14 janta hangi lastik uyar / Standart lastik ebatı olan /70R14 kullanılan araçların listesi | funduszeue.info

14 Janta Hangi Lastik Uyar

14 janta hangi lastik uyar

Seat Club Turkey - SCT - Club Seat Türkiye > Model - Tuning Team > Teknik Destek > Lastik > ibiza 14 jant kış lastiği


PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : ibiza 14 jant kış lastiği



SelamünAleyküm arkadaşlar Seat ibiza tsi aracımda fabrikasyon 70 14 lastikler üzerinde.Şimdi kışlık bu ebatta lastik bulamıyorum.Sıfırlarıda ya üretilmiyor veya çok pahalı.Bu ebatlara uyan hangi ebat taktırabilirim 70 14 uyarmı veya 65 14'mü uyar, yardımcı olursanız funduszeue.infoırlı çalışmalar.


Dombilly

,

SelamünAleyküm arkadaşfunduszeue.info ibiza aracımda fabrikasyon 70 14 lastikler üzerinde.Şimdi kışlık bu ebatta lastik bulamıyorum.Sıfırlarıda ya üretilmiyor veya çok pahalı.Bu ebatlara uyan hangi ebat taktırabilirim 70 14 uyarmı veya 65 14'mü uyar, yardımcı olursanız funduszeue.infoırlı çalışfunduszeue.infoette lastik hesaplama olarak arattığınız zaman çıkan sayfada orjinal ebadı girip sonrasında takmak istediğiniz lastiği yazarsanız size bir oran verecektir. Bu oran -%3 - +%3 aralığında olduğu ve davlumbaza/çamurluğa sürtme yapmadığı sürece kullanabilirsiniz.

Cordoba TDI 80 Stylance


individual

,

abi yazdığın ebatları takarsan sorun olmaz.

70 14 orjinal ebat yerine 70 14 takarsanız yere basma alanınız genişler sorun olmaz/65/14 takarsanız yere basma alanınız yine genişler ve 65 oranından dolayı çok az yere yaklaşır ve konfor azalır.

çok sorun olmaz.


Erz25 kardeşim en uygun ebat /65/14 olarak gözüküyor
gönül rahatlığı ile alıp kullanabilirsin


Erz25 kardeşim açtığın konuyu ilgili başlık altına taşımıştım
buradan cevaplara bakabilirsin
yeni sorun var ise buradan sorabilirsin


Kışlık lastik için orijinalden daha geniş ebat lastik takılmasını kesinlikle önermiyorum. Karları ezebilmek için cm2'ye düşen yükün azaltılması demektir, bu da boşa patinaj-asfalta erişememe/tutunamama olarak geri dönecektir.

Bu sebepten eğer rakamları kabul edilebilir durumda ise orijinal ebat bakmanızı öneriyorum. Fakaaaaaat

ibizamın standart 15" jantı üzerinde /60R15 lastik mevcut. Kışlıklarım da bu ebat. Sorun yaşatıyor mu? Hayır. Eğer internet üzerindeki "lastik ölçüsü hesaplama" şeklinde aramalarda çıkan hesap tablosunda orijinal ebatlarınız ile arasında +/- %3'e kadar fark kalan herhangi bir ebat lastiği taktırmanızda sakınca yoktur.


Sizin yazdığınız /65R14 için %, /70R14 için ise % gibi bir fark çıkmakta. Bu paylar ise kabul edilebilirdir.

Erzurum'da yaşıyor olsaydım Nokian WR-D4'ten aşağısını almazdım diye mesajımı bitireyim :)


Cevaplarınız için teşekkürler,Ben arabayı yüksek tutar diye 70 14 lastik düşündüfunduszeue.info lastikçiler hep 65 14 öfunduszeue.info bu ebatta araç yere yaklaşfunduszeue.info yere yakın arabayı funduszeue.info 14 jant lastik olayı çok zor bir süreç.Umarım doğru tercih yaparım.


Cevaplarınız için teşekkürler,Ben arabayı yüksek tutar diye 70 14 lastik düşündüfunduszeue.info lastikçiler hep 65 14 öfunduszeue.info bu ebatta araç yere yaklaşfunduszeue.info yere yakın arabayı funduszeue.info 14 jant lastik olayı çok zor bir süreç.Umarım doğru tercih yaparım.

lastik farkı arsındaki yere yaklaşacağı değeri hissetmek neredeyse imkansız
hesap
orijinal ebadın yanak yüksekliği
1,75x7=12,25cm
takılacak ebadın yanak yüksekliği
1,85x6,5=12,cm


Powered by vBulletin® Version Copyright © vBulletin Solutions, Inc. All rights reserved.

14 Jant Lastik Ebatları

Lastikler araçlar için büyük önem arz etmektedir. Lastiklerin çeşit çeşit markası, boyu ve ebadı vardır. Her lastik her araç için uygun değildir. Her lastik belirli numaralı ebatlardaki jantlara uygun olacak şekilde üretilmiştir. Bu yüzden lastiklerin ebadı ve jantı çok önemlidir. Peki, 14 jant hangi lastikler için kullanılır? 14 jant lastik ebatları nelerdir?

14 Jant Lastik Ebatları

14 jant için bir sürü ebatlı lastik vardır. Bunları teker teker incelemek gerekirse;

  • /65 R14 79T ebatlı lastik şehir otomobilleri, mini-MPV, kompakt sedanlar için üretilmiştir. 
  • /70 R14 ebadında 81 T ve 85 T olmak üzere iki seçenek bulunur. Bu ebada sahip olan lastikler şehir otomobilleri, MPV ve aile otomobilleri için üretilmiştir. 
  • /65 R14 ebatlı lastikler90 T, 82 T, 86 H ve 82 H olmak üzere tam dörde ayrılır. Bu lastikler de şehir otomobilleri, MPV ve aile otomobilleri için üretilmiştir. 
  • /70 R14 ebatlı lastikler de 84 T ve 88 T olarak ikiye ayrılır. Bu ebatlı lastikler de şehir otomotivleri, mini-MPV ve kompakt sedanlar için üretilmiştir. 
  • /55 R14 ebatlı lastikler sadece 80 H olarak üretilmiştir.
  •  /60 R14 ebatlı lastikler ise 82 T, 86 H ve 82 H şeklinde üçe ayrılır. Bu ebattaki lastikler şehir otomobilleri, MPV ve aile otomobilleri için üretilmiştir. 
  • /65 R14 ebatlı lastikler 86 T ve 86 H olarak ikiye ayrılır. Bu lastikler ise şehir otomobilleri, mini-MPV ve kompakt sedanlar için üretilmiştir. 
  • /70 R14 ebatlı lastikler 88 T ve 88 H olmak üzere ikiye ayrılır. Bu lastikler ise şehir otomobilleri, mini-MPV ve kompakt sedanlar için üretilmiştir. 
  • /70 R14 ebatlı lastik sadece 91 T olarak üretilmiştir. 

14 jant üretilen lastik çeşitleri bunlardır. Genellikle şehir otomobilleri mini veya normal MVP, kompakt sedanlar ve aile otomobilleri için üretilmişlerdir. 15, 16 17, 18, 19, 20, 21, 22 ve hatta 23 numaraya kadar jantlar vardır. Ve onların da tıpkı 14’te olduğu gibi çeşitleri vardır. Ayrıca onların da özel olarak üretildiği araç türleri vardır.

Contents

Lastik taban genişliği artarsa ne olur?

Lastik tabanı ne kadar genişlerse kuru havalarda yol tutuş artar ve aracın genel görünümü de daha oturaklı bir biçimde olur. Ayrıca da geniş tabanlı lastik her ne kadar kuru yolda yol tutuşu arttırsa da ıslak yolda ibre tersine dönebilir ve yol tutuş kayma yüzeyinin artması sebebiyle azalır.

Lastik yüksekliği nasıl hesaplanır?

/55R16 ebadında bir lastiği örnek alacak olursak; lastiğin yere temas eden kısmıdır ve milimetre cinsindendir. 55 ise lastiğin yanak yüksekliğidir yani yere temas eden kısım ile jant arasındaki mesafedir. Buradaki 55 ifadesi yanağın tabanın genişliğine oranıdır.

Jant ölçüleri ne anlama gelir?

Aracınızın jant ölçü değerleri, fabrika tarafından jantın içinde damgalanmıştır. Rakam ve harflerle belirtilmiştir. ifadesi jantın genişliğidir, jantın inç ölçüsüne göre verilen değerdir. şeklinde değerler, jantın çapını göstermektedir.

55 16 lastik kaç kilo?

Örneğin / 55R16 91V ebatlı bir oto lastikte 91 ifadesi o lastiğin yük endeksidir ve kilograma tekabül eder.

Büyük lastik takılırsa ne olur?

Geniş lastik kullanımı, aracın daha fazla yakıt tüketmesine neden olur. Çok daha yoğun bir motor gücü ihtiyacı ortaya çıkarır. Geniş lastik takılan aracın ön ayarlarında da düzenlemeler yapılmazsa kullanım sorunları meydana gelir. Çamurluk sürtme sesinin yanı sıra sürüş sırasında çok daha fazla lastik sesi üretir.

Lastik taban genişliği hangisi?

Lastiğin Yanak İşaretleri Ne Anlam Taşıyor? Örnekteki rakamı, lastiğin taban genişliğini gösterir. Taban genişliği bir yanaktan diğerine olan mesafedir ve milimetre cinsinden gösterilir. Araçta daha geniş bir lastik kullanılırsa, araç yine güvenli bir şekilde kullanmaya devam edilir.

Lastik yanak yüksekliği neyi etkiler?

Lastik Yanak Yüksekliği Bunun sonucunda aracın konforu azalır ve aracın yürüyen aksamı daha çabuk bozulabilir. Ayrıca sert kasis ve çukurlara hızlı girilmesi durumunda lastik yarılmaları ve jant kırılmaları da meydana gelir. Lastik yanak yüksekliğini artırmak ise aracın yol tutuş özelliklerinin bozulmasına neden olur.

Lastik ebat ölçümü nasıl yapılır?

Lastik ebat hesaplama işlemi içinse araç kullanıcı el kitabında önerilen değerlerle lastiklerin yan duvarlarında (yanak) yer alan sayı ve harfleri karşılaştırmak yeterli.

Oto lastik ebatları nasıl ölçülür?

Lastik ölçüsü, lastiğin yanak kısmında yer alan rakamlarla hesaplanır. Lastiğin taban genişliği ve jant çapı bu bölümde yazar.

Arabanın kaç jant olduğunu nasıl anlarız?

Jant genişliği, jant flanşlarının iç kısmından ölçülür. Jant flanşlarının iç kısmından ölçülen inç değeridir. Araçların jant çapı genellikle 13 inçten başlar, 30 inçe kadar çıkar. “ Jant ölçüsü nerede yazar?” sorusunu da şöyle cevaplayalım: Jant çapı, jant genişliği ile birlikte jantın iç kısmında yazılıdır.

Jant göbeği kaç mm?

Jant göbeği ölçüleri 40mm, 42mm, 50mm, 52mm, 55mm, 58, mm 65mm, 68mm, 72mm, 90mm olarak bulunmaktadır.

26 jant ne demek?

Jant Standartları 26 ” jant çapları mm olan jantlar. ” jant çapları mm olan jantlar. B olarak da bilinirler. 29 ” jant çapları mm olan jatlar. C olarak da bilinirler. Aslında jant çapı 28 ile aynıdır fark lastiklerinin daha geniş yanaklı olmasından kaynaklanmaktadır.

Oto lastik Yük Endeksi Nedir?

Lastiğinizin yük endeksi maksimum taşıma kapasitesi (kg olarak) ile ilgilidir. Lastiğinizin yük sınıfını yanakta, çap değerinin sağında bulabilirsiniz. Örneğin yük endeksi 91 olan bir lastik kg ağırlık taşıyabilir. Yeni bir lastik satın alırken hem yük sınıflarına hem de hız sınıflarına bakmalısınız.

91 H lastik nedir?

94 ve 91 lastiğin yük endeksidir. V ve H harfleri ise lastiğin hız endeksidir. Bir lastiğin yapacağı maksimum hız sınırını belirtir. V hız endeksi, km/saat; H endeksi ise km/saat değerlerine denk gelmektedir.

Lastiklerde XL ne anlama geliyor?

Aynı ebattaki bir başka lastiğe oranla daha fazla yük taşıyabilirler. Güçlendirilmiş lastiklerin yanağında “RF” harfleri, ekstra yük lastiklerinin ise “ XL ” harfleri bulunur. Güçlendirilmiş ve XL lastikler, standart lastiklere oranla daha yüksek hava basıncı gerektirir.

/70 R14 yerine 65 14 86t lastik olur mu?

  • Yarbay
    Mesaj
    Konu Sahibi

    Merhaba arkadaşlar benim araçtaki lastikler /70 R14 ebatında. Bu lastikler otobanda hızlı giderken hakimiyeti azaltıyor. Ben de bugün farklı bir polo’da  65 14 86t ebatında lastik gördüm. Bu lastik ebatını alsam benim jantlara uyar mı sizce? Fiyat oalrak da daha uygunlar.




  • Yarbay
    Mesaj
  • Çokta güzel funduszeue.info da janta bu ebadı taktık, frenleme ve yol tutuş olarak araç daha güvenli hale funduszeue.info üst donanımlarda daha büyük lastik tabanı ve jant ebatları funduszeue.info lastiği olarak bu ebatta Falken sn veya nokian Wetproff tavsiye ederim.

  • Yarbay
    Mesaj
  • Yarbay
    Mesaj
  • Yarbay
    Mesaj
  • Yüzbaşı
    Mesaj
    %3 &#;n altında fark var sorun olmaz.
    Jant uyar mı sorunuzu ise bence lastik bayinde deneyerek &#;&#;z&#;n. B&#;y&#;kşehirlerde lastik bayilerinin fiyatları artık internet ile aynı seviyede, &#;zellikle yerli lastiklerde.
    Uygun satan bi yere sorun, danışın. Uyar derlerse, takar denerler.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: scoopi

    Her tabana göre farklı jant genişliği olur mu sizce

    Muhtemelen J jant genişliğiniz vardır taban için ideal genişliktir sıkıntı funduszeue.info tabanda ise, kullanılan lastiğin genişliği biraz fazla ise dar gelebilir taban için Jant genişliği J olması daha iyi funduszeue.info lastik markaları minimum ve maksimum genişklikte değerlere yakın ebat üfunduszeue.infoı lastikler aynı ebatta yarım santim daha geniş veya daha dar funduszeue.infoç olarak sizin kullanacağınız ebat zaten çok yakın ve muadil ebat, olumsuz anlamda kötü bir lastik almayacağınız sürece bu ebat değişiminde sorun yaşamazsınız.

  • Yarbay
    Mesaj
    Konu Sahibi
    quote:

    Orijinalden alıntı: kizashi

    Muhtemelen J jant genişliğiniz vardır taban için ideal genişliktir sıkıntı funduszeue.info tabanda ise, kullanılan lastiğin genişliği biraz fazla ise dar gelebilir taban için Jant genişliği J olması daha iyi funduszeue.info lastik markaları minimum ve maksimum genişklikte değerlere yakın ebat üfunduszeue.infoı lastikler aynı ebatta yarım santim daha geniş veya daha dar funduszeue.infoç olarak sizin kullanacağınız ebat zaten çok yakın ve muadil ebat, olumsuz anlamda kötü bir lastik almayacağınız sürece bu ebat değişiminde sorun yaşamazsınız.



    Alıntıları Göster

    Hocam biraz önce gidip jantın ölçülerine baktım malesef 5j kullanılmış. Ekteki tabloda ise tabanlı lastik bu jant için ideal değil max olarak belirtilmiş. Önümüzdeki ay gidip yaz lastiği alacam ama nasıl yapsam bilemedim. Jantı komple değişsem o da çok masraflı olacak. Kafam iyice karıştı. Mevcut tabanlı sürüş açısından pek güven vermiyor açıkçası.

     /70 R14 yerine 65 14 86t lastik olur mu?
     /70 R14 yerine 65 14 86t lastik olur mu?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi scoopi -- 14 Mart ; >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: scoopi

    Hocam biraz önce gidip jantın ölçülerine baktım malesef 5j kullanılmış. Ekteki tabloda ise tabanlı lastik bu jant için ideal değil max olarak belirtilmiş. Önümüzdeki ay gidip yaz lastiği alacam ama nasıl yapsam bilemedim. Jantı komple değişsem o da çok masraflı olacak. Kafam iyice karıştı. Mevcut tabanlı sürüş açısından pek güven vermiyor açıkçası.

     /70 R14 yerine 65 14 86t lastik olur mu?
     /70 R14 yerine 65 14 86t lastik olur mu?


    Alıntıları Göster

    O zaman dar ölçülü bir lastik alacaksınız ebatta.Örnek vereyim mesela gidip bakın verdiğim lastikçide bu funduszeue.infoı ebatta Falken sn biraz tabanı ince bir lastik, yine Falken Ze aynı ölçüde tabanı biraz geniş bir funduszeue.info Falken sn takmanız durumunda lastik kenarlardan sıkıştırmaz janta rahat oturur.





  • Yarbay
    Mesaj
    Konu Sahibi
    kizashi kullanıcısına yanıt

    continental almayı düşünüyorum, uyar mı sizce. Bir de sizin taktığınız micranın jantı 5j miydi hatırlıyor musunuz

  • Yarbay
    Mesaj
    Konu Sahibi
    kizashi kullanıcısına yanıt

    benimki 5j olduğu için taban üst sınırda kalıyor. olsa düşünmeden takardım. Jantın üst sınırında lastik takmak ne kadar iyi olur bilemedim. Siz olsanız ne yapardınız?

    aslında alıp ilerde mevcut kara jantı alaşımlı jantla değiştirmek de olabilir.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: scoopi

    benimki 5j olduğu için taban üst sınırda kalıyor. olsa düşünmeden takardım. Jantın üst sınırında lastik takmak ne kadar iyi olur bilemedim. Siz olsanız ne yapardınız?

    aslında alıp ilerde mevcut kara jantı alaşımlı jantla değiştirmek de olabilir.

    Yukarda da funduszeue.info lastiğin genişliği minimum ve maximum değerler arasında bir yerde funduszeue.info taban her lastiğin genişliği aynı değfunduszeue.info durumunuzda olupta taban lastiği ben aracıma takacak olsam yaz lastiği olarak ıslakta A sınıfı etiket değeri ve genişliği fazla olmadığından dolayı falken sn alırdıfunduszeue.info ze ve Continental Ecocontac biraz daha geniş tabanlı mesela.Örnek olarak attığım linki incelerseniz lastiklerin aynı ölçüde olsa genişlik ( Width (mm) ) değerinin farklı olduğunu görürsünüz.

    funduszeue.info





  • Yarbay
    Mesaj
    Konu Sahibi
    kizashi kullanıcısına yanıt

    marka olarak conti almayı düşünüyorum. Verdiğiniz linkte de taban için ideal olarak 5,5 önermiş. Açıkçası 5 jantta taban kullanan var mı merak ediyorum doğrusu. Bu arada yetkili servise gittim durumu anlattım ama net bir şey diyemediler. Hatta tabanda 14” kullanılmaz bizde dedi. ama geçen gün bir poloda 65 R14 86t lastik görmüştüm. O orijinal değildir dedi:)

    Neyse ben bu bir ay kadar düşünüp taşınayım ona karar vereyim artık.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: scoopi

    marka olarak conti almayı düşünüyorum. Verdiğiniz linkte de taban için ideal olarak 5,5 önermiş. Açıkçası 5 jantta taban kullanan var mı merak ediyorum doğrusu. Bu arada yetkili servise gittim durumu anlattım ama net bir şey diyemediler. Hatta tabanda 14” kullanılmaz bizde dedi. ama geçen gün bir poloda 65 R14 86t lastik görmüştüm. O orijinal değildir dedi:)

    Neyse ben bu bir ay kadar düşünüp taşınayım ona karar vereyim artık.

    Yetkili servislerde bu işin ehli teknik anlamda funduszeue.info kendini yetiştirmiş bir çalışan olursa şansınıza funduszeue.info biraz daha geniş görünüyor, falken sn karşılaştırma açısından örnek funduszeue.infoı ebatat birisi mm diğeri mm.

     /70 R14 yerine 65 14 86t lastik olur mu?
     /70 R14 yerine 65 14 86t lastik olur mu?




  • Yarbay
    Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: scoopi

    Sağolun hocam paylaşımınız için. Açıkçası conti dışında takmayı düşünmüyorum. O yüzden siz olsaydınız tabanı 5 j janta takar mıydınız?

    İlginç bir şekilde tabloda takılabilir görünüfunduszeue.infoe gidersiniz, bir janta taban takılır, zaten geniş geliyorsa yanlardan sıkma yapar, çok sıkma yaparsa takarsınız.

  • Yarbay
    Mesaj
    Konu Sahibi
    kizashi kullanıcısına yanıt

    Evet dediğiniz gibi yapıp görmek mantıklı. Öyle yapayım. Teşekkürler.

  • yeni mesaja gitYeni mesaj
    Bilgi ikonYeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme

Benzer içerikler

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası