, daha sonra elektroliz olmadan rafine edilerek sadece yaklaşık bir pay
% 10 sahip.
Yangın rafinasyonunda, arıtma fırınında hava üflenerek safsızlıklar giderilir ve daha sonra kalan son kükürt, döner fırında (anot fırını) sıvı bakır matın "kutuplanması" ile giderilir ve hepsinden önemlisi, oksijen içeriği ppm'den 2 ppm'ye düşürülür. Geçmişte, "kutuplama" huş ağacı veya kayın gövdeleri sıvı metale batırılarak yapılırdı; Günümüzde doğalgaz, propan, nafta, reform gazı veya amonyak esas olarak indirgeme ajanları olarak kullanılmaktadır.

Bir akı, eritmeyi kolaylaştırmak için cevhere eklenen bir maddedir. Katı kalsin ° C'ye ısıtılır ve erir. Bir paspas (sıvı bakır ve demir sülfit karışımı) oluşturmak için bazı safsızlıklar giderilir.

Hava, sıvı paspasın içine üflenir ve katı halde gaz kabarcıkları yüzeyde tutulduğu için sözde kabarık bakır oluşturur.

Kabarcık elektroliz için anotlara dökülür.

Bakır, elektroliz yoluyla% 99,99'e kadar saflaştırılır. Yukarıda tarif edilen üretim yolu, yaklaşık% 0,2 bakır içeren bir kayadan% 99,99 saflığa sahip bir bakır katoda geçişi göstermektedir. Bununla birlikte, bütün elektrik üretim alanları için, örneğin elektrik endüstrisi için, 95% Garkupfer'in saflığı yeterli değildir.
Bu nedenle elektrolitik bakır rafinasyonu gerçekleştirilir, burada pişirme bakırından yapılmış elektrot plakaları, anot olarak asitleştirilmiş bakır sülfat çözeltisine asılır. Elektroliz, birkaç yüz elektrotun seri olarak bağlandığı büyük elektroliz tanklarında 0,4 - 1 volt voltajlarda gerçekleştirilir.
Katotta, çözeltinin bu katyonları azaltılır (Cu2 +), ki bunu yapma eğiliminde olan en büyük normal potansiyele (U0) sahiptir. Saf bakır katotta biriktirilirken, demir, çinko ve kurşun iyonları gibi daha az asil metal iyonları çözeltide kalır.

Elektrolitik arıtma, en düşük safsızlık seviyelerine rafine edilir, çünkü çok küçük safsızlıklar bile bakırın termal ve elektriksel iletkenliğini büyük ölçüde azaltır. Bu amaç için, bakır sülfat çözeltisi ile doldurulmuş elektrolitik banyolar, elektrotik bakırdan yapılmış nispeten saf bakır ve ince katot başlangıç ​​plakalarından veya daha modern elektroliz sistemlerinde paslanmaz çelikten yapılmış kalıcı katotlardan dökülmüş anot plakalarını asmak için kullanılır. Bir elektrik voltajı uygulandığında, bakır anotlarda çözünür ve katotlarda çok saf bakır olarak çökelir, kirlilikler veya tamamlayıcı metaller çözelti içine girer veya anot tortusu olarak çöker. Bu şekilde üretilen katod plakaları kısmen eritilir ve yarı ürün üretimi için formatlara dökülür.

(Konsantrasyon yaklaşık 99,99% Cu)

Liç bakır madenciliğine bir alternatif sunuyor. İlk olarak, cevher seyreltik sülfürik asit ile muamele edilir. Bu, aylar boyunca cevher boyunca yavaş yavaş akar ve bakır sülfatın zayıf bir çözeltisini oluşturmak için bakırın çözünmesini sağlar. Bakır daha sonra elektroliz ile geri kazanılır. Bu işlem SX-EW olarak adlandırılır (çözücü ekstraksiyon / elektrolitik işlem).

Bu işlemlerin avantajları:

Geleneksel madenciliğe göre çok daha az enerji kullanır.
Salınan emisyon yok.
Düşük yatırım maliyeti
Ekonomik olarak küçük ölçekte çalıştırma imkanı.
Sadece% 0,1 bakır içeren cevherde kullanılabilir - bu nedenle kostik ekstraksiyonu giderek daha önemli hale gelmektedir. SX-EW'nin ('tan önce pratik olarak var olmayan) 21'da toplam bakır rafinasyonunun% 'ini oluşturacağı tahmin edilmektedir.

Diğer bir önemli bakır kaynağı, ikincil bakır üretimi olarak adlandırılan geri dönüştürülmüş hurdadır. Avrupa bakır talebinin yaklaşık yarısı şu anda dairesel ekonomiye önemli katkı sağlayan geri dönüştürülmüş malzemelerle kaplıdır. Bakır geri dönüşümü hakkında daha fazla bilgi için, buraya tıklayın.

bakır mermi
bakır şerit
bakır çubuklar
bakır boncuklar
bakır blok
Bakır baralar
Bakır katot plakaları
Bakır katot kareler
bakır katot
bakır parça
bakır sargı
Bakır iletken macun
bakır konsantresi
Bakır pota
bakır zar
bakır boşlukları
bakır tüp
bakır yıkayıcı
bakır elektrot
Tungsten bakır elektrot
bakır pul
Kupferflansche
Bakır köpük
bakır folyo
bakır gazlı bez
bakır granüller
Bakır petek yapısı
bakır Bar
bakır mürekkep
Bakır yalıtımlı tel
Bakır Inquarts
bakır külçeleri
bakır örgü
Bakır metali
Bakır mikrofilm
bakır parçacıkları
bakır parça
Bakır topakları
bakırlar
bakır plakalar
bakır tozu
Bakır Puck
Bakır Preslemelerin
bakır bant
bakır halkalar
bakır çubuk
bakır numuneleri
Bakır tıraş
bakır levha
bakır atış
Bakır tek kristal
bakır kollu
Bakır-solucan
bakır numuneleri
bakır mermi
Bakır sünger
bakır yayı
bakır bant
bakır bant
bakır boru
bakır talaşı
Bakır gofret
bakır tel
bakır yün
Gümüş kaplamalı bakır mürekkep
Gümüş kaplamalı bakır tozu
Ultra ince bakır folyo

ISE / Arndt Uhlendorff - Ekim

Yararlı Bilgiler

Bakır Sülfat Nasıl Üretilir

Geri dönüşüm için biriktirilen, bakır kablolar, bakır klima boruları, telefon kabloları yani kısacası % saflıktaki her türlü bakır hurdasından yola çıkarak bakır sülfat üretebiliriz. Bir kg bakır sulfat yapmak için, gr. elektrolitik (%) saflıkta bakır sülfirik asit çözeltisinde eritilir. Bu çözeltiden mavi renkte bir çözelti meydana gelir. Çözeltide ki bakır miktarı %33 lere çıkması için normal hava sıcaklığı yeterli olmaz. Sülfirik asit ve içinde metalik bakır bulunan malzeme ısıtılarak bakırın sülfirik asitte daha hızlı erimesi imkan sağlar. Bu sırada sisteme bol miktarda oksijen, yani hava verilerek kazan içindeki metalik bakırın yüzeyinin oksitlenmesi ve bu oksitlenen yüzeyin sülfirik asit çözeltisinde daha iyi erimesi sağlanır. Bu işlemde Blower kullanılarak yüksek debili hava reaktöre verilir. Randimanlı Bakır Sulfat üretmek için:
Seçtiğiniz bakır hurdalarının yüzeyleri geniş olmalıdır. Yani külçe şeklindeki bir bakırdan, bakır sulfat geç yada zor yapılır. Eğer elimizde külçe bakır varsa ve bundan üretmek istiyorsak, külçe bakır eritilir ve suya yavaş yavaş dökülerek küçük kürecikler ve içi boş yüzeyi büyük bakır objeler elde edilmelidir. Sülfirik asit çözeltisi daha etkin bir şekilde bakırı eritir. Bunları yapmamızın tek amacı bir an önce bakırın sülfirik asit çözeltisinde erimesini sağlamaktır. Bu süreyi kısaltmak için çözeltisinin içerisine bir miktar nitrik asit katılabilir. Bu da reaksiyonu hızlandırır. Fakat dikkatli olunması gerekir ısı yükselebilir, reaktör yada köpürme ve taşma olabilir.
Mavi rengi olan Bakır Sulfat kristallerinin elde edilmesine; yüz derecedeki  %33 / %37 arası metalik bakır içeren çözelti soğumaya bırakılır. Eğer bir kabın içinde soğumaya bırakıyorsak, soğuma yavaş olacağından 2 gün (48 saat) uzayacak ve kristaller büyük olacaktır. Eğer fabrikasyon üretim düşünürsek çıkan çözeltiyi kritalizatöre sevk ederek hızlı bir soğumayla küçük toz şeklinde biraz sulu bakır sulfat elde ederiz. Çıkan sulu bakır sülfatı bir santifrüjde sıkar ve Bakır Sulfat Pentahidrat elde ederiz.

nest...

oksabron ne için kullanılır patates yardımı başvurusu adana yüzme ihtisas spor kulübü izmit doğantepe satılık arsa bir örümceğin kaç bacağı vardır