cihan sütşurup kimdir / Fikret Kuroğlu - Vikipedi

Cihan Sütşurup Kimdir

cihan sütşurup kimdir

Cihan Sütşurup kimdir, ne iş yapıyor?

Sosyal medyada gündem olan isimlerden Cihan Sütşurup'un kim olduğu merak ediliyor. İnternette Cihan Sütşurup'la ilgili çok fazla bir kaynak yok.

Sermaye Piyasası Kurulu, sayılı Ana para Piyasası Kanunu (SPKn)’nun 1 inci maddesi kapsamında yatırımcıların hak ve faydalarının korunmasını teminen Simge Sütşurup, Mehmet Baş, Gökmen İlhan, Cihan Sütşurup, Melis Sütşurup ve Cihan Çarkçı Baş hakkında 6 ay süreç yasağı getirmişti.

Cihan Sütşurup, İMKB’de manipülasyon yapıp haksız kazanç sağlayan kişilere yönelik “keriz silkeleme operasyonu”nda da gözaltına alınmıştı.

Gözaltına alınanlar arasında otomobiline kurum sahibi ve yöneticilerinin dışında borsacıların yakından tandığı Fenerbahçeli eski futbolcu Mecnur Çolak, Yalçın Kaya, Mehmet Tahir Görpeoğlu, Mustafa Görpeoğlu, Cihan Sütşurup, Murat İlgeç suretiyle haklarında yeniden suç duyurusu yapılmış isimler de bulunuyor.

İşin ilginç tarafı ise; Cihan Sütşurup hakkında Google arama motorunda tefecilikten tutun da, borsada manipülasyona, çek senet karşılığı borsa yatırımcılarına para vermeye dek varan bu kadar negatif haberi web sitelerinden karşılığında para vererek kaldırdığı iddia edildi.

Bu sebeple Cihan Sütşurup hakkında detaylı bir bilgiyi bulmak da oldukça zorlaşıyor.

Babasının kaçırdığı paraları böyle aklamış

Son dakika haberi: Ünlü bir kripto para borsası, borsacı Cihan Sütşurup'un kızı Simge Sütşurup tarafından dolandırıldığını ileri sürerek şikayetçi oldu. Sütşurup'un Vergi Usul Kanunu'na (VUK) aykırı şekilde hareket ederek 13 milyon lirayı üçüncü kişiler üzerinden aklayarak dolandırıcılık yaptığını ileri sürdü. Savcılık soruşturma başlattı.

Son dakika: Ünlü ismin kızı Simge Sütşurup’a şok suçlama! Flaş iddia: Babasının kaçırdığı paraları böyle aklamış

Ünlü bir kripto para borsası geçtiğimiz günlerde yüksek meblağlarla işlem yapan bir kullanıcıyı belirledi. Takibe alınan kullanıcının yüksek miktar ve farklı tarihlerde yaptığı işlemlerde usulsüzlük belirlendi.

Şirket, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na savcılığa suç duyurusunda bulundu. Yapılan araştırmada, ünlü borsacı Cihan Sütşurup'un kızı Simge Sütşurup, söz konusu işlemleri gerçekleştiriyordu.

İddiaya göre geçtiğimiz 21 Aralık günü 12 milyon bin lira yatırımıyla toplamda bir adedi lira olan ünlü bir alt koinden 39 bin adet alan Sütşurup, 8 Şubat günü parasının yarısını çekti. Bu transfer sonrası para üçüncü kişilerin hesaplarına aktarıldı.

" MİLYON LİRA ZARARIM VAR, PARAMI ÇEKEMEDİM"

Terörizmin finansmanın ve kara para aklanmasının önlenmesi kapsamında Simge Sütşurup tarafından kullanıldığı belirlenen kullanıcının hesabı öncece askıya alındı.Ardından kullanıcı Sütşurup, MASAK'a ihbar edildi. Bu durumu öğrenen Sütşurup, Noter aracılığıyla ünlü şirkete ihtarname çekti.

Sütşurup ihtarnamede, şüpheli işlem nedeniyle el konulan kripto hesabında 1 milyon bin lira zarara uğradığını, parasını çekmek istediği sırada şirket tarafından engellendiği için parasını çekemediğini ifade etti.

İHTARNAME SONRASI SAVCILIĞA BAŞVURU

Asıl kendisinin şirket tarafından dolandırıldığını ileri süren Sütşurup, zararının kendisine ödenmesini istedi.Şirket, ihtarname sonrası borsada yüksek miktarda vurgun yaparak kripto para hesabı üzerinden soyulmak istendiğini belirterek savcılığa başfunduszeue.infoılığa sunulan şikayet dilekçesinde, Simge Sütşurup'un hesabındaki paraların Cihan Sütşurup'un Sermaye Piyasaları Kurulu (SPK) yatırımından kaçırdığı paralar olduğunu düşündüklerini ve Sütşurup'un işsiz oluşu nedeniyle bu denli yüksek meblağlara sahip olmasının mümkün olmadığı anlatıldı.

DOLANDIRICILIĞA ARAÇ OLARAK KULLANILIYORUZ

Şirketin savcılığa sunduğu dilekçeye göre, Simge Sütşurup'un ablası ve babasının söz konusu borsa işlemleri nedeniyle borsadan 6 ay boyunca uzaklaştırma kararı olduğu ve bu şüpheli işlemler nedeniyle şirketin dolandırıcılığa araç olarak kullanılmaya çalışıldığı ifade edildi.

Şirket bu paraların VUK ve MASAK'tan kaçırılan paralar olduğunun tespit edilmesi halinde var olan mali sorumluluğu nedeniyle yüklü miktarda zarara maruz kalacağını bu finansman dolandırıcılığının bir parçası olacağını iddia etti.

DOLANDIRILIYORUZ İDDİASI

Vergi Usul Kanunu'na (VUK) aykırı gayri resmi şekildeki yaklaşık 13 milyon liralık bu paranın Simge Sütşurup'un hesabı incelendiğinde babası üzerinden ya da üçüncü kişiler üzerinden aklanarak kullanılacağı anlatıldı.Dilekçede, şirket bu paranın dolandırıcılık amacıyla kullanıldığını ileri sürüldü. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

 

Babasının kaçırdığı paraları akladığı iddia edilmişti: Cihan Sütşurup’un kızı Simge Sütşurup hakkında yeni gelişme" width="" height="">
SON DAKİKA </p>
            <span class=nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası