gelecekle ilgili cümleler ingilizce / İngilizce Gelecek Planları İle İlgili Cümleler | funduszeue.info

Gelecekle Ilgili Cümleler Ingilizce

gelecekle ilgili cümleler ingilizce

İngilizce Gelecek Planları İle İlgili Cümleler

Bu yazımızda İngilizce Gelecek Planları İle İlgili Cümleler paylaşacağız. İngilizce gelecek planlarım ile ilgili cümleler, İngilizce gelecek planlarım ile ilgili cümle örnekleri.

İngilizce Gelecek Planları İle İlgili Cümleler

I will learn a foreign language.
Yabancı dil öğreneceğim.

Her hafta yeni bir kitap okuyacağım.
I will read a new book every week.

I will travel the world in the future
Dünyayı gezeceğim.

I will learn to play a musical instrument.
Bir müzik aleti çalmayı öğreneceğim.

I will do charity work.
Hayır işleri yapacağım.

I will exercise regularly.
Düzenli egzersiz yapacağım.

I will be a good swimmer.
İyi bir yüzücü olacağım.

I will eat healthy.
Sağlıklı besleneceğim.

Dikkatinizi çekebilecek diğer yazılarımız:

İngilizce Zayıf ve Güçlü Yönlerimiz İle İlgili Cümleler

Yazımızı arkadaşlarınızla paylaşabilirsiniz.

Gelecek Planlarınızdan Nasıl Bahsedersiniz?

Future Tense ile İlgili Gramer Tüyoları

 

Bu yazımızda, İngilizcede gelecek zamanı planlardan söz ederken nasıl kullandığımıza bakacağız.

Planlarla ilgili konuşurken genellikle iki tür cümle yapısı kullanırız. Bunlardan biri be going to ve diğeri de the Present Simple Continuous (Şimdiki Zaman)'tır. İkincisi kafa karıştırıcı geldiyse korkmayın; çünkü Türkçedeki kullanıma çok benzer olduğundan öğrenmekte sıkıntı yaşamıyoruz.

Be going to'yu Türkçede "-ecek/-acak" diye kullanıyoruz. Gelecekle ilgili amaçlarımızdan ve niyetlerimizden söz ederkenbe going to kullanmak daha yaygındır.

Örnek verecek olursak: Jack'in uzun süredir bir kız arkadaşı var ve evlenme konusunda istekliler ve kararlılar; ancak düğün ya da nikah tarihi belirlenmemiş diyelim. Böyle bir durumda:

We are going to get married. (Biz evleneceğiz.) demek daha doğru olacaktır; çünkü bir plandan çok, gelecekle ilgili bir istekten söz etmekteyiz.

Uzun süredir bir araba alma konusunda kararlı; ancak bir türlü alamayan birisini düşünelim:

I am going to buy a car. (Araba alacağım.)

Burada yine az önce verdiğimiz örneğe benzer bir durum söz konusu. Zaman belirtmek zorunda değiliz ya da zamanın kesin olması da gerekmez.

Diyelim ki hafta sonu kampa gideceksiniz ve kampta neler yapacağınızdan söz edeceksiniz, böyle bir durumda da şöyle bir cümle kurabiliriz:

My friends and I are going camping this weekend. We are going to sing and dance. (Arkadaşlarım ve ben hafta sonu kampa gidiyoruz. Şarkı söyleyeceğiz ve dans edeceğiz.)

Yukarıdaki cümlede altı çizili bölüm sizce hangi zamana gönderme yapıyor? Yanıt: Gelecek zamana. Konuya giriş yaparken şimdiki zaman kafa karıştırıcı geldiyse korkmayın demiştik. Şimdi de isterseniz ondan söz edelim.

 

The Present Simple Continuous (Şimdiki Zaman) ile de geleceğe gönderme yapan cümleler kurabilirsiniz. Şimdiki zaman cümle yapısının gelecek zaman için kullanılması Türkçede de yaygındır, bu yüzden öğrenirken anlamakta güçlük çekmiyoruz.

“Yarın geliyor musun?”

“Haftaya uçakla İngiltere'ye gidiyorum.”

“Önümüzdeki ay taşınıyorum.”

Gördüğünüz gibi, aynı kullanım Türkçede de var. Peki, bunu ne gibi durumlarda kullanmamız gerek? Plan kesinleşmişse ve her şey ayarlanmış/belirlenmişse şimdiki zaman cümle yapısını kullanmamız daha doğal ve daha doğrudur.

Dilerseniz örneklerle daha da açıklığa kavuşturalım:

Bir kişi yarın için doktor randevusu aldıysa şunu kullanmamız daha doğru olur:

She is seeing her doctor tomorrow. (O yarın doktoruna uğruyor/görünecek — iki türlü de çevirebiliriz)

Az önce verdiğimiz evlilik örneğini hatırlayalım:

We are going to get married.

Bir de şuna bakalım:

We are getting married. (Biz evleniyoruz.)

İlk kullanımda, kişilerin evlenmeye niyetli olduklarını; ancak tam olarak hazırlıklarının olmadığını söylemiştik. İkinci yazdığımız cümleyi de artık bir nikah ya da düğün tarihi aldığımız durumlarda kullanırız.

Önümüzdeki ay, yurt dışından bir arkadaşım Türkiye'ye geliyor ve ben de bunu sizlere anlatıyorum:

A friend of mine is coming to Turkey next month. (Bir arkadaşım önümüzdeki ay Türkiye'ye geliyor.)

Bunda da yine biletin alındığını ve bir sıkıntı çıkmadığı sürece o kişinin kesin geleceğini söylüyoruz.

İşimi bırakma kararı almışsam ve gideceğim gün belliyse:

I am leaving the company. (Şirketten ayrılıyorum.)

 

Genellikle İngilizce kitapları ve öğretmenler be going to ve the Present Simple Continuous arasındaki ayrımı yapmayıp be going to'nun  üstteki durumlar için kullanılması gerektiğini söyleseler de, ana dili İngilizce olan ülkelerde genellikle yukarıdaki gibi kullanılması daha geçerlidir ve kulak tırmalamaz. Yine de, yabancılar, hangi gelecek zaman yapısını kullanırsanız kullanın, sizin ne demek isteğinizi anlayacaktır.

 

Konuşma Kulübü’nün İngilizce konuşma odaklı 8 kişilik sınıflarında, ilk dersten itibaren CEFR kriterlerini baz alan müfredatı ile uluslararası standartlarda eğitim alırsınız. Böylece her ders, yeni bilgiler öğrenerek İngilizcenizi konuşarak geliştirebilirsiniz.

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası