basit iğne oyası yazma kenarı örnekleri / İĞNE OYASI ÖRNEKLERİ | funduszeue.info

Basit Iğne Oyası Yazma Kenarı Örnekleri

basit iğne oyası yazma kenarı örnekleri

45 Tane Yeni İğne Oyası Yazma Kenarı Örnekleri

İpek iplik kullanılarak iğne ile oluşturulan üç boyutlu kenar dantellerine iğne oyası adı verilmektedir. İğne oyası dünyada Türk danteli adıyla anılmaktadır. İğne oyası yaygın olarak yazmaların kenarlarını süsleme amacıyla kullanılmaktadır. Ülkemizde özellikle Anadolu’da yaşayan ev hanımları tarafından sıklıkla hayata geçirilen iğne oyalarını yapmak oldukça zahmetli bir iş olup, hazırlanan bu oyalar ticari olarak da satışa sunulmaktadır. İğne oyalarının yapılış amacı sadece yazmaların kenarlarını süslemek değildir. Bu oyaları yapan kadınlar iğne oyasını adeta bir sanata dönüştürüp duygu ve düşüncelerini bu yolla dışarı aktarmaktadırlar. İğne oyasını yapabilmek için ipliğin iğne ile minik düğümler atarak bu düğümlerin biriktirilmesi ve istenilen şeklin oluşturulması gerekmektedir. İğne oyası tekniğiyle siz de tülbentlerinize en güzel sıra işi iğne oyaları ile süsleyebilirsinniz.

yeni-igne-oyasi-yazma-kenari-ornekleri

Esasen iğne oyası yaparken ipek iplik kullanılması gerekmektedir ancak pamuk ya da naylon iplikler kullanılarak da bu oyaların yapıldığı gözlemlenmektedir. Oyalar sade olarak hazırlanabileceği gibi boncuklar kullanılarak da süslenebilmektedir. El sanatlarımız arasında önemli bir yere sahip olan iğne oyaları sizin de ilginizi çekiyorsa ve yazmalarınızın kenarını en güzel iğne oyası modelleri ile süslemek istiyorsanız doğru adrestesiniz. Sizler için seçtiğimiz en yeni, modern ve değişik iğne oyası yazma kenarı örnekleri arasından beğendiklerinizi hayata geçirmek sizin elinizde. Beğendiğiniz modeli oluşturmak için ihtiyacınız olan malzemeler ise bir adet yazma, uygun renkte ipler ve iğneden ibaret. Eğer ihtiyaç duyuyorsanız küçük boncuklar ya da başka malzemeler de kullanarak iğne oyanıza farklı bir hava katabilirsiniz. İğne oyanızı tamamladıktan sonra üç boyutlu şeklinin daha net bir şekilde ortaya çıkabilmesi için kolalamayı ihmal etmemelisiniz. El emeği göz nuru deyiminin hakkını tam anlamıyla veren bir teknik olan sıralı iğne oyası ile hazırladığınız yazmayı kullanmaya kıyamayacaksınız. Sizin için derlediğimiz kolay iğne oyası örneklerini görsellerinden inceleyebilir ve kendinize şık ve ağır iğne oyası ya da daha basit ve kibar iğne oyası örnekleri kullanarak yazmalarınızı işleyebilirsiniz.

1-Çiçek Desenli İğne Oyası Örneği

yeni-igne-oyasi-yazma-kenari-ornekleri-1

Eğer görselimizdeki gibi karışık çiçek desenli bir yazmanız varsa sizde kenarlarını desendeki gibi şekil ve renklerde çıtı pıtı iğne oyası ile süsleyebilirsiniz. Motifler biraz küçük olduğu için bu modeli tamamlamanız fazla zamanınızı almayacaktır.

2-Sade Ama Zarif İğne Oyası Örnekleri

yeni-igne-oyasi-yazma-kenari-ornekleri-2

Düz bir yazmayı süslemenin en güzel yolu görselimizdeki gibi tek ya da iki renk ip kullanılarak hazırlanan bir iğne oyası modeli kullanmaktan geçiyor. Sizde elinizin altında bulunan tek renk yazmalarınızı bu şekilde iğne oyaları ile süsleyerek değerlendirebilirsiniz. Bu örnekteki gibi düz beyaz yazmalara ya da kırmızı yazmaya hangi renk yakışır inceleyip öğrenebilirsiniz.

3-İğne Oyası Renkli Çiçekler

yeni-igne-oyasi-yazma-kenari-ornekleri-3

Düz renk bir yazmaya hareket katmak istiyorsanız sizde iğne oyasından bu şekilde renkli çiçekler hazırlayabilirsiniz. Görselimiz iğne oyasını kolalamanın gerekliliğini gözler önüne seriyor.

4-Muhteşem Bir İğne Oyası Örneği

yeni-igne-oyasi-yazma-kenari-ornekleri-4

Oldukça zahmetli bir iğne oyası örneği olan bu modeli tamamladığınızda kendinize olan güveniniz artacaktır. Çevrenizdeki herkesin bu yazmaya kıskançlıkla bakacağından emin olabilirsiniz.

5-Mor İğne Oyası Örneği

yeni-igne-oyasi-yazma-kenari-ornekleri-5

Krem rengi bir yazmayı sizde bu şekilde mor çiçeklerden oluşan bir iğne oyası ile süsleyebilirsiniz.

Sizler için hazırladığımız en güzel iğne oyası örnekleri arasından zevkinize hitap eden modeller bulmuş olacağınız ümit ediyoruz. Beğendiğiniz modelleri bir an önce hayata geçirmek ve boş vakitlerinizi anlamlı bir şekilde değerlendirmek tamamen size bağlı.

İğne oyası modelleri yazma kenarı örnekleri var mı?

Merhabalar
İğne oyası gibi zor bir örgü tarzı secmissiniz zevklidir ama bana zor gelir elbette elleriniz alışınca daha kolay olur. İlk öğrendiğiniz zaman kolay modeller daha hızlı öğrenmenizi sağlayacaktır. İğne oyaları gerek yazma kenarlarında gerek havlu kenarlarında gerekse yatak odası için tercih edilebilecek modellerdir. Dilerseniz sizin için en kolay örnekleri paylaşayım eminim beğenecek ve zevkle yapacaksınız. İğne oyası modelleri yazma kenarıen basit örnekler aşağıda.

images (1).jpeg


images (2).jpeg


images (3).jpeg



Yukarıdaki örnekler yapılabilecek en kolay iğne oyası modellerinden. Dilerseniz aşağıdaki linkte daha fazla modeller mevcut. Aşağıdaki linki bırakıyorum çok fazla model var. " iğne oyası yazma kenarı modelleri"

funduszeue.info

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası